|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Nawet mi nie mów mam to samo, i zawsze rano, zanim zaczynam myć te zęby to wypluwam ślinę zabarwioną na czerwono - aż mi się rzygać z tego powodu chce. I dokładnie widzę w którym miejscu mam rozpulchnione tfu dziąsła miało być, kupie płyn ELudrirll i dentosept, żeby trochę ulżyć swoim dziąsłom
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-20 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() u mnie dzis piekne słoneczko świeci.zbieram sie zaraz i ide na spacerek sie dotlenic.w domu balagan w zwiazku z poniedzialkowa przeprowadzka,nie ma gdzie nogi postawic ![]() milego dnia dziweczynki ![]()
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1535 |
Przyczajenie
|
Dzień Dobry
![]() Jestem już po późnym śniadanki- tortilla z kurczakiem na ciepło ![]() Dzisiaj myjąc zęby zauważyłam krew........Co robicie z krwawiącymi dziąsłami?. Na TVN poruszyli włąśnie dyskusję na temat: "Czy dziecko to koniec partnerstwa"?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mieliśmy już w tamtym roku kupić podświetlaną klape na kibelek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Może wkręć tam słabszą żarówcie ![]() Cytat:
Mam dokładnie tak samo ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tez mam ogródek a w nim porzeczkę czerwoną i czarną, agresto-porzeczkę, wisienkę, jabłoń( ale kijowa chyba ją wytniemy) i zioła mam miętę, melisę bazylię oregano szczypiorek, koperek i bardzo chce marchewke i rzodkiewkę ale to juz w przyszłym toku bo mam małe podwórko i miejsce muszę na to wygospodarować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śpieszę donieść na krwawiące dziąsła:
Płyn do płukania: Eludril - trzeba rozcieńczać z wodą bo skoncentrowany po porstu wypali całą jamę ustną - ale fakt, że trzyma świeżość i dość dobrze utrzymuje stan dziąseł http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.savima.pl/ftp/9/217/[1241]_eludril.jpg&imgrefurl=ht tp://www.savima.pl/%3Fdetails%3D368&usg=__tU FxCYJ4blIhBR1kQQLvb41_D3I =&h=1075&w=600&sz=62&hl=p l&start=1&zoom=1&tbnid=fQ oTbPu1AEuUmM:&tbnh=150&tb nw=84&ei=fiCRT4OgNKL66QHv 0NybBA&prev=/search%3Fq%3Deludril%26hl %3Dpl%26sa%3DX%26gbv%3D2% 26tbm%3Disch%26prmd%3Divn s&itbs=1 Pasta do zębów: http://www.elgydium.pl/elgydium-anti...bow-p-405.html - ceną się nie sugerujcie w różnych aptekach ma różną cenę są nawet po 11zl Zalecana szczoteczka do zębów to: super soft z curaprox - do kupienia tylko w aptece
#1539 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a co do orzechów to też jestem ciekawa czy to działa Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1541 |
Wtajemniczenie
|
moja mama zawsze siała z nasion
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja jak długo siedzę, to mnie męczą korzonki :/ Dziewczyny chciałam zacząć robić listę i powiedzcie mi po ile sztuk ubranek najlepiej kupić z danego rozmiaru i ile czasu dzidzia mieści się w 58, 62 itd. Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33668566]tralalala 20 tydzień.teraz to już zleci
![]() ![]() a co do orzechów to też jestem ciekawa czy to działa ja mam tak codziennie,nie wiem czemu ale tylko z lewej dziurki ![]() ja też jestem ciekawa tych orzechów - wiem, że pranie ma lekko octowy zapach i żeby go zniwelować, dobrze użyć jakiegoś olejku eterycznego do płukania tkanin - ponoć potrafią umyć gary w zmywarce - także dziołchy - czekajta cierpliwia rozbijta namioty - Bafia będzie teściory robić i dzielić się wiedzą ![]() Ale przyznam, że z dziecięcymi ubraniami trzeba bardzo uważać, w zeszłym roku zmieniłam płyn do płukania i moja młoda dosłownie była tak wysypana, że jedynie wolne od wysypki miała dłonie, twarz i spody stóp - tak ją płyn uczulił. Więc środki ostrożności zalecane. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
#1544 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i przy piewrszej ciąży też. na zęby to mi dentystka kazala miękką szczoteczkę używać - wymieniać mniej więcej co miesiąc lub częściej jesli taka potrzeba i dwa razy dziennie płukać dziąsła płukanką do ust a ja jutro idę na badanie połówkowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kalpana;33668686]Hej
![]() Ja jak długo siedzę, to mnie męczą korzonki :/ Dziewczyny chciałam zacząć robić listę i powiedzcie mi po ile sztuk ubranek najlepiej kupić z danego rozmiaru i ile czasu dzidzia mieści się w 58, 62 itd. Kuzynka mi da po swoim synku to urządzenie, któe kontroluje oddech maleństwa. Miała któraś z Was coś takiego? Mnie się wydaje, że mi się przyda, bo ja straszna panikara jestem i przynajmniej będę spokojna, że się w nocy nic nie dzieje....[/QUOTE] Łoo matko boska!! ależ nigdy w życiu, zwariujesz z monitorem oddechu!! Moje małe miały z racji wcześniactwa- bez zakupionych monitorów nie chcieli nas wypuścić ze szpitala.. Ilez ja przez to ustrojstwo razy mało co zawału nie dostałam jak się włączał fałszywy alarm!!! Jeżeli maluch nie będzie miał bezdechów, spadków saturacji itp w szpitalu to po co Ci to? żeby sobie tylko stresu dodać? Na prawde to jest straszne kiedy w środku nocy budzi Cię wyjący alarm który ma za zadanie krzyczeć "hallo twoje dziecko przestało oddychać" a okazuje się że to falszywy alarm.
#1546 |
Zakorzenienie
|
Oglądam sobie porodówke na TLC
![]() Faszerują babke znieczuleniem ![]() No i się prawie popłakałam bo urodziła już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja była z tych dzieci co to poznają przedmiot przez smakowanie, moja uwaga skoncetrowana była na każdym najmniejszym przedmiocie, po porsotu takie rzeczy znikały z pola zasięgu a i tak potrafiła mnie zaskoczyć. Ostatnim jej wybrykiem były szpilki w buzi, które wyjeła z misia jak byliśmy u 18letniej kuzynki mojego TZ - nie powiem wszystkim zrobiło się słabo - do teraz wiedzą, że jak ich odwiedzamy to niebezpieczne rzeczy są pochowane głęboko.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-20 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Sojka1990;33668857] Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uja to oglądam namiętnie i ryczę przy każdym urodzonym dzieciaczku i sie doczekać swojego nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to zależy od urządzenia, np. jakieś wady czy coś i się włącza? Kurcze to ja już sama nie wiem co o tym myśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak dziecko tak się ułoży,że to nie wychwyci oddechu i zacznie sygnalizować? Nie wiem jak to działa,nie miałam tego i jakoś dobrze mi z tym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i krew w nosa w małych ilościach też się u mnie od czasu do czasu pojawia :/ Ja żadnych elektronicznych niań nie kupuję... szkoda kasy według mnie. Boże jak opiekowałam się kiedyś dzieckiem to szału przez to coś dostawałam... zawsze zapominałam wyłączyć zanim małego wyjęłam z łóżeczka ... i hałasu na cały dom narobiło.
![]() |
#1556 |
Zadomowienie
|
Niania jak najbardziej, monitor oddechu nie.
Miałam taki doczepiany do pieluszki (snuza hallo http://www.nokaut.pl/monitory-oddech...niemowlat.html) potem urządzenie podkładane pod materac w łóżeczkach, niestety wszystkie monitory dają fałszywe alarmy.
#1557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w ikei widziałam ostatnio w promocji za 99 zł Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-20 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście to nie ma sensu, jeśli dziecko nie jest chore, bo można się jeszcze bardziej nakręcać... ![]() Dziewczyny jestem w 15tc i wczoraj poczułam takie delikatne puknięcie na środku podbrzusza i przed chwilą znowu. To może być dzidzia, czy to tylko jelita? Bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na ruchy, zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja zmykam na zakupy Mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.