Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 19:53   #3631
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hmm chyba u mnie jest inaczej bo ja jestem pod Kartą Nauczyciela... ale dzisiaj ją wieczorem dokładnie przestudiuję i sprawdzę jak sprawa wygląda prawnie.
przy karcie nauczyciela i obniżeniu wymiaru czasu pracy ochrona przez rok też Ci przysługuje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:53   #3632
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no Mnie uda przerażają też przytyly . a ja nie lubie nie grubych nóg tak o nie dbalam żeby SchudLy a teraz robią się wielkie i już jest Celulit
Wiem własnie bo brzuszek duzo łatwiej zrzucić a nogi to przynajmniej u mnie chudną ostatnie(jak juz biust dobija mąlego B)
Nic to bedziemy się meczyc potem Ty masz fajnie bo wiesz ze Twój Tż i tak bedzie zadowolonyhehhe
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:54   #3633
Mandragorrka
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/1104395/czek...%9B%C4%87.html

Od mojego małża, paskuda podsyła mi takie obrazki z życia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:55   #3634
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Sudocrem najbardziej to mi pomógł Jak się zrobiło ciepło a jeszcze pracowałam i sporo się musiałam w pracy napocić, to zrobiły mi się straszne odparzenia pod biustem I właśnie ten krem mi pomógł.
Dziecku za to nie pomógł, więc sięgnęłam po maść (nie krem!) Bepanthen-dla mnie rewelacja, szczególnie przy tych biegunkach przy ząbkowaniu. Jak tylko coś się pojawiło-krem i do następnej zmiany pieluchy albo duża poprawa, albo zero śladu
u mojego dzieciątka właśnie sudocrem się świetnie sprawdził i już go kupiam, używałam go tylko w przypadku odparzeń i bardzo szybko działał a to przy bolącej pupce jest bardzo ważne
Stary 2012-04-19, 19:55   #3635
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Zdrówka życzę
Cytat:
a z dobrych wieści to dzisiaj zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc
Gratulacje!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:59   #3636
linzey
Rozeznanie

Mam pytanko
W poniedzialek przyjerzdza z Anglii brat Tż z dziewczyną(jest teraz w 5 mies ciaży) i tak sie zastanawiam czy mogę/powinnam coś kupic im dla dzieciątka??
Tj chciałabym bo juz napewno sie do nastepnego roku nie zobaczymy (jak nie dłużej) ale wiem że brat Tz zabrania Angeli kupowac czegokolwiek żeby nie zapeszyć
Stary 2012-04-19, 20:03   #3637
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Wiem własnie bo brzuszek duzo łatwiej zrzucić a nogi to przynajmniej u mnie chudną ostatnie(jak juz biust dobija mąlego B)
Nic to bedziemy się meczyc potem Ty masz fajnie bo wiesz ze Twój Tż i tak bedzie zadowolonyhehhe
No niby tak ale ja się będę źle czuć. tyle że ja akurat szybko Chudne. Wystarcz u Mnie zero słodyczy to już efekty widac po jakimś czasie. i np kolacji nie jesc. z nogami mam gorzej bo mam Ubite bo dużo Rowerem jeździłam.

w wtorek mam wizytę. zapytań się GINA czy mogę jakoś ćwiczyć . może rowerek stacjonarny ? zawsze to lepiej nawet na żylaki. tylko nie wiem czy w ciąży można.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-19 o 20:04
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:03   #3638
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
hmm chyba u mnie jest inaczej bo ja jestem pod Kartą Nauczyciela... ale dzisiaj ją wieczorem dokładnie przestudiuję i sprawdzę jak sprawa wygląda prawnie.
Oczywiście chciałam napisać "pod koniec macierzyńskiego", a nie wychowawczego. Ponieważ jednak nie wiem, jak się ma Karta Nauczyciela do Kodeksu Pracy (chyba - tak, jak regulaminy pracy - powinna być bardziej korzystna dla pracownika), to bardziej nie pomogę.
Cytat:
ja tak patrzę na te wasze listy wyprawkowe i musze stwierdzić że jestem daleko DALEKO w lesie
nie wiem czemu ale po tym szpitalu mam jeszcze jakiś lęk przed kupowaniem rzeczy dla małej
ale wasze zdobycze są cudne
Ja na początku też się bałam kupować cokolwiek i wiadomo, że obecny 29 tydzień to jeszcze za wcześnie na bezpieczny poród, więc wcale nie jestem spokojna, ale z czasem będzie trudniej, a nie łatwiej, więc już chcę nad tym wszystkim zapanować. Po co mi dodatkowy stres, skoro tak łatwo mogę poczuć się trochę lepiej przygotowana "do zajęć". Oczywiście do czasu przygotowania pokoju to i tak będzie fikcja, ale przynajmniej nie będę musiała szukać wszystkiego na raz.
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
To nieźle Mi ginka dwa razy powiedziała, że dziewucha, ale za każdym razem zastrzegała,żeby jeszcze nie kupować sukienek mi się podobają ciuszki w kolorach neutralnych i takie na razie kupuję
Ja też wolałabym kolory neutralne, ale pośród tanich niewiele takich znajduję.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
nigdy mi sie cos takiego nie wyswietlało...
A mi w pierwszych 2-3 postach tuż po założeniu konta. To takie zabezpieczenie wizazu przed spamem.

Irmusia - dobrze, że w czasie badania na fotelu wszystko wygląda poprawnie, ale brak USG też by mnie złościł i poszłabym do kogoś innego nawet na samo USG.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Noworodek-z-szescioma-nogami-operacja-sie-udala,wid,14425919,wiadom osc.html
Zauważyłyście, że ta zwiększona liczba kończyn to właśnie w tamtych stronach zdarza się najczęściej
Może to wynika z pokrewieństwa, może z jakiś zakażeń w czasie ciąży, a może z braku diagnostyki prenatalnej. W wielu krajach lekarze przeprowadziliby aborcję albo rodzice poinformowali nawet najbliższych, że dziecko urodziło się martwe i "świat" nigdy by się o tym nie dowiedział.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:06   #3639
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

I zaczynamy powoli 24tydzień
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam

Dziewczyny ale miałam przygodę dzisiaj
poszłam do łazienki siku, a tam krew na wkładce. Ale wpadłam w panikę
nie wiedziałam co zrobić. Już miałam dzwonić do lekarza ale sobie pomyślałam że się obejrze lusterkiem z każdej strony to przynajmniej się uspokoje do tej rozmowy. W końcu szpital 25km ode mnie i to jeszcze sama musiałabym jechać:/ i z tego co się okazało to w środku z wierzchu mam świeżą rankę. Wczoraj się goliłam i musiałam coś gdzieś wsadzić nie tak :/ naruszyłam skórkę a że dodatkowo zawsze mocno się podcieram to może po prostu się skaleczyłam:/ bo że środka nic nie leci :/ ku.rwa normalnie już miałam zawał:/
Ojoj, to się musiałaś zdenerwować... Dobrze, że to tylko to.

Cytat:
Aparat zastrajkował więc użyłam telefonu Mój bebzolek 28t 0d

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
zrobiłam liste rzeczy które już mam i jescze tyle ostało do kupieniamyślałam że mam wiecej ubranek w małych rozmiarach nie wiem czy to wystarczy

UBRANAKA:
śliniaki 3szt.
niedrapki 6szt.
czapeczki na dwór 5szt. (wiązane z daszkiem itd.)
czapeczki bawełniane 8szt.
komplecik kaftanik+ spodenki rozm.62 – 1szt.
Body długi rękaw rozm.62 – 2szt.
Body krótki rękaw rozm. 62.68 – 8szt.
Body długi rękaw rozm.68 – 2szt.
Body długi rękaw rozm. 50.56 – 3szt.
Body krótki rękaw rozm.56 – 5szt.
Body bez rękawków rozm.50 – 1szt.
Rampers rozm.56 – 2szt.
Śpiochy welurowe rozm.62.68 – 2szt.
Szlafrok rozm.6.12m-cy
Spodenki długie rozm.6mc-y – 1szt.
Śpiochy bawełna rozm.74 – 4szt.
Śpiochy bawełna rozm.68 – 4szt.
Body krótki rękaw rozm.74 – 1szt
Śpiochy bez rękawków rozm.74 – 2szt
Śpiochy rozm 6.9mc-y – 2szt.
Śpiworek rozm.68

AKCESORIA:
komoda
łóżeczko
materac
przewijak
prześcieradło 2szt.
ochraniacz do łóżeczka
rożek
butelki 3szt.
smoczek 1szt
szczotka do butelek
szczotka i grzebień do włosów
kocyki 4szt.
podkład na materac 2szt.
stojak do wanienki
patyczki do uszu
chusteczki nawilżające
matka edukacyjna
termos na butelkę

SZPITAL:
piżama
szlafrok
kapcie
klapki pod prysznic
ręczniki
majtki jednorazowe
Faktycznie mało masz ubranek. Dokup bodziaków i pajacyki jakieś, bo to bardzo praktyczne ubranko.

Cytat:
uMówiłam się na 10 maja na te usg ostatnie pomiarowe 3d
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja też umówiłam się na to ostatnie usg genetyczne, na 7 maja
Ja też juz mam umówione - 9 maja
Stary 2012-04-19, 20:08   #3640
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zapomniałam wpisać wyników a więc tsh 0,21 normy (0,27-4,2)
ft4 18,43 (normy 12-22)

to super ja na razie nie robię tarczycy, bo oribłam 3 tyg. temu i lekarz powiedzial, że nie ma sensu tak czesto bo napewno niewiele sie zmieniły
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Dziękuję wszystkim za kciuki.
Jestem po wizycie. I jestem wściekła jak osa...
Wyniki badań mam dobre- kamień z serca! Nie mam cholestazy ciążowej!
Zbadała mnie na fotelu i stwierdziła, że szyjka ok.
Ale.. nie zrobiła mi usg i nie zmierzyła szyjki...
Jestem strasznie zła. Bo tak na prawdę nie wiem czy jest dobrze, bo ciągle mam bóle brzucha, twardnienia, no i mój synek był ostatnio mierzony 22 lutego- czyli 2 miesiące temu.
Tak na prawdę nawet nie wiem czy moje dolegliwości mu nie szkodzą i czy rośnie prawidłowo, bo tej piczy nie chce się zrobić usg! A chodzę prywatnie. Beczeć mi się chce ze złości!
Mam nadzieję, że uda mi się umówić do innego gina w przyszłym tyg, bo ja chcę wiedzieć ile ma moja szyjka i czy dziecko rośnie prawidłowo!
No dobra... trochę mi lepiej...

Oj tez bym sie wkurzyła, jak to ta dlugo nie zrobic usg tymbardziej ze masz twardnienia ciesze sie, że nie masz tej cholezstazy

Cytat:

Bardzo dobrze Cię rozumiem Też dzisiaj stękałam po kilku godzinach chodzenia. Chyba trzeba po mału skracać czas aktywności fizycznej
dokładnie

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
http://kwejk.pl/obrazek/1104395/czek...%9B%C4%87.html

Od mojego małża, paskuda podsyła mi takie obrazki z życia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:09   #3641
linzey
Rozeznanie

Cytat:
No niby tak ale ja się będę źle czuć. tyle że ja akurat szybko Chudne. Wystarcz u Mnie zero słodyczy to już efekty widac po jakimś czasie. i np kolacji nie jesc. z nogami mam gorzej bo mam Ubite bo dużo Rowerem jeździłam.

w wtorek mam wizytę. zapytań się GINA czy mogę jakoś ćwiczyć . może rowerek stacjonarny ? zawsze to lepiej nawet na żylaki. tylko nie wiem czy w ciąży można.
Wiem wiem żartowałam
Fajnie masz z tym chudnieciem. U mnie nie jest bardzo żle ale najpierw brzuch , ramiona , piersi a nogi bardzo cieżko
co do ćwiczeń to nie wiem ale skoro często ci mówi o odpoczynku to pewnie kiepsko
Stary 2012-04-19, 20:10   #3642
muminek82
Wtajemniczenie

[QUOTE=asia665;33653984]

Kamilka zazdroszcze Ci takiej pokaźnej listy . Ja mam nadzieje, że może jutro wyciągne męża na zakupy

[QUOTE]
eh Asiua ja Tobie wózka bo to dla nas największy wydatek a narazie na ten cel budżet zerowy trzymam kciuki żeby mąż dał się wyciągnąć na zakupy!

Cytat:
Cześć Mamusie

Jestem strasznie zła. Bo tak na prawdę nie wiem czy jest dobrze, bo ciągle mam bóle brzucha, twardnienia, no i mój synek był ostatnio mierzony 22 lutego- czyli 2 miesiące temu.
Tak na prawdę nawet nie wiem czy moje dolegliwości mu nie szkodzą i czy rośnie prawidłowo, bo tej piczy nie chce się zrobić usg! A chodzę prywatnie. Beczeć mi się chce ze złości!
Mam nadzieję, że uda mi się umówić do innego gina w przyszłym tyg, bo ja chcę wiedzieć ile ma moja szyjka i czy dziecko rośnie prawidłowo!
Irmusia super że wyniki ok a co do usg to może rzeczywiście wybierz się do innego gina będziesz spokojniejsza!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Byłam z małżem w sklepie ze wszystkim dla dzieciaczków Nasz dzisiejszy cel to wózki Była bardzo miła sprzedawczyni, która dużo i chętnie tłumaczyła. Powiedziałam, jej że szukamy wózka do którego można wpiąć fotelik maxi cosi. Pokazała nam kilka modeli ale najbardziej ze wszystkich spodobał się nam Tako Laret, w kolorze beżowym Cena wózka jest taka sama jak na internecie więc kupimy w sklepie stacjonarnym. Do tego mają w zasadzie dostępne je od ręki, ale można sobie zamówić i wózek może czekać na odbiór w sklepie nawet ok miesiąca. Wózek zamówimy dopiero pod koniec czerwca, ale jestem już spokojniejsza, że na coś się zdecydowaliśmy
Super że wybraliście wózek
Cytat:
Oj nie, nadal jestem na etapie ciuszki sztuk 2 Na dobrą sprawę nie mam nawet gdzie tego składować, dodałam na dole zdjęcie pokoiku dziecięcego, w którym jak widać nie ma nic, na pierwszym planie niezamontowany okap i kwiatek na kwarantannie (zaraził się przędziorkiem)
Dzidziuś kopie dziś w nocy spać nie mogłam wstawałm siku co dwie godziny i on sie wtedy ożywiał i buszował, za to dziś jakis mega spokojny, nie czuję nic. Mąż też już poczuł i aż się popłakał
Kochany mąż aż się wzruszyłam!a pokoik jak będzie gotowy to będzie cudny!
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

ja dziś zaczynam 26 tydzień
gratki!
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
zastanawiam się jakie pieluszki kupicz na początek czy Huggies , Happy czy Pampers
a Wy co wybieracie ?
bo ja pozniej bede uzywala tych Dada z biedrony .
słyszalam ze sa dobre
i do tego tanie i duzo sztuk.
ja kupie po paczce z każdych i zobaczę co Małemu będzie pasowało

przyszły mi dzisiaj ochraniacze do łóżeczkoi kupiłam legginsy w hm nareszcie mi wygodnie
ja ostatnio czuje się jak mały tir i jestem przerażona wysoką temperaturą jaką zapowiadają co na siebie włożyć jak jest tak ciepłowe wszystkim wyglądam jak balon

Hanjah Paula wasze rady bezcenne!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:10   #3643
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A ktore?
Te z wkladem antykolkowym czy zwykle antykolkowe?
nad tym jeszcze sie dokladnie nie zastanawialam. Ale na początek chyba zwykłe antykolkowe.

Cytat:

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:15   #3644
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Heh to faktycznie pokoik jeszcze troszkę potrezbuje
Ja w sumie jeszcze nie wiem jak u Nas to bedzie. Mamy małą sypialnie i tak wciśniete jest lóżeczko zosi. Nie wiem czy jest sens wciskac tak jeszcze 1 łóżeczko czy przeniesć sie do salonu a tam zrobic pokoik dla dziewczynek Chciałabym tam wstawic łóżko piętrowe ale to najprędzej za 2 lata.
Chyba lepiej tak jak myślisz żęby dzieci dać do sypialni a Was do salonu, jak sypialnia mała to 4 osoby w niej to tłok
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
To super! Mój mąż aż tak tych pierwszych kopniaków nie przeżył...to ja płakałam, jak powiedział,że czuje ale teraz codziennie przed spaniem kładzie mi rękę na brzuch i delikatnie naciska i gada do małej,żeby się ruszyła, a jakoś na złość nie chce akurat wtedy
No ja kupiłam parę ciuszków z lumpku ( plus te 3 body co miałam) i też na tym się skończyło

Wydaję mi się, że oni tam przez tyle lat już mają związki w najbliższej rodzinie, że oni są sami jak jedna wielka rodzina...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

A co do pokoju, to rzeczywiście, sporo pracy przed Wami
Ad1. nasz dzidziolek też nie chce tak na zawołanie sie poruszyć, czasem wystarczy, że podniosę koszulkę do góry i już przestaje kopać (zimno mu czy co) ale czasem jak tak kopie zapamiętale, to mężowi się udaje załapać
Ad2.To i tak masz więcej niż ja pokażesz zakupy?
Ad3. nic więc dziwnego, że mutacje genów są tam częste
Ad4.Wiem mój mąż cały czas uważa że jest dużo czasu a poza tym wszystko się rozbija o kasę niestety, oprócz tego pokoiku w identycznym stanie jest nasza sypialnia i duża łazienka, więc razem do kupy to sporo roboty i pieniędzy na to trzeba. W ostateczności zrobimy tylko pokoik, sypialnię o tyle o ile (czyli byle jaka wykładzina na podłodze) a kąpać dziecko będziemy w pokoju
W każdym razie na każdą kumulację w lotto wysyłam
Cytat:
Mam pytanko
W poniedzialek przyjerzdza z Anglii brat Tż z dziewczyną(jest teraz w 5 mies ciaży) i tak sie zastanawiam czy mogę/powinnam coś kupic im dla dzieciątka??
Tj chciałabym bo juz napewno sie do nastepnego roku nie zobaczymy (jak nie dłużej) ale wiem że brat Tz zabrania Angeli kupowac czegokolwiek żeby nie zapeszyć
Ja bym na razie nic nie kupowała, dopiero jak się dziecko urodzi to jakiś prezencik.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:15   #3645
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mam wyniki, mocz wszytsko ok, morfologia tez, jedynie jak zwygle czerwonych krwinek za mało i powoli spada hemoglobinka, ale jeszcze w normie jest i toxo IgM ujemny(0,333)
Brawo za wyniki
Stary 2012-04-19, 20:21   #3646
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
zastanawiam się jakie pieluszki kupicz na początek czy Huggies , Happy czy Pampers
a Wy co wybieracie ?
.
ja na początek mam pampersy, kupione na promocji

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-04-19 o 20:30
Stary 2012-04-19, 20:22   #3647
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Faktycznie mało masz ubranek. Dokup bodziaków i pajacyki jakieś, bo to bardzo praktyczne ubranko.
dzisiaj już dokupiłam 2 body 62-68 i znalazłam jeszcze w szafie paczke bodziaków z tesco 5szt. wiec teraz już tylko śpioszki albo pajacyki mi zostały
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:22   #3648
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co do sudocremu, to też mi wszyscy mówią, żeby go nie kupować, a jak już używać, to tylko w awaryjnych sytuacjach bo on strasznie silny jest.
A widzisz. A mi znów mówią- sudpcrem to podstawa- kup i miej w razie "w" Każdy ma inne doświadczenia w tym temacie.

Cytat:
Maści Bepanthen można też używać na podrażnione brodawki
O właśnie- muszę kupić To chyba w aptece prawda?
Stary 2012-04-19, 20:26   #3649
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czasem jeżdżę choć strasznie mi się nie chce

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
a ja się zastanawiam którą butelkę kypić
Lovi aktywne ssanie czy Tommee Tippee antykolkową
jak myślicie?
kupiłam antykolkową Lovi

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny - możecie polecić jakiegoś sprzedawcę, u którego można zamówić większość "drobiazgów" z wyprawki? Chyba muszę złożyć zamówienie i chociaż część mieć w domu, żeby przestać się nad tym zastanawiać. Na łóżeczko jeszcze nie mam miejsca, ale jakieś butelki, nożyczki, gruszkę do nosa (frida mnie nie przekonuje), szczotkę i grzebyk do włosów, pieluszki tetrowe i flanelowe (jednorazowe kupię w czerwcu) a poza tym np. laktator czy wkładki laktacyjne mogłabym schować do szafy.
ja już kupowałam i mogę polecić, dostałam przesyłkę w 4 dni http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21186118
Stary 2012-04-19, 20:27   #3650
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz. A mi znów mówią- sudpcrem to podstawa- kup i miej w razie "w" Każdy ma inne doświadczenia w tym temacie.
mi mówią, żeby nie kupować, bo spokojnie starczy próbka. O ile dobrze kojarzę szpital, w którym chcesz rodzić, to tam dają próbkę na wyjście, a ta próbka wcale bardzo mała nie jest, na sytuacje awaryjne starczy spokojnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:31   #3651
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie- muszę kupić To chyba w aptece prawda?
Myślę, że w aptece Może też w Rossmannie, ale nie jestem pewna bo nigdy w Polsce nie kupowałam, a tutaj to trochę inaczej wygląda, bo takie kremy można znaleźć po prostu w markecie na dziale z pieluchami, kaszkami etc.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:31   #3652
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mi raz powiedział, że na 55% chłopak (ale TŻ widział jajka jak nic), później inny gin stwierdził, że chłopak na 200%, więc się nastawiłam, że no musi być chłopak
U mnie to samo Zapytam na kolejnym usg czy został chłopakiem czy nie
Stary 2012-04-19, 20:32   #3653
phdwao
Zakorzenienie

ja kupiłam mały sudocrem, majątku nie kosztował bo 10zl i napewno wypróbuje

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
U mnie to samo Zapytam na kolejnym usg czy został chłopakiem czy nie
ja w poniedziałek mam wizyte, jesli będzie usg to rowniez spytam czy mamy nadal synka
Stary 2012-04-19, 20:33   #3654
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
podczytuje was cały czas, ale brak mi veny na odpisywanie
gratuluje udanych wizyt i widze, ze wiekszosc z was ma juz mega wyprawke dla maluszka
u mnie srednio, z tzem sie oddzywam, ale jakos jest dziwnie nawet juz nie chce mi sie o tym wszystkim myslec i zastanawiac czy my wogole jeszcze cos dla niego znaczymy tylko praca i praca... eh nie bede marudzic:
jeszcze sie przeziebilam na szczescie na studia napisalam wszystkie prace, gorzej z nauka ble..a egz 2 w niedziele..3majcie mocno kciuki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:39   #3655
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
gratuluje udanych wizyt i widze, ze wiekszosc z was ma juz mega wyprawke dla maluszka
u mnie srednio, z tzem sie oddzywam, ale jakos jest dziwnie nawet juz nie chce mi sie o tym wszystkim myslec i zastanawiac czy my wogole jeszcze cos dla niego znaczymy tylko praca i praca... eh nie bede marudzic:
jeszcze sie przeziebilam na szczescie na studia napisalam wszystkie prace, gorzej z nauka ble..a egz 2 w niedziele..3majcie mocno kciuki
Wspołczuje Ci bardzo że tak sie jakoś nie składa z Tż.
Mam nadzieję że przejrzy na oczy i będzie jak kiedyś
Szybkiego powrotu do zdrowia i weny do nauki
Stary 2012-04-19, 20:42   #3656
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
sas kciuki masz zapewnione!
Stary 2012-04-19, 20:43   #3657
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hanjah i Paula jesteście skarbnicami wiedzy Zanotowałam sobie wszystkie uwagi, myślę, że się przyda

Cytat:
Aaaaa w ogóle miałam Wam pisać Zgadałam się z koleżanką, mamy wspólną znajomą (tp ma na 2 czerwca) no i ta dziewczyna spodziewała się chłopaka. W tamtym tygodniu podczas ostatniego usg (musiała się tego mojego gina prosić ) wyszło, że jednak będzie dziewczynka
O kurcze Tyle nastawiania się na chłopaczka a tu taki zonk...
Ja bym już nie chciała zmiany płci, w końcu mam już moją Amelkę

Cytat:
Cześć Mamusie
Nie martw się kochana Skoro lekarka zbadała Cię i jej się podobało to na pewno wszystko jest w porządku. Widocznie Twoja gin uważa, że nie za każdym razem trzeba robić usg. Ale oczywiście jeśli z częściej robionym usg czułabyś się lepiej to lekarza zawsze można zmienić

Cytat:
A później wyrośnie coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=QsSsO13dzMs

Cytat:
Oj nie, nadal jestem na etapie ciuszki sztuk 2 Na dobrą sprawę nie mam nawet gdzie tego składować, dodałam na dole zdjęcie pokoiku dziecięcego, w którym jak widać nie ma nic, na pierwszym planie niezamontowany okap i kwiatek na kwarantannie (zaraził się przędziorkiem)
Dzidziuś kopie dziś w nocy spać nie mogłam wstawałm siku co dwie godziny i on sie wtedy ożywiał i buszował, za to dziś jakis mega spokojny, nie czuję nic. Mąż też już poczuł i aż się popłakał
Fajnie, że mąż się cieszy
Do porodu macie jeszcze czas, pewnie zdążycie w pokoiku coś zrobić. Trzymam za to kciuki tym bardziej, że wiem, że remonty to studnie bez dna

Cytat:
Mam pytanko
Ja bym nic nie kupowała.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:45   #3658
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamusie

już widziałam że agunia Ci odpowiedziała... ale nie martw się kochana. Ja też nie mam badanej szyjki na usg, bo w trakcie badania na fotelu lekarz stwierdza że jest dość długa i nie wymaga tak dokładnego mierzenia. Z tymi twardnieniami jest podobnie... Na pewno jest wszystko w porządku i dlatego nie miałaś usg. Ważne że wyniki badań masz dobre
Cytat:
super cieszę się że też czujesz kopniaczki! Tak na nie czekałaś...
Cytat:
[/COLOR]ja dziś zaczynam 26 tydzień
brawo! gratulacje
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
przy karcie nauczyciela i obniżeniu wymiaru czasu pracy ochrona przez rok też Ci przysługuje
dziękuję
Cytat:
Gratulacje!
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Oczywiście chciałam napisać "pod koniec macierzyńskiego", a nie wychowawczego. Ponieważ jednak nie wiem, jak się ma Karta Nauczyciela do Kodeksu Pracy (chyba - tak, jak regulaminy pracy - powinna być bardziej korzystna dla pracownika), to bardziej nie pomogę.

Ja na początku też się bałam kupować cokolwiek i wiadomo, że obecny 29 tydzień to jeszcze za wcześnie na bezpieczny poród, więc wcale nie jestem spokojna, ale z czasem będzie trudniej, a nie łatwiej, więc już chcę nad tym wszystkim zapanować. Po co mi dodatkowy stres, skoro tak łatwo mogę poczuć się trochę lepiej przygotowana "do zajęć". Oczywiście do czasu przygotowania pokoju to i tak będzie fikcja, ale przynajmniej nie będę musiała szukać wszystkiego na raz.
ad.1. jeszcze tego nie sprawdziłam.. wezmę sobie lekturę do poduszki. Na pewno nie będę składać wniosku o zmniejszenie wymiaru pracy bo jest mi to nie na rękę, ale z tego co wiem to dyrektorka sama może mi zmienić liczbę godzin. Bo my wszystkie mamy podpisywane umowy tylko na rok czasu ze względu na to żę nie wiadomo ile zostanie utworzonych oddziałów od kolejnego roku szkolnego, także każda żyje zawsze w "lekkiej" niepewności. No a jak się ma znajomości to wiadomo że jest się w lepszej sytuacji

a jutro na 12.00 zapisałam się do fryzjera na cięcie sama jeszcze nie wiem co wymyślimy z fryzjerką
w ogóle powoli dojrzewam do decyzji przefarbowania włosów na taki naturalny brązik (mam teraz blond włosy - naturalne) ale troszkę się jeszcze obawiam czy będziemi pasować

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:47   #3659
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ale powiedziała coś na temat tych bóli i twardnień brzucha? Bo tak szczerze, to moim zdaniem troszkę panikujesz. Ja ostatnie USG miałam też jakoś pod sam koniec lutego, od tego czasu badanie szyjki tylko na fotelu - i naprawdę tak da się określić, czy wszystko ok. Czasem jest tak, że jak szyjka w "oględzinach" wyda się za krótka, to za pomocą USG określa się dokładniej czy naprawdę tak jest, ale jeśli przy oględzinach jest wszystko ok nie ma żadnej potrzeby robienia USG.
Ja mojego gina pytałam ostatnio, kiedy zrobimy USG bo sam coś o tym wspominał, i mi powiedział, że póki co jeszcze takiej potrzeby nie widzi, na następnej wizycie dopiero umówimy jakiś termin. Jeśli on sam nie stwierdza, że moje dolegliwości moją szkodzić rozwojowi dziecka, to ja mu ufam. Twardnienia i bóle co najwyżej grożą przedwczesnym porodem, ale nie mają wpływu na rozwój maluszka.
Za to na każdej wizycie mam odsłuchiwane tętno płodu, bo w sumie teraz to plus odczuwanie ruchów są chyba najlepszym wskaźnikiem tego, czy wszystko w porządku

Cytat:
dobrze że wszystko ok a tym brakiem usg też bym się Wkurzyla.
Cytat:
Dobrze, że chociaż sprawa tej cholestazy sie wyjaśniła, ale dziwne, że nie zrobiła usg Mój wcale mnie nie bada na fotelu nawet jak sie skarżyłam na stan zapalny, wypisał lek zaocznie.
Bardzo dobrze, że chcesz iść do kogoś innego
Skrzywiła się i powiedziała, że jak będę mieć skurcze (bo niestety miewam skurcze jak w czasie @ i to bolesne) to mam zadzwonić.
Tylko, że ja właśnie dlatego nie dzwoniłam, ze czekałam na wizytę. I jestem po prostu rozczarowana. A tętna dziecka mi nie sprawdza, bo nie ma detektora w gabinecie. Nie panikuję, ale uważam, że raz na jakiś czas mogłaby zobaczyć czy dziecko rośnie właściwie do rozwoju ciąży.
Wkurzyłam się i tyle. A nie zrobiła tego usg, bo jej się nie chciało. Miała dużo pacjentek i chciała wszystko jak najszybciej załatwić (wszystko tzn papierki oczywiście)
Aaa i chciałabym wiedzieć czy dziecko prawidłowo się rozwija- właśnie po to opłacam prywatne ubezpieczenie. Dlatego wydaje mi się, że słusznie się wkurzyłam.

Zauważcie, że większość z nas tu piszących ma usg na wizytach. Piszecie ile ważą dzieci etc. Ja też chciałabym to wiedzieć. I być spokojniejszą, że wszystko jest sprawdzone i jest ok

Cytat:
a Wy co wybieracie ?
bo ja pozniej bede uzywala tych Dada z biedrony .
słyszalam ze sa dobre
i do tego tanie i duzo sztuk.
Ja kupiuję pampersy i dada na początek.

Cytat:
Gratulacje
Stary 2012-04-19, 20:50   #3660
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości