|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
cierpienie to oczywiscie zbyt mocne slowo; uzylam go, by zabrzmialo dramatycznie
![]() ale musze znosic chamstwo w postaci wrzucania mnie do jednego wora z lujami, ograniczania moich praw obywatelskich i niewybrednych odzywek. a naprawde nie zycze sobie. Cytat:
![]() Cytat:
no to gratuluje bycia przykladna obywatelka. Cytat:
oczywiscie ze pale - tam gdzie mi wolno ![]() Cytat:
to nie chodz tam, gdzie mozna palic - proste. ale nieee, to jest przeciez dyskryminacja ![]() ![]() u mnie w miescie w wiekszosci restauracji nie mozna palic. nie podoba mi sie to, wiec tam nie chodze - wydaje mi sie to oczywiste. wybieram lokale dla palaczy - tez oczywiste. i jakos nie narzekam. ale niepalacym zaraz korona z glowy spadnie, jak beda musieli dokonac wyboru miedzy knajpa dla palacych i nie-. ![]() Cytat:
![]() a lokali, w ktorych nie mozna palic, jest naprawde duzo. Cytat:
co do tego, ze pewne sprawy nie sa dla wszystkich, to podtrzymuje. jesli ktos nie ma nog, to nie biegnie potanczyc; jesli ma astme, nie startuje w maratonie; a jesli ma uczulenie na pomidory, to ich nie je. wydaje mi sie proste, ze jesli natura kogos w ten czy inny sposob uwarunkowala, to nalezy to zaakceptowac. poaz tym papierosy nie pojawily sie wczoraj, jakby ktos nie wiedzial ![]() zamiast tego rzad powinien zatrzoszczyc sie bardziej o niepalacych - mandaty, wydzielone miejsca do palenia, wytyczne odnosnie klimy w lokalach, itp. a teraz z innej beczki: zabierzmy wszystkim ludziom prawo jazdy. kierowcy tylko zatruwaja powietrze, zabijaja niewinnych przechodniow, itp. naprawde trzeba im zabrac prawko. i Wam tez (ja nie mam) ![]() to jest dokladnie taka sama sytuacja ![]() z mojej strony eot, bo to naprawde nie ma sensu. przeraza mnie tylko, ze ludzie, ktorzy maja cale zycie przed soba i jakis tam wplyw na nasz kraj, sa tak niesamowicie tolerancyjni ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi coś przeszkadza w nawykach innych ludzi to wcale nie twierdze, ze są gorsi A idąc tym samym tropem Moge powiedzieć-nie palisz? to siedź sobe w 4 scianach bo nie daj boże poczujesz gdzieś dym A poza tym to zgadzam się z Germini |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w końcu będzie po Twojemu - ktoś pali to nie biega po lokalach, trudno ![]() W moim mieście wszędzie można palić i w żadnym lokalu nie ma wydzielonej sali dla niepalących. Jeśli nawet jest kącik, to nie zamykany więc dym i tak rozchodzi się po całej sali. Już się tak nie bój o te sale, właściciele knajp na pewno zadbają o swoich palących klientów ![]() ![]() Chodzi w końcu o to, żeby palący siedzieli w swoim gronie a nie palący w swoim i wszyscy będą zadowoleni ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
palacy w swoim gronie a niepalacy w swoim, hm... To przed wyjsciem zapytam sie kolezanki, palisz ? A ona na to nie. No to co jej powiem sory ale no niestety musimy siedziec w domu ? Bylam w Irlandi, nie pali sie w lokalach, wychodzilam na papierosa, owszem da sie przyzwyczaic. Tylko ze sa tez problemy, Wyszlam z chlopakiem na papierosa, chcielismy wejsc i nagle sie okazuje ze musimy zaplacic na wstep, mowimy ze wyszlismy tylko na papierosa, pokazujemy ze jestesmy bez kurtek, ze sa nasi znajomi w srodku, a ten nic i musielismy placic ;/ Zamieszanie bedzie piekne... Ale jak tak bedzie to trudno...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Pozatym, na dyskotekach raczej nie pozwalaja wychodzic z lokalu, nie raz ktos chcial zapalic wyjsc z lokalu i nie pozwolili ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
no...mamy już 2007 rok
i gdzie ten zakaz?mówią o tym politycy czy to ja nic nie słyszę? ![]() właśnie usłyszałam w radiu, że- Proszę ja Was- na Litwie wprowadzono sobie ten zakaz ![]() my- jak zawsze- na tym szarym końcu ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
mi jest wszystko jedno, nie pale i taki zakaz niewiele dla mnie zmieni, nie przeszkadzaja mi ludzie, ktorzy kolo mnie pala - kompletnie nie wzruszaja mnie historie o biernym paleniu, sadze, ze w powietrzu jest duzo wiecej powazniejszych zanieczyszczen (podobno zagraniczne przewodniki nie zalecaja turystom przebywac w Krakowie nie wiecej niz trzy dni). Uwazam ze tymi zanieczyszczeniami ministerstwo zdrowia powinno sie zajac w pierszej kolejnosci.
Co do palaczy - na pewno taki zakaz zmniejszy zjawisko palenia, wiec dla nich to nawet dobrze, bo cos co zostanie utrudnione, staje sie mniej wygodne. A ludzie sa ze swej natury wygodni, wiec bedzie spora grupa, ktora zrezygnuje z palenia, aby sie niepotrzebnie nie narazac. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2007-01-02 o 18:08 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
jestem za
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ,nabrali wody w usta. Pomysł chyba spalił na panewce. Cytat:
Skoro sama nie palę,to tym bardziej nie mam ochoty wdychać gratis dymu papierosowego .A o zapachu,którym przesiąka ubranie/włosy już nie wspomnę. Korona mi z głowy nie spadnie,jak ktoś w moim towarzystwie zapali jednego,czy dwa papierosy. Ale wyobraźmy sobie,że tych osób będzie kilka lub będę na to narażona kilka godzin w pracy powiedzmy :/ A na ten zapach "po" jestem szczególnie wyczulona. Palić można sobie w domu,ale w zakładzie pracy czy innym publicznym miejscu-nie.Chyba,że w specjalnie do tego wydzielonych miejscach.
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
owszem bierne palenie jest gorsze od zwyklego palenia, dowodza tego liczne badania, ale ja dalej napisalam, ze jest cos znacznie gorszego od biernego palenia i zalezaloby mi, zeby nasz rzad zajal sie tym problemem w pierwszej kolejnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Fresa zgadzam sie z Tobą w zupełności
![]() ![]() wątek nie był aż tak bardzo zakopany ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Jestem za ... I uzalezniona
![]() Nie pale w miejscach publicznych ![]() Pale w domu,w pubach jesli nie ma zakazu i na stolikach stoja popielniczki. Na ulicy nie pale od dawna-wstydze sie...Bo takie nieeleganckie. W domach ludzi niepalacych najczeszciej tego nie robie,wyjatkiem jest impreza z wyznaczona palarnia,najczesciej jest nia kuchnia,lub balkon.Zgodze sie,ze balkonowe palenie jest zmora dla sasiadow...Podobnie jak dym wylatujacy z mojego okna wprost w okolice cudzego ![]() OGOLNIE PRZEKLINAM PRZEMYSL TYTONIOWY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
pale i jestem "za" gdyz staram sie rzucic palenie hmmm troszeczke mi to nie wychodzi ale uwazam ze gdy wejdzie ten zakaz to bedzie mi latwiej
![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie meczy palenie w lokalach. W Polsce jeszcze nie jest tak najgorzej, bo w pizzeriach, restauracjach ludzie raczej nie pala. W Niemczech pala wszedzie i wszyscy. Nie znosze jak mi ktos dymi do talerza. A tutaj naprawde ludzie dymia jak kominy. I to nie tylko w pubach (co jeszcze jestem w stanie zniesc) ale i w kawiarniach, restauracjach.
Bylabym za tym, zeby wlasciciel sam decydowal czy chce miec lokal dla palacych czy nie. Jesli chodzi o kluby czy puby. Ale w restauracjach zakaz odgorny! ![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Calkowity zakaz palenia nieeeeeee.Przeciez jestesmy wolnymi ludzimi i cos w koncu nam sie nalezy w tym kraju. A moze w koncu nas Wszystkich pozamykaja bo robimy cos NIE tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chce truć siebie-proszę bardzo,ale niech przy okazji nie podtruwa tych,którzy tego nie chcą. Cytat:
![]() W lokalach powyżej tego metrażu można wydzielić osobne miejsce dla palących,czyli może to być lokal i dla tych i dla tych. A ,wprowadzili pewne złagodzenia. Na przykład -można palić na imprezach masowych,typu wesele,sylwester -jeśli uczestnicy nic nie mają przeciw.Jeśli impreza jest typu wesele,czyli rodzinna to wątpię,żeby ktoś miał coś przeciw. Cytat:
Osoby niepalące też mają prawo do wolności . A na dymka można wyjść na dwór . Przecież niepalący nie będzie wychodził z talerzem. ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio wkurzyła taka sytuacja: byłam na zakupach z TZ i kolezanka, w między czasie chcieliśmy iść coś zjeść, poszliśmy do naszej ulubionej restauracyjki, wchodzimy i nie ma miejsca, no ale czekamy cierpliwie, za nami ustawia sie juz kolejka, podchodzi pani kelnerka i mówi, że są 3 stoliki wolne dla palących, no ale nikt nie skorzystał bo akurat nikt nie palił z całej kolejki, w końcu po pół godzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
w sumie nie mam argumentów przeciw, a taka akcja jest raczej niedroga w realizacji, pewnej grupie ludzi pomoze, pewna inna grupa ludzi sie bedzie cieszyc. Kilka osob bedzie sie denerwowac ze im nie wolno palic, ale sobie dadza rade... takze z mojego punktu widzenia nie ma problemu, jak najbardziej moze wejsc w zycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jestem uzalezniona od papierosow ale uwazam ze to dobry pomys zeby nie palic w miejscach publicznych.Sama w domu wychodze na balkon bo drazni mnie ten zapach?jestem calkowicie za
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siebie truc tez nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
pale, ale nie cierpie chamskich palaczy ostatnio ide sobie giełda a koło mnie kroczyz wstrętny koleś z papierochem musiała zwinnie umykać zeby mnie nie upalił
![]() ale drażni mnie nagonka na palaczy wrzucanie wszystkich do jednego wora
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Fresa bardzo bym chciała, żeby ta ustawa przeszła, ale nie wierzę, że szybko sie to zmieni.
Toleruję wszystkich ludzi, ale nie toleruję palaczy w trakcie wykonywania ich nałogu. U mnie w domu sie nie pali. Nikt tego nie robi.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za wprowadzeniem tego zakazu. Znoszenie dymu jest naprawdę męczące, no i szkodliwe. Nie znoszę kiedy ktoś dmucha mi prosto w twarz, tym gorzej kiedy mam katar, wtedy jest to nie do zniesienia. Jezeli ktoś chce palić, to przecież nie musi tego robić zatruwając innych. Nie przemawia do mnie, że mogę chodzić do miejsc w których się nie pali.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() palenie jest szkodliwe i stety śmierdzi, musisz zakładać ![]() ![]() Dlaczego to ja, osoba niepaląca, mam wychodzić z lokalu, skoro to Ty nauczyłeś się palić?Dlaczego to Ja muszę wyjść a nie Ty, który trujesz wokól ludzi? Pal jeśli chcesz, nikt ci tego nie zabrania ale ponieważ to jest szkodliwe, ponoś za swój wybór odpowiednie konsekwencje. ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać... Chyba popadamy w lekką paranoję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
także ja nie widzę w tu nic śmiesznego...
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
jestem całkowicie za zakazem w miejscach publicznych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wszystkich niepalących uświadamiam - nie ma takiej opcji, żeby ktoś rzucił palenie, bo jest ono niewygodne i trzeba np. szukać knajpy albo z niej wyjść. To jest nałóg moi mili i wysuwanie takich argumentów jest po prostu bez sensu. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia zmarła na raka szyjki macicy, a nie pracowała w burdelu. ![]() Mam znajomego chorego na raka płuc, nigdy nie palił, nie paliła też jego rodzina i przyjaciele. Facet walczy już parę lat. I zawsze k...cy dostaje, gdy go pytają o to ile lat kurzył. Mam też znajomą chorującą na raka jelita grubego - jaka tu jest przyczyna choroby? Zadkiem raczej nie paliła... ![]() Nie chce ktoś palić - niech nie pali, ale niech głupot nie opowiada. Za czasów naszych dziadków (i w młodości rodziców niektórych z nas) paliło się w szkole, w kinie, w knajpach. Wykładowca anatomii w szkole mojej mamy nie wyjmował lufki z ust, tylko zmieniał wkłady. Ile masz w rodzinie osób urodzonych w latach 20-50 które zmarły na raka płuc? A każdy z nich wąchał latami, gwarantuję Ci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Z calym szacunkiem, ale nikt tutaj nie pisal, ze palenie powoduje /badz moze powodowac/ wszelkie mozliwe rodzaje raka, wiec nie do konca rozumiem argument o jelicie grubym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.