|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
bo my sie wlasnie wyprowadzilismy z jednopokojowego mieszkania do 3 bedroom house bo ja sobie nie wyobrazam mieszkac z malym dzieckiem w takiej malej przestrzeni chyba bym sie rozwiodla z TZ bo bysmy sobie na nerwy dzialali plus ja tez jestem macocha co dwa tygodnie i w swieta i wakacje, i musimy tez miec miejsce dla syna TZ...ceny wynajmu teraz tak poszly w gore ze szok!!! a nam sie tak tanio trafilo to miejsce i nie zamierzam sie wyprowadzac! a TZ zmienil prace po tym jak podpisalismy umowe, w marcu podpisalismy na kolejny rok, i sprawdzili credit jeszcze raz a ze zarobki troche spadly plus firma, ktorej uzywa agencja, uwaza ze bedac na macierzynskim moja kasa nie wlicza sie do puliNie bardzo mamy kogo Cytat:
![]() Ja tez sobie nic nie kupuje, wole juz cos kupic malej niz sobie ![]() Cytat:
moja budzi sie co 4 godz w nocy i moze bylaby gotowa ale ja nie jestem gotowaNo i ide w koncu zabukowac prom na wakacje jedziemy za 3 tyg i nie moge sie doczekac spadam myc Miszke i moze zapodamy sobie jakis film z TZ brakuje mi naszych wieczorow tylko my tv i sofa )aha plus falujacy brzuch![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
i wiesz ja tez jestem wyrodna matka ja ja czasem ignoruje bo nie daje rady![]() I bez skrupulow odpalam ja TZ nawet jak on jest zmeczony
|
||||
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Rybkie ja tez daje tż małą, niech sie opiekuje. Zreszta on sam tez bierze- dzielimy sie obowiazkami po rowno i tu nie moge mu nic zarzucić, tyle ze Jego teraz nie było cały tydzien bo był w delegacji
Ale wlasnie godzine temu wrocił z kebabem i desperadosem i juz mi lepiej małą się zajął. Chociaz itak juz leży i przysypia ale od razu mi lepiej, że wiem ze dziś juz nie musze tylko ja czuwać nad nią ![]() Agatek ![]() W ogole wykąpałam ją i co widze? Ciemieniucha Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-20 o 20:09 |
|
|
|
#3693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
---------------------------------------------------------------------------- Bartula drugi dzień płacze na spacerze i ja nie wiem dlaczło?? Tak jakby mu światło przeszkadzało, tzn słońce a nawet ogólnie światło na dworze. Ryszał jak szalony i przestawał i znowu ryczał i przestawał aż w koncu zasnął. A może zwyczajnie bylo mu zaciepło,sama nie wiem. Co do picia to Bartosz do niedawna potrafił wypic 150-170ml .Myślę ,że wtedy z tej dużej dziury łatwo leciało wiec pil poprostu. No i zmieniłam herbatkę rumiankową z hiippa na bobo vita i tą polubił,wydaje mi się,że jest bardziej słodka. Bartuś już śpi a mi się nic nie chce,mam ogromnego lenia. Anabellita Ciebie też bardzo lubię Zapomniałam dodac ,ze Tż mnie ostro wnerwił dzisiaj. Cale popołudnie przespał a myślałam ,ze zajmie się Bartkiem bo ja prasowanie miałam!! A co my wszystkie bzykałyśmy się w jeden dzień w zeszlym roku.My z Tżem tez albo 19 albo 20 Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-20 o 20:34 |
||
|
|
|
#3694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie koniecznie, wymogu takiego nie ma mam kilku znajomych co sobie pozmieniało sami daty bo i m tak bardziej pasowałoa jak bym robiła odrazu pierwsze jakie były to by i ur i im miał zimą a tak jedno będzie mieć zimą jedno latem będzie można latem wyprawiać imieninki na ogrodzie przy grilu posiedzieć sobie troszkę dłużej na dworku - oczywiście jak dopisze pogoda i nie będzie padać
|
|
#3696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(właśnie poszedł na nockę )Tobie też dużo zdrówka i szybkiego wyzdrowienia ![]() a z tym mieszkaniem to jakieś jaja, w jednym pokoju trzy osoby? A nie mozecie zacząć się starać o przyznanie mieszkania socjalnego? Mój brat mieszka z rodzinkom w UK i juz czekają w kolejce, a ich znajomi dostali całkiem fajne mieszkanie, wiem tylko, ze tam liczą się dochody - nie mozna ileś tam przekroczyć. Cytat:
![]() a wiesz, że mi też żal ze tylko tak na forum się spotykamy Chociaż całkiem inaczej mi się pisze jak poznałam twarze naszych mamusiek na fejsie (Ciebie nie ma ale pamiętam Cię z fotek w klubiku)Asi zdrówko najważniejsze Cytat:
![]() Cytat:
Nawet słynni projektanci mody polecają ciucholandy ![]() A TŻ przegiął, ja też bym się wkurzyła na Twoim miejscu. Przecież to żywe dziecko, a każdy człowiek ma jakieś tam swoje zarazki, no tak się nie robi, ale pewnie TŻ nie będzie wiedział o co masz pretensje, jak to facetkurczę mi się wydawało, ze ciemieniuchę mają noworodki i ze naszych dzieci to już nie spotka, a tym czasem coraz częsciej o Tym piszecie
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Anabellita a ja Cię nie lubię
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
No TZ zdziwiony, bo przeciez Lilka zabawiona, usmiechnieta , nie placze, najedzona, przebrana , wiec o co mi chodzi ?
Teraz spi juz od 4 godzin, tak sie zmęczył, hahaha. |
|
|
|
#3700 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mu wjeżdzają na ambicje, ze już taki duży jest i powinien sam spać to zasypia w swoim łóżku, ale budzi się już w mamusinym wyrku ![]() Najbardziej śmiać mi się chciało, jak dostał hulajnogę - tak się dziecko cieszyło, że przez kilka nocy spało razem z hulajnogom i z mamusiom w jednym łóżku ![]() Cytat:
![]() Fajnie ja też Cię luuubię![]() Cytat:
U mnie jest taki własnie zwyczaj - moja koleżanka urodziła się w Wigilię i ma na imię Ewa, mówi, ze jest poszkodowana bo pod choinkę, na urodziny i imieniny dostaje jeden prezent ![]() Ciebie jako jedyną poznałam na żywo - fajna babka jesteś---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-20 o 21:40 |
||||
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd wiedziałaś, że jestem przebrzydłym @piszonem? ![]() gadam z A. na gg i zaraz idę spać bo padam na pyszczor
|
|
#3702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam sprzedawcę na allegro Kingsajtz. Mój tż kupuje u niego koszule (firmy typu Burton, River Island itp.) po 20-30 pln. Wyglądają jak nowe, jeszcze się nigdy nie naciął. Ja kupiłam od niego w tym tygodniu płaszczyk i dziś przyszedł - jest boski. Nie ma nawet jednej mikrowady. http://allegro.pl/show_item.php?item=2252386335
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Młody dostał już 3 porcje mleka NAN i tylko raz ulał ale ciut ciut. Mam nadzieję, że go nie wysypie i kupki będą ok. Wtedy przejdziemy na to mleko i precz ze śmierdziuchem Nutramigenem.
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanszor, dzięki
![]() To prawda, ta kolezanka wydaje full kasy, ale nie potrafi sie tak na prawde fajnie ubrac. Jest troche przy sobie i wiadomo, ze trudniej na siebie cos znalezc fajnego, jesli jest sie troche grubszym, bo nie wszystko lezy tak fajnie jak na manekinach . Zakupy z nią to katorga.
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok normalnie, ale nadal są crki przy jedzeniu już 5 tyg ![]() Nutramigen chcieli mi wcisnąć w aptece, ale się bałam tego kupić
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mieszkanie jest suche i nie ma grzyba a to juz sukces w Szkocji a co do wyrodnej matki,slyszalam ze u was w Angli jakas piegata zostawila dziecko samo na 5 dni i poszla imprezowac to dopiero wyrodna matkaCytat:
My tylko dlatego siedzimy na tak malym mieszkaniu bo czekamy wlasnie na socjal,jakbysmy poszli na wieksze to zapomnij a to jedyny sposob,zeby isc na socjal i odlozyc na wlasne ![]() teraz nie jest tak zle bo maly i tak spi obok mnie w koszu,ale kurka rosnie i wyrasta z niego i trzeba popatrzec za lozeczkiem a na mieszkanie czekamy juz poltora roku,jak sie maly urodzil to dostalismy srebrne pierszenstwo....i nadal czekamy Ja ogladam teraz Hotel 52 ![]() Aha mlody dzis 1 raz usnal sam w lozku a 10 min po kapieli zrobil sruta tygodnia
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-20 o 22:01 |
||
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia zapomniałam zapytać: czy syn w końcu zaprzyjaźnił się z kuniem??
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej heloł
przyjechała moja siostra z Zakkulcem
|
|
|
|
#3710 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my nie wiemy kiedy ![]() ja 14.05 Cytat:
![]() Cytat:
ale ci dobrze!Cytat:
moj tez nie lubi swiatla, czasem chce mu ja otworzyc ale mruzy oczyno to dawaj, ja juz dzis z jedna taka walczylam, co prawda mejlowo ale zawsze he he wkurzyla nas siostra PMki w sprawie wiecz panienskiego, napisala takiego chamskiego mejla ze nie dalo sie nie odpisac.... Cytat:
![]() Cytat:
a tz nalezy sie lanie ![]() Cytat:
dzis Olek mial taka akcje w lezaczku - jak mi sie rece trzesly gdy go wypinalam, cala wiecznosc to byla, myslalam ze mi serce stanie a czas sie zatrzymal
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
O mtako, co za dzwieki dochodza z Jasiowego lozeczka, to sobie nie wyobrazacie! Od 10 minut nie mozemy wytrzymac z teztem ze smiechu, Maly tak reaguje na rozkraczona zabe z karuzeli
Pomalowalam sobie paznokcie na lawendowo i od razu mam lepszy humor ![]() Zuziu, zjadlam krolika i bardzo dobrze zrobilam. Pycha ![]() Haniula, ojej ![]() Zoska, Twoj tz jest mega burakiem, jak tu go ktoras slusznie nazwala. Powinnas go kopnac w Blanszor, a przy skazie to oprocz Nutry i Pepti cos jeszcze mozna? Agatek, ło matko. CuKinia dalej se jajca struga przy karmieniu? O co jej chodzi? ![]() Jeju... ale bym sie poseksila. A tu gin jeszcze nie pozwala
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Pear Alan nie ma skazy. Nabiał na początku kazali odstawić przez kolki i wysypkę - ale nie wiadomo czy wysypka była przez alergię czy to był po prostu trądzik i potówki. Nutrę dostał, bo miał problemy z jelitami (śluz i zaparcia). Teraz wszystko już gra, dlatego sprawdzam czy na normalnym mleku coś mu będzie dolegało. Jak coś się wydarzy to wrócimy na Nutrę, na razie jest ok. Zobaczymy jutro.
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-------------------------------------------------------------- Witam Za okenm u nas ponuro i troche deszczyk pada. Bartosz ma dzisiaj imieninki I z tej okazji mamy teściów dzisiaj ,więc muszę jakies pysznosci porobic.No i w sumie z okazji naszej rocznicy też. Jak narazie to mam w planach zrobic skrzydełka i nóżki kurczaka w foli w piekarniku w przyprawach,goloneczki,sa łatka zwykła warzywna,sałatka śledziowa,bigosik i jak narazie niewiem co jeszcze.No i placuszek i takie bianki w pucharkach z galarewtki . Nie wiem w sumie czy chrzestny przyjedzie dizisaj czy jutro. Bo chrzestna Bartka jest w Norwegi. Uciekam bo muszę poprasowac Bartka ciuchy. |
|
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam z TZtem, stwierdził, że co miał zrobic w takim przypadku skoro każda podchodziła i chciała Lilke brac na ręce, bo on odmawiac nie potrafi.
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dooobry :ziewa:
Ale u mnie brzydka pogoda - niebo zachmurzone i co chwilę pada deszcz taka"psia pogoda"TŻ niedawno z nocki wrócił, mówił, ze u niego w pracy (na kopalni) był wypadek - jakaś wielka płyta przygniotła faceta 10 chłopów nie mogło podneśc tej płyty, zeby go wydobyć - masakra, aż mi ciarki przeszły jak to opowiadał... Ten koleś (ponoć młody) na pewno ma zmiażdżoną miednicę, żył jak go wywozili.Już się przyzwyczaiłam,że TŻ jedzie do pracy i że zawsze wraca, ale jak zdarzy się takie coś to dochodzi do mnie, jaka ta praca jest niebezpieczna. Często jak idzie do pracy to żegnam go i mówię "tylko wróć". Mój tato przez całe życie pracował w kopalni i na szczęście dotrwał do emerytury, ale pamiętam jak ze dwa razy przyszedł do domu obdrapany i poturbowany - nie chciał powiedzieć co sie stało. Cytat:
![]() Widzę, ze małe przyjęcie szykujesz ![]() Cytat:
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u nas pienkne suoneczko więc będziemy duuużo spacerowac dzisiaj
|
|
|
|
#3717 | |||||
|
Zadomowienie
|
Spalismy sobie dzis od 22 do 3 i pozniej do 7 czyli nie tak zle . Moje dzieciatko w ciagu tego tygodnia nabylo nowych umiejetnosci: wyciaga sobie smoczek z buzi i pozniej probuje wlozyc go spowrotem co mu nie zawsze wychodzi i trzyma sobie butelke. Wiadomo, ze jak jest w niej duzo mleka to nie utrzyma bo za ciezka, ale jak juz wiekszosc wypije to pozniej trzyma sam zawziecie, a jaki ubaw z niego jak mu z buzi wypadnie i pozniej probuje wcisnac od nowa![]() Cytat:
A co do HV to moja juz nawet do nas nie przychodzi jak jestesmy w osrodku tylko zaswsze inna przysyla po tym jak jej TZ powiedział do słuchu . Choc wiem, ze ona jest wtedy na 100% bo ostatnio mialam jedno pytanie, na ktore ta druga nie umiala mi odpowiedzieć i poszła po tą naszą![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3718 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do Tz-a, to tak jak dziewczyny pisaly, on sie raczej nie zmieni, chic ja tam zycze Ci jaknajlepiej Cytat:
Myslalam, ze do cholerstwo juz nie przyjdzie, ale widze, ze moge sie jeszcze zdziwic![]() ------------------- Dzien dobry uffff.....wstałam o 7 wyprawiłam tz do pracy, wypilam kawke, nadrabajac wizaz nakarmilam malego potwora, wstawilam pranie, pozmywalam i nie mam juz sily a dzis mama przyjezdza wiec trza posprzatac w koncu, bo kobita sie przerazi, no i prasowanie.... z nim tez musze powalczyc, oby nikodemus chcial wspolpracowac z mamusia![]() a wieczorem zostawiamy małego z babcia i idziemy na impreze, a co trza wykorzystac bobcie normalnie opije dzis narodziny mojego syna, lepiej pozno niz wcale
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
A ja 15 maja się dowiedziałam o ciąży Odpaliłam małą teściowej i już śmigają na spacerku a ja muszę umyć kudły, wysuszyć, wyprostować, ogolić nogi na 18 dopiero mam nadzieję, że młoda będzie współpracować... ![]() Nawojka ja Ci dam czopa Ty czopQ Codziennie myjesz?? szokes! Paula no to za 200 stopni! podziwiam! Pearl widzisz? Nie taki królik straszny jak kica...
|
#3720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bo się Ciebie dygam... Nie będę do starszych pań podskakiwać, bo zawału dostaniesz czy co tam... ![]() Cytat:
Tylko w filmach słyszałam chyba takie imię Zaki Masz dorodnego syna ![]() Cytat:
Będzie co wspominać... lawendowo? Wow, pewnie dżaga jesteś jak ta lala ![]() A no dalej Kiniek odwala pójdę z nią znowu do lekarza z tym no i z pleśniawkami bo cały czas są i BioGaiDa nic nie daje dostaje od 6 dni i dupa... smaruję aftinem, tzn ścieram tym, bo wolę tym niż niczym chcę ten syrop na F. ![]() Ehh ja mam uraz po 1 seksiku, przez krwawienie jakie występuje po a czemu jeszcze nie pozwala? ![]() Ps. W końcu zalicytowali moją spódniczkę!!! yeah!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-21 o 10:33 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

bo my sie wlasnie wyprowadzilismy z jednopokojowego mieszkania do 3 bedroom house
bo ja sobie nie wyobrazam mieszkac z malym dzieckiem w takiej malej przestrzeni chyba bym sie rozwiodla z TZ
bo bysmy sobie na nerwy dzialali plus ja tez jestem macocha co dwa tygodnie
i w swieta i wakacje, i musimy tez miec miejsce dla syna TZ...ceny wynajmu teraz tak poszly w gore ze szok!!! a nam sie tak tanio trafilo to miejsce i nie zamierzam sie wyprowadzac! a TZ zmienil prace po tym jak podpisalismy umowe, w marcu podpisalismy na kolejny rok, i sprawdzili credit jeszcze raz a ze zarobki troche spadly plus firma, ktorej uzywa agencja, uwaza ze bedac na macierzynskim moja kasa nie wlicza sie do puli
i wiesz ja tez jestem wyrodna matka

mam kilku znajomych co sobie pozmieniało sami daty bo i m tak bardziej pasowało
W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"
Ma imię na literę J.
)
ale pamiętam Cię z fotek w klubiku)

szok normalnie, ale nadal są crki przy jedzeniu już 5 tyg 

ale ci dobrze!
za 200 stopni!
nie bo się Ciebie dygam...
dostaje od 6 dni i dupa... smaruję aftinem, tzn ścieram tym, bo wolę tym niż niczym
yeah!