Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 20:05   #3691
rybkie
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
rybkie a jakie teraz macie mieszkanie??
My mamy livingroom z malutkim aneksem kuchennym i sypialnie ktora jest juz powaznie zagracona,wlasnie odkrylam,ze maly za gora miesiac wyrosnie z kosza i rozgladam sie za lozeczko-lozkiem.Jak pomierzylismy z Tz to sie okazalo,ze jak wstawimy lozko......to nie przejdziemy przes sypialnie
Jeszcze to 3 pietro i cyrki z wozkiem.....
Teraz troche zaluje ze w pazdzierniku nie zamienilismy na przynajmniej nizsze pietro juz nie marze,zeby maly mial swoj pokoj.Teraz mamy 3 razy wiecej gratow i nie wyobrazam sobie przeprowadzki przy tak malym dziecku.
Chcielismy zamienic flat z tej samej agencji tez jednopokojowe tylko ze na wysokim parterze(tzn w piwnicy sa mieszkania).To nam chcieli na takich warunkach zamienic te mieszkania,ze musielibysmy utrzymywac dwa flaty jednoczesnie przez 2 miechy i nic by nam na zycie nie zostalo.
Takie sa agencje niestety,a placimy niemalo regularnie od ponad 5lat no ale biznes jest biznes nie?
teraz czekamy na socjal choc ja nie bardzo ale inaczej nie zaoszczedzimy na wlasne mieszkanie.....
Katerina ja cie podziwiambo my sie wlasnie wyprowadzilismy z jednopokojowego mieszkania do 3 bedroom house bo ja sobie nie wyobrazam mieszkac z malym dzieckiem w takiej malej przestrzeni chyba bym sie rozwiodla z TZbo bysmy sobie na nerwy dzialali plus ja tez jestem macocha co dwa tygodnie i w swieta i wakacje, i musimy tez miec miejsce dla syna TZ...ceny wynajmu teraz tak poszly w gore ze szok!!! a nam sie tak tanio trafilo to miejsce i nie zamierzam sie wyprowadzac! a TZ zmienil prace po tym jak podpisalismy umowe, w marcu podpisalismy na kolejny rok, i sprawdzili credit jeszcze raz a ze zarobki troche spadly plus firma, ktorej uzywa agencja, uwaza ze bedac na macierzynskim moja kasa nie wlicza sie do puli wiec po obliczeniach wyszlo im ze nas nie stac na ten dom i musimy szukac kogos kto za nas poreczy finansowo. No jak nie stac jak placimy regularnie i nigdy si enie spoznilismy, obudzili sie...
Nie bardzo mamy kogo wkurza mnie ta sytuacja bo to niepotrzebne motanie i stres a na socjalny nie mamy szans

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wrocilam i tylko sobie humor popsułam, bo chodziłam z kolezanka po sklepach i ona sobie kupowała masę drogich ubran , a mnie na nie po prostu nie stac. Jakąs kasę tam mamy, ale mi i tak szkoda tyle kasy na ciuchy wydawac ile ona wydaje, ale i tak mi sie przykro zrobiło.

W ogole jak wrocilam to poszlam po Lilke, bo TZ dzis jezdzil z nią po wsi i zajechał do znajomych, a tam co chwila ktos do nich przyjezdza, bo przy barze mieszkają i okazało się, że Lilke na zmianę nosiło jakies 7 bab, az mnie to zdenerwowało. Jeszcze sie okazalo, ze jedna ja karmila butelka, druga przewijała, trzecia nosiła itd. , a TZ szczesliwy, bo tylko dzis wozek pchal nic wiecej... Ehhh
No co za burak z tego twojego TZ, zoska ty wez z nim porozmawiaj ze to JEGO dziecko a nie zabawka dla wszystkich, mna tez by trzachnelo jakby mi tylu ludzi podawalo sobie dziecko z rak do rak jak jakiegos psiaka zabwke
Ja tez sobie nic nie kupuje, wole juz cos kupic malej niz sobie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Jakby moje dziecko się budziło co 2-3h w nocy to bym z nim nadal spała w pokoju. Każde dziecko jest inne i nie można działać "książkowo".
Niemowlę ma silny instynkt przeżycia i samo krzywdy sobie nie zrobi. Ale oczywiście trzeba uważać jak samo jest w łóżeczku i nie wstawiać do łóżeczka niczego czym mogłoby się udusić , np. za ciężkim misiem.
Mowisz? moja budzi sie co 4 godz w nocy i moze bylaby gotowa ale ja nie jestem gotowa

No i ide w koncu zabukowac prom na wakacje jedziemy za 3 tyg i nie moge sie doczekacpostanowila m zlac te cala sprawe z agencja i sie delektowac wakacjami
spadam myc Miszke i moze zapodamy sobie jakis film z TZ brakuje mi naszych wieczorow tylko my tv i sofa)aha plus falujacy brzuch

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Jezuuuu weźcie tą JĘCZYBUŁE ode mnie ryczy dzis CAŁY dzien, tylko na spacerze byl spokoj. Ja juz nie wiem co jest temu dzieciakowi

jestem z nią caly tydzien sama i juz mam dość. Powiedzialam tz ze jak wroci to on sie nią zajmuje bo mi sie rzygac chce jak slysze to buczenie I nie zamierzam nic przy małej robic przez weekend. Nich sie tz zajmie wkoncu to tez jego dziecko taka wyrodna ze mnie matka
Haniulaja tez tak mam czasem, czasem mala ma taki dzien ze tylko leeee, leeee i leeee cokolwiek bym nie zrobila czy zrobila i wiesz ja tez jestem wyrodna matka ja ja czasem ignoruje bo nie daje radyignoruje jej jeczenia i wrzaski i zostawiam ja w koszu, gadam do niej i robie swoje wokol domu....czasem dziala i sie mala sama zamknie bo sie na cos zapatrzy albo zaslucha we mnie albo zainteresuje swoimi raczkami
I bez skrupulow odpalam ja TZ nawet jak on jest zmeczony
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:08   #3692
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Rybkie ja tez daje tż małą, niech sie opiekuje. Zreszta on sam tez bierze- dzielimy sie obowiazkami po rowno i tu nie moge mu nic zarzucić, tyle ze Jego teraz nie było cały tydzien bo był w delegacji

Ale wlasnie godzine temu wrocił z kebabem i desperadosem i juz mi lepiej małą się zajął. Chociaz itak juz leży i przysypia ale od razu mi lepiej, że wiem ze dziś juz nie musze tylko ja czuwać nad nią

Agatek

W ogole wykąpałam ją i co widze? Ciemieniucha

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-20 o 20:09
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:29   #3693
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Jezuuuu weźcie tą JĘCZYBUŁE ode mnie ryczy dzis CAŁY dzien, tylko na spacerze byl spokoj. Ja juz nie wiem co jest temu dzieciakowi

jestem z nią caly tydzien sama i juz mam dość. Powiedzialam tz ze jak wroci to on sie nią zajmuje bo mi sie rzygac chce jak slysze to buczenie I nie zamierzam nic przy małej robic przez weekend. Nich sie tz zajmie wkoncu to tez jego dziecko taka wyrodna ze mnie matka

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Wrocilam i tylko sobie humor popsułam, bo chodziłam z kolezanka po sklepach i ona sobie kupowała masę drogich ubran , a mnie na nie po prostu nie stac. Jakąs kasę tam mamy, ale mi i tak szkoda tyle kasy na ciuchy wydawac ile ona wydaje, ale i tak mi sie przykro zrobiło.

W ogole jak wrocilam to poszlam po Lilke, bo TZ dzis jezdzil z nią po wsi i zajechał do znajomych, a tam co chwila ktos do nich przyjezdza, bo przy barze mieszkają i okazało się, że Lilke na zmianę nosiło jakies 7 bab, az mnie to zdenerwowało. Jeszcze sie okazalo, ze jedna ja karmila butelka, druga przewijała, trzecia nosiła itd. , a TZ szczesliwy, bo tylko dzis wozek pchal nic wiecej... Ehhh
tak to jest z tymi facetami,byle oni mieli wygodnie
----------------------------------------------------------------------------
Bartula drugi dzień płacze na spacerze i ja nie wiem dlaczło??
Tak jakby mu światło przeszkadzało, tzn słońce a nawet ogólnie światło na dworze. Ryszał jak szalony i przestawał i znowu ryczał i przestawał aż w koncu zasnął.
A może zwyczajnie bylo mu zaciepło,sama nie wiem.

Co do picia to Bartosz do niedawna potrafił wypic 150-170ml mleka( wtedy pił smoczkiem z dużą dziurą).A teraz pije 120-130 ml , ale ma mniejszą dziurkę 3 w TT.
Myślę ,że wtedy z tej dużej dziury łatwo leciało wiec pil poprostu.

No i zmieniłam herbatkę rumiankową z hiippa na bobo vita i tą polubił,wydaje mi się,że jest bardziej słodka.

Bartuś już śpi a mi się nic nie chce,mam ogromnego lenia.

Anabellita Ciebie też bardzo lubię

Zapomniałam dodac ,ze Tż mnie ostro wnerwił dzisiaj. Cale popołudnie przespał a myślałam ,ze zajmie się Bartkiem bo ja prasowanie miałam!!

A co my wszystkie bzykałyśmy się w jeden dzień w zeszlym roku.My z Tżem tez albo 19 albo 20

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-20 o 20:34
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:29   #3694
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
U nas tez problem z zasypianiem.Zasypia tylko na rekach smok w buzi pieluszka kolo buzi.Juz sie boje jak bedzie wazyl 20kgChc e go nauczyc zasypiania w lozeczku narazie z zerowym skutkiem.

Sto Lat!!!

U nas noc do dupy .Po szczepieniu mlody spal niespokojnie i mial goraczke 38,3.Nad ranem zapodalam czopa,zeszla do 37,7.Cala noc czuwalam.Teraz jest marudny.Dobrze,ze nie ma czesto tych szczepien.
to możemy sobie podać rekę ja też się boje co bedzie jak Seba urosnie a uczenie zasypania samemu w łozeczku skutkuje tylko nerwami i krzykiem małego
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:39   #3695
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
oj tego to ja nie wiem

łeee ale Ty jesteś

a to nie jest tak, ze imieniny obchodzi te najblizsze zaraz po dacie urodzenia ?

nie koniecznie, wymogu takiego nie ma mam kilku znajomych co sobie pozmieniało sami daty bo i m tak bardziej pasowało

a jak bym robiła odrazu pierwsze jakie były to by i ur i im miał zimą a tak jedno będzie mieć zimą jedno latem będzie można latem wyprawiać imieninki na ogrodzie przy grilu posiedzieć sobie troszkę dłużej na dworku - oczywiście jak dopisze pogoda i nie będzie padać
Stary 2012-04-20, 20:43   #3696
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłyśmy z Asikiem od naszych lekarzy - Asia zdrowa, na katar i do oczek dostała kropelki, a ja dostałam antybiotyczek Duomox i dodatkowo kilka innych leków. Chyba zaraz płuca wypluję tak mnie kaszel dusi.
Oczywiscie cytowanie mi obcieło
Inutilku dziękujemy za troskę

Dziewczyny z wypadajacymi włosami - ja miałam w ciąży ten problem, bałam się myć głowę bo w wannie na sitku zostawały całe kołtuny zmierzwionych kłaków. Zaczęłam brać żelazo i jak ręką odjął.

o to ja zapraszam do siebie bo mi się uzbierała cała góra prania

a ja a ja??? Manie to pewnie nikt tutaj nie lubi

Jak już się zabierzesz do tego prasowania to również zapraszam do siebie - NataliaM1103 mi popierze, a Ty poprasujesz, dobraaa??? Która chętna do ścierania kurzu?

Ja też mam poniszczone ale nie ma się co dziwić bo ja z domu nie wyjdę jak włosów nie przeprasuję
Taki ciemny brąz chcesz?Miałaś już taki kolorek? Ja Cię zawszę kojarzyłam jako blondi.

o w życiu nikt by mnie nie zmusił do biegania, nie ma mowy. Rowerek to co innego, dla mnie bieganie jest za nudne

Bardzo fajne, podoba mi się

phiii, aleś zarobiła - całe 1,25 za zestaw ciuchów!

5 minut to bardzo długo wyleży, moje dziecię po 5 sek. na brzuchu już zaczyna stękać i buczeć a co pójdę do lekarza to pyta czy kładę ją na brzuchu... no i co... no nie kładę bo mi jej szkoda, ze się tak męczy W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"

czubek z Ciebie!

o kurdę laska jak z filmu karate, niezła... a zauważyłaś co robi jej facet - siedzi na kanapie i ogląda TV

a z tą kulką to Ci się udało

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

aaaa.... mam głupie pytanie
Która z Was na fejsie około 11godz. wysłała mi zaproszenie Ma imię na literę J.
Kurczę jakoś nie kojarzę twarzy.

ja Cię lubie
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:08   #3697
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
nooooo ten anytbiotyk robi ze mnie jakas otumaniona
Podziwiam za separacje Moj Tz spal raz w pokoju goscinnym bo mi sie wydawalo, ze przez jego chrapanie mala spi gorzej w nocy.....no i tym razem obydwie spalysmy gorzej niz zwykleokazuje sie ze bez chrapania nie umiemy spac
zdrowka

spadam robic kolacje, szukalam nowego domu bo chyba bedziemy sie musieli wyprowadzic z tego co teraz mieszkamy agencja robi problemy i ceny sa masakryczne!!! wyglada na to ze bedziemy sie musieli wyprowadzic do jednopokojowego mieszkania, z malym dzieckiem nie wyobrazam sobie teraz tego.......
a u nas z tym osobnym spaniem to ja się juz przyzwyczaiłam bo TŻ pracuje na 4 zmiany i często go w nocy nie ma w domu (właśnie poszedł na nockę )
Tobie też dużo zdrówka i szybkiego wyzdrowienia

a z tym mieszkaniem to jakieś jaja, w jednym pokoju trzy osoby? A nie mozecie zacząć się starać o przyznanie mieszkania socjalnego? Mój brat mieszka z rodzinkom w UK i juz czekają w kolejce, a ich znajomi dostali całkiem fajne mieszkanie, wiem tylko, ze tam liczą się dochody - nie mozna ileś tam przekroczyć.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Jak to nie?? Ja Ciebie lovam Czasem to az mi zal ze nigdy nie poznam sie z Wami w realu
Dobrze, ze Asik zdrowy gorzej z Toba
ojeeej... naprawdę???
a wiesz, że mi też żal ze tylko tak na forum się spotykamy Chociaż całkiem inaczej mi się pisze jak poznałam twarze naszych mamusiek na fejsie (Ciebie nie ma ale pamiętam Cię z fotek w klubiku)
Asi zdrówko najważniejsze ja sobie poradzę

Cytat:

Haniula, ja też tak miałam jak Asik był marudny i nie wiedziałam o co jej chodzi, chciałam tylko jednego - żeby się zatkała i poszła spać. Jak dziecko tak wyje, a ty wypruwasz sobie żyły zeby je uspokoić to w końcu dopada Cię rezygnacja i złość. Pewnie większość z nas miała takie momenty a do wyrodnej matki do Ci baaardzo daleko

Cytat:

Mi też szkoda kaski na jakieś galeriowe wdzianka, jak już to kupuje na wyprzedażach lub promocjach. Lubie po lumpkach pogrzebać - tam zawsze mozna znaleźć coś oryginalnego często trafiają się firmówki
Nawet słynni projektanci mody polecają ciucholandy

A TŻ przegiął, ja też bym się wkurzyła na Twoim miejscu. Przecież to żywe dziecko, a każdy człowiek ma jakieś tam swoje zarazki, no tak się nie robi, ale pewnie TŻ nie będzie wiedział o co masz pretensje, jak to facet

Cytat:
kurczę mi się wydawało, ze ciemieniuchę mają noworodki i ze naszych dzieci to już nie spotka, a tym czasem coraz częsciej o Tym piszecie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:13   #3698
*Agatek*
Zakorzenienie

Anabellita a ja Cię nie lubię taka wredna siksa z Ciebie z plemienia siuksów

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:29   #3699
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No TZ zdziwiony, bo przeciez Lilka zabawiona, usmiechnieta , nie placze, najedzona, przebrana , wiec o co mi chodzi ?

Teraz spi juz od 4 godzin, tak sie zmęczył, hahaha.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:39   #3700
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
to możemy sobie podać rekę ja też się boje co bedzie jak Seba urosnie a uczenie zasypania samemu w łozeczku skutkuje tylko nerwami i krzykiem małego
ja Ci powiem, ze moja szwagierka ma 7 letniego syna, i on nadal śpi z mamusiom Jak mu wjeżdzają na ambicje, ze już taki duży jest i powinien sam spać to zasypia w swoim łóżku, ale budzi się już w mamusinym wyrku
Najbardziej śmiać mi się chciało, jak dostał hulajnogę - tak się dziecko cieszyło, że przez kilka nocy spało razem z hulajnogom i z mamusiom w jednym łóżku Niestety dla tatusia zabrakło już miejsca - spał na kanapie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartuś już śpi a mi się nic nie chce,mam ogromnego lenia.

Anabellita Ciebie też bardzo lubię

A co my wszystkie bzykałyśmy się w jeden dzień w zeszlym roku.My z Tżem tez albo 19 albo 20
Ja też mam lenia, pranie musze powiesic - już godzinę gnije w pralce

Fajnie ja też Cię luuubię
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
nie koniecznie, wymogu takiego nie ma mam kilku znajomych co sobie pozmieniało sami daty bo i m tak bardziej pasowało

a jak bym robiła odrazu pierwsze jakie były to by i ur i im miał zimą a tak jedno będzie mieć zimą jedno latem będzie można latem wyprawiać imieninki na ogrodzie przy grilu posiedzieć sobie troszkę dłużej na dworku - oczywiście jak dopisze pogoda i nie będzie padać
no jak uważasz
U mnie jest taki własnie zwyczaj - moja koleżanka urodziła się w Wigilię i ma na imię Ewa, mówi, ze jest poszkodowana bo pod choinkę, na urodziny i imieniny dostaje jeden prezent
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
ja Cię lubie
Ciebie jako jedyną poznałam na żywo - fajna babka jesteś

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Anabellita a ja Cię nie lubię taka wredna siksa z Ciebie z plemienia siuksów
ech to masz pecha, bo ja Cię niestety lubię, wredny, przebrzydły małpiszonie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-20 o 21:40
Stary 2012-04-20, 21:44   #3701
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ech to masz pecha, bo ja Cię niestety lubię, wredny, przebrzydły małpiszonie
muszę na wieczór poszukać zaczepy a skąd wiedziałaś, że jestem przebrzydłym @piszonem?

gadam z A. na gg i zaraz idę spać bo padam na pyszczor

Stary 2012-04-20, 21:47   #3702
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Zośka to że ktoś kupuje za dużo kasy to nie znaczy że dobrze wygląda. Dlatego się tym nie dołuj.
Polecam sprzedawcę na allegro Kingsajtz.
Mój tż kupuje u niego koszule (firmy typu Burton, River Island itp.) po 20-30 pln. Wyglądają jak nowe, jeszcze się nigdy nie naciął.
Ja kupiłam od niego w tym tygodniu płaszczyk i dziś przyszedł - jest boski. Nie ma nawet jednej mikrowady.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2252386335

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:49   #3703
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
muszę na wieczór poszukać zaczepy a skąd wiedziałaś, że jestem przebrzydłym @piszonem?

wiem, żeś kudłaty małpiszon bo widziałam Twoje foty

CÓRCIA

Stary 2012-04-20, 21:50   #3704
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Ja pożyczyłam od koleżanki DVD z serialem Kochane kłopoty i oglądam właśnie pierwszy sezon.

Młody dostał już 3 porcje mleka NAN i tylko raz ulał ale ciut ciut. Mam nadzieję, że go nie wysypie i kupki będą ok. Wtedy przejdziemy na to mleko i precz ze śmierdziuchem Nutramigenem.

Stary 2012-04-20, 21:55   #3705
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Blanszor, dzięki

To prawda, ta kolezanka wydaje full kasy, ale nie potrafi sie tak na prawde fajnie ubrac. Jest troche przy sobie i wiadomo, ze trudniej na siebie cos znalezc fajnego, jesli jest sie troche grubszym, bo nie wszystko lezy tak fajnie jak na manekinach . Zakupy z nią to katorga.
Stary 2012-04-20, 21:56   #3706
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pożyczyłam od koleżanki DVD z serialem Kochane kłopoty i oglądam właśnie pierwszy sezon.

Młody dostał już 3 porcje mleka NAN i tylko raz ulał ale ciut ciut. Mam nadzieję, że go nie wysypie i kupki będą ok. Wtedy przejdziemy na to mleko i precz ze śmierdziuchem Nutramigenem.
hmm ja zagęszczam bebilonem i to daje radę! nie dość, że nie ulewa, to nie burczy jej przeraźliwie w brzuszku szok normalnie, ale nadal są crki przy jedzeniu już 5 tyg

Nutramigen chcieli mi wcisnąć w aptece, ale się bałam tego kupić

Stary 2012-04-20, 21:57   #3707
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
No jak nie stac jak placimy regularnie i nigdy si enie spoznilismy, obudzili sie...
Nie bardzo mamy kogo wkurza mnie ta sytuacja bo to niepotrzebne motanie i stres a na socjalny nie mamy szans[COLOR="Silver"]
no wlasnie agencje

u nas w Edku ceny sa kosmiczne bo to stolica i jeszcze my mieszkamy w centrum,fajnie bylo jak bylismy we dwoje i byly dwa dochody.
Wiesz mieszkanie jest suche i nie ma grzyba a to juz sukces w Szkocji
a co do wyrodnej matki,slyszalam ze u was w Angli jakas piegata zostawila dziecko samo na 5 dni i poszla imprezowac to dopiero wyrodna matka

Cytat:
a z tym mieszkaniem to jakieś jaja, w jednym pokoju trzy osoby? A nie mozecie zacząć się starać o przyznanie mieszkania socjalnego? Mój brat mieszka z rodzinkom w UK i juz czekają w kolejce, a ich znajomi dostali całkiem fajne mieszkanie, wiem tylko, ze tam liczą się dochody - nie mozna ileś tam przekroczyć.(
nie no my mamy póltora ja bym powiedziala,bo ten livingroom to taki nieustawny ponado mamy meble ktore kazde jest z innej parafi i szczerze to wiekszosc jest bezuzyteczna i tylko zajmuje powierzchnie a wywalic nie moge bo to wlasciciela....uroki wynajmu,
My tylko dlatego siedzimy na tak malym mieszkaniu bo czekamy wlasnie na socjal,jakbysmy poszli na wieksze to zapomnij a to jedyny sposob,zeby isc na socjal i odlozyc na wlasne
teraz nie jest tak zle bo maly i tak spi obok mnie w koszu,ale kurka rosnie i wyrasta z niego i trzeba popatrzec za lozeczkiem
a na mieszkanie czekamy juz poltora roku,jak sie maly urodzil to dostalismy srebrne pierszenstwo....i nadal czekamy

Ja ogladam teraz Hotel 52

Aha mlody dzis 1 raz usnal sam w lozku a 10 min po kapieli zrobil sruta tygodnia

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-04-20 o 22:01
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:01   #3708
*Agatek*
Zakorzenienie

Natalia zapomniałam zapytać: czy syn w końcu zaprzyjaźnił się z kuniem??

Stary 2012-04-20, 22:16   #3709
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej, hej heloł

przyjechała moja siostra z Zakkulcem mały jest 2,5 tygodnia młodszy a przy Julku wygląda jak noworodek. I nie wiem teraz czy Julek taki wypasiony czy Zakk taki szczypior. Waży 2kg mniej
Stary 2012-04-20, 22:41   #3710
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a w ogóle mamy dzisiaj z tztem wyjątkowy dzień mamy rocznicę poczęcia Natalci
dacie wiarę że to już rok mija? ;]
ulala tylko nie zrobcie braciszka jej dzis
my nie wiemy kiedy
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja się dowiedziałam 4 maja o ciąży
ja 14.05
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Tesciowa dzwonila, ze ugotowala mi zupke pomidorowa i ... krolika
Nie wiem, czy dam rade go zjesc
ja jadlam, tez tesciowa robila i bardzo mi smakowal
Cytat:
Ale wlasnie godzine temu wrocił z kebabem i desperadosem i juz mi lepiej małą się zajął. Chociaz itak juz leży i przysypia ale od razu mi lepiej, że wiem ze dziś juz nie musze tylko ja czuwać nad nią
ale ci dobrze!
Cytat:
---
Bartula drugi dzień płacze na spacerze i ja nie wiem dlaczło??
Tak jakby mu światło przeszkadzało, tzn słońce a nawet ogólnie światło na dworze. Ryszał jak szalony i przestawał i znowu ryczał i przestawał aż w koncu zasnął.
A może zwyczajnie bylo mu zaciepło,sama nie wiem.
a masz parasolke zeby go oslonic moj tez nie lubi swiatla, czasem chce mu ja otworzyc ale mruzy oczy
Cytat:
muszę na wieczór poszukać zaczepy
no to dawaj, ja juz dzis z jedna taka walczylam, co prawda mejlowo ale zawsze he he wkurzyla nas siostra PMki w sprawie wiecz panienskiego, napisala takiego chamskiego mejla ze nie dalo sie nie odpisac....

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej, hej heloł

przyjechała moja siostra z Zakkulcem mały jest 2,5 tygodnia młodszy a przy Julku wygląda jak noworodek. I nie wiem teraz czy Julek taki wypasiony czy Zakk taki szczypior. Waży 2kg mniej
he he moj jest wagowo taki co 7m dziecko znajomej z osiedla
Cytat:

oj kochana, nie przejmuj sie tymi ciuchami
a tz nalezy sie lanie
Cytat:
Jakby moje dziecko się budziło co 2-3h w nocy to bym z nim nadal spała w pokoju. Każde dziecko jest inne i nie można działać "książkowo".
Niemowlę ma silny instynkt przeżycia i samo krzywdy sobie nie zrobi. Ale oczywiście trzeba uważać jak samo jest w łóżeczku i nie wstawiać do łóżeczka niczego czym mogłoby się udusić , np. za ciężkim misiem.
moj czesto sie krztusi...nie zawsze potrafi odkaszlnąć tak, żeby sobie pomóc...
dzis Olek mial taka akcje w lezaczku - jak mi sie rece trzesly gdy go wypinalam, cala wiecznosc to byla, myslalam ze mi serce stanie a czas sie zatrzymal na szczescie odklepałam go

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:58   #3711
pearpearl
Wtajemniczenie

O mtako, co za dzwieki dochodza z Jasiowego lozeczka, to sobie nie wyobrazacie! Od 10 minut nie mozemy wytrzymac z teztem ze smiechu, Maly tak reaguje na rozkraczona zabe z karuzeli

Pomalowalam sobie paznokcie na lawendowo i od razu mam lepszy humor

Zuziu, zjadlam krolika i bardzo dobrze zrobilam. Pycha

Haniula, ojej , zadna z Ciebie wyrodna matka. Kazdy mialby dosc. Ja Ciebie rozumiem DOSKONALE. Ja prawie ciagle mam dosc

Zoska, Twoj tz jest mega burakiem, jak tu go ktoras slusznie nazwala. Powinnas go kopnac w , bo nie sadze, zeby ten typ sie kiedykolwiek zmienil

Blanszor, a przy skazie to oprocz Nutry i Pepti cos jeszcze mozna?

Agatek, ło matko. CuKinia dalej se jajca struga przy karmieniu? O co jej chodzi?

Jeju... ale bym sie poseksila. A tu gin jeszcze nie pozwala

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 23:22   #3712
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Blanszor, a przy skazie to oprocz Nutry i Pepti cos jeszcze mozna?
Pear Alan nie ma skazy. Nabiał na początku kazali odstawić przez kolki i wysypkę - ale nie wiadomo czy wysypka była przez alergię czy to był po prostu trądzik i potówki. Nutrę dostał, bo miał problemy z jelitami (śluz i zaparcia). Teraz wszystko już gra, dlatego sprawdzam czy na normalnym mleku coś mu będzie dolegało. Jak coś się wydarzy to wrócimy na Nutrę, na razie jest ok. Zobaczymy jutro.

Stary 2012-04-21, 07:39   #3713
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Natalia zapomniałam zapytać: czy syn w końcu zaprzyjaźnił się z kuniem??
niestety nie,patrzy na niego z byka jakoś,pare razy zaślinił go ale miłości nie widzę

--------------------------------------------------------------
Witam

Za okenm u nas ponuro i troche deszczyk pada.

Bartosz ma dzisiaj imieninki
I z tej okazji mamy teściów dzisiaj ,więc muszę jakies pysznosci porobic.No i w sumie z okazji naszej rocznicy też.

Jak narazie to mam w planach zrobic skrzydełka i nóżki kurczaka w foli w piekarniku w przyprawach,goloneczki,sa łatka zwykła warzywna,sałatka śledziowa,bigosik i jak narazie niewiem co jeszcze.No i placuszek i takie bianki w pucharkach z galarewtki .

Nie wiem w sumie czy chrzestny przyjedzie dizisaj czy jutro. Bo chrzestna Bartka jest w Norwegi.

Uciekam bo muszę poprasowac Bartka ciuchy.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:13   #3714
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Rozmawiałam z TZtem, stwierdził, że co miał zrobic w takim przypadku skoro każda podchodziła i chciała Lilke brac na ręce, bo on odmawiac nie potrafi.
Stary 2012-04-21, 08:50   #3715
Anabellita
Zadomowienie

Dzień dooobry :ziewa:
Ale u mnie brzydka pogoda - niebo zachmurzone i co chwilę pada deszcz taka"psia pogoda"

TŻ niedawno z nocki wrócił, mówił, ze u niego w pracy (na kopalni) był wypadek - jakaś wielka płyta przygniotła faceta 10 chłopów nie mogło podneśc tej płyty, zeby go wydobyć - masakra, aż mi ciarki przeszły jak to opowiadał... Ten koleś (ponoć młody) na pewno ma zmiażdżoną miednicę, żył jak go wywozili.
Już się przyzwyczaiłam,że TŻ jedzie do pracy i że zawsze wraca, ale jak zdarzy się takie coś to dochodzi do mnie, jaka ta praca jest niebezpieczna. Często jak idzie do pracy to żegnam go i mówię "tylko wróć".
Mój tato przez całe życie pracował w kopalni i na szczęście dotrwał do emerytury, ale pamiętam jak ze dwa razy przyszedł do domu obdrapany i poturbowany - nie chciał powiedzieć co sie stało.

Cytat:
Bartosz ma dzisiaj imieninki
I z tej okazji mamy teściów dzisiaj ,więc muszę jakies pysznosci porobic.No i w sumie z okazji naszej rocznicy też.

Jak narazie to mam w planach zrobic skrzydełka i nóżki kurczaka w foli w piekarniku w przyprawach,goloneczki,sa łatka zwykła warzywna,sałatka śledziowa,bigosik i jak narazie niewiem co jeszcze.No i placuszek i takie bianki w pucharkach z galarewtki .

Nie wiem w sumie czy chrzestny przyjedzie dizisaj czy jutro. Bo chrzestna Bartka jest w Norwegi.

Uciekam bo muszę poprasowac Bartka ciuchy.
Najlepsze życzonka dla małego solenizanta!
Widzę, ze małe przyjęcie szykujesz

Cytat:
Rozmawiałam z TZtem, stwierdził, że co miał zrobic w takim przypadku skoro każda podchodziła i chciała Lilke brac na ręce, bo on odmawiac nie potrafi.
W sumie to już za póżno na umoralnianie TŻ-a bo Lila już została wymacana przez te baby. Mozesz mu powiedzieć zeby na przyszłość przygotował sobie jakąś dobrą gadkę zeby go babiszony znowu nie zaskoczyły

CÓRCIA

Stary 2012-04-21, 09:24   #3716
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

u nas pienkne suoneczko więc będziemy duuużo spacerowac dzisiaj
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:43   #3717
nawojka8583
Zadomowienie

Spalismy sobie dzis od 22 do 3 i pozniej do 7 czyli nie tak zle. Moje dzieciatko w ciagu tego tygodnia nabylo nowych umiejetnosci: wyciaga sobie smoczek z buzi i pozniej probuje wlozyc go spowrotem co mu nie zawsze wychodzi i trzyma sobie butelke. Wiadomo, ze jak jest w niej duzo mleka to nie utrzyma bo za ciezka, ale jak juz wiekszosc wypije to pozniej trzyma sam zawziecie, a jaki ubaw z niego jak mu z buzi wypadnie i pozniej probuje wcisnac od nowa. A ja dostalam dzis @ pierwszy raz po porodzie buuuu a bylo tak fajnie bez
Cytat:
My tez
Ja tej wizyty jeszcze nie mialam i sie nie wychylamnic mi nowego nie powie i nie pomoze moja HV (ktorej nienawidze)wiec nie pokazuje sie tam w comunity centre choc przydaloby sie zwazyc mala, mojej znajomej HV "zorganizowala" spotkanie przez tel... glupota to po co w ogole sie fatygowala przeciez to chodzi o to chyba zeby sprawdzic jak sie rozwija dziecko nie? A co ona sprawdzi/zobaczy przez tel? Przeciez przez tel moge powiedziec co chce...echh szkoda gadac
W ogole to dzien dobry wszystkim, moje przeziebienie zrobilo sie na tyle powazne ze wsadzilam mala w fotelik zadzwonilam po taksowke i podjechalysmy do przychodni bo lalo jak cebra a ja ledwo na nogach sie trzymalam a TZ w pracy, dostalam atytbiotyki, czekalam w poczekalni 2 godz na wizyte
jako tako dochodze do siebie choc jeszcze czuje sie taka sponiewierana, cud ze mala zdrowa jak na razie odpukac w niemalowane
Współczuje przeziębienia
A co do HV to moja juz nawet do nas nie przychodzi jak jestesmy w osrodku tylko zaswsze inna przysyla po tym jak jej TZ powiedział do słuchu. Choc wiem, ze ona jest wtedy na 100% bo ostatnio mialam jedno pytanie, na ktore ta druga nie umiala mi odpowiedzieć i poszła po tą naszą
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
A my z Michasiem wybieramy sie chyba nad morze na tydzień od 28 do 4 maja akurat nasze imieninki tzn moje i Michasia

no a co do morza to dziadkowie chcą nas zabrać ze sobą bo ciocia ma nad morzem pensjonat i teraz w wekeend majowy jest otwarcie sezonu i wpierw sie zjeżdza rodzinka a potem już obcy ludzie- wczasowicze

no a że my tak z tym misiem siedzimy cały czas sami w domu tż non stop w garażu mało go widujemy ja potrzebuje troche odpoczynku od tego wszystkiego tu potrzebuję się wyrwać chociaż na kilka dni bo zwariuje tu w domu
więc powiedziałam rodzicom ze bardzo chętnie się przejade - oni nam stawiają
Pewnie, że powinniście pojechać odpoczniesz trochę.
Cytat:
Wsadzilam Dzona do lozka, zeby sie pogapil na karuzele. Zazwyczaj na 15 minut mam go z glowy, a tu steka i steka i juz sie zbieralam, zeby go wyciagnac, az tu slysze dwa takie soczyste piardy - ale takich to by sie stary dziad po bigosie nie powstydzil i ... zapanowal spokoj

Cytat:
spadam robic kolacje, szukalam nowego domu bo chyba bedziemy sie musieli wyprowadzic z tego co teraz mieszkamy agencja robi problemy i ceny sa masakryczne!!! wyglada na to ze bedziemy sie musieli wyprowadzic do jednopokojowego mieszkania, z malym dzieckiem nie wyobrazam sobie teraz tego.......
My też mieszkamy w jednopokojowym
Cytat:
Facet to se zawsze da radę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:53   #3718
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

Zosiu daj sobie spokoj z ciuchami, to, ze drogie nie znaczy, ze fajne, czesto da sie fajnie ubrac za grosze, takze nie doluj sie bo pieniadze o nie wszystko

A co do Tz-a, to tak jak dziewczyny pisaly, on sie raczej nie zmieni, chic ja tam zycze Ci jaknajlepiej

Cytat:
Rybkie ja tez daje tż małą, niech sie opiekuje. Zreszta on sam tez bierze- dzielimy sie obowiazkami po rowno i tu nie moge mu nic zarzucić, tyle ze Jego teraz nie było cały tydzien bo był w delegacji

Agatek

Jak to ciemieniucha, a czy ona nie powinna wystepowac u noworodków Myslalam, ze do cholerstwo juz nie przyjdzie, ale widze, ze moge sie jeszcze zdziwic

-------------------
Dzien dobry
uffff.....wstałam o 7 wyprawiłam tz do pracy, wypilam kawke, nadrabajac wizaz nakarmilam malego potwora, wstawilam pranie, pozmywalam i nie mam juz sily a dzis mama przyjezdza wiec trza posprzatac w koncu, bo kobita sie przerazi, no i prasowanie.... z nim tez musze powalczyc, oby nikodemus chcial wspolpracowac z mamusia

a wieczorem zostawiamy małego z babcia i idziemy na impreze, a co trza wykorzystac bobcie normalnie opije dzis narodziny mojego syna, lepiej pozno niz wcale
Stary 2012-04-21, 10:32   #3719
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja 15 maja się dowiedziałam o ciąży

Odpaliłam małą teściowej i już śmigają na spacerku a ja muszę umyć kudły, wysuszyć, wyprostować, ogolić nogi bo dziś idziem na imprę do rodziny na 18 dopiero mam nadzieję, że młoda będzie współpracować...

Nawojka ja Ci dam czopa Ty czopQ
Codziennie myjesz?? szokes!

Paula no to za 200 stopni! ale żeby codziennie? mi by się nie chciało prostować codziennie podziwiam!

Pearl widzisz? Nie taki królik straszny jak kica...

Stary 2012-04-21, 10:32   #3720
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no to dawaj, ja juz dzis z jedna taka walczylam, co prawda mejlowo ale zawsze he he wkurzyla nas siostra PMki w sprawie wiecz panienskiego, napisala takiego chamskiego mejla ze nie dalo sie nie odpisac....
jak bojowo nastawiona nie bo się Ciebie dygam... za gówniara jestem dla Ciebie Nie będę do starszych pań podskakiwać, bo zawału dostaniesz czy co tam...
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej, hej heloł

Zakk? Fajnie Tylko w filmach słyszałam chyba takie imię Zaki
Masz dorodnego syna
Cytat:
wiem, żeś kudłaty małpiszon bo widziałam Twoje foty

Cytat:
O mtako, co za dzwieki dochodza z Jasiowego lozeczka, to sobie nie wyobrazacie! Od 10 minut nie mozemy wytrzymac z teztem ze smiechu, Maly tak reaguje na rozkraczona zabe z karuzeli

Pomalowalam sobie paznokcie na lawendowo i od razu mam lepszy humor
Uwielbiam te dziwne odgłosy! Będzie co wspominać... lawendowo? Wow, pewnie dżaga jesteś jak ta lala

A no dalej Kiniek odwala pójdę z nią znowu do lekarza z tym no i z pleśniawkami bo cały czas są i BioGaiDa nic nie daje dostaje od 6 dni i dupa... smaruję aftinem, tzn ścieram tym, bo wolę tym niż niczym ehh już na ustach w środku nie ma, ale poliki i podniebienie(gdzie wszeszczy przy tym :ekk: ) tak chcę ten syrop na F. a dziś w aptece kupię chyba roztwór fioletu i tyle...

Ehh ja mam uraz po 1 seksiku, przez krwawienie jakie występuje po a czemu jeszcze nie pozwala?

Ps. W końcu zalicytowali moją spódniczkę!!! yeah!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-21 o 10:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości