Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 09:21   #1411
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

A mnie coś nie po drodze ostatnio żeby tego totka puszczać Jak nie zapomnę to może wyślę w sobotę

Coś się kiepsko czuję, mam nadzieję że to nie żadne przeziębienie

Piła któraś z Was napar z liści malin przed porodem? Można to gdzieś tu kupić czy lepiej z Polski sprowadzić?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:06   #1412
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Bry
Wpadam tylko napisac ze biore antybiotyki i mi za przeproszeniem g***o pomagaja zdycham cud ze Mishka jeszcze zdrowa
mysmy ostatnio z mezem oboje zdychali przez 2 tyg a maly nic,zdrowy jak ryba,nie wiem jakim cudem,HV mowla,ze dlatego ze go karmie piersia i dostal sporo przeciwcial.
Niemniej zdrowka ci zycze(jedz czosnek)

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
zdrówka
dzien dobry
Dzis znowu mialam 3 w lotka:Tzn. tym razem Tz10f wpadło
wow

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Piła któraś z Was napar z liści malin przed porodem? Można to gdzieś tu kupić czy lepiej z Polski sprowadzić?
ja pilam,kupisz w Ocean Terminal w Holland&Barrett nazywa sie to tak:
http://www.hollandandbarrett.com/pag...did=3585&sid=0
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:35   #1413
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja pilam,kupisz w Ocean Terminal w Holland&Barrett nazywa sie to tak:
http://www.hollandandbarrett.com/pag...did=3585&sid=0
Dziękuję

A pomogło? Tzn. wzmocniło skurcze, przyspieszyło poród? Kiedy zaczęłaś pić?
Mam jeszcze troszkę czasu, ale wolę się tego wcześniej dowiedzieć
Stary 2012-04-19, 10:39   #1414
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Dziękuję
A pomogło? Tzn. wzmocniło skurcze, przyspieszyło poród? Kiedy zaczęłaś pić?
Mam jeszcze troszkę czasu, ale wolę się tego wcześniej dowiedzieć
zaczelam pic po skonczeniu 37tyg,szyjke tydzien przed porodem mialam miekka a czy wzmocnilo skorcze to nie wiem

Babka mi tez polecala w tym sklepie taki olejek do kapieli,ze niby przyspiesza porod ale nie pamietam nazwy.Ja nie kupowalam bo flaszeczka 10f a syna tak przekonywalam zeby wyszedl ze zdecydowal sie w sumie w termin ale urodzilam dwa dni po.
Stary 2012-04-19, 10:46   #1415
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
zaczelam pic po skonczeniu 37tyg,szyjke tydzien przed porodem mialam miekka a czy wzmocnilo skorcze to nie wiem

Babka mi tez polecala w tym sklepie taki olejek do kapieli,ze niby przyspiesza porod ale nie pamietam nazwy.Ja nie kupowalam bo flaszeczka 10f a syna tak przekonywalam zeby wyszedl ze zdecydowal sie w sumie w termin ale urodzilam dwa dni po.
Ja to bym chciała tym razem donosić ciążę-tzn. urodzić nie wcześniej niż w 38.-39. tygodniu

We wtorek byłam u położnej i pytałam ją o olejek z wiesiołka-bo on też ponoć zmiękcza szyjkę. Ale powiedziała mi że nie ma wiarygodnych badań czy tak się dzieje naprawdę, że jak komuś pomogło to ok I właśnie jak coś to poleca mi napar z liści malin.
Stary 2012-04-19, 11:30   #1416
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Ja to bym chciała tym razem donosić ciążę-tzn. urodzić nie wcześniej niż w 38.-39. tygodniu
tego ci zycze
Stary 2012-04-19, 11:32   #1417
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
tego ci zycze
Dziękuję
Póki co zaczęłam dziś 29. tydzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 11:54   #1418
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Dziękuję
a Imie juz wybraliście?
Stary 2012-04-19, 12:07   #1419
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie coś nie po drodze ostatnio żeby tego totka puszczać Jak nie zapomnę to może wyślę w sobotę

Coś się kiepsko czuję, mam nadzieję że to nie żadne przeziębienie

Zdrowka

Nie pilam, ale mialam liscie z Pl...nie byly mi potrzebne bo i tak zaciskalam nogi

Cytat:

wow

]

Bylismy na ponad godzinnym spacerze na rowerze, zaraz Seba idzie spac a ja mam tone prasowania
Stary 2012-04-19, 12:52   #1420
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
Bry
Wpadam tylko napisac ze biore antybiotyki i mi za przeproszeniem g***o pomagaja zdycham cud ze Mishka jeszcze zdrowa
ojej zdrowka zycze

Cytat:
Dziękuję

Zaraz biram sie do pracy tylko chcialam sie troszke podzielic z Wami swoja radoscia
Matylda swietnie zaaklimatyzowala sie u minder od kilku dni jak ja odprowadzam, nie ma juz rozpaczy ani marudzenia. Z usmiechem na buzi robi mi pa pa, daje buziaka i idzie sie bawic Jestem z niej bardzo dumna i szczesliwa
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:08   #1421
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
ojej zdrowka zycze

Zaraz biram sie do pracy tylko chcialam sie troszke podzielic z Wami swoja radoscia
Matylda swietnie zaaklimatyzowala sie u minder od kilku dni jak ja odprowadzam, nie ma juz rozpaczy ani marudzenia. Z usmiechem na buzi robi mi pa pa, daje buziaka i idzie sie bawic Jestem z niej bardzo dumna i szczesliwa
super
dla Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 13:15   #1422
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
zdrówka

dzien dobry

Dzis znowu mialam 3 w lotka:Tzn. tym razem Tz10f wpadło
wow czesto wam sie te 3 ostatnio trafiaja
ja dzisiaj kupilam zdrapke, ale nic nie bylo

Cytat:
Dziękuję
jeju jak ten czas szybko leci juz 29

My wrocilismy z paly group. Spotkalam kolezanke, ktora niedawno urodzila coreczke, trzymalam ja troche na rekach i Nikos byl bardzo zazdrosny Trzymal sie mojej nogi i kazal oddac dzidziusia, a potem nie moglam sie nawet do nich zblizyc
Teraz sobie w koncu zasnal, ja tez mam sterte prasowania, ale strasznie boli mnie glowa

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:44   #1423
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a Imie juz wybraliście?
O ile nam się nagle nie odwidzi to będzie Marysia

A tak wygląda mój brzuszek 28t 0d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0200.jpg (33,2 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-04-20, 14:29   #1424
beafrance
Zadomowienie

sliczny brzuszek
moj pomalu tez jakby zaczyna odstawac... rano jak sie obudze to plasciutki ale wystarczy ze wypije herbate i juz wyskakuje

hanjah
a moge prosic o wpisanie mnie na liste ?

beafrance tp. 05.11. 2012 ?

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-05-02 o 17:40
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:35   #1425
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
hanjah a moge prosic o wpisanie mnie na liste ?
Stary 2012-04-20, 18:44   #1426
inkaxx
Rozeznanie

Ja też poproszę Wg moich obliczeń powinnam się rozpakować 14 grudnia

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:12   #1427
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Ja też poproszę Wg moich obliczeń powinnam się rozpakować 14 grudnia
Stary 2012-04-20, 20:40   #1428
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
O ile nam się nagle nie odwidzi to będzie Marysia

A tak wygląda mój brzuszek 28t 0d

ladnie a brzuszek piekny
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:00   #1429
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
ladnie a brzuszek piekny
Dziękuję
Stary 2012-04-20, 22:56   #1430
rybkie
Rozeznanie

AAAAAAAa a ja juz zdrowiejedostalam anybiotyki jestem otumaniona ale jakos daje rade , rozlozylo mnie na dobre tym razem....

Ciagle pada i pada jest zimno i ponuro w ogole prawie nie wychodzilam na zadne spacery tz z mala tez nie...

I niby wszystko idzie ku dobremu a tu mamy problemy z agencja
W marcu podpisalismy umowe na nastepny rok, TZ zmienil prace dwa miesiace temu na mniej platna wiec zmienily sie dochody plus ja na macierzynskim
.Firma , ktora robi dla agnecji referencje stwierdzila ze nie stac na na wynajem ( kurde a kto placil rachunki do tej pory???!!!) wynajem wynosi £750, firma stwierdzila ze stac nas tylko na £600 funtow wynajmu, moje £600 maternity do puli zarobkow sie nie liczy
Teraz agencja kaze nam znalezc kogos kto wypelni papierki i zagwarantuje ze razie czego jak my bysmy nie zaplacili to oni sciagna od tej osoby aaa i malo tego ta osoba musi zarabiac przynajmniej 22 tys rocznie aaaa i mamy jeszcze inna opcje aby nam "pomoc" (bo ja nie mam raczej kogos takiego na gwarantora) wymyslila ze skoroa nas stac tylko na £600 wymajmu to tez pozostale £150 za pozostale 11 miesiecy wynajmu zaplacimy im jako zaliczke , obniza nam rent do 600 funtow i co miesiac beda doplacac tez "brakujace" £150.......gdzie tu logika?
No i to wszystko ma byc na juz!! Ma byc rozwiazane zanim zejdzie nastepny rent czyli wtedy kiedy my wyjezdzamy na wakacje...no nic tylko sobie strzelic bo wychodzi na to ze wyrzucaja nas z mieszkania :beksiam: nie wyobrazam sobie teraz wracac do jednopokojowego mieszkania z dzieckiem, a ceny wynajmu na 2-3 pokojowe domy sa masakryczne!!! To nam sie trafilo fartem i jestem wsciekla na agencje ze robi takie numery!!!
ja rozumiem ze musza sie jakos zabezpieczyc ale w sposob jaki to robia i to ze to tak nagle mnie odraza zero zrozumienia tylko twardo podazaja za ta ich policy...a to ze kaza nam placic te zaliczke to jakis nonsens...
mamy isc tam w poniedzialek porozmawiac a mna az trzesie!!!! aaaaa bede warczec tam na nich, nie wiem co zrobic, czy maja prawo tak nas urzadzic? Wyglada na to ze tak
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 07:55   #1431
Darianna25
Zakorzenienie

Hej.
Rybkie idzcie do citizen advice po porade.Jak agencja da wam pismo z wypowiedzeniem umowy to idzcie do councilu starac sie o mieszkanie socjalne.
A jakiś Housing benefit z counsilu macie?Może warto się postarac.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 19:08   #1432
ewi83
Zadomowienie

Hej,

Rybkie- niestety nie pomoge CAB powinno wam pomoc

A u nas znowu problem Nikosiowi bardzo rusza sie zabek juz raczej nie da sie go uratowac Bylismy wczoraj u dentysty i niestety nie da sie nic zrobic Bardzo sie balam ze maly ma cos z dziaselkami, ale dentysta mowi ze to przez jego zgryz. MAlemu zabki rosna bardzo krzywo, np dolna prawa 2 ( ta do wyrwania) wysywa sie bardzo do przodu a 3 do tylu, maly jak zagryza zeby to naciska pomiedzy te zabki i dlatego ta 2 sie tak bardzo poluzowala Dentystka wczoraj chciala go odrazu wyrwac, ale sie nie zgodzilam, bo robila by to ''na zywo'' bez porzadnego znieczulenia, na wizyte w szpitalu trzeba czekac ok6-8 tyg Watpie czy ten zab tak dlugo wytzryma, ale nie zauwazylam zeby Nikos jakos narezkal na tego zeba, raczej go to nie boli, dzisiaj np ruszal sobie go paluszkiem tylko np jak je to gryzie wszystko lewa strona.
Tz strasznie sie martwi tym, ze Nikos zostanie bez zabka na kolejne 4 lata, ja bardziej sie boje, ze cos tam w tych dziaselkach jest nie tak i te zabki sie nie trzymaja

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:45   #1433
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

hanjah sper brzusio

Rybkie to macie jazdy z agencja,a skad oni wiedza,ze wam sie dochody pozmienialy??

U nas jakis kosmos,maly mial we wtorek pierwsza szczepionke o chyba mu cos wstrzykneli anty na sen,jak sie budzil 1-2 razy w nocy tak teraz idzie spac o 20-21 spi do 24,pozniej do 3 i pozniej jeczy co godzine i okolo 11 przed poludniem zapada na 30min drzemke
ok jedna taka noc ale 5?? Chodze jak zombi
Stary 2012-04-22, 10:18   #1434
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej.
Rybkie idzcie do citizen advice po porade.Jak agencja da wam pismo z wypowiedzeniem umowy to idzcie do councilu starac sie o mieszkanie socjalne.
A jakiś Housing benefit z counsilu macie?Może warto się postarac.

Housing Benefit jest dobrym rozwiązaniem, jednak tylko w rejonach, gdy agencje nieruchomosci nie odrzucają osób, które ten benefit pobierają.
Ze względów róznych, w niektórych regionach w Wielkiej Brytanii praktyka ta staje się coraz bardziej powszechna.
W CAB mogą coś rozjasić, ale jeśli jest to nowa umowa wynajmu: łącznie z całą procedura referencji: wówczas agencja ma prawo do takich praktyk i zapewne jest to zapisane w jej wewnętrznych przepisach (bazujacych na tych bardziej ogólnych)
Co do mieszkania z miasta: po pierwsze wiele zalezy również od regionu, a po drugie w wiekszości najszybciej można coś uzyskać będąc osoba bezdomną.
Jednak: w niektórych regionach i w sytuacjach, gdy urzad miasta nie posiada dostępnych odpowiednich mieszkańmoze umieścić osobę bezdomną w lokalu czasowym, w tym równiez B&B. Jako osoba bezdomna,petent nie może tej opcji odrzucić, gdyz wówczas utraciłby mozliwosc pomocy urzedu miasta(jesli chodzi o uzyskanie mieszkania z councilu).

Cytat:
AAAAAAAa a ja juz zdrowiejedostalam anybiotyki jestem otumaniona ale jakos daje rade , rozlozylo mnie na dobre tym razem....

Ciagle pada i pada jest zimno i ponuro w ogole prawie nie wychodzilam na zadne spacery tz z mala tez nie...

I niby wszystko idzie ku dobremu a tu mamy problemy z agencja
W marcu podpisalismy umowe na nastepny rok, TZ zmienil prace dwa miesiace temu na mniej platna wiec zmienily sie dochody plus ja na macierzynskim
.Firma , ktora robi dla agnecji referencje stwierdzila ze nie stac na na wynajem ( kurde a kto placil rachunki do tej pory???!!!) wynajem wynosi £750, firma stwierdzila ze stac nas tylko na £600 funtow wynajmu, moje £600 maternity do puli zarobkow sie nie liczy
Teraz agencja kaze nam znalezc kogos kto wypelni papierki i zagwarantuje ze razie czego jak my bysmy nie zaplacili to oni sciagna od tej osoby aaa i malo tego ta osoba musi zarabiac przynajmniej 22 tys rocznie aaaa i mamy jeszcze inna opcje aby nam "pomoc" (bo ja nie mam raczej kogos takiego na gwarantora) wymyslila ze skoroa nas stac tylko na £600 wymajmu to tez pozostale £150 za pozostale 11 miesiecy wynajmu zaplacimy im jako zaliczke , obniza nam rent do 600 funtow i co miesiac beda doplacac tez "brakujace" £150.......gdzie tu logika?
No i to wszystko ma byc na juz!! Ma byc rozwiazane zanim zejdzie nastepny rent czyli wtedy kiedy my wyjezdzamy na wakacje...no nic tylko sobie strzelic bo wychodzi na to ze wyrzucaja nas z mieszkania :beksiam: nie wyobrazam sobie teraz wracac do jednopokojowego mieszkania z dzieckiem, a ceny wynajmu na 2-3 pokojowe domy sa masakryczne!!! To nam sie trafilo fartem i jestem wsciekla na agencje ze robi takie numery!!!
ja rozumiem ze musza sie jakos zabezpieczyc ale w sposob jaki to robia i to ze to tak nagle mnie odraza zero zrozumienia tylko twardo podazaja za ta ich policy...a to ze kaza nam placic te zaliczke to jakis nonsens...
mamy isc tam w poniedzialek porozmawiac a mna az trzesie!!!! aaaaa bede warczec tam na nich, nie wiem co zrobic, czy maja prawo tak nas urzadzic? Wyglada na to ze tak
Tak jak pisałam wyżej i również:

Nie mogą was tak po prostu wystawić za drzwi. Od tego sa procedury i wiele zalezyod tego jaka dokładnie jest sytuacja prawna: tj. na jakiej zasadzie aktualnie tam mieszkacie. Nie do konca to rozumiem (czy to jest związane znową umową, czy nadal mieszkacie wg starej umowy.

Dziwnie was traktują, jakbyscie zaczynali wynajmować od początkui byli nowymi klientami. Najlepiej skontaktować się z CAB lub organizacja Shelter, ktora specjalizuje się w sprawach związanych z mieszkalnictwem.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:45   #1435
rybkie
Rozeznanie

Red face Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Bry
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi luna wyczerpujaco
Mysle ze CAB nie pomoze bo moga nam po prostu dac 1 miesiac notice i czesc zaczelismy wynajmowac ten dom w pazdzierniku( wiadomo rodzina sie powieksza ) i podpisalismy umowe na 6 mcy a w marcu odnowilismy na kolejne 12 mcy,miesiac pozniej sprawdzili nam znow referencje,nie wiedzielismy ze jest taka procedura jak przedluzam umowe(
Bo w miedzyczasie tz musial szukac innej pracy no i jest mniej platna i temu z obliczen ichniej firmy nie stac nas bo oni nie licza mojego SMP
Gdyby brali pod uwage byloby ok,debile
Trzacha mna bo nie powiedzieli nam o pOnownych referencjach,traktuja nas jak glupoli,zadaja rozwiazania sprawy juz teraz a jak nie to kasa
Stary 2012-04-22, 11:52   #1436
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi luna wyczerpujaco
Mysle ze CAB nie pomoze bo moga nam po prostu dac 1 miesiac notice i czesc zaczelismy wynajmowac ten dom w pazdzierniku( wiadomo rodzina sie powieksza ) i podpisalismy umowe na 6 mcy a w marcu odnowilismy na kolejne 12 mcy,miesiac pozniej sprawdzili nam znow referencje,nie wiedzielismy ze jest taka procedura jak przedluzam umowe(
Bo w miedzyczasie tz musial szukac innej pracy no i jest mniej platna i temu z obliczen ichniej firmy nie stac nas bo oni nie licza mojego SMP
Trzacha mna bo nie powiedzieli nam o pOnownych referencjach,traktuja nas jak glupoli,zadaja rozwiazania sprawy juz teraz a jak nie to kasa

Jeślidają wam notice section 21, pod kątem starej umowy, zeby was wyprowadzić, będą musieli bardzo się postarać, jeśli się nie wyprowadzicie.
Tj., może dojść do posiedzeń sądu. A w tym czasie możecie zorientować się w opcjach z urzęd umiasta. (po dacie wypowiedzenia, jeśli macie złozoną aplikację o zakwaterowanie z miasta, wasze punkty powinny drastycznie się podnieść).
Powodzenia

a... i czasami nei ma tego złegoco by na dobre nie wyszło.

Jak coś to mozesz tez pisać na PW (trochę się housingiem zawodowo zajmuję)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:00   #1437
rybkie
Rozeznanie

Dzieki Luna

No mamy normalna umowe wynajmu i maja prawo dac na miesiac notice na moj chlopski rozum, ale gdzie ja teraz znajde taki tani dom w tej cenie na szybko i to jeszcze pakowanie z malym dzieckiem....nie wyopbrazam sobie...nie zamierzam sie wyprowadzac bo uwazam ze stac jest na to mieszkanie i oni wiedza o tym ze nas stac tylko wedlug obliczen firmy srpawdzajacej referencje nie stac nas a oni musza niby robic tak jak oni im mowia z tym ze na papierkach jest napisane gurantor recommended, a nie required wiec jak dla mnei to zalezy od agencji a nie od jakeis tam zew firmy dla ktorej jestemt tylko numerkiem czy sie myle?

Nic to, najgorsze jest to za za 2 tyg jedziemy na wakacje i jak przyjdzie nam szukac mieszkania stracimy kase i dni wolne i moj tato nie zobaczy wnuczki nie w tym roku bynajmniej...smutne...
Stary 2012-04-22, 13:35   #1438
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Bry

u nas tez umowe przedluzamy co pol roku,i to Tz musi do nich pisac ze umowa sie konczy i ze trzeba podpisac nowa,i oni pisza do landlorda czy sie zgadza,czesto zlatwiaja to 3 dni przed data uplywu umowy,a co jesli land by sie nie zgodzil ??
teraz nam umowa wygasa jakos z poczatkiem maja i Tz nie bedzie im tym razem przypominal,ciekawe czy sie odezwa?? chcemy z tego mieszkania sie wyniesc z tygpdnia na tydzien jesli zajdzie taka potrzeba jak dostaniemy socjal,bo okres wypowiedzenia mamy az 2 miechy.
Ciekawe jak to bedzie jak nie podpiszemy nowej umowy od maja??
Stary 2012-04-22, 14:03   #1439
anilkadro
Rozeznanie

Hej

Tak pisałyście o kolorze włosów.
Ja jak zawsze myślałam o swojej córce, (jak jeszcze jej nie miałam) to myślałam o niej jako o blondyneczce, aż kiedyś zdałam sobie sprawę, że TŻ ma ciemną karnację i prawdopodobnie dziecko też będzie ciemno-włose/okie. No ale jednak Jagoda jest niebieskooką blondynką po mamusi

Cytat:
Hania ja piłam te z Holland& Barret co Katerina podała link.
U mnie nie pomogły. TP miałam wg.mojej polskiej ginekolog na 26 sierpnia, według tutejszego USG na 8 września a urodziłam dopiero 20 września
Więc, w moim przypadku na pewno herbatka malinowa nic nie pomogła (piłam ją jakoś od terminu polskiego)

Cytat:
Ale u innych czas ciąży szybko leci

Rybkie nieciekawa ta sytuacja z mieszkaniem
Mam nadzieję, że odpuszczą.

U nas nieciekawie, ze zdrowiem TŻa. Tzn. ma mocne bóle lewego ramienia. Był 2 razy w tym tyg. u GP, dostał mocne leki przeciwbólowe i jeśli mu w ciągu tygodnia nie przejdzie to mówili o rezonansie, rehabilitacji, zastrzykach sterydowych lub nawet operacji.
Nazywa się to: uraz (zapalnie) pierścienia rotatorów. Mówi to coś którejś?

Grrr. wygrałam sobie telefon na Ebay'u. Nikt poza mną akurat nie był zainteresowany i poszedł za minimalną wymaganą cenę (50 funtów)
No i ja tych pieniędzy nie mogę przesłać, a raczej ja je przesyłam ale sprzedający ich nie odbiera i u mnie na Paypalu figurują jako "unclaimed". Gościu na moje meile odpisuje średnio dopiero po 2 dniach, pisze że nie wie co jest źle. Jest nowym użytkownikiem i to jest jego 1 sprzedawany przedmiot. Zleciał już tydzień. Cierpliwość mi się skończył i chcę "skancelować" tą transakcję. Mogę to zrobić jako kupujący?
Tak myślę, że może to jest jego świadoma taktyka, bo spodziewał się więcej kasy wyciągnąć?

Wyszłam przed południem z Małą na spacer i po 5 minutach wróciłyśmy do domu, bo zaczęło padać. Teraz słońce wyszło a Ona śpi

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
u nas tez umowe przedluzamy co pol roku,i to Tz musi do nich pisac ze umowa sie konczy i ze trzeba podpisac nowa,i oni pisza do landlorda czy sie zgadza,czesto zlatwiaja to 3 dni przed data uplywu umowy,a co jesli land by sie nie zgodzil ??
teraz nam umowa wygasa jakos z poczatkiem maja i Tz nie bedzie im tym razem przypominal,ciekawe czy sie odezwa?? chcemy z tego mieszkania sie wyniesc z tygpdnia na tydzien jesli zajdzie taka potrzeba jak dostaniemy socjal,bo okres wypowiedzenia mamy az 2 miechy.
Ciekawe jak to bedzie jak nie podpiszemy nowej umowy od maja??
My mieliśmy pierwszą umowę na 6 miesięcy. Jak się skończyła, przypomnieliśmy im o odnowieniu. Oni powiedzieli ze za każdą kolejną umowę mielibyśmy płacić jakoś 40funtów. Więc teraz nie mamy aktualnej umowy, po prostu automatycznie (skoro żadna ze stron nie rezygnuje) przedłuża się tamta pierwsza. Wypowiedzenie mamy miesięczne.

Edytowane przez anilkadro
Czas edycji: 2012-04-22 o 14:05
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:11   #1440
hanjah
Zakorzenienie

Co do przedłużania umowy, to my mieliśmy podpisaną na rok, a teraz co miesiąc odnawiamy bez dodatkowego pisania do agencji. Po prostu płacimy za miesiąc na przód-dzięki temu mamy też tylko miesięczny okres wypowiedzenia.
To nasze trzecie mieszkanie, każde z innej agencji ale w każdej było tak samo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości