|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
![]() Cytat:
![]() ![]() Nigdy nie przepisuję życzeń z internetu szczególnie dla mojej mamy, bo chcę, żeby były wyjątkowe ale jak ja się rozpiszę to zawsze zabazgram całą kartkę i dziwnie to wygląda, pomyślałam, że może jakiś wiersz, coś ładnego, oryginalnego... wczoraj już poza tym nie miałam siły na myślenie, dzisiaj chyba sama coś naskrobię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też przytyłam 3 kg od ostatniej wizyty ![]() A dziękuję - dobrze, a nawet bardzo dobrze, przespałam całą noc i tylko raz wstałam na siku ale to już o 5. Niestety dzisiaj wypada, że się nie wyśpię ![]() ![]() ja też dzisiaj już zaliczyłam płacz a nie pamiętam kiedy ostatnio płakałam... w ogóle wszystko naokoło mnie wku.wia ( przepraszam), w domu non stop bałagan, ja nie mam siły, żeby to sama wszystko ogarnąć, mężowi się nie chce jak wraca z pracy wieczorem... nie wiem za co mam się zabrać bo jeszcze tyle prania i prasowania przede mną... mój P. stara się być dla mnie miły ( widzę to) ale mi ostatnio nic nie pasuje, wyżywam się na nim nawet nie wiem z jakiego powodu ![]() ![]() dzisiaj też zaczęłam na niego "najeżdżać" z byle powodu i wyszedł do pracy a mnie jest teraz przykro ![]() jeśli to hormony to jest jeszcze gorzej niż na początku, przynajmniej u mnie... poza tym też nie mam ochoty z nikim się spotykać, chcę być sama... dzisiaj zaczynamy 36tc...chociaż w sumie już zgłupiałam, bo wczoraj sobie tak liczę liczę i wychodzi że 26 maja ( tp) to będzie 41 tydzień a nie 40...więc nie wiem jak gin to policzył ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- acha - storkoteczko ładny ten Twój kocyk ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
andzya - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze
Co do humorków itd., to mi chyba jeszcze trochę zostało do tego czasu, ale w zeszłym tygodniu tak miałam, że potrafiłam strzelić foszkiem o nic, a potem rano było mi głupio. M. w ogóle teraz nie gada ze mną na poważne tematy, odkąd po wywnętrzeniu naszych problemów finansowych, poryczałam się i dostałam jakichś skurczy. W poniedziałek idę do położnej, aż zaczynam się stresować, ile przybrałam po urlopie w Polsce ![]() ![]() Właśnie oglądam DDTVN o Brazylijkach i operacjach plastycznych. Mógłby mi zostać biust po ciąży a waga sprzed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie, nie dam rady juz nadrobic zaleglosci, wiec sobie odpuszczam
![]() ![]() ![]() W srode bylam na wizycie u gina i stwierdzil ze juz moge rodzic ![]() ![]() ![]() Mam do Was pytanie, szczegolnie do mam, ktore sa juz na koncowce- czy Wy tez teraz chudniecie? Gaabbi ![]() Andzya - Ty mnie nie strasz bo mamy ten sam termin. Trzymam kciuki bardzo mocno! Pisz nam tutaj na biezaco jak sie akcja u Ciebie rozwija. Dasti - Ty sie pewnie orientujesz, co trzeba zabrac do Polic dla maluszka? Czy trzeba w ogole cos zabierac? Zycze Wszystkim dzis milego dnia z usmiechem na twarzy- w koncu zbliza sie weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz mam nazbierane 3 sterty prania i tez nie mam sily zeby przy nich stac i prasowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Andzya, powodzenia!! Ciekawe, czy to już ![]() Kism, dobrze, że z Kajem ok, faktycznie urósł! martula, gratki za wizytę ![]() Ale się zacznie niedługo ![]() Ja też czuję, że się zbliża, najbardziej by mi pasowało urodzić między niedzielą a piątkiem ![]() ![]() Dzisiaj i jutro idziemy na koncerty, mamy festiwal jazzowy w Lublinie. I mam już wszystkie pieluchy, dzisiaj pranie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie w nowym wątku!!!
![]() Wczoraj byliśmy na usg. Mały waży 1308g. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Kism dopiero doczytalam o Kaju, nie wiem dlaczego mi to umknelo - jej jaki duzy chlopak!!!!! Super ze wszystko dobrze
![]() Chcialabym,zeby waga i cyc tez mi zostal- w ciazy dorobilam sie az rozmiaru B ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj brat tez pali nalogowo, okolo 30szt. dziennie ![]() ale widze ogolnie, ze te fajki w takiej ilosci to zrobily mu sieczke w mozgu ![]() juz teraz wyglada na podniszczonego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin jest trochę zaniepokojony - powiedział, że jak na następnym mierzeniu tak będzie ułożony, to pomyślimy o CC. Ale pocieszył mnie, że czasem jeszcze w 40 tygodniu dziecko się przekręca. Dodał jednak, że im później tym mniejsze szanse - robi się ciasno... Zobaczymy. Co ma być to będzie. Wiecie co, taki beznadziejny mam ten kwiecień, że chciałabym, żeby już się skończył. ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Czekam na wyniki sobotniego egzaminu... I siedzę jak na szpilkach, czuję, że mi nie poszło... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rodzice kolezanki - tylko jedno pracuje, mieszkaja w domu wiec sporo rachunkow nie maja, ale wiekszosc wyplaty idzie na tyton , a na reszte zycia sie zapozyczaja w instyrtuacjach a'la provident - woadli w spirale dlugow przez te fajki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
super,ze wszystko ok ![]() Tacca to Ty tak ladnie pielegnujesz kwiatki?bo juz mam dziury od tej ciazy ![]() Wszyscy sa zachwyceni moim storczykiem,ktorego uratowalam, ma ok 20 kwiatow i jest przesliczny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja może nie chudne ale zauważyłam że jem coraz mniej,nie moge już wepchnąc w siebie tyle co np.miesiąc temu. Cytat:
![]() ![]() ![]() Pochłaniam właśnie truskawki,na które zresztą jestem uczulona ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety z kazdym nalogiem jest tak samo, fajki, narkotyki, alkohol, hazard, sex ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Co do mojej wagi od zawsze moglam sie wszedzie przecisnac i nie zachaczyc nikogo, jak komus cos gdzies wpadlo,np za lozko to wyciagalam moj patyk (reke) i bez problemu siegalam. We wtorek bylam w szpitalu i przeciskalam sie obok siedzacych kobiet w poczekalni...no i nie wymierzylam, jedna babeczka dostala z mojego brzucha w twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choc tata pali mniej za to mama nadrabia.Pierwsze co jak mama oczy otwiera szuka fajek,może byc ciemno itp. To jest nałóg-choroba choc ja uważam że dla chcącego nic trudnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() miednicowo to jest to samo co pośladkowo? Cytat:
u mnie też oboje rodziców palący ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ze wyniki egzaminu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a szczuplutka rzeczywiscie jestes bo pamietam ze zdjecia na mailu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku.
A propos hormonów to ja dziś się popłakałam oglądając teledysk Lullaby, w którym dziewczyna umiera przy porodzie. Chociaż wiedziałam że to tylko piosenka i zmyślona historyjka - ryk nie do opanowania. Moja koleżanka mówi, że w 1 ciąży czuła się dobrze, a teraz cały czas ma depresję albo zły humor - nieodgadnione jak te hormony zagrają. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Odnośnie papierosów, ja nie palę co prawda, mąż też nie ani nikt z naszych rodzin najbliższych, ale powiem Wam, ze dziwi mnie, że ludzie potrafią tyle kasy na to wyrzucić.
Mam przykład takiej babki ode mnie z pracy, kobieta po 50tce. W domu bieda aż piszczy, wiecznie pożycza, płacze, że nie ma na jedzenie dla córki studentki a kopci paczkę dziennie. Dla mnie to chore, tym bardziej, ze bezrobotny mąż robi to samo, ale on podobno 1,5 paczki dziennie. Już pomijam kwestie zdrowotne, bo to jej sprawa, ale nie rozumiem czegoś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
no i narobiłam paniki i na razie cisza
![]() ![]() Więc myślę, że jeszcze któraś z Was zdąży mnie wyprzedzić ![]() Cytat:
Kicia zachowuje się, tak jakby czuła się dobrze,ale jadę z nią do weterynarza,bo rana jej spuchła i niepokoi mnie to. Ale je normalnie i w zachowuje się rozkosznie ![]()
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! ![]() Cytat:
![]() Dzięki za kciuki! ![]() Właśnie szklankę zbiłam, więc może to na szczęście... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie przeliczyłam że moja mama [aląc paczke dziennie wydaje 474zł a pali gdzieś 1,5 paczki na dobe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Tacca, a czy jest szansa, że storczy przesadzony do normalnej ziemi (nie wiedziałam, ze on musi być w jakichś takich drewienkach) puści mi tego pęda kwiatowego? Narazie puścił mi od momentu przesadzenia jednego liścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj stwierdziłam, że ciąża zmasakrowała moją skórę, na twarzy szczególnie na policzkach brązowe przebarwienia, mówią że to od ucisku na wątrobę i po porodzie minie - oby. Na ciele milion nowych pieprzyków, w tym takie (chyba z 5) które, trzeba będzie usunąć bo mają zrogowaciałe obwódki (takie, że można je zdrapać, już miałam takie usuwane), do tego na szyi i pod pachami pełno takich 1-2 milimetrowych wiszących skórek, piersi całe w pieprzykach - totalna masakra, jestem załamana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.