|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
A mnie coś nie po drodze ostatnio żeby tego totka puszczać
![]() ![]() Coś się kiepsko czuję, mam nadzieję że to nie żadne przeziębienie ![]() Piła któraś z Was napar z liści malin przed porodem? Można to gdzieś tu kupić czy lepiej z Polski sprowadzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
Niemniej zdrowka ci zycze(jedz czosnek) Cytat:
![]() Cytat:
http://www.hollandandbarrett.com/pag...did=3585&sid=0 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pomogło? Tzn. wzmocniło skurcze, przyspieszyło poród? Kiedy zaczęłaś pić? Mam jeszcze troszkę czasu, ale wolę się tego wcześniej dowiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babka mi tez polecala w tym sklepie taki olejek do kapieli,ze niby przyspiesza porod ale nie pamietam nazwy.Ja nie kupowalam bo flaszeczka 10f a syna tak przekonywalam zeby wyszedl ze zdecydowal sie w sumie w termin ale urodzilam dwa dni po. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wtorek byłam u położnej i pytałam ją o olejek z wiesiołka-bo on też ponoć zmiękcza szyjkę. Ale powiedziała mi że nie ma wiarygodnych badań czy tak się dzieje naprawdę, że jak komuś pomogło to ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pilam, ale mialam liscie z Pl...nie byly mi potrzebne bo i tak zaciskalam nogi ![]() ![]() Bylismy na ponad godzinnym spacerze na rowerze, zaraz Seba idzie spac a ja mam tone prasowania ![]()
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz biram sie do pracy ![]() ![]() Matylda swietnie zaaklimatyzowala sie u minder ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj kupilam zdrapke, ale nic nie bylo ![]() jeju jak ten czas szybko leci ![]() ![]() My wrocilismy z paly group. Spotkalam kolezanke, ktora niedawno urodzila coreczke, trzymalam ja troche na rekach i Nikos byl bardzo zazdrosny ![]() ![]() Teraz sobie w koncu zasnal, ja tez mam sterte prasowania, ale strasznie boli mnie glowa ![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
O ile nam się nagle nie odwidzi to będzie Marysia
![]() A tak wygląda mój brzuszek 28t 0d ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
sliczny brzuszek
![]() moj pomalu tez jakby zaczyna odstawac... rano jak sie obudze to plasciutki ale wystarczy ze wypije herbate i juz wyskakuje ![]() hanjah a moge prosic o wpisanie mnie na liste ? ![]() beafrance tp. 05.11. 2012 ? ![]()
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-05-02 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Rozeznanie
|
Ja też poproszę
![]() ![]()
#1427 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ladnie ![]() ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
AAAAAAAa a ja juz zdrowieje
![]() Ciagle pada i pada jest zimno i ponuro w ogole prawie nie wychodzilam na zadne spacery tz z mala tez nie... I niby wszystko idzie ku dobremu a tu mamy problemy z agencja ![]() W marcu podpisalismy umowe na nastepny rok, TZ zmienil prace dwa miesiace temu na mniej platna wiec zmienily sie dochody plus ja na macierzynskim .Firma , ktora robi dla agnecji referencje stwierdzila ze nie stac na na wynajem ( kurde a kto placil rachunki do tej pory???!!!) wynajem wynosi £750, firma stwierdzila ze stac nas tylko na £600 funtow wynajmu, moje £600 maternity do puli zarobkow sie nie liczy ![]() Teraz agencja kaze nam znalezc kogos kto wypelni papierki i zagwarantuje ze razie czego jak my bysmy nie zaplacili to oni sciagna od tej osoby aaa i malo tego ta osoba musi zarabiac przynajmniej 22 tys rocznie ![]() No i to wszystko ma byc na juz!! Ma byc rozwiazane zanim zejdzie nastepny rent czyli wtedy kiedy my wyjezdzamy na wakacje...no nic tylko sobie strzelic bo wychodzi na to ze wyrzucaja nas z mieszkania :beksiam: nie wyobrazam sobie teraz wracac do jednopokojowego mieszkania z dzieckiem, a ceny wynajmu na 2-3 pokojowe domy sa masakryczne!!! To nam sie trafilo fartem i jestem wsciekla na agencje ze robi takie numery!!! ja rozumiem ze musza sie jakos zabezpieczyc ale w sposob jaki to robia i to ze to tak nagle mnie odraza ![]() mamy isc tam w poniedzialek porozmawiac a mna az trzesie!!!! aaaaa bede warczec tam na nich, nie wiem co zrobic, czy maja prawo tak nas urzadzic? Wyglada na to ze tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Rybkie idzcie do citizen advice po porade.Jak agencja da wam pismo z wypowiedzeniem umowy to idzcie do councilu starac sie o mieszkanie socjalne. A jakiś Housing benefit z counsilu macie?Może warto się postarac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Hej,
Rybkie- niestety nie pomoge ![]() ![]() A u nas znowu problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tz strasznie sie martwi tym, ze Nikos zostanie bez zabka na kolejne 4 lata, ja bardziej sie boje, ze cos tam w tych dziaselkach jest nie tak i te zabki sie nie trzymaja ![]()
#1433 |
Zakorzenienie
|
hanjah sper brzusio
Rybkie to macie jazdy z agencja,a skad oni wiedza,ze wam sie dochody pozmienialy?? U nas jakis kosmos,maly mial we wtorek pierwsza szczepionke o chyba mu cos wstrzykneli anty na sen,jak sie budzil 1-2 razy w nocy tak teraz idzie spac o 20-21 spi do 24,pozniej do 3 i pozniej jeczy co godzine i okolo 11 przed poludniem zapada na 30min drzemke ![]() ok jedna taka noc ale 5?? Chodze jak zombi |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Housing Benefit jest dobrym rozwiązaniem, jednak tylko w rejonach, gdy agencje nieruchomosci nie odrzucają osób, które ten benefit pobierają. Ze względów róznych, w niektórych regionach w Wielkiej Brytanii praktyka ta staje się coraz bardziej powszechna. W CAB mogą coś rozjasić, ale jeśli jest to nowa umowa wynajmu: łącznie z całą procedura referencji: wówczas agencja ma prawo do takich praktyk i zapewne jest to zapisane w jej wewnętrznych przepisach (bazujacych na tych bardziej ogólnych) Co do mieszkania z miasta: po pierwsze wiele zalezy również od regionu, a po drugie w wiekszości najszybciej można coś uzyskać będąc osoba bezdomną. Jednak: w niektórych regionach i w sytuacjach, gdy urzad miasta nie posiada dostępnych odpowiednich mieszkańmoze umieścić osobę bezdomną w lokalu czasowym, w tym równiez B&B. Jako osoba bezdomna,petent nie może tej opcji odrzucić, gdyz wówczas utraciłby mozliwosc pomocy urzedu miasta(jesli chodzi o uzyskanie mieszkania z councilu). Cytat:
Nie mogą was tak po prostu wystawić za drzwi. ![]() Dziwnie was traktują, jakbyscie zaczynali wynajmować od początkui byli nowymi klientami. Najlepiej skontaktować się z CAB lub organizacja Shelter, ktora specjalizuje się w sprawach związanych z mieszkalnictwem.
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
![]()
Bry
![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() Mysle ze CAB nie pomoze bo moga nam po prostu dac 1 miesiac notice i czesc ![]() ![]() Bo w miedzyczasie tz musial szukac innej pracy no i jest mniej platna i temu z obliczen ichniej firmy nie stac nas bo oni nie licza mojego SMP ![]() Gdyby brali pod uwage byloby ok,debile Trzacha mna bo nie powiedzieli nam o pOnownych referencjach,traktuja nas jak glupoli,zadaja rozwiazania sprawy juz teraz a jak nie to kasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeślidają wam notice section 21, pod kątem starej umowy, zeby was wyprowadzić, będą musieli bardzo się postarać, jeśli się nie wyprowadzicie. Tj., może dojść do posiedzeń sądu. A w tym czasie możecie zorientować się w opcjach z urzęd umiasta. (po dacie wypowiedzenia, jeśli macie złozoną aplikację o zakwaterowanie z miasta, wasze punkty powinny drastycznie się podnieść). Powodzenia a... i czasami nei ma tego złegoco by na dobre nie wyszło. ![]() Jak coś to mozesz tez pisać na PW (trochę się housingiem zawodowo zajmuję ![]()
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
Dzieki Luna
![]() No mamy normalna umowe wynajmu i maja prawo dac na miesiac notice na moj chlopski rozum, ale gdzie ja teraz znajde taki tani dom w tej cenie na szybko i to jeszcze pakowanie z malym dzieckiem....nie wyopbrazam sobie...nie zamierzam sie wyprowadzac bo uwazam ze stac jest na to mieszkanie i oni wiedza o tym ze nas stac tylko wedlug obliczen firmy srpawdzajacej referencje nie stac nas a oni musza niby robic tak jak oni im mowia z tym ze na papierkach jest napisane gurantor recommended, a nie required wiec jak dla mnei to zalezy od agencji a nie od jakeis tam zew firmy dla ktorej jestemt tylko numerkiem ![]() Nic to, najgorsze jest to za za 2 tyg jedziemy na wakacje i jak przyjdzie nam szukac mieszkania stracimy kase i dni wolne i moj tato nie zobaczy wnuczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nam umowa wygasa jakos z poczatkiem maja i Tz nie bedzie im tym razem przypominal,ciekawe czy sie odezwa?? chcemy z tego mieszkania sie wyniesc z tygpdnia na tydzien jesli zajdzie taka potrzeba jak dostaniemy socjal,bo okres wypowiedzenia mamy az 2 miechy. Ciekawe jak to bedzie jak nie podpiszemy nowej umowy od maja?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Rozeznanie
|
Hej
Tak pisałyście o kolorze włosów. Ja jak zawsze myślałam o swojej córce, (jak jeszcze jej nie miałam) to myślałam o niej jako o blondyneczce, aż kiedyś zdałam sobie sprawę, że TŻ ma ciemną karnację i prawdopodobnie dziecko też będzie ciemno-włose/okie. No ale jednak Jagoda jest niebieskooką blondynką po mamusi ![]() Cytat:
U mnie nie pomogły. TP miałam wg.mojej polskiej ginekolog na 26 sierpnia, według tutejszego USG na 8 września a urodziłam dopiero 20 września ![]() Więc, w moim przypadku na pewno herbatka malinowa nic nie pomogła ![]() ![]() ![]() Ale u innych czas ciąży szybko leci ![]() ![]() Rybkie nieciekawa ta sytuacja z mieszkaniem ![]() Mam nadzieję, że odpuszczą. U nas nieciekawie, ze zdrowiem TŻa. Tzn. ma mocne bóle lewego ramienia. Był 2 razy w tym tyg. u GP, dostał mocne leki przeciwbólowe i jeśli mu w ciągu tygodnia nie przejdzie to mówili o rezonansie, rehabilitacji, zastrzykach sterydowych lub nawet operacji. Nazywa się to: uraz (zapalnie) pierścienia rotatorów. Mówi to coś którejś? Grrr. wygrałam sobie telefon na Ebay'u. Nikt poza mną akurat nie był zainteresowany i poszedł za minimalną wymaganą cenę (50 funtów) No i ja tych pieniędzy nie mogę przesłać, a raczej ja je przesyłam ale sprzedający ich nie odbiera i u mnie na Paypalu figurują jako "unclaimed". Gościu na moje meile odpisuje średnio dopiero po 2 dniach, pisze że nie wie co jest źle. Jest nowym użytkownikiem i to jest jego 1 sprzedawany przedmiot. Zleciał już tydzień. Cierpliwość mi się skończył i chcę "skancelować" tą transakcję. Mogę to zrobić jako kupujący? Tak myślę, że może to jest jego świadoma taktyka, bo spodziewał się więcej kasy wyciągnąć? ![]() Wyszłam przed południem z Małą na spacer i po 5 minutach wróciłyśmy do domu, bo zaczęło padać. Teraz słońce wyszło a Ona śpi ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez anilkadro Czas edycji: 2012-04-22 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Co do przedłużania umowy, to my mieliśmy podpisaną na rok, a teraz co miesiąc odnawiamy bez dodatkowego pisania do agencji. Po prostu płacimy za miesiąc na przód-dzięki temu mamy też tylko miesięczny okres wypowiedzenia.
To nasze trzecie mieszkanie, każde z innej agencji ale w każdej było tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.