Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 17:32   #1651
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Desia dajesz !
Oj staram sie, wzielam sie za sprzatanie, az teraz stwierdzialm ze musze odpoczac bo mi twarz potem splynela

Dzisiaj odlecial Fredrik z powrotem do szwecji, nie doczekal sie siostrzyczki biedny, wiec przebralam posciele i lozko czeka gotowe na moja siostre, ktora dojedzie do Adasia jakbysmy musieli jechac do szpitala!

A brzuch tak jakos dziwnie, najpierw jak na okres i bylam na ubikacji ze 3 razy , a teraz mnie wokol pepka kluje cos

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:43   #1652
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Nawet nie wiecie jak dobrze dosiąść klawiaturę od kompa

Dodałam zdjęcia mojego królewicza na gmaila

Teściowa mnie wkurza co nie miara, wczoraj nie wybudzałam już małego na kąpanie (teściu był w pracy była tylko matka tżta) No i mówiłam że nie wykąpię go tylko poprzecieram chusteczkami nawilżonymi.. to teściowi naskarżyła że nie kąpałam małego.. No i dostałam opierdziel, tak samo położna mówiła że mam karmić go kiedy będzie chciał cyca, to tak robię to wyobraźcie sobie że dawała mi dobre rady że tak nie powinnam robić, to wziełam jej z rąk i poszłam karmić.. no działa mi na nerwy wchodzi do pokoju jak karmię i przygląda się i pięćset razy pyta czy wszystko ok.. zabije!

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:47   #1653
karolca
Zakorzenienie

desia, może się zaczyna

Napisałam Wam coś w klubie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:30   #1654
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

byliśmy dziś na pierwszym spacerku

a jutro jedziemy z maluchem do teściów

zaraz czas na kąpiel maluszka, a potem mamusia idzie do kąpieli a tatuś zajmie się Michałkiem

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

to duzo kazal lekarz podawac mm ... moja ma skonczone 6 tygodni i zjada 130 ml mleka, a Twoj jak z cyca i potem jeszcze mm ... bedzie duzy chlopczyk

fajnie ze udalo sie wrocic laktacje, a jak to zrobilas???? Przyznam Ci szczerze ze w chwilach desperacji tez myslalam czy udaloby mi sie znowu karmic cyckiem ... ale u mnie to juz chyba za pozno.
ale kazał podawać tyle mm ze względu na to, że nie mam chyba dużo pokarmu i jak nie zje tych 100ml to wylewać a może być tak, że z mm zrezygnujemy choć wątpie.
Teraz widzę jak daje mu 2 piersi to nie wypija całych 100ml mm

laktacje przywróciłam przystawiając cały czas małego aby ssał i ssał i tak wróciła i z dnia na dzień czuje, że mleka jest coraz więcej teraz nie mogę pozwolić na nawał tak jak wcześniej miałam leciało ze mnie na okrągło. a piersi były twarde jak kamienie teraz są miękkie a jak czuje, że bolą albo robią się twarde daje małemu

lekarz mówił, że laktacje można przywrócić nawet po 2 miesiącach i zazwyczaj to się udaje choć są wyjątki ale trzeba chcieć

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka wczesniej pisalas ze Michalka boli brzuszek po Twoim mleku - teraz jest juz lepiej?bylas bardzo zniechecona do karmienia piersia na poczatku - a jak jest teraz?sprawia Ci to to przyjemnosc?
nie narzekaj na szczuple nogi - ja wolalabym chude nogi niz takie co mam -ze zadnych spodni przedciazowych nie moge wcisnac na siebie.
Tak wcześniej go bolał brzuch nie wiem czemu, mój TŻ mówi że przez to że zjadłam jabłko ze skórką i za każdym razem jak je jadłam to mały cierpiał
karmienie piersią jako tako może sprawia mi przyjemność, ale ile czasu to zabiera przez to wogóle już nie mam praktycznie czasu na nic
Nasze obiady są koszmarne bo nie ma kiedy zrobić coś porządnego, a na pomoc mamy liczyć nie mogę. TŻ pomaga i zajmuje się małym ile może.
Dziś weekend więc powiedział, żebym w nocy spała a on będzie wstawał no ale jak trzeba będzie cyca dać to będę musiała i tak i tak wstać.

Ale nogi mi schudły od kolan w dół tylko przy kostkach są dosłownie jak szczypiorki masakra

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka super, że udało się przywrócic laktację
Jaką karuzelkę kupiliście?

Dziewczynki a co myślicie o nadaniu imienia dziecku takiego jak ma Tż?
On nie bardzo chce, ale zawsze to było moje ulubione imię i tak sobie myślę czy w razie co to tak syncia nie nazwać...

a taką http://allegro.pl/karuzela-slodkich-...232574076.html

ja bym nie nazwała dziecka imieniem takie jak ma TŻ ale dałam imię TŻta na drugie

lena super, że już jesteście w domku i brawa dla TŻta

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo trwały wizyty położnych które u Was były po porodzie? Jak wygląda taka wizyta? Co one właściwie robią?
u mnie była dopiero 2 razy a łącznie ma być 6 więc jeszcze 4 przede mną
przychodzi dosłownie na chwile za pierwszym razem była ok 10-15min wypełnialiśmy papiery, przeprowadza wywiad, waży malucha itp.

za drugim razem też pyta, waży i ogląda pępek itp.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Nie pociesze Cie ale brzuszek juz bedzie taki inny niz przed ciaza, ale mozna miesnie troszke poprawic cwiczac, bo skory takiej rozciagnietej nie zmienisz.
Co do piersi, tak jedna mam wieksza od drugiej. I tak juz bedzie caly czas.

czyli będę miała ciągle taki zwis ?

a czemu tak jest, że jedna jest większa druga mniejsza? Tak już będzie cały czas?

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
pytanie do mam karmiących mm jakie kupujecie??? Ja kupiłam Nan

pozdrawiam i buziaki dla maluszków
Ja używam Bebiko 1

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "

Gratulacje!!!!!!

Gratulacje !!

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:05   #1655
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
desia, może się zaczyna

Moze....
Kurde , a nasprzatalm sie, piore , przekladam ubranka, itd ,itp
To chyba ten slawetny syndrom wicia gniazda

A gdzie to jest: w klubie? Na mailu?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 19:16   #1656
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja po ktg i nawet wykazalo 3 skurczyki, polozna twierdzi ze malenstwa, ale ja tam wiem swoje
Jeden doszedl do 40%, nastepny do 50% a trzeci znowu 40, no wiec chyba cos to jest
No ale rozwarcie nadal zero
Chyba jeszcze rok w tej ciazy pochodze
kochana, wiem, że to łatwo mówic. Ale jest już bliżej niż dalej! Musisz byc dzielna
Stary 2012-04-20, 19:18   #1657
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Moze....
Kurde , a nasprzatalm sie, piore , przekladam ubranka, itd ,itp
To chyba ten slawetny syndrom wicia gniazda

A gdzie to jest: w klubie? Na mailu?
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=999

ale widzę, że karo89 nie zaprosiła się do członków :/

Wyślę ci to samo na PW

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 19:18   #1658
lena_mi
Zakorzenienie

Dziekuję Wam za odpowiedzi odnośnie wizyty położnej, jakoś mi tak dziwnie że ktoś obcy przyjdzie do domu i będzie sprawdzac jak sobie radzę..
Stary 2012-04-20, 19:18   #1659
aalegna
Wtajemniczenie

Gosia, julliczka gratulacje

kurcze moje dziecko mało śpi w dzień czy to normalne? Dziś spał tylko 4 godz, raz na spacerze 2 godz i pózniej dwa razy po godzince a reszta to płacze albo sobie leży lub też żąda żeby go nosić

u nas w mieście odebrano kontrakt na usg bioderek w ramch nfz i niestety musimy iść prywatnie, koszt 100 zł
Stary 2012-04-20, 19:21   #1660
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Lena, fajnie ze pierwsza noc za Wami!
Wyglada na to ze Kaja sobie dojada w nocy to czego w dzien nie dociagnie, ale biorac pod uwage ze nocne mleczko jest bardziej tluste to moze w sumie dobrze!
A maz ale sie spisal na medal , wow!

Lena, inne dziewczyny pisza ze moga zjesc loda i dzieciom nic nie jest, z czasem tez bedziesz mogla wyprobowac i moze Kaji nic nie bedzie
tak, nadrabia w nocy spryciula jedna nie da pospac rodzicom
Myślę, że spróbuję pewnego dnia jakiegoś rożka chocby..
Stary 2012-04-20, 19:22   #1661
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Gosia gratulacje śliczne imie wybrałaś

Ja po wczorajszej wizycie u reumatologa no niestety nie jest za ciekawie i chciala mnie do szpitala wyslac no ale oczywiście odmowilam i zapisala mi leki przeciwzapalne i sterydy niestety musialam odstawic malego od piersi no ale ciesze sie ze udalo sie ponad miesiąc na cycu być.

pytanie do mam karmiących mm jakie kupujecie??? Ja kupiłam Nan

pozdrawiam i buziaki dla maluszków
wspolczuje problemow zdrowotnych

ja podaje humana ar bo jula bardz ulewala a na tym jest ok

Jolka ciesze sie ze sie udalo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 19:25   #1662
lena_mi
Zakorzenienie

Mąż rzeczywiście spisał się cudownie i spisuje nadal - pomaga mi, przewija Malą, wczoraj Ją wykąpał (ale były emocje! ) i wspiera mnie bardzo, jest kochany!

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
desia, może się zaczyna

jakim klubie, ja nic nie wiem...

buuu

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-20 o 19:27
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:27   #1663
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Gosia, julliczka gratulacje

kurcze moje dziecko mało śpi w dzień czy to normalne? Dziś spał tylko 4 godz, raz na spacerze 2 godz i pózniej dwa razy po godzince a reszta to płacze albo sobie leży lub też żąda żeby go nosić

u nas w mieście odebrano kontrakt na usg bioderek w ramch nfz i niestety musimy iść prywatnie, koszt 100 zł
Z tym USG to faktycznie zrobili wam przysługę...

Moja dziś też w dzien nie chce spać... pospała rano troszkę, potem jakieś 2 godzinki na spacerze i dopiero godzinę temu udało mi się uspać Ewelinkę i to w wózku Ręce bolą mnie jak jasna cholera.
A tak tylko cycuś i cycuś. A cycusie też muszą odpocząć Postaram się malutką przetrzymać jeszcze godzinę na śpiku, dostanie jeść z jednej piersi, wykąpię ją (dziś dam jej dużo wody, bo wczoraj chętnie już chlapała nóżkami), potem salon kosmetyczno-pielęgnacyjny, drugi cycuś i lulu. Mam nadzieję, że pójdzie tak bezproblemowo jak wczoraj, bo jak nie, to się załamię.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-20, 19:31   #1664
lena_mi
Zakorzenienie

Nadrabiam maila

claudia ale słodziak!

Julliczka brzusio spory, ale Ty szczupluteńka! ślicznie wyglądałaś dzień przed, a teraz juz bruszka prawie pewnie nie ma?

evvcia ślicznie wyglądasz! a Laura słodziutka

Asika super fotki!Zuzia jaka zainteresowana słonikiem

Natka fajną minkę zrobiła Twoja pociecha
Stary 2012-04-20, 19:36   #1665
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym USG to faktycznie zrobili wam przysługę...

Moja dziś też w dzien nie chce spać... pospała rano troszkę, potem jakieś 2 godzinki na spacerze i dopiero godzinę temu udało mi się uspać Ewelinkę i to w wózku Ręce bolą mnie jak jasna cholera.
A tak tylko cycuś i cycuś. A cycusie też muszą odpocząć Postaram się malutką przetrzymać jeszcze godzinę na śpiku, dostanie jeść z jednej piersi, wykąpię ją (dziś dam jej dużo wody, bo wczoraj chętnie już chlapała nóżkami), potem salon kosmetyczno-pielęgnacyjny, drugi cycuś i lulu. Mam nadzieję, że pójdzie tak bezproblemowo jak wczoraj, bo jak nie, to się załamię.

Aalegna w moim mieście , a wiesz gdzie mieszkam jest na nfz usg bioderek, mogę Ci numer podać,najbliższy termin 10.05, ale może udało by się wcisnąć wcześniej, na paliwo kasę wydacie, ale i tak z 50 zł będzie w kieszeni , tak piszę informacyjnie

Desia widzę,że sobie wzięłaś do serca moje wróżby i zaczynasz rodzić no myślę,że się omsknęłam o jeden dzień

Julliczka
gratulacje dużo zdrówka

Lena fajnie,że sobie tak ładnie radzicie no i dla tż
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:39   #1666
tikki85
Zakorzenienie

A moja nie chce spać teraz . Jak ja ją biorę na ręce to zaraz chce cycusia...a właśnie tak jak pisała Karolka, cycusie muszą poczekać. Karmiłam ją już chyba z 2h.... Teraz ma ją mama. Ale Andrea zamiast spać to wierci się i kręci i kwiczy i chrumka...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Aguśka Szymonek jak zwykle przystojniacha
Claudia śliczny Fabianek
Stary 2012-04-20, 19:42   #1667
karolca
Zakorzenienie

Chciałam coś napisać i wyleciało mi z głowy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-20, 19:46   #1668
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aalegna w moim mieście , a wiesz gdzie mieszkam jest na nfz usg bioderek, mogę Ci numer podać,najbliższy termin 10.05, ale może udało by się wcisnąć wcześniej, na paliwo kasę wydacie, ale i tak z 50 zł będzie w kieszeni , tak piszę informacyjnie

Desia widzę,że sobie wzięłaś do serca moje wróżby i zaczynasz rodzić no myślę,że się omsknęłam o jeden dzień

Julliczka gratulacje dużo zdrówka

Lena fajnie,że sobie tak ładnie radzicie no i dla tż
Myslisz Konia, ze cos sie zaczyna?
Do tego zmierzylam sobie cisnienie i mam 134/99 i puls 123, ale to chyba po tych szalenstwach sprzataniowych
Musze chwile odpoczac i sprawdzic za chwilke, az sie zdenerwowalam!
A taki bol wokol pepka to jakies twardnienia czy co to moze byc?

Ciekawe czy Gosia z Eryczkiem juz w domu?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-20, 19:58   #1669
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
To my mamy klub?

Jolka ja właśnie o tej karuzelce myślę...fajna jest, fajne melodyjki?

Claudia Fabianek superancki

Aguśka Twoje chłopaki słodziaki jak zawsze

A ja wróciłam właśnie z długieeeego spaceru....narazie nic sie nie dzieje....jakies tam tylko twardnienia ale bezbolesne...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:58   #1670
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam coś napisać i wyleciało mi z głowy
A mówią, że skleroza po porodzie przechodzi
Stary 2012-04-20, 20:03   #1671
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A mówią, że skleroza po porodzie przechodzi
O, wypraszam sobie
Nie miałam sklerozy w czasie ciązy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-20, 20:10   #1672
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
To my mamy klub?
ja też nie wiedziałam
Stary 2012-04-20, 20:12   #1673
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
O, wypraszam sobie
Ja miałam...i wiem, że niektóre kobiety w ciąży też mają . Widocznie Twoja skleroza się pomyliła .
Stary 2012-04-20, 20:13   #1674
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Evciu nam herbatka z kopru nie sluzyla - mala miala po niej wiecej problemow niz bez
U nas chyba przyjęła się, ale żadnych zmian nie ma, ani na lepsze ani na gorsze.

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
sms od julliczki:

"Z radością zawiadamiam, że dziś o 13:12 przyszła na świat moja Julcia, 54 cm i 3350g. Jest przecudna!! Czujemy sie dobrze "

Gratulacje!!!!!!
Supeeeeeer Gratuluję własnie dziś widziałam na mejlu, że już brzuszek był nisko, więc Julcia i tak by niedlugo wyszla na świat
Zdrówka!

Cytat:
Niestety ja też do klubu nie należę... Dziś pierwsze słyszę

Jejku jak mnie boli głowa

Desia czas na Ciebie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:19   #1675
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
O, wypraszam sobie
u mnie sie nasililo po porodzie i to strasznie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:20   #1676
karolca
Zakorzenienie

czas na karmienie, kąpanie i lulanie
Może jeszcze zajrzę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-20, 20:20   #1677
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
u mnie sie nasililo po porodzie i to strasznie
Mi też i w dodatku zawiechy jakieś łapię

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 20:27   #1678
karolca
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie (Ewelinka jeszcze śpi, marudziła bo bączek szedł).

Moja mama znalazła tańszy odpowiednik dla Sudocremu! Nazywa się Sudopanten i ma przyjemniejszą konsystencję
http://www.cefarm24.pl/12417,sudopan...-15-100-g.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-04-20 o 20:29
Stary 2012-04-20, 20:30   #1679
tikki85
Zakorzenienie

O klubie była mowa na samym począteczku , ale niewiele dziewczyn wyrażało chęć należenia do klubu, bo jest forum

Moja skleroza zmalała po porodzie , ale często się zawieszam
Stary 2012-04-20, 20:46   #1680
mag_99
Rozeznanie

dziewczyny, Filipowi wyszedł dziś chyba trądzik niemowlęcy miałyście z tym do czynienia? Krostki pojawiają się w domu, a na dworze bledną, nie drapie więc chyba go nie swędzi. Pediatra mówi, że to skaza białkowa i że mam odstawić nabiał...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości