Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 14:59   #1621
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Gosia gratulacje śliczne imie wybrałaś

Ja po wczorajszej wizycie u reumatologa no niestety nie jest za ciekawie i chciala mnie do szpitala wyslac no ale oczywiście odmowilam i zapisala mi leki przeciwzapalne i sterydy niestety musialam odstawic malego od piersi no ale ciesze sie ze udalo sie ponad miesiąc na cycu być.

pytanie do mam karmiących mm jakie kupujecie??? Ja kupiłam Nan

pozdrawiam i buziaki dla maluszków

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:13   #1622
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

To chyba zależy od położnej. U mnie była ok. 40 min, wypełniła jakieś papiery, obejrzała małą, pokazała jak dobrze czyścić pępek, obejrzała jej dupkę, zajrzała w buzię i poodpowiadała na moje pytania - miałam całą listę dała numer telefonu i powiedziała, że jakbym chciała żeby jeszcze przyszła to wystarczy zadzwonić wiem, że niektórym jeszcze pokazują jak kąpać itp. to chyba sama prosisz jak czegoś nie umiesz zrobić. A kiedy do Ciebie przyjdzie?
Cieszę się, że już jesteście w domku fajne przywitanie mąż zrobił ja też miałam fajne z kwiatami, miło było a co do jedzonka to Kaja jeszcze jest malutka, ale z każdym dniem będzie ssała dłużej jak jej potrzeby się rozkręcą. Będzie dobrze
W poniedziałek mąż ma iśc do przychodni i ustalic termin, dziś był zapytac i powiedziano mu właśnie że w pon. będzie położna i trzeba się dogadac. Evvcia pisałaś że są na Kleczewskiej 2 położne?
Któraś fajniejsza chyba pisałąś?

a ile tych kup dziennie powinno byc? moja w szpitalu robiła sporo a dziś od rana nic, także nie wiem czy w ogóle coś się najada..

Rany dziś w ogóle nie śpi, jak ją kładę (przy cycku usypia) to zaraz się budzi i płacze i otwiera buźkę że głodna i tak wkółko.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Lenka super że w domku jesteście no i że mąż tak ładnie przygotował się na wasz powrót a do śpiworka córunia może jeszcze dojrzeje
Ja juz chyba z tydzień smaruję się maścią na pana H ale po każdej wizycie w wc wraca wszystko...

Co do wody to ja niegazowanej nie cierpię..no ale trzeba będzie się przywyczaić..na codzień pije mnóstwo herbaty Earl Grey Strong (po 2 torebki na 1 szklankę) a na okres karmienia zrobiłam zapas herbaty Rooibos...ponoć dobra na laktację i na anemię w razie co...

Lenka w której sali rodziłaś?

Kubusewa w sumie imię już wybrane...ale dość kontrowersyjne i tak kombinuje jakies w zastępstwie w razie gdyby tamto nam nie podpasowało jak na niego spojrzymy...hehe...

Desia może coś się jednak zacznie w najbliższych godzinach...skoro ktg cos tam jednak wykazało...
u mnie się zaczyna burza...uwielbiam burze...mam wizje porodu dziś w nocy a za oknem pioruny

Ja narazie wyłączam kompa...jakby coś się zaczęło to będę pisać do Ciebie Desia i do Lenki
no też tak myślę, że może dojrzeje, teraz woli byc opatulona jak w brzuszku.
Rodziłam w sali Hania:
http://szpital-inflancka.pl/site/h-a-n-i-a%EF%BB%BF
jak tak patrzę na te zdjęcia to aż mi się wszystkoprzypomina, kurcze muszę napisac ten opis porodu w końcu. Ale mała nie daje..

Pisz koniecznie Kochana!
Stary 2012-04-20, 15:19   #1623
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
SMS OD GOSI (OTRZYMALAM GODZINKE TEMU - ale bylam na spacerku z Hania)

''ERYK WAZY 3270.Glowke mial krzywo ulozona i juz szykowali do cesarki ale w ostatniej chwili udalo sie sn urodzic. Nic nie czulam bo mialam epidural. A Eryczek jest cudowny Wychodzimy popoludniu.''
Gosiu, jeszcze raz - Brawo!
Nie watpie ze Eryczek jest piekny i cudowny!
Czekamy na zdjecia!

