Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 07:27   #1501
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mam to samo, też mnie boą plecy od spania na lewym boku i bóle du.pne też mam. Miałam je w ciąży z synkiem z czasem sie jeszcze bardziej nasiliły i trzymały jeszcze z 3 tyg po porodzie, lekarz stwierdził, ze to rwa kulszowa...ale mnie to przeokropnie bolało, aż jak promieniowało na norę to traciłam chwilami czucie i się potykałam... teraz będzie to samo, coś tak czuje, bo już sie bóle zaczynają

ja normalnie używam, a czemu miałabym nie?? teraz mam olejek z nivea, ale śmierdzi paskudni i czekam, aż się skończy

pazury też maluję - lubię nie widzę w tym nic szkodliwego
Ja się znowu nie wyspałam, bóle placów, dupne i na dodatek sikać mi sie chciało, a nie chciało mi się zwlekać z łóżka
Mnie sie bóle zaczęły na początku ciąży bo musiałam ciągle leżeć przez ponad 2 m-ce.
Teraz jak sie noc zbliża to mam nerwy bo sie przez ten ból nie moge wyspać, potem jak juz mnie boli to przy okazji ide sie wysikac i jak wróce do wyra to już chwilowo nie boli a z zaśnięciem problem bo sie światłem kiblowym rozbudze
Jak nie urok to sraczka

A ja pzaurki maluje jak sie szykuje jakiś wypad urodzinowy cy cuś
Bo tak to mi sie malować nie sce i w ogóle jak częściej wode używam to zdziadziały lakier sie robi i odpryskuje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:28   #1502
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hey i zapowiada się u mnie kolejny ciepły dzień

Ja też ostatnio się wcześnie budzę :/ i to bez względu na to czy spać idę o 8 czy 24. A zawsze byłam takim śpioszkiem ... ta ciąża jednak dużo zmienia

mala mysz wiem o co chodzi to ten taki rogal no słyszałam dużo zalet tej poduszki, potem się przydaje też przy karmieniu dzidzi

Bafi@Home lista ciekawa częściowo z niej skorzystam

Jak mi się skończy oliwka johnsona to sobie kupię ten olejek z rossa w takim razie

A dziewczyny używacie normalnie żeli pod prysznic??
Ja używam normlanie wszystkiego co przed ciążą. Nic nie zmieniałam. Teraz kupiłam sobie taki z Luksji o zapachu oliwki-piękny
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Anusia - bardzo dorodne klejnoty syn twój ma
hehe,ma ten interes trzeba przyznać.
Przypominiała mi sie sytuacja mojej bratowej. Całą ciąże lekarze jej mówili,że będzie córka,nawet usg przed cesarskim cięciem wskazywało na córkę. A po cesarce lekarz przychodzi i mówi: Urodził się piękny córek. Nasze miny były bezcenne. A szczególnie mojego brata,który dowiedział się,że ma syna

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:30   #1503
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

co do spania to ja mam problemy z biodrami. kazda zmiana pozycji lekko mnie przebudza. a po prawej stronie bol jest niemilosierny. czasami jak sie zasiedze albo poleze w zlej pozycji a pozniej mam wstac to nie moge stac normalnie i kulkeje. jak sie za chwile rozchodzi to juz jest dobrze.

bylam z tym u ortopedy ale powiedzial ze kosci mi sie rozchodza i bede coraz bardziej elastyczna i tak juz bedzie do konca a pozniej to jeszcze gorzej.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

iwoncia: ja dlatego sikam w nocy przy zgaszonym.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:31   #1504
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Najbardziej przeraża mnie to co trza brać do szpitala do porodu - ja to też taka panikara jestem, boje sie tego porodu jak nie wiem.
Jest u nas darmowe znieczulenie i pewnie z tego skorzystam bo dla mnie to będzie pewnie nie do przeżycia
Teraz wszędzie powinno być darmowe a są szpitale gdzie nie podają i koniec. Nie chcesz bez, nie decydujesz się na ten szpital. A chyba warto, zwłaszcza że nie ma poważnych skutków ubocznych. W Anglii stosowane jest niemal przy wszystkich porodach. A u nas... niestety często jest podawane tylko raz, a nie ma przeciwwskazań do "dolewki" jeżeli pierwsza porcja przestaje działać. Ale powiedzą Ci że musisz potem czuć bóle parte i nie przekonasz ich bo mają swoje racje. Zdarza się że nastawiają negatywnie do zzo strasząc wyimaginowanymi konsekwencjami.
Ale to chyba jeszcze będzie czas jak zaczniemy nawijać o porodzie i znieczuleniach

A z tym spaniem - może dlatego jakoś tak spontanicznie śpię teraz z kołdrą między nogami(jak na zdjęciu z tym rogalem) Jakoś tak wygodniej. Myślę że obejdę się bez tej poduchy.

Bafi@Home własny ogródek marzenie! Chyba powiem rodzicom żeby zaczęli u siebie organizować my niestety w bloku mieszkamy.

Paznokcie maluję, trzeba wykorzystać to że są takie twarde i długie. Cała kolekcja lakierów zgęstniałaby mi przez tyle czasu:P
Ciekawe jak z farbowaniem włosów, mam nadzieję że można używać zwykłego szamponu bez amoniaku. Ale on tak okrutnie śmierdzi.

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-04-20 o 07:36
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:33   #1505
mala mysz
Raczkowanie

ja w nocy wstaje jeść to mnie swiatlo w lodowce rozbudza a tam nie ma jak nie zapalać
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:38   #1506
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Bafi jak już wypróbujesz te orzechy piorące to daj znać jak się sprawdziły Pozatym popieram, że nie ma nic lepszego niż warzywa i owoce wyhodowane na własnej działce bez masy chemii. Inny zupełnie smak mają potrawy. Zawsze z mamą sadziłam pomidory, ich smak nie do opisania. Teraz trudno, żeby mi jakiś ze sklepu posmakował. Już się nie mogę doczekać tych warzywek, mniam.

Współczuje kochana, ja mam zupełnie odwrotnie. Ide spać jak przyłoże tylko głowe do poduszki i wstaje jak mnie budzik męża obudzi.

Ja też miałam bóle kręgosłupa przez jakiś czas. Mam w domu taki wałeczek i podkładam go sobie jak leże w ciągu dnia w okolice krzyża. A w nocy śpie na lewym boku i z męza robie tego rogala. Chyba sobie taką poduche zakupie, bo się przyda napewno później.

I chciałam się pochwalić że dziś zaczynam 20 tydzień i Choco też. Balanga u nas na weekendzie

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Anusia te jajcory są, dziewuszki z tego nie będzie Następnym razem dziewczynka
. Ja mu amputuje po porodzie.
Mój mąż się cieszy na chłopca też. Nawet imię już wybiera. I wpadło mu w myśl Ksawery,a mi się podoba Jonaszmy to mamy gust.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
co do spania to ja mam problemy z biodrami. kazda zmiana pozycji lekko mnie przebudza. a po prawej stronie bol jest niemilosierny. czasami jak sie zasiedze albo poleze w zlej pozycji a pozniej mam wstac to nie moge stac normalnie i kulkeje. jak sie za chwile rozchodzi to juz jest dobrze.

bylam z tym u ortopedy ale powiedzial ze kosci mi sie rozchodza i bede coraz bardziej elastyczna i tak juz bedzie do konca a pozniej to jeszcze gorzej.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

iwoncia: ja dlatego sikam w nocy przy zgaszonym.
Mnie tam w nocy nic nie budzi. Chyba,że Gracjan zapłacze ale to i tak maż do niego wstaje. Ja sie budze o 6.30 jak synus przychodzi bo się wyspał. I śpie tak jak mi wygodnie. Najczęściej na boku,bo noge zarzucam na męża i mi wygodnie.
Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
ja w nocy wstaje jeść to mnie swiatlo w lodowce rozbudza a tam nie ma jak nie zapalać
A może wykręcić żarówke

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 07:39   #1507
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny, a krem do depilacji można uzywać?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 07:40   #1508
weronika_91
Zakorzenienie

Nie no ja też używam normalnie, ale mama coś do mnie wczoraj wyleciała z tekstem, że nie powinnam... nie wiem o co jej chodziło

Ten rogal jest ponoć bardzo fajny właśnie na problemy podczas snu ... dziewczyna jak leżałam w szpitalu to mi właśnie go poleciła . Nawet ostatnio w gazecie M jak mama zauważyłam , że się reklamuje
Stary 2012-04-20, 07:46   #1509
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj!
Cytat:
Witamy i gratuluję synka

Poniżej moje pierwsze zakupki dla maluszka śpioszki i body lumpkowe

Ah jak dzisiaj pięknie na dworze
w kropyyyyy

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:51   #1510
weronika_91
Zakorzenienie

Boże dziewczyny ostatnie kilka dni pożeram pieczywo ... nie mogę się opanować... zawsze jadałam tak z 4 skibki dziennie to teraz aż wstyd się przyznać bo te 4 to potrafię zjeść na samo śniadanie i do tego jeszcze w ciągu dnia sobie uszykuję no i na kolację.... masakra

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj!

w kropyyyyy
no masa bodziaków fajnych była, ale wszystko na krótki rękawek ... a nasze dzidzie to od początku praktycznie będą w długich...
no te w kropy to wyglądają jak nowe mama do mnie mówi, że na pewno odcięłam metkę i nie chcę się przyznać, że nowe kupiłam
Stary 2012-04-20, 07:58   #1511
Dearlie
Zakorzenienie

Wpadłam tylko z rańca pochwalić się, że zaczynamy dzisiaj 14 tydzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 08:03   #1512
kajaja
Zadomowienie

HEJKA ale szalejecie z tymi zakupami a ja nic nie kupuje przed porodem dla dzidzi:0)

kurde sama nie wiem co bym jadla ehhh kurde jutro 16 tydzień a ja już wyglądam jak hipopotam
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:05
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:04   #1513
angel166
Zakorzenienie

dzień dobry mamuski
ja tylko na chwilę, bo zaraz jadę do US złożyc PIT, pewnie kolejka będzie nie ziemska ale cóż dopiero w tym tyg przyszły mi dokumenty z umowy zlecenie

my dzisiaj wstaliśmy wyjątkowo wcześnie, bo o 6:30 pobudce towarzyszyło burczenie mojego brzucha hehe. Teraz już po śniadanku i szykujemy się do wyjscia, bo za pół godziny mamy autobus.
DZIS WIZYTA U GIN I USG!!!!!!:jup i: już nie mogę się doczekac, może poznam płec, a jak nie to chociaż sprawdzę co u mojego skarba jednak to dopiero przed 18, więc pewnie do Was jeszcze zajrzę ale słonko ślicznie świeci, przed 8 byłam z pieskiem i tak ciepło i przyjemnie, aż się nie chce siedziec w domu. Buziaki i do zobaczyska później, miłego dnia

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:09   #1514
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuski
ja tylko na chwilę, bo zaraz jadę do US złożyc PIT, pewnie kolejka będzie nie ziemska ale cóż dopiero w tym tyg przyszły mi dokumenty z umowy zlecenie

my dzisiaj wstaliśmy wyjątkowo wcześnie, bo o 6:30 pobudce towarzyszyło burczenie mojego brzucha hehe. Teraz już po śniadanku i szykujemy się do wyjscia, bo za pół godziny mamy autobus.
DZIS WIZYTA U GIN I USG!!!!!!:jup i: już nie mogę się doczekac, może poznam płec, a jak nie to chociaż sprawdzę co u mojego skarba jednak to dopiero przed 18, więc pewnie do Was jeszcze zajrzę ale słonko ślicznie świeci, przed 8 byłam z pieskiem i tak ciepło i przyjemnie, aż się nie chce siedziec w domu. Buziaki i do zobaczyska później, miłego dnia

no ja już dość dawno złożyłam i już mam to z głowy na szczęście teraz czekam za kasą

Jejku zazdroszczę że sobie podejrzysz dziś dzidzię ja jeszcze mam tyle czasu
Stary 2012-04-20, 08:10   #1515
mala mysz
Raczkowanie

Ja tez dziewczyny uciekam, musze wyjsc z domu bo zwariuje, z pracy caly czas wydzwaniaja gnębia mnie psychicznie. ech.
a ide na zakupy bo mi sie brokuly zapiekane z serem zamarzyły i o niczym innym nie mysle
Zazdroszcze tym ktore maja ładna pogode, u mnie popaduje...
Milego dnia.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:24   #1516
Katee27
Zadomowienie

HEJ WAM
U mnie słoneczka brak,może później przedrze się przez chmury.
Zaraz idę na zakupy,bo wczoraj nareszcie wpłynęły mi na konto pieniążki zaległe,tyle że idę z synkiem,bo musimy iść do fryzjera i kupić mu buty a z tym to ciężko,bo nie chce mierzyć.I o 15.do lekarza,bo coś kaszle od wczoraj i ja chyba też coś łapie
Ja chce już lato!
MIŁEGO DNIA!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:27   #1517
elena_100
Wtajemniczenie

czołem mamusie

Vitalia witaj

Wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami i wrąbałam ogromny puchar lodów, ale potem było mi zimno i strasznie kichałam. Dziś już lepiej

Maluszka też czuję najwięcej niziutko, tylko czasem rozszaleje się przy samej górze, dziś coś malusio się rusza, wczoraj też tak wymęczyłam siebie i jego pewnie przy okazji, że dyskoteki nie było.

Angel udanej wizyty

Co do spania, najwygodniej mi na prawym boku, ale że wiem że to niby mniej zdrowe to przewracam się na lewy, w szczególności, że na lewym nie męczy mnie zgaga. Ale maluszka czuję tylko jak leżę na plecach i najlepiej jak mam rękę na brzuchu.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:41   #1518
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
a my zaczynamy dziś 17 tc ktoś mi pukał w brzuch z prawej strony tak blizej srodka ale jednak z prawej i to chyba był dzidek tysz tak na lini majtek rzec moszna

bloguję
Stary 2012-04-20, 08:44   #1519
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a krem do depilacji można uzywać?
Kochana uzywaj to czego potrzebujesz. Ja tak jak pisałam w niczym się nie ograniczam. Ostatnio używałam męża pianki do golenia

Cytat:
gratuluje

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
HEJKA ale szalejecie z tymi zakupami a ja nic nie kupuje przed porodem dla dzidzi:0)

kurde sama nie wiem co bym jadla ehhh kurde jutro 16 tydzień a ja już wyglądam jak hipopotam
A dlaczego nic nie kupujesz,jesli mogę spytać?
Ja mam 15 tydz i jeszcze nic nie przytyłam,ale na pewno to nadrobie
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuski

Trzymam kciuki za wizyteja byłam dwa dni temu i znowu bym poszła. Ale moja 9 maja.To już nie daleko.

I jak się moje jajca potwierdzą na tej wizycie to zaczynam większe zakupy. No i w maju planujemy zmienić mieszkanie na większe.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 08:47   #1520
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziewczyny też tak macie, jak wydmuchuje nos to z dodatkiem krwi, czytałam, że w drugim trymestrze naczynka w nosie są dość słabe i kruche. Bleh jak ja tego nie lubię.

Przyszły tydzień mam pod kątem badań, bo dostałam już skierowanie z pracy na badania okresowe i od razu będę robić te które zalecił mi ginek, a w piątek 27.kw wielki dzień, bo pooglądamy maluszka, pani doktor przyjrzy mu się uważnie i może przy odrobinie szczęścia dowiemy się kto tam buszuje

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:49
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:56   #1521
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bafi@home Pokaż wiadomość
dziewczyny też tak macie, jak wydmuchuje nos to z dodatkiem krwi, czytałam, że w drugim trymestrze naczynka w nosie są dość słabe i kruche. Bleh jak ja tego nie lubię.

Przyszły tydzień mam pod kątem badań, bo dostałam już skierowanie z pracy na badania okresowe i od razu będę robić te które zalecił mi ginek, a w piątek 27.kw wielki dzień, bo pooglądamy maluszka, pani doktor przyjrzy mu się uważnie i może przy odrobinie szczęścia dowiemy się kto tam buszuje :d
ja tak mam od wczoraj

bloguję
Stary 2012-04-20, 08:57   #1522
Sojka1990
Zadomowienie

Helloł !! Dzisiaj nawet w miarę dobrze nam się spało Kurcze ale tak czy inaczej męczące jest to ciągłe budzenie się i te głupie realistyczne sny
Dzisiaj 16.50 USG 3D połówkowe już nie mogę się doczekać!!
Tylko nie wiem czemu mam przeczucie że mojej Zośce jajka urosły
a jak się potwierdzi ze Zosia to Zosia to robie napad na jakiś sklep dzieciowy :P
Stary 2012-04-20, 09:00   #1523
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez vitalia60 Pokaż wiadomość
Uwielbiam świeże soki i dośc często sobie popijam....
Czy Wy też macie takie naprzemienne okresy w trakcie ciąży??tj. raz jest apetyt,raz go nie ma.........W obecnej chwili jestem wtym drugim okresie.
Nie mam apetytu,wszystko mi rośnie,jem na siłę.Jedynie co mi wchodzi od początku ciąży to -OWOCE

owoce ja tez teraz jem bardzo dużo, smakuja mi szczegolnie. nawet jabłka, co nigdy nie przepadałam a rano zawsze pije świerzo wyciśnięty sok z pomarańczy

Cytat:
To że się za to zabrałaś bo ja jakoś nie mogę

Dziewczyny używa któraś z Was ten olejek z rossa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 ??

moja znajoma uzywała i chwaliła, mówi, że cudo mnie oliwka babydream uczuliła, wiec tej nie ebde teraz próbować

a my zaczynamy dziś 19 tc i z tej okazji wczoraj kupiłam maluszkowi 2 body z mothercare z kubusiem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:04   #1524
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny też tak macie, jak wydmuchuje nos to z dodatkiem krwi, czytałam, że w drugim trymestrze naczynka w nosie są dość słabe i kruche. Bleh jak ja tego nie lubię.

Przyszły tydzień mam pod kątem badań, bo dostałam już skierowanie z pracy na badania okresowe i od razu będę robić te które zalecił mi ginek, a w piątek 27.kw wielki dzień, bo pooglądamy maluszka, pani doktor przyjrzy mu się uważnie i może przy odrobinie szczęścia dowiemy się kto tam buszuje
Napewno już się dowiesz jak u Anusi w 14 tygodniu tak jajca wyszły to u Ciebie tym bardziej chłopczyk by się przydał, miałabyś parkę

Też tak mam z tym nosem. Pozatym jak myje zęby to mam wrażenie, że zamiast pastą to krwią czyszcze. Okropne to jest, nie chce mi się nawet ich myć

Ja na badania ide 26 kwietnia, choć wizyte mam 4 maja, ale stwierdziłam, że musze zrobić je w miarę szybko bo później weekend majowy i różnie to może być z tym laboratorium. W sumie będę robiła tylko krew i mocz, ale przecież muszę

Anusia to mieszkanie to już zmień na 4 pokoje, bo produkcje rozpoczniesz i nigdy nie wiadomo kiedy ta dziewczynka się trafi.
Ja też strasznie chciałam mieć dziewczynkę, tak mi się marzyła. Ale mój mąż ma podobno takie geny, że będzie samych chłopaków produkował. Więc też jak będę zmieniała mieszkanie to takie większe, bo będę próbowała aż będzie księżniczka Narazie mam taki plan
Stary 2012-04-20, 09:04   #1525
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hello, o widze że niektóre ranne ptaszki już sie pojawiły

Słuchajcie jak to u Was jest ze spankiem - chodzi o pozycje?
Wyczytałam w necie że w piątym miesiącu należy sie powstrzymywać od leżenia na plecach bo maluch uciska żyłę główną i mało tlenu do niego dochodzi.
Przyzwyczajam sie spać (znowu) na bokach, a szczególnie na lewym bo to podobno najlepsza pozycja, ale tak mnie plecy bolą że wyć sie chce. Przewracam sie z boku na bok a ten ból mi promieniuje aż do pośladków jak wstane to moment i przestaje, ale w nocy ja spać chce a nie wstawać.
Ma któraś też taki problem z plecami??
Dodam że ten ból to tak na naddupiu sie zaczyna
Oj tak, plecy stały się ostatnio moim koszmarem. Boli mnie cała część lędźwiowa. Tyle, że mnie bardziej chyba boli właśnie od leżenia na plecach. W sumie jak już zaczyna boleć w nocy, to żadna pozycja nie pomaga. Rano jestem cała obolała. W pracy się męczę z plecami i bolącym karkiem...
Mi pomagają ćwiczenia. Przychodzę z pracy i ćwiczę/rozciągam kręgosłup. Po ćwiczeniach przestają boleć plecy, za to zaczynają boleć pachwiny od naciągania(aż kuleje jak chodzę) I tak w kółko.
Nie wiem jak wy, ale ja już mam dość stanu ciężarówkowego a tu jeszcze niecałe 4 miechy.
Stary 2012-04-20, 09:05   #1526
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Ja tak mam od kilku dni

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
owoce ja tez teraz jem bardzo dużo, smakuja mi szczegolnie. nawet jabłka, co nigdy nie przepadałam a rano zawsze pije świerzo wyciśnięty sok z pomarańczy

moja znajoma uzywała i chwaliła, mówi, że cudo mnie oliwka babydream uczuliła, wiec tej nie ebde teraz próbować

a my zaczynamy dziś 19 tc i z tej okazji wczoraj kupiłam maluszkowi 2 body z mothercare z kubusiem
Gratuluje 19 tygodnia

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 09:09   #1527
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Weroniko, jeśli chodzi o listę to było na zasadzie prób i błędów - bo wiadomo, życie weryfikuje. Bo np jak dziecko alergiczne to w życiu nie użyjesz oliwki tylko będziesz musiała używać całkiem innych rzeczy czy też proszki do prania. Część tych rzeczy mi została części już dawno nie mam. Ale mam trochę inny plan przy drugim dzieciątku i jeszcze się zastanawiam.

Ostatnio idę bardziej w stronę ekologii, może dlatego, że mieszkam w domku i moje postrzeganie świata się zmieniło, sami z mężem zaczęliśmy segregować śmieci, a teraz gmina zrobiła pilotażowy program z tym związany.

Dwa, mając własny ogród sadzę tak bardziej dla sprawdzenia siebie warzywa z owoców mam agrest, aronie, śliwki (robiłam już pierwsze powidła śliwkowe metodą naszych prababć - niebo w gębie), jabłka, czereśnie, wiśnie i truskawki. Uczę się robić opryski ale ekologiczne bo zależy mi na dziecku, które później te owoce zjada.

W zeszłym roku moja córka posadziła fasole jaś, bo w przedszkolu mieli takie zajęcia, nie zapomnę smaku zupy z tej fasoli - nie do opisania.

Np proszki do prania mogę zastąpić orzechami piorącymi. Więc tutaj jeszcze wiele przede mną przemyśleń. Jednak sześć lat różnicy powoduje w człowieku inne spojrzenie na aspekt macierzyństwa. Przy Klaudii to była totalna abstrakcja - teraz jest to świadome i dość emocjonalne przyznam

Ale wam przynudziłam, oczywiście nie będę drugą Reni Jusis nie bójcie się
Przynudziłaś? Nie... to pięknie brzmi i troszkę Ci zazdroszczę tego ogródka. Moje babcie na szczęście jeszcze sadzą warzywka i owoce więc też mogę czasami zjeść coś takiego zdrowszego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 09:12   #1528
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł !! Dzisiaj nawet w miarę dobrze nam się spało Kurcze ale tak czy inaczej męczące jest to ciągłe budzenie się i te głupie realistyczne sny
a jak się potwierdzi ze Zosia to Zosia to robie napad na jakiś sklep dzieciowy :P
Trzymam kciuki za wizyte.
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Napewno już się dowiesz jak u Anusi w 14 tygodniu tak jajca wyszły to u Ciebie tym bardziej chłopczyk by się przydał, miałabyś parkę

Też tak mam z tym nosem. Pozatym jak myje zęby to mam wrażenie, że zamiast pastą to krwią czyszcze. Okropne to jest, nie chce mi się nawet ich myć

Ja na badania ide 26 kwietnia, choć wizyte mam 4 maja, ale stwierdziłam, że musze zrobić je w miarę szybko bo później weekend majowy i różnie to może być z tym laboratorium. W sumie będę robiła tylko krew i mocz, ale przecież muszę

Anusia to mieszkanie to już zmień na 4 pokoje, bo produkcje rozpoczniesz i nigdy nie wiadomo kiedy ta dziewczynka się trafi.
Ja też strasznie chciałam mieć dziewczynkę, tak mi się marzyła. Ale mój mąż ma podobno takie geny, że będzie samych chłopaków produkował. Więc też jak będę zmieniała mieszkanie to takie większe, bo będę próbowała aż będzie księżniczka Narazie mam taki plan
Heheh dobre. No niestety my stopujemy na dwójce na razie.
Dlatego chcieliśmy drugą dziewczynke,żeby mieć parke.
Ale jak będzie drugi synek to przynajmiej w najbliższych latach nie planujemy trzeciego. Ja ogólnie nigdy nie chciałam mieć więcej niż dwójki dzieci,ale teraz planujemy może postarać się o trzecie tak za 5-6 lat dopiero.
Nie wiem jakie mój mąż ma geny do dziewczynek.
My bardzo chcieliśmy pierwszego synka to nigdy nie myślelismy o tym.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 09:13   #1529
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
To niecierpliwie przebieram nóżkami i czekam na wieści

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:13   #1530
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Przynudziłaś? Nie... to pięknie brzmi i troszkę Ci zazdroszczę tego ogródka. Moje babcie na szczęście jeszcze sadzą warzywka i owoce więc też mogę czasami zjeść coś takiego zdrowszego.
Mi się marzy domek z ogródkiem

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości