|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Może i u mnie też ...
![]()
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka, ale fajne ciuszki ![]() Ja sie właśnie wzięłam za robienie notatek co ja mam bejbikowi kupić jeszcze, a potem co dla siebie do szpitala. To jest znacznie trudniejsze niż kupowanie - chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny używa któraś z Was ten olejek z rossa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 ??
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Zabrać sie do tego to masakra jakaś i aż mi szczęka opada ile tego jest
![]() ![]() Najbardziej przeraża mnie to co trza brać do szpitala do porodu - ja to też taka panikara jestem, boje sie tego porodu jak nie wiem. Jest u nas darmowe znieczulenie i pewnie z tego skorzystam bo dla mnie to będzie pewnie nie do przeżycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do pępuszka używałam taki spray specjalny i był zbawiennie dobry. Teraz też go kupie. Oczek dziecku nie przemywałam solą. Tylko wacikami nasączonymi ciepłą wodą,do paznokci miałam nozyczki i obcięłam od razu jak wróciłam do domku,bo synus miał długie,ale na rączki nic nie zakładałam.Proszek do prania miałam Lovelle i teraz też ją kupie. Mata edukacyjna u mnie się nie sprawdziła,dziecko miało ją w dupci,do tej pory się gdzieś kurzy. I bujaczek miałam fischer price,ale synuś też nie chciał się w Nim bujać. Dlatego nie wiem jeszcze czy teraz kupie.A co do reszty listy to jestem za ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hemoglobine mam 12,3. Neut jedynie mam 65%. Spokojnie,poczekaj na wizyte u gin ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mojej córce urosły jajca na ostatniej wizycie ![]() ![]() Ale naskrobałyście dzisiaj,masakra ![]() I jakoś mnie to tak zmęczyło,że aż spac mi się chce. I to zdj moich jajek ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90111391/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/ a łóżeczko to "Michaś" jak wpiszesz w allegro to wyskoczy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiać mi się chce jak podpisałaś swoje zdjęcia na mailu,nie mogę uwierzyć,że to ta sama osoba...szok.Gratuluję determinacji. Ja swego czasu jak ćwiczyłam pilates też schudłam prawie 2rozm. ale teraz za leniwa chyba się zrobiłam ![]() Dziewczyny super brzuszki i śmiało pokazywać każda,nie wstydzić się. Tylko może dajcie też na maila,co by były tam wszystkie,hmm? Każdy jest piękny,bo mieszka tam nowe życie,a to prawdziwy cud! Anusia mi się wydaje,że to klejnociki,ale mogę się przecież mylić.Patrzyłam jak one wyglądały u mojego synka na usg połówkowym(foto na mailu)wtedy był starszy niż Twój bobas teraz. Poczekaj do następnego badania,by mieć 100%pewności. Ja jeszcze nie znam płci,a też stawiam na dziewczynkę,zobaczymy.Tro chę nakupowałam już różowych ciuszków i narazie się wstrzymuję.Synek chce braciszka i cały czas mówi,że to chłopczyk,bo chłopaki to króle ![]() Nie doczytałam chyba,która z Was dodała na maila te porteczki z kokardą i brzuszek 21tc? bo też mi się podobają i się czaję... DOBRANOC ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-19 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
Bafi: bardzo fajna lista. i jeszcze z komentarzami. przyda sie na pewno.
wrzuciłam na maila moj brzucho w porownaniu 11 i 17 tc.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spodnie z kokardą na mailu to moje, tylko coś zamieszałam z etykietą i nie podpisało mi wiadomości ![]() A co do spodni to polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dzień dobry wszystkim ![]() ![]() Axxxa śliczny brzuszek,widać dużą różnice ![]() Angel ![]() ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-20 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
A u mnie na prenatalnych w 12 tc lekarz powiedział że bedzie na bank dziewczynka, wózek już rózowy upatrzyłam, Agatka ma być.
Kurcze jak jej jajka wyrosną to na nowo będę się przyzwyczajac ![]() Teraz jestem w 15tc, jak w 20 pojade na prenatlane znowu to się upewnie ![]() Kurde spać nie mogę, od 4ej w lodówce buszowałam a pozniej to pod kocem przed tv a tż smacznie chrapie. I tak mam codziennie! Oczy czerwone jak u królika! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Hello, o widze że niektóre ranne ptaszki już sie pojawiły
![]() Słuchajcie jak to u Was jest ze spankiem - chodzi o pozycje? Wyczytałam w necie że w piątym miesiącu należy sie powstrzymywać od leżenia na plecach bo maluch uciska żyłę główną i mało tlenu do niego dochodzi. Przyzwyczajam sie spać (znowu) na bokach, a szczególnie na lewym bo to podobno najlepsza pozycja, ale tak mnie plecy bolą że wyć sie chce. Przewracam sie z boku na bok a ten ból mi promieniuje aż do pośladków ![]() Ma któraś też taki problem z plecami?? Dodam że ten ból to tak na naddupiu sie zaczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie mam tego problemu ale kolezanka ktora jest w 6 miesiaca miała i kupila taką poduche dlugą (może to walek sie nazywa?)którą jej polecili na szkole rodzenia. Mowi, że odkąd spi na niej (na boku a poducha między nogami) to plecom ulżylo.
ooo takie cos ma http://allegro.pl/poduszka-poducha-r...263861720.html Edytowane przez mala mysz Czas edycji: 2012-04-20 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem dość zadowolona, bo dobrze nawilża i natłuszcza no i nie ma tych wszystkich niezdrowych składników.
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() ![]() Ja też ostatnio się wcześnie budzę :/ i to bez względu na to czy spać idę o 8 czy 24. A zawsze byłam takim śpioszkiem ... ta ciąża jednak dużo zmienia ![]() mala mysz wiem o co chodzi to ten taki rogal ![]() ![]() Bafi@Home lista ciekawa ![]() ![]() Jak mi się skończy oliwka johnsona to sobie kupię ten olejek z rossa w takim razie ![]() A dziewczyny używacie normalnie żeli pod prysznic??
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja najnormalniej w świecie żeli używam jak do tej pory. Lekarz mówił że wszystko normalnie można i żebym nie świrowała ![]() Maluje też namiętnie paznokcie (przy otwartym oknie) chociaz sama nie wiem czy powinnam. a jak to u Was jest z tymi pazurami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wyrabiam z tymi plecami ![]() Ja to sobie chyba kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się znowu nie wyspałam, bóle placów, dupne i na dodatek sikać mi sie chciało, a nie chciało mi się zwlekać z łóżka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio idę bardziej w stronę ekologii, może dlatego, że mieszkam w domku i moje postrzeganie świata się zmieniło, sami z mężem zaczęliśmy segregować śmieci, a teraz gmina zrobiła pilotażowy program z tym związany. Dwa, mając własny ogród sadzę tak bardziej dla sprawdzenia siebie warzywa z owoców mam agrest, aronie, śliwki (robiłam już pierwsze powidła śliwkowe metodą naszych prababć - niebo w gębie), jabłka, czereśnie, wiśnie i truskawki. Uczę się robić opryski ale ekologiczne bo zależy mi na dziecku, które później te owoce zjada. W zeszłym roku moja córka posadziła fasole jaś, bo w przedszkolu mieli takie zajęcia, nie zapomnę smaku zupy z tej fasoli - nie do opisania. Np proszki do prania mogę zastąpić orzechami piorącymi. Więc tutaj jeszcze wiele przede mną przemyśleń. Jednak sześć lat różnicy powoduje w człowieku inne spojrzenie na aspekt macierzyństwa. Przy Klaudii to była totalna abstrakcja - teraz jest to świadome i dość emocjonalne przyznam ![]() Ale wam przynudziłam, oczywiście nie będę drugą Reni Jusis nie bójcie się ![]()
![]() |
#1499 | ||
Rozeznanie
|
Bafi jak już wypróbujesz te orzechy piorące to daj znać jak się sprawdziły
![]() Cytat:
Cytat:
I chciałam się pochwalić że dziś zaczynam 20 tydzień i Choco też. Balanga u nas na weekendzie ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Anusia te jajcory są, dziewuszki z tego nie będzie ![]() ![]()
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
witacie z rana mamusie! ja dzisiaj tez srednio spalam.
obudzil mnie glod i o 7 juz na nogach. teraz sie najadlam i jest super. czuje juz ruchy dzidka ![]() spodnie z kokardka cudne ![]() ja myje sie normalnym zelem. przez pierwsze 3 mies nie bylo tak latwo bo mi wszytsko za bardzo smierdzialo. ale juz jest dobrze.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.