Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2069 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 16:15   #62041
Sensualitka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mieszadełko masz z ZSK? Mogę kupić w sklepie za 20zł albo czekać na zamówienie i będzie za 10 czy ileś... Nie mogę się zdecydować :P
Ja używam lecytyny z kapsułki! Nie miałam półproduktowej ale apteczna działa nieźle!
Mieszadełko mam z IKEI Identyczne z tym które jest na ZSK, przynajmniej jeśli chodzi o design. W Ikei kosztuje chyba 6 zł. Ja kupuje je po kilka sztuk na zapas bo niestety do Ikei kawałek a jakoś wyjątkowo szybko mi się psują I warto zdjąć sprężynkę z mieszadełka, ponieważ niepotrzebnie napowietrza emulsje. Chyba piszą o tym też na ZSK. Jak masz nadwyżkową kasę i cierpisz na chroniczny brak cierpliwości to kupuj za 20 ja bym czekała na to za 10 i dodatkowo domówiła sobie coś fajnego za tą dychę w nagrodę za cierpliwość
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:49   #62042
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
a rozumiem rozumiem nie mniej myślę że BD i 1 odżywka w kobiecej torebce nie zrobi dużej różnicy... u mnie na stałym wyposażeniu torebki jest szczoteczka, pasta, płyn do płukania ust, dezodorant i leki które muszę rano zażyć - już kilka razy pozwoliło mi to na niewracanie po nocy skądś
Też taszczę ze sobą swój niezbędnik (ograniczony do minimum) ale jednak jak dojdą do tego ciuchy, bielizna na zamianę - damska torebka nie daje rady. Musiałabym chyba jak statystyczny pan dres dylać z torbą najka na ramieniu.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja u swojego TŻ-a mam już półeczkę kosmetyków I przy okazji pilnuję żeby TŻ miał cały czas dobry szampon i dobrą odżywkę. A jak mu się coś skończy, to dowożę
Do tego jeszcze może dojdziemy. Nadzieja jest.

Włosy mi kapryszą niezmiernie zbijają się w drobniejsze fale (coś jak u naszej rudowłosej wiedźmy), ale wokół każdej tworzy się puch. Wyglądają jak falujące zaczątki dredów.
No i martwi mnie czesanie - robię to zgodnie z wszelkimi zaleceniami, jednak mimo dużej ilości odżywki b/s nie mogę się "doczesać", włosy plączą się niemiłosiernie i przy okazji wyszarpuję sobie dużo więcej włosów niż powinnam (a dodatkowo przechodzę wypadanie po odstawieniu doustnej antykoncepcji, więc gubię tragiczne ilości kłaków).

Czeszecie włosy dokładnie, czy tylko przeczesujecie?
Stary 2012-04-19, 17:02   #62043
Phoce
Flawless

Ja dziś doznałam lekkiego szoku. Od pewnego czasu przeglądam sobie Wasze zdjęcia i tak zachwycam się jak wielka różnica jest, więc postanowiłam i porównać moje z 5 marca i z dziś. Nie wiem co im się stało, że nagle stały się takie...grube w sensie loki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0690.jpg (127,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1033.jpg (122,3 KB, 71 załadowań)
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:24   #62044
natalcia250
sentimental animal

te z lewej są suuuuper
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:27   #62045
lady catherine
Zadomowienie

przyznaje się bez bicia, że ostatnio odpuściłam z lenistwa, ale teraz obiecuje POSTARAM SIĘ

zakupiłam odżywkę do włosów 'Joanna Z apteczki babuni - wzmacniająca'
i jak to ja, najpierw kupiłam, potem poczytałam recenzje ale wydaje mi się, że jest ok któraś używała?
powoli, ale to bardzo powoli zbieram się do olejowania.... a dokładniej zbieram pieniądze na olej tylko obawiam się, że zabraknie mi systematyczności bo maskę Biovax zakupiałam a stosuję raz na jakiś czas, ale zawsze sobie obiecuje, że będę regularnie stosować...
pamiętam, że mówiłyście o dodaniu stylizatora... czego w używacie? żebym i ja mogła się jakoś zasugerować

Cel I: 80kg
lady catherine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:29   #62046
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
te z lewej są suuuuper
a raczej były bo już mi się tak nie kręcą O.o
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:29   #62047
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ja dziś doznałam lekkiego szoku. Od pewnego czasu przeglądam sobie Wasze zdjęcia i tak zachwycam się jak wielka różnica jest, więc postanowiłam i porównać moje z 5 marca i z dziś. Nie wiem co im się stało, że nagle stały się takie...grube w sensie loki
O jaaaa... CUDO!

Ja jestem od środy prostowłosa z powywijanymi końcówkami. Mym włosom brak silikonów.... Sam Garnier AiK nie wystarcza, są jakieś lekkie, piórkowate, miękkie i przez to w ogóle się nie kręcą tak ładnie, tylko jakieś marne fale. Jutro idę po coś z Dimethicone chociażby.

Wie któraś z was może, czy z serii Joanna Ultra Color jest też odzywka do rudych? Bo szampon widziałam tylko, a do blondu jest też odzywka...

Co polecacie z silikonem jako d/s? Najlepiej bez protein i żeby było ogólnie dostępne.
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:36   #62048
mahhysia
Raczkowanie

Nie jestem specjalnie zadowolona z kondycji moich włosów, ale jedno mnie cieszy mianowicie, że obkleojonymi silikonami obciążonymi strąkami,a takie zawsze były.
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:49   #62049
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Mieszadełko mam z IKEI Identyczne z tym które jest na ZSK, przynajmniej jeśli chodzi o design. W Ikei kosztuje chyba 6 zł. Ja kupuje je po kilka sztuk na zapas bo niestety do Ikei kawałek a jakoś wyjątkowo szybko mi się psują I warto zdjąć sprężynkę z mieszadełka, ponieważ niepotrzebnie napowietrza emulsje. Chyba piszą o tym też na ZSK. Jak masz nadwyżkową kasę i cierpisz na chroniczny brak cierpliwości to kupuj za 20 ja bym czekała na to za 10 i dodatkowo domówiła sobie coś fajnego za tą dychę w nagrodę za cierpliwość
Ja mam do IKEI jakoś 150km :P
dokładnie tak zrobię :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:08   #62050
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ad. 1 zazdroszczę, ja niestety strasznie się martwię wyglądem i nie wyjdę z domu nie zrobiona porządnie Poza tym rano jeszcze trochę sprzątam, powoli jem, czytam Wizaż...
Ad. 2 też tak mam, sama nie wiem co lepsze, co daje efekty, które półprodukty mi służą, który olej... A efekty są zazwyczaj po 3 miesiącach a nie od razu. Wtedy patrzę w lustro i "wow!". Ale nie wiem po czym to wow.
1-ja sie tym przejmuje rano bardziej umiarkowanie niz w innych sytuacjach... O 6 nie wiem nawet jak sie nazywam wiec ubieram najprostszy zestaw jeansy/leginsy+cos na gore, robie lekki szybki makijaz itd., nie mam na wiecej sily Ale fakt, robie wszystko na szybko i tylko to co niezbedne, tzn. nie sprzatam, nie wlaczam kompa, tylko sie szykuje i out
2-ja z kolei widze tylko ze odkad stosuje CG jest duzy postep w postaci pieknych wlosow po myciu (w ten sam dzien). I tyle Nie wiem co sie do tego przyczynilo, a co nie i nie potrafie tez odroznic biezacego efektu po roznych metodach olejowania czy w ogole uzytych skladnikach przy danym myciu... Podziwiam te dziewczyny, ktore umieja dostrzec u siebie te subtelne roznice

Cytat:
Ja na początku wizażowania zauważyłam, że na Zakręconym im bardziej loki nieuczesane i wyglądające na tłuste tym lepiej Sama zaczęłam się w to wkręcać ale nadal nie jestem przekonana. Chyba wolę swoje po rozczesaniu
Tez cos takiego przyszlo mi kiedys na mysl Choc oczywiscie to zadna regula. Czasem chyba wszystkiego jest za duzo, plus brak czesania jakiegokolwiek i robi sie troche niechlujnie. Ja nie moge nie czesac wcale (tzn. np. uzywac do tego celu tylko palcow gdy jest nalozona odzywka ds) albo myc odzywka skalpu bo wyglada to nieestetycznie i co z tego ze wlosy sa przy tym nawilzone i zbite w pasma? Masz racje, ze o ile na gestych, regularnych lokach takie dzialania przynosza dobry efekt, o tyle z falami bywa gorzej.
Fajnie byloby miec zdefiniowane i skrecone wloski, a przy tym turbo objetosc...

Cytat:
Objętość tak, jak najbardziej, tylko że każdy loczek osobno. O, taka mokra włoszka. U mnie mi się nie podoba coś takiego :/ Ale napuszone, rozczesane włosy też źle wyglądają, niestety póki co nie umiem osiągnąć czegoś pomiędzy.
Rzeczywiscie u Ciebie optymalne byloby cos pomiedzy jednym a drugim Moze jakis baardzo lekki stylizator by sie przydal? Zeby tak mocno nie dyscyplinowal wlosow i zeby nie trzeba bylo przeczesywac, ale zeby podkreslal fale? Tylko gdzie taki znalezc
Mi sie moje rozczesane w ogole nie podobaja bo w przeciwienstwie do Twoich tworza wowczas sianko, a mokra (i sztywna ) wloszke mam po zelu lnianym, ale wszystko pieknie odpuszcza przy odgniataniu, tworzac "odrebne" fale, jednoczesnie ukrywajac fakt, ze na wlosach jest jakikolwiek stylizator, a nie zabierajac objetosci

Cytat:
Co prawda postów nie mam dużo, ale nie chce mi się szukać tego gdzie są załączone zdjęcia więc wrzucę od nowa
O, wlasnie takie wlosy jak Twoje to jeden z moich ulubionych typow kręciołów Duzo ich, fajnie obciete, pokrecone, zdefiniowane, ale nie nadmiernie bo widac ze sa lekkie, nieobciazone i nie strąkują Wygladaja naturalnie i pieknie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja I do tego nie bardzo widzę różnice między olejami No dobra, rozróżniam kokosowy, ale pewnie dlatego, że używam non stop.
Ja teraz tez! Na poczatku bardziej widzialam, bo np. po rycynie z zoltkiem wlosy byly grubsze i usztywnione, migdal dawal natychmiastowy efekt w postaci blasku i falowania, a lniany poczatkowo robil mi szit na glowie, natomiast teraz po wszystkim mam wrazenie ze jest niemal identycznie

Cytat:
Dla mnie Benecol trąci trochę hochsztaplerstwem. Chyba są lepsze sposoby na obniżenie cholesterolu niż jedzenie wysoko przetworzonej margaryny, nawet z hiper dodatkami.
Jasne, sposoby sa, ale maslo ma sporo cholesterolu, a jak ktos chce koniecznie miec czyms posmarowany chleb i najchetniej grubsza warstwa to musi miec jakis substytut
Swoja droga pyszny jest wloski sposob - pieczywo i oliwa z oliwek

Cytat:
Mnie to zdefiniowanie zawróciło w głowie, kiedy zaczynałam zabawę z CG
Ale moje włosy nie chcą być takie.
Oj tak... Mnie tez A teraz mam bzika na punkcie objetosci Mam wrazenie ze nawet twarz jakos lepiej wyglada kiedy wlosow jest pelno i sa fajnie uniesione

Cytat:
Nie no.. Żartowałam Nie szukam uznania i poklasku...... Jeszcze
Co do lecytyny. Owszem. Nadal stosuje. Tym bardziej, że to świetny emulgator a ja często dodaję do oleju jakieś 2-3 ml wodnego roztworu w którym jest rozpuszczona keratyna, niacynamid czy inne dobrodziejstwo Ładna odżywka wychodzi. Jednorodna i bez zbędnych śmieci. A daje coś więcej niż sam olej.
A zauwazylas czy jest inny efekt niz po zwyklym naolejowaniu wlosow na jakies psikadlo z polproduktow typu keratyna, niacynamid wlasnie? Bo w sumie kupilabym tez chetnie lecytyne

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
No i martwi mnie czesanie - robię to zgodnie z wszelkimi zaleceniami, jednak mimo dużej ilości odżywki b/s nie mogę się "doczesać", włosy plączą się niemiłosiernie i przy okazji wyszarpuję sobie dużo więcej włosów niż powinnam (a dodatkowo przechodzę wypadanie po odstawieniu doustnej antykoncepcji, więc gubię tragiczne ilości kłaków).

Czeszecie włosy dokładnie, czy tylko przeczesujecie?
Ja robie to dokladnie, bo sie kołtunia a tego nie znosze A wypadanie to moja zmora, przy czesaniu trace polowe futra

---------------

U mnie po wczorajszym efekt... jak zwykle Ostatnio caly czas wychodzi fajnie bo krotko trzymam odzywke Alverde albo uzywam ja po szamponie wiec wloski faluja az milo i to blisko samej gory! Ogonki podciete wiec nic smutno nie dynda na dole, krotko mowiac mega mi sie podoba.

Jednakze potrzebuje Waszej pomocy. Otoz nie widze innej mozliwosci zmycia maski w stylu zoltko+rycyna+miod inaczej jak tylko szamponem, a to mi duuuuuzo bardziej placze wlosy niz OMO i zdecydowanie utrudnia czesanie, przez co wlosy sie lamia/pekaja i wypadaja w wiekszej ilosci niz po OMO (na 100%). Myje kubeczkowo. Moje pytanie:

Macie jakies sposoby aby zmniejszyc to plączące dzialanie szamponu (np. BD)? Albo jakas specjalna technike zmywania nim masek? Jestem teraz w kropce, bo nie moge przez to zbytnio eksperymentowac, a moje wlosy to lubia, ale nie bede tego robic bo czesanie jest naprawde tragiczne ;/

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:22   #62051
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Macie jakies sposoby aby zmniejszyc to plączące dzialanie szamponu (np. BD)? Albo jakas specjalna technike zmywania nim masek? Jestem teraz w kropce, bo nie moge przez to zbytnio eksperymentowac, a moje wlosy to lubia, ale nie bede tego robic bo czesanie jest naprawde tragiczne ;/
Ja ostatnio próbuje mieszać BD(rozcieńczone nieco wodą) z niewielka ilością hegronu. Nie jest to jakiś super sposób ale trochę ogranicza plątanie. Podobno balsam BD jest lepszy( mniej plącze włosy), ale jeszcze nie próbowałam, bo nie wiem czemu kupiłam 3 BD na zapas
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:25   #62052
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednakze potrzebuje Waszej pomocy. Otoz nie widze innej mozliwosci zmycia maski w stylu zoltko+rycyna+miod inaczej jak tylko szamponem, a to mi duuuuuzo bardziej placze wlosy niz OMO i zdecydowanie utrudnia czesanie, przez co wlosy sie lamia/pekaja i wypadaja w wiekszej ilosci niz po OMO (na 100%). Myje kubeczkowo. Moje pytanie:

No to mamy ten sam problem. Generalnie już przy nakładaniu maski uważam, żeby nic nie poplątać, potem tylko spłukuję chłodną wodą, polewam skalp rozcieńczonym szamponem, masuję, same włosy delikatnie ugniatam ze spływającą pianą. Zmywa się wszystko pięknie za pierwszym razem. Najlepiej kiedy robię to na stojąco, jak biorę prysznic. Kiedy myję włosy głową w dół - przeważnie plączą się bardziej (kwestia indywidualna).
Stary 2012-04-19, 18:26   #62053
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio próbuje mieszać BD(rozcieńczone nieco wodą) z niewielka ilością hegronu. Nie jest to jakiś super sposób ale trochę ogranicza plątanie. Podobno balsam BD jest lepszy( mniej plącze włosy), ale jeszcze nie próbowałam, bo nie wiem czemu kupiłam 3 BD na zapas
Skąd ja znam takie kupowanie na zapas...

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:39   #62054
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Skąd ja znam takie kupowanie na zapas...
Strasznie głupia przypadłość Mam trzy różne żele a odpowiada mi jedynie Bielendy z czarna rzepą, Jakby ktoś chciał Joaśkę mrożąca chętnie oddam
Stary 2012-04-19, 18:41   #62055
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Strasznie głupia przypadłość Mam trzy różne żele a odpowiada mi jedynie Bielendy z czarna rzepą, Jakby ktoś chciał Joaśkę mrożąca chętnie oddam
A co jest nie tak po Joaśce?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:49   #62056
lady catherine
Zadomowienie

czy któraś z Was używa tego oleju? http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...287825303.html
bo patrze, że taniej niż Alterra i może bym się skusiła

Cel I: 80kg
lady catherine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:49   #62057
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A co jest nie tak po Joaśce?
Są obciążone, mam problem z odgnieceniem, ale skręt trzeba przyznać, że jest ładny. Isana męska pomarańczowa jest mocniejsza od mrożącego?
Stary 2012-04-19, 18:50   #62058
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Źle to ujęłam - tzn. dobrze ale nieprecyzyjnie bo mi się spieszyło Oczywiście nie tłuste na zasadzie ulizania i obciążenia tylko takie bardzo zdefiniowane.
To mnie bardziej podobają się loki zdefiniowane z objętością - czyli trochę takie jakie ja mam /choć nie do końca/. Ale rozumiem już.
Cytat:
Objętość tak, jak najbardziej, tylko że każdy loczek osobno. O, taka mokra włoszka. U mnie mi się nie podoba coś takiego :/ Ale napuszone, rozczesane włosy też źle wyglądają, niestety póki co nie umiem osiągnąć czegoś pomiędzy.
Mokra włoszka? Nie, nie podoba mi się

Hmmm, jak dla mnie - to góra z pierwszego zdjęcia /większa objętość przy skalpie/, a loki z drugiego. Masz tu odgniecione?
Masz cudne włosy

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:26   #62059
Maliniarka
Zakorzenienie

Phoce ale różnica
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:45   #62060
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady catherine Pokaż wiadomość
czy któraś z Was używa tego oleju? http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...287825303.html
bo patrze, że taniej niż Alterra i może bym się skusiła
ja używam. To był mój pierwszy olej. Z nim zaczęłam swoją przygodę z olejowaniem.
Fajnie pachnie, jest wydajny. Mi pasuje, ale pamiętaj, że oleje kokosowe nie każdemu muszą przypaść do gustu
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:46   #62061
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Si, rozpuszczam najpierw lecytynę w oleju a potem dodaje miks wodny. Wychodzi mleczny, nierozwarstwiony roztwór. Z tym, że ja mieszam elektrycznym mieszadełkiem.
A czy może być użyta lecytyna z kapsułek... Myślę, ze tak chociaż ja nie stosowałam. Przeglądając różne wątki czytałam, że wiele dziewczyn korzysta z takich kapsułek.
Dzięki, już wszystko wiem

Cytat:
Włosy mi kapryszą niezmiernie zbijają się w drobniejsze fale (coś jak u naszej rudowłosej wiedźmy), ale wokół każdej tworzy się puch. Wyglądają jak falujące zaczątki dredów.
Skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Utyły Chyba wolę te po lewej

Cytat:
1-ja sie tym przejmuje rano bardziej umiarkowanie niz w innych sytuacjach... O 6 nie wiem nawet jak sie nazywam wiec ubieram najprostszy zestaw jeansy/leginsy+cos na gore, robie lekki szybki makijaz itd., nie mam na wiecej sily

Rzeczywiscie u Ciebie optymalne byloby cos pomiedzy jednym a drugim Moze jakis baardzo lekki stylizator by sie przydal? Zeby tak mocno nie dyscyplinowal wlosow i zeby nie trzeba bylo przeczesywac, ale zeby podkreslal fale? Tylko gdzie taki znalezc
Ad. 1 ja szykuję ciuchy poprzedniego dnia wieczorem, makijażowi i fryzurze nie odpuszczam nawet idąc na pocztę Listonoszowi też nie otwieram bez makijażu choćby szczątkowego Mam jeszcze pecha, że pracuję z klientami więc nie mogę się zapuścić... Tzn. mogę ale się wstydzę :P
Ad. 2 chyba jeszcze czegoś takiego nie wymyślono, najwyżej żel lniany

Cytat:
Kiedy myję włosy głową w dół - przeważnie plączą się bardziej (kwestia indywidualna).
Moje też.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Hmmm, jak dla mnie - to góra z pierwszego zdjęcia /większa objętość przy skalpie/, a loki z drugiego. Masz tu odgniecione?
Masz cudne włosy
Dzięki Niby odgniecione ale nadal strąki, coś mi nie wychodzi chyba

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:21   #62062
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Skąd ja to znam
Taaa? Dnia trzeciego od mycia wstaję i patrzę, patrzę i nie wierzę, z wieczornego koka zrobił się kokon (taki wiesz, mechaty, skołtuniony, matowy). Po zdjęciu frotki - lepiej nie mówić.
Twoje włosy wyglądają naprawdę pięknie nie wyobrażam sobie dredostrąków na Twojej głowie.
Stary 2012-04-19, 20:39   #62063
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Taaa? Dnia trzeciego od mycia wstaję i patrzę, patrzę i nie wierzę, z wieczornego koka zrobił się kokon (taki wiesz, mechaty, skołtuniony, matowy). Po zdjęciu frotki - lepiej nie mówić.
Twoje włosy wyglądają naprawdę pięknie nie wyobrażam sobie dredostrąków na Twojej głowie.

Moje po wietrze, deszczu zamieniają się właśnie w zdredziałe strąki i pozostaje umyć. A na trzeci dzień nie chcę wiedzieć co by się działo więc też myję Ale ostatnio ciągle nakładam jakiś olej więc nie ma takich spektakularnych kołtunów
Moje są dziwne, dzisiaj testowo rozprostowałam i jest przesuszona tragedia, czyżby stylizacja tak dużo dawała?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:49   #62064
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:

Moje po wietrze, deszczu zamieniają się właśnie w zdredziałe strąki i pozostaje umyć. A na trzeci dzień nie chcę wiedzieć co by się działo więc też myję Ale ostatnio ciągle nakładam jakiś olej więc nie ma takich spektakularnych kołtunów
Moje są dziwne, dzisiaj testowo rozprostowałam i jest przesuszona tragedia, czyżby stylizacja tak dużo dawała?

Ja do trzeciego dnia to nie dotrzymuje. Zazwyczaj myje codziennie
Chyba trochę daje bo moje bez niczego też są suche i puch totalny
Stary 2012-04-19, 21:25   #62065
Maliniarka
Zakorzenienie

Felis minimalnie spuszone, a poza tym to klękajcie narody! przepiękne włosy

Ajriszkowa skrętusy

Mahhysia bardzo ładnie błyszczą

Karen spiraleski ciekawe czy pojawi się ich więcej
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-04-19, 21:42   #62066
zlakobieta
Zadomowienie

Cytat:
No to mamy ten sam problem. Generalnie już przy nakładaniu maski uważam, żeby nic nie poplątać, potem tylko spłukuję chłodną wodą, polewam skalp rozcieńczonym szamponem, masuję, same włosy delikatnie ugniatam ze spływającą pianą. Zmywa się wszystko pięknie za pierwszym razem. Najlepiej kiedy robię to na stojąco, jak biorę prysznic. Kiedy myję włosy głową w dół - przeważnie plączą się bardziej (kwestia indywidualna).
Dziewczyny, ja gdzieś juz wyżej pisalam o szczotce Tangle Teezer. Wpiszcie sobie na Youtube jest tam sporo recenzji. Ona naprawde niewiarygodnie łatwo rozczesuje każdego kołtuna
zlakobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:59   #62067
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zobacz w zakręconej ikonce w moim podpisie z czym tu przyszłam
Wcześniej nie zwróciłam uwagi na Twoje początki i teraz jestem w szoku .
Smakowicie w codzienniku. Co to za farba?

Cytat:
Napisane przez zlakobieta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja gdzieś juz wyżej pisalam o szczotce Tangle Teezer. Wpiszcie sobie na Youtube jest tam sporo recenzji. Ona naprawde niewiarygodnie łatwo rozczesuje każdego kołtuna
Bardzo popularna wśród prostowłosych, do kręciołków chyba za mocna . Ale pewnie i są też wyjątki.

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:00
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:12   #62068
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez zlakobieta Pokaż wiadomość
TT jest niezdatna dla kręconych czy falowanych ma za gęste ząbki
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Wcześniej nie zwróciłam uwagi na Twoje początki i teraz jestem w szoku .
Smakowicie w codzienniku. Co to za farba?
http://www.colorsoin.pl/
Cytat:
Bardzo popularna wśród prostowłosych, do kręciołków chyba za mocna . Ale pewnie i są też wyjątki.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:15   #62069
Maliniarka
Zakorzenienie

Misska chyba lepiej czesać d/s niż b/s u Ciebie
jak to robisz, że co wstawisz to piekniejsze!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-04-19, 22:30   #62070
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Misska chyba lepiej czesać d/s niż b/s u Ciebie
jak to robisz, że co wstawisz to piekniejsze!
przy czesaniu z d/s są grubsze dzis sie spodziewałam drobnicy przez czesanie z b/s ale źle nie jest (zapomniałam bezczelnie o d/s )
a jaki minimalizm

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości