Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 13:32   #4111
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jasne że Pokaze ale muszę mieć neta a będę miala pod koniec przyszłego tyg więc ustawie od razu dzisiejsze i wczorajsze zakupy

jedziemy właśnie do tesciow a ją jem truskawki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 13:36   #4112
Soleilka
Zakorzenienie

Byłam po zajęciach w jednej Biedronie i były wykupione te albumy ciekawe czy w innych zostały...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 13:46   #4113
anna99302
Zadomowienie

Hey hey mamusie!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
anna z mężem chodze na te gadane zajęcia, na jogę sama
No właśnie u nas w mieście jest tak dziwnie...bo na tych gadanych z tego co mi mówiły koleżanki ostatnio były same dziewczyny...głupio mi męża brac jak tam same baby, ale kurcze, chce żeby się dowiedzial czegoś. I mam mały dylemat

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Jestem daleko daleko z nadrabianiem, jeszcze utknęłam na wczorajszych postach, ale zanim skończę postanowiłam się pochwalić że dzisiaj byłam u gina i wszystko z dzidziulką dobrze
Córecza zostaje córeczkę (jeśli dwoch niezależnych ginekologów tak orzekło to im wierzę i mam nadzieje że nie będzie takiej lipy jak u koleżanki Soleilki bo to trochę straszne, 1,5miesiąca przed porodem dowiedzieć się że inna płeć, ma się swoje nastawienie no i wyprawkę!)
Maluchna waży 1040 i ma wymiary jak na 28 tydzień a taki skończyliśmy w środę więc jest ok Ginekolog życzyła mojemu mężowi żeby córka była taka ładna jak mama a wlosy odziedziczyła po nim (ma długie kręcone ) więc było ogólnie miło na wizycie. Jedyne ale że mam jakąś infekcje i mam jakieś tabletki na kilka dni...

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Cebula może powodować wzdęcia. Może Ty też je masz i jak jelita zajmują więcej miejsca, to mniej zostaje dla maluszka? Bo sam to może chyba tylko źle reagować na cebulkowy smak wód.
Dlatego już nie jem cebuli pod żadną postacią. Od razu myślę sobie czy sama chciałabym pływac w wodzie śmierdzącej cebulą

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
moja wizyta jak najbardziej udana mały wazy 1520 gr więc kawał z niego chłopa już w ciągu 4 tygodni przybrał ponad 600 gr, aż się boję co to będzie dalej, spał sobie jak go podglądaliśmy, gin próbowała go obudzić potrząsając brzuszkiem ale tylko ziewnął i spał dalej aaa i dalej ułożony główką w dół z tym że to może się jeszcze zmienić, mam dużo wód więc miejsca też ma jeszcze sporo
mam znowu zrobić toxo, cytomegalię, morfologie i mocz
to chyba tyle, jesteśmy przeszczęśliwi
Kawał chłopa

Cytat:
Treść usunięta
Ojej biedna jesteś z tą chorobą. dobrze, że masz takiego kochanego męża!
A co do łóżeczka maleństwa tez mam dylemat... chyba obawaiałbym się jego spania gdzie indziej niż przy nas na początku?? Ponadto chyba kupimy kołyskę lub kosz mojżesza do salonu żeby był z nami w ciągu dnia...

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Kochane moje oczywiście nie mam sił i czasu na nadrabianie i mam nadzieję, że mi wybaczycie Ja dziś obudziłam się przed 6 - to chyba ten stres.... Chciałam Wam przesłać buziaki i życzyć miłego weekendu!
Do napisania za jakiś czas - już jako mężatka
Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia!!!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam weekendowo!!!

i zawiadamiam

ZACZYNAMY 26 TYDZIEŃ!!!

w piekarniku już siedzi ciacho z rabarbarem
mam nadzieję, że się uda-zapraszam Was wszystkie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To raczej dla żartu zrobione, co nie zmienia faktu, że ciągle jej pełno, bo wszędzie o niej piszą, wybiła się na zabiciu dziecka, co za nienormalny kraj. Norwegowie są mądrzejsi, nie chcą pisać ani mówić o Breiviku, żeby mu nie przysparzać sławy a u nas...szkoda słów
no tak...ale w Norwegii prokurator i sędzia podał rękę Breivikovi w czasie rozprawy ponadto ma dostac tylko 21 lat...za zabicie 70 osób!!!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Czesc!
Przed chwila tz wychodzil na zakupy, a przed naszymi drzwiami stal kotek Oczywiscie nie mglam go nawet poglaskac. Wygladal na oswojonego. Gdybym nie miala swinek, to kazalabym go zaniesc do weta i rozwiesilabym fotki - a jakby sie nikt do niego nie przyznal, to bylby moj Tak cudnie sie rozgladal - ciekawskie zwierze,
Ojej ja już bym zawinęła tego kotka przez ostatnie 2 lata ktoś nam podrzucał koty i czterem znalazlam dom
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 13:48   #4114
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę napić się kawy, bo zasypiam

Bloguję
Stary 2012-04-21, 13:49   #4115
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Hmm... dużo. Przy gorączce to bardzo dobrze, ale bez to bym aż takich ilości nie piła. Nawet nie dałabym rady.
Cytat:
rabarbar z działeczki- Małż przyniósł wczoraj-sama nie wiem czy to jest dobra pora na to warzywo(owoc??)
zrobiłam wg przepisu na pleśniaka, którego zawsze robię z jabłkami
mam nadzieję, że wyjdzie smakowity
Aż zadzwoniłam do mamy. Pamiętam, że babcia drożdżówkę z rabarbarem i kruszonką robiła latem, ale to dlatego, że spędzałam tam większość wakacji. Mama mówi, że rabarbar najlepszy jest w połowie czerwca. Jeśli u Ciebie już teraz jest dorodny i soczysty, to ciasto powinno być pyszne. W najgorszym wypadku będzie trochę za kwaśne.
Cytat:
A ja nie mam linii ani brodawe ciemniejszych tylko więsze ale może córcia trafi
O tym samym pomyślałam, bo moja blada linia teraz jest prawie niewidoczna. Poza tym inne ssaki są przecież różnie umaszczone, więc ta teoria z linią jako wskazówką do mnie nie przemawia, chociaż wiem, że na początku dzieci słabo widzą. Co do koloru brodawek, to niewykluczone, że coś w tym jest.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Koszula w tym stylu:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i2267878364.html
W sr położna nam wczoraj też mówiła, żeby właśnie brać koszule rozpinane na środku, a nie z dwoma rozcięciami na piersi. Dlatego, że często się zdarza, że kobieta ma nawał pokarmu i bardzo bardzo duże piersi które lubią wystawać przez te rozcięcia na bokach. Inni odwiedzający w szpitalu mają radochę z oglądania cycków A jak jest rozcięcie na środku to nie ma szans żeby piersi przez nie wystawały.
Koszula fajna. Porada też.

W nocy znowu nie mogłam zasnąć i odsypiałam rano, a w poniedziałek przed południem muszę jechać do endo, więc pora się przestawić na spanie w nocy. Jakoś wyjątkowo łatwo przechodzi mi się w tryb z aktywnością nocną, a w drugą stronę niestety znacznie trudniej. W dodatku brzuch jest trochę napięty. Tragedii nie ma, ale nie mogę się brać za takie porządki, jak planowałam.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-21 o 13:50
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 13:49   #4116
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No właśnie u nas w mieście jest tak dziwnie...bo na tych gadanych z tego co mi mówiły koleżanki ostatnio były same dziewczyny...głupio mi męża brac jak tam same baby, ale kurcze, chce żeby się dowiedzial czegoś. I mam mały dylemat
może na 1-sze idź sama, dowiesz sie jak jest faktycznie i podpytasz jaki jest nastepny temat, jak uznasz ze wazny to TŻ wexmiesz
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 13:59   #4117
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż zadzwoniłam do mamy. Pamiętam, że babcia drożdżówkę z rabarbarem i kruszonką robiła latem, ale to dlatego, że spędzałam tam większość wakacji. Mama mówi, że rabarbar najlepszy jest w połowie czerwca. Jeśli u Ciebie już teraz jest dorodny i soczysty, to ciasto powinno być pyszne. W najgorszym wypadku będzie trochę za kwaśne.
wyszło pyszniaste
oczywiście trochę ten rabarbar posłodziłam-brązowym cukrem
jest trochę kwaskowaty oczywiście, ale mniam pychota!!!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Dziewuszki macie jakąś sprawdzoną, dobrą oliwkę, którą mogłabym i brzuszek smarować-najważniejsze żeby szybko się wchłaniała i nie była fest, fest tłusta

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
no tak...ale w Norwegii prokurator i sędzia podał rękę Breivikovi w czasie rozprawy ponadto ma dostac tylko 21 lat...za zabicie 70 osób!!!
ALE! ALE! ma dostać 21 lat, bo to najwyższa teraz kara, ale ona będzie mu potem wciąż przedłużana, aby już nigdy nie wyszedł na wolność-dziś to słyszałam w wiadomościach
Stary 2012-04-21, 14:01   #4118
Soleilka
Zakorzenienie

Karolka a próbowałaś olejek z Babydream dla kobiet w ciąży? Wg mnie wchłania się właśnie dość szybko
O ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
Słyszałam też, że oliwkę z HIPP polecają

Bloguję
Stary 2012-04-21, 14:05   #4119
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Karolka a próbowałaś olejek z Babydream dla kobiet w ciąży? Wg mnie wchłania się właśnie dość szybko
tak Kochana próbowałam, zużyłam prawie 2 opakowania, ale właśnie zaczęło mnie denerwować, że coś długo "tłusta" jestem i teraz jej nie używam...
może tej HIPP spróbuję
Dziękuję
Stary 2012-04-21, 14:13   #4120
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
tak Kochana próbowałam, zużyłam prawie 2 opakowania, ale właśnie zaczęło mnie denerwować, że coś długo "tłusta" jestem i teraz jej nie używam...
może tej HIPP spróbuję
Dziękuję
Mi się właśnie kończy i chyba kupię J&J fioletową, bo widziałam duże opakowanie na promocji za 8 coś. A u mnie idzie tego w cholerę, bo TŻta też oliwkuję
Tylko ja nie wiem jak z wchłanianiem Hippa, słyszałam tylko, że ta oliwka jest fajna i polecana

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Nastawiłam pranie i odkryłam, że proszek nam się kończy Normalnie przeraża mnie to w jakim tempie kasa jest wydawana na takie pierdoły...

Bloguję
Stary 2012-04-21, 14:20   #4121
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
może na 1-sze idź sama, dowiesz sie jak jest faktycznie i podpytasz jaki jest nastepny temat, jak uznasz ze wazny to TŻ wexmiesz
właśnie też tak myślałam... albo wezmę go na pierwsze a potem nie. zobaczymy. koleżanki mi mówiły, że na pierwszych zajęciach połozna opowiada o technikach relaksacyjnych i samym porodzie więc akurat chciałabym, żeby przy tym był.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

ALE! ALE! ma dostać 21 lat, bo to najwyższa teraz kara, ale ona będzie mu potem wciąż przedłużana, aby już nigdy nie wyszedł na wolność-dziś to słyszałam w wiadomościach
Taaak. Grunt , żeby nie wyszedł nigdy na wolnosc bo odwali to samo! I tak prawo, w którym za zabicie tylu ludzi w pierwzsej kolejności dostaję się 21 lat jest dla mnie co najmniej dziwne.
Stary 2012-04-21, 14:23   #4122
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej ja już bym zawinęła tego kotka przez ostatnie 2 lata ktoś nam podrzucał koty i czterem znalazlam dom
Myślę, że może być nawet kogoś z tej klatki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 14:31   #4123
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się właśnie kończy i chyba kupię J&J fioletową, bo widziałam duże opakowanie na promocji za 8 coś. A u mnie idzie tego w cholerę, bo TŻta też oliwkuję
A co? Jemu też rośnie brzuszek ciążowy?

Duszno mi!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 14:35   #4124
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mnie bardziej chodziło o różnicę w podejściu mediów do takich spraw. Kara jaką ma dostać to już inna kwestia.
U nas nawet nie są w stanie udowodnić winy matce Madzi, mimo, że śledztwo trwa od tylu miesięcy, a ta idiotka dalej kpi sobie ze wszystkich,udziela wywiadów, wydaje książki itp.
Cytat:
U mnie się on nie sprawdził, swędziała mnie skóra

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Taaak. Grunt , żeby nie wyszedł nigdy na wolnosc bo odwali to samo! I tak prawo, w którym za zabicie tylu ludzi w pierwzsej kolejności dostaję się 21 lat jest dla mnie co najmniej dziwne.
Dla mnie też
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 14:42   #4125
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Mnie bardziej chodziło o różnicę w podejściu mediów do takich spraw. Kara jaką ma dostać to już inna kwestia.
U nas nawet nie są w stanie udowodnić winy matce Madzi, mimo, że śledztwo trwa od tylu miesięcy, a ta idiotka dalej kpi sobie ze wszystkich,udziela wywiadów, wydaje książki itp.
TO prawda. Jeżeli chodzi o działania policji i prokuratury to mi najbardizej odpowiada jak działa policja w USA. Sa naprawdę skuteczni. nie pitolą się. A u nas biurokracja, pozwolenia i czesto politykaa...
Stary 2012-04-21, 14:42   #4126
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma bardzo suchą skórę i nawet emolienty nie pomagają. Wszystko go swędzi i ma takie różowe placki na całym ciele. Żaden dermatolog nie wie co to, więc staram się jakoś go nawilżać Szkoda mi go strasznie, bo czasami ma łzy w oczach tak go swędzi, a wie, że jak będzie drapać, to do krwi...
Cytat:

U mnie się on nie sprawdził, swędziała mnie skóra
A sprawdzałaś czy w składzie nie ma czegoś co Cię uczula? Bo on ma dużo olejów roślinnych i mogło coś Cię uczulić właśnie

Bloguję
Stary 2012-04-21, 15:28   #4127
depoison
Zadomowienie

Hello, hello
Witam się z kubkiem popołudniowej kawy

karmeelek - wszystkiego najcudowniejszego w dzisiejszym dniu!

Byłam wczoraj w tym H&Mie - wróciłam niestety na tarczy. W dziale MAMA nie znalazłam nic ciekawego, w normalnym owszem - fajne spodnie, ale 34 były ciut za wąskie w przestrzeni brzuchowej, a 36... całe za duże (co mnie i niebotycznie zadziwiło, i podbudowało )
Za to kupiłam dziecku (ręka do góry, kto się nie domyślił, że MUSIAŁAM kupić małej jakąś szmatkę ) brązowe body, brązowe rurki i brązowo-białą bluzeczkę (wszystko na 9-12 miesięcy)

Cytat:
Nastawiłam pranie i odkryłam, że proszek nam się kończy Normalnie przeraża mnie to w jakim tempie kasa jest wydawana na takie pierdoły...
no fakt, niestety, na takie pierdoły zawsze idzie najwięcej. Człowiek się jak głupi zastanawia, czy kupić spodnie za 20 czy za 30 € (tudzież innych jednostek płatniczych ), a potem w spożywczym na te 10 w tę czy drugą stronę nawet nie zwraca uwagi, bo wiadomo - jeść trzeba, prać trzeba, myć się trzeba itd. I przecieka ta kasa jak głupia a i tak co chwila czegoś w lodówce albo łazience brakuje
(ach, gdzie te piękne czasy, kiedy człowiek całe swoje pieniądze wydawał na przyjemności... )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 15:30   #4128
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jestem po zakupach i zabieram sie za obiad i ciasto bananowe

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 15:49   #4129
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też tak myślałam... albo wezmę go na pierwsze a potem nie. zobaczymy. koleżanki mi mówiły, że na pierwszych zajęciach połozna opowiada o technikach relaksacyjnych i samym porodzie więc akurat chciałabym, żeby przy tym był.
no tez pomysl dobry

ja wcinam migdały, chyba potrzeba mi magnezu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 15:55   #4130
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
mi ten babydream pasi
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ciasto podziel się bo teściowa nie upiekla

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:04   #4131
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Zrobiłam test obciążenia glukozą 50g. Badanie zniosłam dzielnie, było mi odrobinę słabo i mało komfortowo się czułam ale wyniki w porządku. WR robiłam na początku ciąży, ale gin zalecił powtórzenie. Podobnie powtórzyłam przeciwciała odpornościowe. Morfologia się poprawiła. Hemoglobina podskoczyła i krwinki czerwone. Wyniki moczu też ok.

Za 3 tygodnie umówię się na usg genetyczne w 30 tyg ciąży. Zobaczymy ile waży maleństwo

Mam kilka fajnych ciuszków dla Adasia. Trafiłam na dostawę i udało mi się zdobyć niezłe skarby - same firmówki, niezniszczone. 18 szt za 50 zł, w tym kombinezon na jesień.

Dziś 27 tc

Wszystkim Wam gratuluję rozpoczętych tygodni i dobrych wyników, życzę udanych wizyt

Pozdrawiam.
Super że wyniki Ok. No i brawa za t.c.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hejka

Witam się w 30 tygodniu

Impreza

Cytat:
ZACZYNAMY 26 TYDZIEŃ!!!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zapraszam na ciacho
Biegnę

Cytat:
Dobra oblookałam wizaż... znajdałm cwiatkę arbuza, opisałam się pół litrowym kotajlem truskawkowym i trzeba się wziąść za sprzątanie
Ooo przypomniałaś mi o arbuzie- nie zrobiłam zapasu na weekend

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie poczytałam co tam piszecie od rana, ale chciałam zameldować, że dokupiliśmy 4 czapeczki dla naszej dziewczynki i żadna różowa Ja kupiłam sobie 1 koszulę do szpitala - zapłaciłam całe 17,99. Koszula w tym stylu:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...267878364.html
W sr położna nam wczoraj też mówiła, żeby właśnie brać koszule rozpinane na środku, a nie z dwoma rozcięciami na piersi. Dlatego, że często się zdarza, że kobieta ma nawał pokarmu i bardzo bardzo duże piersi które lubią wystawać przez te rozcięcia na bokach. Inni odwiedzający w szpitalu mają radochę z oglądania cycków A jak jest rozcięcie na środku to nie ma szans żeby piersi przez nie wystawały.
Dzięki za cenną infmormacje

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj w tym H&Mie - wróciłam niestety na tarczy. W dziale MAMA nie znalazłam nic ciekawego, w normalnym owszem - fajne spodnie, ale 34 były ciut za wąskie w przestrzeni brzuchowej, a 36... całe za duże (co mnie i niebotycznie zadziwiło, i podbudowało )
Za to kupiłam dziecku (ręka do góry, kto się nie domyślił, że MUSIAŁAM kupić małej jakąś szmatkę ) brązowe body, brązowe rurki i brązowo-białą bluzeczkę (wszystko na 9-12 miesięcy)

Ty chudzinko

Cytat:
A ja chyba kupie sobie paczke ciastek- bo nie wytrzymam

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:08   #4132
hanjah
Zakorzenienie

Ale dzisiaj cisza na wątku

Mamuśka-pochwal się ciachem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:10   #4133
chmielinka
Zadomowienie

witajcie mamusie

nadrobiłam was ale jakiś nie mam siły pisać, wybaczcie... odpowiem tylko na cytaty.

gratuluję wszystkim udanych wizyt i rozpoczetych tygodni

karmelek kochana wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Zastanów się kochana 100 razy, wg mnie naturalne najpiękniejsze a poza tym nienawidzę odrostów... gdybym nie miała siwulców w życiu bym nie spojrzała na żadną farbę! ale wiem że może chcieć się zmiany może spróbuj na początku jakąś łagodną szamponetką co faktycznie się zmyje, będziesz wiedziała jak się czujesz w brązie.
no właśnie na szamponetkę się raczej nie zdecyduję bo mam bardzo jasne swoje włosy i obawiam się że po kilku myciach po szamponetce będą moały kolor jak.....nie powiem co
Rozmawiałam wstępnie z fryzjerką... muszę jeszcze dojrzeć do tej decyzji
Cytat:
może tej HIPP spróbuję
Dziękuję
u mnie oliwka HIPP się nie sprawdziła. Wchłania sie dość szybko i nie zostawia tłustych plam, jednak po zużyciu 2 opakowań zauważyłam że moja skóra jest przesuszona strasznie mnie ciągnęła. Teraz zamiast oliwki używam 'intensywny preparat przeciw rozstępom' z Daxa i jestem zadowolona.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:40   #4134
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu ciasto w piekarniku

Ciastek to ciasto z przepisu Hanii robi je sie bardzo szybko doslownie 15 min i w piekarniku

Amelcia
Stary 2012-04-21, 16:50   #4135
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Wydała książkę? to nie na moje nerwy, więc tego nie śledzę.

Faktycznie cichutko tu dziś. A ja zostałam sama - wszyscy poszli na Bierzmowanie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 17:07   #4136
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania ciasto trzymam juz 60 minut jest juz ladnie upieczone ale nie mam patyczka zeby sprawdzic w srodku i tak mysle ze jak je jeszcze potrzymam z 10 minut to mu nic nie bedzie?

Amelcia
Stary 2012-04-21, 17:12   #4137
nicki86
Zadomowienie

Ja bym się na nic nie oglądała i brała męża, może tamci faceci też nie chcą chodzić ze względu że same baby, a Ty przyprowadzisz swojego to może i oni zmienią zdanie. Ja prawdę mówiąc na szkołe rodzenia w 90% chce iść dla męża, właśnie żeby się osłuchał. Bo ja już miałam kontakt z dzieciaczkami, a on nie bardzo.
A co wody cebulowej no to strasznie brzmi, ale z drugiej strony teraz podobno kształtują się gusta smakowe w jakimś stopniu naszych dzieci, więc całkiem rezygnować chyba też nie warto.
Mojej znajomej podrzucają za to pieski, przy czym ona nie znajduje im domu tylko sama przygarnia. Ma już 3, na szczęście dość małe bo mieszka w mieszkaniu. Ale jest jeszcze dość młoda i samotna więc ma towarzystwo i dużo czasu na spacery z nimi

Cytat:
A u mnie idzie tego w cholerę, bo TŻta też oliwkuję
Mój prędzej by ze skóry zrezygnował niż dał się czymś tłustym wysmarować nawet mnie nie dotyka zanim nie "wchłonę"

A ja wysprzątałam całą chałupkę na błysk i przygotowałam grila elektrycznego, którego wystawiamy na balkon.. wszystko gotowe na wieczorne grilowanie mąż wraca za 2 godziny dopiero więc mamy dzisiaj obiadokolacje teraz zajadam się sałatką z sałaty, rzodkiewki, szczypiorku i ogórka okraszoną śmietanką, jakoś tak mi się zachciało

Dzisiaj na szmatkach znalazłam fajną dukienkę odcinaną pod cyckami, fajna bo zwiewna, ciemna więc moje kolory, fajnie podkreślała brzuszek... ale kurcze z cycków zrobiła mi dwa naleśniki... a już się cieszyłam zanim jej nie przymierzyłam że będę miała w czym chodzić...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 17:14   #4138
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania ciasto trzymam juz 60 minut jest juz ladnie upieczone ale nie mam patyczka zeby sprawdzic w srodku i tak mysle ze jak je jeszcze potrzymam z 10 minut to mu nic nie bedzie?
Ja dziś trzymałam 70 minut. Masz może wykałaczkę? Albo zapałkę?
Stary 2012-04-21, 17:16   #4139
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no wlasnie kurde nie mam nic chol.era. ale pieke na termoobiegu wiec powinno byc ok. jak myslisz? ja juz mam 68 minut.

Amelcia
Stary 2012-04-21, 17:17   #4140
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie kurde nie mam nic chol.era. ale pieke na termoobiegu wiec powinno byc ok. jak myslisz? ja juz mam 68 minut.
Najwyżej nie wyjmuj go od razu, daj mu z 5 minut w piekarniku. I nie przejmuj się jak Ci popękało na wierzchu Dziś akurat piekłam bez termoobiegu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości