|
|
#2251 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
oj tam Hard, gadanie. jakie pasje? jaki angielski? słyszałaś kiedyś jak go używam? w tej chwili większość ludzi zna angielski na takim poziomie jak ja albo i lepiej (zwłaszcza że od matury spadłam z poziomu C1 do jakiegoś B1 pewnie), i nie jest to nic wyróżniającego, co innego jakbym znała jeszcze inny język. a będę chciała znać, mam nadzieję że się nauczę.
mniejsza z tym. ale fajnie się można za to zainspirować innymi. Mszpilka, to musiał być świetny wyjazd! Granatowo, zgadzam się - nie dałoby się ugadać wspólnego wizażowego wyjazdu w żadnym wypadku, skoro czasem jest to problem wśród bliskich znajomych nawet ![]() Hiper, sposób rozmowy? co to znaczy, bo mnie zaintrygowałaś?
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-04-20 o 13:52 |
|
|
|
#2252 |
|
Konto usunięte
|
Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Bycie sobą nie oznacza braku zmian w sobie i dążenia do samodoskonalenia się. Chodzi o to, że ludzie lubię otaczać się oryginałami, nie czyimiś kopiami.
Masz taki łagodny głos, rozmowa z Tobą jest kojąco-uspokajająca bez względu na to czym jest temat rozmowy. |
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2012-04-20 o 15:03 |
|
|
|
|
#2254 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a 60-tki też nie??Cytat:
Można też się rozglądnąć za dłuższym wyjazdem - 14 dni, takim pół objazdówka (lub rejs Nilem i zwiedzanie) pół lezenie na plaży i all. Na lastach, szczególnie od stycznia do kwietnia, mozna upolowac takie wyjazdy w naprawdę przyzwoitej jak na 2 tyg. cenie. Konkretów nie podam, bo mnie Egipt zupełnie nie ciągnie - z tych samych powodów co gg wymieniła, więc nie śledziłam pilnie ale parę perełek mi w oko wpadło. A taki układ właściwie juz nie potrzebuje żadnych dodatkowych wycieczek fakultatywnych więc niewiele się dokłada. Moja mama z babcią były tak parę lat temu (wtedy było dużo drożej jeszcze) i były bardzo zadowolone. Co do Krety Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2255 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja w tej Francji bylam na wycieczce klasowej, co oznacza, że polegala na szukaniu najtańszej opcji, by każdy mógł pojechać. I pomimo drobnych niedogodności nie żałuję
|
#2256 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
zwłaszcza że potem nie pamięta się tych niedogodności, a raczej dobre rzeczy - umysł sobie to 'wybiela' ![]() ja na takiej właśnie wycieczce klasowej byłam w Grecji - autokar był fatalny, ciasny i ze słabą klimatyzacją, a przecież jechaliśmy ze 2 dni - potem kilka godzin schodziła mi opuchlizna z kostek
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-04-20 o 14:44 |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Baby! Moja 82 letnia babcia wybiera się w maju na wycieczkę AUTOKAROWĄ do Paryża (po drodze zamki nad Loarą).... przy takiej postawie to naprawdę aż wstyd narzekać na uniedogodnienia i trudności hehehehe
Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2012-04-20 o 14:48 |
|
|
|
#2258 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja jechałam ponad dobę, ale kogo to obchodziło, skoro pierwsze co zobacyzliśmy to lazurowe wybrzeże
|
#2259 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
To jak upoluję, to będę Cię męczyć o szczegóły
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W autokarze do Grecji spędziłam 24h i nie narzekałąm (ale jechałam z dawno niewidzianą przyjaciółką)Ale na wyjazd pod namiot jestem chyba za stara ostatnio byłam jakieś 4 albo 5 lat temu na woodstocku - przez tydzień mnie potem nery (kręgosłup ) napierdzielały![]() Chociaż podobno są takie specjalne maty, które bardzo dobrze izolują - więc może jeszcze nie jestem stracona
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Ma się podobać Tobie, nie otoczeniu
![]() Ale tu dzisiaj motywująco, fiu fiu
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie te rozkminy zdemotywowały i prawie wpędziły w depresję...Chyba muszę się napić!
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś kto widział skład twierdził, że będzie bardziej bielić, ale jak sama nie zobaczę i nie porównam to nie uwierzę Ale chyba jeszcze zakupię na wszelki wypadek zapasy 60.Nie jestem ortodosem i nie zważam na te reakcje z kolorówką. Ale chyba faktycznie tak. |
||
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Ah zapomniałam, miałam Was jeszcze prosić o opinię - gdybyście miały wziąć udział w warsztatach aranżacji balkonu/tarasu, to czego chciałybyście się dowiedzieć na takich warsztatach? A jeżeli ktoś uważa, że to strata czasu to tez proszę o uzasadnienie
. Dziękuję z góry, będę wdzięczna...---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- [QUOTE=Ineso;33674482]Witaj w klubie. Tylko ja mam gorzej - nie mogę pić ze względu na leki ![]() O, wyedukowana Ktoś kto widział skład twierdził, że będzie bardziej bielić, ale jak sama nie zobaczę i nie porównam to nie uwierzę Ale chyba jeszcze zakupię na wszelki wypadek zapasy 60.Nie jestem ortodosem i nie zważam na te reakcje z kolorówką. Ale chyba faktycznie tak.[/QUOTE] Ale skąd to zdemotywowanie? ![]() Średnio wyedukowana ale coś tam się orientowałam jak się zaczynałam złuszczać. A z ta kolorówką to nie to samo na co zwracałaś uwagę Szyrkowi? |
|
|
|
#2267 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najfajniejsze było to że do granicy parku było 10min piechotką, koło domu zaczynał się szlak rowerowy, którym dojeżdżało się przez łąki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. mnie rejs śmierdzącym Nilem nie bawił, poza tym za rejsami nie przepadam bo zwyczajnie mi się nudzą, nad Luxorem się zastanawiałam ale stwierdziłam, że jest za daleko i za gorąco i za drogo i za mało mieliśmy czasu te punkty które chciałam zaliczyć w Egipcie mam zaliczone i wiem, że więcej tam nie wrócę. Chciałam jeszcze popłynąć na wyspę Giftun żeby zobaczyć delfiny, ale nigdy nie wiadomo czy się pojawią, a na szczęście delfiny są też w innych rejonach więc jeszcze szansę mam ![]() 3. na kilkudniowy wyjazd w różnych warunkach piszę się obiema rękami np. chętnie pojechałabym na 2-3 dni w góry połazić ![]() mnie nie przeszkadzają różne warunki, czasem nawet spartańskie. marzy mi się np wyjazd autostopem zresztą przykład mam z Chorwacji- wymyśliłam sobie, że pojedziemy na pole namiotowe, bo mają fajnie to zorganizowane, dobre zaplecze sanitarne itd., spakowaliśmy full gratów żeby jako tako tam funkcjonować, a na miejscu okazało się, że ludzie mają namioty jak apartamenty, a my 2os. igloo bez przedsionka, w samochodzie wszystko trzeba przewalać bo nic się nie da znaleźć, zapomnieliśmy stoliczka turystycznego więc wszystko odbywało się na ziemi, a przede wszystkim P. zupełnie nie nadaje się na takie warunki i po 1h na polu miałam ochotę go zastrzelić. no i co najwazniejsze- finansowo okazało się, że pole namiotowe jest tylko 5euro tańsze niż pokój z łazienką, dostępem do kuchni i wyjściem na taras z ogrodem Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33672500]Ale co Ty wygadujesz! No proszę Cię... Masz tak nieprzeciętna urodę i sposób rozmowy, że trudno Cię nie zapamiętać. Spodobałaś się mojemu bratu - wypytywał mnie o Ciebie ![]() Tu niechodzi o to, żeby byc ponad standard, ale o to żeby być sobą! I dobrze się z tym czuć [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() ale przynajmniej będziesz mogła sobie trochę na tym l4 odpocząć, a i będziesz miała sporo wolnego czasu więc może warto go poświęcić na szukanie pracy? a co tam jest fajnego i ciekawego? Cytat:
)- ponieważ lubi śpiewać należy do chóru i jest tam średnia wieku 55+ z przewagę 70+. raz do roku robią 2 tygodniowe " tournee" po Europie właśnie autokarem. Teraz jadą m.in. do Włoch i jak widziałam harmonogram to mają np. 16h przejazd no ale ludzie jadą i wytrzymują i jest super.jedne z moich lepszych wakacji to wyjazd autokarem na 3tyg. i zwiedzanie Grecji i Turcji- bosko! łatwo nie było ale teraz nie pamiętam niedogodności, a to co widziałam, a zwiedziłam niemal całą Grecję i europejską część Turcji.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
|
|
|
#2268 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Noico - myślę, że np. ktoś z zainteresowaniami mojej mamy mógłby na takie warsztaty się wybrać. Z pewnością jakie rośliny, gdzie, dlaczego, może jakieś przykładowe zdjęcia
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm to miasteczko/wieś ma samo w sobie jakiś taki unikatowy, staroswiecki i niepowtarzalny urok. Ryneczek i domki do okoła są śliczne. Jest tam zazwyczaj (nie wiem jak w długie weekendy) wielka cisza i spokój. Mozna pospacerowac po okolicznych lasach albo potraktować miejscówkę jako punkt wypadowy w okoliczne górki. Ja mam sentymentalny stosunek do niej poprostu
.Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
gg - właśnie czegoś takiego szukałam!! Dzięki
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poza tym boję się pająków (mam fobię) i namiot z tego względu zupełnie odpada . Nie chodzi o to, że włażą, ale sama myśl o tym napawa mnie lękiem, że nie dałabym rady spać .
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było. Już u mnie tak nie jest. Popracowałam nad sobą, zmieniłam środowisko i podbudowałam samoocenę. Nadal nie jest idealnie, ale nie jest również źle. Trudno funkcjonować w otoczeniu, wiedząc, że jest tyle osób wokół nas, które są niesamowite z tego i tego, inteligencja aż bucha itp. Ale na szczęście znalazłam jakieś swoje małe pasje i zainteresowania, które staram się rozwijać. Chociaż widząc, jak niektórzy prują do przodu, a ja nadal w tym samym miejscu, nie jest łatwo, ale staram się nie narzekać, bo to ode mnie tylko zależy. Pewnie nigdy nie będę pruła jak inni, ale chociaż wiem, że mogę; po prostu sama tego nie robię, to moja wina, więc nie ma co narzekać. W ogóle tak na marginesie, bo mi się przypomniało: zauważyłam czasami, że ludzie "pocieszają się" - jeżeli chodzi o podbudowę własnego wyglądu - na przykład tym, że i modelki nie są idealne albo jak aktorki wyglądają bez makijażu. Jak z Wami jest? Bo mnie w życiu nie przyszło to na myśl. Cóż z tego, że Jessica Alba wygląda normalnie bez makijażu, skoro ja mogę się wypindrzyć, wymalować i wystroić jak szczur na otwarcie kanału, a ktoś stanie koło mnie, kto dopiero co wyszedł z łóżka, i wygląda o tysiąc razy lepiej. To jest dopiero załamujące ![]() W ogóle mam zwrot humoru o 180* od stanu wczorajszego. Często tak jest, że nie może być idealnie Ale mam nadzieję, że będę lepiej się czuć wieczorem; nie ma to jak dobre towarzystwo i jakiś fajny film do obejrzenia ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hm, wolę podbudowywać się widząc "zalety" u siebie niż "wady" w innych - np. to, że taka Alba jest zwykłą kobietą nie sprawia, że czuję się ładniej, bo nie zmienia nic w moim wyglądzie
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Cię czuję Dla mnie odpoczynek = leżenie + opalanie Mogę coś zwiedzić, ale jednak naprawdę odpoczywam i psychicznie i fizycznie na leżaku z drinkiem w ręce ![]() Założyłam te soczewki big eyes brązowe i jest świetny efekt
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-04-30 o 15:14 |
|
|
|
#2278 |
|
Konto usunięte
|
Koniec tego narzekania
![]() na następnym spotkaniu robimy tak jak juz kiedyś któraś z Was wspomniała: w ruch pojdą kartki z nickami i każdy napisze co dana osoba ma w sobie wyjątkowego i ładnego, coś, czego jej zazdrościmy zobaczycie same ile rzeczy się dowiecie na swój temat
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mimo że nie lubię porównywania to jest ono dla mnie naturalne-chyba nie da się tego uniknąć. A skoro idealne modelki/aktorki wcale takie och ach nie są to jakoś mnie to przekonuje, że ja też nie muszę być idealna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

Chyba zartujesz?!
a 60-tki też nie??

) napierdzielały

no ale ludzie jadą i wytrzymują i jest super.
.