Krakowianki - część XVII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 13:50   #2251
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Krakowianki - część XVII

oj tam Hard, gadanie. jakie pasje? jaki angielski? słyszałaś kiedyś jak go używam? w tej chwili większość ludzi zna angielski na takim poziomie jak ja albo i lepiej (zwłaszcza że od matury spadłam z poziomu C1 do jakiegoś B1 pewnie), i nie jest to nic wyróżniającego, co innego jakbym znała jeszcze inny język. a będę chciała znać, mam nadzieję że się nauczę.
mniejsza z tym. ale fajnie się można za to zainspirować innymi.

Mszpilka, to musiał być świetny wyjazd!

Granatowo, zgadzam się - nie dałoby się ugadać wspólnego wizażowego wyjazdu w żadnym wypadku, skoro czasem jest to problem wśród bliskich znajomych nawet

Hiper, sposób rozmowy? co to znaczy, bo mnie zaintrygowałaś?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-04-20 o 13:52
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:26   #2252
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Tylko popacz, bycie sobą z reguły nie podoba sie otoczeniu
Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Bycie sobą nie oznacza braku zmian w sobie i dążenia do samodoskonalenia się. Chodzi o to, że ludzie lubię otaczać się oryginałami, nie czyimiś kopiami.

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Hiper, sposób rozmowy? co to znaczy, bo mnie zaintrygowałaś?
Masz taki łagodny głos, rozmowa z Tobą jest kojąco-uspokajająca bez względu na to czym jest temat rozmowy.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:27   #2253
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość

Nie rozpiszę się, bo jestem w pracy, ale...
Frapo Chyba zartujesz?!
Zdrowie to podstawa. Nie praca, nie skończone kierunki. DROWIE!
Co Ci z tego wszystkiego jeśli ani nie będziesz mogła chodzić do pracy ani wydawać całej góry zarobionych wczesniej $, bo zwyczajnie zdrowie Ci wykonać tego nie pozwoli, przykuje do łóżka i nakaże być na łasce innych ludzi?

To naprawdę TYLKO dodatek do życia. Zamień chwile stresu na chwile radości i naucz cieszyć z tego, że masz sprawny umysł i ciało, dzięki którym zawsze sobie w życiu poradzisz, choćby nie wiem co się działo

Granatowo bylam dzis u lekarki dala mi leki na uspokojenie i zlecila sterte badan i stwierdzila ze jestem przemeczona i zestresowana. Dostalam 20 dni l4. I teraz mam myslenie -- czy jak wroce z tego l 4 to czy nie zastane wypowiedzenia w pracy. Mam szefa mega skapca

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK

Edytowane przez francuski pocalunek
Czas edycji: 2012-04-20 o 15:03
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:33   #2254
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
szyrek - ten filtr babydream tez zmienili chyba dwa lata temu i kijowy się zrobił. A próbowałaś sorayi 45? to hit, którego w tym roku soraya nie wypuszcza, ale można znaleźć wyprzedaże z zeszłego roku jeszcze.
Wg mnie tonik z hydomanilem jest przyjemniejszy niż z HA, bo tamten lekko się klei.
Czemu nie wypuszcza??!! a 60-tki też nie??

Cytat:
gg - no to już z Kairem to jest 1900zł, a gdzie Sahara, i reszta Żeby zobaczyć więcej to trzeba tak, jak piszesz conajmniej dwa tygodnie.

Aktualnie marzy mi się w tym roku Kreta i zwiedzanie skuterem
W temacie Egipt:
Można też się rozglądnąć za dłuższym wyjazdem - 14 dni, takim pół objazdówka (lub rejs Nilem i zwiedzanie) pół lezenie na plaży i all. Na lastach, szczególnie od stycznia do kwietnia, mozna upolowac takie wyjazdy w naprawdę przyzwoitej jak na 2 tyg. cenie. Konkretów nie podam, bo mnie Egipt zupełnie nie ciągnie - z tych samych powodów co gg wymieniła, więc nie śledziłam pilnie ale parę perełek mi w oko wpadło. A taki układ właściwie juz nie potrzebuje żadnych dodatkowych wycieczek fakultatywnych więc niewiele się dokłada. Moja mama z babcią były tak parę lat temu (wtedy było dużo drożej jeszcze) i były bardzo zadowolone.

Co do Krety kocham ale byłam już 3 razy, co nie znaczy, że mi się znudziła albo, że widziałam wszystko ale w tym roku mi się Korfu marzy. Tylko, że tam krótszy sezon niz na Krecie.

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Jeśli jest tam coś poza sanktuarium...
O Blisko do Lanckorony jest Moglibyśmy tam jechać z rowerami w bagażniku
Lanckorona

Cytat:
- jeżeli jest kasa to sobie można podróżować,
- jeżeli ma się kasę a sie zachoruje - no problem można iść do lepszych specjalistów, kupić lepsze leki itp,
- ja tez nie jeżdże jak nie mam kasy, spanie pod namiotem i jedzenie byly czego lub odmawianie sobie wszystkiego na wyjeździe odpada. Nie po to się jedzie żeby się męczyc w spartańskich warunkach. Urlop to nie survival.
Wiesz Hard, ja tam wolę jechać z konserwami i spać w namiocie za to przeżywać przygody i kolekcjonować wrażenia, wsponienia, niż nie jechać i pisać - też bym gdzieś sobie pojechała
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:38   #2255
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja w tej Francji bylam na wycieczce klasowej, co oznacza, że polegala na szukaniu najtańszej opcji, by każdy mógł pojechać. I pomimo drobnych niedogodności nie żałuję
Stary 2012-04-20, 14:42   #2256
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja w tej Francji bylam na wycieczce klasowej, co oznacza, że polegala na szukaniu najtańszej opcji, by każdy mógł pojechać. I pomimo drobnych niedogodności nie żałuję

zwłaszcza że potem nie pamięta się tych niedogodności, a raczej dobre rzeczy - umysł sobie to 'wybiela'
ja na takiej właśnie wycieczce klasowej byłam w Grecji - autokar był fatalny, ciasny i ze słabą klimatyzacją, a przecież jechaliśmy ze 2 dni - potem kilka godzin schodziła mi opuchlizna z kostek

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-04-20 o 14:44
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:46   #2257
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Baby! Moja 82 letnia babcia wybiera się w maju na wycieczkę AUTOKAROWĄ do Paryża (po drodze zamki nad Loarą).... przy takiej postawie to naprawdę aż wstyd narzekać na uniedogodnienia i trudności hehehehe Chcieć, to móc - jak to mówią

Edytowane przez noicojamamtuwpisac
Czas edycji: 2012-04-20 o 14:48
Stary 2012-04-20, 14:48   #2258
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja jechałam ponad dobę, ale kogo to obchodziło, skoro pierwsze co zobacyzliśmy to lazurowe wybrzeże
Stary 2012-04-20, 14:51   #2259
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Baby! Moja 82 letnia babcia wybiera się w maju na wycieczkę AUTOKAROWĄ do Paryża (po drodze zamki nad Loarą).... przy takiej postawie to naprawdę aż wstyd narzekać na uniedogodnienia i trudności hehehehe Chcieć, to móc - jak to mówią
Dobrze mówi, polać Jej
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:58   #2260
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Czemu nie wypuszcza??!! a 60-tki też nie??

Co do Krety kocham ale byłam już 3 razy, co nie znaczy, że mi się znudziła albo, że widziałam wszystko ale w tym roku mi się Korfu marzy. Tylko, że tam krótszy sezon niz na Krecie.
zastępują 45 i 60 => 50spf

To jak upoluję, to będę Cię męczyć o szczegóły
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:05   #2261
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

zwłaszcza że potem nie pamięta się tych niedogodności, a raczej dobre rzeczy - umysł sobie to 'wybiela'
ja na takiej właśnie wycieczce klasowej byłam w Grecji - autokar był fatalny, ciasny i ze słabą klimatyzacją, a przecież jechaliśmy ze 2 dni - potem kilka godzin schodziła mi opuchlizna z kostek
I spanie na złamaną żyrafę! to są momenty, w których doceniam że mam krótkie nogi W autokarze do Grecji spędziłam 24h i nie narzekałąm (ale jechałam z dawno niewidzianą przyjaciółką)

Ale na wyjazd pod namiot jestem chyba za stara ostatnio byłam jakieś 4 albo 5 lat temu na woodstocku - przez tydzień mnie potem nery (kręgosłup) napierdzielały
Chociaż podobno są takie specjalne maty, które bardzo dobrze izolują - więc może jeszcze nie jestem stracona

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:07   #2262
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko popacz, bycie sobą z reguły nie podoba sie otoczeniu
Ma się podobać Tobie, nie otoczeniu

Ale tu dzisiaj motywująco, fiu fiu
Stary 2012-04-20, 15:09   #2263
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj motywująco, fiu fiu
A mnie te rozkminy zdemotywowały i prawie wpędziły w depresję...Chyba muszę się napić!
Stary 2012-04-20, 15:10   #2264
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
zastępują 45 i 60 => 50spf

To jak upoluję, to będę Cię męczyć o szczegóły
Aha czyli po europejsku to chyba nieistotna zmiana? A dobrze pamiętam, że na nia mozna śmiało podkłady i pudry?

Postaram się pomóc jak umiem najlepiej
Stary 2012-04-20, 15:14   #2265
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A mnie te rozkminy zdemotywowały i prawie wpędziły w depresję...Chyba muszę się napić!
Witaj w klubie. Tylko ja mam gorzej - nie mogę pić ze względu na leki
Cytat:
Aha czyli po europejsku to chyba nieistotna zmiana? A dobrze pamiętam, że na nia mozna śmiało podkłady i pudry?
O, wyedukowana Ktoś kto widział skład twierdził, że będzie bardziej bielić, ale jak sama nie zobaczę i nie porównam to nie uwierzę Ale chyba jeszcze zakupię na wszelki wypadek zapasy 60.
Nie jestem ortodosem i nie zważam na te reakcje z kolorówką. Ale chyba faktycznie tak.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:18   #2266
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Ah zapomniałam, miałam Was jeszcze prosić o opinię - gdybyście miały wziąć udział w warsztatach aranżacji balkonu/tarasu, to czego chciałybyście się dowiedzieć na takich warsztatach? A jeżeli ktoś uważa, że to strata czasu to tez proszę o uzasadnienie . Dziękuję z góry, będę wdzięczna...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

[QUOTE=Ineso;33674482]Witaj w klubie. Tylko ja mam gorzej - nie mogę pić ze względu na leki

O, wyedukowana Ktoś kto widział skład twierdził, że będzie bardziej bielić, ale jak sama nie zobaczę i nie porównam to nie uwierzę Ale chyba jeszcze zakupię na wszelki wypadek zapasy 60.
Nie jestem ortodosem i nie zważam na te reakcje z kolorówką. Ale chyba faktycznie tak.[/QUOTE]

Ale skąd to zdemotywowanie?

Średnio wyedukowana ale coś tam się orientowałam jak się zaczynałam złuszczać. A z ta kolorówką to nie to samo na co zwracałaś uwagę Szyrkowi?
Stary 2012-04-20, 15:19   #2267
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
gg - właśnie czegoś w ciszy i spokoju szukam A mogłabym w razie czego prosić o namiary?
Chociaż pewnie skończy się na piknikowaniu nad Wisłą z książkami i scrabble
z tego co pamiętam to to było tu: http://www.eholiday.pl/noclegi-kx870...#gal_tab_photo
najfajniejsze było to że do granicy parku było 10min piechotką, koło domu zaczynał się szlak rowerowy, którym dojeżdżało się przez łąki do wejścia do OPN i potem już można było szlaeć gdzie się chciało, a była absolutna cisza i spokój. W miejscowości jest mały sklep i jeziorko gdzie można zrobić grilla, no albo można też na podwórku. Właścicielka jest wręcz urocza

Cytat:
gg22, ostatni tak miałam, zę wszystko mi w miarę szło i w tym tygodniu mnie złapało i męczy Liczę, że poukładam sprawy i spokojnie odpocznę w długi weekend
rozumiem taki stan rzeczy. sama ostatnio tak mam i najgorsze jest to, że mam zrobić milion rzeczy a tak strasznie mi czas ucieka i nie to że go marnuję (choć troszkę tak jak się lenie) ale dzień mija tak szybko, że nie jestem w stanie zrobić wszystkiego co planowałam rano

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
1. Mam też bransoletki, kolczyki i inne takie

2. Ale gdyby człowiek chciał zobaczyć wszystkie atrakcje, popłynąć Nilem, odwiedzić Dolinę Królów, Luxor itp. to wychodzi ponad 3tys a za tyle to mam 3 inne wyjazdy
Jak już gdzieś jadę to lubię zobaczyć WSZYSTKIE must seen żeby w razie gdyby nie było mnie w przyszłości stać na powrót w tamto miejsce niczego nie żałować

3. Zorganizowanie jakiegoś wspólnego wizażowego wyjazdu killudniowego, żeby na własnej skórze się przekonać, że można, jest raczej nierealne
1. miałam na myśli szalik Polski

2. mnie rejs śmierdzącym Nilem nie bawił, poza tym za rejsami nie przepadam bo zwyczajnie mi się nudzą, nad Luxorem się zastanawiałam ale stwierdziłam, że jest za daleko i za gorąco i za drogo i za mało mieliśmy czasu i nie czuję specjalnego niedosytu.
te punkty które chciałam zaliczyć w Egipcie mam zaliczone i wiem, że więcej tam nie wrócę. Chciałam jeszcze popłynąć na wyspę Giftun żeby zobaczyć delfiny, ale nigdy nie wiadomo czy się pojawią, a na szczęście delfiny są też w innych rejonach więc jeszcze szansę mam

3. na kilkudniowy wyjazd w różnych warunkach piszę się obiema rękami np. chętnie pojechałabym na 2-3 dni w góry połazić

mnie nie przeszkadzają różne warunki, czasem nawet spartańskie. marzy mi się np wyjazd autostopem ale jeśli chodzi o taki porządny wypoczynek, taki full urlop to jednak wolę wygodę, ale też w granicach normy.
zresztą przykład mam z Chorwacji- wymyśliłam sobie, że pojedziemy na pole namiotowe, bo mają fajnie to zorganizowane, dobre zaplecze sanitarne itd., spakowaliśmy full gratów żeby jako tako tam funkcjonować, a na miejscu okazało się, że ludzie mają namioty jak apartamenty, a my 2os. igloo bez przedsionka, w samochodzie wszystko trzeba przewalać bo nic się nie da znaleźć, zapomnieliśmy stoliczka turystycznego więc wszystko odbywało się na ziemi, a przede wszystkim P. zupełnie nie nadaje się na takie warunki i po 1h na polu miałam ochotę go zastrzelić. no i co najwazniejsze- finansowo okazało się, że pole namiotowe jest tylko 5euro tańsze niż pokój z łazienką, dostępem do kuchni i wyjściem na taras z ogrodem trudno byłoby nie skorzystać

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Najgorzej jak kompleksy idą w parze z wielką ambicją To jest moje przekleństwo

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33672500]Ale co Ty wygadujesz! No proszę Cię... Masz tak nieprzeciętna urodę i sposób rozmowy, że trudno Cię nie zapamiętać. Spodobałaś się mojemu bratu - wypytywał mnie o Ciebie
Tu niechodzi o to, żeby byc ponad standard, ale o to żeby być sobą! I dobrze się z tym czuć [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Granatowo bylam dzis u lekarki dala mi leki na uspokojenie i zlecila sterte badan i stwierdzila ze jestem przemeczona i zestresowana. Dostalam 20 dni l4. I teraz mam myslenie -- czy jak wroce z tego l 4 to czy nie zastane wypowiedzenia w pracy. Mam szefa mega skapca
ojjjj to widzę że jest ostro
ale przynajmniej będziesz mogła sobie trochę na tym l4 odpocząć, a i będziesz miała sporo wolnego czasu więc może warto go poświęcić na szukanie pracy?

Cytat:
Lanckorona
a co tam jest fajnego i ciekawego?

Cytat:
tak samo moja mama (nie ma 82lat)- ponieważ lubi śpiewać należy do chóru i jest tam średnia wieku 55+ z przewagę 70+. raz do roku robią 2 tygodniowe " tournee" po Europie właśnie autokarem. Teraz jadą m.in. do Włoch i jak widziałam harmonogram to mają np. 16h przejazd no ale ludzie jadą i wytrzymują i jest super.

jedne z moich lepszych wakacji to wyjazd autokarem na 3tyg. i zwiedzanie Grecji i Turcji- bosko! łatwo nie było ale teraz nie pamiętam niedogodności, a to co widziałam, a zwiedziłam niemal całą Grecję i europejską część Turcji.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:21   #2268
nicRu
maszyna, nie człowiek

Noico - myślę, że np. ktoś z zainteresowaniami mojej mamy mógłby na takie warsztaty się wybrać. Z pewnością jakie rośliny, gdzie, dlaczego, może jakieś przykładowe zdjęcia
Stary 2012-04-20, 15:37   #2269
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

a co tam jest fajnego i ciekawego?
Hmm to miasteczko/wieś ma samo w sobie jakiś taki unikatowy, staroswiecki i niepowtarzalny urok. Ryneczek i domki do okoła są śliczne. Jest tam zazwyczaj (nie wiem jak w długie weekendy) wielka cisza i spokój. Mozna pospacerowac po okolicznych lasach albo potraktować miejscówkę jako punkt wypadowy w okoliczne górki. Ja mam sentymentalny stosunek do niej poprostu .

Cytat:
Noico - myślę, że np. ktoś z zainteresowaniami mojej mamy mógłby na takie warsztaty się wybrać. Z pewnością jakie rośliny, gdzie, dlaczego, może jakieś przykładowe zdjęcia
O to podpytaj mamę, czego chciałaby sie dowiedzieć .
Stary 2012-04-20, 15:43   #2270
szyrek
Zadomowienie

gg - właśnie czegoś takiego szukałam!! Dzięki

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:50   #2271
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Hard, ja tam wolę jechać z konserwami i spać w namiocie za to przeżywać przygody i kolekcjonować wrażenia, wsponienia, niż nie jechać i pisać - też bym gdzieś sobie pojechała
Nie po to jadę na urlop, żeby się denerwować 2 tygodnie .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:57   #2272
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
To strasznie nerwowe jesteście . Ja napisałam co ja wolę - namiot nad ciepłym morzem niż siedzenie w domu, proste
Stary 2012-04-20, 16:00   #2273
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
To strasznie nerwowe jesteście . Ja napisałam co ja wolę - namiot nad ciepłym morzem niż siedzenie w domu, proste
Ja jestem . Poza tym boję się pająków (mam fobię) i namiot z tego względu zupełnie odpada . Nie chodzi o to, że włażą, ale sama myśl o tym napawa mnie lękiem, że nie dałabym rady spać .
Stary 2012-04-20, 16:03   #2274
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem . Poza tym boję się pająków (mam fobię) i namiot z tego względu zupełnie odpada . Nie chodzi o to, że włażą, ale sama myśl o tym napawa mnie lękiem, że nie dałabym rady spać .
Pająk może wleźć równie prosto do pokoju hehehe
Stary 2012-04-20, 16:07   #2275

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale brak samoakceptacji, swojego wyglądu zew. przekłada się bezpośrednio na Twoją wiarę w swoją inteligencję i siłę?
U mnie tak jest, a raczej było. Nie mam pojęcia, w jaki sposób te rzeczy ze sobą się zrosły, ale przez brak akceptacji wyglądu przeszło do spadku poczucia własnej wartości, a to znowu się przełożyło na inteligencję i całą resztę. Samoakceptacja u mnie leżała i tarzała się w błotku.
Żeby nie było. Już u mnie tak nie jest. Popracowałam nad sobą, zmieniłam środowisko i podbudowałam samoocenę. Nadal nie jest idealnie, ale nie jest również źle.

Trudno funkcjonować w otoczeniu, wiedząc, że jest tyle osób wokół nas, które są niesamowite z tego i tego, inteligencja aż bucha itp. Ale na szczęście znalazłam jakieś swoje małe pasje i zainteresowania, które staram się rozwijać. Chociaż widząc, jak niektórzy prują do przodu, a ja nadal w tym samym miejscu, nie jest łatwo, ale staram się nie narzekać, bo to ode mnie tylko zależy. Pewnie nigdy nie będę pruła jak inni, ale chociaż wiem, że mogę; po prostu sama tego nie robię, to moja wina, więc nie ma co narzekać.

W ogóle tak na marginesie, bo mi się przypomniało: zauważyłam czasami, że ludzie "pocieszają się" - jeżeli chodzi o podbudowę własnego wyglądu - na przykład tym, że i modelki nie są idealne albo jak aktorki wyglądają bez makijażu. Jak z Wami jest? Bo mnie w życiu nie przyszło to na myśl. Cóż z tego, że Jessica Alba wygląda normalnie bez makijażu, skoro ja mogę się wypindrzyć, wymalować i wystroić jak szczur na otwarcie kanału, a ktoś stanie koło mnie, kto dopiero co wyszedł z łóżka, i wygląda o tysiąc razy lepiej. To jest dopiero załamujące

W ogóle mam zwrot humoru o 180* od stanu wczorajszego. Często tak jest, że nie może być idealnie Ale mam nadzieję, że będę lepiej się czuć wieczorem; nie ma to jak dobre towarzystwo i jakiś fajny film do obejrzenia

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Ja boję się pająków, ale pod namiotem najbardziej przerażają mnie skorki
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:08   #2276
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hm, wolę podbudowywać się widząc "zalety" u siebie niż "wady" w innych - np. to, że taka Alba jest zwykłą kobietą nie sprawia, że czuję się ładniej, bo nie zmienia nic w moim wyglądzie
Stary 2012-04-20, 16:48   #2277
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego u mnie kasa odgrywa trochę większą rolę .
Cytat:

Jak ja Cię czuję Dla mnie odpoczynek = leżenie + opalanie Mogę coś zwiedzić, ale jednak naprawdę odpoczywam i psychicznie i fizycznie na leżaku z drinkiem w ręce

Założyłam te soczewki big eyes brązowe i jest świetny efekt

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2012-04-30 o 15:14
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:59   #2278
201608010929
Konto usunięte

Koniec tego narzekania

na następnym spotkaniu robimy tak jak juz kiedyś któraś z Was wspomniała: w ruch pojdą kartki z nickami i każdy napisze co dana osoba ma w sobie wyjątkowego i ładnego, coś, czego jej zazdrościmy zobaczycie same ile rzeczy się dowiecie na swój temat
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:06   #2279
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Koniec tego narzekania
No w końcu ktoś zareagował . Ja mam wrażenie, że jestem czasem zbyt inwazyjna i nie chciałam się odzywać .
Stary 2012-04-20, 17:12   #2280
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
W ogóle tak na marginesie, bo mi się przypomniało: zauważyłam czasami, że ludzie "pocieszają się" - jeżeli chodzi o podbudowę własnego wyglądu - na przykład tym, że i modelki nie są idealne albo jak aktorki wyglądają bez makijażu. Jak z Wami jest? Bo mnie w życiu nie przyszło to na myśl. Cóż z tego, że Jessica Alba wygląda normalnie bez makijażu, skoro ja mogę się wypindrzyć, wymalować i wystroić jak szczur na otwarcie kanału, a ktoś stanie koło mnie, kto dopiero co wyszedł z łóżka, i wygląda o tysiąc razy lepiej. To jest dopiero załamujące
Ja się tak pocieszam... Niestety mimo że nie lubię porównywania to jest ono dla mnie naturalne-chyba nie da się tego uniknąć. A skoro idealne modelki/aktorki wcale takie och ach nie są to jakoś mnie to przekonuje, że ja też nie muszę być idealna

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości