|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Ruszyłam doopę do Biedrony po banany i nie ma
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
to jak bedziesz jutro robic to patrz jakie sa banany bo ja dalam 4 ale byly male i spokojnie moglo by byc nawet 6 by bylo bardziej bananowe
|
|
|
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi narobiłyście smaka tym ciastem bananowym. Zapisałam sobie przepis i może jutro zrobię
. Jestem dziś trochę padnięta. Byłam na szkoleniu i to siedzenie i słuchanie mnie wymęczyło. Teraz to wychodzi. |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
to do lozka
![]() mnie jeszcze dzisiaj ceka wizyta kolezanki musze jeszce lazienke ogarnac
|
|
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale widzę że mumineczek już mnie uprzedziła![]() aaale robicie smaka tym ciastem bananowym, w tygodniu też zrobię na pewno skoro takie pycha
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu Twoje ciasto robi karierę
możesz mi mniej więcej podać ile w szklankach to 250 g mąki i 190g cukru ![]() bo ja wagi nie mam, zawsze robię na oko ![]() mojego rabarbarowca zostało może 1/4 smakowity....
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw będę patrzeć, żeby dostać jakiekolwiek Ale będę pamiętać, żeby dać więcej jak mniej |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A potem z mężem jakiś filmik obejżeć.A mieliśmy dziś wyjść do baru, spotkać się ze znajomymi. Niestety teściowa się rozchorowała i nie ma komu dziecka na noc podrzucić. Nie wiem jak, ale dałabym radę wyjść na chwilę, lubię takie spotkania. |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja nei wiem bo ja mam wage kuchenna i wazylam :P
ale wydaje mi sie ze 250g maki to taka pelna szklanka ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- ale sie objadlam
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my już w domu jem Mietowe landryny
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=branzoletka;3369439 4
[/QUOTE] Lista nie jest długa, zresztą mam nadzieję, że żadna z nas nie spędzi zbyt dużo czasu w szpitalu. Zrobiłam zdjęcie tej listy, mam nadzieję, że wszystko będzie czytelne Na stronie internetowej sr też jest link do wyprawki, ale jest ona bardziej okrojona: http://rodzimywgliwicach.pl/co-do-szpitala/ Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-04-21 o 20:31 |
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Prince
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde wiecie co, załamałam się przed chwilą. Okazało się, że w szpitalu, w którym planowałam rodzić, za wszystko się płaci!!!!!!!! Nie dość, że płacę lekarzowi, by był przy porodzie, to jeszcze za poród rodzinny 300 zł, za ZZO ileś i za KAŻDE najmniejsze udogodnienie. Nie mówiąc o zachciance typu sala jednoosobowa - 250 zł/doba. Chyba mnie nie stać na poród tam
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Podziel się
![]() Dzięki jutro może zrobię albo w poniedzialek
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to można zbankrutować przy porodzie Wiem, że u nas w szpitalu za poród ze swoją położna płaci się 600 i wtedy ma się pewność, że dla 1 rodzącej będzie 1 prywatna położna. Za salę jednoosobową 350 zł chyba za pobyt. Znam tylko te dwie ceny od koleżanki, która rodziła tam w zeszłym roku
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, no nie wiem właśnie zwłaszcza, że rozmawiałam już o tym z moją lekarką i tak się pozytywnie nastawiłam. Natomiast po przeczytaniu tylu opinii mam strasznie mieszane uczucia, to chyba szpital dla bogaczy i faktycznie bogacze mogą być zadowoleni z opieki, ale dla zwykłego szaraka to chyba za wysokie kwoty. Kasa kasą, bo się rozchodzi na to i na tamto, ale jak pomyślę, że poród będzie nas kosztował koło 2500 tys. które mozna by wydać na dziecko... to mi się odechciewa.
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekundę i lecę do mamuśki. Muszę siostrę przypilnować a i kupiła mi kilka rzeczy, więc chcę zobaczyć...
Cytat:
Ile my na samą wodę z TŻ wydajemy, to masakra... Majątek idzie zostawić w sklepie ![]() Cytat:
![]() ![]() Nadrobiłam Was i mogę iść Miłego wieczoru |
||
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo, jak kogoś stać, to proszę bardzo, zazdroszczę, ale mnie nie stać, żeby tyle kasy wywalić na poród. I trochę mi to zaburzyło światopogląd
za tydzień pójdę na dzień otwarty i zobaczę na żywo, czy to wszystko jest warte tych pieniędzy...
|
|
|
|
#4192 | ||||||
|
Branzoletka
|
Ale mam lenia dzisiaj
Narobiłyście mi smaka na bananowca, że zapisałam przepis i chyba jutro upiekę, bo oboje jesteśmy fanami bananów ![]() karmelku dużo miłości, cierpliwości i radości ci życzę na nowej drodze życia Co do sypialni dziecka, to nasze będzie miało swój pokój w którym jak znam życie będe spała ja, tż ucieknie do innego pokoju żeby się wysypiać Przeszłam to z moją córką i wiem, że jest to wygodne Cytat:
Przepis jest tak prosty, że grzech nie spróbować Cytat:
A one może spasowały przy naszym tempie Miejmy tylko nadzieje, że wszystko u nich w porządku.Cytat:
i żebyś osiągnęła swój cel Mi dzisiaj już nic nie pomogło ![]() Cytat:
A to nie jest łuszczyca Z kolei dermatolog, by to zdiagnozował. Kurcze, to nie jest normalne taka skóra i tak się męczyć ![]() depoison ![]() Cytat:
Ad 2. Mój jest taki sam ![]() Cytat:
![]() Leci X Factor to se dooglądam i lece spać. Do jutra mamuśki
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Was stać to na pewno jest warte tych pieniędzy, ale jeśli mielibyście się "zarzynać" żeby wyłożyć ok 3 tysiaków na poród to może warto poszukać innego szpitala. Tym bardziej, że po porodzie będzie sporo wydatków związanych z dzieciaczkiem. Choćby szczepionki, a lista potrzeb małego człowieka jest długa. |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jednak wolelibyśmy wydać te pieniądze inaczej zwłaszcza, że nie dostaniemy za wiele od rodziców i teściów (mam na myśli wózek itp.). No nic, może zmienię zdanie za tydzień o tym wszystkim, a może poszukam innego szpitala
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mielismy strasznie zabiegany dzien. Od rana na zakupach, chcielismy jakies drobiazgi dla rodzinki kupic jak przyjedziemy do Polski, na dodatek szukalismy prezentu dla bratowej TZta na jej 40 urodziny. Jak na zlosc nic nie znalezlismy, pomysl ktory mielismy nie wypalil, bo wczoraj dostala makrowy dlugopis, wiec du.pa.
Teraz do wtorku musimy cos wykombinowac, ale tutaj ciezko o cos fajnego czasami. Zwłaszcza dla osoby ktora juz wszystko ma ![]() skąd ja to znam ![]() Cytat:
gratuluje kochana
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedałam właśnie auto, jaja jak berety.
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu jaja? Ostatnio znajomy mojej siostry sprzedawał - był kupiec obejrzał i stwierdził, że nie bierze samochodu. Po godzinie dzwoni, że jednak chce auto i jedzie po nie. I w międzyczasie kolega siostry zostawił na chwilę samochód na przeciwko domu, nie zaciągnął ręcznego i samochód elegancko się stoczył Nie muszę mówić, że już go nie sprzedał
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha dobre !!!
U mnie nie było tak, ale jaja, bo sprzedane zostało 4 tys. drożej niż je kupiliśmy, a trochę nim pojeździliśmy. No i klienci idealni, bo obejrzeli bez większego sprawdzania, zapłacili kasę i do widzenia W ciągu 2 tygodni sprzedaliśmy 2 auta i w końcu możemy kupić jedno rodzinne
|
|
|
|
#4199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może powinniście zająć się handlem samochodami? Dobrze Wam to wychodzi Super, że udało Wam się jeszcze na tym zarobić Proszę bardzo Jest tam kilka moich notatek pisanych dosłownie na kolanie, ale raczej są czytelne Przegrałam z małżem w literaki. Po raz kolejny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

Od trzech dni o nim piszecie - też chcę zobaczyć! 
smakowity....

Przecież to można zbankrutować przy porodzie 

i

żebyś osiągnęła swój cel 
A to nie jest łuszczyca