|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
tamlin111 Gratuluję !
![]() ![]() a Wy w ogóle ile przytyłyście??? ja mam dziś 19+4 i 2 kg na plusie ![]()
#1682 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2,6 na plusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez nie wiem po co oni wkladaja do D jeszcze push-up. toz to bezsens. tez tak pomyslalam ze jak by teraz trzeba bylo karmic to by bylo ciezko. mam nadzieje ze to minie. kiedys jak chodzilam do lekarza to mi dal taka rade zeby w ciazy jak kiedy bede to mokrym recznikiem hartować sutki. a mamusku chyba bym umarla teraz z bolu!! ledwo co da je sie wytrzec suchym a co dopiero mokrym trzec.brrr...... ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |||
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Widać że weekend bo tu ruch mały ![]() Ja sie dzisiaj nudze bo chopek w pracy na 14 a mi sie nic nie chce. Nawet na kompie siedzieć i stukam teraz z telefonu. Pogoda nijaka niby ciepło ale słonka brak, a jak jest to chwilowo. No i ziewa mi sie strasznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam na minusie 2 kg nadal a brzuszek sobie rośnie - wszystko dzidzia chyba zabiera skoro nie tyję nic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę takich weekendów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Też tak często mam że weekend do d... bo jest w pracy, a jak nie jest w pracy to zaś czasem mi sie piwem spije i pierdoły opowiada
![]() Ale jutro bez piwa bo jedziemy na podbój tesco, pooglądać i może kupić cos dla malucha i może dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Tamlin, brawo
![]() 10kg? trochę za dużo, chociaż ja jestem w 15 tyg. i mam + 4 kg. Zrobiłam porządki w szafie i znalazłam 2 pary dzinsów w których chodziłam ważąc 65 kg, i mam jeszcze portki na 3 tygodnie :P U mamy byłam na obiedzie, teraz walczę z sennością, wieczorem do znajomych... Co sądzicie o tym łóżeczku? chciałam z ikei, ale ten ma i szufladę, i przewijak dopasowany, na reszcie mi nie zależy ale skoro już jest... http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...268638582.html Postanowiłam kupić jednak łóżeczko z nakładką, cały przewijako-regał nie wejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
cóż za zachcianka
![]() Ja idę na 18 na imieninki więc pewnie będzie wyżerka ![]() Któraś pisała, że kupiła ciążowe portki w lumpie, a ja jakoś nigdy trafić nie mogę :/ lourose Łóżeczko bardzo ładne ![]()
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się...
![]() Bo przecież gdyby mi się chciało to bym nie marudziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 19+3 dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie sie ładna pogoda zrobiła a na dwór nie chce mi sie iść bo samej tak jakoś dupiato jak sie nie idzie do nikogo odezwać, a śmiac sie jak głupi do sera nie będe bo mnie dzisiaj bobas faszeruje pukaniem w brzuch od środka i mam rogala znowu na gębie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Ojjj, jak naczynia ktoś pomyje
![]() Tóż to najpiękniejszy prezent na koniec dnia!!! ![]() U mnie niby niebo bezchmurne, słońce jest, ale jakoś dusznawo.. Czyżby znowu deszcz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
hej mamuski.ja caly dzien w lozku leze.nic mi sie nie chce.malzonek pojechal powedkowac a ja sie nudze.na dwor strach wychodzic bo raz burza a raz slonce ...
#1698 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj wszystkiego dość
![]() ![]() ![]() niegrzeczna88 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! ![]()
#1699 |
Zakorzenienie
|
A to ja z nudów jem co chwila pomarańcze a w międzyczasie na ipli oglądam "tylko taniec"
![]() A co do tego łóżeczka to sie nie wypowiadam bo ja będe mieć tylko turystyczne ze względu niedużego mieszkanka i nie chce sobie zagracic pokoju poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Dearlie co jest???????
Zgodnie z obietnicą zabrałam się za spisywanie wyprawki. Jak będę na finiszu to wrzucę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy cały dzień po za domem,wróciliśmy i mąż usmażył fryty hehe,a teraz zajadam mandarynki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo!
Prawie cały dzień leniuchuję dziś sobie, bo jak pojechaliśmy z rana na zakupki spożywcze, to taki nacisk czułam na brzuszek, jakby mi ktoś kamieni do środka powkładał, więc po powrocie nospa i leżakowanie z książką. Później mnie zmuliło, więc pospałam sobie, jak wstałam zrobiłam obiad, obejrzałam z mężem film a teraz sobie podczytuje was. Niegrzeczna wszystkiego najlepszego, nie mogę się zdjątek doczekać, bo każda panna młoda ma w sobie takie niesamowite piękno, że nigdy się nie znudzi na to patrzeć. Aż mi się mój własny ślub przypomniał i się wzruszyłam, że aż mam łzy w oczach wariatka jedna! ![]() Sojka cudowną masz dzidzię i zdjęcia na pamiątkę, ja muszę mojego lekarza podpytać czy robi w 3d usg, ale coś mi się widzi, że nie, bo pomimo tego, że za wizytę bulę 200 zł to sprzęt wygląda mi na lekko stary a pacjentek za każdym razem sporo jest no i doktorek ma jeszcze gabinet w Warszawie i w szpitalu pracuje, no ale najwyraźniej taka kasa to jeszcze za mało, żeby w nowy sprzęt inwestować ![]() U nas dzisiaj cieplutko było, na term 20 stopni pokazało, no ale po południu z tego ciepła burza się nazbierała i teraz troszkę pochmurno jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Halo, kobito co to za deprecha?? Spowiadać nam sie tu zaraz to pozbędziemy sie wredoty ![]() Cytat:
![]() Wyprawka też u mnie spisana ale te kupowanie ![]() Szczególnie te ciuchy dla mnie na porodówke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
lidka - moj Doktorek buli 150za wizyte.. i chyba tez nie ma 3d
![]() iwoncia - o ciuchach na porodowke nic nie mow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Colds a co , przecież kobitki w ciąży też mogą wyglądac sexi na porodówce
![]() ![]() A tak poważnie to ja okroptaśnie nie cierpie kupować ciuchów dla siebie, bo nienawidze przymierzać, zawsze musze 81724814 sklepów oblecieć za jednym ciuchem ![]() Najlepiej bedzie z klapkami pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Ok wyprawka spisana. Zaraz wrzucę. Proszę uwagi zgłaszać i zrobimy wspólnie super wyprawkę, którą się wrzuci do pierwszego postu.
1. Ubranka dla dziecka 2. Sprzęty niezbędne 3. Kosmetyki dla malucha 4. Wszystko dla mamy 5. Rzeczy - gadżety Ad.1. Ubranka dla dziecka: - body z długim rękawem - 10 szt - body z krótkim rękawem - 5 szt - śpiochy - 10 szt - półśpiochy - 3 - 5 szt - pajace - 7 - 10 szt - bluzki - 5 szt - spodnie - 3 szt - czapki - 2 cienkie, 2 grubsze - niedrapki - 2 pary - ciepła bluza - rajstopki - skarpetki - lekki kombinezonik lub ciepły komplet - pieluchy tetrowe - 10 -15 szt - pieluchy flanetowe - 3 - 5 szt - ręczniki - 2 -3 szt Ad. 2. Sprzęty niezbędne: - łóżeczko i materac - prześcieradło -2-3 szt - pościel 2-3 komplety - pościel wkład ( sztuczny, z pierza bardzo często uczula ) - podkłady pod prześcieradło - kocyki, cienki i grubszy - rożek, najlepiej nie usztywniany, później robi za kocyk - przewijak - pokrowce na przewijak - 2-3 szt, można zastąpić pieluchami lub podkładami - wanienka ze stojakiem lub bez - wózek plus parasoka, folia, moskitiera - pościel do wózka lub dwa kocyki na spód i do przykrycia - termoopakowanie do butelki, nie trzeba kupować od razu, ale na pewno się przyda w końcu. Ad. 3. Kosmetyki dla malucha i rzeczy do pielęgnacji: - płyn z oliwką do kąpieli lub coś nawilżającego - krem na odparzenia - balsam do ciałka lub oliwka - waciki do mycia twarzy - sól fizjologiczna do oczek - preparat do pielęgnacji pępka - szczotka miękka - nożyczki lub obcinaczka do paznokci - pieluchy jednorazowe - chusteczki nawilżane - proszek do prania dla dzieci np. Lovela - patyki do uszu z ogranicznikami - frida lub gruszka do noska - butelki do picia, mała i większa z małym przepływem - smoczek - termometr - szczotka do mycia butelek - myjka do kąpieli, nie musi być Ad. 4 Dla mamy: - 3 koszule rozpinane do karmienia - 2 - 3 biustonosze do karmienia - maść na brodawki np. Bepanten, Maltan - gigantyczne podpaski na początek, po kilku dniach już zwykłe - majtki jednorazowe, ale dupsko się w nich poci okrutnie, ponoć są teraz wielorazowe fajne w aptece - tantum rosa do podmywania lub kora dębu - wkładki laktacyjne - laktator, dla mnie nie przydatny był - osłonki na brodawki. Do szpitala zabieramy: - dokumenty wymagane przez szpital GRUPA KRWI !!!!!! - koszule, biustonosze, majtki - kapcie, szlafrok, ręczniki - kosmetyki, pomadka do ust - woda, landrynki - podkłady jeśli szpital nie zapewnia - pieluchy dla dziecka - reszta indywidualnie od szpitala, typu ubrania dla maluszka, talerze, sztućce, papier toaletowy, kosmetyki dla dziecka Ad. 5 Rzeczy - gadżety - elektroniczna niania - przydatna przy dużym mieszkaniu - sterylizator do butelek - podgrzewacz do butelek - karuzelka - dla noworodka zbędna - leżaczek - bujaczek lub huśtawka - nosidło lub chusta - mata edukacyjna Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
Ach ci lekarze, no ja z jednej strony rozumiem, że studia ich dużo kosztowały, ale skoro piękny dom już ma (wiem, bo w domu ma gabinet, więc sobie pozagladałam przez okna tarasowe od podłogi do sufitu wysokie) to mógłby zaiwestować w dobry sprzęt, a jak by taki miał to jeszcze więcej babek by do niego przychodziło na wizyty i szybko by się zwrócił. Moja przyjaciółka w małej miejscowości chodziła do lekarza i on miał 3d a za wizytę z usg płaciła 80 zł i nic nie dopłacała za zdjęcia i płyty z filmem z badania. Jak ja słyszę takie rzeczy to aż mi się słabo robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Tamlin mnie sie tak troszeńke wydaje że tych bodów ciutke przy dużo bo maluszek szybko rośnie.
To tylko moja oczywiście opinia ale ja chyba zainwestuje w max 5-6 z dłuższym rękawem bo to już jesien a maluch szybciej traci ciepełko więc u mnie chyba krótki rękawek w body całkiem odpadnie, a co do reszty to jeszcze pogłówkuje ale w większości jest git ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.