Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 22:10   #3691
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sądzę, że koleżanka coś usłyszała, ale nie sprawdziła szczegółów.
Jeśli Twój tż uzna dziecko w USC przed porodem, to dokumenty szpitalne i akt urodzenia powinny być wystawione już na jego nazwisko, a jeśli po porodzie, to szpital chyba wystawi na Twoje, a po uznaniu USC wyda akt urodzenia już na tż. Przynajmniej tak to rozumiem i ja chciałabym załatwić to przed porodem. Jeśli masz wątpliwości, to zajrzyj na stronę swojego USC.

Inaczej jest, jeśli kobieta w ciągu ostatnich 300 dni była żoną innego, ale to odrębny temat.
Ja znowu słyszałam, że mimo wszystko w szpitalu jest pod moim nazwiskiem... Ale posprawdzam sobie i popytam jak będę w usc

O tych z 300 dniami wiem, niestety muszę się uczyć tego w szkole

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:12   #3692
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Bo to jest wyrwanie. A żebyś jeszcze widziała tą tęczę po operacji! Pamiętam też potworny ból przy wstawaniu, ale później opracowałam sobie pewien system.
O Boziu mam nadzieję że u mnie się whcłoną i nie bede musiała nic takiego przechodzic

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Cholera :/ Wyobrazcie sobie, ze niedawno widzialam bratowa razem z bratankiem. W dodatku na dworze. Wcale nie byl to dlugi czas, ot takie spotkanie.
Po tym maly cos sie dziwnie zachowywal. Ale w sumie goraczki i kaszlu brak.
I to sie tak rozwijalo i rozwijalo pare dni, dzisiaj poszlismy do lekarza i pierwszy raz dostal antybiotyk. Ma angine. Ale jestem wsciekla
Współczuje- Życze zdrówka małemu.

Oglądnęiśmy sobie z Tż Szerloka Holmsa gra cieni-polecam , zjadłam paczke chipspow,wypiłam 2 szkl soku i pękam
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:14   #3693
branzoletka
Branzoletka

Hehe majowo czerwcowo mamy się zaczęły rozpakowywać i nabijają się z nas, że pewnie właśnie wpadamy w panikę

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Mam pytanko
W poniedzialek przyjerzdza z Anglii brat Tż z dziewczyną(jest teraz w 5 mies ciaży) i tak sie zastanawiam czy mogę/powinnam coś kupic im dla dzieciątka??
Tj chciałabym bo juz napewno sie do nastepnego roku nie zobaczymy (jak nie dłużej) ale wiem że brat Tz zabrania Angeli kupowac czegokolwiek żeby nie zapeszyć
Zawsze możesz kupić coś tylko dla niej np.jakiś fajny krem na rozstępy? Ja dostałam taki na urodzinki i cieszyłam się, że ktoś w końcu pomyśłał też o moich potrzebach

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
u mnie srednio, z tzem sie oddzywam, ale jakos jest dziwnie nawet juz nie chce mi sie o tym wszystkim myslec i zastanawiac czy my wogole jeszcze cos dla niego znaczymy tylko praca i praca... eh nie bede marudzic:
jeszcze sie przeziebilam na szczescie na studia napisalam wszystkie prace, gorzej z nauka ble..a egz 2 w niedziele..3majcie mocno kciuki

To spadam spać tylko Szpilki na Giewoncie dooglądam

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:15   #3694
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hehe majowo czerwcowo mamy się zaczęły rozpakowywać i nabijają się z nas, że pewnie właśnie wpadamy w panikę
Ja przez nie niedługo zawału dostanę, jeszcze nie chcę rodzić!

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:16   #3695
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

jednak nie mieliśmy dziś kąpieli tylko masaż noworodka, kąpiel będzie w poniedziałek muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:17   #3696
Soleilka
Zakorzenienie

W sumie jakby patrzeć na tp z pierwszego usg to bym rodziła 19 lipca albo w tych okolicach Kupa czaaaasu

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:17   #3697
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze możesz kupić coś tylko dla niej np.jakiś fajny krem na rozstępy? Ja dostałam taki na urodzinki i cieszyłam się, że ktoś w końcu pomyśłał też o moich potrzebach
)
Super pomysł że tez sama na to nie wpadłam dzięki
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:17   #3698
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jednak nie mieliśmy dziś kąpieli tylko masaż noworodka, kąpiel będzie w poniedziałek muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9
Co to za album?

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:21   #3699
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, na panikę mamy jeszcze dużo czasu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:23   #3700
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Soleilka taki pamiątkowy album dla dzieciaczka gdzie wpisujesz kiedy się urodził,ile ważył,pierwszy ząbek, data chrztu i duuuużo innych fajnych rzeczy właśnie takie chciałam kupić w empiku a tu w biedronie znalazłam za 9zł
Stary 2012-04-19, 22:27   #3701
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka taki pamiątkowy album dla dzieciaczka gdzie wpisujesz kiedy się urodził,ile ważył,pierwszy ząbek, data chrztu i duuuużo innych fajnych rzeczy właśnie takie chciałam kupić w empiku a tu w biedronie znalazłam za 9zł
Tylko 9 zł ? No właśnie też myślałam nad czymś takim, nawet na allegro oglądałam. Muszę przejść do Biedrony w takim razie

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:30   #3702
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

no właśnie rano Wam o tym pisałam żebyście się przeszły jak jesteście zainteresowane tak mnie słuchacie żartuję,ale album serio wporzo nie widzę różnicy z tymi empikowymi
Stary 2012-04-19, 22:34   #3703
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie rano Wam o tym pisałam żebyście się przeszły jak jesteście zainteresowane tak mnie słuchacie żartuję,ale album serio wporzo nie widzę różnicy z tymi empikowymi

No właśnie pamiętałam, że po coś mam iść tylko nie pamiętałam po co Jutro to nadrobię, pewnie jeszcze będą

Stary 2012-04-19, 22:34   #3704
anna99302
Zadomowienie

Hey mamcie! Jak tylko chwilowo. Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń i pełen zajęc i jestem wykończona.

Cytat:
OOO no zaczynam się stresowac
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:35   #3705
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W sumie jakby patrzeć na tp z pierwszego usg to bym rodziła 19 lipca albo w tych okolicach Kupa czaaaasu
ja to się szykuje, że mogę rodzić już 16 czerwca (czyli w dzień ślubu mojego brata) akurat wtedy skończę 37 tydzień i podejrzewam, że wtedy odstawię fenoterol. Modlę się tylko, żeby nie zacząć rodzić wcześniej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:38   #3706
Mandragorrka
Zakorzenienie

Uciekam po prysznic Dobrej nocy Mamusie.

Stary 2012-04-19, 22:39   #3707
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja to się szykuje, że mogę rodzić już 16 czerwca (czyli w dzień ślubu mojego brata) akurat wtedy skończę 37 tydzień i podejrzewam, że wtedy odstawię fenoterol. Modlę się tylko, żeby nie zacząć rodzić wcześniej
Mi wychodzi, że od 30 czerwca na luzie mogę rodzić Pewnie jak odstawię magnez i luteinę, to mnie wcześniej złapie

Bloguję
Stary 2012-04-19, 22:43   #3708
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczynki
podczytuje was cały czas, ale brak mi veny na odpisywanie
gratuluje udanych wizyt i widze, ze wiekszosc z was ma juz mega wyprawke dla maluszka
u mnie srednio, z tzem sie oddzywam, ale jakos jest dziwnie nawet juz nie chce mi sie o tym wszystkim myslec i zastanawiac czy my wogole jeszcze cos dla niego znaczymy tylko praca i praca... eh nie bede marudzic:
jeszcze sie przeziebilam na szczescie na studia napisalam wszystkie prace, gorzej z nauka ble..a egz 2 w niedziele..3majcie mocno kciuki
przykro mi że z tż tak się nie układatrzymam mocno kciuki za egzam.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
napewno się wszystko uda!odezwij się jeszcze a gdybyś nie mogła to Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia!!!czekamy na relacje i zdjęcia
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
ad1.dzięki
ad2. legginsy z działu mama?
ja też się czuję nieatrakcyjnie, moze nie jak balon, bo brzuch mały jeszcze ale jak nieociosany kloc bez kształtu...
tak z działu mama bardzo wygodne
mnie dzisiaj zdołowały moje kg a właściwie to to w co sie ubierać żeby jeszcze jako tako wyglądać
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Cholera :/ Wyobrazcie sobie, ze niedawno widzialam bratowa razem z bratankiem. W dodatku na dworze. Wcale nie byl to dlugi czas, ot takie spotkanie.
Po tym maly cos sie dziwnie zachowywal. Ale w sumie goraczki i kaszlu brak.
I to sie tak rozwijalo i rozwijalo pare dni, dzisiaj poszlismy do lekarza i pierwszy raz dostal antybiotyk. Ma angine. Ale jestem wsciekla
przykro mi,dużo zdrówka dla synka!
Cytat:
jak tu nie panikować!
Cytat:
ooolllccciiiaaa dzięki za info może u mnie w biedronie też będą,już męża poprosilam żeby rano pojechał
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:51   #3709
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Mam dziś dzień paszteta
w dodatku boli Mnie brzuch całe podbrzusze

masakra

irmusia
dobrze że wszystko ok a tym brakiem usg też bym się Wkurzyla.
Mnie boli podbrzusze od jakiejś godziny. Nie lubię
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Oj nie, nadal jestem na etapie ciuszki sztuk 2 Na dobrą sprawę nie mam nawet gdzie tego składować, dodałam na dole zdjęcie pokoiku dziecięcego, w którym jak widać nie ma nic, na pierwszym planie niezamontowany okap i kwiatek na kwarantannie (zaraził się przędziorkiem)
Dzidziuś kopie dziś w nocy spać nie mogłam wstawałm siku co dwie godziny i on sie wtedy ożywiał i buszował, za to dziś jakis mega spokojny, nie czuję nic. Mąż też już poczuł i aż się popłakał
No kochana z takim pokojem to masz teraz dodatkową motywację na czas kompletowania Super, że dzidziuś już kopie!!! OStatnio wlaśnie o TObie myślałam, czy już czujesz czy nie i jaka słodka reakcja Twojego mężula mój wciąż się nie załapał chociaż mały daje od dawna
Cytat:
hej dziewczynki
podczytuje was cały czas, ale brak mi veny na odpisywanie
gratuluje udanych wizyt i widze, ze wiekszosc z was ma juz mega wyprawke dla maluszka
Trzymaj się sasku! Powodzenia na egzaminach!
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
Pięknego Dnia Ślubu Karmelku życzę! I dużo słońca!!! A po, prosimy foty
Stary 2012-04-19, 22:58   #3710
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ale chyba nie masz jakoś daleko do Polski prawda? Zawsze można większe zakupy zrobić. Chociaż wiadomo lepsze polskie kosmetyki kupić
no nie mam, nie mam, ale i tak rzadko jeżdżę Jednak jak już jestem, to latam po sklepach i robię wielkie zapasy kosmetyczno-książkowe (+zawsze ze 3-4 herbaty Dilmah, które uwielbiam, a których tu nie ma )

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam którą butelkę kypić
Lovi aktywne ssanie czy Tommee Tippee antykolkową
jak myślicie?
ja postawiłam na Tommee Tippee ze względu na... estetykę
Takie ładne są

Cytat:
kochana, to pokaż ten album koniecznie!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 23:01   #3711
Norniczka
Rozeznanie

Właśnie przeczytałam na interii o dziecku które urodziło sie z 6 nóżkami... biedactwo, nie mogłam na zdjęcie patrzeć bo mnie aż serce bolało...
Stary 2012-04-19, 23:07   #3712
bebe1987
Rozeznanie

Ale się rozpisałyście Godzinę zajęło mi czytanie zaległości.
Nie wiem czy dam radę dotrzymać Wam kroku

Byłam dziś w Kauflandzie po proszki Jelp i trochę posiedziałam na Allegro w poszukiwaniu ubranek, ale nie wiem czy na ubranka nie jest za wcześnie... Mam mieszane uczucia.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 23:10   #3713
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no nie mam, nie mam, ale i tak rzadko jeżdżę Jednak jak już jestem, to latam po sklepach i robię wielkie zapasy kosmetyczno-książkowe (+zawsze ze 3-4 herbaty Dilmah, które uwielbiam, a których tu nie ma )
Dilmah nie jest dostępny? Wydawało mi się, że to jedna z popularniejszych herbat...
Ja w ogóle mogłabym w herbaciarni zamieszkać
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Kauflandzie po proszki Jelp i trochę posiedziałam na Allegro w poszukiwaniu ubranek, ale nie wiem czy na ubranka nie jest za wcześnie... Mam mieszane uczucia.
Czemu mieszane uczucia?
Ja już mam prawie wszystko. Zresztą można kupować kolorki unisex żeby później mieć w co dziecko ubrać, jak się okaże, że to inna płeć

Bloguję
Stary 2012-04-19, 23:11   #3714
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się rozpisałyście Godzinę zajęło mi czytanie zaległości.
Nie wiem czy dam radę dotrzymać Wam kroku

a czytałaś tutaj listy, ile ciuszków już niektóre z nas mają?

ja już nawet ich nie liczę, nie chce mi się tyle ich dostałam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 23:21   #3715
bebe1987
Rozeznanie

Może przez otoczenie, każdy mówi, że na to przyjdzie czas...
Sama nie wiem. Trochę ciuszków już mam, łóżeczko, leżaczek, przewijak, wanienkę, trochę zabawek, firanki z Disney, pościele, kocyki, ręczniczki itp... Planuję zrobić zapas pampersów. I myślę, że wbrew temu co mówia znajomi i rodzina powoli zajmę się reszta wyprawki, bowiem boję się, że nie zdążę

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

A co do płci to prawdopodobnie będę miała dziewczynkę, ale wszystko się może zdarzyć

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2012-04-19 o 23:38
Stary 2012-04-19, 23:22   #3716
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Może przez otoczenie, każdy mówi, że na to przyjdzie czas...
Sama nie wiem. Trochę ciuszków już mam, łóżeczko, leżaczek, przewijak, wanienkę, trochę zabawek, firanki z Disney, pościele, kocyki, ręczniczki itp... Planuję zrobić zapas pampersów. I myślę, że wbrew temu co mówia znajomi i rodzina powoli zajmę się reszta wyprawki, bowiem boję się, że nie zdążę
Kochana lepiej już kupić i w czerwcu dopinać wszystko na ostatni guzik. Będziesz miała świadomość co masz, czego jeszcze Ci potrzeba. A nie daj Boże jak złapie wcześniej, to chłopa samego do sklepu wyślesz?
I nie przejmuj się tym co mówią znajomi, słuchaj samej siebie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

A co do płci to prawdopodobnie będę miała dziewczynkę, ale wszystko się może zdarzyć
Ooo a masz już imię wybrane?

Bloguję
Stary 2012-04-19, 23:25   #3717
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Kochana lepiej już kupić i w czerwcu dopinać wszystko na ostatni guzik. Będziesz miała świadomość co masz, czego jeszcze Ci potrzeba. A nie daj Boże jak złapie wcześniej, to chłopa samego do sklepu wyślesz?
I nie przejmuj się tym co mówią znajomi, słuchaj samej siebie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ooo a masz już imię wybrane?
Macie świętą rację. Trzeba się wziąć za siebie! Widzę, że na Allegro jest dużo fajnych rzeczy, będę stopniowo uzupełniać swoje zapasy
Imię mamy już wybrane: Małgorzata - Gośka Z mężem mieliśmy imię tylko dla dziewczynki

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2012-04-19 o 23:28
Stary 2012-04-19, 23:28   #3718
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znowu słyszałam, że mimo wszystko w szpitalu jest pod moim nazwiskiem... Ale posprawdzam sobie i popytam jak będę w usc

O tych z 300 dniami wiem, niestety muszę się uczyć tego w szkole
Podczas pobytu w szpitalu pewnie zapiszą, że to dziecko pacjentki Soleilki, ale chyba coś dają przy wypisie? Właściwie tego nie sprawdzałam.
Cytat:
A to niedobre! Pewnie te nierozpakowane już się boją i chcą się w ten sposób pocieszyć. Oby każda z nich i każda z nas dotrwała do bezpiecznego 37 tygodnia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 23:29   #3719
anna99302
Zadomowienie

Soleika! Ale numer z tą Twoją znajomą!! TO, że w drugą stronę się mogą pomylic to jestem w stanie zrozumiec, ale z chłopca zrobic dziewczynkę? No jak to tak? Zawinął się czy co?

Zeżarłam płatki i idę spac. Dobranoc mamcie!

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Oby każda z nich i każda z nas dotrwała do bezpiecznego 37 tygodnia.
Święte słowa!!!!!!
Stary 2012-04-19, 23:38   #3720
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Macie świętą rację. Trzeba się wziąć za siebie! Widzę, że na Allegro jest dużo fajnych rzeczy, będę stopniowo uzupełniać swoje zapasy
Imię mamy już wybrane: Małgorzata - Gośka Z mężem mieliśmy imię tylko dla dziewczynki
I to się nazywa pozytywne myślenie Jeżeli będziesz miała problem z tym co kupować a co nie, to na pierwszej stronie jest link do wyprawki
Małgosia super imię
Cytat:
Podczas pobytu w szpitalu pewnie zapiszą, że to dziecko pacjentki Soleilki, ale chyba coś dają przy wypisie? Właściwie tego nie sprawdzałam.
Z tego co widziałam to na tym identyfikatorze na rączce jest podane nazwisko matki, bo to przecież ułatwienie dla personelu - dziecko inne nazwisko, matka inne i by się pogubiły tam położne
W ogóle jak to jest przy wypisie? Szpital wysyła papier do USC i my idziemy i co tam robimy? Pod tym względem akurat jestem ciemna
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Soleika! Ale numer z tą Twoją znajomą!! TO, że w drugą stronę się mogą pomylic to jestem w stanie zrozumiec, ale z chłopca zrobic dziewczynkę? No jak to tak? Zawinął się czy co?
Na starym sprzęcie to wiadomo jak to jest, mógł gin pomylić pępowinę z siusiakiem

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości