|
|
#2221 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
|
|
|
|
#2222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety wybierając się do Egiptu trzeba się zdecydować co chce się zobaczyć i wtedy wybierać kierunek- Hurgada czy Sharm.Nigdy zagraniczne podróże nie wyjdą tanio, ale mogą nie wyjść kolosalnie dużo ![]() ja z tego co pamiętam zamknęłam się w ok. 2 200zł-2 500/os więc uważam to za b. dobry wynik, a nie oszczędzaliśmy specjalnie na niczym. Cytat:
Byłam przerażona jak zobaczyłam Kair, jak podjechaliśmy pod piramidy i jak strażnicy zamiast pilnować żeby debilni turyści nie wspinali się na piramidy (a tacy byli ale znam też ludzi którzy uwielbiają Egipt czego nigdy nie zrozumiem ![]() Cytat:
każdy z nas tak czasem ma. Tak jak pisałam, wazne żeby umieć się zmotywować i wziąć do roboty, a nie jak ja to mówię "sr*ać pod siebie i narzekać jak śmierdzi"![]() Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
|
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Blisko do Lanckorony jest Moglibyśmy tam jechać z rowerami w bagażniku |
|
|
|
|
#2224 |
|
Nie depcze krokusów
|
W tym celu powstały wątki dla klikaczek. Założeniem konkursu nie jest reklama na Wizażu, tylko poza, więc wklejaj na FB, NK itp.
Masz banerek w podpisie, więc kto będzie chciał, ten kliknie. Za nachalność w wątkach możesz dostać nawet i bana. Dlatego wyedytuj posta, przedstaw się, napisz coś o sobie, a za odwagę dostaniesz od każdej po kliknięciu
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
gg - właśnie czegoś w ciszy i spokoju szukam
Chociaż pewnie skończy się na piknikowaniu nad Wisłą z książkami i scrabble
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ajgaryt a wątki klikaczek zamykają ![]() całus i dziękuję za dobrą radę ![]() do odważnych świat należy |
|
|
|
|
#2227 |
|
maszyna, nie człowiek
|
gg22, ostatni tak miałam, zę wszystko mi w miarę szło i w tym tygodniu mnie złapało i męczy
Liczę, że poukładam sprawy i spokojnie odpocznę w długi weekend
|
#2228 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na Majorkę lecę Ryanair'em przez Mediolan, więc z przesiadką. Jeden lot to koszt 8 euro, a drugi chyba coś koło 19 euro i do tego opłata za bagaż. Co do noclego to jeszcze nie podjęliśmy decyzji, bo chcemy od razu wynająć samochód koło lotniska i wtedy pewnie nocleg niekoniecznie w centrum. Koszt noclegu to od 100 euro wzwyż. Co fajniejsze apartamenty ze śniadaniami, wifi, darmowym parkingiem trzeba liczyć około 900 zł za tydzień. Wynajęcie samochodu na tydzień to reż coś koło 80-100 euro. Na ten moment jeszcze nie wiem jaki będzie ogólny koszt, ale pewnie coś koło 1600-2000 zł bez atrakcji, ale już z samochodem. Cytat:
Ale podrożało... |
||
|
|
|
#2229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja byłam w zoo w ubiegłym roku, było bardzo sympatycznie - to była moja pierwsza wizyta w krakowskim zoo i przyznam szczerze, że byłam mile zaskoczona bo zwierzaków było faktycznie dużo. |
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodzę z założenia że filtr z filtra zawsze będzie trochę działał, troche działa filtr z kremu i 2x trochę to wyjdzie ok :nie-bij:---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33669585]Tak, domek letniskowy w Izdebniku [/QUOTE]O, tak, tak noclegi od 25 zł za osobę to kryterium, które do mnie przemawia Polecasz jakąś miejscówkę w szczególności?
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak?
Czyli to był mój ostatni konkurs klikaczkowy?
|
|
#2233 |
|
Pani Buka
|
Melka,
kolezanka do której jadę mieszka niedaleko przystanku Bobrzyńskiego - to chyba blisko Ciebie? wybierasz się gdzieś jutro koło 12-14?
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Pani Buka
|
chodziło mi o to czy będziesz w domu wtedy, to zajrzę na moment, tylko podaj adres
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze koleżanka wie, gdzie jest pasaż ruczaj
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Pani Buka
|
koleżanka mieszka tam nie pierwszy rok, więc pewnie tak - jakby co będę dzwonić, tylko poproszę adres na PW, ostatecznie na chwilę wyskoczysz
|
#2238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Blair, porozmawiasz ze mną kiedyś o tych kosmetykach na zywo? Latwiej będzie mi to poukładać w głowie ![]() Cytat:
Cytat:
Frapo Chyba zartujesz?!Zdrowie to podstawa. Nie praca, nie skończone kierunki. DROWIE! Co Ci z tego wszystkiego jeśli ani nie będziesz mogła chodzić do pracy ani wydawać całej góry zarobionych wczesniej $, bo zwyczajnie zdrowie Ci wykonać tego nie pozwoli, przykuje do łóżka i nakaże być na łasce innych ludzi? To naprawdę TYLKO dodatek do życia. Zamień chwile stresu na chwile radości i naucz cieszyć z tego, że masz sprawny umysł i ciało, dzięki którym zawsze sobie w życiu poradzisz, choćby nie wiem co się działo Nie obrażając innych i mimo tego, że Cię nie poznałam osobiście, wydajesz mi się byc jedną z, albo i naj, inteligentniejszą i najlepiej prognozującą duszą na wątku, także Twoje kompleksy mnie naprawdę wprowadzają w konsternację Jesteś świetna i dogonisz marzenia! Cytat:
![]() Jak już gdzieś jadę to lubię zobaczyć WSZYSTKIE must seen żeby w razie gdyby nie było mnie w przyszłości stać na powrót w tamto miejsce niczego nie żałować ![]() Cytat:
![]() 1. Chęć 2. Kompan 3. Kasa I mówi Wam to osoba, która zwiedziła już prawie całą Europę, a której nigdy się w życiu nie przelewało i nawet głupie 100zł oznaczało fortunę, ale jeśli już się je dostało pod choinkę/zarobiło zbierając królicznki od ludzi w Tesco, pozwalało odwiedzić Toruń, Trójmiasto, Międzyzdroje i Giewont w 5 dni i bez niczyjej pomocy (w sensie, że nikt mi za nic nie zapłacił, nikt mnie nie ugościł po znajomości itp). Po prostu trzeba wybrać taki sposób wypoczunku jaki nam odpowiada. Tak jak gg pisała, ją frustruje wyszukiwanie i porównywanie ofert, a ja to uwielbiam. SdC nie wyobraża sobie wakacji bez hotelu i spania pod chmurką/w namiocie, a ja to uwielbiam. Piękne jest to, że turystykę można uprawiać na wiele sposobów i istnieje wiele alternatyw ![]() Każdy znajdzie coś dla siebie. Zorganizowanie jakiegoś wspólnego wizażowego wyjazdu killudniowego, żeby na własnej skórze się przekonać, że można, jest raczej nierealne
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-04-20 o 12:42 |
|||||
|
|
|
#2239 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Który Ty masz |
||
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2241 |
|
maszyna, nie człowiek
|
granatowo, dziękuję za takie miłę słowa :buzi: Każdy niby wie, że czasem bycie w czymś po prostu całkiem dobrym to niezłe osiągnięcie, ale jak długo się w samego siebie nie wierzyło, to czasami potrafi się to długo ciągnąć i wciąż miewam takie okropne, dołujące przebłyski.
|
#2242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Tak czytam nicRu i rozumiem jej problemy. Też byłam i jestem mocno zakompleksiona i nie wierze w siebie, swoje i siły i możliwość. Analizując to wiem ze to wynika z moje wychowanie i podejścia moich rodziców. Chciałabym żeby Helusia była inna, by wierzyła w siebie i zastanawiam się jak wychować dziecko by nie miało kompleksów. |
||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej jak kompleksy idą w parze z wielką ambicją
To jest moje przekleństwo I to właśnie z podobnej przyczyny, jak u Ciebie, NicRu. Z najlepszej uczennicy w klasie w gimnazjum stałam się tylko "dobrą" w liceum, nagle tyle zdolniejszych wokół.. Straciłam wiarę w siebie kompletnie. A jeszcze rodzina miała wielkie oczekiwania względem mnie. Wiedziałam, że każde potknięcie = zawód dla nich. Potem jakoś jeszcze z chłopakami się nie układało.. Wszystko spychałam na wygląd zewnętrzny. Teraz już wiem, co było powodem ..... ale kompleksów i ambicji nadal się nie pozbylam w pewnych sprawach ]:->
|
|
|
|
#2244 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Moje życiowe uczuciowe w sumie długo było jedną wielką porażką, może dlatego uporczywie szukałam przyczyny w wyglądzie
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
- jeżeli jest kasa to sobie można podróżować,
- jeżeli ma się kasę a sie zachoruje - no problem można iść do lepszych specjalistów, kupić lepsze leki itp, - ja tez nie jeżdże jak nie mam kasy, spanie pod namiotem i jedzenie byly czego lub odmawianie sobie wszystkiego na wyjeździe odpada. Nie po to się jedzie żeby się męczyc w spartańskich warunkach. Urlop to nie survival. |
|
|
|
#2246 |
|
Pani Buka
|
Melka, coś w tym jest. Ja tak miałam - podstawówka, gimnazjum, bez większego wysiłku błyszczałam, byłam najlepszą uczennicą w klasie (nie zawsze mi to odpowiadało, ale cóż), rodzina bardzo dumna... potem w liceum trafiłam na wielu zdolnych, inteligentnych ludzi - dotarło do mnie, że to nie takie hop siup i trzeba się trochę postarać - byłam jedną z wielu. potem poszłam na studia, poznałam trochę osób (w tym Was), mega inteligentnych, oczytanych, "ogarniętych", z pasją, i nagle poczułam się okropnie przeciętna, trudno sobie z tym ot tak poradzić
co nie znaczy że się nie da
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-04-20 o 13:34 |
|
|
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
Kasiencja, wcale nie jesteś przeciętna
![]() Jesteś sliczna, studiujesz fajny kierunek, masz fajne pasje, super znasz angielski.... |
|
|
|
#2248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tu niechodzi o to, żeby byc ponad standard, ale o to żeby być sobą! I dobrze się z tym czuć
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
Tylko popacz, bycie sobą z reguły nie podoba sie otoczeniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

był jedyny 50+ poniżej dwóch dych i nie dla dzieci 

Żeby zobaczyć więcej to trzeba tak, jak piszesz conajmniej dwa tygodnie.
I chyba lepiej wtedy jechać do Hurgady niż do Sharm-jest bliżej 

.