|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
odnośnie moich włosów to ja całe życie czarne albo brązowe miałam ![]() co do biegania to ja tez tak myślałam, uwielbiam rower, ale nie daje takich efektów, a raz spróbowałam i mi sie spodobało, biegam tuż przed zmrokiem muza na uszach i jechana ![]() ciuchów nie sprzedałam, bo ustawiłam minimalną wyższą, ale szał nie??? no ona jak dla mnie jak to Pearl napisała za bardzo wyżyłowana ta laska a mąż jak to mąż pewnie wjechał jej na psychę, że dziewczyna zasuwa, a sam przed tv siedzi i bro popija oto dowody ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1230985100 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1230985317 boszzzzzz jakie brwi
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-04-20 o 14:03 |
|
|
|
|
#3662 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
ja Ciebie tysz Kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale ona pewnie nic nie robiła tylko ćwiczyła
|
||||
|
|
|
#3663 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powinnas tak czesciejCytat:
Co do obiadu to moze pasta carbonara? Ale kurcza tam jest boczek wiec odpada, kotlety z jajek? sojowe? losos zapiekany?albo taka carbonara z kawakami pieczonego lososia a moze zupa z soczewicy? rany ale mi sie wena wlaczyla na gotowanie 00 Cytat:
![]() Cytat:
A ze spaniem to u nas roznie, kilka razy na dzien 4-5 , kazda drzemka to max 30 min Cytat:
My tez Ja tej wizyty jeszcze nie mialam i sie nie wychylam )wiec nie pokazuje sie tam w comunity centre choc przydaloby sie zwazyc mala, mojej znajomej HV "zorganizowala" spotkanie przez tel... glupota to po co w ogole sie fatygowala przeciez to chodzi o to chyba zeby sprawdzic jak sie rozwija dziecko nie? A co ona sprawdzi/zobaczy przez tel? Przeciez przez tel moge powiedziec co chce...echh szkoda gadacUska, Nikotynka wszytskiego Naj Pearl sorry za przypisanie cie do Warszawy dzieki za info o warsztatach zaraz sie zapisze jak bedziemy w POlsce zaciagne tam TZ choc on uwaza ze takei chusty to dla gejow![]() W ogole to dzien dobry wszystkim, moje przeziebienie zrobilo sie na tyle powazne ze wsadzilam mala w fotelik zadzwonilam po taksowke i podjechalysmy do przychodni bo lalo jak cebra a ja ledwo na nogach sie trzymalam a TZ w pracy, dostalam atytbiotyki, czekalam w poczekalni 2 godz na wizyte jako tako dochodze do siebie choc jeszcze czuje sie taka sponiewierana, cud ze mala zdrowa jak na razie odpukac w niemalowane ![]() Pada u nas od tygodnia i prawie wcale z nie wychodzimy na spacery i ogolnie jest do dupki bo mamy jeszcze problemy z agencja poprzez ktora wynajmujemy dom Jedyny plus to taki ze przez to wszystko schudlam jakies 4 kilo ![]() 10 kg to go ![]() A czy wasze dzieci spia same w pokoikach czy w waszych pokojach w lozeczku? |
||||||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
teraz tak się przypatrzyłam i ten mąż caly czas na kanapie tylko w innych rzutach
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Pear moja Bromba też śpi z nami w łóżku i w nocy je co póltorej - 2 godz więc łączę się z Tobą
a w ogóle mamy dzisiaj z tztem wyjątkowy dzień dacie wiarę że to już rok mija? ;] ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- aa i co do pomysłu na obiad to robię małżonkowi jego ulubiony makaron. Wrzucam co mam w lodówce- cebulę, paprykę, tuńczyka z puszki, czosnek, pomidory z puszki albo koncentrat, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i dorzucam makaron ugotowany ( jak mam to jeszcze dorzucam parmezan) tz uwielbia go i już się rano pytał czy mu zrobię dziś na obiad
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile ml dziennie wypijają Wasz maluchy??? Liczycie ml??? |
|
|
|
|
#3668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj na poczatku tez mial obiekcje,ale pokazalam mu to i nawet swoje zajecia na lotnisku odwolal, zeby byc ze mna na instruktazu ![]() Zdrowiej szybko !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() To co, po maluchu? Cytat:
![]() Ale ten czas leci ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-20 o 14:40 |
||||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężaróweczka, u mnie ja wiem że jak Alex zje w dzień dużo to w nocy mogłabym mu podać herbatkę, ale on wtedy po prostu się mniej budzi, potrafi z 6 ponad godzin przespać, a jak zje mało w dzień, to w nocy musi dojeść nie ma bata i budzi się max co 4 godziny, ale on ogólnie je często a mało, bo on max to 100 ml 120 ml to od święta, a zdarza się że sobie tak ciuma co 2,5 godziny po 70
generalnie koło 700 ml na dobę zje raz trochę mniej raz więcej ale tak gdzieś je, przybiera dobrze, więc się nie martwię
|
|
|
|
#3670 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem zdarzy mu sie przysnac w domu, ale to takie 10minutowki Cytat:
![]() Wow zazdroszczam mycia co 5 dni, bo ja to codziennie myje i prostuje, taki moj rytual i u mnie 200 stopni to podstawa
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój różnie bo raz wypije 120 a za 3 godz. np już 150 o 7 ma pierwsze karmienie i potem co 3 godz. nastepne tak że w ciągu dnia je 5 porci po 120/130 do 150 i w nocy jedna pobudka na mlesio to ze spokojem 150 wypija wiec troszke tego wychodzi
|
|
#3672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a póżniej ciemny brąz nałożyłam i do tej pory jestem mu wierna. Kiedyś próbowałam wrócić do blondu i kilka razy zrobiłam blond balejaż, ale stwierdziłam że wyglądam tragicznie i ze twarz mi się z włosami zlewa. kupiłam czekoladową farbę i od tej pory już nie kombinuje z kolorem![]() Ale różnica, naprawdę fryzura strasznie zmienia całą twarz Cytat:
Asia ma swój pokoik i śpi w swoim łóżeczku, a ja obok niej na tapczanie. Mamy z TŻ przymusową separację bo on śpi w innym pokoju.Cytat:
![]() To zależy co jej podam do picia. Ja wyciąg z koperku (jest słodki) to pije i pije skonczyć nie moze, a jak rumianek (nie słodzę) to tylko troszeczkę pochlipta i jak się zorientuje, ze niesłodkie to wypluwa ![]() Ogólnie to nie zwracam uwagi na ilość ważne ze kupy są ok
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-20 o 15:45 |
|||
|
|
|
#3673 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hejka
nadrabiałam was na spacerku siedzac na slonku w parku i chyba burza szykuje sie... grzmi okropnie brrrr Cytat:
![]() Cytat:
no i sprzatac musze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() niezle niezle ale nie wklejaj wiecej takich lasek bo sie pojde pochlastac ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
herbatki to mój wypija ok. 100 ml czasem mniej nawet
|
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana na dodatkowe prasowanieto mnie nie namowisz napewno Cytat:
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze raz thx za zyczenia
|
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja się dowiedziałam 4 maja o ciąży
|
||
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
ja 4 maja w swoje imieniny miałam potwierdzoną ciąże przez usg przez mojego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- to było pierwsze usg i 6 tydz. ciąży już ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- A my z Michasiem wybieramy sie chyba nad morze na tydzień od 28 do 4 maja akurat nasze imieninki tzn moje i Michasia ![]() tzn właśnie tak się cały czas zastanawiam czy mu w ten sam dzień robić co moje? może na razie tak zostawie a jak będzie większy i będzie chciał sobie przenieśc na inny mc to sobie zmieni bo chciałam by coś miał latem wiec skoro się urodził zimą to niech chociaż imieninki ma latem że grila będzie można zrobić na ogródku no a co do morza to dziadkowie chcą nas zabrać ze sobą bo ciocia ma nad morzem pensjonat i teraz w wekeend majowy jest otwarcie sezonu i wpierw sie zjeżdza rodzinka a potem już obcy ludzie- wczasowicze no a że my tak z tym misiem siedzimy cały czas sami w domu tż non stop w garażu mało go widujemy ja potrzebuje troche odpoczynku od tego wszystkiego tu potrzebuję się wyrwać chociaż na kilka dni bo zwariuje tu w domu więc powiedziałam rodzicom ze bardzo chętnie się przejade - oni nam stawiają ![]() teraz to się modlę by chociaż pogoda dopisała i było w miarę ładnie by można było skorzystac i pochodzić sobie nad morzem ![]() bo my teraz tak szybko nigdzie nie wyjedziemy nad wakacje bo cienko z sianem.
|
#3679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i tak sie zastanawiam, kiedy ona przy tych cwiczeniach miala czas dla tychs woich dzieciakow ![]() Cytat:
zwykle stwierdzenie faktu ![]() Tesciowa dzwonila, ze ugotowala mi zupke pomidorowa i ... krolika ![]() Nie wiem, czy dam rade go zjesc ![]() Wsadzilam Dzona do lozka, zeby sie pogapil na karuzele. Zazwyczaj na 15 minut mam go z glowy, a tu steka i steka i juz sie zbieralam, zeby go wyciagnac, az tu slysze dwa takie soczyste piardy - ale takich to by sie stary dziad po bigosie nie powstydzil i ... zapanowal spokoj
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-20 o 15:46 |
|||
|
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale tak mi podpowiada intuicja. Kupiłam zwykłe mleko NAN i właśnie podałam Alanowi. Wysypka Alanowi po Nutramigenie zniknęła, kupki są w dechę. Ale ulewa i słychać jak jedzenie mu się cofa (mi też by się Nutra cofała). Sprawdzę tym sposobem czy wysypka była alergią czy trądzikiem i czy pomoże na ulewanie. Jak na razie minęło 30 min i nie ulał! Zobaczymy jak potem (nie podałam ani zagęszczacza ani syropu).
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() łeee ale Ty jesteś a to nie jest tak, ze imieniny obchodzi te najblizsze zaraz po dacie urodzenia ?
|
|
#3682 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Melduję, że wyglądam dziś jakbym przesadziła z solarium, ale skóra się już naciąga więc pewnie niedługo zacznie się łuszczyć. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Rybkie moja Mucha Plujka śpi od tygodnia sama w pokoju a w swoim łóżeczku od urodzenia. Mamy włączoną nianię.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-20 o 16:27 |
||||
|
|
|
#3683 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szacunCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaś od małego wie co dobre
|
|||||||
|
|
|
#3684 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mojej mlodej herbatka sie nie da oszukac niestety Cytat:
mam czas aby uprawiac delikatna sztuke perswazji co do noszenia chusty![]() Cytat:
Podziwiam za separacje Moj Tz spal raz w pokoju goscinnym bo mi sie wydawalo, ze przez jego chrapanie mala spi gorzej w nocy.....no i tym razem obydwie spalysmy gorzej niz zwykle![]() zdrowka Cytat:
choc wiem ze powinnam niedlugo, poczekam do 6 miesiaca a niani nie ufamDzieki za odpowiedzi w sprawie lozeczek, tutaj w UK jest jakis niezdrowy (jak dla mnie) ped by jak najszybciej wyeksmitowac dzieci do swoich pokoikow jak najwczesniej, najlepiej jak maja 4 tygodnie , jedna dziewucha na forum pisala ze kladzie mala wieczorem do lozeczka i zamyka drzwi i dziecko "idzie" spac spadam robic kolacje, szukalam nowego domu bo chyba bedziemy sie musieli wyprowadzic z tego co teraz mieszkamy agencja robi problemy i ceny sa masakryczne!!! wyglada na to ze bedziemy sie musieli wyprowadzic do jednopokojowego mieszkania, z malym dzieckiem nie wyobrazam sobie teraz tego....... |
|||||
|
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze Asik zdrowy gorzej z Toba Cytat:
|
||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuu
![]() jestem z nią caly tydzien sama i juz mam dość. Powiedzialam tz ze jak wroci to on sie nią zajmuje bo mi sie rzygac chce jak slysze to buczenie |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
rybkie a jakie teraz macie mieszkanie??
My mamy livingroom z malutkim aneksem kuchennym i sypialnie ktora jest juz powaznie zagracona,wlasnie odkrylam,ze maly za gora miesiac wyrosnie z kosza i rozgladam sie za lozeczko-lozkiem.Jak pomierzylismy z Tz to sie okazalo,ze jak wstawimy lozko......to nie przejdziemy przes sypialnie Jeszcze to 3 pietro i cyrki z wozkiem..... Teraz troche zaluje ze w pazdzierniku nie zamienilismy na przynajmniej nizsze pietro juz nie marze,zeby maly mial swoj pokoj.Teraz mamy 3 razy wiecej gratow i nie wyobrazam sobie przeprowadzki przy tak malym dziecku. Chcielismy zamienic flat z tej samej agencji tez jednopokojowe tylko ze na wysokim parterze(tzn w piwnicy sa mieszkania).To nam chcieli na takich warunkach zamienic te mieszkania,ze musielibysmy utrzymywac dwa flaty jednoczesnie przez 2 miechy i nic by nam na zycie nie zostalo. Takie sa agencje niestety,a placimy niemalo regularnie od ponad 5lat no ale biznes jest biznes nie? teraz czekamy na socjal choc ja nie bardzo ale inaczej nie zaoszczedzimy na wlasne mieszkanie..... |
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam i tylko sobie humor popsułam, bo chodziłam z kolezanka po sklepach i ona sobie kupowała masę drogich ubran , a mnie na nie po prostu nie stac. Jakąs kasę tam mamy, ale mi i tak szkoda tyle kasy na ciuchy wydawac ile ona wydaje, ale i tak mi sie przykro zrobiło.
W ogole jak wrocilam to poszlam po Lilke, bo TZ dzis jezdzil z nią po wsi i zajechał do znajomych, a tam co chwila ktos do nich przyjezdza, bo przy barze mieszkają i okazało się, że Lilke na zmianę nosiło jakies 7 bab, az mnie to zdenerwowało. Jeszcze sie okazalo, ze jedna ja karmila butelka, druga przewijała, trzecia nosiła itd. , a TZ szczesliwy, bo tylko dzis wozek pchal nic wiecej... Ehhh |
|
|
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niemowlę ma silny instynkt przeżycia i samo krzywdy sobie nie zrobi. Ale oczywiście trzeba uważać jak samo jest w łóżeczku i nie wstawiać do łóżeczka niczego czym mogłoby się udusić , np. za ciężkim misiem.
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Która chętna do ścierania kurzu?
W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"
Ma imię na literę J.

ja Ciebie tysz Kochana 

Potem zazwyczaj ( ale też nie zawsze) przenoszę go do łóżeczka i śpi dalej.
powinnas tak czesciej
. Masakra jakas, wszedzie ich pelno lezy choc odkurzam codziennie cale mieszkanie

z isany termo coś tam 

i chyba burza szykuje sie... grzmi okropnie brrrr