Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 20:57   #1681
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Gosia, julliczka gratulacje

kurcze moje dziecko mało śpi w dzień czy to normalne? Dziś spał tylko 4 godz, raz na spacerze 2 godz i pózniej dwa razy po godzince a reszta to płacze albo sobie leży lub też żąda żeby go nosić

u nas w mieście odebrano kontrakt na usg bioderek w ramch nfz i niestety musimy iść prywatnie, koszt 100 zł
mój praktycznie wogóle nie śpi lekarz powiedział, że będziemy mieli z Nim ciężko a jak zapytał czy śpi w nocy 6h to się zaśmialiśmy z TŻtem on ledwo co 3h śpi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:00   #1682
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
dziewczyny, Filipowi wyszedł dziś chyba trądzik niemowlęcy miałyście z tym do czynienia? Krostki pojawiają się w domu, a na dworze bledną, nie drapie więc chyba go nie swędzi. Pediatra mówi, że to skaza białkowa i że mam odstawić nabiał...
A jak to wygląda? Pokażesz zdjęcie? Ja miałam skazę białkową do około 10 r. ż potem z niej wyrosłam, ale nabiału dalej nie jem. U mnie to były takie szorstkie plamki różnych rozmiarów na całym ciele i mnie czasem to swędziało. A gdzie Filipek ma? Oby to nie była skaza

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:00   #1683
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, Filipowi wyszedł dziś chyba trądzik niemowlęcy miałyście z tym do czynienia? Krostki pojawiają się w domu, a na dworze bledną, nie drapie więc chyba go nie swędzi. Pediatra mówi, że to skaza białkowa i że mam odstawić nabiał...
mialy moje obydwie, przemywałam woda przegotowana,czesto to niby myla z alergia na mleko wlasnie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%8...iemowl%C4%99cy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:00   #1684
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka ja właśnie o tej karuzelce myślę...fajna jest, fajne melodyjki?
fajna mi się podoba
a TŻ się nie jara

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:10   #1685
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Juliczka - GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ja już odkryłam czemu nie urodziłam jeszcze
synuś jest poprostu grzeczny i słucha mamusi...prosiłam go, żeby dał mi pójść do kina i dotrzymał do premiery, no i chciałam żeby był Byczkiem a dopiero od jutra jest ten znak...hehe...
No to mój też wyjątkowo posłuszny, bo ja też wolałam żeby był bykiem, dlatego siedzi jeszcze
Teraz muszę z nim zagadać żeby we wtorek/środę wyszedł

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
O, wypraszam sobie
Nie miałam sklerozy w czasie ciązy
A ja owszem

Idę pojeść truskawek - co prawda mrożone, ale póki można to trzeba sobie dogadzać
Stary 2012-04-20, 21:13   #1686
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A jak to wygląda? Pokażesz zdjęcie? Ja miałam skazę białkową do około 10 r. ż potem z niej wyrosłam, ale nabiału dalej nie jem. U mnie to były takie szorstkie plamki różnych rozmiarów na całym ciele i mnie czasem to swędziało. A gdzie Filipek ma? Oby to nie była skaza
tylko na buzi, na czole takie mniejsze kropki i ich jest dużo i na policzku 3 czerwone większe, zdjęcie może jutro mi się uda przy świetle dziennym bo tera to i tak nie wyjdzie ;/
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
mialy moje obydwie, przemywałam woda przegotowana,czesto to niby myla z alergia na mleko wlasnie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%8...iemowl%C4%99cy
no właśnie czytałam to i moim zdaniem to jest trądzik a nie skaza, bo jak byliśmy na dworze to w ogóle nie było tego widać, a jak wchodzimy do pomieszczeń to się pojawia

a w ogóle niestety ale muszę zacząć dokarmiać mm, Filip znowu nic nie przybrał więc albo mam za mało pokarmu, albo on się rozleniwił i nie ssie bardzo mi smutno i źle z tego powodu...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:18   #1687
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy co chwila jakies krostki czy plamki ale schodza i pojawiaja sie nowe - polozna i lekarz uwazaja ze to normalne... moze odstaw albo zmniejsz ilosc nabialu w diecie i jak sie poprawi to znaczy ze skaza a jak nie to zwyczajne jakies krostki

dzisiaj znowu nie poznajemy naszej corci ... ladnie spi od 20. Wczesniej chwile pomarudzila i poplakala, jadla w sumie przez 40 minut po 19 co jej sie nie zdarza, bo zazwyczaj wyciaga butle w 15 minut... ale generalnie ladniej spala w dzien... teraz obudze ja o 23 na jedzenie, albo nakarmie na spiocha i zobacze jaka bedzie nocka, bo troche sie jej jednak obiawiam, skoro tak ladnie w dzien przespala dawno z mezem nie mielismy takiego wieczoru zeby polezec razem, poprzytulac sie, pogadac nawet
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 21:39   #1688
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
my mamy co chwila jakies krostki czy plamki ale schodza i pojawiaja sie nowe - polozna i lekarz uwazaja ze to normalne... moze odstaw albo zmniejsz ilosc nabialu w diecie i jak sie poprawi to znaczy ze skaza a jak nie to zwyczajne jakies krostki

dzisiaj znowu nie poznajemy naszej corci ... ladnie spi od 20. Wczesniej chwile pomarudzila i poplakala, jadla w sumie przez 40 minut po 19 co jej sie nie zdarza, bo zazwyczaj wyciaga butle w 15 minut... ale generalnie ladniej spala w dzien... teraz obudze ja o 23 na jedzenie, albo nakarmie na spiocha i zobacze jaka bedzie nocka, bo troche sie jej jednak obiawiam, skoro tak ladnie w dzien przespala dawno z mezem nie mielismy takiego wieczoru zeby polezec razem, poprzytulac sie, pogadac nawet
kurcze no ale właśnie wyszło to dziś, gdzie ja wczoraj nic z nabiału nie jadłam ech... macierzyństwo jest jednak trudne...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:40   #1689
koniakonia
Zakorzenienie

Desia właśnie mówię do tż ,że muszę tel podładować, bo coś czuję ,że będzie mi potrzebny w nocy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:43   #1690
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Desia właśnie mówię do tż ,że muszę tel podładować, bo coś czuję ,że będzie mi potrzebny w nocy
Tak mi mow Konia

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:47   #1691
karolca
Zakorzenienie

Moja gwiazda kochana zasnęła około 18.30-19 i nadal śpi
Liczyłam, że najpóźniej o 21.30 się obudzi, pojękiwała o tej porze trochę. I śpi nadal
Odpuszczam dziś kąpiel, bo to nie pora na takie wygibasy. Czekam więc aż się obudzi, nakarmię, przewinę, przebiorę... i może pójdziemy spać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 21:48   #1692
alamig
Zakorzenienie

Wysłałam zdjęcie na maila. Mam nadzieję, że to ostatnie takie Jutro będzie 5 dzień po terminie...
Stary 2012-04-20, 21:50   #1693
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no ale właśnie wyszło to dziś, gdzie ja wczoraj nic z nabiału nie jadłam ech... macierzyństwo jest jednak trudne...
no to zwyczajne krostki niemowlece, zejda pewnie same
Cytat:
Moja gwiazda kochana zasnęła około 18.30-19 i nadal śpi
Liczyłam, że najpóźniej o 21.30 się obudzi, pojękiwała o tej porze trochę. I śpi nadal
Odpuszczam dziś kąpiel, bo to nie pora na takie wygibasy. Czekam więc aż się obudzi, nakarmię, przewinę, przebiorę... i może pójdziemy spać
my tez odpuscilysmy dzisiaj kapiel, bo mala spi jak susel - chyba sie zmowily nasze cory ale lepiej tak niz zeby sie darla jak to bywalo ostatnimi wieczorami ... dzisiaj dostala kilka porcji Sab Simplex'u wiec widocznie pomogl...
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-20, 21:50   #1694
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wysłałam zdjęcie na maila. Mam nadzieję, że to ostatnie takie Jutro będzie 5 dzień po terminie...
Moj czwarty

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 21:51   #1695
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
slicznie
3270g, 47 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 21:56   #1696
karolca
Zakorzenienie

obudziła sie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-20, 21:57   #1697
desia888
Wtajemniczenie

Dziewczyny, uciekam spac, trzymajcie kciuki zeby cos sie w koncu ruszylo!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 21:58   #1698
alamig
Zakorzenienie

Ja też zmykam spać. Dobranoc
Stary 2012-04-20, 22:17   #1699
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej wieczorkiem...
Mojej mamy nie ma bo wyjechala na pare d ni a my z mezem latamy miedzy jednym a drugim synem.
Wlasnie skonczylam prasowac a mialam cala sterte, nogi mnie bola ale wysprzatalam wszystko i zaraz moge isc lulu.
Ale oczywiscie musialam tu zajrzec
A co najlepsze, jestesmy sami z mezem, moglibysy poszalec a tu mąż padł przy Szymonku a ja tez zaraz padam hehe no to poszalelismy

Cytat:
Moj Szymon tez mial cos takiego, polozna kazala smarowac spirytusem wiec przecieralam i przecieralam i zeszlo, teraz ma ladna buzke. I tez bledło to na dworku a w domku bardziej bylo widac. Za to teraz ciemieniuszka nam sie pojawia ale nieduza. Robie oklady z oliwy codziennie przed myciem wloskow no i wyczesuje.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:21   #1700
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
obudziła sie
a moja nadal spi
Cytat:

Aguska, my tez walczymy z ciemieniucha ... juz coraz lepiej glowka wyglada
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-20, 22:49   #1701
Asika21
Rozeznanie

Ja właśnie wróciłam od lekarza i ogólnie wszystko ok. Jeszcze czekają nas 2 tyg abstynencji, bo muszę jakieś globulki wybrać i dopiero możemy działać Bałam się strasznie tego badania, ale nie było aż tak źle.
Piękne maleństwa na mailu
Alamig wyglądasz prześlicznie z brzuszkiem, naprawdę napatrzeć się nie mogę
Uciekam spaciutki, o ile moja córa mi na to pozwoli
Dobrej nocki

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "

Gratulacje!!!!!!
Gratulacje Julliczka

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
SMS OD GOSI (OTRZYMALAM GODZINKE TEMU - ale bylam na spacerku z Hania)

''ERYK WAZY 3270.Glowke mial krzywo ulozona i juz szykowali do cesarki ale w ostatniej chwili udalo sie sn urodzic. Nic nie czulam bo mialam epidural. A Eryczek jest cudowny Wychodzimy popoludniu.''
Gosiu Tobie również gratuluję

Super dziewczyny, już nas niewiele zostało

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 23:08   #1702
karolca
Zakorzenienie

ehh..
Ewelinka nakarmiona i oporządzona... i zamiast spać rozgląda się dookoła i strzela różne miny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-21, 02:38   #1703
MoniqW
Raczkowanie

My po nocnym karmieniu, odpisałam na kilka maili i w koncu mam czas trochę ponadrabiać. Wiktor pod tym wzgledem daje mi pospać. Jak wykapiemu go 20-21 to do 1 - 2 śpi a póżniej budzi się dopiero około 6 W dzień nadrabia i w sumie wychodzi mi 7-8 karmien w ciagu dnia.

Ankhnike - Gratulacje

alamig Myśl pozytywnie, już niedługo będziecie azem

Jolkaaa Ja również mam jedną piers większą miałam tak juz w ciąży.

lena_mi Fajnie, że już jesteście w domu

Myślę, że śpiworek się przyda, mój mały też pewniej sie czuł opatulony ale juz na coraz wieksza swobode sobie pozwala. W dzien wystarczy tylko jak go przykryje na noc zapinam luźno rożek. Ale muszę spróbować śpiworek

Wiktor tez mi zasypia przy piersi, zdaza sie ze po 10 minut odpływa, nie odkładam go wtedy do łóżeczka tylko noszę troszkę, sprawdzam pieluchę i zazwyczaj rozbudza sie na tyle żeby go jeszcze raz przystawić wtedy najada sie dopełna. W trakcie samego jedzenia jak czuje ze nie ciagnie też smyram go delikatnie po policzku albo naciskam piers delikatnie kolo buzi jego i zazwyczaj mobilizuje go to do ssania.

A ja wyśniłam koleżance w pracy Jak byłam już w ciązy chyba w listopadzie - śniło mi się że była w pracy z brzuchem- ładnie z nim wyglądała No i dowiedziałam się ostatnio, że jest w 4 miesiacu

desia888 Desia jeszcze troszeczkę

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziekuję Wam za odpowiedzi odnośnie wizyty położnej, jakoś mi tak dziwnie że ktoś obcy przyjdzie do domu i będzie sprawdzac jak sobie radzę..
Ja też się dzwinie z tym czuję, u mnie położna ma być w poniedziałek - zobaczymy, przez telefon wydawała się miła
Stary 2012-04-21, 05:29   #1704
karolca
Zakorzenienie

Jestem w szoku
Ewelinka przespala prawie 6 godzin i musialam ja wybudzic do karmienia. Wczesniej jednak musialam odciagnac troche pokarmu.... w okolo minute zeszlo 60 ml. Szok!

A w nocy byla u nas staszna burza, walilo przez dwie godziny. Ok mala nakarmion, odbita, probujemy zasnac. Internet w telefonie jest fajny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-21, 07:27   #1705
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Wam
alamig wygladasz slicznie na tym ostatnim lozeczkowym zdjeciu
claudia Fabianek slodki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 07:59   #1706
cziqua
Zadomowienie

a moje dziecię zrobiło kupę wczoraj i dzisiaj rano i za każdym razem fontanna z siusiaka tż w jakim szoku ogólnie nie jest źle mały ssie tylko strasznie łapczywie i zajmuje mu najedzenie się ok 15 min ale ładnie odbija . mnie w szpitalu wyskoczyły potówki dosłownie wszędzie i wyglądam jak trendowata i jak swędzi nogi dalej mam opuchnięte mam nadzieję ze to niedługo zejdzie a w załączniku uśmiech dla wizażowych cioc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (101,5 KB, 27 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:25   #1707
desia888
Wtajemniczenie

Dzien Dobry!
Ja nadal z brzuchem
Pomalu mam naprawde dosyc
Tak liczylam na ta noc

Cziqua, sliczny Filipek!

Pogoda do d...y, glowa mnie boli, chyba bedzie dzisiaj ciezki dzien

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-21, 08:32   #1708
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dzien Dobry!
Ja nadal z brzuchem
Tak liczylam na ta noc

Cziqua, sliczny Filipek!

a dziękuję włąśnie niedawno rozmawiałam z mężem że ładne dzieci nam wychodzą

Dasz radę !!! to już tuż tuż a co d brzucha to ja jeszcze też mam tyle że bez młodego w środku i do tego te potówki mnie dobijają

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:40   #1709
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek, mamy za sobą dośc ciężką noc, co odłożyłam Kaję po karmieniu do łózeczka to płakała (oczywiście przy cycusiu zasypiała jak kamień i nic nie było Jej w stanie dobudzic żeby dojadła), mąż mi pomógł Ją uspokajac a dziś biedny do pracy poszedł..

Nie wiem już co robic, bo wychodzi na to że nocne karmienia trwają po 2 godziny z tą całą akcją cycuś-łóżeczko-płacz-cycuś..
A ja cały czas drżę, żeby nie traciła na wadze..

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Myślę, że śpiworek się przyda, mój mały też pewniej sie czuł opatulony ale juz na coraz wieksza swobode sobie pozwala. W dzien wystarczy tylko jak go przykryje na noc zapinam luźno rożek. Ale muszę spróbować śpiworek

Wiktor tez mi zasypia przy piersi, zdaza sie ze po 10 minut odpływa, nie odkładam go wtedy do łóżeczka tylko noszę troszkę, sprawdzam pieluchę i zazwyczaj rozbudza sie na tyle żeby go jeszcze raz przystawić wtedy najada sie dopełna. W trakcie samego jedzenia jak czuje ze nie ciagnie też smyram go delikatnie po policzku albo naciskam piers delikatnie kolo buzi jego i zazwyczaj mobilizuje go to do ssania.
Moja czasem tak zaśnie że nic nie jest w stanie Jej dobudzic, no chyba że własnie położenie do łózeczka, wtedy zaraz się budzi i otwiera buzię szukając cycusia. No i płacze.
Spiworek mam po chrześniaku (On też nie przepadał w nim spac), może jeszcze moja się przekona, a jak nie to przynajmniej nie będzie szkoda.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a moje dziecię zrobiło kupę wczoraj i dzisiaj rano i za każdym razem fontanna z siusiaka tż w jakim szoku ogólnie nie jest źle mały ssie tylko strasznie łapczywie i zajmuje mu najedzenie się ok 15 min ale ładnie odbija . mnie w szpitalu wyskoczyły potówki dosłownie wszędzie i wyglądam jak trendowata i jak swędzi nogi dalej mam opuchnięte mam nadzieję ze to niedługo zejdzie a w załączniku uśmiech dla wizażowych cioc
jaki słodziak

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Alamig super wyglądasz, ciążą służy Ci do samego końca!

Ja pod koniec to już wstydziłam się ludziom pokazac, bo wszyscy z takim żalem patrzyli na moją opuchliznę ale po porodzie w mig zeszła!
No i -10 kg jest mnie mniej. Jeszcze jakieś 5 by się przydało zrzucic,a do wagi którą lubię najbardziej 7.

Dziewczyny, czy Wasze pępki też są takie jakby rozciągnięte, bo mój jest W ogóle cała skóra brzucha jest wiotka;/ No ale mam nadzieję, że się ściągnie ta skóra.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Dzien Dobry!
Ja nadal z brzuchem
Tak liczylam na ta noc

Cziqua, sliczny Filipek!

Kochana Moja, jak ja bym chciała Ci jakoś pomóc! Jestem z Tobą myślami cały czas
Stary 2012-04-21, 09:20   #1710
gosia261282
Gang Iren

Julliczka gratulacje!!

Jolka fajnie,ze udalo ci sie przywrocic laktacje i zdecydowalas sie karmic,powodzenia!

Dziewczyny o co chodzi z tym klubem??
Kazda moze tam byc z nas?Bo ja nic nie wiem

Nadrobilam po lebkach jak na razie.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Dalam zdjecie na mailu mojego synusia.
Mozna podziwiac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości