|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
Cytat:
za udane zakupy i czekamy na foty![]() u mnie piękna pogoda żeby już tak zostało
|
||
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, mój mąż jakiś czas temu wyczytał, że podobno wyciekła baza danych użytkowników wizażu, więc jak macie gdzieś hasło takie samo jak do wizażu, to lepiej zmieńcie, tak samo jak i do samego wizażu
http://uploaduj.com/Temat-wyciek-baz...eb-pl-i-innych
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
W UK też tak jest-jakby ktoś pytał
![]() Mamy z tż to samo nazwisko, ale on z końcówką "i" a ja "a" - nie raz już musieliśmy tłumaczyć tutaj że nazywamy się tak samo tylko że jest wersja męska i żeńska Choć w urzędach już się przestają tak bardzo dziwić, bo jednak sporo tu Polaków.Rodziłam córkę, więc na bransoletce miała napisane najpierw "Baby" i moje nazwisko potem wpisali jej imię i nazwisko. Ale tak się zastanawiam czy jak bym syna urodziła to czy najpierw też by mu wpisali nazwisko z końcówką "a"
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
kuję
![]() Cytat:
a podobno zapowiadają ostre burze
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się za to wczoraj ktoś na pocztę włamał i porozsyłał jakiś spam do wszystkich moich kontaktów Rano nie mogłam wejść na pocztę i jeszcze dostałam wiadomość że mi bloga skasowali W końcu udało mi się wszystko odzyskać, ale zaraz pozmieniałam hasła.
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
ajka89, tylko co po tak kombinować, skoro można załatwić to wcześniej
Ja się cieszę, że wzdłuż i wszerz przeszliśmy dziecięce sklepy, bo teraz już żadnego nie odwiedzę - chyba że za 10 tygodni...![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dobrze, że udało Ci się poodzyskiwać wszystko
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
JA robię buraczkową
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmieniłam już hasło - tak nie bardzo pamiętam jakie miałam i z tego co widzę to mam jakiegoś starego maila wpisanego
|
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie:d
u mnie masakra znowu rozchorowalam sie dzisiaj zrezygnowalam z wyjazdu na studia i postanowilam przelezec caly dzien, ale jutro i w niedziele musze byc na uczelni pije calcium, rutinosc, miod z cytrynka... ehhh nie mialo kiedu mnie zlapac![]() tz dzisiaj rano sobie przypomnial, ze ma dziecko i przytulil sie do brzucha czekajac az cora go kopnie, niestety niunia postanowila zaprotostowac i olała go:P hehe szkola mamusi ![]() teraz siedze i staram sie jeszcze cos poczytac na egz Cytat:
moja cos salbiej sie rusza od 3 dni![]() witaj w klubie ja bralam antybiotyk pod kniec 3-go mca ciazy...teraz mam nadzieje, ze obejdzie sie bez...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z małżem może nie jest jeszcze tak źle, jak myślisz, skoro się do brzuszka przytula. Wiesz że mój od początku ciąży ani razu nie przytulił się do brzucha? Co najwyżej chwilkę pogłaszcze i to by było na tyle. On to wszystko przeżywa inaczej, na swój sposób, jak jest wszystko ok, to w ogóle nie okazuje emocji, ale jak coś się dzieje nie tak, to widzę, że bardzo się tym przejmuje. Teraz co chwila mi mówi, że boi się, żeby ze mną i z małą było wszystko oki i żeby mała posiedziała jeszcze w brzuchu, bo chociaż wie, że na tym etapie wcześniaki już ratują, to jednak jest ryzyko komplikacji zdrowotnych i on się martwi
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 | ||||
|
Branzoletka
|
Hej
Nareszcie wiosna wróciła pełną gębą i zaczyna się zazieleniać Cytat:
Sami nie wiemy czy jak kupimy łóżeczko do 200zł. nowe jakich pełno w sklepach, to czy przeżyje te dwa lata ![]() Już nie dużo zostało, trzymam kciuki Jak trzeba będzie bierz antybiotyk ![]() Cytat:
A co on Bogiem jest żeby móc sobie zaplanować wszystko?? A co jak się akurat rozchoruje, nogę złamie chwile przed porodem??? Albo urlopu nie dostanie??? Przecież nie wiesz kiedy urodzisz. Moja znajoma w zeszłym roku urodziła 2m-ce wcześniej, pamiętam jaka tam była panika samym faktem, ratowaniem dziecka baniem się każdego dnia czy przeżyje na szczęście mieli wyprawkę gotową i mieli czas zorganizować kasę na wydatki niezaplanowane,które nagle powstają gdy rodzi się taki wcześniak. Różnie bywa w życiu i niech nie zgrywa bohatera, bo wielu już takich było a potem strach i panika, którą oprócz samego porodu musi przeżywać kobieta i zamiast skupić się na sobie, spokojnie radzić sobie z bolącym kroczem, bolesnym nawałem pokarmu, baby bluesem i opieką nad noworodkiem, to jeszcze stresować się czy wszystko dobrze kupi(nie mówiąc już o zakłócających spokój wszystkich mam w pokoju setkach tel. do ciebie, żeby się dopytać o szczegóły) A jeśli myśłi, że najwyżej ty mu pomożesz po wyjściu ze szpitala, to niech zapomni, bo ty będziesz przemęczona obolała i poprostu nie będziesz w stanie nigdzie łazić a poza tym z noworodkiem po sklepach??? Możesz mu dać do przeczytania co napisałam i życzę jednak zmiany jego myślenia, bo tylko krowa nie zmienia poglądów. Jeśli skwituje mój post jako czarnowidztwo i bez przesady, to niech dotrze do niego, że dojrzałość i odpowiedzialność każe myśleć perspektywicznie i brać pod uwagę KAŻDY scenariusz, bo w gre wchodzi nie planowanie grilla tylko tak istotna sprawa jak narodziny człowieka. Cytat:
No chyba, że ta góra jest króciuśka no to spoko te spodenki.Cytat:
![]() Dziś mija tydzień od zaistniałej sytuacji i wciąż ciche dni
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Robię właśnie porządek w szafie, bo kolejne ciuchy robią się na mnie za małe
i zauważyłam mola! i rzeczywiście ostatnio w paru ciuchach mam małe dziurki. Ratunku, co jest dobrego na mole?!!
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie napisane, polać jej!Mój też był taki mądraliński, że przecież wiele rzeczy można kupić po porodzie, on sobie poradzi, a poza tym przyjedzie do nas moja mama, to zostanie z dzieckiem a my możemy wtedy pojechać na zakupy. Powiedziałam mu, żeby mocno puknął się w czoło i zapytałam co wie o połogu i o tym jak szybko kobieta po porodzie dochodzi do siebie. Przyznał, że nic, na co mu odpowiedziałam, że jak już się dowie to wrócimy do tej rozmowy i zobaczymy, czy wtedy też takie mądrości będzie wygłaszał. No to poprosił o wytłumaczenie co i jak, i już nie kręci nosem. A ja bez oglądania się na niego już sama wiele rzeczy kupiłam i stawiałam go przed faktem dokonanym, mówił tylko "ok" ![]() Tylko wózek teraz zostawiamy do kupienia na maj/początek czerwca, bo musimy kasę odłożyć, niestety uzbierało nam się kilka nieplanowanych wydatków
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Branzoletka normalnie się Ciebie boję
![]() Chyba mój mąż z daleka posłyszał Twoje zirytowanie, bo właśnie zadzwonił, że mam miejsce zrobić,bo wiezie łóżeczko |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja lekarka jest zdania, ze lepiej mam iśc sie przewietrzyć niż stać przy garach.muminek zuwazyłaś żeby ten krążek się przemieszczał?ja biore luteinę więc rano i wieczorem wkladam palce i czuję że raz ten krążek jest niżej a raz wyżej i zastanawiam się o co biega a do lekarza ide dopiero w poniedziałek. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoj tż przynajmniej się martwi o was... moj ani troche- tzn nie okazuje tego.. uwaza, ze wszystko jst ok, a ja moge wszystko robic i funkcjonowac jak przed ciązą..fakt, ze go nie ma w domu po 15 godz czasem...ale to go nie tlumaczy....i zaczynam miec watpliwosci czy to sie zmieni jak mala juz bedzie na swiecie...pewnie zostane sama ze soba, bo on przeciez bedzie pracowal calymi dniami.... aaa szkodla slow, to nie jest tz ktory "podbil" moje serce...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
branzoletka za udaną wizytę!!!Malwina u mnie jest cały czas w tym samym miejscu,a czujesz go tak wogóle np.jak chodzisz? jeżeli nic nie boli i nie uwiera to chyba jest ok,ja mojego wogóle nie czuje chyba że aplikuje nystatyne
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zajrzę do Biedrony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję córci Cytat:
|
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() karmelekmało stresu i pięknej pogody życzę katrinaja tez choruje, ból gardła chyba sie przerodził w zapalenie , przez weekend stosuje domowe sposoby, mam nadzieje ze mi przejdzie bo w środę mam wizytę i jeszcze badania chce w pon porobić,a gdy się choruje to chyba nie pobiera się krwi ![]() najgorsze jest to ze TZ tez choruje, ale on na grype żolądkową, ma goraczke i wymiotował w nocy, teraz biadeczek lezy pod kołdra cały spocony, także wczoraj w nocy była przymusowa seperacja łózkowa Do lekarza nie idzie, najwyżej w pon jak mu nie przejdzie. A mieliśmy iść jutro na imieniny do mojej kumpeli Drugi raz musimy przekładać |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Twój też w końcu jakoś sobie to wszystko poukłada i będzie dobrze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-04-20 o 13:02 |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzydal :Tego to nie wiem ale łóżeczko do mnie jedzie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

za udane zakupy i czekamy na foty

) Gdzieś czytałam, że to żaden problem, tylko trzeba tę sprawę omówić z firmą na godzinę-dwie przed wyjściem ze szpitala.
Rano nie mogłam wejść na pocztę i jeszcze dostałam wiadomość że mi bloga skasowali 

za udaną wizytę!!!