|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
nie pamietam dokladnie, ale dziewczyna udzielajaca sie na oszczedzaniowym, zagladala tez na narzeczenski, no i przeniosla jakis temat (celem posmiania sie) z narzeczenskiego na oszczedzaniowy - co sprowadzilo kilka owych narzeczonych na ten drugi watek
.Cytat:
. i spoko, dla mnie temat zamkniety, bez zadnego nadecia czy zgrzytu, naprawde . czasem czlowiek cos chlapnie, potrafie zrozumiec, jedynie uczulam na przyszloscCytat:
. i na przyklad mowie, ze siedze na forum cyckowym .swoja droga, czy piers, czy cycek, jest dla mnie przedmiotem. bo niby czym, podmiotem??
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym kalendarzem akademickim to jest tak, że chodzi o zwolnienie akademików - teoretycznie jeśli nie będzie tam studentów, to będzie to niezła i tania baza dla kibiców. Tyle, że np. władze UW stwierdziły, że jak przez akademiki przewalą się kibice to trzeba je będzie nieźle reanimować, więc roku akademickiego nie przesunęły. Nawet data meczu inauguracyjnego wypada w ostatni dzień zajęć.
U nas też są strefy zamknięte tzw. "strefa kibica"- ale chodzi tylko o wjazd samochodem. Nie ma tak, że gdzieś nie możesz wejść (w sensie, że piechotą - przynajmniej mam nadzieję, że tak nie będzie). Takie coś to już lekka przesada, może jeszcze godzina policyjna. W ogóle, to jak miasta są nieprzygotowane do euro aż mnie przeraża - Warszawa- rozkopane całe centrum, bo "budują" metro, jeden most oddany, ale zamykają drugi. Domyślam się, że w innych miastach jest podobnie - dla mnie to dziwne i niezrozumiałe. Rozumiem, że euro, że wydarzenie etc, ale w miastach też mieszkają ludzie - i z nimi też się trzeba liczyć. Utrudnienia - jasne, to zrozumiałe, ale zapowiada się całkowity paraliż - to już jest niepojęte. |
|
|
|
#3243 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
zaskoczylyscie mnie tymi platnymi reklamowkami, bylam w Tesco jakos przed Swietami i jeszcze byly za darmo...
Cytat:
inna rzecz, ze ja nie mam problemu z placeniem za porzadne (w sensie: duze, dosc mocne) reklamowki, poniewaz wykorzystuje je w segregacji smieci w domu.
|
|
|
#3244 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3245 |
|
Konto usunięte
|
Nieprecyzyjnie się wyraziłam. W Gdańsku też chodzi o wjazd samochodem. To w pewnym sensie byłoby zrozumiałe gdyby nie fakt, że mieszkający tam ludzie nie mają gwarancji dostania się do domu.
|
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33691133]Nieprecyzyjnie się wyraziłam. W Gdańsku też chodzi o wjazd samochodem. To w pewnym sensie byłoby zrozumiałe gdyby nie fakt, że mieszkający tam ludzie nie mają gwarancji dostania się do domu.[/QUOTE]
No niestety, w centrum dużych miast to raczej norma niestety. W Warszawie zdarza się to podobno często (dlatego używanie samochodu mieszkając w ścisłym centrum nie jest moim zdaniem, poza wyjątkowymi sytuacjami, szczególnie uzasadnione; często mi się zdarza, że zamknięte jest Krakowskie i idę do domu z buta, bo objazdy autobusów są po prostu zakorkowane). Ale to i tak nic - jak w Warszawie był Obama, to nie można było w pewnych miejscach nawet przejść - kordon policji i tyle, żadnego łażenia. Jedna z najważniejszych osób na świecie, no ale może bez przesady... I tak cieszmy się, że nie mieszkamy w NY, Meksyku, Rio czy jakimś Singapurze - tam to dopiero jest horror, u nas największe miasto ledwo dobija do 2 mln ludzi. Przetrwamy to euro. Jakoś. |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyczyną: oczywiście: kibice muszą gdzieś mieszkać. Kto by się przejmował studentem, który akurat na czas sesji musi szukać mieszkania.
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej w czasie sesji.Ale czemu w ogóle Samorząd Studentów się nie zbuntował? Przecież akademik jest w pierwszej kolejności dla studentów. Może jeszcze niech bibliotekę zamknął, bo kibicom mogłaby być potrzebna. Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2012-04-21 o 15:06 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak obserwuje działania Samorządu na moim wydziale, i to w sytuacjach w których nas wydział dyma po prostu, to dochodzę do wniosku, że Samorząd ma pełne prawo do wyrażania opinii. No i ogólnie na tym się kończą jego możliwości 'działania'.
|
#3252 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie co mnie denerwuje straszniestraszniestraszn ie? Reklamy o chorych/upośledzonych dzieciach. Pomagam, zawsze mama oddawała na moją prośbę 1% podatku na fundację dla jakichś chorych dzieci, ale ludzie, to jest przesada.. Przychodzę ze szkoły, odgrzewam obiad, siadam przed tv, oglądam film (czy coś) - reklama - i co widzę? "Pomóż dzieciom, wysyłając sms......" i pokazują dzieci w trakcie rehabilitacji, albo czołgające się po podłodze, albo takie ledwo chodzące. Automatycznie wyłączam tv, ale jeść już nie mogę. Rozumiem, że trzeba sprawę nagłaśniać, ale nie muszą pokazywać takich rzeczy. Może ktoś to uzna za dziwne. Przeglądam aukcje na allegro - co kilka stron przewija mi się zdjęcie chorego dziecka "aukcja charytatywna pomóż Piostrusiowi/Stasiowi/Marysi". Nawet widziałam reklamę internetową, gdzie było właśnie chore dziecko, i wydawało odgłosy charakterystyczne dla ciężko chorych dzieci, mówieniem tego nie nazwę..
I żeby nie było, nie mam nic do chorych dzieci, bardzo im współczuję, bardzo mi przykro z powodu, że spotkało je to nieszczęście, ale nie chcę ich oglądać w tv przy każdej reklamie... |
|
|
|
#3253 |
|
Konto usunięte
|
a mnie bardzo dziwi zachowanie kilku dziewczyn z tego wątku, niezła przepychanka miejscami https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33691318
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nienawidzę tych reklam, szlag mnie trafia. Zresztą, nie wiem.. wydaje mi się, że te reklamy są tylko po to, żeby pokazać jacy to oni są fajni, że pomagają dzieciom. Nie wiem czemu, po prostu zawsze odnoszę takie wrażenie jak to widzę i też od razu przełączam
||
|
|
|
#3255 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że każda niska kobieta MUSI nosić buty na obcasie... Nie rozumiem też poglądu, że każda kobieta MUSI się malować, a jak się nie maluje to jest niezadbana
|
#3256 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() odniose sie do pierwszego, bo akurat temat omawiany na roznych watkach - nic mnie bardziej nie dziwi jak fakt, ze ktokolwiek traktuje obcasy do "zrobienia sie" wyzszym. bo wychodzi, ze nizszy znaczy gorszy.
|
|
|
#3257 | |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście. Nawet na wizażu widziałam taką dyskusję, gdzie jedna forumowiczka była zniesmaczony tym, że dziewczyny o siebie nie dbają. Przez zaniedbanie rozumiała brak tuszu na rzęsach u kobiet zaobserwowanych w komunikacji miejskiej.
A czego musiałam się nasłuchać jak przestałam farbować włosy... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33695807]Oczywiście. Nawet na wizażu widziałam taką dyskusję, gdzie jedna forumowiczka była zniesmaczony tym, że dziewczyny o siebie nie dbają. Przez zaniedbanie rozumiała brak tuszu na rzęsach u kobiet zaobserwowanych w komunikacji miejskiej.
A czego musiałam się nasłuchać jak przestałam farbować włosy... ![]() Wielu ludzi tak właśnie uważa, albo może tak działa ich podświadomość, nie wiem. Ja należę do niskich i wiele razy miałam różne nieprzyjemne sytuacje.[/QUOTE] tak samo jak niscy uważają, że wysokie dziewczyny są gorsze . Wszystko zależy od punktu siedzenia
|
|
|
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
na takiej podstawie, że ktoś wyżej napisał, że wysocy uważają niskich za gorszych. Ja też tak nie uważam, więc tamta wypowiedź też była bezsensowna.
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobrze, a z tymi niskimi dziewczynami nie jest tak, że ogólnie kanon urody w naszej kulturze to właśnie dość wysoka (ale bez przesady, powyżej 185 to już zdecydowanie za wysoka; w sumie kanon to średni wzrost, ok. 170 cm), szczupła osoba? Jeśli ktoś ma 145-155 cm wzrostu to po prostu do tego kanonu nie przystaje - i żeby bardziej przystawać może np. nosić obcasy. Jasne, jest image drobniutkiej kobiety, który też u nas funkcjonuje, ale jednak kanonem jest te 170-180 cm.
Aczkolwiek - ja tam nie zauważyłam, żeby ktoś komuś zarzucał, że jest niski a nie nosi obcasów. Jeśli już to wielokrotnie spotkałam się z krytyką wysokich dziewczyn, które obcasy zakładają i są wyższe od wielu facetów - w tym często od swoich partnerów. Naprawdę, wielu ludzi się wtedy oburza "jak to tak, żeby kobieta była wyższa od faceta". A co do tego dbania o siebie - nie spotkałam się z krytyką osób naprawdę pięknych, które się nie malują. Spotkałam się z osobą przeciętnych, które się nie malują - z zewnątrz to rzeczywiście wygląda jakby były nieco niezadbane. Ale podkreślam - nie dotyczy to osób naprawdę pięknych, bo u nich różnica umalowana/nieumalowana często wypada na niekorzyść wersji z makijażem. przeciwnie natomiast u osób przeciętnych - tyle, że większość przeciętnych uważa się za piękności, które nie potrzebują makijażu (żeby nie było - nie piję tu do żadnej z osób tu wypowioadających się i się nie malujących, mówię z włąsnego doświadczenia - większość moich koleżanek, któe się nie malują uważają, że są na tyle piękne, że nie muszą - no cóż, nie są, ale nie mnie wyprowadzać je z błędu). |
|
|
|
#3263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3264 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Niestety... Na Wizażu już się ileś dziewczyn wypowiadało na ten temat. I pojawiały się głosy, że „trzeba się malować, bo trzeba dbać o siebie”
![]() Cytat:
![]() Niska jestem, bo mam 161 cm wzrostu, ale też nie jest to jakoś porażająco niski wzrost. Sporo osób tego wzrostu jest i dziwi mnie, że w wielu barach blaty są tak wysoko ![]() Cytat:
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się spotkałam z krytyką osób pięknych, które się nie malują - z zazdrości . No bo przecież u każdego trzeba znaleźć coś niekorzystnego..---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
. Po prostu piszecie tu, że niektóre wyższe osoby uważają niższe osoby za gorsze, ale w drugą stronę jest tak samo .
|||
|
|
|
#3266 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
*W swoim odczuciu, przynajmniej. Bo wiadomo, na pewno nie każdemu się podobam. Każdy ma swój gust, więc kogoś innego może uznać za pięknego. Cytat:
Poza tym, źle się czuję w makijażu. I sama wolę siebie bez niego. Cudzego poczucia estetyki zaspokajać już nie muszę ![]() Cytat:
Ja tam sama uważam siebie za piękną. Jeśli ktoś inny ma inne zdanie — w porządku. Ale mnie wystarcza, że ja uważam, że nie muszę się malować.
|
|
#3267 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Polsat oczywiście - pod publiczkę: patrzcie, jacy jesteśmy za☠☠☠iści. Też mnie wkurzają. I jeszcze to, o czym pisała Tinkrebell: Allegro. Przestałam przeglądać bilety na Allegro, bo co druga aukcja to jakaś beznadziejna cegiełka Noszkuuuuurczę. Czy nie można jakiejś oddzielnej kategorii na to badziewie zrobić? Wtedy bym mogła omijać toto szerokim łukiem.Zresztą w ogóle telewizja mnie wkurza z tymi reklamami, lokowaniem produktu, tymi wstawkami sponsorów, przestałam oglądać TV ![]() TVN24 przoduje:
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-04-21 o 20:14 |
||
|
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kwestia podobania się sobie - jasne, to jest ważne. Ale - trzeba brać pod uwagę w pewnych sytuacjach poczucie estetyki świata zewntrznego. To oczywiście zależy od sytuacji życiowej, ale jeśli twoja praca wymaga reprezentatywności lub jakiegoś tam reprezentacyjnego prestiżu to po prostu lekki makijaż jest wymagany. Tak jak noszenie odpowiedniego stroju etc. Jeśli Pani ambasador/żona ambasadora ma pryszcze to nie dość, że musi z nimi walczyć, to jeszcze musi je maskować - i nie ma bata, nawet jak jej się to podoba to ona ma przynajmniej nie budzić "negatywnych" odczuć w reszcie populacji. Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2012-04-21 o 20:15 |
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Dziwią mnie osoby, które uważają, że za samo skończenie studiów powinni zarabiać 20 tys. na start. Oczywiście piszę o tak rozchwytywanych przez pracodawców kierunkach jak politologia, socjologia, administracja czy zarządzanie.
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

.
. czasem czlowiek cos chlapnie, potrafie zrozumiec, jedynie uczulam na przyszlosc
. i na przyklad mowie, ze siedze na forum cyckowym
Pewnie sporo im ich zostało i dlatego, ale póki co nikt tych za 8 gr nie bierze, bo każdy się zaopatruje w darmówki.
A przyczyną: oczywiście: kibice muszą gdzieś mieszkać. Kto by się przejmował studentem, który akurat na czas sesji musi szukać mieszkania.

Tym bardziej w czasie sesji.