Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 16:03   #3571
paulaLbn
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zaczynam martwić czy nie będę mamusią jeszcze 2012 czy p 3,5 miesiącach nie powinnam dostać @? Nie karmię 3 tyg, w (.)(.) jak ucisnę to pokarm jeszcze jest. Zaczynam się stresować. Od wczoraj mam płodny śluz - może mam owulkę i niedługo przyjdzie @?
ło mama
ja wczoraj zapomnialam tabletki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja tez wycieram kurz chusteczkami malego i jeszcze buty nimi sobie czyszcze;p;p a tzt sie zastanawia czemu taki szybko sie koncza w porownaniu do pampersow;p
u nas to nawet Tz byty nimi czysci

Zapomialam sie wczesniej pochwalic, ze moj chlop wazy 5760 i mierzy 62 cm
Stary 2012-04-19, 16:05   #3572
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może wam nie kończy sie mleko tylko po prostu laktacja sie nomuje pamiętam że że starszą córka tak miałam że około 3 miesiąca cycki robiły sie miękkie ale mleka było w sam raz dla małej po prostu wszystko sie wtedy unormowało i nie stało że mnie jak z fontanny. Teraz czekam na to z utęsknieniem
A my od 11.15 na dworze i młoda cały czas śpi a jadła ostatnio przed 11 normalnie zaskakuje mnie to moje dziecię z dnia na dzień ;-)
mój też jadł o 11 i poszliśmy na spacerek i jak wróciłam to jeszcze spał więc go nei wybudzałam tylko zostawiłam przy otwartym oknie i do 15:30 drzemał teraz dostał słoiczek marcheweczki za pół godzinki dostanie mlesio i następne karmienie dopiero po 19 po kąpieli
Stary 2012-04-19, 16:19   #3573
MissZuzia
Zadomowienie

Natalia wszystkiego dobrego
Sandra współczuje ci całej tej bieganiny i nerwów, dużo zdrówka dla was, oby temp już nie powróciła
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Jeszcze pytanko do tych, które szczepiły na PNEUMO. Czy trzeba powtarzać szczepienie, czy ona jest jedna jedyna??
jak teraz zaszczepisz to 3 razy
jak jeszcze kilka miesięcy poczekasz to 2 razy
no ale skoro myslisz o złobku dla Kini to bym zaczynała już
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

a co to?
to specjalny lakier hybrydowy, utwardza się go uv i nie odpryskuje dwa tygodnie... znaczy nie odpryskuje jedna marka O.P.I, bo Shellac jest do du.pki....
tylko podobno po nim osłabiają się paznokcie a że juz trzy razy robiłam więc chcę przerwę
lakier dobry dla tych co nom stop w wodzie moczą łapy myjąc/wyparzając butle itp

Cytat:
-

Dziewczyny ja się zaczynam martwić czy nie będę mamusią jeszcze 2012 czy p 3,5 miesiącach nie powinnam dostać @? Nie karmię 3 tyg, w (.)(.) jak ucisnę to pokarm jeszcze jest. Zaczynam się stresować. Od wczoraj mam płodny śluz - może mam owulkę i niedługo przyjdzie @?
ojć
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dzieki Kochana za super pomysly. A maly nie ma wzdec po brokulach? A nakaron z jakim pesto? Bo z tego co wiem, to trzeba uwazac na orzechy :/

Z jablkami i cynamonem to jem bardzo czesto ciasteczka francuskie, ale w sumie ryz tez moge sporbowac.

otwieramy klub Benjaminkow?

pije, ale na opakowaniu jest napisane,zeby nie przekraczac1-2 dziennie - a pije te z herbapolu
karmi tez probowalam - nie widzialam roznicy
hmm a myślałam że pesto z samej bazylii i oliwy jest
w sumie ja jadłam tez michałki i czeko milke z orzechami i małemu nic nie było po nich
po brokułach nic mu nie jest, jem je praktycznie od jego urodzenia, a on pierdzi jak szalony aż trzeba nos zatykac czasem
ryż z jablkiem i cynamomen jest MEGA, niektorzy dodaja smietanki ale to wersja nie dla nas (w sumie ja nie lubie smietany w tej kompozycji ale niektorym inaczej nie podejdzie, na takiej zasadzie ze jak kanapka z dzemem to musi byc maslo bleeeee)
Cytat:

chyba się powieszę za jaja jakby wpade zaliczyła mój pierwszy drugi raz okazał się sCZałem w dziesiątkę a tak serio to makabra- ale chyba nie każda dostała od razu po ja dopiero dostałam po 5 tyg od przestania karmienia...

właśnie wystawiam na aukcje poduchę mothehood i się zastanawiam, czy dobrze robię...
ulala kolejna

Cytat:
Co do diet to moj maly tez ma skaze i do 3 mca jechalam na diecie i tak byl ciagle wysypany lekko bo lekko ale byl..
a teraz jem 2 razy w tyg czekolade i raz w tyg jogurt i jest tak samo wysypany lekko jak byl jak nie jadlam.. daje mu fenistil w kropalkach i juz
mi alergolog mowiła żeby z fenistilem nie przesadzać, że nie jest to lek jak espumisan do częstego podawania
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
karmić chciałam pół roku a teraz myślę, że dobrze by było rok karmić bo nie wyobrażam sobie małej odstawić od cyca za 2 miesiące zobaczymy ile pokarmu będę miała

a mi pozwolił alergolog tylko powidła śliwkowe, nawet dżem malinowy musiałam odstawić

ojj napiłabym się kakao
co lekarz widzę inna lista dozwolonych produktów

ja też, marzy mi się coś z mlekiem, płatki, kawka czy własnie "kakałko"
Cytat:

oooo, apo co ta wykalaczka???
no własnie uska po co ona do karmiego
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
ja wczoraj zapomnialam tabletki
no co za plaga WEŹCIE UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY BO NA DWA WĄTKI CZASU WAM NIE STARCZY

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:22   #3574
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
właśnie wystawiam na aukcje poduchę mothehood i się zastanawiam, czy dobrze robię...
ja też mam tą poduchę i nie używam. Może też ją wystawię

dziś wystawiłam na allegro seksi hiszpańskie skórzane szpilki (miałam je na sobie łącznie kilka godzin). Ciekawe czy ktoś kupi

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
oho! A ja właśnie dzisiaj w klubiku na plotkach głosno się zastanawiałam która z nas zaciąży jako pierwsza? Czyży Blanszor?
oooo nieeeee nie nie! ja nie chcę więcej dzieci! zawsze marzyłam o jednym! niech ta @ przychodzi chyba kupię test ciążowy bo mnie to stresuje

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:33   #3575
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

dziś wystawiłam na allegro seksi hiszpańskie skórzane szpilki (miałam je na sobie łącznie kilka godzin). Ciekawe czy ktoś kupi

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

oooo nieeeee nie nie! ja nie chcę więcej dzieci! zawsze marzyłam o jednym! niech ta @ przychodzi chyba kupię test ciążowy bo mnie to stresuje
Wystaw ale za 5 dni ok? żebyś mi klientów nie zabierała!

Mówisz sexi szpilki?

Pamiętam, że już nie chciałaś dzidziusia
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no co za plaga WEŹCIE UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY BO NA DWA WĄTKI CZASU WAM NIE STARCZY

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:34   #3576
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
może takie coś:
http://allegro.pl/super-nowosc-krzes...284751631.html
dumam nad kupnem
Świetne to krzesełko.
Cytat:
Hej Dziewczyny no to melduję:
minus 2,8 kg
na wysokości pępka -1,5cm
biodra -2cm
udo -1cm
łydka -1cm

ulala zazdraszczam

Cytat:

poka poka te szpilki.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:43   #3577
MMONIKA9
Wtajemniczenie

cholera wodę wył. poszłam do łazienki sprawdzić co ta pralka tak długo pierze patrze a ona cały czas na jednym programie kręci i mruga mi lampka i tak się zastanawiam co ona tak mruga bo to pierwszy raz
myślę myślę i nie mam pojęcia
okazało sie za chwilę o co kaman jak chciałam umyć małego butelki a tu nic z kranu nie leci
ciekawe kiedy teraz ją wł, ależ jestem zła wrrrrr
Stary 2012-04-19, 17:20   #3578
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Wystaw ale za 5 dni ok? żebyś mi klientów nie zabierała!

Mówisz sexi szpilki?

Pamiętam, że już nie chciałaś dzidziusia

o takie ja nie umiem w takich chodzić, za wysokie, ja umiem do 5 cm
http://allegro.pl/hiszpanskie-czarne...289477040.html

Niestety dwóch dzidziusiów nie ogarniemy chcąc dalej zwiedzać świat ..a tak babcia jednym się zaopiekuje. Jak mały dorośnie może będzie podróżował z nami.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Świetne to krzesełko.

poka poka te szpilki.
krzesełko jest super, łatwo przenieść i na długo wystarczy. Nie wiem czy takie lepsze do karmienia czy takie wysokie? Ja i tak zamierzam karmić w wannie w łazience, bo jak mi zapluje ściany po remoncie to ubije

może szpilki Wasz rozmiar i Wam się spodobają hyhy

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

dobra, spadam na ten peeling Neoderma paa

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:24   #3579
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
nooooo, to widze, ze sporo nas korzysta z chusteczek nie tylko do tylka
dolaczam sie, bo ja mam straki jak wyplowialy kurczak
to ja przyszalałam i zrobiłam sobie trwałe prostowanie na urodziny
i mam spokój z prostownicą przynajmniej

muszę jeszcze brwi i paznokcie dzisiaj ogarnąć :P

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Co zrobic zeby było wiecej mleka w cycach ?

W ostatnich dniach mam malutko, nie chce zeby sie skonczyła laktacja.
jedz, ściągaj laktatorem i nie stresuj się
Cytat:
Dziewczyny a może wam nie kończy sie mleko tylko po prostu laktacja sie nomuje pamiętam że że starszą córka tak miałam że około 3 miesiąca cycki robiły sie miękkie ale mleka było w sam raz dla małej po prostu wszystko sie wtedy unormowało i nie stało że mnie jak z fontanny. Teraz czekam na to z utęsknieniem
A my od 11.15 na dworze i młoda cały czas śpi a jadła ostatnio przed 11 normalnie zaskakuje mnie to moje dziecię z dnia na dzień ;-)
a to prawda
ja mam już cycki miękkie a mleko leci
Cytat:
to specjalny lakier hybrydowy, utwardza się go uv i nie odpryskuje dwa tygodnie... znaczy nie odpryskuje jedna marka O.P.I, bo Shellac jest do du.pki....
tylko podobno po nim osłabiają się paznokcie a że juz trzy razy robiłam więc chcę przerwę
lakier dobry dla tych co nom stop w wodzie moczą łapy myjąc/wyparzając butle itp

w sumie ja jadłam tez michałki i czeko milke z orzechami i małemu nic nie było po nich
po brokułach nic mu nie jest, jem je praktycznie od jego urodzenia, a on pierdzi jak szalony aż trzeba nos zatykac czasem
ryż z jablkiem i cynamomen jest MEGA, niektorzy dodaja smietanki ale to wersja nie dla nas (w sumie ja nie lubie smietany w tej kompozycji ale niektorym inaczej nie podejdzie, na takiej zasadzie ze jak kanapka z dzemem to musi byc maslo bleeeee)

ulala kolejna

mi alergolog mowiła żeby z fenistilem nie przesadzać, że nie jest to lek jak espumisan do częstego podawania

co lekarz widzę inna lista dozwolonych produktów

ja też, marzy mi się coś z mlekiem, płatki, kawka czy własnie "kakałko"

no własnie uska po co ona do karmiego

muszę sobie zatem zrobić

ryż z jabłkami jest pyyyycha ( ja nie dodawałam nawet cynamonu bo się bałam, że młodą wysypie ( używałam przypraw tylko: sól, pieprz, cukier ) i robię go na oliwie.
A kanapka z dżemem i z masełkiem jest pyyyyycha

Zuziu ja to już tak tęsknię za mlekiem i jogurtami ze mnie skręca czasami... no ale cóż, swoje juz zjadlam

no nie zakładajcie jeszcze wątku mamusie styczeń 2013

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
cholera wodę wył. poszłam do łazienki sprawdzić co ta pralka tak długo pierze patrze a ona cały czas na jednym programie kręci i mruga mi lampka i tak się zastanawiam co ona tak mruga bo to pierwszy raz
myślę myślę i nie mam pojęcia
okazało sie za chwilę o co kaman jak chciałam umyć małego butelki a tu nic z kranu nie leci
ciekawe kiedy teraz ją wł, ależ jestem zła wrrrrr
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:29   #3580
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Dziewczyny Dwu- dzieciate mam problem a mianowicie:

Zaczęłam brać tabsy 1 dnia @, kończył się @ - plamię na końcu. A. przyjechał, wiadomo co było i zaczęłam dalej plamić i @ się rozkręcił bolą mnie jajca tzn jajniki i brzuch, a tabletkę ost biorę dziś i ogólnie powinnam 'wyczekiwać okresu' a mam praktycznie @&plamienie od 30 marca Co to może być? Czyżby organizm ześwirował? jak po @ się będzie utrzymywało to idę do gina...
Miałyście tak może, kiedy używałyście tabletek?

Ja biore Cilest. Wziełam pierwszego dnia @ okres skończył mi się wczoraj i za kilka dni wg tabletek kolejny... Tak ponoć jest przy pierwszym @ po porodzie.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Do mam, których dzieci mają problem z kupkami. SOK JABŁKOWY 100% Zawsze rozcieńczałam wodą a dziś już ręce mi opadły, jak pomyślałam ze znów musze dać czopek... Spróbowałam tego soku bez rozcieńczania i po godzince pryyyyyyk i kupka w pieluszce Chyba mam sposób....
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:35   #3581
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja biore Cilest. Wziełam pierwszego dnia @ okres skończył mi się wczoraj i za kilka dni wg tabletek kolejny... Tak ponoć jest przy pierwszym @ po porodzie.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Do mam, których dzieci mają problem z kupkami. SOK JABŁKOWY 100% Zawsze rozcieńczałam wodą a dziś już ręce mi opadły, jak pomyślałam ze znów musze dać czopek... Spróbowałam tego soku bez rozcieńczania i po godzince pryyyyyyk i kupka w pieluszce Chyba mam sposób....
a to nie za wczesnie na taki sok?
Probowałas syrop lactulosum? U nas działa
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:44   #3582
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a to nie za wczesnie na taki sok?
Probowałas syrop lactulosum? U nas działa

Debridat moja Miśka pije... Lekarka mi kazała wprowadzić sok jabłkowy i jabłuszko. Napisz mi proszę ten syrop jest na receptę???
Stary 2012-04-19, 17:50   #3583
czubasek20
Zakorzenienie

hej

witam sie z wami po dłuższej przerwie, nareszcie jestem zdrowa i moge przytulac malą

nie wiem czy uda mi sie zaleglości nadrobic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:53   #3584
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
to też miałaś @ w krótkim czasie? Ja jeden @ po porodzie miałam i po 2 tyg następne, dopiero wtedy zaczęłam łykać tabsy czyli w 2 cyklu i znów cyrki tak może myślę, że może ten seksik zaszkodził? Czułam dyskomfort, więc może cos mi tż uszkodził nie wygoiło się coś, czy co

Blanszor szpile nie mój styl- w ogóle z czubkiem nie mogę nosić, bo mam platfusy 40 jedynie okrągły czubeczek Jak myślisz, z sensem wystawiłam? może ktoś się skusi...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:56
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:56   #3585
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Debridat moja Miśka pije... Lekarka mi kazała wprowadzić sok jabłkowy i jabłuszko. Napisz mi proszę ten syrop jest na receptę???
nie, jest bez recepty, nam lekarz kazał podawać przez pierwsze 3 dni 1x 2,5 ml a po 3 dniach 2x dziennie po 3ml i zwiekszac dawke co 3 dni az do calkowitych wyproznien. Potem profilaktycznie 1 w tygodniu po 2,5ml.

Wlasnie kupa idzie
Stary 2012-04-19, 18:05   #3586
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
a ile kosztuje taka przyjemność i na czym to polega? Na długo wystarcza?

Acha... kiedy świętujemy Twoją 16-stkę?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:07   #3587
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
nie, jest bez recepty, nam lekarz kazał podawać przez pierwsze 3 dni 1x 2,5 ml a po 3 dniach 2x dziennie po 3ml i zwiekszac dawke co 3 dni az do calkowitych wyproznien. Potem profilaktycznie 1 w tygodniu po 2,5ml.

Wlasnie kupa idzie

Idę z malutką w pn do kontroli to zapytam lekarki... lecz skoro po soczku jej nic nie jest to po co faszerowac ją syropkami na przeczyszczenie???
To chodzi o niewykształcony układ pokarmowy, musi sie samo wyregulować?? Dlatego Debridat pijemy
Stary 2012-04-19, 18:09   #3588
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl Kingulec chyba nie da rady być bardziej zepsuty niż jest... dziś słyszę, że teściowa wchodzi a ja do Kini: "cicho cicho, bo zepsuta babcia wchodzi!" "ja ci dam zepsuta!"

Cytat:
U mnie chyba nie, bo normalnie dawalam jednego cycka i byl spokoj na 2,5-3 h, a teraz je i widac,ze mu za malo. Przestaje polykac, tylko ciagnie, wiec nic nie leci i zaraz ryk Podaje druga (.) i sytuacja sie powtarza, a zaraz znowu sie domaga...

Przyjechal tz i juz pije rossmannowska herbatke laktacyjna. Oby pomoglo

Cytat:
Ja raczej z tych od smietany i masla do dzemu

No, pesto jest jeszcze z orzeszkami, a tych trzeba sie podobno wystrzegac :/ Dlatego jestem ciekawa tego pesto pietruszkowego, o ktorym wspominala Inutil

Cytat:
Napisane przez Zuzia

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:10   #3589
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

A moge wiedziec ile kosztuje owy maniciure hybrydowy

Jak zajdzie taka potrzeba to i czasu starczy
Stary 2012-04-19, 18:28   #3590
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

muszę jeszcze brwi i paznokcie dzisiaj ogarnąć :P
o, jak sie mamuski odgruzowuja na wiosne
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
ryż z jabłkami jest pyyyycha ( ja nie dodawałam nawet cynamonu bo się bałam, że młodą wysypie ( używałam przypraw tylko: sól, pieprz, cukier ) i robię go na oliwie.
A kanapka z dżemem i z masełkiem jest pyyyyycha
jak na oliwie

Stary 2012-04-19, 18:31   #3591
Anabellita
Zadomowienie

Haniula, moja Asiulka po skonczonym miesiącu piła soczek z jabłuszka rozcieńczony z wodą bo tak kazała robić położna na kupki

Wiecie co, we wtorek Asi ropiało jedno oczko, w środę drugie a dzisiaj mi prawe oko zaczęło ropieć, to chyba jakiś wirus
Jutro obydwie idziemy do naszych lekarzy, obydwie z oczami i z kaszlem

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:35   #3592
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
A moge wiedziec ile kosztuje owy maniciure hybrydowy

Jak zajdzie taka potrzeba to i czasu starczy
w zaleznosci od miasta od salonu ja najtaniej robilam za 80zl, najdrozej za 125zł

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:50   #3593
nawojka8583
Zadomowienie

Czesc Mamuchy! Jestem choc i tak zadna za mna nie tesknila. U nas ok. We wtorek mielismy bilans trzeciego miesiaca, Michałek wazy 6440kg i ma juz cale 61cm. czyli przytył ponad 3,5kg w ciagu trzech i pół m-ca i urosł 12cm. Wczoraj bylismy pokazac sie u mnie w pracy. Szkoci dawali Michalkowi pieniadze co mnie bardzo peszylo i nie chcialam, ale powiedzieli, ze u nich to taka tradycja i tym sposobem M uzbieral sobie na nowa zabawke. Poza tym wszystko ok, nosimy sie calymi dniami bo jak sie nie nosimy to za soba tesknimy i placzemy. Nadrobiłam te 15 str, ale na cycowanie nie ma szans
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Lekarka zadowolona z leczenia buźki małego, ale mam jeszcze codziennie smarować w razie w no, ale dostaliśmy kropelki, bo mały ma krzywą głowę (mimo przekręcania)

a poza tymto chyba nic
Bambusku, a co to za kropelki? Witaminka D? Pytam bo my mamy ten sam problem
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Stawiam kalorycznego torcika i kawkę,tzn jak kto woli ,może byc szampan,winko lub wódeczka.
U nas podwojne święto.
Bartosz kończy dzisiaj 3 miesiące.
A ja z Tżetem mamy 4 rocznicę ślubu
Gratuluje rocznicy i 3m-cy Bartusia
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadrabiam , bo nie mam głowy, ale to co wczoraj przeszłam koszmar. Nie życzę najgorszemu wrogowi, ale od początku.

Mieliśmy wczoraj szczepienie takie jak poprzednio 5w1 i pneumo. Ostatnie szczepienie mała przeszła super 37,5 trochę marudy i koniec, ale to zapamiętam do końca. Kilka godz. po szczepieniu 37,8 no to ok potem caly czas już 38,5 no to w ruch paracetamol w syropie, ale gorączka nie wiele spadała. No to chłodne okłady itp. Ale przyszedł wieczór mała sie budzi o 22,30 płacz ja ją przewijam dotykam a ona aż parzyła . Mierzę temp. A termometr pokazuje 40,1 . O mało zawału nie dostałam. Od razu płacz dostała paracetamol chłodna kąpiel i na pogotowie. Najbliżej były Bielany tam gdzie rodziłam i gdzie leżała mała na noworodkach. Odesłali nas na dziecięcy, na dziecięcym pielegniarka na pogotowiu zje.ała mnie , że powinnam jechac na prywatne pogotowie bo oni tutaj bez skierowania nic nie zrobia. Sto pytań czy nie wiem , że po szczepieniu może tak być. Potraktowali mnie jak idiotke. No to w samochod i do Citomedu, tam już małej gorączka zaczeła spadać 38,6 nie wiele, ale jednak . Lekarz zbadał powiedział, że on nie widzi nic nie pokojącego i odesłał nas do domu z zaleceniem - dużo wody i paracetamol co 4h . Jak na razie odpukać jest dobrze 37,5 , mała nie ma apetytu, musze ja poić na siłe.
Nie zycze zadnej z mamus, takiego czegoś.
Jak sie ogarne to nadrobie.
Biedactwa, zdrowka zycze
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hej

witam sie z wami po dłuższej przerwie, nareszcie jestem zdrowa i moge przytulac malą

nie wiem czy uda mi sie zaleglości nadrobic
Dobrze ze chorobsko juz odpusciło
Cytat:
Idę z malutką w pn do kontroli to zapytam lekarki... lecz skoro po soczku jej nic nie jest to po co faszerowac ją syropkami na przeczyszczenie???
To chodzi o niewykształcony układ pokarmowy, musi sie samo wyregulować?? Dlatego Debridat pijemy
Jak Michas miał ok 3 tygodni i bylam z nim tutaj u lekarza po cos na kupke bo byl problem to mi doktorka kazala podac mu sok z ananasa rozcienczony woda
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:25   #3594
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Znów za dużo pocytowałam i mi pocięło

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale się dziś rano naśmiałam z mojego szkraba
bo on spi w śpiworku bo w nocy w swoim pokoiku ma chłodno ma 18,5-19stp bo w takiej temp. mu się lepiej sypia no i taka jest zalecana do spania no a że on się w nocy rozkopywał z kołderki że w nocy chodziłam go przykrywać, to zaczełam go wkładać do śpiworka i wtedy go przykrywam kołderką no i dziś nad ranem rozpinam śpiworek patrze a on jedną nogę ma poza nogawką śpiocha nie mam pojecia jak on to zrobiła ale tak se machał tą gołą gierką zadowolony naszczęście była ciepła więc w nocy nie zmarzł ale do teraz się głowie jak on to zrobił
Mój tak czasem też robi albo ładuje obie nogi w jedną nogawkę jak ma jakiś luźniejszy ciuszek

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
z czystym sumieniem mogę polecić na ciemieniuchę Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę.
Dwa tygodnie walczyłam i smarowalam Fifolowi głowę oliwką, potem myłam otrębami i codziennie od nowa mu się robiło. A dermatolog poleciła mi właśnie ten żel. Wczoraj mu posmarowałam pierwszy raz i od razu po kąpieli wszystko zniknęło, aż sama w szoku byłam, bo nie dość że strupki sobie poszły precz to i zaczerwienienie zniknęło dziś mu też posmarowałam tak na wszelki wypadek, coby ciemieniucha nie myślała wracać.
naprawdę rewelacja. Kosztuje 30zł za 100ml, ale jest taki skuteczny że nie wiem co zrobię z resztą, bo zużyłam go naprawdę malutko.
Ja się któryś dzień męczę z ciemieniuchą, bo na czubku głowy wychodzą aż strupowate plamy... smaruję tym co na buźkę i schodzi pięknie, ale wraca

No i chyba kupię ten krem co piszesz, tylko czemu nie produkują tego w mniejszych opakowaniach przy jednym dziecku chyba nie ma szans wykorzystać

Cytat:
Kurcze mam problem :P mam ochotę kupić sobie jakiś kosmetyk ale sama nie wiem co :P co sobie ostatnio kupiłyście DLA SIEBIE żeby sobie sprawić przyjemność?
Ja raczej mało kosmetyków używam, więc nic nie napiszę. No jedynie co, to podczepiłam się pod zamówienie koleżanki na lakiery do paznokci i wzięłam 5 kolorów

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Stawiam kalorycznego torcika i kawkę,tzn jak kto woli ,może byc szampan,winko lub wódeczka.
U nas podwojne święto.
Bartosz kończy dzisiaj 3 miesiące.
A ja z Tżetem mamy 4 rocznicę ślubu

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadrabiam , bo nie mam głowy, ale to co wczoraj przeszłam koszmar. Nie życzę najgorszemu wrogowi, ale od początku.

Mieliśmy wczoraj szczepienie takie jak poprzednio 5w1 i pneumo. Ostatnie szczepienie mała przeszła super 37,5 trochę marudy i koniec, ale to zapamiętam do końca. Kilka godz. po szczepieniu 37,8 no to ok potem caly czas już 38,5 no to w ruch paracetamol w syropie, ale gorączka nie wiele spadała. No to chłodne okłady itp. Ale przyszedł wieczór mała sie budzi o 22,30 płacz ja ją przewijam dotykam a ona aż parzyła . Mierzę temp. A termometr pokazuje 40,1 . O mało zawału nie dostałam. Od razu płacz dostała paracetamol chłodna kąpiel i na pogotowie. Najbliżej były Bielany tam gdzie rodziłam i gdzie leżała mała na noworodkach. Odesłali nas na dziecięcy, na dziecięcym pielegniarka na pogotowiu zje.ała mnie , że powinnam jechac na prywatne pogotowie bo oni tutaj bez skierowania nic nie zrobia. Sto pytań czy nie wiem , że po szczepieniu może tak być. Potraktowali mnie jak idiotke. No to w samochod i do Citomedu, tam już małej gorączka zaczeła spadać 38,6 nie wiele, ale jednak . Lekarz zbadał powiedział, że on nie widzi nic nie pokojącego i odesłał nas do domu z zaleceniem - dużo wody i paracetamol co 4h . Jak na razie odpukać jest dobrze 37,5 , mała nie ma apetytu, musze ja poić na siłe.
Nie zycze zadnej z mamus, takiego czegoś.
Jak sie ogarne to nadrobie.
O kurcze... ale miałyście przeżycia nie rozumiem tych lekarzy-jak tak można

Cytat:
Mojemu tez czasem wystarcza tylko jak wsadze go w kombinezon. Ryczy, ryczy, jak go cak w kombinezon, smoczur do pyska i juz spi. Szkoda tylko, ze jak go rozbiore, to znowu ryczy, wiec juz musze troche pospacerowac :/
Ja po spacerze wstawiam wózek do sypialni (tam w dzień najchłodniej), rozbieram ile mogę, żeby się nie obudził no i nie zgrzał i śpi dalej

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Bambusku, a co to za kropelki? Witaminka D? Pytam bo my mamy ten sam problem
wit D -Devikap, ale to na receptę jest dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i ona swoim dzieciom to właśnie daje zamiast tych wszystkich kapsułkowych

No i powiedziałam kiedy wracam do pracy... no cóż, kiedyś trzeba z kolei inna dziewczyna zaszła, więc rotacja niezła... tyle, że ona praktycznie od początku na zwolnieniu

A poza tym, to złapałam paskudny katar, w dzień nie mogłam wytrzymać na słonku, bo mi z nosa i oczu ciurkiem leciało
No i synuś cały dzień gadzi piersią - złapie, popije kilka minut, następuje wrzask i wierzganie, potem druga tak samo, a dziecko nienajedzone, mimo, że mlesio na pewno jest
I ciągle mm w obrocie chyba wezmę i odciągnę to co mam, pójdzie do zamrażarki i będzie na zaś

Wsadziłam małego marudę pod karuzelkę i już ma dosyć... marudny dzisiaj, bo spał w całości niecałe 3 godziny
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:28
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:27   #3595
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
w zaleznosci od miasta od salonu ja najtaniej robilam za 80zl, najdrozej za 125zł
drozyzna

moze poszukaj sobie czegos tutaj?

Nawojka

Nosicie sie na raczkach czy w chuscie?

Stary 2012-04-19, 19:28   #3596
uska000
Zadomowienie

Pear tak ta z herbapolu

Wykalaczke wklada sie do gazownych napoji bo drewno wyciaga gaz
a karmiac nie mozna gazowanego zabradzo..

Czubasku dobrze ze juz jestes zdrowa

ide kapac malego

jutro raczej nie wejde wiec juz dzis stawiam torta i karmi za 4mc Igora i moje 24 (nie miesiace;p)

nie piszcze jutro duzo zebym dala rade byc na biezaco

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:50   #3597
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pear tak ta z herbapolu

Wykalaczke wklada sie do gazownych napoji bo drewno wyciaga gaz
a karmiac nie mozna gazowanego zabradzo..

jutro raczej nie wejde wiec juz dzis stawiam torta i karmi za 4mc Igora i moje 24 (nie miesiace;p)
z herbapolu pije codziennie
a od dzisiaj zaczne ta rossmannowska

i dobry patent z ta wykalaczka - nie znalam

wszytskiego dobrego dla Ciebie i Twojej Malizny )))

Stary 2012-04-19, 20:12   #3598
uska000
Zadomowienie

Cytat:
z herbapolu pije codziennie
a od dzisiaj zaczne ta rossmannowska

i dobry patent z ta wykalaczka - nie znalam

wszytskiego dobrego dla Ciebie i Twojej Malizny )))
codziennie ale ile?? ja 4:d

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:17   #3599
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
No moze faktycznie. Ja daje, bo tak lekarz zalecił no i pomaga. Wykoncze to opakowanie i nie chce juz dawac, bo to wkoncu środek przeczyszczający niby Tylko boje sie ze problem wroci
A ten Debridat to co to takiego?

Cytat:
Haniula, moja Asiulka po skonczonym miesiącu piła soczek z jabłuszka rozcieńczony z wodą bo tak kazała robić położna na kupki
to moze ja tez sprobuje jak ten lactolosum po odstawieniu przestanie działać, tylko ile tego soczku się daje?
I to sok ze świezych jabłek czy taki z kartonu? czy z tych dla dzieci
Stary 2012-04-19, 20:20   #3600
MMONIKA9
Wtajemniczenie

tak czytam o tych waszych problemach z ta ciemieniucha i tak sobię myślę że ja to chyba miałam szczęście że tak szybko sobie z nią poradziłam i że nie ma Michas nawrotów
u małego bardzo szybko sie ona pojawiła z dnia na dzień bardzo się powiększyła oczywiście ja nigdy nie czytałam co to ciemieniucha więc nawet nie wiedziałam co to i jak sie objawia domyśliłam sie jak zaczeły mu się robic między włoskami takie duże strupki wtedy pomyślałam ze pewnei to jest to więc przez pierwsze 2 lub 3 dni smarowałam mu głowkę oliwką i wyczesywałam szczotką a 4 dnia już nie smarowałam oliwką tylko codziennie wieczorem podczas kąpieli myłam mu dokładnie głowkę, brałam płyn 2w1 nivea na misia głowkę i zaczynałam delikatnie masować okrężnymi ruchami aż sie mocno płyn spienił potem spłukiwałam i to wszystko i po 2 dniach ciemieniucha znikła i już nie powróciła
tfu tfu odpukać w nie malowane
mały już śpi niewiem co go naszło ale od 17 był tak marudny takie ryki urządzał ze myślałam ze gada uduszę jak go wziełam na ręce i zaczełam z nim chodzić było ok uśmiechał sie ale jak tylko go odłożyłam to na nowo wrzaski
podejrzewam ze to peweni ze zmęczenia bo on zawsze o 17 miał drzemkę no ale że w południe dużo spał to o tej 17 już go nie kładłam tylko go chciałam przetrzymać do 19 no ale że wody nie było nie miałam jak go wykąpać to dostał szybciej mlesio musiałam mu przelać do innej butelki z większą dziurką by mu szybciej leciało bo w tej pierwszej leciało wolno i on po 2 pociągnięciach zasypiał i tak to by pił chyba z 2 godziny te mleko a tak to w 5 min wypił 120ml i usnął
mi teraz głowa pęka jeszcze nigdy się tak nie wydzierał
za dużo go tu wszyscy chwalą ze takei kochane dziecko z niego i teraz rogi pokazuje hehe
nie no nie mam co narzekac naprawdę ja to jestem wdzięczna Bogu że mam tak kochane dziecko i ze w nocy mi da pospać i ze w dzień sobie leży w leżaczku lub na macie i sobie sam do siebie gaworzy i nie muszę z nim 24h siedzieć
a popłakać też musi od czasu do czasu ja to doskonale rozumiem w końcu to dziecko tylko ja nie przyzwyczajona do jego płaczu bo mało płacze i jak zaczyna tak się drzeć to ja jestem przerażona bo nie wiem co robic bo go jest bardzo ciężko uspokoić

no ale najważniejsze ż ego uspokoiłam mleczko mu dałam i zasnął i sobie już drzema w swoim łóżeczku ze swoim nowym przyjacielem koniem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości