|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
macham w przelocie między pralką, suszarką a kompem i stertą papierów do ksiegowania aaaa zapomniałam o kuchni ![]() Bartuś od rana na służbie u babci już mi się za nim tęskni ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Drogi, ale coraz bardziej o nim myśle ... przeciez ja mam takie przebarwienia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3123 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Od wczoraj jestem u kolezanki. Dzisiaj wieczorkiem będziemy juz u nas. Wojtusiu, pieniądze doszły ![]() Wykład się udał, dziękuję, ze pytacie ![]() Panie chciałby jeszcze jakieś warsztaty w niedalekiej przyszłości, Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Miłego
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się że Ci się podobają
![]() Cytat:
![]() ale o tym filtrze musze poczytac, może powinnam używac ![]() Cytat:
czeko, współczuję z włoskami ja bym napewno nie ścinała zrób im wolne od suszarki i prostownicy + maski, odżywki i na pewno sie poprawi ich kondycja ja Ci się przyznam że ja tez powinnam ale jak to zrobic jak ja do pracy chodzę i jakoś musze wyglądac ![]() suszarki nie używam, bo myję włosy na noc ale rano prostownica musi byc :/
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam Wam tylko pomac i się przywitać.
Mamy już wypis i jestesmy w domku Następna kontrola w październiku. Na szczęście nie robili badań krwi, więc unikneliśmy kłuć![]() Nadrobię Was jutro bo dziś padam na pyszczek. P.S Robię na jutro Wasz ukochany torcik- która zgadnie jaki ??? ![]() Dobranoc
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak pomyslalam troche nad tymi nieszczesnymi wlosami i pogodzilam sie juz ze troche je obetne , ale jak mam dalej zapuszczac to zdrowe a nie sianowate
![]() chce kupic okulary przeciwsloneczne z filtrem UVA 400 a takie to ponoc tylko w optyku , ale tam maja ceny ![]() z kolei te w sieciowkach modowych( h&m,reserved,orsay) sa tansze ale czy rzeczywscie chronia ![]() idziemy sie kapac...
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje takie okulary tylko u optyka, bo jakoś nie ufam tym sieciówkowym. Choć i te u optyka nie zawsze mają informację o filtrach. No i ja muszę mieć koniecznie z polaryzacją, innych nie biore pod uwagę. Co prawda miałam tylko 2 pary od optyka, ale z obu byłam bardzo zadowolona. Te co teraz mam to już mi się szkła porysowały, ale tak je lubie ze szkoda mi wyrzucać i zastanawiam się czy nie da się wymienić tylko szkieł.... |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
angy, olej kładę jako maseczkę co kilka dni ew codziennie jak jest potrzeba
na dzień jest za tłusty...
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzalam kilka par w VE i te co mi sie podobaly kosztowaly 249zł dla mnie kazde wyjscie na dwor teraz to masakra dla oczu- lzawią,szczypia i puchną do tego zatkane zatoki -no alergia na bank, musze w koncu wybrac sie do lekarza, ale do rzeczy-bez okularow ani rusz, a mam jedne wlasnie z orsaya i obawiam sie ze nie chronia
|
|
#3130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej... ja gdybym nie miała problemów też bym się pewnie ograniczyła do minimum, także ciesz się gupia ![]() Cytat:
). Więc jeżeli jest filtr doskonały, który daje komfort stosowania prawie jak zwykły nawilżający krem to może warto go wypróbować, bez względu na jego cenę? Jedynie trochę szkoda, że to tylko faktor 30... Ja jestem zdecydowana na 99%![]() Cytat:
Hmmm.... ciekawe.... ![]() Cytat:
Kompletnie nie ufam tym sieciówkowym, dla mnie to tylko takie gadżety Moim zdaniem warto zainwestować, swoje mam już 2 sezony i nadal wyglądają dobrzeCytat:
Doczytałam, że na dzień się nie nadaje Zamówiłam wczoraj mydełko, glinkę i ten olej ![]() Ola przepraszam, że Cię tak męczę, tym bardziej, że już była o tym mowa... Ale jakoś tak wtedy nie byłam zainteresowana tematem... Twarz myjesz jakimś olejkiem Logona z tego, co pamiętam i domywasz mydełkiem, tak?![]() *** Przyszedł rowerek-tak jak podejrzewałam, jest dużo fajniejszy na żywo, nie taki kiczowaty, tylko bardziej.... słodki Na razie jesteśmy po przejażdżce po domu, bo S skończył skręcać wieczorem. Oczywiście na razie Zosia nie umie pedałować i hamuje , ale myślę, że szybko załapie. Jest zachwycona, wczoraj się do niego przytulała, głaskała. No i koszyk to wyśmienita miejscówka dla żab
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-04-20 o 08:03 |
|||||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
angy, dokładnie tak - dodatkowo oczy domywam micelem
mam nadzieję, ze rowerek się sprawdzi
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam nadzieję
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale ta diabelna beza mi nie wyszła Wszystko klapneło i jest miekka w środku, nawet nie ciągnąca tylko taka pianka miękka sie zrobiła ![]() Powiedzcie mi co moge przelozyć tą masą od tego tortu? Zwykły biszkopkt można? A jakbym go nasaczyła i dała jeszcze wiśnie w spirycie i tą masą przeozyła to będzie dobre. Czy może inne ciacho jakies zrobic??
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że możesz przełożyć zwykły biszkopt, wiśnie już bardzo zmienią smak, więc ja bym ich nie dawała.
|
|
#3135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehehe ja filtrów jakoś specjalnych też nie używam pewnie za jakiś czas odbije się to na moim wyglądzie![]() Cytat:
mają tylko dobrze/modnie wyglądać![]() Cytat:
poka poka jestem baaardzo ciekawa![]() tylko ciekawe jak "za jakiś czas" będę wyglądać ![]() Moja Mama nigdy żadnych kremów nie używała i ma buźkę niemowlaka ![]() oooo super poka Zosię![]() Cytat:
![]() A wiecie że na początku tyg kolega miał urodziny...zawsze przynosi tiramisu, bo jego żona jest specjalnistką od niego a teraz dodatkowo przyniósł dakłaza...i dodała do kremu truskawki...kawałeczki truskawek na masę pod beze...i ![]() Dzień dobry ![]() A gdzie Jola? Joluś hop hop
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale absolutne KWC to filtr Soraya 45+ : fotostabilny bez parsola wiec kazda kolorowke mozna klasc, nawilza, nie lepi sie, nie bieli, nie jest tlusty jak wiekoszosc filtrow, co prawda jest to balsam ale spokojnie mozna na twarz- ja kupilam go 1 raz w zeszlym roku po zachwytach wizanek na watku biochemicznym nie ukrywam ze kusi mnie filtr ktory Mariola wychwala, ale moze na jesien kupie bo za niski faktor a mozesz konkretnie polecic firme? ja przymierzalam Polaroid teraz tylko Zoska zalapie jak pedalowac i "mamo z drogi" ![]() oczywiscie czekam na fotki
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już masz odpowiedź ![]() Pokażę ![]() Oooo.... dobrze wiedzieć, bo sezon truskawkowy za pasem Ale reszta bez mian, czyli daktyle itd?---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
To czemu kupiłaś teraz biodermę? Ze względu na faktor? No właśnie to 30 w tym Johnie coś tam trochę za mało na lato Ale właśnie na jesień i zimę już spoko, tak czy inaczej go wypróbujęAkurat zostawiłam w domu, a nie pamiętam Ale sprawdzę i potem Ci powiem Trochę się boję, że Klarę zgubi i gdzie ja taką drugą kupię![]()
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() 16.04.2012 o godz. 1:15 w nocy zostałam podwójną mamą ![]() Szymon miał 4080 g i 56 cm długości. Akcja potoczyła się błyskawicznie... o 16 czop o 23 wody no i potem już cięcie w szpitalu. Przechodzę taką burzę hormonalną teraz że dramat... Ryczę o wszystko... Ciagle mega obolała jestem... Maż ze starszakiem szykują się na wyjazd do mojej pracy żeby zawieźć papiery o macierzyński a ja na szybko gotuje obiad żeby móc troszkę odpocząć jak ich nie będzie... Przemko zachowuje się strasznie nie słucha, dyskutuje, stawia się... pomimo tego, że staram się poświęcać mu jak najwięcej uwagi, przytulam go kiedy mogę... Mam nadzieje, że mu to przejdzie bo starsznie mi przykro się robi jak na to patrzę, zwłaszcza, że nie mam jeszcze na tyle siły, żeby wdawac się z nim w dyskusje...nie poznaje swojego dziecka ![]() Szymonek to mały aniołek... je, śpi i wali kupki ![]() Nie lubi się jedynie ubierać i przewijać ![]() jak znowu dorwę chwileczkę to wrzucę jeszcze kilka fotek. Lecę gotować dalej... Fotkę Szymonka wrzucam do albumu
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za rady. Wrzuciłam jeszcze karpatkę do piekarnika, potem zrobię ten biszkopt z masą (bez wiśni i nasaczania). Ależ jestem zła na ten tort. Dlaczego Wam się udaje a mi nie, nooooo wrrrr. Jeszcze alan doprowadza mnie dzisdo szału, własnie porozsypywał siano królika po całym pokoju i korytarzu, płakać mi się chce.
Ada trzymaj sie dzielnie, hormony sie uspokoja, Przemek przywyknie do brata i będzie dobrze, zobaczysz
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No teraz hormony szaleją na pewno... A Przemek pewnie zazdrosny Ale przejdzie Mu![]() Cytat:
Piekłaś z termoobiegiem?
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będę męczyć![]() hehehe w sumie racja ![]() P.S. niech S zrobi zdjęcie ![]() ![]() tak...wszystko normalnie plus truskawki w kawałkach ![]() Cytat:
To dla Was wszystkich nowa sytuacja...mam nadzieję że Przemko szybko odnajdzie się ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Angy...jeszcze miałam pisać...żółtka od dakłasa można wykorzystać na tiramisu
|
|
#3142 |
|
Ola-Unhola
|
![]() ada cieszę się, ze szybko poszło ![]() Z czasem na pewno się poprawi i Przemko bedzie grzeczniejszy. Dla niego to tez nowa i trudna sytuacja ![]() Ja jestem zła od rana, bo usłyszałam, ze ze mną się trudno rozmawia. Sprawa prezentu komunijnego się ciagnie (od chrzestnej). Oczywiście z nami nie rozmawia, tylko do teścia dzwoniła, bo z nami nie da się ustalić nic, zwłaszcza ze mną jest baaardzo trudno...Miał nas namówić na jezyk przez nią wybrany. A on je powiedział, żeby się nie wygłupiała, tylko przelała kase na kont, żebyśmy dzieciom we Włoszech atrakcje dodatkowe zapewnili
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiadomo, że S ![]() O kurka, to muszę zrobić No można, rzeczywiście , nie pomyślałam, bo jeszcze nie robiłam sama nigdy
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystko sie szybko ulozy, a Przemek przyzwyczai sie do roli starszego brata
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sorajke mam pod podklad ![]() ok Ada jeszcze raz gratulacje pewnie Przemus potrzebuje czasu zeby oswoic sie z mysla ze mamusie musi dzielic z bratem Ola hmm jakos przez te lata jak tu piszemy nie zauwazylam zeby z Toba trudno sie rozmawialo wez ta chrzestna walnij normalnie jakby nie mogla do ciebie zadzwonic ![]() ide kalafior opanierowac a potem na dwor
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinna zrozumieć że chyba wiesz najlepiej co się Bartkowi przyda ![]() Cytat:
![]() dokładnie...też uwielbiam to zestawienie ![]() łeeee to pestka...jak ostatnio jeść nie mogłam przez zęba a miałam taką ochotę na słodkie to sobie zrobiłam małą porcję
|
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- może nie musiała bym już podkładu nakładać ![]() dla mnie filtr30 to już duuużo zawsze miałam najwyżej 15 ![]() ja czekam na pierwszy przelew z PUP i też zamówię tą glinkę ![]()
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-04-20 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaaaa dziewczyny ale robicie smaka na te ciasta no właśnie, gdzie Jola? Cytat:
Mam nadzieję, ze szybko wszystko wróci do normy a przynajmniej Przemko pokocha braciszka, a Twoje hormony przestaną szaleć Cytat:
Cytat:
przecież to Ty najlepiej znasz Swoje dziecko i wcale się z Tobą ciężko nie rozmawia |
||||
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No strasznie się uparła, ale dzwonienie do teścia zamiast do Ciebie i jeszcze opowiadanie takich rzeczy to poniżej pasa normalnie ![]() Dobrze Jej teść powiedział ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale Sorajka kusi, nie powiem Ja powinnam 50+ używać ![]() No jak żywych??? I wszystkie są sztuczne-żeby nie było![]() Czeko ucięło mi Twój cytat-dzięki
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Wolne dziś mam Martynka zakatarzona trochę więc chciałam, żeby w domku się wygrzała. Ada gratulacje Ola ty i tak święta , moim zdaniem, jesteś, ja bym już dawno cierpliwość straciła ![]() ![]() ![]() Zafundowałam sobie soczewki świat bez okularów jest piękny ![]() A odnośnie okularów. Przedstawiam najnowsze trendy na lato 2012
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2012-04-20 o 13:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

blizej @ co miesiąc coś mi wyskoczy pojedynczego...ale do tego się przyzwyczaiłam...tak mam i tyle...parę dni i nie ma
aaaa zapomniałam o kuchni
już mi się za nim tęskni 

okazało się, że już dawno był gotowy, ale nikt nie raczył zadzwonić - mało tego podjęli pewne czynności bez naszej wiedzy i zgody 

poka poka
a teraz dodatkowo przyniósł dakłaza...i dodała do kremu truskawki...kawałeczki truskawek na masę pod beze...i
Ale właśnie na jesień i zimę już spoko, tak czy inaczej go wypróbuję
i będę męczyć
przecież to Ty najlepiej znasz Swoje dziecko