Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 20:58   #3661
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Irmusia - dobrze, że w czasie badania na fotelu wszystko wygląda poprawnie, ale brak USG też by mnie złościł i poszłabym do kogoś innego nawet na samo USG.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Oj tez bym sie wkurzyła, jak to ta dlugo nie zrobic usg tymbardziej ze masz twardnienia ciesze sie, że nie masz tej cholezstazy

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Irmusia super że wyniki ok a co do usg to może rzeczywiście wybierz się do innego gina będziesz spokojniejsza!

!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi mówią, żeby nie kupować, bo spokojnie starczy próbka. O ile dobrze kojarzę szpital, w którym chcesz rodzić, to tam dają próbkę na wyjście, a ta próbka wcale bardzo mała nie jest, na sytuacje awaryjne starczy spokojnie
Już kupiłam- taki średniej wielkości

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Myślę, że w aptece Może też w Rossmannie, ale nie jestem pewna bo nigdy w Polsce nie kupowałam, a tutaj to trochę inaczej wygląda, bo takie kremy można znaleźć po prostu w markecie na dziale z pieluchami, kaszkami etc.
Dziękuję W Rossmanie nie widziałam. Zapytam w aptece.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Nie martw się kochana Skoro lekarka zbadała Cię i jej się podobało to na pewno wszystko jest w porządku. Widocznie Twoja gin uważa, że nie za każdym razem trzeba robić usg. Ale oczywiście jeśli z częściej robionym usg czułabyś się lepiej to lekarza zawsze można zmienić
.
Tylko, że ona mi wcale usg nie robi Bo zawsze jest spóźniona i się spieszy. To usg 22 lutego to było genetyczne u innego lekarza.
Zostanę przy niej do końca ciąży, bo w sumie dzięki niej w niej jestem Ale jeśli będę kiedyś jeszcze w ciąży, to na pewno poszukam innego lekarza prowadzącego.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
już widziałam że agunia Ci odpowiedziała... ale nie martw się kochana. Ja też nie mam badanej szyjki na usg, bo w trakcie badania na fotelu lekarz stwierdza że jest dość długa i nie wymaga tak dokładnego mierzenia. Z tymi twardnieniami jest podobnie... Na pewno jest wszystko w porządku i dlatego nie miałaś usg. Ważne że wyniki badań masz dobre

A co do usg- umówiłam się już na poniedziałek do innego lekarza Mam nadzieję, że mi zrobi i będę spokojna wtedy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:58   #3662
Norniczka
Rozeznanie

Mandagorka, Maciejka i Karolina dziękuję za wsparcie , dzisiaj juz jestem spokojniejsza, jakoś dam radę, w końcu tylko 4 tygodnie zostały do wyjazdu.
Co do Oilatum to ja też zamierzam używać na początek. Moja siostra stosowała i była bardzo zadowolona, a później nie było żadnych problemów z przejściem na inne kosmetyki. No i na wątku mamuś listopadowo-grudniowych 2011 bardzo dziewczyny polecały Oilatum. Także ja napewno kupię.
Stary 2012-04-19, 20:58   #3663
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Skrzywiła się i powiedziała, że jak będę mieć skurcze (bo niestety miewam skurcze jak w czasie @ i to bolesne) to mam zadzwonić.
Tylko, że ja właśnie dlatego nie dzwoniłam, ze czekałam na wizytę. I jestem po prostu rozczarowana. A tętna dziecka mi nie sprawdza, bo nie ma detektora w gabinecie. Nie panikuję, ale uważam, że raz na jakiś czas mogłaby zobaczyć czy dziecko rośnie właściwie do rozwoju ciąży.
Wkurzyłam się i tyle. A nie zrobiła tego usg, bo jej się nie chciało. Miała dużo pacjentek i chciała wszystko jak najszybciej załatwić (wszystko tzn papierki oczywiście)
Aaa i chciałabym wiedzieć czy dziecko prawidłowo się rozwija- właśnie po to opłacam prywatne ubezpieczenie. Dlatego wydaje mi się, że słusznie się wkurzyłam.
no teraz to bardziej rozumiem to Twoje wkurzenie, bo rzeczywiście można mieć wrażenie, że Cię olała.
A co do USG, to ja jednak jestem zdania, że nie ma co robić tego za często. Na początku owszem, nie ma opcji, żeby inaczej sprawdzić czy wszystko jest ok, ale w bardziej zaawansowanej ciąży to już sprawy mają się inaczej. No ale ja mam chociaż na każdej wizycie sprawdzane tętno, a u Ciebie to jakaś lipa totalna W takim przypadku pewnie też by mi zależało, żeby już mieć kolejne USG zrobione.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:59   #3664
pumas
Zakorzenienie

Witajcie
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:00   #3665
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
Wow! Twój wielki dzień już niedługo Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko przebiegło tak, jak sobie wymarzyliście
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:01   #3666
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ad.1. jeszcze tego nie sprawdziłam.. wezmę sobie lekturę do poduszki. Na pewno nie będę składać wniosku o zmniejszenie wymiaru pracy bo jest mi to nie na rękę, ale z tego co wiem to dyrektorka sama może mi zmienić liczbę godzin. Bo my wszystkie mamy podpisywane umowy tylko na rok czasu ze względu na to żę nie wiadomo ile zostanie utworzonych oddziałów od kolejnego roku szkolnego, także każda żyje zawsze w "lekkiej" niepewności. No a jak się ma znajomości to wiadomo że jest się w lepszej sytuacji
to jak masz umowę na rok - rozumem że od września - to oznacza że nie wracasz po Macierzyńskim do pracy?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:02   #3667
Soleilka
Zakorzenienie

Jejku dzisiejszy odcinek Housa był przerażający...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:05   #3668
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
Welki dzień przed Tobą. Życzę żeby wszystko poszło po Twojej mysśli i czekamy na relację
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:07   #3669
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Kochany mąż aż się wzruszyłam!a pokoik jak będzie gotowy to będzie cudny!

przyszły mi dzisiaj ochraniacze do łóżeczkoi kupiłam legginsy w hm nareszcie mi wygodnie
ja ostatnio czuje się jak mały tir i jestem przerażona wysoką temperaturą jaką zapowiadają co na siebie włożyć jak jest tak ciepłowe wszystkim wyglądam jak balon
ad1.dzięki
ad2. legginsy z działu mama?
ja też się czuję nieatrakcyjnie, moze nie jak balon, bo brzuch mały jeszcze ale jak nieociosany kloc bez kształtu...
Cytat:
Fajnie, że mąż się cieszy
Do porodu macie jeszcze czas, pewnie zdążycie w pokoiku coś zrobić. Trzymam za to kciuki tym bardziej, że wiem, że remonty to studnie bez dna .
dzięki za kciuki przydadzą się
Cytat:
super cieszę się że też czujesz kopniaczki! Tak na nie czekałaś...
a jutro na 12.00 zapisałam się do fryzjera na cięcie sama jeszcze nie wiem co wymyślimy z fryzjerką
w ogóle powoli dojrzewam do decyzji przefarbowania włosów na taki naturalny brązik (mam teraz blond włosy - naturalne) ale troszkę się jeszcze obawiam czy będziemi pasować
Bardzo sie cieszę z kopniaczków, będzie mi tego brakować
Trzymam kciuki zebyś wyszła zadowolona od fryza A miałaś już ciemniejsze, czy eksperymentujesz?
Cytat:
Skrzywiła się i powiedziała, że jak będę mieć skurcze (bo niestety miewam skurcze jak w czasie @ i to bolesne) to mam zadzwonić.
Tylko, że ja właśnie dlatego nie dzwoniłam, ze czekałam na wizytę. I jestem po prostu rozczarowana. A tętna dziecka mi nie sprawdza, bo nie ma detektora w gabinecie. Nie panikuję, ale uważam, że raz na jakiś czas mogłaby zobaczyć czy dziecko rośnie właściwie do rozwoju ciąży.
Wkurzyłam się i tyle. A nie zrobiła tego usg, bo jej się nie chciało. Miała dużo pacjentek i chciała wszystko jak najszybciej załatwić (wszystko tzn papierki oczywiście)
Aaa i chciałabym wiedzieć czy dziecko prawidłowo się rozwija- właśnie po to opłacam prywatne ubezpieczenie. Dlatego wydaje mi się, że słusznie się wkurzyłam.

Zauważcie, że większość z nas tu piszących ma usg na wizytach. Piszecie ile ważą dzieci etc. Ja też chciałabym to wiedzieć. I być spokojniejszą, że wszystko jest sprawdzone i jest ok
Absolutnie sie nie dziwię, że jesteś rozczarowana i wkurzona, też bym była
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:09   #3670
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję! Śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też to zauważam, tam występuje sporo rzadkich chorób, np. dzieci z syndromem wilkołaka, czy człowiek-drzewo, ciekawe z czego to wynika, czy z braku badań prenatalnych?a może dlatego, mże oni tam mają te małżeństwa aranżowane i często zawierane w rodzinie?
Na tvn style jest program o bliźniętach syjamskich
Może właśnie te małżeństwa w rodzinie, brak usg dziwne to jest...
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

ja dziś zaczynam 26 tydzień

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może to wynika z pokrewieństwa, może z jakiś zakażeń w czasie ciąży, a może z braku diagnostyki prenatalnej. W wielu krajach lekarze przeprowadziliby aborcję albo rodzice poinformowali nawet najbliższych, że dziecko urodziło się martwe i "świat" nigdy by się o tym nie dowiedział.
Albo by lekarze w czasie ciąży starali się leczyć dzieciaczka... Jejku tam to strach mieszkać
Cytat:
U mnie to samo Zapytam na kolejnym usg czy został chłopakiem czy nie
Też będę pytała

Czas na kolację

Bloguję
Stary 2012-04-19, 21:11   #3671
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane moje!
Wszystkiego najlepszego kochana, żeby nic nie zepsuło Wam wielkiego dnia, czekamy na zdjęcia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:12   #3672
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tz był zjadl obiad i znowu pojechal do pracy.. Ehh
Nie marudź, mój wraca codziennie o 19 i nie wpada na obiad.
A teraz to już w ogóle - wraca i ogarnia wszystko aż robi się 22.
Muszę mu zrobić listę zakupów, najlepiej na cały tydzień - co oznacza przemyślenie obiadów
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:13   #3673
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
podczytuje was cały czas, ale brak mi veny na odpisywanie
gratuluje udanych wizyt i widze, ze wiekszosc z was ma juz mega wyprawke dla maluszka
u mnie srednio, z tzem sie oddzywam, ale jakos jest dziwnie nawet juz nie chce mi sie o tym wszystkim myslec i zastanawiac czy my wogole jeszcze cos dla niego znaczymy tylko praca i praca... eh nie bede marudzic:
jeszcze sie przeziebilam na szczescie na studia napisalam wszystkie prace, gorzej z nauka ble..a egz 2 w niedziele..3majcie mocno kciuki
Ah z Tż masz nieciekawie....
Ale dobre tyle, że przynajmniej napisałaś wszystkie prace. Trzymam kciuki za egzaminy

Cytat:

Zauważcie, że większość z nas tu piszących ma usg na wizytach. Piszecie ile ważą dzieci etc. Ja też chciałabym to wiedzieć. I być spokojniejszą, że wszystko jest sprawdzone i jest ok
Myślałam, że tętno dziecka Ci sprawdziła... to w sumie co ona Ci robi?
Zajrzała do Ciebie i stwierdziła, że jest ok? Bo rozumiem, że wątpliwości co do twardości brzucha to nie rozwiała.
Myślałam, że ona nie robi usg bo uważa, że nie ma potrzeby, bo wszystko jest w porządku. Ale jeśli wynika to z braku czasu i olewactwa to nie za fajnie.
Może jednak przemyśl nad zmianą lekarza, tym bardziej, że pod koniec częściej chodzi się na wizyty...

Cytat:
Witajcie kochane moje!
Ah masz wybaczone, w końcu wielki dzień przed Tobą Tylko pamiętaj, że jak już ogarniesz się po wszystkim to czekamy na zdjęcia i relację ze ślubu
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jejku dzisiejszy odcinek Housa był przerażający...
Tu się muszę zgodzić... brrr

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:18   #3674
branzoletka
Branzoletka

Coś zmęczona jestem dzisiaj i oczy mnie pieką Chyba pójdę wcześniej spać i tyle. Wpadła dzisiaj do mnie psiapsiółka z ciuszkami dla małego Dodatkowo cieniutki kocyk, ręcznik + mega mięciutka pościel No więc tym sposobem zamiast jednego kombinezona na zimę i paczki bodziaków z Tessco mamy już troche większą wyprawkę ale gdzie mi tam do was

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
i pewnie najlepiej żebym je nosiła jak najczęściej i jak najdłużej??od rana do wieczora??chyba męczące są takie rajty??
No troche męczące i tak trzeba je nosić jak najdłużej Ale nie martw się na zapas, urodzisz i może zniknie całkiem.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no wlasnie na karcie mam nr komorkowy do położnej, ktora ma wyłączony tel no i do szpitala na oddział położniczy, a tam mnie spławili, w przychodzni tez mimo, ze mówiłam o co chodzi...

no wlasnie nie moge, najpierw trzeba dzwonic, takie nagłe przypadki są przyjmowane na położniczym codziennie wieczorem miedzy 18.30 a 20.00, ale musisz zadzwonic i musza Cie zapisać. tak jest przynajmniej w moim szpitalu

ehh szkoda nerwów... może wezme ten paracetamol i przeleze do konca dnia, jak nic nie da to jutro do GP
Masakra jakaś A jak się czujesz teraz? Lepiej już?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

obawiałam się, że może byc obrażona i przy tym złosliwa-np pobrac mi jakos bolesnie albo coś
Kurcze ale mając kontakt z krwią musi zmieniać rękawiczki a nie, że ma w d... bo ona jest bezpieczna

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Branzoletka
Tez jestem z siebie dumna Choć wolałabym nie uczyć się tylko być taką z charakteru

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
O matko prawie się sama podjarałam i jeszcze ten podkład

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Maści Bepanthen można też używać na podrażnione brodawki
Można ale tańszy jest pokarm mamy i wietrzenie

Cytat:
Aaaaa w ogóle miałam Wam pisać Zgadałam się z koleżanką, mamy wspólną znajomą (tp ma na 2 czerwca) no i ta dziewczyna spodziewała się chłopaka. W tamtym tygodniu podczas ostatniego usg (musiała się tego mojego gina prosić ) wyszło, że jednak będzie dziewczynka
Nie pomyślałabym, ze takie pomyłki się jeszcze zdarzają

Cytat:
Mi raz powiedział, że na 55% chłopak (ale TŻ widział jajka jak nic), później inny gin stwierdził, że chłopak na 200%, więc się nastawiłam, że no musi być chłopak
Ja zabieram płytkę z prenatalnego na porodówkę, żeby mi kitów nie wciskali jakby co Naprawde nie da się pomylić klejnocików chłopca z jakąś pępowiną czy czymś innym

Cytat:
A później wyrośnie coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=QsSsO13dzMs
O nie tylko nie to Dla mnie oni są obrzydliwi

Cytat:
no Mnie uda przerażają też przytyly . a ja nie lubie grubych nóg tak o nie dbalam żeby SchudLy a teraz robią się wielkie i już jest Celulit
Spokojnie spalisz wszystko przy karmieniu a że młoda jesteś to jeszcze lepiej-zobaczysz
Mam płytkę z okresu 0-2 lat i uda miałam niezłe po porodzie ale później wróciły do siebie i dalej wyglądałam jak anoreksja tylko mi sie różnica zmniejszyła między talia i biodrami z 30cm. na 25cm. z czego się akurat bardzo ucieszyłam

Aa już wiem czemu taka padnięta jestem, wcześniej wstałam na siłę, bo podczas choroby bywało że spałam do 13j Muszę się pare dni przestawić, pomęczyć i będzie git.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:21   #3675
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

do szczęscia tylko dziecka brakuje w nim

Cytat:
Cześć Mamusie

Dziękuję wszystkim za kciuki.
Jestem po wizycie. I jestem wściekła jak osa...
Wyniki badań mam dobre- kamień z serca! Nie mam cholestazy ciążowej!
Zbadała mnie na fotelu i stwierdziła, że szyjka ok.
Ale.. nie zrobiła mi usg i nie zmierzyła szyjki...
Jestem strasznie zła. Bo tak na prawdę nie wiem czy jest dobrze, bo ciągle mam bóle brzucha, twardnienia, no i mój synek był ostatnio mierzony 22 lutego- czyli 2 miesiące temu.
Tak na prawdę nawet nie wiem czy moje dolegliwości mu nie szkodzą i czy rośnie prawidłowo, bo tej piczy nie chce się zrobić usg! A chodzę prywatnie. Beczeć mi się chce ze złości!
Mam nadzieję, że uda mi się umówić do innego gina w przyszłym tyg, bo ja chcę wiedzieć ile ma moja szyjka i czy dziecko rośnie prawidłowo!
No dobra... trochę mi lepiej...
Co za ludzie! I to jeszcze prywatnie
Stary 2012-04-19, 21:28   #3676
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
super zakupya rampersy cudne
dzięki

Cytat:
dotta
boskie ciuszki
dzięki

W ogóle wszystkim Wam dziewczyny bardzo dziękuję

Cytat:
Cześć Mamusie

Jestem strasznie zła. Bo tak na prawdę nie wiem czy jest dobrze, bo ciągle mam bóle brzucha, twardnienia, no i mój synek był ostatnio mierzony 22 lutego- czyli 2 miesiące temu.
Tak na prawdę nawet nie wiem czy moje dolegliwości mu nie szkodzą i czy rośnie prawidłowo, bo tej piczy nie chce się zrobić usg! A chodzę prywatnie. Beczeć mi się chce ze złości!
Mam nadzieję, że uda mi się umówić do innego gina w przyszłym tyg, bo ja chcę wiedzieć ile ma moja szyjka i czy dziecko rośnie prawidłowo!
nie dziwie Ci się ale dobrze że wyniki ok

Cytat:
Byłam z małżem w sklepie ze wszystkim dla dzieciaczków Nasz dzisiejszy cel to wózki Była bardzo miła sprzedawczyni, która dużo i chętnie tłumaczyła. Powiedziałam, jej że szukamy wózka do którego można wpiąć fotelik maxi cosi. Pokazała nam kilka modeli ale najbardziej ze wszystkich spodobał się nam Tako Laret, w kolorze beżowym Cena wózka jest taka sama jak na internecie więc kupimy w sklepie stacjonarnym. Do tego mają w zasadzie dostępne je od ręki, ale można sobie zamówić i wózek może czekać na odbiór w sklepie nawet ok miesiąca. Wózek zamówimy dopiero pod koniec czerwca, ale jestem już spokojniejsza, że na coś się zdecydowaliśmy
super

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
zastanawiam się jakie pieluszki kupicz na początek czy Huggies , Happy czy Pampers
a Wy co wybieracie ?
bo ja pozniej bede uzywala tych Dada z biedrony .
słyszalam ze sa dobre
i do tego tanie i duzo sztuk.
my mamy pampersy

Cytat:
Witajcie kochane moje!
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:31   #3677
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie kochane moje!
no więc trzymam kciuki żeby wszystko było jak sobie wymarzyłaś w końcu wielki dzień przed Tobą i pamiętaj, że czekamy na zdjęcia i relację ze ślubu
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:32   #3678
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
boli mnie gardło!!!prosiłam w aptece o coś do ssania dla kobiet w ciąży to mówi mi ze nie ma żadnych tabletek,a kojarze , że coś brałyscie tylko nie wiem co
Irmusia piekny pokoik nawet doniczki pod kolor
Balbinkawózek wygląda na sensowny, muszę o nim poczytać
Linka25udanego wyjazdu!
Ja na gardło brałam propolki a potem neo-angin albo płukałam szałwią lub wodą z solą.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

No i tu jest problem, bo znam ten temat Kremy nic nie dają, rajstopy tylko opóźniają nieuniknione(też mam) choć jeśli żylaczki są tylko na czas ciąży to nie ma sie czym martwić-zniknie przyczyna(ciąża)zniknie problem. Normalnie gdy się ma żylaki, to po latach trzeba je usunąć-jedyna metoda co nie jest problemem, bo jeden żylak(usunięcie przez zastrzyk)to koszt 200zł. NFZ refunduje tylko wyrywanie żył
Jeeny jak to brzmi - wyrywanie żył.

Cytat:
Cześć Mamusie

Pewnie wszystko jest ok, ale jak się martwisz, to może rzeczywiście umów się do kogoś innego.

Cytat:
Witajcie kochane moje!
Życzę powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia!!!

Miałam dziś ochotę na prince polo, małżon mi kupił, ale już po kolacji nie mam miejsca. Tyle, że słyszę, jak mnie woła.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:33   #3679
Mandragorrka
Zakorzenienie

A nie mówiłam Wam, że zaprosiliśmy teściów na sobotę na kebaba Na kebaba domowej roboty bo małż opowiadał mamie co robiliśmy na obiad i ona stwierdziła, że chce przyjechać kiedyś na coś takiego. A dzisiaj małż powiedział, że rodzice przyjadą rano na śniadanie Między 7 a 8 jadą na basen więc wracając wpadną do nas na kebaba....

Stary 2012-04-19, 21:39   #3680
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam z małżem w sklepie ze wszystkim dla dzieciaczków Nasz dzisiejszy cel to wózki Była bardzo miła sprzedawczyni, która dużo i chętnie tłumaczyła. Powiedziałam, jej że szukamy wózka do którego można wpiąć fotelik maxi cosi. Pokazała nam kilka modeli ale najbardziej ze wszystkich spodobał się nam Tako Laret, w kolorze beżowym Cena wózka jest taka sama jak na internecie więc kupimy w sklepie stacjonarnym. Do tego mają w zasadzie dostępne je od ręki, ale można sobie zamówić i wózek może czekać na odbiór w sklepie nawet ok miesiąca. Wózek zamówimy dopiero pod koniec czerwca, ale jestem już spokojniejsza, że na coś się zdecydowaliśmy
widzę, że ten sam wybór. A ile Cię wyjdzie z fotelikiem?
Stary 2012-04-19, 21:47   #3681
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
widzę, że ten sam wybór. A ile Cię wyjdzie z fotelikiem?
to super
ok 1800 i zdecydowanie uważam, że wózek jest boski No jedyne co to ta torba - bardzo ładna, ale typowo kobieca

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:49
Stary 2012-04-19, 21:51   #3682
Soleilka
Zakorzenienie

Całe podniebienie zdarłam skórką od chleba genialna jestem...

Bloguję
Stary 2012-04-19, 21:53   #3683
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cholera :/ Wyobrazcie sobie, ze niedawno widzialam bratowa razem z bratankiem. W dodatku na dworze. Wcale nie byl to dlugi czas, ot takie spotkanie.
Po tym maly cos sie dziwnie zachowywal. Ale w sumie goraczki i kaszlu brak.
I to sie tak rozwijalo i rozwijalo pare dni, dzisiaj poszlismy do lekarza i pierwszy raz dostal antybiotyk. Ma angine. Ale jestem wsciekla

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:55   #3684
Soleilka
Zakorzenienie

Dzisiaj koleżanka opowiadała mi, że coś się zmieniło w prawie i żeby dziecko mogło mieć nazwisko ojca to ja muszę z TŻ ślub brać Bo podobno ktoś tam z jej znajomych miał taką sytuację. Coś mi się to naciągane wydaje, no bo jak to ślub, żeby dziecko miało nazwisko ojca?

Bloguję
Stary 2012-04-19, 21:55   #3685
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
to super
ok 1800 i zdecydowanie uważam, że wózek jest boski No jedyne co to ta torba - bardzo ładna, ale typowo kobieca
Też tak myślę, że tż nie i - jak już pisałam - dla niego to nie problem, więc ok
Stary 2012-04-19, 21:57   #3686
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj koleżanka opowiadała mi, że coś się zmieniło w prawie i żeby dziecko mogło mieć nazwisko ojca to ja muszę z TŻ ślub brać Bo podobno ktoś tam z jej znajomych miał taką sytuację. Coś mi się to naciągane wydaje, no bo jak to ślub, żeby dziecko miało nazwisko ojca?
Moze cos przekrecila. Watpie. Moj maly ma nazwisko exa, a slubu nie mielismy. Gorzej ze teraz w ogole nie da sie tego nazwiska zmienic na moje
Poza tym wydaje mi sie niemozliwe.
Jakie nazwisko by mialo dziecko? matki? Przeciez polskie prawo traktuje ojca i matke tak samo, wiec wiesz...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:58   #3687
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja już kupowałam i mogę polecić, dostałam przesyłkę w 4 dni http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=11763&us_id= 21186118
Dzięki.
Cytat:
Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Życzę wielu wzruszeń i udanej nocy poślubnej.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Jeeny jak to brzmi - wyrywanie żył.
Bo to jest wyrwanie. A żebyś jeszcze widziała tą tęczę po operacji! Pamiętam też potworny ból przy wstawaniu, ale później opracowałam sobie pewien system.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:58   #3688
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze cos przekrecila. Watpie. Moj maly ma nazwisko exa, a slubu nie mielismy. Gorzej ze teraz w ogole nie da sie tego nazwiska zmienic na moje
Poza tym wydaje mi sie niemozliwe.
Jakie nazwisko by mialo dziecko? matki? Przeciez polskie prawo traktuje ojca i matke tak samo, wiec wiesz...
No właśnie mnie tym zdziwiła... Przecież jakby coś się zmieniło w prawie, to ja bym wiedziała, bo by na moim kierunku była o tym gadka. Aj te baby ze wsi, mają bujną wyobraźnię

Dziecko żeby mieć nazwisko ojca to musi ojciec je po prostu uznać w USC za swoje z tego co dobrze pamiętam. To po co byłby mi ślub do tego

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:07   #3689
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Sądzę, że koleżanka coś usłyszała, ale nie sprawdziła szczegółów.
Jeśli Twój tż uzna dziecko w USC przed porodem, to dokumenty szpitalne i akt urodzenia powinny być wystawione już na jego nazwisko, a jeśli po porodzie, to szpital chyba wystawi na Twoje, a po uznaniu USC wyda akt urodzenia już na tż. Przynajmniej tak to rozumiem i ja chciałabym załatwić to przed porodem. Jeśli masz wątpliwości, to zajrzyj na stronę swojego USC.

Inaczej jest, jeśli kobieta w ciągu ostatnich 300 dni była żoną innego, ale to odrębny temat.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:08   #3690
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
to jak masz umowę na rok - rozumem że od września - to oznacza że nie wracasz po Macierzyńskim do pracy?
wracam do pracy. Będę mieć przedłużoną umowę.
Nauczyciele, szczególnie w przedszkolach (i to też zależy od regionu), mają z roku na rok przedłużane umowy ze względu na to, że dyrektor nie jest w stanie przewidzieć ile godzin dostanie do dyspozycji na rozplanowanie etatów dla nauczycieli od urzędu miasta. Dlatego mamy umowy roczne. I u nas w przedszkolu nikt nie ma umowy na stałe (mamy ustne zapewnienie że pracowac będziemy ale nie wiemy w jakim wymiarze godzin). U mnie o tyle sytuacja jest niemiła bo inaczej umawiałyśmy się z dyrektorką co do moich godzin, a ona je dała innej dziewczynie. Moja umowa będzie przedłużona jeszcze przed macierzyńskim i w styczniu wracam do pracy.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki zebyś wyszła zadowolona od fryza A miałaś już ciemniejsze, czy eksperymentujesz?
dzięki
jeszcze nigdy nie miałąm ciemniejszych włosów i jutro jeszcze ich nie zafarbuję, ale pogadam o tym z fryzjerką... bardzo chcę zmienić kolor ale trochę mi brakuje odwagi

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości