Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 18:07   #1471
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
hoho no faktycznie sporo chłopców w porównaniu z dziewczynkami ale jeszcze się może wszystko zmienić
U mnie może dziewczynka :P ale to się okaże za jakąś chwilę
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:35   #1472
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vitalia60 Pokaż wiadomość
Uwielbiam świeże soki i dośc często sobie popijam....
Czy Wy też macie takie naprzemienne okresy w trakcie ciąży??tj. raz jest apetyt,raz go nie ma.........W obecnej chwili jestem wtym drugim okresie.
Nie mam apetytu,wszystko mi rośnie,jem na siłę.Jedynie co mi wchodzi od początku ciąży to -OWOCE
Owoce to coś pięknego!!! Dlatego nie mogę się doczekać czasu wakacji.. Wtedy to będzie po prostu raaaaaj

Cytat:
a u mnie z bezpłatną szkołą rodzenia to się nie spotkałam ... no chyba , że Poznanianki coś wiecie na ten temat???
Również nic mi nie wiadomo

Cytat:
Witamy i gratuluję synka

Poniżej moje pierwsze zakupki dla maluszka śpioszki i body lumpkowe

Ah jak dzisiaj pięknie na dworze
Piękne łowy
Stary 2012-04-19, 18:43   #1473
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Może i u mnie też ... chociaż każdy mi mówi będzie chłopak... bo taką ładną cerę masz.... ble ble ble już mnie to powoli zaczyna denerwować :d
Stary 2012-04-19, 18:52   #1474
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy i gratuluję synka

Poniżej moje pierwsze zakupki dla maluszka śpioszki i body lumpkowe

Ah jak dzisiaj pięknie na dworze

Werka, ale fajne ciuszki

Ja sie właśnie wzięłam za robienie notatek co ja mam bejbikowi kupić jeszcze, a potem co dla siebie do szpitala. To jest znacznie trudniejsze niż kupowanie - chyba
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:07   #1475
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Werka, ale fajne ciuszki

Ja sie właśnie wzięłam za robienie notatek co ja mam bejbikowi kupić jeszcze, a potem co dla siebie do szpitala. To jest znacznie trudniejsze niż kupowanie - chyba
To że się za to zabrałaś bo ja jakoś nie mogę

Dziewczyny używa któraś z Was ten olejek z rossa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 ??
Stary 2012-04-19, 19:12   #1476
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Werka, ale fajne ciuszki

Trudniejsze, ale o ile później łatwiej
Stary 2012-04-19, 19:19   #1477
Iwoncia81
Zakorzenienie

Zabrać sie do tego to masakra jakaś i aż mi szczęka opada ile tego jest
Najbardziej przeraża mnie to co trza brać do szpitala do porodu - ja to też taka panikara jestem, boje sie tego porodu jak nie wiem.
Jest u nas darmowe znieczulenie i pewnie z tego skorzystam bo dla mnie to będzie pewnie nie do przeżycia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 19:37   #1478
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny używa któraś z Was ten olejek z rossa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 ??
Ja mam mleczko z tej serii, skóra jest po nim bardzo fajna, taka gładka. Ładnie pachnie ale długo się wchłania, ja już nie czekam aż to się stanie, tylko od razu w koszulkę wskakuję, ale śladów na niej nie ma.
Stary 2012-04-19, 19:44   #1479
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Nie martw się!!! ja nie mam kompletnie nic, nawet pół skarpetki i najwcześniej zabiorę się za to za jakies 2 mc jak dostanę pieniądze z ZUS... u mnie jest jeszcze problem z trzymaniem tych cudych ciuszków bo nie mam na to miejsca, najpierw muszę kupić jakieś meble i to w sumie już wybrałam ale zakupy tak jak pisałam za 2 mc najwcześniej...
Chciałabym to zrobić jakoś z głową bo jednak jak sobie liczę to trzeba na ta wyprawkę wydać sporo kasy. Wstawiam moje wybrane mebelki
te dwie szafy sa i IKEA a łóżeczko będzie z allegro

tak jak piszą dziewczyny musisz zdecydować sama ale myślę że takie małe dziecko nie przyzwyczai się tak szybko do cyca. Mieszkałam kiedyś z takim noworodkiem którego mama karmiła cyckiem i dokarmiała butelką i nie było jakichś strasznych stresów że czasem jest cyc a czasem butelka, po 3 mc dziecko i tak wolało butelkę bo lepiej jej z niej leciał pokarm wiec myślę że nie zrobisz krzywdy dziecku karmiąc tak i tak

mi wychodzi dziewuszka jakoś mnie tak ciągnie do dziewczynki mimo że to pierwsze dziecko, ale oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe

mam tak samo...patrze na to i nie wiem czy to jest drogie czy tanie i czy przydatne czarna magiaaa
a wózek to już w ogóle!!!

Konczi trzymam kciuki wracaj do nas
Śliczne mebelki a w jakiej są cenie?? Też się muszę za jakimiś rozejrzeć

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki!

Anusia479 gratuluje synka jak kochana moge wejsc na naszego maila, by zobaczyc foto? wyslij mi na priv
Kochana zaraz wstawie zdjęcie tutaj,bo nie wiem czy wysłali Ci meila czy nie. Może któras mi powie,że to nie jajca heehe.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Przejrzałam listę i przedstawię jak wyglądała moja była trochę skromniejsza:

1. Wózek
2. Łóżeczko drewniane plus 2 turystyczne jedno u babci drugie w salonie
3. 2 Materace ( 1 piankowy w turystycznym, drugi pianka-gryka-kokos w drewnianym)
4. Przewijak na ssawki badziew - kręgosłup strzela aż miło - zdecydowanie dłużej posłuży komoda z przewijakiem
5. 2 rożki tylko do opatulania małej w wózku, a tak później słuzyły jako płaska poduszka do spania
6. Prześcieradła 3 sztuki (z czego jeden frotte z gumowym dołem przeciwko przeciekaniu na materac, na który zakładałam zwykłe frotowe.
7. okres po-rożkowy, kołderka i podusia kupiona w Jysku + dwa komplety pościeli jedna bawełaniana druga flanelowa
8. 2 Kocyki
9. 5 sztuk pieluch tetrowych, wykorzystwywłama do szerokiego pieluchowania przez pierwsze 3 miesiace (chodziło o bioderka)
10. Wanienka na stojaku - koniecznie
11. Ręczniki z kapturkiem (1 sztuka) bo częściej używałam ręczników dużych kąpielowych
12. Środek do kąpieli (wedle uznania)
13. Gruszka (nie używałam nigdy Fridy) - sporadycznie
14. Woda morska (do udrażniania noska, np. Marimer, Sterimar) - częściej lepiej oczyszcza nos (sporadycznie jedna butlka starczała na bardzo długo)
15. Do pielęgnacji pępka (gaziki jałowe + spirytus przygotowywany w odpowiedniej proporcji))
16. Sól fizjologiczna do przemywania oczu - w trakcie kąpieli kropiłam kropelkę do oka wg wskazania położneji dziecko samo wymrugiwało
18. Coś na odparzenia (np. sudocrem, linomag)
19. Oliwka do natłuszczania skóry po kąpieli (u mnie królowała Bambino) w pierwszych dniach wystarczyły próbki które dostałam w sporych ilościach w szpitalu to był Oilatum
20. Chusteczki nawilżające do wycierania pupy (np. Dada, Pampers, Softino)
21. Cążki, i nie patrzyłam czy się wykruszą paznokcie czy połamią, obcięłam jak tylko wróciłam z małą ze szpitala.
22. Pieluchy – pampersy Newborn, starczyła mi jedna paczka, bo szybko z nich wyrosła i wskoczyliśmy w dwójki
23. Szczoteczka i grzebyk do włosków (szczoteczka prócz normalnego czesania przydaje się, gdy dzieciak ma ciemieniuchę – wówczas pół godziny przed kąpielą nacieramy oliwką lub parafiną ciekłą, potem wyczesujemy i normalnie myjemy)
24. Termometr (np. do przykładania do czoła/ucha)
25. Coś do prania ubranek np. płyn lub proszek JELP, Dzidziuś, Lovela i płatki mydlane - mojej nic nie uczulało.
26. Butelki Avent, dwie po 150 ml i dwie po 240 ml, szczotka do butelek i smoczki zaczynaliśmy od jedynki (miał 1 dziurkę, potem 2 itd
27. Mleko polecam z wsadem wtedy dziecko jest bardziej najedzone
28. Smoczek – uspokajacz u nas Avent z silikonowy lateksowe, zmieniaja się na brzydki kolor i ogólnie są jakieś mało estetyczne
(tak jak pisała Lukrecja, dobrze wziąć do szpitala bo różnie z dziećmi bywa ale na pewno nie przyzwyczajać dziecka do ssania kciuka (brata córka 3 lata już ma i ssie kciuka że aż ściany chodzą w domu) - ja moją oduczyłam smoka jak miała 18 miesięcy i poszło bardzo gładko
33. Śliniaki - u mnie co najmniej 10 sztuk (szły w ilościach hurtowych, zwłaszcza jak zaczęła się ślinić i nie chciałam by bluzeczki pod spodem były mokre)
34. Ubranka w rozmiarze 56 około 10 sztuk + bodziaki. Potem dokupowałam kolejne rozmiary.

z dodatków:

35. Rewelacyjnie u mnie sprawdził się leżaczek-bujaczek firmy Fisher-Price
36. Mata edukacyjna częściej kurz zbierała jak była używana

z całego serca polecam krzesełko do karmienia (to na późniejszy okres zupkowo-papkowy jak dziecko potrafi dobrze siedzieć)
Lista całkiem fajna. Mi nie odpowiada oliwka,od początku będzie mleczko do ciała,pieluch tetrowych kupiłam 10 i przydało się tyle i nie używałam ich ze względu na bioderka.
Do pępuszka używałam taki spray specjalny i był zbawiennie dobry. Teraz też go kupie.
Oczek dziecku nie przemywałam solą. Tylko wacikami nasączonymi ciepłą wodą,do paznokci miałam nozyczki i obcięłam od razu jak wróciłam do domku,bo synus miał długie,ale na rączki nic nie zakładałam.Proszek do prania miałam Lovelle i teraz też ją kupie.
Mata edukacyjna u mnie się nie sprawdziła,dziecko miało ją w dupci,do tej pory się gdzieś kurzy. I bujaczek miałam fischer price,ale synuś też nie chciał się w Nim bujać. Dlatego nie wiem jeszcze czy teraz kupie.A co do reszty listy to jestem za

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Umarłabym przez uciekiniera

Ta lista dużo lepsza. Tylko ja na przykład nie kupię żadnego kaftanika, bo się nie przydają. Krótkie, podjeżdżają do góry i dzieciak goły. Kaftaniki u mnie wykreślone na 10000000%.
Kaftaniki są przydatne jak dzidzia ma pępuszek niezagojony bo nie powinno go nic ocierać. Albo body,ale luźne takie. Osobiście nie uważam kaftaników za jakiś przydatny zakup,sama miałam chyba z 4 i czasami używałam,ale nie zbyt czesto. Teraz kupie też ze 4 ze wzgl na pępuszek.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Sandra ja się właśnie zastanawiam nad tą karuzelą.

Dziewczyny, a jak to jest w szpitalu, trzeba mieć swoje ubranka, czy szpital ubiera, a w swoje dopiero na wyjście?

I słyszałam, że przez pierwszy miesiąc w domu zakładać tylko pieluszkę i żadnych ubranek, tylko ewentualnie kocykiem przykryć. Prawda to? Bo mnie się to trochę dziwne wydaje....
U mnie w szpitalu zakładają szpitalne ciuszki,dopiero jak się wychodzi to przywozi się swoje. A co do ubrania,to małe dzieciątko potrzebuje ciepła i nie powinno moim zdaniem bez ubrania leżeć.

Cytat:
kochane odebrałam dzisiaj wyniki: mocz i mofrologia. Mocz w porządku, bakterie nie liczne, a wcześniej miałam dośc liczne. Gorzej z morfologią krwinki czerwone spadły mi z 4,64 do 4 (norma 4-5,2) hemoglobina z 14,5 do 12,7 (norma 12-16) hematokryt z 42 do 38 (norma 38-45) wszystko w najniższych wartosciach no i jedno mam ponizej: rozmaz (pomiar automatyczny)wart.b. NEUT - 49,9% (norma 50-70) i to mam podkreślone, za cholere nie wiem co to jest, na wcześniejszych wynikach tego nie miałam. Orientujecie się może
Kochana ja wyniki miałam podobne wyniki i gin powiedziała,że dobre,a hemoglobine mam niską.
Hemoglobine mam 12,3. Neut jedynie mam 65%.
Spokojnie,poczekaj na wizyte u gin

Cytat:
Napisane przez vitalia60 Pokaż wiadomość
Witam.
Można się przyłączyc??.
Jestem w 20 tygodniu ciąży.Termin mam na 10 września.
W brzuszku mieszka synuś- Antoś . Proszę o dopisanie do listy.
Za niespełna 2 tygodnie mam USG połówkowe. Nie mogę się doczekac
Pozdrowionka dla mamusiek
Witam serdecznie. Śliczne imię. To Twoja pierwsza dzidzia?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wcale nie jestem taka spokojna,myślę,ze teraz w tej ciąży to jestem bardziej niespokojna i emocjonalna.
A byłam opanowana,bo już nie miałam siły za nim gonić i brzuch mnie bolał,ostatnio to cały czas no i ludzie też patrzyli.
Mało nie umarłam ze strachu o niego,ale o dzieciątko w brzuchu też muszę się martwić.

Później nadrobie,co naskrobałyście.Nie czuje się dobrze...
No ja mam dwulatka i też cięzko czasami ciężko mi się Nim zając,bo potrzebuje dużo uwagi,choć zazwyczaj jest grzeczny.Ale też czasami uciekaale dla mnie to dziecko,więc nie złości mnie to.

Cytat:
Mojej córce urosły jajca na ostatniej wizycie,więc teraz czekam to wizyty 9 maja na ostateczne potwierdzenia mam nadzieje,bo już sama nie wiem co mam w brzuszku.

Ale naskrobałyście dzisiaj,masakra. Mnie większość dnia nie było,więc miałam co czytać. Pojechałam z siostrą i siostrzenica do stadniny koni,bo siostrzenica bierze lekcje jazdy konnej.

I jakoś mnie to tak zmęczyło,że aż spac mi się chce.
I to zdj moich jajek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:45   #1480
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Jajca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1364.jpg (47,8 KB, 48 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-19, 19:51   #1481
colds
Zakorzenienie

My mamy wizytę w poniedziałek, więc mam nadzieję, że tym razem Dzidek się pępowiną nie zasłoni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 19:56   #1482
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Może i u mnie też ... chociaż każdy mi mówi będzie chłopak... bo taką ładną cerę masz.... ble ble ble już mnie to powoli zaczyna denerwować :d
hehe mnie też to czasem wkurza bo wchodze do jakiejś ciotki a ta odrazu, "chłopak będzie, widze to!" dla mnie to zabawne
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Śliczne mebelki a w jakiej są cenie?? Też się muszę za jakimiś rozejrzeć
proszę linki z cenami
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/
a łóżeczko to "Michaś" jak wpiszesz w allegro to wyskoczy
Cytat:
Jajca
Stary 2012-04-19, 20:34   #1483
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość

Orientowałam się w dwóch miejscach i opłata jest taka sama jak u Ciebie, tyle że za 8 lub 10 spotkań. Obie szkoły są przyszpitalne. Myślałam że większość z nich jest bezpłatna... Dla mnie to kolejny wydatek a nie wiem czy warto bo różnie się wypowiadają.
Gdybym miała za szkołę rodzenia płacić to na bank bym nie chodziła. Szkoda byłoby mi kasy, bo dla mnie 400-500 zł to nie mało, tym bardziej że w oczekiwaniu na dziecko jest jeszcze masa innych wydatków.

Cytat:

Ja go używam od dawna. Fajny
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:29   #1484
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
napewno nei jest tak źlechcecie zobaczyc uwolnic orkę to dajcie namiary na maila to coś Wam wyślę xD
Doczytałam te 7stron,ufff.
śmiać mi się chce jak podpisałaś swoje zdjęcia na mailu,nie mogę uwierzyć,że to ta sama osoba...szok.Gratuluję determinacji.
Ja swego czasu jak ćwiczyłam pilates też schudłam prawie 2rozm. ale teraz za leniwa chyba się zrobiłam

Dziewczyny super brzuszki i śmiało pokazywać każda,nie wstydzić się.
Tylko może dajcie też na maila,co by były tam wszystkie,hmm?
Każdy jest piękny,bo mieszka tam nowe życie,a to prawdziwy cud!

Anusia mi się wydaje,że to klejnociki,ale mogę się przecież mylić.Patrzyłam jak one wyglądały u mojego synka na usg połówkowym(foto na mailu)wtedy był starszy niż Twój bobas teraz.
Poczekaj do następnego badania,by mieć 100%pewności.
Ja jeszcze nie znam płci,a też stawiam na dziewczynkę,zobaczymy.Tro chę nakupowałam już różowych ciuszków i narazie się wstrzymuję.Synek chce braciszka i cały czas mówi,że to chłopczyk,bo chłopaki to królea dziewczynki księżniczki.

Nie doczytałam chyba,która z Was dodała na maila te porteczki z kokardą i brzuszek 21tc?
bo też mi się podobają i się czaję...

DOBRANOC

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:40
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:12   #1485
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Bafi: bardzo fajna lista. i jeszcze z komentarzami. przyda sie na pewno.

wrzuciłam na maila moj brzucho w porownaniu 11 i 17 tc.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 05:34   #1486
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Doczytałam te 7stron,ufff.
śmiać mi się chce jak podpisałaś swoje zdjęcia na mailu,nie mogę uwierzyć,że to ta sama osoba...szok.Gratuluję determinacji.
Ja swego czasu jak ćwiczyłam pilates też schudłam prawie 2rozm. ale teraz za leniwa chyba się zrobiłam

Dziewczyny super brzuszki i śmiało pokazywać każda,nie wstydzić się.
Tylko może dajcie też na maila,co by były tam wszystkie,hmm?
Każdy jest piękny,bo mieszka tam nowe życie,a to prawdziwy cud!

Anusia mi się wydaje,że to klejnociki,ale mogę się przecież mylić.Patrzyłam jak one wyglądały u mojego synka na usg połówkowym(foto na mailu)wtedy był starszy niż Twój bobas teraz.
Poczekaj do następnego badania,by mieć 100%pewności.
Ja jeszcze nie znam płci,a też stawiam na dziewczynkę,zobaczymy.Tro chę nakupowałam już różowych ciuszków i narazie się wstrzymuję.Synek chce braciszka i cały czas mówi,że to chłopczyk,bo chłopaki to królea dziewczynki księżniczki.

Nie doczytałam chyba,która z Was dodała na maila te porteczki z kokardą i brzuszek 21tc?
bo też mi się podobają i się czaję...

DOBRANOC
Cześć dziewczynki z samego rana
Spodnie z kokardą na mailu to moje, tylko coś zamieszałam z etykietą i nie podpisało mi wiadomości
A co do spodni to polecam
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 05:47   #1487
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej córce urosły jajca na ostatniej wizycie,więc teraz czekam to wizyty 9 maja na ostateczne potwierdzenia mam nadzieje,bo już sama nie wiem co mam w brzuszku.
Haha mi na badaniu przezierności powiedziała że nie chce zapeszać ale raczej dziewczynka, idę we wtorek więc może coś już powie ?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 06:05   #1488
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Haha mi na badaniu przezierności powiedziała że nie chce zapeszać ale raczej dziewczynka, idę we wtorek więc może coś już powie ?
No jak ja byłam na badaniu przezierności to mówiła,że może dziewczynka bo nic nie widać pomiędzy nóżkami,poszłam w 14 tyg i jajca są. Ale teraz już się nie nastawiam,poczekam do wizyty 9 maja,żeby się na 100 % potwierdziło.

I dzień dobry wszystkimide zobaczyć na meil

Axxxa śliczny brzuszek,widać dużą różnice.

Angel cudna przemiana. Po ciąży proszę o instrukcje jak tego dokonać

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-04-20 o 06:12
Stary 2012-04-20, 06:15   #1489
mala mysz
Raczkowanie

A u mnie na prenatalnych w 12 tc lekarz powiedział że bedzie na bank dziewczynka, wózek już rózowy upatrzyłam, Agatka ma być.
Kurcze jak jej jajka wyrosną to na nowo będę się przyzwyczajac
Teraz jestem w 15tc, jak w 20 pojade na prenatlane znowu to się upewnie
Kurde spać nie mogę, od 4ej w lodówce buszowałam a pozniej to pod kocem przed tv a tż smacznie chrapie. I tak mam codziennie!
Oczy czerwone jak u królika!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 06:32   #1490
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hello, o widze że niektóre ranne ptaszki już sie pojawiły

Słuchajcie jak to u Was jest ze spankiem - chodzi o pozycje?
Wyczytałam w necie że w piątym miesiącu należy sie powstrzymywać od leżenia na plecach bo maluch uciska żyłę główną i mało tlenu do niego dochodzi.
Przyzwyczajam sie spać (znowu) na bokach, a szczególnie na lewym bo to podobno najlepsza pozycja, ale tak mnie plecy bolą że wyć sie chce. Przewracam sie z boku na bok a ten ból mi promieniuje aż do pośladków jak wstane to moment i przestaje, ale w nocy ja spać chce a nie wstawać.
Ma któraś też taki problem z plecami??
Dodam że ten ból to tak na naddupiu sie zaczyna
Stary 2012-04-20, 06:38   #1491
mala mysz
Raczkowanie

Ja jeszcze nie mam tego problemu ale kolezanka ktora jest w 6 miesiaca miała i kupila taką poduche dlugą (może to walek sie nazywa?)którą jej polecili na szkole rodzenia. Mowi, że odkąd spi na niej (na boku a poducha między nogami) to plecom ulżylo.

ooo takie cos ma http://allegro.pl/poduszka-poducha-r...263861720.html

Edytowane przez mala mysz
Czas edycji: 2012-04-20 o 06:47
Stary 2012-04-20, 06:48   #1492
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Ja używam i moja córka mi go podbiera jej się zapach podoba no i primo - butelka jest w kolorze różowym - heheh

Ja jestem dość zadowolona, bo dobrze nawilża i natłuszcza no i nie ma tych wszystkich niezdrowych składników.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 06:49   #1493
weronika_91
Zakorzenienie

Hey i zapowiada się u mnie kolejny ciepły dzień

Ja też ostatnio się wcześnie budzę :/ i to bez względu na to czy spać idę o 8 czy 24. A zawsze byłam takim śpioszkiem ... ta ciąża jednak dużo zmienia

mala mysz wiem o co chodzi to ten taki rogal no słyszałam dużo zalet tej poduszki, potem się przydaje też przy karmieniu dzidzi

Bafi@Home lista ciekawa częściowo z niej skorzystam

Jak mi się skończy oliwka johnsona to sobie kupię ten olejek z rossa w takim razie

A dziewczyny używacie normalnie żeli pod prysznic??

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 06:51   #1494
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Jajca
Anusia - bardzo dorodne klejnoty syn twój ma

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 06:54   #1495
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:

Ja też ostatnio się wcześnie budzę :/ i to bez względu na to czy spać idę o 8 czy 24. A zawsze byłam takim śpioszkiem ... ta ciąża jednak dużo zmienia

mala mysz wiem o co chodzi to ten taki rogal no słyszałam dużo zalet tej poduszki, potem się przydaje też przy karmieniu dzidzi

Jak mi się skończy oliwka johnsona to sobie kupię ten olejek z rossa w takim razie

Ja najnormalniej w świecie żeli używam jak do tej pory. Lekarz mówił że wszystko normalnie można i żebym nie świrowała
Maluje też namiętnie paznokcie (przy otwartym oknie) chociaz sama nie wiem czy powinnam.
a jak to u Was jest z tymi pazurami?
Stary 2012-04-20, 06:57   #1496
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam tego problemu ale kolezanka ktora jest w 6 miesiaca miała i kupila taką poduche dlugą (może to walek sie nazywa?)którą jej polecili na szkole rodzenia. Mowi, że odkąd spi na niej (na boku a poducha między nogami) to plecom ulżylo.

ooo takie cos ma http://allegro.pl/poduszka-poducha-r...263861720.html
Hmm, to może być całkiem dobra rzecz.
Już nie wyrabiam z tymi plecami
Ja to sobie chyba kupie
Stary 2012-04-20, 07:00   #1497
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Wyczytałam w necie że w piątym miesiącu należy sie powstrzymywać od leżenia na plecach bo maluch uciska żyłę główną i mało tlenu do niego dochodzi.
Przyzwyczajam sie spać (znowu) na bokach, a szczególnie na lewym bo to podobno najlepsza pozycja, ale tak mnie plecy bolą że wyć sie chce. Przewracam sie z boku na bok a ten ból mi promieniuje aż do pośladków jak wstane to moment i przestaje, ale w nocy ja spać chce a nie wstawać.
mam to samo, też mnie boą plecy od spania na lewym boku i bóle du.pne też mam. Miałam je w ciąży z synkiem z czasem sie jeszcze bardziej nasiliły i trzymały jeszcze z 3 tyg po porodzie, lekarz stwierdził, ze to rwa kulszowa...ale mnie to przeokropnie bolało, aż jak promieniowało na norę to traciłam chwilami czucie i się potykałam... teraz będzie to samo, coś tak czuje, bo już sie bóle zaczynają
Cytat:

ja normalnie używam, a czemu miałabym nie?? teraz mam olejek z nivea, ale śmierdzi paskudni i czekam, aż się skończy
Cytat:
Ja najnormalniej w świecie żeli używam jak do tej pory. Lekarz mówił że wszystko normalnie można i żebym nie świrowała
Maluje też namiętnie paznokcie (przy otwartym oknie) chociaz sama nie wiem czy powinnam.
a jak to u Was jest z tymi pazurami?
pazury też maluję - lubię nie widzę w tym nic szkodliwego
Ja się znowu nie wyspałam, bóle placów, dupne i na dodatek sikać mi sie chciało, a nie chciało mi się zwlekać z łóżka

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 07:03   #1498
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Weroniko, jeśli chodzi o listę to było na zasadzie prób i błędów - bo wiadomo, życie weryfikuje. Bo np jak dziecko alergiczne to w życiu nie użyjesz oliwki tylko będziesz musiała używać całkiem innych rzeczy czy też proszki do prania. Część tych rzeczy mi została części już dawno nie mam. Ale mam trochę inny plan przy drugim dzieciątku i jeszcze się zastanawiam.

Ostatnio idę bardziej w stronę ekologii, może dlatego, że mieszkam w domku i moje postrzeganie świata się zmieniło, sami z mężem zaczęliśmy segregować śmieci, a teraz gmina zrobiła pilotażowy program z tym związany.

Dwa, mając własny ogród sadzę tak bardziej dla sprawdzenia siebie warzywa z owoców mam agrest, aronie, śliwki (robiłam już pierwsze powidła śliwkowe metodą naszych prababć - niebo w gębie), jabłka, czereśnie, wiśnie i truskawki. Uczę się robić opryski ale ekologiczne bo zależy mi na dziecku, które później te owoce zjada.

W zeszłym roku moja córka posadziła fasole jaś, bo w przedszkolu mieli takie zajęcia, nie zapomnę smaku zupy z tej fasoli - nie do opisania.

Np proszki do prania mogę zastąpić orzechami piorącymi. Więc tutaj jeszcze wiele przede mną przemyśleń. Jednak sześć lat różnicy powoduje w człowieku inne spojrzenie na aspekt macierzyństwa. Przy Klaudii to była totalna abstrakcja - teraz jest to świadome i dość emocjonalne przyznam

Ale wam przynudziłam, oczywiście nie będę drugą Reni Jusis nie bójcie się

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 07:22   #1499
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Bafi jak już wypróbujesz te orzechy piorące to daj znać jak się sprawdziły Pozatym popieram, że nie ma nic lepszego niż warzywa i owoce wyhodowane na własnej działce bez masy chemii. Inny zupełnie smak mają potrawy. Zawsze z mamą sadziłam pomidory, ich smak nie do opisania. Teraz trudno, żeby mi jakiś ze sklepu posmakował. Już się nie mogę doczekać tych warzywek, mniam.

Cytat:
A u mnie na prenatalnych w 12 tc lekarz powiedział że bedzie na bank dziewczynka, wózek już rózowy upatrzyłam, Agatka ma być.
Kurcze jak jej jajka wyrosną to na nowo będę się przyzwyczajac
Teraz jestem w 15tc, jak w 20 pojade na prenatlane znowu to się upewnie
Kurde spać nie mogę, od 4ej w lodówce buszowałam a pozniej to pod kocem przed tv a tż smacznie chrapie. I tak mam codziennie!
Oczy czerwone jak u królika!
Współczuje kochana, ja mam zupełnie odwrotnie. Ide spać jak przyłoże tylko głowe do poduszki i wstaje jak mnie budzik męża obudzi.

Cytat:

Ja też miałam bóle kręgosłupa przez jakiś czas. Mam w domu taki wałeczek i podkładam go sobie jak leże w ciągu dnia w okolice krzyża. A w nocy śpie na lewym boku i z męza robie tego rogala. Chyba sobie taką poduche zakupie, bo się przyda napewno później.

I chciałam się pochwalić że dziś zaczynam 20 tydzień i Choco też. Balanga u nas na weekendzie

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Anusia te jajcory są, dziewuszki z tego nie będzie Następnym razem dziewczynka
Stary 2012-04-20, 07:26   #1500
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

witacie z rana mamusie! ja dzisiaj tez srednio spalam.

obudzil mnie glod i o 7 juz na nogach. teraz sie najadlam i jest super.

czuje juz ruchy dzidka myslslam ze to burczenie ale powtarza sie regularnie po lewej stronie tak wiec to na pewno to!! ale sie ciesze.

spodnie z kokardka cudne

ja myje sie normalnym zelem. przez pierwsze 3 mies nie bylo tak latwo bo mi wszytsko za bardzo smierdzialo. ale juz jest dobrze.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości