Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 11:01   #3781
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A Ty jak to sobie wyobrażasz? Wracać do domu autobusem? Na piechotę? Ja bym się nie odważyła wziąć noworodka na przykład do taksówki bez fotelika

Potem musiałam go oczywiście pochwalić że taki przewidujący jest, żeby się nie poczuł urażony
ja nie wiem jak sobie wyobrażają osoby bez fotelika, ja już dla małego mam.
ależ nasze matki i babki były nieodpowiedzialne same zagrożenia....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:04   #3782
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
W sumie dzisiaj tez mi wypada 100 dni do porodu( 28.07 wg usg )
jak ten czas leci
Gratulacje U mnie wg OM 29.07

Cytat:
Dowiedzcie się, czy nie będziecie potrzebować fotelika na wyjście z dzieckiem ze szpitala. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tu w UK nie wypuszczą dziecka jeśli rodzice nie zabiorą go w foteliku.
Niby wymagany nie jest ale 95% maluchów wychodzi w fotelikach.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:05   #3783
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
"]http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=11763&us_id= 21186118
[/URL] Dzięki.
Życzę wielu wzruszeń i udanej nocy poślubnej.
Bo to jest wyrwanie. A żebyś jeszcze widziała tą tęczę po operacji! Pamiętam też potworny ból przy wstawaniu, ale później opracowałam sobie pewien system.[/QUOTE]
Mój tata miał wycinane żyły, czy żyłę, ale wyrywanie naprawdę brzmi niefajnie.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Pokazałabym, ale nie mam aparatu (tylko beznadziejna jakość w telefonie).

Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek tragedia..mam nadzieję, że jego nastawienie się zmieni, bo inaczej zacznę robić wszystko sama wbrew jego woli. Dumą się chłop uniósł i powiedział, że on nic nie chcę od rodziny brać, wszystko kupi sam...na razie zostawiałam ten temat zamknięty i nie będę poruszać póki co. Zobaczymy co dalej będzie..
A czy ten Twój chłop ma jakieś pojęcie o wyprawce dla maluszka? Wytłumacz mu, że to nie jest takie proste, jak się wydaje. Na próbę może pójdź z nim do sklepu i niech pokaże, co będzie kupował. A przy okazji może coś kupicie.
A fotelik, jak macie auto jest niezbędny. Przecież, to chodzi o bezpieczeństwo maluszka. A jak będzie potrzeba szybkiego wyjazdu do lekarza... itd.
Ja na Twoim miejscu bym się upierała przed kupowaniem wyprawki przed porodem. Potem będziesz rodzić a tu się okaże, że nic nie masz.
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zdrówka życzę.

Kciuki za wizyty.

Wczoraj dostałam kolejną część ubranek po mojej córce. Byłam trochę wkurzona. Ubranka są w sporej części poplamione czymś, nie wiem czym, bo to nie są plamy, jakie najczęściej są na ubrankach niemowlęcych od jedzenia, picia... Teraz będę musiała bawić się w odplamianie. Dodatkowo strasznie pomieszane rozmiarowo.
Nie lubię takiego bałaganu. I jak tu coś komuś pożyczać?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:08   #3784
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale mnie tz wkurzyl!!!!!!!!!!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:08   #3785
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty jak to sobie wyobrażasz? Wracać do domu autobusem? Na piechotę? Ja bym się nie odważyła wziąć noworodka na przykład do taksówki bez fotelika
Wydaje mi się, a raczej jestem pewna, że taksówkarz nie może przewozić bez fotelika. Albo trzeba pożyczyć w takim przypadku albo szukać taxi z fotelikiem, co może być raczej trudne.
Nie mozna przewozić dzieci bez fotelika.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:09   #3786
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ale mnie tz wkurzyl!!!!!!!!!!!
co zrobił??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:12   #3787
nel_a
Zakorzenienie

hehe zobaczcie jakie cudo http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=21

i od razu mi się przypomniało jak mi ost. mąż opowiadał że roczna córeczka tych znajomych co nam dali te różne rzeczy przewróciła się w wannie i zachłysnęła wodą i bidulka bała się kąpieli......na szczęście rodzice znaleźli rewelacyjne rozwiązanie i już wszystko wróciło do normy

Stary 2012-04-20, 11:13   #3788
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
co zrobił??
mielismy isc do sklepu po cos na obiad a on jeszcez w lozku a za 2 godz do pracy. I twierdzi ze on sie zaraz naszykuje i pojdziemy, zanim on sie wykapie i naszykuje to minie pol godziny nastepne pol na sklep to bedzie juz 11 a ja wroce do domu i bede zapier.dalac z obiadem i anapkami do pracy. jasne. w dup.ie mam ja jesc obiadu nie musze!

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hehe zobaczcie jakie cudo http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=21

i od razu mi się przypomniało jak mi ost. mąż opowiadał że roczna córeczka tych znajomych co nam dali te różne rzeczy przewróciła się w wannie i zachłysnęła wodą i bidulka bała się kąpieli......na szczęście rodzice znaleźli rewelacyjne rozwiązanie i już wszystko wróciło do normy
taka mata to zrodlo bakterii.

Amelcia
Stary 2012-04-20, 11:15   #3789
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
mielismy isc do sklepu po cos na obiad a on jeszcez w lozku a za 2 godz do pracy. I twierdzi ze on sie zaraz naszykuje i pojdziemy, zanim on sie wykapie i naszykuje to minie pol godziny nastepne pol na sklep to bedzie juz 11 a ja wroce do domu i bede zapier.dalac z obiadem i anapkami do pracy. jasne. w dup.ie mam ja jesc obiadu nie musze!

olej go i zrob tylko dla siebie

Synek

Stary 2012-04-20, 11:16   #3790
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie że musisz Nie możesz iść sama? (wiem, że we dwójkę lżej i raźniej, ale ja bym się w tej sytuacji na chłopa nie oglądała )
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:16   #3791
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

taka mata to zrodlo bakterii.
nie większe niż niektóre przedmioty codziennego użytku

Stary 2012-04-20, 11:17   #3792
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
olej go i zrob tylko dla siebie
w du.pie mam. twierdzi ze go glowa boli. a co mnie to obchodzi.

Amelcia
Stary 2012-04-20, 11:21   #3793
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja juz robie obiadek
ziemniaczki z sosem pieczeniowym , kotlety sojowe i sorowka z pekinskiej
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:22   #3794
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, a on nie moze zrozumiec, ze tez bys chciala brac udział w kompletowaniu wyprawki dla dziecka??
teraz juz jest taki czas, ze fajnie sobie juz kompletowac wszystko, z resztą sama o tym wiesz.
Skoro on ma takie podejscie to moze zacznij sama dalej po mały kupować, bo przeciez nie wiadomo jak bedziesz się czula pod koniec ciąży....
co do fotelika to zawsze mozna od kogos odkupic i wtedy wydatek jest mniejszy. A sa sytuacje, ze trzeba to malenstwo przewiezc samochodem przeciez...
Poza tym nie zawsze wózek można kupić od ręki.

Cytat:
30 zacznę w czwartek, a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek! Eeeetam... mój tż stwierdził, że wózek jest niepotrzebny... bo i tak rzadko się go używa!
Uświadomiłam mu, że w odróżnieniu od jego byłej nie mieszkam domku z ogródkiem i tatusiem, tylko w bloku na III piętrze i wozek jednak zamierzam kupić.
W Gd. szaroburo i mokro było wczoraj, a teraz świeci słoneczko.
No to jest dopiero hardcore
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:27   #3795
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak sobie wyobrażają osoby bez fotelika, ja już dla małego mam.
ależ nasze matki i babki były nieodpowiedzialne same zagrożenia....
Kiedyś było mniej samochodów, a zatem mniej wypadków. Piraci drogowi nie mogli rozwijać takich prędkości, jak teraz, bo nie pozwalały na to silniki samochodów.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam kolejną część ubranek po mojej córce. Byłam trochę wkurzona. Ubranka są w sporej części poplamione czymś, nie wiem czym, bo to nie są plamy, jakie najczęściej są na ubrankach niemowlęcych od jedzenia, picia... Teraz będę musiała bawić się w odplamianie. Dodatkowo strasznie pomieszane rozmiarowo.
Nie lubię takiego bałaganu. I jak tu coś komuś pożyczać?
Ja na razie zakładam, że będę mieć drugie dziecko i nie zamierzam niczego dawać, ani sprzedawać do czasu wykorzystania przez drugie. Oczywiście jak okaże się, że drugi na 100% będzie chłopiec, to ubranek dziewczęcych będę pozbywać się wcześniej. Tylko to taki ogólny plan, a biorąc pod uwagę stan naszego związku może być zupełnie inaczej.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-20 o 11:28
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:37   #3796
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale mnie mala skopala normalnie brzuch skakal ze wszystkich stron

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-04-20 o 11:40
Stary 2012-04-20, 11:41   #3797
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Do porządku Cię córa przywołuje
Stary 2012-04-20, 11:48   #3798
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ej, przecież można kupić używany fotelik, nie trzeba nowego, drogiego itd.
z kupowaniem używanego fotelika bym uważała. Odkupiłabym jedynie, gdybym na 100% wiedziała, że jest to fotelik bezwypadkowy, bo nawet lekka stłuczka może naruszyć jego konstrukcję i przy następnej będzie nieciekawie.
I warto jednak zainwestować w dobry fotelik, który przeszedł crash testy (fotelik maxi cosi, polecany, można kupić już za 300zł, więc nie są to jakieś tragiczne pieniądze biorąc pod uwagę, że to inwestycja w zdrowie i życie dziecka. Oszczędzać można na czym innym).
Widziałam crash testy takich tańszych fotelików i szczerze, to szkoda na nie kasy. Przy wypadku równie dobrze dziecko mogłoby być nawet pasami niezapięte, bo te foteliki w większości w ogóle nie spełniały swojej roli, cała konstrukcja się sypała w drobny mak a dziecko wystrzeliwało z nich jak z procy.

Nawet jakbym miała z dzieckiem tylko okazjonalnie jeździć samochodem, i tak kupiłabym porządny fotelik, który przeszedł pozytywnie crash testy. O głupią stłuczkę nietrudno, i nie ma co liczyć na to, że jak rzadko się jeździ, to na pewno nic się nie stanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Gratki. U mnie dzisiaj też dzisiaj równo 100 dni
http://babystrology.com/tickers/baby...0height=%22180

Cytat:
Eeeetam... mój tż stwierdził, że wózek jest niepotrzebny... bo i tak rzadko się go używa!
haha no niezły jest

Cytat:

Najlepsze było to, że tż kupił na carboocie fotelik za całe 3 funty Jazdę mu zrobiłam że po co, że przecież kupujemy wózek z fotelikiem A następnego dnia rano wody mi odeszły Miał chłop nosa A tego dnia co wychodziłam do domu (w niedzielę) kupił stojak do moses basket-to było rano a ja po południu do niego dzwoniłam że już może nas odebrać
ja znalazłam sprzedawcę wózków, który bardzo dobrze rozumie, jak to jest z tymi porodami, i oferuje taką opcję, że jak się go poprosi przy zakupie wózka, to fotelik wysyła ekspresem jeszcze tego samego dnia, a wózek później

Cytat:
A Ty myślisz że jak ktoś nie ma auta i nie stać go to na wyjście ze szpitala będzie mieć fotelik?!
wtedy lepiej poszukać taxi, która ma foteliki (bywają takie) albo od kogoś pożyczyć. Ja bym nie ryzykowała inaczej dziecka przewozić. Uwierz mi, że nawet przy najmniejszej stłuczce nikt nie ma szans utrzymać dziecka. Dla mnie takie przewożenie noworodka jest skrajnie nieodpowiedzialne. I owszem, kiedyś tak się dzieci woziło, bo nie było fotelików, i my żyjemy. Ale zastanówmy się, czy aby na pewno nie było tragedii, że dziecko zginęło bo nie było wiezione w foteliku. Tak, my mieliśmy szczęście, ale nie wszyscy byli takimi szczęściarzami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:48   #3799
blueberry88
Zakorzenienie

Zatem... miednicę mierzą wszystkim na porodówce. Nazwisko mogą wpisać ojca tylko, gdy ma się papier z USC.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:48   #3800
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Najlepsze było to, że tż kupił na carboocie fotelik za całe 3 funty Jazdę mu zrobiłam że po co, że przecież kupujemy wózek z fotelikiem A następnego dnia rano wody mi odeszły Miał chłop nosa A tego dnia co wychodziłam do domu (w niedzielę) kupił stojak do moses basket-to było rano a ja po południu do niego dzwoniłam że już może nas odebrać
Hehe męska intuicja
PS
Piękne te Twoje niteczki Dopiero dopatrzylam bloga w podpisie
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:49   #3801
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Dowiedzcie się, czy nie będziecie potrzebować fotelika na wyjście z dzieckiem ze szpitala. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tu w UK nie wypuszczą dziecka jeśli rodzice nie zabiorą go w foteliku.
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
hej ciężaróweczki
ja też jeszcze niedawno nic nie miałam, ale ostatnio zakupiłam body jedno z krótkim rękawem, jedno z długim i dziś w lidlu dżinsy fajne kupiłam, przecenili je i została akurat ostatnia para dla mnie

Jakbym słyszała mojego tżta. On też chciałby wszystko kupić jak ja będę na porodówce ale nie ma takiej opcji
Cytat:
jak ten czas leci

hmm, a on nie moze zrozumiec, ze tez bys chciala brac udział w kompletowaniu wyprawki dla dziecka??
teraz juz jest taki czas, ze fajnie sobie juz kompletowac wszystko, z resztą sama o tym wiesz.
Skoro on ma takie podejscie to moze zacznij sama dalej po mały kupować, bo przeciez nie wiadomo jak bedziesz się czula pod koniec ciąży....
co do fotelika to zawsze mozna od kogos odkupic i wtedy wydatek jest mniejszy. A sa sytuacje, ze trzeba to malenstwo przewiezc samochodem przeciez...
Cytat:
Gratki. U mnie dzisiaj też dzisiaj równo 100 dni
http://babystrology.com/tickers/baby...0height=%22180

To faktycznie nie fajnieZwłaszcza że ciągle jest problem z żlobkami i przedszkolami a tu takie jaja i ciągła niepewność.

Życze Ci zeby sie Tż zreflektował na czas. U nas aż tak żle nie było ale np. łóżeczka Tz nie chciał złozyc prezd porodem(bo sie zakurzy) i jak sie skonczyło??
Skrecić oczywiście skręcił ale już ubrac pościel i ochraniacze sie nie udało-bo za bardzo skomplkowane i ubieralam po powrocie ze szpitala
Spróbuj mu wytłumaczyc że bedziesz spokojniejsza jak bedziesz przy tych zakupach bo potem nie bedziesz miąła sił i czasu na te rzeczy. Po co to odkładać na po porodzie- to jest czas na dojście do siebie i nacieszenie sie maleństwem a nie bieganie po sklepach.
Cytat:
30 zacznę w czwartek, a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek! Eeeetam... mój tż stwierdził, że wózek jest niepotrzebny... bo i tak rzadko się go używa!
Uświadomiłam mu, że w odróżnieniu od jego byłej nie mieszkam domku z ogródkiem i tatusiem, tylko w bloku na III piętrze i wozek jednak zamierzam kupić.
W Gd. szaroburo i mokro było wczoraj, a teraz świeci słoneczko.
Cytat:
[/URL] Dzięki.
Życzę wielu wzruszeń i udanej nocy poślubnej.
Bo to jest wyrwanie. A żebyś jeszcze widziała tą tęczę po operacji! Pamiętam też potworny ból przy wstawaniu, ale później opracowałam sobie pewien system.
Mój tata miał wycinane żyły, czy żyłę, ale wyrywanie naprawdę brzmi niefajnie.

A czy ten Twój chłop ma jakieś pojęcie o wyprawce dla maluszka? Wytłumacz mu, że to nie jest takie proste, jak się wydaje. Na próbę może pójdź z nim do sklepu i niech pokaże, co będzie kupował. A przy okazji może coś kupicie.
A fotelik, jak macie auto jest niezbędny. Przecież, to chodzi o bezpieczeństwo maluszka. A jak będzie potrzeba szybkiego wyjazdu do lekarza... itd.
Ja na Twoim miejscu bym się upierała przed kupowaniem wyprawki przed porodem. Potem będziesz rodzić a tu się okaże, że nic nie masz.
Twierdzi, że on wie bardzo dużo, ale sam fakt z tym fotelikiem to mnie oświecił, jaka jest jego wiedza. Samochodem będziemy się poruszać, jak często nie wiem, ale skoro ten samochód jest to będziemy go używać. Poza tym szpital, w którym chcę rodzić jest 18 km w miejscowości obok. Trzeba będzie jakoś dzieciaka przewieść.
Jeśli chodzi o zakupy, to on powiedział, że ja mu zrobię listę życzeń i zdjęcia i on wtedy to wszystko kupi, więc to jeszcze pół biedy, ale będę musiała poświęcić trochę czasu na zrobienie takiej listy i wiadomo jak to jest w rzeczywistości...część rzeczy może nie być i trzeba będzie wybrać inne. To i na to mój facet ma rozwiązanie- powiedział, że będzie mi robił zdjęcia i wtedy mi pokaże i zdecyduje co kupić. No, ja już to widzę, jak będę miała akcję porodową, a on będzie stał z aparatem i pokazywał mi zdjęcia poza tym chciałam, żeby był ze mną przy porodzie...to jak ona chce być w dwóch miejscach na raz...
Normalnie ręce opadają. Zobaczymy, co dalej z tego wyniknie...

Maciejka, Twój z tym wózkiem to już w ogóle powiedział, co wiedział

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-04-20 o 11:51
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:51   #3802
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Tak będzie dopiero po skończeniu 30 tygodnia i bardzo proszę nie pisać mi takich rzeczy przed przygotowaniem pokoju.
nie panikuj
Cytat:
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:53   #3803
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe męska intuicja
PS
Piękne te Twoje niteczki Dopiero dopatrzylam bloga w podpisie
Dziękuję A link do bloga dopiero dziś wrzuciłam
Stary 2012-04-20, 11:58   #3804
prince_polo
Zakorzenienie

Bylam na zakupach
do mojej kolekcji dla Niuni doszło

1 szlafrok
1 sukienka rozmiar 0-3
Rampers z dł rek 0-3
pajac z dl rek0-3
pajac z dl rek3-6
bluzka z dl rekawem 0-3
Body z kr rek 2szt 00,0-3
body z dl rek 2szt 0-3

takie ladne wszystko z Metka zdjecie zrobię jak już net będzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:59   #3805
ewka5891
Zakorzenienie

znow sie chmury ciemne pojawily i pewnie lada moment lunie...
kiedy przyjdzie to ciepło

Synek

Stary 2012-04-20, 12:00   #3806
depoison
Zadomowienie

Witam w ten piękny, ciepły poranek i gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni

Cytat:
Wygrałam wczoraj na allegro łóżeczko za niecałe 200zł http://img14.allegroimg.pl/photos/or.../65/2274376584 używane.
ale ładne!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek tragedia..mam nadzieję, że jego nastawienie się zmieni, bo inaczej zacznę robić wszystko sama wbrew jego woli. Dumą się chłop uniósł i powiedział, że on nic nie chcę od rodziny brać, wszystko kupi sam...na razie zostawiałam ten temat zamknięty i nie będę poruszać póki co. Zobaczymy co dalej będzie..
Ad 1 - taaaa, mojemu też się wydawało, że to takie hop-siup i można załatwić w ostatniej chwili. Zrobiłam zatem po swojemu, kupowałam sama mnóstwo rzeczy i składowałam w swojej szafie nawet się na niego nie oglądając. Stwierdziłam jednak, że jak taki mądry, to w kilku kwestiach sobie cierpliwie poczekam i zobaczę, jak się sytuacja rozwinie.
Mąż np. nie ma pojęcia, że dziecku potrzebny może być aspirator, niedrapki czy śpiworek do spania - więc to załatwiałam sama, ale jest na tyle ogarnięty, że zdaje sobie sprawę z potrzeby posiadania wózka czy łóżeczka - i tu już uznałam, że poczekam, zobaczę... Sama słowa na temat tych sprzętów nie powiem.
I co? i jak przestałam mówić, to się nagle nerwowy i bardzo zainteresowany zrobił. Już od kilku dni wypytuje, kiedy WRESZCIE zamówimy ten wózek i że on chciałby W KOŃCU złożyć łóżeczko.

Ad 2 - a tu akurat chłopa rozumiem i w tej kwestii oboje z mężem jesteśmy jednomyślni. Co innego prezent od znajomych w postaci używanych szmatek, a co innego jakiś cięższy i droższy sprzęt. Tu uznaliśmy że nie, dziękujemy, poradzimy sobie sami.

Cytat:
ale przecież można zamówić taksówkę z fotelikiem? (czy nie można? ) Gdzieś czytałam, że to żaden problem, tylko trzeba tę sprawę omówić z firmą na godzinę-dwie przed wyjściem ze szpitala.

Tak jest dziś ładnie, że się chyba zaraz ogarnę o do jakiegoś większego H&Mu podjadę, tym bardziej, że rzeczy wiosenne zaczynają być ostro przeceniane (wczoraj widziałam fajne sukienki na dziele MAMA za 10€, ale nie miałam czasu zmierzyć. Chyba to dziś nadrobię )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:01   #3807
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
znow sie chmury ciemne pojawily i pewnie lada moment lunie...
kiedy przyjdzie to ciepło
To tak ja u mnie...
Tak sobie myślę, że jak u nas lato było w marcu, to teraz chyba jesień jest (bo tak brzydko i zimno)
Stary 2012-04-20, 12:01   #3808
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tez juz chce cieplo, za chwile maj a tu tak zimno

Amelcia
Stary 2012-04-20, 12:04   #3809
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zatem... miednicę mierzą wszystkim na porodówce. Nazwisko mogą wpisać ojca tylko, gdy ma się papier z USC.
za porządny wywiad.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:05   #3810
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie
Ale u nas dziś pięknie, wiosennie i ciepło Aż bardziej chce się żyć

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Absolutnie sie nie dziwię, że jesteś rozczarowana i wkurzona, też bym była
Noo. Już mi dziś lepiej

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Myślałam, że tętno dziecka Ci sprawdziła... to w sumie co ona Ci robi?
Zajrzała do Ciebie i stwierdziła, że jest ok? Bo rozumiem, że wątpliwości co do twardości brzucha to nie rozwiała.
Myślałam, że ona nie robi usg bo uważa, że nie ma potrzeby, bo wszystko jest w porządku. Ale jeśli wynika to z braku czasu i olewactwa to nie za fajnie.
Może jednak przemyśl nad zmianą lekarza, tym bardziej, że pod koniec częściej chodzi się na wizyty...
Zbadała mnie na fotelu, ponaciskała brzuch. Powiedziałam jej, w którym miejscu mnie boli brzuch jak na @, powiedziałam, że bardzo często twardnieje. Powpisywała wyniki do karty, dała mi receptę na luteinę, spytała się jak chcę rodzić i kazała przyjść po ostatnim usg genetycznym.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Wpadła dzisiaj do mnie psiapsiółka z ciuszkami dla małego Dodatkowo cieniutki kocyk, ręcznik + mega mięciutka pościel No więc tym sposobem zamiast jednego kombinezona na zimę i paczki bodziaków z Tessco mamy już troche większą wyprawkę ale gdzie mi tam do was
.
Super

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Co za ludzie! I to jeszcze prywatnie
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
nie dziwie Ci się ale dobrze że wyniki ok

Cytat:
Pewnie wszystko jest ok, ale jak się martwisz, to może rzeczywiście umów się do kogoś innego.
Jestem dobrej myśli, ale umówiłam się do innego gina na poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Cholera :/ Wyobrazcie sobie, ze niedawno widzialam bratowa razem z bratankiem. W dodatku na dworze. Wcale nie byl to dlugi czas, ot takie spotkanie.
Po tym maly cos sie dziwnie zachowywal. Ale w sumie goraczki i kaszlu brak.
I to sie tak rozwijalo i rozwijalo pare dni, dzisiaj poszlismy do lekarza i pierwszy raz dostal antybiotyk. Ma angine. Ale jestem wsciekla
Biedny Michałek... Mam nadzieję, ze szybko Mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzisiaj koleżanka opowiadała mi, że coś się zmieniło w prawie i żeby dziecko mogło mieć nazwisko ojca to ja muszę z TŻ ślub brać Bo podobno ktoś tam z jej znajomych miał taką sytuację. Coś mi się to naciągane wydaje, no bo jak to ślub, żeby dziecko miało nazwisko ojca?
Nieee. Na pewno nie trzeba mieć ślubu. Mój szwagier ma dziecko ze swoją dziewczyną i Mała nosi jego nazwisko

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze cos przekrecila. Watpie. Moj maly ma nazwisko exa, a slubu nie mielismy. Gorzej ze teraz w ogole nie da sie tego nazwiska zmienic na moje
Poza tym wydaje mi sie niemozliwe.
Jakie nazwisko by mialo dziecko? matki? Przeciez polskie prawo traktuje ojca i matke tak samo, wiec wiesz...
No ja miałam nazwisko po mamie. Moi rodzice nie byli małżęństwem, ojciec mnie uznał, ale mama wolała, zebym miała jej nazwisko.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja znowu słyszałam, że mimo wszystko w szpitalu jest pod moim nazwiskiem... Ale posprawdzam sobie i popytam jak będę w usc

O tych z 300 dniami wiem, niestety muszę się uczyć tego w szkole
W szpitalu, na opasce na rączce będzie Twoje nazwisko
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości