Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 13:21   #1981
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka,
Jeny ale dziś zdychałam od 6 rano.Po 40 dniach dostałam okres.To mój 3 lub 4 cykl od odstawienia tabletek Cilest po 7 latach.Okresy miałam co ponad 50 dni,więc ten był "krótszy".
Wróciły bolesne miesiączki od razu po odstawieniu.Coś potwornego..do tego zawsze mam rozwolnienie.Dziś wzieło mnie aż na wymioty,jednak przez pusty żołądek,tylko ślina..
Znacie jakieś dobre mocne tabletki na okres?Ja mam Panadol Femina(dawny Vegantaligin H)ale strasznie słabe to..Nospa nie pomaga..
Napiłam się takich kropki ziołowych na bazie spirytusu i dopiero one pomogły tak,że jestem w stanie jako taki funkcjonować i usiąść przy kompie.
Może na recepte coś?
Albo trzeba szybko zajść w ciąże
Pozdrawiam wszystkie dzisiaj "umierające"
ja bym się przeszła chyba do lekarza z tymi długimi cyklami i poradziła się też w sprawie bolesnych @
może warto jakieś hormony zbadać

mi ostatnio powiedział gin że takie cykle 40 dniowe to duże prawdopodobieństwo że bez owulacji
a u ciebie i 50-dniowe......
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:57   #1982
lolitka888
Rozeznanie

Byłam u gina,powiedział,że mam obserwować..czy nie wróci do normy.Usg wporządku..pomyśle o tym badaniu hormonów,dzieki
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:28   #1983
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka,
Jeny ale dziś zdychałam od 6 rano.Po 40 dniach dostałam okres.To mój 3 lub 4 cykl od odstawienia tabletek Cilest po 7 latach.Okresy miałam co ponad 50 dni,więc ten był "krótszy".
Wróciły bolesne miesiączki od razu po odstawieniu.Coś potwornego..do tego zawsze mam rozwolnienie.Dziś wzieło mnie aż na wymioty,jednak przez pusty żołądek,tylko ślina..
Znacie jakieś dobre mocne tabletki na okres?Ja mam Panadol Femina(dawny Vegantaligin H)ale strasznie słabe to..Nospa nie pomaga..
Napiłam się takich kropki ziołowych na bazie spirytusu i dopiero one pomogły tak,że jestem w stanie jako taki funkcjonować i usiąść przy kompie.
Może na recepte coś?
Albo trzeba szybko zajść w ciąże
Pozdrawiam wszystkie dzisiaj "umierające"
moja gin dała mi Brufen gdy powiedziałam jej że od zawsze w pierwszy dzień boli mnie jajnik. Skrzyczała mnie, że nic jej nie powiedziałam. A ja nie mówiłam bo było to zawsze "normą" od 14 roku życia gdy dostałam okres mówiła, że jedna tabletka na pewno pomoże. Ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem czy jest to na receptę. Ale może poszukaj.
Stary 2012-04-13, 20:45   #1984
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Doczekałam się , dziś wreszcie pierwszy naturalny okres bo odstawieniu tabsów. JEEEAA!!
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:09   #1985
Lion2
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Jak myślicie po jakim czasie braku okresu powinnam iść do lekarza po tabletki na wywołanie?
Brałam yasminelle przez 3,5 roku. Odstawiłam w grudniu, pierwszy normalny okres dostałam po 42 dniach, drugi po 32, trzeci po 35. Dzisiaj mam 35 dzień cyklu i nic, boli mnie jajnik i podbrzusze, ale dalej nic wcześniej miałam dużo śluzu a od dzisiaj kompletnie such zero. Żadnego śluzu ani plamienia. Po odstawieni nie zatrzymała mi się woda, nie przytyłam ani grama, czy możliwe żeby teraz się tak stało?
Jeszcze na wszelki wypadek zrobię test ale raczej małe prawdopodobieństwo, używamy gumek i nie było żadnego "wypadku".
Co o tym sądzicie?
Lion2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 14:04   #1986
Ifwka
Zakorzenienie

Ja tak jak pisałam już wcześniej: w grudniu odstawiłam Cilest, pierwszy okres jak w zegarku, drugi tez a potem prawie 60 dni przerwy (az myślałąm że się udao i jestem w ciąży), teraz kolejny okres znowu regularnie się pojawił, więc będziemy się starać z Tż
Trochę mnie zasmuciła wieść że te długie cykle to najprawdopodobnije bez owulacji ale może teraz już mi się ustabilizowałao
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 19:39   #1987
Lion2
Przyczajenie

Strasznie mnie to denerwuje zastanawiam się kiedy mi się ureguluje wszystko, wcześniej miałam jak w zegarku tzn. przed tabletkami. Na maluszka wolałabym jeszcze poczekać, chociaż jakby był to też bym się nie załamała. Ale myślę że to raczej przez tabletki. A jak miałaś taki długi cykl to nie spuchłaś? Moja znajoma jak jej się cykl zatrzymał to strasznie spuchła i musiała brać tabletki na wywołanie :/ Mam nadzieję że niebawem się pojawi, cały czas mam bóle w podbrzuszu raz jakby jajnik, czasami całe podbrzusze jak na okres a tu nic
Stary 2012-04-16, 19:56   #1988
Garadiela
Zadomowienie

Kurcze a ja bez tabletek ponad pol roku i wszystko idealnie Jak w zegarku,osttanio mi sie spoznil jeden dzien ale w sumie bylam chora wiec moze od tego
Ja przed okresem czy z tabletami czy bez mialam zatrzymywanie sie wody Tak to juz jest chyba

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 20:24   #1989
Lion2
Przyczajenie

Zazdroszczę Ci chciałabym żeby już wrócił mój "dawny" regularny okres, bo jestem bardzo rozdrażniona przez to i wszystkim wkoło się to udziela.
Stary 2012-04-16, 20:38   #1990
Garadiela
Zadomowienie

tez tak mam przed okresem
Najchetniej wtedy bym wszystkich Szczegolnie biednego Tz-ta ktory niby nic nie robi a wkurza w te dni
Ja sie smieje ze okres mam jak przy tabsach niemalze-21 dni i okres Tak jakos smiesznie mi sie porobilo.Przed tabsami pamietam ze bywal w caly swiat...

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 23:10   #1991
xXRudaXx
Raczkowanie

u mnie właśnie mija 25 dzień od krwawienia z odstawienia. Więc pod koniec tygodnia można się spodziewać pierwszego naturalnego okresu (o ile będzie w terminie) a jak nie no to wizyta u gina. poczekamy zobaczymy.
Stary 2012-04-17, 07:57   #1992
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lion2 Pokaż wiadomość
Strasznie mnie to denerwuje zastanawiam się kiedy mi się ureguluje wszystko, wcześniej miałam jak w zegarku tzn. przed tabletkami. Na maluszka wolałabym jeszcze poczekać, chociaż jakby był to też bym się nie załamała. Ale myślę że to raczej przez tabletki. A jak miałaś taki długi cykl to nie spuchłaś? Moja znajoma jak jej się cykl zatrzymał to strasznie spuchła i musiała brać tabletki na wywołanie :/ Mam nadzieję że niebawem się pojawi, cały czas mam bóle w podbrzuszu raz jakby jajnik, czasami całe podbrzusze jak na okres a tu nic
Może tak z dwa kilo przytyłam więc poważnie zaczęłam myśleć że to ciąża bo i brzuch taki trochę jakby większy był, ale nie nazwałabym tego puchnięciem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:27   #1993
evitas79
Przyczajenie

Również odstawiłam tabletki w marcu, czekam właśnie na pierwszy naturalny okres, dziś 24dzień po odstawieniu, piersi zaczynają boleć, syfki wyskoczyły, nerwy się kumulują czyli wkrótce się pojawi, ciekawe czy u mnie będą bardzo duże odstępstwa miesiączkowe, mam nadzieję że będą w miarę regularne
Stary 2012-04-18, 15:30   #1994
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Ja też niedawno odstawiłam i właśnie ostatnio zastanawiałam się czy dostanę okres w podobnym terminie jak przy tabletkach, przed tabletkami miałam raczej regularne cykle ok 28dni, więc mam nadzieję, że za wiele się nie zmieni
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:59   #1995
Lion2
Przyczajenie

Powodzenia dziewczyny może będziecie mieć więcej szczęścia ode mnie :P ja już 39 dzień i nic, brzuch przestał boleć jajniki też, nawet wypryski na plecach znikły a okresu jak nie było tak nie ma... na wszelki wypadek zrobiłam test - negatywny więc czekam
Stary 2012-04-20, 08:55   #1996
Figlak
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
ja odstawiłam tabletki 25 marca i teraz pluje sobie w brode, bo mam wyjazd pod namioty w weekend majowy i kurde boje się, ze przyjdzie wtedy okres:/ mogłam jeszcze jeden miesiąc wytrzymać. Przed tabletkami miałam równo co 36 dni.

Czuje się świetni, z resztą podczas brania tabletek też się czułam ok, na pewno zeszła mi woda z organizmu i cycki zmalały Ale póki co cera się nie pogorszyła i wszystko inne jest ok. Tylko martwi mnie ten okres:/
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:29   #1997
Lion2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
ja odstawiłam tabletki 25 marca i teraz pluje sobie w brode, bo mam wyjazd pod namioty w weekend majowy i kurde boje się, ze przyjdzie wtedy okres:/ mogłam jeszcze jeden miesiąc wytrzymać. Przed tabletkami miałam równo co 36 dni.

Czuje się świetni, z resztą podczas brania tabletek też się czułam ok, na pewno zeszła mi woda z organizmu i cycki zmalały Ale póki co cera się nie pogorszyła i wszystko inne jest ok. Tylko martwi mnie ten okres:/
Mam ten sam problem, też na weekend majowy wybieram się pod namioty i jak wtedy dostane spóźniony okres to będzie katastrofa :/ P.S. biustonosze tez musiałam wymienić na rozmiar mniejszy
Stary 2012-04-20, 12:19   #1998
evitas79
Przyczajenie

Wczoraj doczekałam się pierwszego normalnego okresu , 24dni, więc tak jak przed praniem tabletek 24-26dni, zobaczę jak długie będą następne cykle
Stary 2012-04-21, 19:41   #1999
Lion2
Przyczajenie

Doczekałam się po 41 dniach :/
Stary 2012-04-22, 13:19   #2000
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Doczekałam się po 41 dniach :/
ważne, że się doczekałaś plusem jest też to, że raczej na majówce już nie dostaniesz, więc nie będzie katastrofy na wyjeździe
Stary 2012-04-22, 17:07   #2001
Lion2
Przyczajenie

Baaardzo się cieszę, bo jeszcze nie miałam takich bóli od kiedy ostawiłam tabletki, bez ibupromu bym nie wytrzymała. A dziękuje za taki wyjazd :/ Pewnie też niedługo dostaniesz a jak nie to już lepiej niech się konkretnie spóźni i dopiero po majówce się pojawi :P
Stary 2012-04-22, 20:59   #2002
mama Antosia
Raczkowanie

Ja odstawiłam tabletki jak chciałam zajść w ciążę a teraz już po urodzeniu dziecka nie zamierzam do nich wracać.
Zaczełam dbać o siebie bardziej i njie chcę już się nimi faszerować.

Na razie jestem na etapie zakupu Lady Comp

A no i nadal karmię piersią więc to tez powód dla którego nie chcę brać tabletek bo jakoś nie wierzę w te bezpieczne przy karmieniu
mama Antosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:07   #2003
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Baaardzo się cieszę, bo jeszcze nie miałam takich bóli od kiedy ostawiłam tabletki, bez ibupromu bym nie wytrzymała. A dziękuje za taki wyjazd :/ Pewnie też niedługo dostaniesz a jak nie to już lepiej niech się konkretnie spóźni i dopiero po majówce się pojawi :P
Mógłby albo niech przyjdzie wcześniej, tak, żeby na majówkę się skończył
Stary 2012-04-22, 22:16   #2004
Figlak
Zadomowienie

Kurde jak mój przyjdzie na majówce to już totalnie koniec, nie dość że żadnej bierzącej wody tam nie ma to jeszcze nie będę chyba mogła za bardzo alkoholu pić, bo się boje obfitego krwawienia:/ A szykuje się impreza roku.

Dlaczego po odstawieniu tabletek niektóre osoby mają tak długi cykl? Ciekawa jestem czy mi bóle wrócą, przed tabletkami były nie do wytrzymania, normalnie co miesiąc jeden dzień spędzony na zwijaniu się z bólu na łóżku na przemian z wymiotami plus żadne tabletki nie pomagały.
Stary 2012-04-22, 22:19   #2005
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dlaczego po odstawieniu tabletek niektóre osoby mają tak długi cykl?
Pewnie dlatego, że podczas brania tabletek jajniki nie pracują. A po odstawieniu tabletek musi wrócić trochę czasu aż jajniki dojdą do siebie. Przynajmniej u niektórych osób.
Stary 2012-04-23, 23:44   #2006
201604181004
Konto usunięte

Witajcie, podjęłam dzisiaj decyzje o odstawieniu tabletek i będę śledzić wątek

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

To może się wypowiem
Zaczęłam brać tabletki niecałe 4 lata temu w czasach gdy ciąża byłaby największą życiową tragedią więc zależało mi na jak najlepszym bezpieczeństwie. Zmieniałam tabletki już trzy razy. Od 1,5 roku biorę micorgynon 21.
Dlaczego chcę odstawić?
-to się tak mówi że tabletki nie szkodzą - ale ile mam je brać? to już prawie 4 lata, nim się obejrzę będzie 10 i co tu długo mówić, to nie jest obojętne dla wątroby
-waga. co prawda dużo nie przytyłam ale zauważyłam coś innego - nie mogę schudnąć! kiedyś nie miałam problemów i zrzuciłam 10-15 kg, teraz waga ani drgnie choćbym na głowie stawała. ważę jakieś 60-65 kg czyli tragedii nie ma, ale jak sobie przypomnę że 5 lat temu normą było 55 no to jednak spora różnica. dodam że jem mniej a ruszam się więcej, regularnie chodzę na siłownie z fitnessem gdzie robię raczej ćwiczenia na spalanie tkanki i nic. nic. po prostu nic. I to nie jest kwestia tego że "nie zwróciłam uwagi że mam wzmożony apetyt" bo widzę co jem, wiem co jem i widzę jaką dietę stosuję przy jakich ćwiczeniach...
-libido. nie rozwodząc się nad tym tematem, po prostu widzę różnicę.

Inne rzeczy: cera jak tam cera, jakiejś super poprawy nie widzę, a nawet powiem że często wyskakują niespodzianki aż u dermatologa po davercin byłam. Włosy - nie ma zmian, gęste, nic im nie jest.
No i najważniejszy argument żeby odstawić tabletki: kiedyś, jak zaczynałam brać ciąża byłaby ogromnym problemem. Sporo się zmieniło, pracuję, z nauką jest trochę inaczej, mój facet ma już stałą pracę, także jest wiele opcji w razie czego.
Także nie mam się co zastanawiać i za długo zwlekać z tą decyzją.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-04-23 o 23:48
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:56   #2007
Figlak
Zadomowienie

Dziewczyny a od kiedy liczycie długość cyklu? Od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia?
Stary 2012-04-24, 18:15   #2008
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Dziewczyny a od kiedy liczycie długość cyklu? Od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia?
właśnie też się dzisiaj nad tym zastanawiałam, więc podpinam się pod pytanie
Stary 2012-04-24, 18:24   #2009
Polly88
Raczkowanie

ja liczyłam od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia. teraz będę czekała na drugi naturalny
Polly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:30   #2010
karol_ina19
Przyczajenie

witam że wcześniej nie natrafiłam na ten wątek.. Mi udało się odstawić logest po 3 latach brania już prawie rok temu. Niestety wciąż walczę z cerą i nie widzę żadnej nawet minimalnej poprawy. Okresy mam za to wszystkie regularne Zawsze to jakiś plus No i biust o rozmiar spadł...

Teraz czekam tylko na jakiś przełom z cerą
karol_ina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości