Krakowianki - część XVII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 10:58   #2221
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Wczoraj wzięłam jakiś, który znalazłam w rossmannie - ale nie pamiętam czy to soraya czy bielenda był jedyny 50+ poniżej dwóch dych i nie dla dzieci
A Ty w ogóle ogarniasz temat stabilności filtrów?
Mazianie się pod mejkap byle czym, byle by miało 50spf jest bez sensu.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:02   #2222
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
gg - no to już z Kairem to jest 1900zł, a gdzie Sahara, i reszta Żeby zobaczyć więcej to trzeba tak, jak piszesz conajmniej dwa tygodnie.

Aktualnie marzy mi się w tym roku Kreta i zwiedzanie skuterem
z Hurgady na Saharę to trochę za daleko niestety wybierając się do Egiptu trzeba się zdecydować co chce się zobaczyć i wtedy wybierać kierunek- Hurgada czy Sharm.
Nigdy zagraniczne podróże nie wyjdą tanio, ale mogą nie wyjść kolosalnie dużo
ja z tego co pamiętam zamknęłam się w ok. 2 200zł-2 500/os więc uważam to za b. dobry wynik, a nie oszczędzaliśmy specjalnie na niczym.

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Jeżeli jedzie się na tydzień to rzeczywiście najlepiej ograniczyć zwiedzanie do Kairu I chyba lepiej wtedy jechać do Hurgady niż do Sharm-jest bliżej
Miałam wielkie wyobrażenie o piramidach, myślałam, że są na środku pustyni i w ogóle och ach-a tu wyjeżdżasz z Kairu, minutka i jesteś na wielkim parkingu pod piramidami Całą drogę się martwiłam, że nie mam porządnych butów do chodzenia po piasku a jedynie lekkie sandałki-zupełnie niepotrzebnie Żeby połazić po pustynnym piasku musiałam się odłączyć od wycieczki i zebrać burę od opiekuna.

Za to najlepsze drinki piłam właśnie w Egipcie-barmani na mój widok z uśmiechem już sami mówili 'double wodka'
dokładnie! ja jestem strasznie zawiedziona Kairem i Egiptem w ogóle. Mimo jazdy przez całą noc powiedziałam, że zobaczę piramidy bo nigdy więcej tam już nie wrócę. Nieprzeciętny syf, gnój, brud, chaos, hałas, ciągłe zaczepianie, nagabywanie i tłumy ludzi to nie to, o czym marzę w trakcie urlopu
Byłam przerażona jak zobaczyłam Kair, jak podjechaliśmy pod piramidy i jak strażnicy zamiast pilnować żeby debilni turyści nie wspinali się na piramidy (a tacy byli) wyrywają aparaty żeby zrobić zdjęcia i dostać oczywiście kasę.

ale znam też ludzi którzy uwielbiają Egipt czego nigdy nie zrozumiem

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
gg22 - nie przekłąda się, po prostu, szczególnie w liceum, byłam bardzo zakompleksiona i nie ze wszystkich kompleksów się wyleczyłam chyba. Wrzucona w naprawdę śliczne dziewczyny (wcześniej urodą się nie przejmowałam, ale jak widać hormony zrobiły swoje) i mnóstwo inteligentych osób bardzo przeżywałam każde swoje niepowodzenie (gorsza ocena ze sprawdzianu albo to, że inni świetnie programują a ja nie), bo wcześniej starałam się być we wszystkim najlepsza. Z czasem musiałam dostrzec, że niektóre rzeczy trzeba przewartościować, że nie mogę być najlepsza ze wszystkiego, że lepiej skupić się na konkretnych dziedzinach, a że to, że mam bardzo mały biust nie znaczy, że np. jestem mniej atrakcyjna - po prostu nie jestem taka jak ktoś inny. Fizyczność zaakceptowałam szybciej, ale jak widzę na moim kierunku niektórych geniuszy, to bywa, że ze swoją zwyczajnością czuję się, nie wiem, gorsza? Wiem, że to głupie, ale mam momenty, kiedy mi się to okresowo włącza i mocno kopie po tyłku.
eee widzę, że masz ten stan w normie każdy z nas tak czasem ma. Tak jak pisałam, wazne żeby umieć się zmotywować i wziąć do roboty, a nie jak ja to mówię "sr*ać pod siebie i narzekać jak śmierdzi"

Cytat:
Ależ mi narobiłyście smaka tymi opisami podróż... Mam wolną pierwszą połowę weekendu majowego - co prawda miało być oszczędnie (rowery, zoo i grill u znajomych) ale może pokombinujemy z jakimś wyjazdem.

Macie jakieś sprawdzone (i tanie) noclegi w okolicy Krakowa (może jakieś 50km)? No nie wiem, Lanckorona, Ojców, Limanowa?
oj Ojców wcale nie jest tani. 2 lata temu płaciłam 40zł/ os na domku na granicy OPN (Czajowice) co było super wyborem bo przez Ojców przetaczał się tabun turystów a tam było cicho i spokojnie, a my i tak mieliśmy rowery więc robiliśmy sobie super trasy
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:06   #2223
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
frezyjka85 - wyedytuj tego posta, bo dostaniesz punkty karne za spam.
Nie można się reklamować po wątkach.

Szyrek - a może być Kalwaria?
Jeśli jest tam coś poza sanktuarium...
O Blisko do Lanckorony jest Moglibyśmy tam jechać z rowerami w bagażniku

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:09   #2224
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
poważnie???
to jak mam zbierać kliki i reklamować therm line?
W tym celu powstały wątki dla klikaczek. Założeniem konkursu nie jest reklama na Wizażu, tylko poza, więc wklejaj na FB, NK itp.
Masz banerek w podpisie, więc kto będzie chciał, ten kliknie. Za nachalność w wątkach możesz dostać nawet i bana.

Dlatego wyedytuj posta, przedstaw się, napisz coś o sobie, a za odwagę dostaniesz od każdej po kliknięciu
Stary 2012-04-20, 11:12   #2225
szyrek
Zadomowienie

gg - właśnie czegoś w ciszy i spokoju szukam A mogłabym w razie czego prosić o namiary?
Chociaż pewnie skończy się na piknikowaniu nad Wisłą z książkami i scrabble

Stary 2012-04-20, 11:14   #2226
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
W tym celu powstały wątki dla klikaczek. Założeniem konkursu nie jest reklama na Wizażu, tylko poza, więc wklejaj na FB, NK itp.
Masz banerek w podpisie, więc kto będzie chciał, ten kliknie. Za nachalność w wątkach możesz dostać nawet i bana.

Dlatego wyedytuj posta, przedstaw się, napisz coś o sobie, a za odwagę dostaniesz od każdej po kliknięciu

ajgaryt

a wątki klikaczek zamykają

całus i dziękuję za dobrą radę

do odważnych świat należy
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:17   #2227
nicRu
maszyna, nie człowiek

gg22, ostatni tak miałam, zę wszystko mi w miarę szło i w tym tygodniu mnie złapało i męczy Liczę, że poukładam sprawy i spokojnie odpocznę w długi weekend
Stary 2012-04-20, 11:18   #2228
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
hiper - z tym Egiptem mam podobnie Ale my w końcu w tym roku stwierdziliśmy, po raz kolejny rozpatrując oferty - że on jest tani, jak się siedzi w hotelu przy basenie. Jak się chce zobaczyć to, co piszesz cena masakrycznie wzrasta. A, że my chcemy zobaczyć to pojedziemy jak już będziemy mieć sporo kasy. Czyli nigdy hehe.
Czym lecicie na Majorkę? Gdzie noclegi? Jaki koszt ogólny?

Podziwiam podróżujących tanio. Mnie wykańcza porównywanie cen, szukanie noclegów, szcaowanie kosztów komunikacji i cała reszta. Jestem turysta All inc - wyłącz mózg No dobra, może nie całkiem - lubię wynajem samochodu i samowolny objazd.
Nie no, myślę, że n atakie Egipt to z 2500 zł musisz liczyć. Ale to i tak jest znacznie taniej niż 10 lat temu, czy wyjazd na Karaiby

Na Majorkę lecę Ryanair'em przez Mediolan, więc z przesiadką. Jeden lot to koszt 8 euro, a drugi chyba coś koło 19 euro i do tego opłata za bagaż.
Co do noclego to jeszcze nie podjęliśmy decyzji, bo chcemy od razu wynająć samochód koło lotniska i wtedy pewnie nocleg niekoniecznie w centrum. Koszt noclegu to od 100 euro wzwyż. Co fajniejsze apartamenty ze śniadaniami, wifi, darmowym parkingiem trzeba liczyć około 900 zł za tydzień.
Wynajęcie samochodu na tydzień to reż coś koło 80-100 euro.
Na ten moment jeszcze nie wiem jaki będzie ogólny koszt, ale pewnie coś koło 1600-2000 zł bez atrakcji, ale już z samochodem.

Cytat:
Akurat byłam w takim dniu, gdy po przerwie wyszło słońce, więc zwierzaki były strasznie rozleniwione. Koty spały
Małpy mają obrzydliwe brodawy przy odbycie.
Nie było jeszcze niektórych zwierząt.
Bilet normalny 18 zł, ulgowy 10 zł.
Niektóre zwierzaki wypuszczają dopiero przy temp powyżej 20 topni lub z początkiem maja.
Ale podrożało...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:27   #2229
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Jako pierwsze cele mam kursy językowe, bo u mnie każdy nieużywany język zanika, nawet ten banalny angielski., który klepałam tyle lat
Właśnie to jest porażka jak szybko zapomina się wyuczonego a nieużywanego języka. Ja tak zaniedbałam mój rosyjski, którego uczyłam się 10 lat. Ale powoli nadrabiam zaległości

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
W zoo było fajnie, zapłaciłam 18 zł bo już nie mam zniżek, pofgoda była taka sobie, bo około 14 zaczęło padac jak radośnie szłam przez lasek wolski na bielany
Ja byłam w zoo w ubiegłym roku, było bardzo sympatycznie - to była moja pierwsza wizyta w krakowskim zoo i przyznam szczerze, że byłam mile zaskoczona bo zwierzaków było faktycznie dużo.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:29   #2230
Konto usunięte

Cytat:
Macie jakieś sprawdzone (i tanie) noclegi w okolicy Krakowa (może jakieś 50km)? No nie wiem, Lanckorona, Ojców, Limanowa?
Tak, domek letniskowy w Izdebniku
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:35   #2231
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
A Ty w ogóle ogarniasz temat stabilności filtrów?
Mazianie się pod mejkap byle czym, byle by miało 50spf jest bez sensu.
wychodzę z założenia że filtr z filtra zawsze będzie trochę działał, troche działa filtr z kremu i 2x trochę to wyjdzie ok :nie-bij:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33669585]Tak, domek letniskowy w Izdebniku [/QUOTE]
O, tak, tak noclegi od 25 zł za osobę to kryterium, które do mnie przemawia Polecasz jakąś miejscówkę w szczególności?

Stary 2012-04-20, 11:45   #2232
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a wątki klikaczek zamykają
Tak? Czyli to był mój ostatni konkurs klikaczkowy?
Stary 2012-04-20, 11:52   #2233
kasiencja
Pani Buka

Melka,
kolezanka do której jadę mieszka niedaleko przystanku Bobrzyńskiego - to chyba blisko Ciebie? wybierasz się gdzieś jutro koło 12-14?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:58   #2234
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Melka,
kolezanka do której jadę mieszka niedaleko przystanku Bobrzyńskiego - to chyba blisko Ciebie? wybierasz się gdzieś jutro koło 12-14?
Nie wybieram, ale mogę podejść
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:03   #2235
kasiencja
Pani Buka

chodziło mi o to czy będziesz w domu wtedy, to zajrzę na moment, tylko podaj adres

Stary 2012-04-20, 12:05   #2236
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to czy będziesz w domu wtedy, to zajrzę na moment, tylko podaj adres
Kurczę, możesz mieć problem z trafieniem chyba ze koleżanka wie, gdzie jest pasaż ruczaj

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-04-20, 12:12   #2237
kasiencja
Pani Buka

koleżanka mieszka tam nie pierwszy rok, więc pewnie tak - jakby co będę dzwonić, tylko poproszę adres na PW, ostatecznie na chwilę wyskoczysz

Stary 2012-04-20, 12:36   #2238
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
muszę sobie kupić szalik albo pożyczę od Granatowej :tu-usmiecha-sie-niesmiale:
Mam też bransoletki, kolczyki i inne takie

Blair, porozmawiasz ze mną kiedyś o tych kosmetykach na zywo? Latwiej będzie mi to poukładać w głowie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Francuski Pocałunek
Chyba mam ostatnio za duzo stresow jednak bo wczoraj az z nerwo w sie zaczelam dusic
Nie rozpiszę się, bo jestem w pracy, ale...
Frapo Chyba zartujesz?!
Zdrowie to podstawa. Nie praca, nie skończone kierunki. DROWIE!
Co Ci z tego wszystkiego jeśli ani nie będziesz mogła chodzić do pracy ani wydawać całej góry zarobionych wczesniej $, bo zwyczajnie zdrowie Ci wykonać tego nie pozwoli, przykuje do łóżka i nakaże być na łasce innych ludzi?

To naprawdę TYLKO dodatek do życia. Zamień chwile stresu na chwile radości i naucz cieszyć z tego, że masz sprawny umysł i ciało, dzięki którym zawsze sobie w życiu poradzisz, choćby nie wiem co się działo

Cytat:
(...) to przez najbliższe dwa lata będę chyba absolutnym noł lajfem
Nie obrażając innych i mimo tego, że Cię nie poznałam osobiście, wydajesz mi się byc jedną z, albo i naj, inteligentniejszą i najlepiej prognozującą duszą na wątku, także Twoje kompleksy mnie naprawdę wprowadzają w konsternację Jesteś świetna i dogonisz marzenia!

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Egipt wcale drogo nie wychodzi. Za 7 dni płaciłam 1 500zł w hotelu 4* opcja HB. W ogóle uważam, że tam nie opłaca się all- jedzenie jest syfiaste, tak samo drinki. A jedzenie w knajpach nie dość, że zróżnicowane, to pyszne i niezbyt drogie. Do plaży 100m, do centrum miasta niedaleko. Wycieczki- Kair 100$/ os., nurkowanie z butlą 30 lub 40$/os.
Ale gdyby człowiek chciał zobaczyć wszystkie atrakcje, popłynąć Nilem, odwiedzić Dolinę Królów, Luxor itp. to wychodzi ponad 3tys a za tyle to mam 3 inne wyjazdy
Jak już gdzieś jadę to lubię zobaczyć WSZYSTKIE must seen żeby w razie gdyby nie było mnie w przyszłości stać na powrót w tamto miejsce niczego nie żałować

Cytat:
co do wakacji - swobodnie czuję się tylko organizując sobie wakacje z Polsce, za granicą mnie to przerasta... no ale nie mam też za bardzo doświadczenia (bo sama jeżdżę na wakacje dopiero od ~3 lat) i swobody finansowej z jednej strony lubię mieć swobodę zwiedzania, z drugiej fajnie jak ktoś mnie trochę prowadzi za rączkę.
Powtarzam - przy podróżowaniu, pieniądze odgrywają dopiero trzeciorzedną rolę
1. Chęć
2. Kompan
3. Kasa
I mówi Wam to osoba, która zwiedziła już prawie całą Europę, a której nigdy się w życiu nie przelewało i nawet głupie 100zł oznaczało fortunę, ale jeśli już się je dostało pod choinkę/zarobiło zbierając królicznki od ludzi w Tesco, pozwalało odwiedzić Toruń, Trójmiasto, Międzyzdroje i Giewont w 5 dni i bez niczyjej pomocy (w sensie, że nikt mi za nic nie zapłacił, nikt mnie nie ugościł po znajomości itp).

Po prostu trzeba wybrać taki sposób wypoczunku jaki nam odpowiada. Tak jak gg pisała, ją frustruje wyszukiwanie i porównywanie ofert, a ja to uwielbiam.
SdC nie wyobraża sobie wakacji bez hotelu i spania pod chmurką/w namiocie, a ja to uwielbiam.
Piękne jest to, że turystykę można uprawiać na wiele sposobów i istnieje wiele alternatyw
Każdy znajdzie coś dla siebie.

Zorganizowanie jakiegoś wspólnego wizażowego wyjazdu killudniowego, żeby na własnej skórze się przekonać, że można, jest raczej nierealne

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-04-20 o 12:42
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:45   #2239
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
wychodzę z założenia że filtr z filtra zawsze będzie trochę działał, troche działa filtr z kremu i 2x trochę to wyjdzie ok
jak chcesz się chronić przed zmarszczkami i przebarwieniami po kwasie - musisz mieć stabilny filt uva, którego nie trzeba reaplikować. W kremach są zazwyczaj tylko filtry uvb.
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Powtarzam - przy podróżowaniu, pieniądze odgrywają dopiero trzeciorzedną rolę
1. Chęć
2. Kompan
3. Kasa
I mówi Wam to osoba, która zwiedziła już prawie całą Europę, a której nigdy się w życiu nie przelewało i nawet głupie 100zł oznaczało fortunę, ale jeśli już się je dostało pod choinkę/zarobiło zbierając królicznki od ludzi w Tesco, pozwalało odwiedzić Toruń, Trójmiasto, Międzyzdroje i Giewont w 5 dni i bez niczyjej pomocy (w sensie, że nikt mi za nic nie zapłacił, nikt mnie nie ugościł po znajomości itp).
Ja bym razcej na pozycji 2. umieściła ,,talent"
Który Ty masz
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:57   #2240
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Po prostu trzeba wybrać taki sposób wypoczunku jaki nam odpowiada. Tak jak gg pisała, ją frustruje wyszukiwanie i porównywanie ofert, a ja to uwielbiam.
SdC nie wyobraża sobie wakacji bez hotelu i spania pod chmurką/w namiocie, a ja to uwielbiam.
Piękne jest to, że turystykę można uprawiać na wiele sposobów i istnieje wiele alternatyw
Każdy znajdzie coś dla siebie.
Dlatego u mnie kasa odgrywa trochę większą rolę .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:58   #2241
nicRu
maszyna, nie człowiek

granatowo, dziękuję za takie miłę słowa :buzi: Każdy niby wie, że czasem bycie w czymś po prostu całkiem dobrym to niezłe osiągnięcie, ale jak długo się w samego siebie nie wierzyło, to czasami potrafi się to długo ciągnąć i wciąż miewam takie okropne, dołujące przebłyski.
Stary 2012-04-20, 13:05   #2242
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
a ja bym najchętniej wyjechała na cały miesiąc z Krakowa do swojej mieściny, przerażają mnie te tłumy, fakt że mam zajęcia koło Błoni i kupę egzaminów przez całe Euro, więc nie będę miała głowy do meczów. chociaż piłkę nożną w sumie nawet lubię i rozumiem
my chyba z Helusią ruszymy do teściów

Cytat:
Podziwiam podróżujących tanio. Mnie wykańcza porównywanie cen, szukanie noclegów, szcaowanie kosztów komunikacji i cała reszta. Jestem turysta All inc - wyłącz mózg No dobra, może nie całkiem - lubię wynajem samochodu i samowolny objazd.
My z mężem dwa lata temu 3 tygodnie zwiedzaliśmy Irlandię. Wszystko sami wyszukaliśmy i organizowaliśmy. Zwiedziliśmy Dublin, Galway, Wyspy Aran na rowerach, widzieliśmy Mochery i Conemare i jedyny fiord w Irlandii. Tylko w Dublinie spalismy u kuzynki męża pod Dublinem, a tak to po hostelach i raz u mojej przyjaciółki z dzieciństwa która mieszka w Limerick. Zaplanowaliśmy wyjazd ogólnie a na miejscu precyzowaliśmy plany. Fajnie był, plecak na plecy i autobusem zwiedzaliśmy wyspę bo zrezygnowaliśmy z wypożyczania auta (i jazdy lewą stroną) .

Tak czytam nicRu i rozumiem jej problemy. Też byłam i jestem mocno zakompleksiona i nie wierze w siebie, swoje i siły i możliwość. Analizując to wiem ze to wynika z moje wychowanie i podejścia moich rodziców.
Chciałabym żeby Helusia była inna, by wierzyła w siebie i zastanawiam się jak wychować dziecko by nie miało kompleksów.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:15   #2243
Melka88
Zakorzenienie

Najgorzej jak kompleksy idą w parze z wielką ambicją To jest moje przekleństwo
I to właśnie z podobnej przyczyny, jak u Ciebie, NicRu. Z najlepszej uczennicy w klasie w gimnazjum stałam się tylko "dobrą" w liceum, nagle tyle zdolniejszych wokół.. Straciłam wiarę w siebie kompletnie. A jeszcze rodzina miała wielkie oczekiwania względem mnie. Wiedziałam, że każde potknięcie = zawód dla nich.
Potem jakoś jeszcze z chłopakami się nie układało.. Wszystko spychałam na wygląd zewnętrzny. Teraz już wiem, co było powodem ..

... ale kompleksów i ambicji nadal się nie pozbylam w pewnych sprawach ]:->

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-04-20, 13:28   #2244
nicRu
maszyna, nie człowiek

Moje życiowe uczuciowe w sumie długo było jedną wielką porażką, może dlatego uporczywie szukałam przyczyny w wyglądzie
Stary 2012-04-20, 13:32   #2245
2016070953
Konto usunięte

- jeżeli jest kasa to sobie można podróżować,
- jeżeli ma się kasę a sie zachoruje - no problem można iść do lepszych specjalistów, kupić lepsze leki itp,
- ja tez nie jeżdże jak nie mam kasy, spanie pod namiotem i jedzenie byly czego lub odmawianie sobie wszystkiego na wyjeździe odpada. Nie po to się jedzie żeby się męczyc w spartańskich warunkach. Urlop to nie survival.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:33   #2246
kasiencja
Pani Buka

Melka, coś w tym jest. Ja tak miałam - podstawówka, gimnazjum, bez większego wysiłku błyszczałam, byłam najlepszą uczennicą w klasie (nie zawsze mi to odpowiadało, ale cóż), rodzina bardzo dumna... potem w liceum trafiłam na wielu zdolnych, inteligentnych ludzi - dotarło do mnie, że to nie takie hop siup i trzeba się trochę postarać - byłam jedną z wielu. potem poszłam na studia, poznałam trochę osób (w tym Was), mega inteligentnych, oczytanych, "ogarniętych", z pasją, i nagle poczułam się okropnie przeciętna, trudno sobie z tym ot tak poradzić co nie znaczy że się nie da

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-04-20 o 13:34
Stary 2012-04-20, 13:37   #2247
2016070953
Konto usunięte

Kasiencja, wcale nie jesteś przeciętna
Jesteś sliczna, studiujesz fajny kierunek, masz fajne pasje, super znasz angielski....
Stary 2012-04-20, 13:49   #2248
Konto usunięte

Cytat:
Melka, coś w tym jest. Ja tak miałam - podstawówka, gimnazjum, bez większego wysiłku błyszczałam, byłam najlepszą uczennicą w klasie (nie zawsze mi to odpowiadało, ale cóż), rodzina bardzo dumna... potem w liceum trafiłam na wielu zdolnych, inteligentnych ludzi - dotarło do mnie, że to nie takie hop siup i trzeba się trochę postarać - byłam jedną z wielu. potem poszłam na studia, poznałam trochę osób (w tym Was), mega inteligentnych, oczytanych, "ogarniętych", z pasją, i nagle poczułam się okropnie przeciętna, trudno sobie z tym ot tak poradzić co nie znaczy że się nie da
Ale co Ty wygadujesz! No proszę Cię... Masz tak nieprzeciętna urodę i sposób rozmowy, że trudno Cię nie zapamiętać. Spodobałaś się mojemu bratu - wypytywał mnie o Ciebie
Tu niechodzi o to, żeby byc ponad standard, ale o to żeby być sobą! I dobrze się z tym czuć
Stary 2012-04-20, 13:49   #2249
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Właśnie, ja nie mam pasji żadnych. I to mnie boli. I nie jesteś przeciętna, jak napisałą hard, super znasz angielski - pewnie nie zrozumiałabym nic jakbyś się odezwała po angielsku, bo w ciągu roku ten język prawie że u mnie zanikł
Stary 2012-04-20, 13:50   #2250
2016070953
Konto usunięte

Tylko popacz, bycie sobą z reguły nie podoba sie otoczeniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości