Krakowianki - część XVII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 23:48   #2191
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Pomaga Ale wiesz to nie jest tak że jest jeden cudowny środek który działa na wszystkich i u wszystkich wystarczy - zwykle na to żeby zwalczyć trądzik i utrzymać cerę bez niego potrzeba kilku różnych środków ale odpowiednio dobranych Kwasy są jednym z nich właśnie
Wiem, że nie wszystko działa na każdego tak samo. Ale spróbować warto
Mogę Cię jeszcze o coś zapytać? "Kwasy są jednym z nich": a co jeszcze jest?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 00:00   #2192
Malla
Nie depcze krokusów

Widzieliście ją?
http://bebzol.com/pl/Zywa-lalka-gale...jec.71635.html
Stary 2012-04-20, 00:01   #2193
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Wiem, że nie wszystko działa na każdego tak samo. Ale spróbować warto
Mogę Cię jeszcze o coś zapytać? "Kwasy są jednym z nich": a co jeszcze jest?
Odpowiedni krem/serum (ja jak dotąd nic idealnego nie znalazłam, jeden krem się zbliża do ideału ale za krótko go używam żeby coś więcej powiedzieć jak działa dokładnie), odpowiednie oczyszczanie (i tutaj jest peeeeełno opcji, poprzez oleje, micele, hydrolaty, żele, do szarego mydła - którego notabene ja używam do mycia ), nawilżanie, maseczki i tak dalej Nic uniwersalnego nie ma - ja np. po przemyciu twarzy samym micelem albo żelem do mycia dalej mam wrażenie że jest "brudna" i zmywam micelem, potem mydlem, potem znowu micelem lekko

Główna zasada jest taka że trzeba próbować co szkodzi, a co działa dobrze, no i metodą prób i błędów zostawiamy kosmetyki które nam pasują i robią dobrze, i wykluczamy takie które robią makabrę na twarzy, i to jest ból bo po pierwsze trzeba wydać kasę na te próby, a po drugie - jak się coś nie sprawdzi to pieniądze wyrzucone w błoto. A naturalna pielęgnacja chociaż wydaje się tania patrząc na ceny, to wcale tak tanio nie wychodzi jak się podliczy wszystko co pasowałoby wypróbować. Zresztą 'nienaturalna' tak samo

Przy cerze tłustej/mieszanej ważne jest żeby jej nie zapchać, ale jednocześnie nie zasuszyć - dlatego trzeba ją nawilżać ale czymś co nie zapycha i nie robi większego kuku jeszcze
Stary 2012-04-20, 06:49   #2194
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jak bardzo chcecie to może zrobię wątek w klubie?

Nie chcę tylko żebyście traktowały to jako biblię - każda i tak musi testować i oceniać na sobie. Ja tylko starałam się wyciągnąć kilka rzeczy najbezpieczniejszych dla nowych.
Chcemy!!
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ale jazda z Żaczkiem (akademikiem). Osoby z nowej części muszą wyprowadzić się do 27 maja. Albo przenoszą się do innego akademika i wtedy nie płacą nic przez 2 miesiące albo szukają mieszkania i dostają 600 zł. Już chciałoby mi się kombinować akurat na czas sesji przeprowadzki itp. A wszystko dlatego, że Euro i trzeba gdzieś umieścić kibiców z Włoch...
nie przewidzieli tego wcześniej?

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem, co tu napisać.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:07   #2195
francuski pocalunek
Zadomowienie

Dzien dobry

Wredna Myszka ja pracowalam w administracji --- dokladniej w stypendiach socjalnych.
Ale to bylo ponad dwa lata temu , obecnie jestem pracowniekiem biurowo ksiegowym w firmie prywatnej i szukam nowej pracy

Ogromnie sie ciesze ze jest tyle chetnych dziewczyn na spotkanie majowe

Pedze do lekarza i do pracy.
Chyba mam ostatnio za duzo stresow jednak bo wczoraj az z nerwo w sie zaczelam dusic

Kupilam sobie ten magnezik z potasem i od wczoraj biore , zobaczymy czy pomoze.

Milego dnia

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:29   #2196
niecierpliwie
Raczkowanie

Cytat:
Jak można coś takiego z siebie zrobić?
niecierpliwie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:39   #2197
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Możemy się wymienić pudełkiem na maskę :P
no może jak będziesz miała tą czeko dla gg22 to też zabiorę, ale jeszcze dam Ci znać czy i kiedy będę koło Ciebie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Jakie te trencze? Proste dołem czy poszerzane?
raczej proste

Cytat:
Nie chcę wyjść na lizusa Ale jesteście naprawdę fajne i bardzo pomocne i w ogóle no I uzależniacie Od zakupów i od zaglądania na ten wątek I chętnie bym się z Wami spotkała jeśli będziecie mieć ochotę
no widzisz

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam i wcinam kolację - chyba powinnam się przestać dziwić, że przy takim tempie ledwo żyję
czemu tak późno?

Cytat:
Ale jazda z Żaczkiem (akademikiem). Osoby z nowej części muszą wyprowadzić się do 27 maja. Albo przenoszą się do innego akademika i wtedy nie płacą nic przez 2 miesiące albo szukają mieszkania i dostają 600 zł. Już chciałoby mi się kombinować akurat na czas sesji przeprowadzki itp. A wszystko dlatego, że Euro i trzeba gdzieś umieścić kibiców z Włoch...
kretyni nieeee, nie można było (tak jak we Wrocławiu) skończyć zajęć nieco wcześniej, żeby nie było problemu.. to teraz kombinują a Kraków i Warszawa ma do końca czerwca sesję moja koleżanka z Wawy najbardziej się cieszy bo musi codziennie przejeżdżać z Pragi koło stadionu do centrum...

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
łłłeee ale lipa pewnie ludzie wściekli.
ja już nie mogę się doczekać mistrzostw i meczy na błoniach pewnie będzie super klimat.
muszę sobie kupić szalik albo pożyczę od Granatowej :tu-usmiecha-sie-niesmiale:
a ja bym najchętniej wyjechała na cały miesiąc z Krakowa do swojej mieściny, przerażają mnie te tłumy, fakt że mam zajęcia koło Błoni i kupę egzaminów przez całe Euro, więc nie będę miała głowy do meczów. chociaż piłkę nożną w sumie nawet lubię i rozumiem

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:40   #2198
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ale o czym mówisz? Bo ja zawsze utożsamiam babydream z szamponem, a to w sumie cała seria kosmetyków
Bloker

Cytat:

Dostałam zwolnienie na jutro, naproxen, jakiś paralizator mięśni na noc i jak mi się nie poprawi w ciągu trzech dni neurolog.
Pani mnie nie dotknęła nawet
kosmate myśli...

noico - oj taki masaż mi się marzy jak pierwszy raz mnie łupnęło i nie mogłam się doczekać rehabilitacji to masował mnie mąż przyjaciółki - przez godzinę ugniatał takż że miejscami zaciskałam zęby - super było

Cytat:
Jak już dziewczyny pisały - żenada...

blair - jak robisz tonik na hialuronie? (ja zawsze dodaję hydromanil)
a, już widzę

Edytowane przez szyrek
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:47
szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:48   #2199
Ineso
Matka Smoka

Od dwóch dni nie wyświetla mi się aktualizacja ostatniego posta jak kliknę w Ustawienia - np. dziś jako ostatni wpis w tym wątku mam z wczoraj 21.20. To samo z innymi wątkami,w tym klubowymi. Jak kliknę we wszystkie subskrybowane wątki, to jest ok. Macie tak?
Ponadto wszystkie reklamy nie wyświetlają mi się dopóki w nie nie kliknę, i komp nie pobierze wtyczki.

szyrek - ten filtr babydream tez zmienili chyba dwa lata temu i kijowy się zrobił. A próbowałaś sorayi 45? to hit, którego w tym roku soraya nie wypuszcza, ale można znaleźć wyprzedaże z zeszłego roku jeszcze.
Wg mnie tonik z hydomanilem jest przyjemniejszy niż z HA, bo tamten lekko się klei.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:51
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:00   #2200
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
czemu tak późno?
Bo o 22 wróciłam do domu z uczelni. Właśnie sobie uświadomiłam że czego nie wybiorę na mgr (czy będe podążać za marzeniami, które mam od gimnazjum i przycisnę nóż do gardła czy może zaryzykuję i uwiążę sobie pętlę na szyi i będę beztrosko podskakiwać na stołku - bo po podsumowaniu tak to wygląda :/) to przez najbliższe dwa lata będę chyba absolutnym noł lajfem
Ale chyba powinnam podążać za marzeniami i wybrać to, co jest do nauczenia i co w razie czego można mi wytłumaczyć, a nie to, co wymaga talentu który mam ale nie w takich ilościach jak niektórzy, przez co mogę beztrosko skacząc kopnąć stopami w stołek i się ślicznie powiesić niczym zapachowa choinka przy lusterku w samochodzie
Że tez mnie z rana wzięło na takie sympatyczne pomysły Chodzę przez to cały tydzień podminowana, smutna i co 15 minut zmieniam zdanie całkowicie.
Czasem mam wrażenie, że gdybym była całkowicie głupia i ograniczona to życie byłoby łatwiejsze, bo w ogóle nie brałabym pod uwagę ścieżek ryzykownych, bo po prostu nie mogłabym się ich podjąć

Noo, wyżaliłam się, czas oderwać się od excela, zrobić śniadanie, ubrać się, sprzątnąć i wziąć za poprawki w pracy, bo promotor mnie udusi. A potem cały weekend zakuwania, bo przy dobrych wiatrach prócz licencjackiego będę mieć jedną pracę pisemną i dwa egzaminy - wiwat logistyka, rewelacyjny refleks i zaliczanie wszystkiego przed terminem
Stary 2012-04-20, 09:21   #2201
Malla
Nie depcze krokusów

Co robicie dziś po 13? Wychodzę wcześniej z pracy i nie mam co ze sobą zrobić
Cytat:
Napisane przez niecierpliwie Pokaż wiadomość
Jak można coś takiego z siebie zrobić?
Na niektórych zdjęciach mnie przeraża. Brakuje zakrwawionego noża w tych ślicznych rączusiach.
Cytat:
Od dwóch dni nie wyświetla mi się aktualizacja ostatniego posta jak kliknę w Ustawienia - np. dziś jako ostatni wpis w tym wątku mam z wczoraj 21.20. To samo z innymi wątkami,w tym klubowymi. Jak kliknę we wszystkie subskrybowane wątki, to jest ok. Macie tak?
Ponadto wszystkie reklamy nie wyświetlają mi się dopóki w nie nie kliknę, i komp nie pobierze wtyczki.
Jaka przeglądarka? Jakie dodatki są włączone?
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że czego nie wybiorę na mgr (czy będe podążać za marzeniami, które mam od gimnazjum i przycisnę nóż do gardła czy może zaryzykuję i uwiążę sobie pętlę na szyi i będę beztrosko podskakiwać na stołku - bo po podsumowaniu tak to wygląda :/) to przez najbliższe dwa lata będę chyba absolutnym noł lajfem
Ale chyba powinnam podążać za marzeniami i wybrać to, co jest do nauczenia i co w razie czego można mi wytłumaczyć, a nie to, co wymaga talentu który mam ale nie w takich ilościach jak niektórzy, przez co mogę beztrosko skacząc kopnąć stopami w stołek i się ślicznie powiesić niczym zapachowa choinka przy lusterku w samochodzie
Wybierz marzenia, na których można zarobić. Jeśli to tylko hobbystyczne marzenia, to zastanów się, czy cokolwiek możesz potem robić, bo szkoda, byś się potem marnowała.
Masz talenty - mniejsze czy większe, ale masz. Masz głowę na karku, znasz swoją wartość i jesteś pracowita. A to 90% sukcesu.
Stary 2012-04-20, 09:31   #2202
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Co robicie dziś po 13? Wychodzę wcześniej z pracy i nie mam co ze sobą zrobić

Na niektórych zdjęciach mnie przeraża. Brakuje zakrwawionego noża w tych ślicznych rączusiach.

Jaka przeglądarka? Jakie dodatki są włączone?

Wybierz marzenia, na których można zarobić. Jeśli to tylko hobbystyczne marzenia, to zastanów się, czy cokolwiek możesz potem robić, bo szkoda, byś się potem marnowała.
Masz talenty - mniejsze czy większe, ale masz. Masz głowę na karku, znasz swoją wartość i jesteś pracowita. A to 90% sukcesu.
Na tych marzeniach - ciężkich, bo łatwe nie są - da się zarobić i z myślą o tym wybierałam studia - bo sam wybór był ryzykowny. Wszystko, co mnie hamuje przed jakąkolwiek dezycją to wyłażące ze mnie kompleksy - kiedyś siedziałam i płakałam, jaki to jestem paszczurem-krasnalem, aż wzięłam się za siebie, nauczyłam się co mam zamaskować, co podkreślić, a co zrobić żeby np. włosy nie sterczały mi we wszystkie strony i zaczęłam jakoś sama ze sobą żyć. Teraz siadam i rozkładam ręce z tekstem, że jestem głupia i ograniczona, co mnie absolutnie hamuje w podejmowaniu jakichkolwiek decyzji To jest przykre, że mam dni, gdy kompleksy mnie tak hamują - nie zgadam, bo się wygłupię, nie podejmę się, bo to za cieżkie i caaała reszta bzdurnych dylematów. Ech, życie. Dobrze, że chociaż mam na studiach koleżanki, które przy tekście, że jestem głupia i sobie nie poradzę, obleję obronę albo coś w tym stylu potrafią mnie szturchnąć w te głupią psychikę i powiedzieć coś budującego, bo inaczej nie wiem co bym zrobiła.
Stary 2012-04-20, 09:37   #2203
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
to nie jest kwestia kasy, bo rzeczywiście jak się poszuka połączeń to można polecieć za niemal grosze. ja mówię raczej o takim własnym wyobrażeniu, że Majorka to taka wow, że to tak daleko, egzotycznie itd. niemal jakbym była pokoleniem PRL-u
No chyba, że tak. Ja mam podobnie z Egiptem. Niby tanie miejsce, łatwo dostępne, a jednak nigdy nie udało mi się tam wybrać i jakoś właśnie jest dla mnie nieosiągalne. A strasznie chciałabym zobaczyć piramidy, mumie, grobowce, pustynię, wielbłądy

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Fajna! Podobają mi się takie torby, ale to chyba strasznie niepraktyczne
No to i tak na jakaś imprezę, większe wyjście, a nie na co dzień. Na co dzień bez sensu, bo przecież nawet nie można jej na ramię założyć.
Tak w ogóle to już dzisiaj mi do pracy przyszła i powiem Wam, że jest wyjątkowo ładnie wykonana. Tylko ten kolor turkusowy to znacznie bardziej przypomina moim zdaniem niebieski

Cytat:
Bardzo ładna
A dziękuję

Jakie macie plany na weekend? Może zorganizowany wypad do ZOO?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:02   #2204
Malla
Nie depcze krokusów

nicRu - to pamiętaj, że jesteśmy w Twoim fan clubie i jak chcesz usłyszeć peany na swoją cześć, to kieruj się do nas

Hiper - dopiero co byłam w zoo i Hard też
Stary 2012-04-20, 10:10   #2205
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
I jak było? Warto się już wybrać? Ile płaciłyście za wstęp?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:13   #2206
Ineso
Matka Smoka

Malla - Operę. Co to są ,,dodatki"?

Pochwalę się za to, że w końcu po instalacji chyba 4 rodzaju sterowników, przekopaniu się przez dziwne fora, uruchomiłam scrolle w touchpadzie Tylko już się zdążyłam od nich odzwyczaić

hiper - z tym Egiptem mam podobnie Ale my w końcu w tym roku stwierdziliśmy, po raz kolejny rozpatrując oferty - że on jest tani, jak się siedzi w hotelu przy basenie. Jak się chce zobaczyć to, co piszesz cena masakrycznie wzrasta. A, że my chcemy zobaczyć to pojedziemy jak już będziemy mieć sporo kasy. Czyli nigdy hehe.
Czym lecicie na Majorkę? Gdzie noclegi? Jaki koszt ogólny?

Podziwiam podróżujących tanio. Mnie wykańcza porównywanie cen, szukanie noclegów, szcaowanie kosztów komunikacji i cała reszta. Jestem turysta All inc - wyłącz mózg No dobra, może nie całkiem - lubię wynajem samochodu i samowolny objazd.
Stary 2012-04-20, 10:20   #2207
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla - Operę. Co to są ,,dodatki"?
A, to nie pomogę wirtualnie, bo dawno nie miałam z Operą styczności.
Cytat:
Podziwiam podróżujących tanio. Mnie wykańcza porównywanie cen, szukanie noclegów, szcaowanie kosztów komunikacji i cała reszta. Jestem turysta All inc - wyłącz mózg
To coś jak ja... Kombinowanie mnie stresuje, a nie o to chodzi, by na wyjeździe drżeć z nerwów.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33667809]I jak było? Warto się już wybrać? Ile płaciłyście za wstęp?[/QUOTE]
Akurat byłam w takim dniu, gdy po przerwie wyszło słońce, więc zwierzaki były strasznie rozleniwione. Koty spały
Małpy mają obrzydliwe brodawy przy odbycie.
Nie było jeszcze niektórych zwierząt.
Bilet normalny 18 zł, ulgowy 10 zł.
Stary 2012-04-20, 10:20   #2208
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
nicRu - to pamiętaj, że jesteśmy w Twoim fan clubie i jak chcesz usłyszeć peany na swoją cześć, to kieruj się do nas

Będę pamiętać i walić drzwiami i oknami Ale prawda jest taka, że gdyby nie kilka rozsądnych osób, to chyba pogrążyłabym się w całkowitym marazmie w ciągu ostatnich dni.

Btw ja w ogóle zazdroszczę wam podróży Mam nadzieję, że jak zacznę sama zarabiać to uda mi się coś odłożyć i zobaczyć kawałek świata. Byłam tylko przejazdem w Wiedniu i kilka dni na południu Francji... Acz to i tak trochę potrwa, bo jako pierwsze cele mam kursy językowe, bo u mnie każdy nieużywany język zanika, nawet ten banalny angielski., który klepałam tyle lat
Stary 2012-04-20, 10:25   #2209
2016070953
Konto usunięte

W zoo było fajnie, zapłaciłam 18 zł bo już nie mam zniżek, pofgoda była taka sobie, bo około 14 zaczęło padac jak radośnie szłam przez lasek wolski na bielany
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:29   #2210
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
gg Dobra, będę słodzić
Jutro się widzę z Melką, więc czekolady pewnie już wkrótce dotrą do Ciebie
Dobrej nocy
fajnie! i dupa będzie rosnąć

Cytat:
to nie wzięłaś go na stałe? myślałam, że chciałaś mieć 2

Cytat:
o jaaa jest straszna, chociaż na niektórych zdjęciach wygląda ładnie, ale tylko wtedy gdy są z profilu i gdy nie wdać tej sztuczności i lalkowatości
to ciekawe skąd u ludzi biorą się takie fantazje? ciekawe jak wyglądała przed tymi wszystkimi operacjami.

nicRu- każdy z nas przechodzi sezonowe załamania, niewiarę w siebie itd. Trzeba pozwolić sobie na takie stany, ale jednoczęśnie umieć w pewnym momencie powiedzieć dość i samemu kopnąć się w tyłek, a nie czekać aż to zrobią inni. To Ty powinnaś zdawać sobie sprawę ze swojej wartości, a nie budować ją na słowach otoczenia.
Swoją drogą zawsze zastanawiało mnie to skąd u ludzi bierze się tak ogromna niewiara w swoje możliwości? Sama mam wielokrotnie z tym problem, ale są to stany przejściowe. Zawsze jakoś się mobilizuję.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale brak samoakceptacji, swojego wyglądu zew. przekłada się bezpośrednio na Twoją wiarę w swoją inteligencję i siłę?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33667139]No chyba, że tak. Ja mam podobnie z Egiptem. Niby tanie miejsce, łatwo dostępne, a jednak nigdy nie udało mi się tam wybrać i jakoś właśnie jest dla mnie nieosiągalne. A strasznie chciałabym zobaczyć piramidy, mumie, grobowce, pustynię, wielbłądy

Jakie macie plany na weekend? Może zorganizowany wypad do ZOO?[/QUOTE]

eeeee jak to? Egipt jest taki zwyczajny, a Majorka egzotyczna zawsze mi się będzie kojarzy z tą piosenką i kolorowymi sukienkami w falbanki i potrząsaniem biodrami na tle zielonego koca rozwieszonego na sznurkach od namiotów nad staszowską Chańczą
(brzmi bardzo egzotycznie)

ale Wam się zachciało spotykania w ten weekend akurat jak ja nie mogę:/ a do ZOO wybieram się od 4lat i wybrać nie mogę

Cytat:
hiper - z tym Egiptem mam podobnie Ale my w końcu w tym roku stwierdziliśmy, po raz kolejny rozpatrując oferty - że on jest tani, jak się siedzi w hotelu przy basenie. Jak się chce zobaczyć to, co piszesz cena masakrycznie wzrasta. A, że my chcemy zobaczyć to pojedziemy jak już będziemy mieć sporo kasy. Czyli nigdy hehe.
Czym lecicie na Majorkę? Gdzie noclegi? Jaki koszt ogólny?

Podziwiam podróżujących tanio. Mnie wykańcza porównywanie cen, szukanie noclegów, szcaowanie kosztów komunikacji i cała reszta. Jestem turysta All inc - wyłącz mózg No dobra, może nie całkiem - lubię wynajem samochodu i samowolny objazd.
Hiper, Ineso
Egipt wcale drogo nie wychodzi. Za 7 dni płaciłam 1 500zł w hotelu 4* opcja HB. W ogóle uważam, że tam nie opłaca się all- jedzenie jest syfiaste, tak samo drinki. A jedzenie w knajpach nie dość, że zróżnicowane, to pyszne i niezbyt drogie. Do plaży 100m, do centrum miasta niedaleko. Wycieczki- Kair 100$/ os., nurkowanie z butlą 30 lub 40$/os.
W ciągu 7dni nie było za bardzo czasu na więcej wycieczek, bo np. na Kair potrzebne są 24h, a potem człowiek wraca tak umęczony, że następnego dnia marzy tylko o leżeniu na plaży.
Jeśli kiedyś zdecydujecie się tam lecieć to polecam jechać przez Alfa Star, bo są najlepiej zorganizowani chociaż nie ma co liczyć na ewentualną pomoc, ale to jak w każdym biurze. I jeśli będziecie w Hurgadzie to dam wam namiary na Polskę i Egipcjanina, którzy organizuję różne wyjazdy o 1/3 taniej niż rezydenci

też podziwiam umiejętność taniego podróżowania i przeszukiwania tych ofert. Też zawsze starałam się to robić, ale zazwyczaj kończyło się to frustracją, wybraniem pośredniej oferty i poczuciu że można było wyłowić tańszą ofertę
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:36   #2211
Ineso
Matka Smoka

nicru - ja dopiero w zeszłym roku byłam pierwszy raz na takich prawdziwych wakacjach Wcześniej zawsze ciułanie grosza najpierw na utrzymanie się, potem na urządzanie mieszkania, praca w wakacje, wczasy na działce.

gg - no to już z Kairem to jest 1900zł, a gdzie Sahara, i reszta Żeby zobaczyć więcej to trzeba tak, jak piszesz conajmniej dwa tygodnie.

Aktualnie marzy mi się w tym roku Kreta i zwiedzanie skuterem
Stary 2012-04-20, 10:37   #2212
Malla
Nie depcze krokusów

gg22 - nie, wzięłam go jako tymczasową rozrywkę dla mojego
Póki co w mieszkaniu 1-pokojowym nie chcę 2 kotów.
Stary 2012-04-20, 10:40   #2213
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Egipt wcale drogo nie wychodzi. Za 7 dni płaciłam 1 500zł w hotelu 4* opcja HB. W ogóle uważam, że tam nie opłaca się all- jedzenie jest syfiaste, tak samo drinki. A jedzenie w knajpach nie dość, że zróżnicowane, to pyszne i niezbyt drogie. Do plaży 100m, do centrum miasta niedaleko. Wycieczki- Kair 100$/ os., nurkowanie z butlą 30 lub 40$/os.
W ciągu 7dni nie było za bardzo czasu na więcej wycieczek, bo np. na Kair potrzebne są 24h, a potem człowiek wraca tak umęczony, że następnego dnia marzy tylko o leżeniu na plaży.
Jeśli kiedyś zdecydujecie się tam lecieć to polecam jechać przez Alfa Star, bo są najlepiej zorganizowani chociaż nie ma co liczyć na ewentualną pomoc, ale to jak w każdym biurze. I jeśli będziecie w Hurgadzie to dam wam namiary na Polskę i Egipcjanina, którzy organizuję różne wyjazdy o 1/3 taniej niż rezydenci
Jeżeli jedzie się na tydzień to rzeczywiście najlepiej ograniczyć zwiedzanie do Kairu I chyba lepiej wtedy jechać do Hurgady niż do Sharm-jest bliżej
Miałam wielkie wyobrażenie o piramidach, myślałam, że są na środku pustyni i w ogóle och ach-a tu wyjeżdżasz z Kairu, minutka i jesteś na wielkim parkingu pod piramidami Całą drogę się martwiłam, że nie mam porządnych butów do chodzenia po piasku a jedynie lekkie sandałki-zupełnie niepotrzebnie Żeby połazić po pustynnym piasku musiałam się odłączyć od wycieczki i zebrać burę od opiekuna.

Za to najlepsze drinki piłam właśnie w Egipcie-barmani na mój widok z uśmiechem już sami mówili 'double wodka'
Stary 2012-04-20, 10:45   #2214
nicRu
maszyna, nie człowiek

gg22 - nie przekłąda się, po prostu, szczególnie w liceum, byłam bardzo zakompleksiona i nie ze wszystkich kompleksów się wyleczyłam chyba. Wrzucona w naprawdę śliczne dziewczyny (wcześniej urodą się nie przejmowałam, ale jak widać hormony zrobiły swoje) i mnóstwo inteligentych osób bardzo przeżywałam każde swoje niepowodzenie (gorsza ocena ze sprawdzianu albo to, że inni świetnie programują a ja nie), bo wcześniej starałam się być we wszystkim najlepsza. Z czasem musiałam dostrzec, że niektóre rzeczy trzeba przewartościować, że nie mogę być najlepsza ze wszystkiego, że lepiej skupić się na konkretnych dziedzinach, a że to, że mam bardzo mały biust nie znaczy, że np. jestem mniej atrakcyjna - po prostu nie jestem taka jak ktoś inny. Fizyczność zaakceptowałam szybciej, ale jak widzę na moim kierunku niektórych geniuszy, to bywa, że ze swoją zwyczajnością czuję się, nie wiem, gorsza? Wiem, że to głupie, ale mam momenty, kiedy mi się to okresowo włącza i mocno kopie po tyłku.
Stary 2012-04-20, 10:45   #2215
frezyjka85
Zakorzenienie

jestem jedną z 42 recenzentek Therm Line

serdecznie polecam preparat osobom chcącym schudnąć - ja przy pomocy ThermLine, ćwiczeń i zdrowego odżywiania sukcesywnie zrzucam

zapraszam na wątek do mnie i proszę o trzymanie kciuków

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:59
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:48   #2216
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
szyrek - ten filtr babydream tez zmienili chyba dwa lata temu i kijowy się zrobił. A próbowałaś sorayi 45? to hit, którego w tym roku soraya nie wypuszcza, ale można znaleźć wyprzedaże z zeszłego roku jeszcze.
Wg mnie tonik z hydomanilem jest przyjemniejszy niż z HA, bo tamten lekko się klei.
Wczoraj wzięłam jakiś, który znalazłam w rossmannie - ale nie pamiętam czy to soraya czy bielenda był jedyny 50+ poniżej dwóch dych i nie dla dzieci

Ależ mi narobiłyście smaka tymi opisami podróż... Mam wolną pierwszą połowę weekendu majowego - co prawda miało być oszczędnie (rowery, zoo i grill u znajomych) ale może pokombinujemy z jakimś wyjazdem.

Macie jakieś sprawdzone (i tanie) noclegi w okolicy Krakowa (może jakieś 50km)? No nie wiem, Lanckorona, Ojców, Limanowa?

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:51   #2217
Malla
Nie depcze krokusów

frezyjka85 - wyedytuj tego posta, bo dostaniesz punkty karne za spam.
Nie można się reklamować po wątkach.

Szyrek - a może być Kalwaria?
Stary 2012-04-20, 10:55   #2218
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
frezyjka85 - wyedytuj tego posta, bo dostaniesz punkty karne za spam.
Nie można się reklamować po wątkach.

Szyrek - a może być Kalwaria?
poważnie???

to jak mam zbierać kliki i reklamować therm line?
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:57   #2219
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
poważnie???

to jak mam zbierać kliki i reklamować therm line?
Może przeczytaj regulamin
Stary 2012-04-20, 10:58   #2220
kasiencja
Pani Buka

odwołali mi zajęcia i jechałam na darmoooo a mam pierwszy dzień @ i ogólnie nie jestem zachwycona.

Nicru nie umiem chyba porządnie pocieszać kogoś w takiej sytuacji, bo sama mam podobny problem. Wydaje mi się jednak, że sam fakt, że dotarłaś do tego momentu w życiu, że kończysz te studia, że masz plany, to duuuże osiągnięcie.

co do wakacji - swobodnie czuję się tylko organizując sobie wakacje z Polsce, za granicą mnie to przerasta... no ale nie mam też za bardzo doświadczenia (bo sama jeżdżę na wakacje dopiero od ~3 lat) i swobody finansowej z jednej strony lubię mieć swobodę zwiedzania, z drugiej fajnie jak ktoś mnie trochę prowadzi za rączkę. we Francji było idealnie - loty i część wycieczek załatwialiśmy sobie sami, ale na miejscu była osoba, która pokazywała nam co warto zobaczyć, zawoziła w niektóre miejsca, sprawdzała szczegóły dotyczące transportu (pociągi, autobusy) i tak dalej. nie wiem, co w tym roku, zastanawiam się czy nie wybrać jednak opcji pod tytułem wakacje w Polsce + festiwale muzyczne ale jeszcze się okaże.
co nie zmienia faktu, że bardzo bym chciała zwiedzić przede wszystkim Europę bo na razie mam 'zaliczoną' tylko Grecję, południe Francji i bliskie zakątki jak Praga czy Wilno

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-04-20 o 11:00
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości