Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 09:16   #1531
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Też tak mam z tym nosem. Pozatym jak myje zęby to mam wrażenie, że zamiast pastą to krwią czyszcze. Okropne to jest, nie chce mi się nawet ich myć
Nawet mi nie mów mam to samo, i zawsze rano, zanim zaczynam myć te zęby to wypluwam ślinę zabarwioną na czerwono - aż mi się rzygać z tego powodu chce. I dokładnie widzę w którym miejscu mam rozpulchnione tfu dziąsła miało być, kupie płyn ELudrirll i dentosept, żeby trochę ulżyć swoim dziąsłom

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-20 o 09:23
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:18   #1532
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
u mnie dzis piekne słoneczko świeci.zbieram sie zaraz i ide na spacerek sie dotlenic.w domu balagan w zwiazku z poniedzialkowa przeprowadzka,nie ma gdzie nogi postawic
milego dnia dziweczynki

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:19   #1533
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów mam to samo, i zawsze rano, zanim zaczynam myć te zęby to wypluwam ślinę zabarwioną na czerwono - aż mi się rzygać z tego powodu chce. I dokładnie widzę w którym miejscu mam rozpulchnione zęby, kupie płyn ELdrirll i dentosept, żeby trochę ulżyć swoim dziąsłom
Ja też mam masakre teraz z dziąsłami,krawiąokropnie: cool:

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:22   #1534
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Przynudziłaś? Nie... to pięknie brzmi i troszkę Ci zazdroszczę tego ogródka. Moje babcie na szczęście jeszcze sadzą warzywka i owoce więc też mogę czasami zjeść coś takiego zdrowszego.
Koniecznie korzystaj z tych babciowych warzywek, ja właśnie tęsknie za swoim dzieciństwem, moja babcia z dziadkiem byli rolnikami z prawdziwego zdarzenia, wiem jak smakuje swojski chleb, swojskie mleko, ser czy masło. Ponieważ kilka lat temu udało nam się spełnić nasze marzenie (czyt. moje i męża) czyli zakup domu z ogrodem i wyprowadziliśmy się z bloku tak teraz od paru lat odkrywam uroki jego posiadania - pierwsze było sadzenie pomidorków w zeszłym roku trochę ziółek i ta fasola Jaś w tym roku chcemy trochę zaszaleć i sprawdzić czy potrafimy więcej a jaka frajda jak plony wzejdą i można cieszyć się ich produktami mój pies też bardzo lubił pomidory i podżerał z krzaczka łącznie z truskawkami, śliwkami i jabłkami

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 09:26   #1535
vitalia60
Przyczajenie

Dzień Dobry.
Jestem już po późnym śniadanki- tortilla z kurczakiem na ciepło.....i leżę w łóżeczku.
Dzisiaj myjąc zęby zauważyłam krew........Co robicie z krwawiącymi dziąsłami?.
Na TVN poruszyli włąśnie dyskusję na temat:
"Czy dziecko to koniec partnerstwa"??
vitalia60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:27   #1536
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
co do spania to ja mam problemy z biodrami. kazda zmiana pozycji lekko mnie przebudza. a po prawej stronie bol jest niemilosierny. czasami jak sie zasiedze albo poleze w zlej pozycji a pozniej mam wstac to nie moge stac normalnie i kulkeje. jak sie za chwile rozchodzi to juz jest dobrze.

bylam z tym u ortopedy ale powiedzial ze kosci mi sie rozchodza i bede coraz bardziej elastyczna i tak juz bedzie do konca a pozniej to jeszcze gorzej.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

iwoncia: ja dlatego sikam w nocy przy zgaszonym.
Oj, u mnie byłby problem bo bym sie chyba zabiła w tej łazience bo na spaniu i po ciemku to strasznie niezdarnie sie poruszam
A mieliśmy już w tamtym roku kupić podświetlaną klape na kibelek

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
ja w nocy wstaje jeść to mnie swiatlo w lodowce rozbudza a tam nie ma jak nie zapalać

Może wkręć tam słabszą żarówcie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
czołem mamusie

Co do spania, najwygodniej mi na prawym boku, ale że wiem że to niby mniej zdrowe to przewracam się na lewy, w szczególności, że na lewym nie męczy mnie zgaga. Ale maluszka czuję tylko jak leżę na plecach i najlepiej jak mam rękę na brzuchu.

Mam dokładnie tak samo

Cytat:
Dziewczyny też tak macie, jak wydmuchuje nos to z dodatkiem krwi, czytałam, że w drugim trymestrze naczynka w nosie są dość słabe i kruche. Bleh jak ja tego nie lubię.
Też już od dawna jeśli smarkam to z dodatkiem krwi, ale rzadko na szczęście, z myciem zębów podobna sytuacja i teraz paste kupuje taką która nie jest czerwona bo nie wiem czy to pasta czy krew
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:33   #1537
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł !! Dzisiaj nawet w miarę dobrze nam się spało Kurcze ale tak czy inaczej męczące jest to ciągłe budzenie się i te głupie realistyczne sny
Dzisiaj 16.50 USG 3D połówkowe już nie mogę się doczekać!!
Tylko nie wiem czemu mam przeczucie że mojej Zośce jajka urosły
a jak się potwierdzi ze Zosia to Zosia to robie napad na jakiś sklep dzieciowy :P
hłe hłe ale by były jaja ja sie tez zaczęłam zastanawiać czy naszemu Natankowi nie odpadły te jajeczka i jakoś przeczuwam ze mogły takie sie tu cuda dzieją ze nigdy nie wiadomo

ja tez mam ogródek a w nim porzeczkę czerwoną i czarną, agresto-porzeczkę, wisienkę, jabłoń( ale kijowa chyba ją wytniemy) i zioła mam miętę, melisę bazylię oregano szczypiorek, koperek i bardzo chce marchewke i rzodkiewkę ale to juz w przyszłym toku bo mam małe podwórko i miejsce muszę na to wygospodarować chciała bym tez fasole szparagową i pomidoryyyy....

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 09:39   #1538
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziewczyny śpieszę donieść na krwawiące dziąsła:

Płyn do płukania: Eludril - trzeba rozcieńczać z wodą bo skoncentrowany po porstu wypali całą jamę ustną - ale fakt, że trzyma świeżość i dość dobrze utrzymuje stan dziąseł

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.savima.pl/ftp/9/217/[1241]_eludril.jpg&imgrefurl=ht tp://www.savima.pl/%3Fdetails%3D368&usg=__tU FxCYJ4blIhBR1kQQLvb41_D3I =&h=1075&w=600&sz=62&hl=p l&start=1&zoom=1&tbnid=fQ oTbPu1AEuUmM:&tbnh=150&tb nw=84&ei=fiCRT4OgNKL66QHv 0NybBA&prev=/search%3Fq%3Deludril%26hl %3Dpl%26sa%3DX%26gbv%3D2% 26tbm%3Disch%26prmd%3Divn s&itbs=1

Pasta do zębów: http://www.elgydium.pl/elgydium-anti...bow-p-405.html - ceną się nie sugerujcie w różnych aptekach ma różną cenę są nawet po 11zl

Zalecana szczoteczka do zębów to: super soft z curaprox - do kupienia tylko w aptece

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 09:40   #1539
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Bafi jak już wypróbujesz te orzechy piorące to daj znać jak się sprawdziły

I chciałam się pochwalić że dziś zaczynam 20 tydzień i Choco też. Balanga u nas na weekendzie[COLOR="Silver"]
:
tralalala 20 tydzień.teraz to już zleci
a co do orzechów to też jestem ciekawa czy to działa
Cytat:
Dziewczyny też tak macie, jak wydmuchuje nos to z dodatkiem krwi, czytałam, że w drugim trymestrze naczynka w nosie są dość słabe i kruche. Bleh jak ja tego nie lubię.
ja mam tak codziennie,nie wiem czemu ale tylko z lewej dziurki
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:42   #1540
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
hłe hłe ale by były jaja ja sie tez zaczęłam zastanawiać czy naszemu Natankowi nie odpadły te jajeczka i jakoś przeczuwam ze mogły takie sie tu cuda dzieją ze nigdy nie wiadomo

ja tez mam ogródek a w nim porzeczkę czerwoną i czarną, agresto-porzeczkę, wisienkę, jabłoń( ale kijowa chyba ją wytniemy) i zioła mam miętę, melisę bazylię oregano szczypiorek, koperek i bardzo chce marchewke i rzodkiewkę ale to juz w przyszłym toku bo mam małe podwórko i miejsce muszę na to wygospodarować chciała bym tez fasole szparagową i pomidoryyyy....
ja będę w tym roku po raz pierwszy sadzić szparagówkę - ciekawam co wyjdzie z tego mojego sadzenia

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 09:44   #1541
lukrecja_25
Wtajemniczenie

moja mama zawsze siała z nasion i były zawse mega obfite zbiory i bób jeszcze siała

bloguję
Stary 2012-04-20, 09:45   #1542
Kalpana
Zakorzenienie

Hej

Ja jak długo siedzę, to mnie męczą korzonki :/

Dziewczyny chciałam zacząć robić listę i powiedzcie mi po ile sztuk ubranek najlepiej kupić z danego rozmiaru i ile czasu dzidzia mieści się w 58, 62 itd.

Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:49   #1543
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33668566]tralalala 20 tydzień.teraz to już zleci
a co do orzechów to też jestem ciekawa czy to działa

ja mam tak codziennie,nie wiem czemu ale tylko z lewej dziurki[/QUOTE]

ja też jestem ciekawa tych orzechów - wiem, że pranie ma lekko octowy zapach i żeby go zniwelować, dobrze użyć jakiegoś olejku eterycznego do płukania tkanin - ponoć potrafią umyć gary w zmywarce - także dziołchy - czekajta cierpliwia rozbijta namioty - Bafia będzie teściory robić i dzielić się wiedzą

Ale przyznam, że z dziecięcymi ubraniami trzeba bardzo uważać, w zeszłym roku zmieniłam płyn do płukania i moja młoda dosłownie była tak wysypana, że jedynie wolne od wysypki miała dłonie, twarz i spody stóp - tak ją płyn uczulił. Więc środki ostrożności zalecane.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
moja mama zawsze siała z nasion i były zawse mega obfite zbiory i bób jeszcze siała
Bób

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny chciałam zacząć robić listę i powiedzcie mi po ile sztuk ubranek najlepiej kupić z danego rozmiaru i ile czasu dzidzia mieści się w 58, 62 itd.

Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje....
Nie ukrywam, że my z mężem też zamierzamy zakupić to lub elektroniczną nianię. Moja córka jest pretendentką do astmy, chociaż jeszcze nie stwierdzona (ale doświadczyłam w zeszłym roku pierwszego zapalenia płuc u młodej z obturacją oskrzeli - to było straszne, jak mi lekarka powiedziała, że jedno płuco pracuje tylko w pięciu procentach)) i wiem, jak muszę czuwać gdy ma kaszel i rozwija się zapalenie oskrzeli.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 09:51   #1544
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
No wreszcie mi tunika przyszła z którą się was radziłam czy zamawiać
ależ z Ciebie laska

Cytat:
Katarzinko/Eleno czy nie mówicie czasem o Pyskowicach? Bo tam dokładnie tak było, że można było coś dla szpitala zostawić a do tego właśnie mówiły, że ubierając dziecko w swoje ciuszki muszę się liczyć z tym, że te ciuszki powędrują do jednej pralni i raczej nie wrócą.
nie , ja rodziłam w Rudzie Śląskiej

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wasze szkoły rodzenia są płatne? Ile spotkań jest i jaki koszt?
w mojej poroadni nie jest płatna dla pacjentek, które mają w tej poradni lekarza rodzinnego. pozostałe 250 zł , ale nie wiem za ile spotkań, bo teraz nie będę chodzić, bo już chodziłam. mieliśmy teorię, praktykę i wizytę w szpitalu na porodówce
Cytat:
Cytat:
Nawet mi nie mów mam to samo, i zawsze rano, zanim zaczynam myć te zęby to wypluwam ślinę zabarwioną na czerwono - aż mi się rzygać z tego powodu chce. I dokładnie widzę w którym miejscu mam rozpulchnione tfu dziąsła miało być, kupie płyn ELudrirll i dentosept, żeby trochę ulżyć swoim dziąsłom
krew z nosa i dziąseł, też to mam
i przy piewrszej ciąży też.
na zęby to mi dentystka kazala miękką szczoteczkę używać - wymieniać mniej więcej co miesiąc lub częściej jesli taka potrzeba i dwa razy dziennie płukać dziąsła płukanką do ust

a ja jutro idę na badanie połówkowe
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:52   #1545
Sojka1990
Zadomowienie

[QUOTE=Kalpana;33668686]Hej

Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje....[/QUOTE]

Łoo matko boska!! ależ nigdy w życiu, zwariujesz z monitorem oddechu!!
Moje małe miały z racji wcześniactwa- bez zakupionych monitorów nie chcieli nas wypuścić ze szpitala..
Ilez ja przez to ustrojstwo razy mało co zawału nie dostałam jak się włączał fałszywy alarm!!!
Jeżeli maluch nie będzie miał bezdechów, spadków saturacji itp w szpitalu to po co Ci to? żeby sobie tylko stresu dodać? Na prawde to jest straszne kiedy w środku nocy budzi Cię wyjący alarm który ma za zadanie krzyczeć "hallo twoje dziecko przestało oddychać" a okazuje się że to falszywy alarm.
Stary 2012-04-20, 09:54   #1546
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Oglądam sobie porodówke na TLC.
Faszerują babke znieczuleniem.
No i się prawie popłakałam bo urodziła już

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 09:54   #1547
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ukrywam, że my z mężem też zamierzamy zakupić to lub elektroniczną nianię. Moja córka jest pretendentką do astmy, chociaż jeszcze nie stwierdzona (ale doświadczyłam w zeszłym roku pierwszego zapalenia płuc u młodej z obturacją oskrzeli - to było straszne, jak mi lekarka powiedziała, że jedno płuco pracuje tylko w pięciu procentach)) i wiem, jak muszę czuwać gdy ma kaszel i rozwija się zapalenie oskrzeli.
No to wydaje mi się, że Ty tym bardziej mając takie urządzenie byłabyś spokojna bo masz powody do niepokoju. Tylko tanie to nie jest, bo widziałam na all że ceny zaczynają się od 500-600zł :/

K

Sz
Stary 2012-04-20, 09:58   #1548
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Moje małe miały z racji wcześniactwa- bez zakupionych monitorów nie chcieli nas wypuścić ze szpitala..
Ilez ja przez to ustrojstwo razy mało co zawału nie dostałam jak się włączał fałszywy alarm!!!
Jeżeli maluch nie będzie miał bezdechów, spadków saturacji itp w szpitalu to po co Ci to? żeby sobie tylko stresu dodać? Na prawde to jest straszne kiedy w środku nocy budzi Cię wyjący alarm który ma za zadanie krzyczeć "hallo twoje dziecko przestało oddychać" a okazuje się że to falszywy alarm.
Sojka, a jakieś doświadczenie masz w sprawie elektronicznej niani? Ja dom duży mam i nigdy nie zapomnę jak moja bździągwa dziwnym sposobem przemyciła do swojego pokoju zakrętkę z litrowej butli kubusia i stwierdziła, że sprawdzi czy jej się zmieści w jej otworze gębowym, jak ja w kuchni usłyszanym charakterystyczny odgłos czegoś co przypomina wymioty-dławienie to zawału o mało nie dostałam. Gnałam na koniec domu z wrzaskiem "Jezus-Maria ona się dławi" - szczęście, że to duże było i stanęło w sztorc i nigdzie nie poleciało a ona tego sobie wyjąć nie umiała.

Moja była z tych dzieci co to poznają przedmiot przez smakowanie, moja uwaga skoncetrowana była na każdym najmniejszym przedmiocie, po porsotu takie rzeczy znikały z pola zasięgu a i tak potrafiła mnie zaskoczyć. Ostatnim jej wybrykiem były szpilki w buzi, które wyjeła z misia jak byliśmy u 18letniej kuzynki mojego TZ - nie powiem wszystkim zrobiło się słabo - do teraz wiedzą, że jak ich odwiedzamy to niebezpieczne rzeczy są pochowane głęboko.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:02
Stary 2012-04-20, 09:59   #1549
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Hej

Ja tego nie miałam i nie mam zamiaru kupować. Rozumiem nianie elektroniczną,jak ktoś ma oddalony pokój od pokoiku dziecka,ale jak się śpi w tym samym lub zaraz obok to nie rozumiem po co to. Mnie to to męczyło. Wsłuchiwałabym się cały cas czy oddycha czy nie.
[QUOTE=Sojka1990;33668857]
Cytat:
Hej

Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje....[/QUOTE]

Tak właśnie

Gracjanek

Fabianek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 09:59   #1550
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Oglądam sobie porodówke na TLC.
Faszerują babke znieczuleniem.
No i się prawie popłakałam bo urodziła już

uja to oglądam namiętnie i ryczę przy każdym urodzonym dzieciaczku i sie doczekać swojego nie moge

bloguję
Stary 2012-04-20, 09:59   #1551
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle się nasłuchałam, że dzieciom się w nocy albo ulało i umarły, albo coś innego, że aż mnie ciarki przechodzą, jak o tym myślę, dlatego stwierdziłam, że to może dobry pomysł....
A może to zależy od urządzenia, np. jakieś wady czy coś i się włącza?
Kurcze to ja już sama nie wiem co o tym myśleć

K

Sz
Stary 2012-04-20, 10:00   #1552
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Sojka, a jakieś doświadczenie masz w sprawie elektronicznej niani? Ja dom duży mam i nigdy nie zapomnę jak moja bździągwa dziwnym sposobem przemyciła do swojego pokoju zakrętkę z litrowej butli kubusia i stwierdziła, że sprawdzi czy jej się zmieści w jej otworze gębowym, jak ja w kuchni usłyszanym charakterystyczny odgłos czegoś co przypomina wymioty-dławienie to zawału o mało nie dostałam. Gnałam na koniec domu z wrzaskiem "Jezus-Maria ona się dławi" - szczęście, że to duże było i stanęło w sztorc i nigdzie nie poleciało a ona tego sobie wyjąć nie umiała.
Jak ktoś ma duży dom to owszem

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 10:00   #1553
vitalia60
Przyczajenie

Dziękuję
vitalia60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:02   #1554
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Tyle się nasłuchałam, że dzieciom się w nocy albo ulało i umarły, albo coś innego, że aż mnie ciarki przechodzą, jak o tym myślę, dlatego stwierdziłam, że to może dobry pomysł....
A może to zależy od urządzenia, np. jakieś wady czy coś i się włącza?
Kurcze to ja już sama nie wiem co o tym myśleć
No własnie nie powinnyśmy o tym myśleć.
A jak dziecko tak się ułoży,że to nie wychwyci oddechu i zacznie sygnalizować? Nie wiem jak to działa,nie miałam tego i jakoś dobrze mi z tymale zrobisz jak uwazasz. A gdzie będzie dzidzia spała?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-20, 10:05   #1555
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny śpieszę donieść na krwawiące dziąsła:

Płyn do płukania: Eludril - trzeba rozcieńczać z wodą bo skoncentrowany po porstu wypali całą jamę ustną - ale fakt, że trzyma świeżość i dość dobrze utrzymuje stan dziąseł

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.savima.pl/ftp/9/217/[1241]_eludril.jpg&imgrefurl=ht tp://www.savima.pl/%3Fdetails%3D368&usg=__tU FxCYJ4blIhBR1kQQLvb41_D3I =&h=1075&w=600&sz=62&hl=p l&start=1&zoom=1&tbnid=fQ oTbPu1AEuUmM:&tbnh=150&tb nw=84&ei=fiCRT4OgNKL66QHv 0NybBA&prev=/search%3Fq%3Deludril%26hl %3Dpl%26sa%3DX%26gbv%3D2% 26tbm%3Disch%26prmd%3Divn s&itbs=1

Pasta do zębów: http://www.elgydium.pl/elgydium-anti...bow-p-405.html - ceną się nie sugerujcie w różnych aptekach ma różną cenę są nawet po 11zl

Zalecana szczoteczka do zębów to: super soft z curaprox - do kupienia tylko w aptece
Oo dzięki za radę bo u mnie podobnie jak u Was problem z krwawiącymi dziąsłami więc widocznie to normalne podczas ciąży? idę w czwartek do dentysty to podpytam .

No i krew w nosa w małych ilościach też się u mnie od czasu do czasu pojawia :/

Ja żadnych elektronicznych niań nie kupuję... szkoda kasy według mnie. Boże jak opiekowałam się kiedyś dzieckiem to szału przez to coś dostawałam... zawsze zapominałam wyłączyć zanim małego wyjęłam z łóżeczka ... i hałasu na cały dom narobiło.
Stary 2012-04-20, 10:09   #1556
Sojka1990
Zadomowienie

Niania jak najbardziej, monitor oddechu nie.
Miałam taki doczepiany do pieluszki (snuza hallo http://www.nokaut.pl/monitory-oddech...niemowlat.html) potem urządzenie podkładane pod materac w łóżeczkach, niestety wszystkie monitory dają fałszywe alarmy.
Stary 2012-04-20, 10:10   #1557
Konto usunięte

Cytat:

ja chciałam właśnie to zakupić ale jak piszesz że tylko zawału można dostać to chyba tylko nianie elektroniczna sobie kupie

w ikei widziałam ostatnio w promocji za 99 zł

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:11
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 10:13   #1558
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Niania jak najbardziej, monitor oddechu nie.
Miałam taki doczepiany do pieluszki (snuza hallo http://www.nokaut.pl/monitory-oddech...niemowlat.html) potem urządzenie podkładane pod materac w łóżeczkach, niestety wszystkie monitory dają fałszywe alarmy.
to tę nianię zakupimy - na pewno będę spokojniejsza.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:

uja to oglądam namiętnie i ryczę przy każdym urodzonym dzieciaczku i sie doczekać swojego nie moge
Mnie wystarczyło przeczytać artykuł o każdej fazie porodu i płakałam - hormony

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-04-20, 10:13   #1559
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No własnie nie powinnyśmy o tym myśleć.
A jak dziecko tak się ułoży,że to nie wychwyci oddechu i zacznie sygnalizować? Nie wiem jak to działa,nie miałam tego i jakoś dobrze mi z tymale zrobisz jak uwazasz. A gdzie będzie dzidzia spała?
Z nami w pokoju, za 2 tygodnie robimy malowanie i przemeblowanie i chcę ustawić łóżko tak, żeby mieć później blisko łóżeczko.
Może rzeczywiście to nie ma sensu, jeśli dziecko nie jest chore, bo można się jeszcze bardziej nakręcać...

Dziewczyny jestem w 15tc i wczoraj poczułam takie delikatne puknięcie na środku podbrzusza i przed chwilą znowu. To może być dzidzia, czy to tylko jelita? Bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na ruchy, zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża...

K

Sz
Stary 2012-04-20, 10:16   #1560
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny jestem w 15tc i wczoraj poczułam takie delikatne puknięcie na środku podbrzusza i przed chwilą znowu. To może być dzidzia, czy to tylko jelita? Bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na ruchy, zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża...
to chyba to bomój mały też tak pukał niesmiało na początku.teraz sie chyba niedawno obudził bo mi właśnie mocne kopniaki sadzi

ja zmykam na zakupy Mamuśki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości