Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 13:50   #3421
julink
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

dzisiejsza R!
Sniadanie- owsianka-4 lyzki platkow owsianych,ok 200 g serka homogenizowanego i 200 g naturalnego,do tego pokrojony kawalek jablka i kilka winogronek,garsc mieszanki orzechow
2 Sniadanie- banan i kilka orzechow wloskich
45 min silowni(bieznia, stepper,rowerek,cw na przywodziciele i odwodziciele)
obiad-zupa krem warzywna z 3 lyzkami ryzu parabolied+kawalki gotowanego kurczaka(ok 2 malych nozek)
podwieczorek-moze te kurczaczki dojem,albo serek homogenizowany
kolacja-buleczka razowa z kawalkiem mozarelli i pomidorkiem(zazwyczaj nie jem wegli na noc,ale dzisiaj wyjatkowo,od święta zaszaleję)
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:50   #3422
szakal165
Zakorzenienie

wczorajsze u:

- miseczka owsianki z 4 łyżek płatków na wodzie z dodatkiem prażonych jabłek domowych z cynamonem i kardamonem i pomarańczy, pół bułki wrocławskiej: z masłem orzechowym, z serem topionym wędzonym i szczypiorkiem,
-30g ananasa w marcepanie
-ziemniaki, kotlet schabowy, glazurowana marchewka,
- 3 kromki chleba :1 z serkiem kanapkowym, rzeżuchą i ogórkiem,1,5 z serem patros i pomidorem, 1/2 z serkiem wędzonym
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:01   #3423
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
wczorajsze u:

- miseczka owsianki z 4 łyżek płatków na wodzie z dodatkiem prażonych jabłek domowych z cynamonem i kardamonem i pomarańczy, pół bułki wrocławskiej: z masłem orzechowym, z serem topionym wędzonym i szczypiorkiem,
-30g ananasa w marcepanie
-ziemniaki, kotlet schabowy, glazurowana marchewka,
- 3 kromki chleba :1 z serkiem kanapkowym, rzeżuchą i ogórkiem,1,5 z serem patros i pomidorem, 1/2 z serkiem wędzonym
Skąd go masz???? Uwielbiam marcepan i ananasa, musze to zjesc
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:39   #3424
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Wczorajszej nikt nie ocenil, to moze dzis moja grzeszna R :

I: 5 lyzek nieslodzonego musli sante z wiejskim i jogurtem nat. plus kilka truskawek.

II: gotowana piers z kurczaka i pol paczki warzyw na patelnie z suszonymi pomidorami (sa w nich ziemniaki).

marchewka, Big Milk chodzil za mna kilka dni i sie skusilam.

III: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, cebuli, lyzki kukurydzy, 1/2 puszki tunczyka wsw i gotowanego jajka z sosem czosnkowo-ziolowym na bazie jogurtu.

IV: bedzie twarozek domowy, z czyms, moze z garscia orzechow.

Kawa, woda, 2x35 min szybkiego marszu, wieczorem bedzie rowerek. 4 posilki i przekaska, bo tak mi lepiej, na 5 czulam sie przejedzona.
I jak?
Podbijam wczorajszy i wrzucam dzisiejszy - R

I: 3 wafle ryżowe wieloziarniste: 2 z jajkiem na twardo, sałatą, papryką i suszonymi pomidorami; trzeci z twarożkiem domowym i łyżeczką miodu (odstawiłam na tydzień pieczywo aby sprawdzić czy to ono jest przyczyną moich dolegliwości żołądkowych).
pół pomarańczy, marchewka.

II: wiejski 150g z małym bananem i 2 łyżkami musli niesłodzonego Sante.

III: dwa kawałki pieczonego morszczuka; mizeria z całego ogórka i cebuli na jogurcie nat.

IV: mam ochotę na twaróg z pestkami dyni, albo tuńczyk z lodową i pomidorem. zobaczymy

Dziś bez ćwiczeń bo zapowiada się dłuuugi dzień w pracy. Oceni ktoś?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:56   #3425
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
mpati podobają mi się twoje jadłospisy
zelka dużo tych batoników, ale ogólnie ładnie
te batoniki to po 35g sztuka i 70% w składzie to orzechy wiec chyba nie jest tak źle
bardzo dawno nie jadłam orzechów dlatego tak mi sie wkręciły
Stary 2012-04-19, 14:57   #3426
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Skąd go masz???? Uwielbiam marcepan i ananasa, musze to zjesc
z Niemiec http://www.yopi.de/prd_5369616
Stary 2012-04-19, 15:09   #3427
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Buuuuuuu ;( (prosze nie pisać o niedostępnych przysmakach i nie kusić mi tu)

Tak kocham marcepan
Stary 2012-04-19, 16:02   #3428
LittleWoman
Zadomowienie

Dzisiejsza R'ka

Ś: owsianka (3 łyżki płatków+2 łyżki otrębów zalane wodą) z twarogiem wymieszanym z jogurtem naturalnym, miodem, słonecznikiem łuskanym, żurawiną suszoną, gruszką i cynamonem
IIŚ: marchewka, pomarańcza, jogurt jagodowy ze zdrowym błonnikiem
40' HH, TF
O: szklanka kakao, łopatka smażona na teflonie bez tluszczu, gotowany brokuł
P: serek homo z miodem, wiórkami kokosowymi i bananem (przed@ szaleństwo się zaczyna )
K: sałatka z tuńczyka i ogórka konserwowego.
Zdrowe odżywianie
Zapuszczam włosy

Edytowane przez LittleWoman
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:29
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:09   #3429
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Buuuuuuu ;( (prosze nie pisać o niedostępnych przysmakach i nie kusić mi tu)

Tak kocham marcepan
Przecie takie marcepanowe czekoladki to można jakoś samemu wyczarować. Smak na pewno inny, niż kupnych, ale dobre i to. I własne!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:03   #3430
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Przecie takie marcepanowe czekoladki to można jakoś samemu wyczarować. Smak na pewno inny, niż kupnych, ale dobre i to. I własne!
i zdrowe
Stary 2012-04-19, 17:22   #3431
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Nie liczę kalorii, ale trochę mnie przeraziłaś . Zaraz policzę, moim zdaniem jest sporo ponad 1000.

Piekarskie, do piwowarskich nie mam dostępu .

edit: policzyłam, faktycznie nie ma 1000 . Jutro w takim razie postaram się dobić tak do 1300-1400 .
czytałam gdzieś, że piwowarskie drożdże dużo dają, a z kolei piekarkie przynoszą więcej szkody niż pożytku

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:34   #3432
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie mozna kupić marcepan? Taki jak do tortów, w sensie że w płatach ciężko to wyjasnić ale chyba wiecie o co mi chodzi?
Stary 2012-04-19, 18:41   #3433
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie mozna kupić marcepan? Taki jak do tortów, w sensie że w płatach ciężko to wyjasnić ale chyba wiecie o co mi chodzi?
w marketach

tu przepis jak samej zrobic:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...a-marcepanowa-
Stary 2012-04-19, 18:53   #3434
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
w marketach

tu przepis jak samej zrobic:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...a-marcepanowa-
O jaaaaa. Jak przez to przytyję to twoja wina
(Juz kończe offtopa. Dzięki wam wielkie. Na pewno cos zrobię bo kocham marcepan)
Stary 2012-04-19, 18:59   #3435
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje U w kierunku lekkiego P (od kiedy ćwiczę Insanity /6x w tygodiu, po 40 minut/, schudłam 1,5kg i chcę je odzyskać. Myślałam, że to wahania, ale dziś /mimo, że w cm nic nie ubyło!/ waga znów pokazała trochę mniej. Nie ogarniam? )
Dziś słodko bardzo (robiłyśmy z sister tort dla jej chłopaka na ur. ), obficie i mącznie:
I Słodziutka owsianka- mix płatków, otrąb i siemię, 300ml mleka, garść rodzynek i żurawiny suszonej, garść pestek słonecznika i migdałów, łyżka miodu, pomarańcza
Insanity
II Omlet cesarzowej (jajo, 1/3 szklanki mąki, trochę mleka, łyżeczka cukru + łyżka cukru pudru, łyżka rodzynek, jabłko, trochę oleju)
III Bigos (kapusta, koncentrat, kiełbasa wędzona, mięso z żeberek), do tego kromka grahama
No, i tu się zaczyna : miseczka pozostałego kremu do tortu, trochę biszkoptu i starta czekolada (z 1 rządek pewnie, jak nie więcej)
IV 2 kromki grahama z masłem i kurczakiem wędzonym, marchewki i chwilę później miseczka obiadowego bigosu (teraz to on dopiero smakuje! A jak przeleży jeszcze 2 dni, to już w ogóle będzie niebo ^^)
V Sałatka: sałata lodowa, 1/2 brokuła, duży pomidor, 2 plastry pokrojonej w kostkę fety, czosnkowy sos jogurtowo-majonezowy (łyżka majonezu, 3 łyżki jogo, czosnek, przyprawy)

Przez te stracone 1,5kg kompletnie nie wiem co mam jeść. Chcę przytyć, ale znów nie zaszaleć za bardzo, żeby nie przybrać za dużo na wadze. Czuję się jak dziecko we mgle, eh.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-04-19, 19:12   #3436
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Moje U w kierunku lekkiego P (od kiedy ćwiczę Insanity /6x w tygodiu, po 40 minut/, schudłam 1,5kg i chcę je odzyskać. Myślałam, że to wahania, ale dziś /mimo, że w cm nic nie ubyło!/ waga znów pokazała trochę mniej. Nie ogarniam? )
Dziś słodko bardzo (robiłyśmy z sister tort dla jej chłopaka na ur. ), obficie i mącznie:
I Słodziutka owsianka- mix płatków, otrąb i siemię, 300ml mleka, garść rodzynek i żurawiny suszonej, garść pestek słonecznika i migdałów, łyżka miodu, pomarańcza
Insanity
II Omlet cesarzowej (jajo, 1/3 szklanki mąki, trochę mleka, łyżeczka cukru + łyżka cukru pudru, łyżka rodzynek, jabłko, trochę oleju)
III Bigos (kapusta, koncentrat, kiełbasa wędzona, mięso z żeberek), do tego kromka grahama
No, i tu się zaczyna : miseczka pozostałego kremu do tortu, trochę biszkoptu i starta czekolada (z 1 rządek pewnie, jak nie więcej)
IV 2 kromki grahama z masłem i kurczakiem wędzonym, marchewki i chwilę później miseczka obiadowego bigosu (teraz to on dopiero smakuje! A jak przeleży jeszcze 2 dni, to już w ogóle będzie niebo ^^)
V Sałatka: sałata lodowa, 1/2 brokuła, duży pomidor, 2 plastry pokrojonej w kostkę fety, czosnkowy sos jogurtowo-majonezowy (łyżka majonezu, 3 łyżki jogo, czosnek, przyprawy)

Przez te stracone 1,5kg kompletnie nie wiem co mam jeść. Chcę przytyć, ale znów nie zaszaleć za bardzo, żeby nie przybrać za dużo na wadze. Czuję się jak dziecko we mgle, eh.
a co to za ćw że tak po nich chudniesz? jakies z youtube?

a dzisiejszy jadłospis bardzo smaczny
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:18   #3437
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaaa. Jak przez to przytyję to twoja wina
(Juz kończe offtopa. Dzięki wam wielkie. Na pewno cos zrobię bo kocham marcepan)
troche roboty z tym obieraniem migdalów wiec spalisz ;p
Stary 2012-04-19, 20:24   #3438
fresas1991
Raczkowanie

R:

I:grahamka(80g) z serkiem homo naturalnym(135g) pomidorem, kiełkami, pekinką i papryką; kawa z mlekiem

trening siłowy+45min rower

II:placek owsiany(jajo, 4łyżki płatków, cynamon); kawałek papryki, czerwona herbata

III: 2xpstrąg wędzony+brokuły i szpinak; zielona herbata

orbitrek 1h

kalarepa

IV: łosoś wędzony(100g)+sałatka(sał ata lodowa, pomidor, ogórek zielony, kiszony, papryka, kiełki, papryka) marchewka

czerwona i biała herbata

Is the choice I make every day.
fresas1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:32   #3439
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Insanity

Bardzo smacznie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:45   #3440
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U

I grahamka na ciepło na pół - z pomidorem i mozzarella / z bieluchem, ajwarem i papryką + rzodkiewka i szczypiorek, kawa

II- świeżo wyciskany sok z marchewek i pomaranczy
- gruby pszenny naleśnik z twarożkiem (twaróg + mleko sojowe) z orzechami pecan i migdałami

III burrito w pszennym naleśniku - dużo chudej mielonej wołowiny (takiej co została z rosołu ), pomidory z puszki, kukurydza, papryczki chilli, przyprawy, czosnek, papryka świeza

IV sałatka - 100g wędzonego łososia, rzodkiewki, kawałek swieżej papryki i ogórka, posypana łyżeczką prażonego sezamu i szczypiorkiem
zaraz po: kilka suszonych fig
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:56   #3441
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

I grahamka na ciepło na pół - z pomidorem i mozzarella / z bieluchem, ajwarem i papryką + rzodkiewka i szczypiorek, kawa

II- świeżo wyciskany sok z marchewek i pomaranczy
- gruby pszenny naleśnik z twarożkiem (twaróg + mleko sojowe) z orzechami pecan i migdałami

III burrito w pszennym naleśniku - dużo chudej mielonej wołowiny (takiej co została z rosołu ), pomidory z puszki, kukurydza, papryczki chilli, przyprawy, czosnek, papryka świeza

IV sałatka - 100g wędzonego łososia, rzodkiewki, kawałek swieżej papryki i ogórka, posypana łyżeczką prażonego sezamu i szczypiorkiem
zaraz po: kilka suszonych fig
Fajnie A co to ajwar ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:21   #3442
daria715
Raczkowanie

Dzisiejsze jedzenie; Utrzymanie

Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, duże tarte jabłko, świeże truskawki, orzechy włoskie i cynamon) + pasek białej czekolady o smaku piernika+ kawa 3in1.

Obiad; gotowane udko z kurczaka+ kasza jęczmienna + gotowany brokuł i marchew.

Podwieczorek; serek wiejski ze świeżymi truskawkami i śliwkowymi otrębami granulowanymi + kostka milki łaciatej.

Kolacja; 3 kromki chleba razowego: 2x z szynką, ogórkiem zielonym, pekinką i szczypiorkiem, 1 z grubym plastrem sera białego.
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:33   #3443
Bellamy
Zadomowienie

moje dzisiejsze uu

I owsianka z jabłkiem, serkiem wiejskim, daktylami suszonymi i amarantusem (ziarna)
potem: kanapka podwójna z serkiem homo, żółtym serem i polędwicą
30 day shred dzień 2, powiedzmy
paczuka ciastek "lu go!" kakaowych (ok. 6 sztuk)
III miska kapuśniaku, dwie kromki chleba
IV dwie zapiekanki - bułka razowa, pieczarki, mozzarella, szczypiorek, keczup, cukierek kopiko (myślałam że zadziała jak kawa -.-)

mam pytanie do tych co się znają: nie za bardzo orientuję się w posiłkach okołotreningowych - tzn wiem że trzeba jeść łatwo przyswajalne białko i węgle, ale czy przy takim 30day shred to się opłaca? bo ja czuje sie po tym okropnie i strasznie drżą mi mięśnie (to sie tylko wydaje takie łatwe! ) chce sobie wyrobić formę i nabrać trochę mieśni, mam dość słabych ramiączek. co zjeść i kiedy żeby nabrać trochę masy?

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:35
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:34   #3444
anpapi
Zadomowienie

U:
8min ABS
Ś: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta, omlet (2 białka, 1 łyżka mąki pszennej razowej, 2/3 banana) z serkiem wiejskim/homo/dżemem/miodem (po trochu)
IIŚ: serek homo wymieszany z twarogiem z żurawiną, rodzynkami, pszenicą z melasą, poppingiem z amarantusa, miodem, 1/2 kiwi
1/2 kiwi, marchewka
O: kasza jęczmienna z soczewicą i suszonymi pomidorami z mięsem mielonym i cukinią
jabłko
K: kromka z bułki pełnoziarnistej w jajku smażona bez tłuszczu (czerstwa już była) z szynką drobiową, połową plasterka sera, papryką, 2 rzodkiewki, pomidor z fetą i bazylią
10km marszu
1,5l zielonej herbaty + 0,25l czerwonej + woda

proszę o ocenę
Stary 2012-04-19, 22:05   #3445
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

1. duża owsianka na mleku z cynamonem, pół kostki twarogu z ziołami + warzywa: pomidor,rzodkiewka, pekinka, sałata
po: pasek gorzkiej czekolady
2. pół wędzonej makreli+ warzywa: pomidor,marchew,sałata,pe kinka
po: duże jabłko
/kawa z mlekiem/
3. serek homogenizowany 180g(chyba) i duuuża garść orzechów laskowych
/kawa z mlekiem/
Obiad:4. micha leczo: pierś z kurczaka,marchew, cebula, papryka czerwona, pomidory, cukinia i dużo przypraw ( porządna porcja)
Kolacja(właśnie zjadłam):5. jeszcze raz to samo leczo tylko jeszcze większa porcja i w przemiłym towarzystwie <3
teraz kawę z mlekiem popijam

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:06
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:23   #3446
Poa alpina
Zadomowienie

Utrzymanie.
Sporo wyzwań ostatnimi czasy przede mną i wydaje mi się, że coś dużo przez to jem, i tłusto . Mam mega fazę na mięso i sery pleśniowe... I bez przerwy już od dłuższego czasu mam fazę na twarogi Myślicie, że to kwestia zapotrzebowań organizmu? W sumie może i dobrze, że tak się dzieje, bo chyba W KOŃCU odblokowałam się co do jedzenia tłuszczy.
Dla porównania jadłospisy z 3 ostatnich dni. Wygląda to jakoś sensownie? Moje obawy są uzasadnione?

Wtorek (na nogach od 3:30 do 23)
Przed śniadaniem: plaster szynki
Śniadanie (w pociągu):
* jabłko
* serek wiejski z garścią mieszanki studenckiej (orzechy laskowe i arachidowe, nerkowce, migdały, rodzynki, suszona żurawina i ananas), płatkami "Twój Błonnik" i cynamonowymi poduszeczkami zbożowymi z nadzieniem orzechowym
II śniadanie (poza domem):
* ciemna bułka z ziarnami, z łososiowym serkiem śmietankowym, pomidorem i czarnymi oliwkami
III śniadanie (poza domem):
* croissant nadziewany dżemem z owoców leśnych
* kefir naturalny
Obiad:
* pierś z kaczki typu pekin gotowana na parze, 60 g kaszy gryczanej, sałatka z czerwonej kapusty (z 300g)
Kolacja:
* 2 wafle ryżowe slim wieloziarniste z twarogiem wędzonym, ketchupem i szczypiorkiem
* 2 wafle ryżowe slim wieloziarniste z serem pleśniowym i pomidorem

Środa (od 8:00 do 19:00 na uczelni)
Śniadanie:
* owsianko-żytnianka z kaszą manną i kakao naturalnym na chudym mleku, z 3 kiwi, orzechami włoskimi, siemieniem lnianym, orzeszkami pinii, pestkami słonecznika i dyni
Na uczelni:
* jabłko
* serek wiejski z garścią mieszanki studenckiej (orzechy laskowe i arachidowe, nerkowce, migdały, rodzynki, suszona żurawina i ananas) i cynamonowymi poduszeczkami zbożowymi z nadzieniem orzechowym
* ciemna bułka z ziarnami, z serem pleśniowym i pomidorem
* kefir naturalny
Obiadokolacja:
* żurek z kiełbasą, marchwią, nacią pietruszki i koperkiem (spora porcja + dokładka)

Czwartek
Śniadanie:
* 2 parówki z szynki 93% mięsa z ketchupem
* 2 wafle ryżowe slim wieloziarniste z serem pleśniowym i czerwoną papryką
II śniadanie:
* mała wędzona makrela
III śniadanie:
* kostka chudego twarogu z Actimelem malinowym, kiwi, suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika, siemieniem lnianym, pełnoziarnistymi płatkami żytnimi i pszennymi
Obiad:
* noga kaczki typu pekin gotowana na parze, 60g kaszy gryczanej, sałatka z ogórków konserwowych, papryki i cebuli
Kolacja:
* 3 wafle ryżowe slim wieloziarniste z różnymi wędlinami i czerwoną papryką

Do picia standardowo dużo wody, herbaty: zielone, pu-ehr, owocowe i ziołowe; czarne kawy.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-04-19 o 22:28
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:24   #3447
oli_19
Zakorzenienie

R
Ś - wielka micha owsianki na mleku
II S - kanapka razowca z twarozkiem z szynka i chrzanem, ogorek, salata
lunch w pracy - mala mieseczka serka wiejskiego z platkami owsianymi i bakaliami, 2 cukierki
O - zupa grzybowa z ziemniakami
P - 2 kromki razowca z zoltym serem, salata, ogorkiem
K - zupa rybna z warzywami i brazowym ryzem
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 23:02   #3448
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
mam pytanie do tych co się znają: nie za bardzo orientuję się w posiłkach okołotreningowych - tzn wiem że trzeba jeść łatwo przyswajalne białko i węgle, ale czy przy takim 30day shred to się opłaca? bo ja czuje sie po tym okropnie i strasznie drżą mi mięśnie (to sie tylko wydaje takie łatwe! ) chce sobie wyrobić formę i nabrać trochę mieśni, mam dość słabych ramiączek. co zjeść i kiedy żeby nabrać trochę masy?
Dla osoby, która jest na utrzymaniu i chce lekko się "wyrobić" nie jest konieczne stosowanie specjalnej diety (przeliczanie ilości białka i węgli w posiłkach okołotreningowych itd.). Główna zasada to słuchać organizmu i obserwować (ja np. jedząc orzechy w posiłku przedtreningowym muszę odczekać 2h, bo inaczej jest mi niedobrze w trakcie wysiłku). Ja staram się stosować też do ogólnych zaleceń, tzn. w posiłku potreningowym unikać tłuszczy i nabiału, ale wiadomo- traktuję to bardzo, bardzo luźno, bo ćwiczę dla poprawienia formy, nie dla ciała atlety. Polecam poczytać TU (głównie opisane są zalecenia dla siłowych, ale przy aerobach niewiele się to różni, z resztą na końcu postu jest wzmianka. Mi to pomogło, choć tak, jak mówię- nie trzymam się tego sztywno.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-04-19, 23:16   #3449
Bellamy
Zadomowienie

aniele bez skrzydeł -
mi się robi trochę niedobrze zaraz po wysiłku, i mięśnie mi strrraaasznie drżą, ale to podobno dobrze
a co do tego nabiału to mnie zmartwiłaś, bo ja uwielbiam zajadać serek wiejski z owocami/czekoladą po ćwiczeniach :< no ale nic. chodzi mi głównie o to żeby uniknąć wejścia w katabolizm, bo tego bym bardzo znów nie chciała, a boję się że jak nieodpowiednio będę jeść przy ćwiczeniach to coś sobie spapram a co np. jesz przed/po ćwiczeniach?
Stary 2012-04-19, 23:23   #3450
Zelka_07
Raczkowanie

UUUU

Śwsianka na mleku z bananem, kiwi, suszonymi śliwkami, granola czeko, odrobiną cini mini, orzeszkami ziemnymi i twarogiem pomieszanym z dżemem czereśniowym
2ś: bułka grahamka na 3, każda część z masłem indykiem faszerowanym, pastą z oliwek, rzodkiewki
o: ziemniaki z masełkiem, coś ala leczo, jajo sadzone
k: grahamka na 3: 2 z masłem, szynką i pomidorem, 1 z makrelą i szczypiorkiem, po orzeszki w formie batonika i z 50g ziemnych bez soli

i jak dzisiaj?

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości