|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
ale chyba aż tak źle to mu u mnie nie jest ![]() idę na dwór bo mu obiecałam ![]()
|
#3752 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
A miałam wczoraj własnie napisać, że coś zastój się u nich zrobił
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Helloł wszystkim! ![]() Ja dzisiaj już po pobraniu krewki w poniedziałek wyniki a w środę już wizyta i połówkowe!
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tylko na troche, mam nadzieje, ze nie bedziecie jakos super duzo pisac
Dzisiaj wpada kolega TZ i spedzimy dzien na dzialce, piekna pogoda. Maly nie goraczkuje, wiec go bierzemy ze soba
|
#3755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatekCytat:
i czekamy na zdjęcia![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() U nas pogoda szarobura...gdzie to słońce?! |
||||
|
|
|
#3756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Karmelku ściskam mocno i jak wszystkie tutaj będę niecierpliwie czekać na relację i zdjęcia ![]() Cytat:
![]() nie bój się tego antybiotyku, lepiej go wziąć i się wyleczyć niż ryzykować zagrożenie przedwczesnym porodem bo od kaszlu macica zacznie się stawiać Cytat:
też bym nie wytrzymała nooo to koniecznie trzeba oblać ![]() Cytat:
za wizytę![]() skończyłaś 23 i zaczęłaś 24 Cytat:
![]() Cytat:
Któraś pytała jak pomóc sobie na bolące gardło. Ja polecam pić dużo herbaty z miodem i cytryną (tylko herbata musi być letnia, nie może być gorąca, i wciskamy całą połówkę cytryny). Doraźnie można też sam miód zjeść, fajnie łagodzi ból, przynajmniej u mnie. No i wszelkiego rodzaju płukanki, albo z szałwii albo soli
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki za cynk Pauluś - dużo zdrówka dla Michałka...bidulek...
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-04-20 o 10:21 |
|
|
|
|
#3758 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale u mnie dziś ładna pogoda ! ![]() w nocy cos spać nie mogłam kręciłam się jak nuie wiem Cytat:
![]() Cytat:
wcale nie prawda moi znajomi ostatnio załatwiali jakoś gora 2 miesiace temu i dziecko ma nazwisko ojca a nie maja slobu ![]() Cytat:
coś Ty ? ja też chcę taki album , będe musiala jutro w mojej Biedronie zobaczyć ![]() a Ona leża w tych koszach czy tam na tej półeczce co ksiązki ? Cytat:
gratulację ! ![]() a ja mam od dziś równe 3 miesiące do daty porodu !!!!!!! ![]() ja chyba też tak zrobie
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wygrałam aukcję z ubrankiem na chrzest.
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...274569232.html Wcześniej zamierzałam kupić coś nowego i oczywiście jak już dziecię będzie na świecie, ale jak znalazłam komplet za taką cenę i w rozmiarze dość uniwersalnym, to się skusiłam. |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie znów leje Zazdroszczę Wam polskiej ładnej pogody![]() Mała kopie mnie od rana, a ja jestem masakrycznie głodna-pewnie pogania mnie żebym w końcu coś zjadła ![]() Super że się wyjaśniło
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
dzisiaj to w ogole czasu nei mam wpadlam tylko sie przywitac pije kawe pod prysznic i lece na zakupy pozniej obiad i do pracy milego dnia laseczki i tak w ogole to jestescie straaaaaaaaaaaaaaaaaszne gaduly ;*
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja juz po sniadanku, slucham sobie co 'ciekawego' mowia w DDTVN na temat partnerstwa w zwiazku jak sie pojawia dziecko ![]() Cytat:
na pewno będzie wspaniale. Wszystkiego najlepszego
|
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
hej ciężaróweczkija też jeszcze niedawno nic nie miałam, ale ostatnio zakupiłam body jedno z krótkim rękawem, jedno z długim i dziś w lidlu dżinsy fajne kupiłam, przecenili je i została akurat ostatnia para dla mnie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze kurcze!!!!
Ale one szybkie ja wczoraj czytałam na jednym z blogów relację z porodu....kurde, niefajne ma dziewczyna wspomnienia..... oby żadnej z nas to nie spotkało. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
ej, przecież można kupić używany fotelik, nie trzeba nowego, drogiego itd.
|
|
#3768 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro idę z Tż do sklepu którym nigdy nie byliśmy
dopiero sobie przypomniałam że On u nas w mieście jest ,,Wszystko dla Dziecka " jest taki spory i wygląda z zewnątrz jak taki mały market , ma rozsuwane drzwi sprawdzałam na necie to wychodzi na to że tam jest praktycznie wszystko od wozkow po butelki itd to mam nadzieję że troszkę obkupimy nasza KSIĘŻNICZKĘ !
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie dzisiaj tez mi wypada 100 dni do porodu( 28.07 wg usg
)jak ten czas leci ![]() Cytat:
hmm, a on nie moze zrozumiec, ze tez bys chciala brac udział w kompletowaniu wyprawki dla dziecka?? teraz juz jest taki czas, ze fajnie sobie juz kompletowac wszystko, z resztą sama o tym wiesz. Skoro on ma takie podejscie to moze zacznij sama dalej po mały kupować, bo przeciez nie wiadomo jak bedziesz się czula pod koniec ciąży.... co do fotelika to zawsze mozna od kogos odkupic i wtedy wydatek jest mniejszy. A sa sytuacje, ze trzeba to malenstwo przewiezc samochodem przeciez...
|
|
#3770 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://babystrology.com/tickers/baby...0height=%22180 Cytat:
Cytat:
Skrecić oczywiście skręcił ale już ubrac pościel i ochraniacze sie nie udało-bo za bardzo skomplkowane ![]() Spróbuj mu wytłumaczyc że bedziesz spokojniejsza jak bedziesz przy tych zakupach bo potem nie bedziesz miąła sił i czasu na te rzeczy. Po co to odkładać na po porodzie- to jest czas na dojście do siebie i nacieszenie sie maleństwem a nie bieganie po sklepach. |
|||
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Nel_a nie kazdego stac na auto a fotelik musisz miec tutaj bo np do taksowki jak dzecko wezmiesz abo do innego samochodu jak wracasz ze szpitala? chyba logiczne ze z 2-3 dniowym noworodkiem nie pojdziesz do domu wozkiem!
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek! Cytat:
Uświadomiłam mu, że w odróżnieniu od jego byłej nie mieszkam domku z ogródkiem i tatusiem, tylko w bloku na III piętrze i wozek jednak zamierzam kupić. W Gd. szaroburo i mokro było wczoraj, a teraz świeci słoneczko. |
||
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dzieckiem wracaliśmy do domu taksówką.Myślę, że w foteliku jest bezpieczniej niż w rożku. Najlepsze było to, że tż kupił na carboocie fotelik za całe 3 funty Jazdę mu zrobiłam że po co, że przecież kupujemy wózek z fotelikiem A następnego dnia rano wody mi odeszły Miał chłop nosa A tego dnia co wychodziłam do domu (w niedzielę) kupił stojak do moses basket-to było rano a ja po południu do niego dzwoniłam że już może nas odebrać
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się trzeci dzień z łóżka. Ciężko pisać na leżąco.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za córeczkę!Cytat:
|
||||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie że wg OM dziś bym zaczęła 30. tydzień
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ja już widzę mojego jak gada że gdyby nie on.... bla bla bla ![]()
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak, bo w UK bez tego Ciebie nie wypuszczą z dzieckiem, wiec fotelik jest obowiązkowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

a w środę już wizyta i połówkowe!
Dzisiaj wpada kolega TZ i spedzimy dzien na dzialce, piekna pogoda. Maly nie goraczkuje, wiec go bierzemy ze soba 
A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek
Chyba pójdę wcześniej spać i tyle. Wpadła dzisiaj do mnie psiapsiółka z ciuszkami dla małego
i jak wszystkie tutaj będę niecierpliwie czekać na relację i zdjęcia 

Bo podobno ktoś tam z jej znajomych miał taką sytuację. Coś mi się to naciągane wydaje, no bo jak to ślub, żeby dziecko miało nazwisko ojca?
gratulacje rozpoczecia III trymestru...teraz to juz z gorki