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
moja Hanula to jednak bedzie ruda i bedziemy fajnie wygladac rudawa matka (pofarbowana) + rudawy pieprzniety pies + ojciec tez troche rudawy no i oczywiscie Hania ruda

Desiu co do jedzenia podczas karmienia: to ja sporo rzeczy juz jem: pierogi ruskie, zupe szczwiowa na kielbasie, brokulki, paluszki rybne z piekarnika, jablko i banana jem codziennie po sztuce, buraczki raz zjadlam i dopiero pozniej zobaczylam ze byly z octem i chili (ale 99% bylo burakow) - malutkiej na szczescie nic nie bylo, jem tez gotowe pastry (a tam wolowina i troche warzyw w srodku), sosy do makaronow w sloikach tez jem, szynke wedzona jadlam - nic nie bylo. zolty ser od samego poczatku (max 2plasterki dziennie),chalwy troche,kilka ciastek z czekolada (ale malo czekolady) tez sprobowalam, pomidory i ogorki, papryke mrozona i pozniej gotowana tez jadam, dzem z wisni raz dziennie ale cienko sobie na tost smaruje.jajko sadzone, jajecznice i gotowane.czasami malutka prezy sie jak ma kupke zrobic ale to trwa max 2-3 minuty i kolek dlugotrwalych dzieki Bogu nie ma.
O! Fajnie, tez duza roznorodnosc!
Dzieki

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:19   #1624
emigra
Zakorzenienie

Poczytalam wlasnie o dopajaniu niemowlat karmionych sztucznie/piersia. Piersia nie jest to konieczne, chyba ze jakims cudem dziecko robi twardsze kupki. To samo na mm - jesli kupki sa konsystencji pasty do zebow to dopajanie nie jest konieczne, jesli twardsze - konieczne i najlepiej w ilosci jednej porcji mleka przez caly dzien (czyli np Jula powinna wypijac dziennie ok 130 ml wody w kilku porcjach a wypija mi gora 20 ml) No i rozpoznac, ze dziecku chce sie pic mozna po tym ze wypycha ono jezyczek a moja wypycha ale pic nie bardzo jej sie podoba hehe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:21   #1625
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
o to widze ze nasze Córy to takie niereagujace ja listy nie napiszę bo by wyszło jaki obżartuch ze mnie nawet maca zaliczyłam no nie dałam rady przejsc obojetnie, nie za wiele, ale było doobre

Napisz na priv Konia, ja jestem lasuch i obzartuszek, nie ma sie co wstydzic

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 15:27   #1626
emigra
Zakorzenienie

Mamuski z doswiadczeniem - od kiedy rozszerzalyscie diety maluszkow? Trzymalyscie sie tak scisle wytycznych, ze po skonczonym 4 miesiacu?
Bo ja znam jednak mamuske co juz w drugim miesiacu czy trzecim zycia dziecka zaczela rozszerzac i bylo wszystko oki. Mam dwojke dzieciaczkow i z obojgiem tak robila. Przy czym oboje na mm... co o tym myslicie? Ja sie doczekac nie moge, az bede mogla malej podac pierwsza papke jak jestem w sklepie to sama sie slinie do tych sloiczkow z obiadkami i deserkami
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-20, 15:29   #1627
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
W poniedziałek mąż ma iśc do przychodni i ustalic termin, dziś był zapytac i powiedziano mu właśnie że w pon. będzie położna i trzeba się dogadac. Evvcia pisałaś że są na Kleczewskiej 2 położne?
Któraś fajniejsza chyba pisałąś?

a ile tych kup dziennie powinno byc? moja w szpitalu robiła sporo a dziś od rana nic, także nie wiem czy w ogóle coś się najada..

Rany dziś w ogóle nie śpi, jak ją kładę (przy cycku usypia) to zaraz się budzi i płacze i otwiera buźkę że głodna i tak wkółko.
Tak są dwie i wg mnie młodsza fajniejsza, ale obie są miłe tylko nie pamiętam nazwiska ale chyba na imię ma Dorota o ile mnie pamięć nie zawodzi pewnie w poniedziałek dopiero, bo normalnie przychodnia gin jest od 8.00 do 15.00, ale w poniedziałki od 14.00, więc pewnie z rana odwiedzają noworodki moja chodziła tylko w środy i czwartki.
Jeśli Kaja je tylko z piersi to ma prawo nie robić kupki nawet 6 dni o ile się nie mylę bo może wszystko trawić, a wcześniej robiła jeszcze takie ze smółką i dlatego teraz może nie być. ja to się martwię bo dokarmiałam mm, i widziałam ile jej zalega jak dałam czopka a poza tym widać było czasem że Laura chce kupkę a nie może jej zrobić.
Co do karmienia no to trzeba mieć cierpliwość - na pewno z czasem jak naprodukuje się tyle mleczka ile jej potrzeba, będzie jadła dłużej i intensywniej. Nawet u mojego śpiocha było widać zmianę po kilku dniach więc przystawiaj jak żąda, ale jak śpi to odkładaj. Niech mąż Cię karmi i poi dobrze, żebyś miała dużo siły.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Poczytalam wlasnie o dopajaniu niemowlat karmionych sztucznie/piersia. Piersia nie jest to konieczne, chyba ze jakims cudem dziecko robi twardsze kupki. To samo na mm - jesli kupki sa konsystencji pasty do zebow to dopajanie nie jest konieczne, jesli twardsze - konieczne i najlepiej w ilosci jednej porcji mleka przez caly dzien (czyli np Jula powinna wypijac dziennie ok 130 ml wody w kilku porcjach a wypija mi gora 20 ml) No i rozpoznac, ze dziecku chce sie pic mozna po tym ze wypycha ono jezyczek a moja wypycha ale pic nie bardzo jej sie podoba hehe
Ja dziś swojej dałam herbatki koperkowej z nadzieją na kupę. Wypiła ochoczo 50ml i planuję potem jej jeszcze z 50ml wody dać

SMS OD NIKI:
Jutro chyba puszczą nas do domu. Oskarek wczoraj dał popalić dziś o wiele grzeczniejszy daje mamie odpocząć jesteśmy w nim zakochani po uszy opieka w szpitalu bardzo dobra, wszyscy pomocni. Urodziła jeszcze któraś? Jak tak to gratulacje. Pozdrowienia dla dziewczyn. Jak będę w domu to dam zdjęcia na mejla. Niki

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:31   #1628
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej
Gosia GRATULACJE!!!
Jednak zdazyla przed poranna wizyta w szpitalu

Kobietki karmiace a pijecie kawe? Mnie w ciazy odrzucilo, ale tydzien po porodzie zaczelam pic jedna dziennie. Straszny grzech popelniam?
A cytryne w herbacie mozna? Bo ja pije 3-4 herbaty dziennie, wszystkie z cytryna, chyba tez zle robie

A w ogole jak przekroczylismy 3tydz, to codziennie o jakiejs 19-20 mala placze w nieboglosy, ok godziny. Ale puszcza baczki w tym czasie i kupke tez robi. Czy to kolka? A slyszalam ze kolka na mleku matki to rzadkosc...

Dzis sie zapomnialam i zrobilam sobie budyn czekoladowy... ale tylko troche zjadlam bo mi odeszla ochota, pewnie wcale nie powinnam.
Kurcze moze bardziej jakiejs diety powinnam sie trzymac, ale mala mi nie placze oprocz tych wieczorow od kilku dni, a ja na nic nie mam ochoty. I tak mysle -moze ta kawa jej szkodzi, ale placze od niedawna dopiero...

Dzis wizyta pielegniarki, bedzie wazenie moja kruszynka ostatnio przez 9 dni przybrala 380g ciekawe ile teraz
Rybka, ja cala cize pije jedna ( dla mnie duze ograniczenie) , jak karmilam Adasia to tez pilam jedna rano.
W szwecji mi tego nie zabraniali!
Jesli placze od kilku dni to przeanalizuj, moze sprobuj ta kawe odstawic czy co tam innego podejrzewasz i zobacz wtedy. Jesli nie bedzie roznicy to pij sobie ta kawke!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 15:32   #1629
emigra
Zakorzenienie

Evciu nam herbatka z kopru nie sluzyla - mala miala po niej wiecej problemow niz bez
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-20, 15:38   #1630
pempek
Zakorzenienie

sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "

Gratulacje!!!!!!
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:39   #1631
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "

Gratulacje!!!!!!
ubieglas mnie :d wlasnie otrzymalam eska od Juliczki

gratulujemy!!!
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 15:45   #1632
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
ubieglas mnie :d wlasnie otrzymalam eska od Juliczki

gratulujemy!!!
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:55   #1633
desia888
Wtajemniczenie

Sa wiesci od Juliczki :

"Z radoscia zawiadamiam, ze dzis o 13.12 przyszla na swiat moja Julcia, 54 cm i 3350 g. Jest przecudna
Czujemy sie dobrze
Renia"

GRATULUJE

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Pierwsza noc za Nami po powrocie do domu ze szpitala Kaja była mega spokojna, w nocy troszkę gorzej Budzila sie czesto na jedzonko, ssała krótko i zasypiała, ale i tak jest lepiej niz bylo coraz dłużej udaje Jej się ssac
Nie polubiła śpiworka, woli jendak spac opatulona kocykiem.

Snuza dała pierwszy fałszywy alarm, troche sie zdenerwowłam, ale okazało się że monitor obluzował się, bo pieluszka z niebieskiego pudełka jednak była za duża (mąż chciał przetestowac pampersa, do tej pory używaliśmy huggiesów i u nas się sprawdzają!).

Strasznie się cieszę że jestesmy już w domku!!

A mąż mi zrobił super niespodziankę, wchodze do mieszkania a tam balony, serpentyny, posprzątane, czyściutko! spisał się na medal! a ja oczywiście w ryk ze wzruszenia

Jak jechaliśmy samochodem do domu to czułam się jak dzikusek, przez tydzien zamknięta w pokoiku szpitalnym, bez świeżego powietrza.. dziwne uczucie tak wyjśc na wolnośc

uwielbiam Twoje opowieści

evvcia kochana, głowa do góry, nie denerwuj się bo dzidzia to czuje
jak sie nie uda, to trudno, nie obwiniaj sie, ze śpioszkami tak jest, Agiśka własnie tez to pisala.

evvciu, no my też dostaliśmy info o witaminach - że K od 8 doby jedną kroplę, ale i D3 też jedną kroplę, ale nie wiem od której doby.

Moja Kaja też szybko zasypia przy piersi próbuję Ją rozbudzic "drapaniem" przy uchu, po stopkach, pod paszkami, najlepiej działa ucho Ale w nocy budziła mi sie co 2 godziny.. Jednak za mało zjada przy jednym przystawaniu. Tez sie boje ze spadnie z wagi jak karmie ja tylko piersia i nie mam kontroli ile zjada, ale staram sie nie denerwowac.

tikki ślicznotka z Twojej córci

Gratulacje!!! mam nadzieje ze z Tymonkiem wszystko ok!!! trzyam kciuki!!

Flower na Inflanckiej robią, ja nawet nie musiałam prosic (choc takie było moje załozenie ze to bedzie pierwsze o co poprosze), moja położna w sumie sama zadecydowała. Szybko i spawnie im poszło
a co do pana h to ja tez niestety czuje tam ból, wysłalam meza po masc..
A mdłosci zaraz przed II okresem porodu tez mialam i niestety zwymiotowałam , ale nawet juz chcialam, bo meczylam sie bardzo i po tym mi ulzyło..

cottonpuma trzymam kciuki za ację!

gratulacje dla śrubokrętki!!! super ze dałas rade bez zzo!

pije tylko niegazowana, ale dlatego ze gazowanej nigdy nie lubilam.
mm i znów ten magnum przed oczami...
Lena, fajnie ze pierwsza noc za Wami!
Wyglada na to ze Kaja sobie dojada w nocy to czego w dzien nie dociagnie, ale biorac pod uwage ze nocne mleczko jest bardziej tluste to moze w sumie dobrze!
A maz ale sie spisal na medal , wow!

Lena, inne dziewczyny pisza ze moga zjesc loda i dzieciom nic nie jest, z czasem tez bedziesz mogla wyprobowac i moze Kaji nic nie bedzie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 15:58   #1634
MoniaHan
Wtajemniczenie

Julliczka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:59   #1635
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

Flower ja tam nie mam nic przeciwko (chociaz sa ludzie ktorzy tego nie lubia - ale to ich problem ) u nas tez gdyby byl synek to mialby imie po tatusiu, bo tylko Piotr mi sie podoba a tutaj w uk Peter by mowili i byloby fajnie. nazwij tak jak Wam odpowiada.

Hania sie budzi - nakarmie ja i pojdziemy chyba do ogrodu, posadzilabym jakies kwiaty i warzywa itd, ziele bym powyrywala, ale z kwiatow to tylko w gre wchodza takie w wiszacych koszach gdzies wysoko, bo z jednej strony domu szalony pies demolujacy wszystko a z frontowej strony domu mondziaki chinskie sarenki ktore zywia sie kwiatkami.

zauwazylyscie ze juz nie mamy rozmow wieczorowa pora o jedzeniu?

a wlasnie - ja tez mialam mdlosci w drugiej fazie porodu, siedzialam w wodzie i gdybym zwymiotowala o cala wode musialyby mi zmieniac ale w sumie tyle co mi polozne dawaly wody z miodem, to kazdego by mdlilo
No, tylko ja jeszcze pisze o nalesnikach z nutella, magnum itp
I nikt nie podejmuje tematu
Ale to juz tez chyba niedlugo, potem bedzie chleb i woda

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 15:59   #1636
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Napisz na priv Konia, ja jestem lasuch i obzartuszek, nie ma sie co wstydzic
i dla mnie i dla mnie bo mi juz pomyslow brakuje co mam jesc

Stary 2012-04-20, 16:01   #1637
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
No, tylko ja jeszcze pisze o nalesnikach z nutella, magnum itp
I nikt nie podejmuje tematu
Ale to juz tez chyba niedlugo, potem bedzie chleb i woda
o zesz Ty Desia z takimi mi tu wyjezdzasz nalesnikami

Stary 2012-04-20, 16:08   #1638
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak są dwie i wg mnie młodsza fajniejsza, ale obie są miłe tylko nie pamiętam nazwiska ale chyba na imię ma Dorota o ile mnie pamięć nie zawodzi pewnie w poniedziałek dopiero, bo normalnie przychodnia gin jest od 8.00 do 15.00, ale w poniedziałki od 14.00, więc pewnie z rana odwiedzają noworodki moja chodziła tylko w środy i czwartki.
Jeśli Kaja je tylko z piersi to ma prawo nie robić kupki nawet 6 dni o ile się nie mylę bo może wszystko trawić, a wcześniej robiła jeszcze takie ze smółką i dlatego teraz może nie być. ja to się martwię bo dokarmiałam mm, i widziałam ile jej zalega jak dałam czopka a poza tym widać było czasem że Laura chce kupkę a nie może jej zrobić.
Co do karmienia no to trzeba mieć cierpliwość - na pewno z czasem jak naprodukuje się tyle mleczka ile jej potrzeba, będzie jadła dłużej i intensywniej. Nawet u mojego śpiocha było widać zmianę po kilku dniach więc przystawiaj jak żąda, ale jak śpi to odkładaj. Niech mąż Cię karmi i poi dobrze, żebyś miała dużo siły.

Ja dziś swojej dałam herbatki koperkowej z nadzieją na kupę. Wypiła ochoczo 50ml i planuję potem jej jeszcze z 50ml wody dać

SMS OD NIKI:
Jutro chyba puszczą nas do domu. Oskarek wczoraj dał popalić dziś o wiele grzeczniejszy daje mamie odpocząć jesteśmy w nim zakochani po uszy opieka w szpitalu bardzo dobra, wszyscy pomocni. Urodziła jeszcze któraś? Jak tak to gratulacje. Pozdrowienia dla dziewczyn. Jak będę w domu to dam zdjęcia na mejla. Niki
tylko że jak ją odłożę, to zaczyna domagac się jedzenia, od razu, nawet nie zaśnie. Więc znów daję cycka (mam pokarm! i własnie przez to że mało je boję się że w końcu będzie go coraz mniej..;/), zasypia, kładę ją i z powrotem to samo..
W ogóle prawie dziś nie spała w dzień..

Pozdrowionka dla Nikki!

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
sms od julliczki:

Gratulacje!!!!!!
Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
i dla mnie i dla mnie bo mi juz pomyslow brakuje co mam jesc
ja dopiero zaczynam moją mleczną karierę matki karmiącej i już mi brakuje pomysłow nie wiem co mogę czego nie. Dziś zjadłam np. kanapkę z pomidorem i serem żółtym, po czym uświadomiłam sobie że w sumie pomidor to może nie teges. W necie różnie piszą.. I bądz tu mądry. No ale wiem, trrzeba próbowac. Tylko ja jeszcze nie wiem jak rozpoznac że Małej coś nie pasuje..
Stary 2012-04-20, 16:16   #1639
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
hiphip HURA! Mega gratulacje czekamy na Was

To chyba zależy od położnej. U mnie była ok. 40 min, wypełniła jakieś papiery, obejrzała małą, pokazała jak dobrze czyścić pępek, obejrzała jej dupkę, zajrzała w buzię i poodpowiadała na moje pytania - miałam całą listę dała numer telefonu i powiedziała, że jakbym chciała żeby jeszcze przyszła to wystarczy zadzwonić wiem, że niektórym jeszcze pokazują jak kąpać itp. to chyba sama prosisz jak czegoś nie umiesz zrobić. A kiedy do Ciebie przyjdzie?
Cieszę się, że już jesteście w domku fajne przywitanie mąż zrobił ja też miałam fajne z kwiatami, miło było a co do jedzonka to Kaja jeszcze jest malutka, ale z każdym dniem będzie ssała dłużej jak jej potrzeby się rozkręcą. Będzie dobrze

Oj... Ale może coś pójdzie jeszcze z zaskoczenia

Dzień dobry!
Ale boli mnie głowa pogoda w kratkę, było pięknie a teraz burza. Też zastanawiam się nad piciem jednej kawy dziennie... W ciąży piłam, a od kiedy urodziłam to tylko Inka z mlekiem.
Dziś już z jedzeniem chyba lepiej, bo od 9.00 Laura co godzinę chce do cycusia i ładnie ssie, ale oczywiście po niedługim czasie zasypia. Potem odciągam i zbieram tak po 50ml, w których rozpuszczam ten proszek na jelita (kupy ciągle brak ) i jak tylko się przebudza to daję jej, bo z butli to wytrąbi szybko. Żeby mi przybrała na wadze
Moze brac mnie z zaskoczenia, wszystko jedno, byle wreszcie bralo

Fajnie ze troszke lepiej z jedzeniem

Viki 28.04.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 16:20   #1640
Flowerbombka
Zadomowienie

Julliczka gratulacje!!!

Lenka już się nie mogę doczekać Twojego opisu porodu

Ja już odkryłam czemu nie urodziłam jeszcze
synuś jest poprostu grzeczny i słucha mamusi...prosiłam go, żeby dał mi pójść do kina i dotrzymał do premiery, no i chciałam żeby był Byczkiem a dopiero od jutra jest ten znak...hehe...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:22   #1641
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
sms od julliczki:

Gratulacje!!!!!!
Gratulacje!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:26   #1642
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenka super że w domku jesteście no i że mąż tak ładnie przygotował się na wasz powrót a do śpiworka córunia może jeszcze dojrzeje
Ja juz chyba z tydzień smaruję się maścią na pana H ale po każdej wizycie w wc wraca wszystko...

Co do wody to ja niegazowanej nie cierpię..no ale trzeba będzie się przywyczaić..na codzień pije mnóstwo herbaty Earl Grey Strong (po 2 torebki na 1 szklankę) a na okres karmienia zrobiłam zapas herbaty Rooibos...ponoć dobra na laktację i na anemię w razie co...

Lenka w której sali rodziłaś?

Kubusewa w sumie imię już wybrane...ale dość kontrowersyjne i tak kombinuje jakies w zastępstwie w razie gdyby tamto nam nie podpasowało jak na niego spojrzymy...hehe...

Desia może coś się jednak zacznie w najbliższych godzinach...skoro ktg cos tam jednak wykazało...
u mnie się zaczyna burza...uwielbiam burze...mam wizje porodu dziś w nocy a za oknem pioruny

Ja narazie wyłączam kompa...jakby coś się zaczęło to będę pisać do Ciebie Desia i do Lenki
Mam nadzieje ze sie rozkreci
Pisz smialo jesli cos!

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja pije zbozowa, ale mam ostatnio ochote na prawdziwa

A zobaczysz jak Ci bedzie dnia brakowalo przy dwojce

Nie pociesze Cie ale brzuszek juz bedzie taki inny niz przed ciaza, ale mozna miesnie troszke poprawic cwiczac, bo skory takiej rozciagnietej nie zmienisz.
Co do piersi, tak jedna mam wieksza od drugiej. I tak juz bedzie caly czas.

Ja nie widze nic przeciwko no ale jak tz nie chce to juz musisz z nim pogadac

super ze pierwsza noc ok, a dla meza brawa
Co do poloznej, przeprowadza wywiad, oglada ksiazeczke spisuje dane na Twoj temat, na temat dziecka, pyta Cie o problemy, o karmienie itd jesli masz problem to pomaga przystawic, oglada piersi, oglada maluszka: pepek, skore itd...Patrzy jak sobie radzisz z czynnosciami przy noworodku.

jeszcze troszke
No jeszcze max tydzien, ale wolalabym nie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
moja siedziala ok godziny zawsze ... ogladala moje ''podwozie'' czy dobrze sie goi, jak mialam nawal pokarmu to masowala piersi, pozniej je ogladala przy kazdej wizycie, czy sie guzki nie porobily itp mala zawsze oglada - glowke, skore, pupe, wazy ja, odpowiada na pytania, czasami jak przychodzila to potrafilysmy polowe jej wizyty przegadac o bzdetach mimo ze kobita po 50 to fajnie mi sie z nia gadalo teraz juz nie przychodzi ale mam jej nr telefonu i mam dzwonic jak cos - a przychodzila najpierw codziennie, potem tak co dwa dni, potem co trzy

przeciez wiesz ze akcja moze pojsc do przodu w mgnieniu oka
Wiem, wiem...
Na to licze

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 16:27   #1643
tikki85
Zakorzenienie

Julliczka GRATULACJE!!!

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 16:32   #1644
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

SMS OD NIKI:
Niki, oby Was puscili!
I czekamy na zdjecia!

O, i w idze ze spoznilam sie z sms-em od Juliczki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 16:35   #1645
tikki85
Zakorzenienie

Lenka ale cudowną niespodziankę zrobił Ci TŻ po przyjściu do domu .

Ja ciążą zaraziłam 2 osoby
Stary 2012-04-20, 16:37   #1646
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
o zesz Ty Desia z takimi mi tu wyjezdzasz nalesnikami
A co!
Ty masz juz swoja Hanie i mozesz sie nia cieszyc, a ja tutaj czekam i czekam i d..a
To chociaz sobie zjem te ostatnie dni/godziny

Nalesniczki z nutella i bananem byly wczoraj na kolacje i dzis na sniadanie

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Julliczka gratulacje!!!

Lenka już się nie mogę doczekać Twojego opisu porodu

Ja już odkryłam czemu nie urodziłam jeszcze
synuś jest poprostu grzeczny i słucha mamusi...prosiłam go, żeby dał mi pójść do kina i dotrzymał do premiery, no i chciałam żeby był Byczkiem a dopiero od jutra jest ten znak...hehe...
To gadaj z Nim teraz i odkrecaj to wszystko teraz matka!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 16:44   #1647
Flowerbombka
Zadomowienie

Desia już nie mam co gadać...w kinie byłam a byczek od jutra, więc jak by się w nocy zaczęło to byłoby miło

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 16:48   #1648
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia już nie mam co gadać...w kinie byłam a byczek od jutra, więc jak by się w nocy zaczęło to byłoby miło
No tak, co prawda to prawda

Mnie cos brzuch pobolewa

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 16:57   #1649
Flowerbombka
Zadomowienie

Desia trzymam kciuki żeby się rozkręciło u Ciebie
Stary 2012-04-20, 16:59   #1650
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie cos brzuch pobolewa
Desia dajesz !

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości