|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
bry wieczór , ja na chwilkę bo padnięta jestem
Dziś cały dzień poza domem, u moich rodziców , ze spacerkiem oczywiście. Mały spał całe 1,5h i padł dopiero o 21:30 ![]() co do wit.d, nam pediatra kazała dawać cały kwiecień bez zmian a potem w zależnosci od pogody ewentualnie maj jeszcze też. Wg tego co mówiła to nie chodzi o sam fakt przebywania na dworze i słoneczku ale o to ile ma odkrytego ciałka taki maluch i ile tego słoneczka przenika przez skórę. Więc jeśli maj nie będzie jeszcze ciepłym miesiącem coby odkrywać rączki i nóżki ja planuję podawać wit D bez zmian. Madzia super ,że Dominik juz lepiej, wymęczyliście się oboje ![]() zdjecia Wasze i maluszków cudne !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Super ![]() 3. Mądre dziecko! Szczególnie podoba mi się ten numer w wujkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() ![]() 3. Dziękuję ![]() Jak w czwartek byli dziadkowie u Tymcia to były takie momenty (w zasadzie cały czas), że 5 dorosłych osób siedziało bez słowa i wpatrywało się w jedno, malutkie niemowlę ![]() ![]() 4. Pięęęękne!!! Śliczne nosidło, Jaś (idealny klonik swojego taty ![]() ![]() Jaka radosna i wiosenna Karolcia ![]() Szymek jest jak namalowany, jak z żurnala, jak nierealny!!! Takie piękne dziecko zdarza się raz na 3 miliony ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Oho, zębiska idą? ![]() Miłe mieliście popołudnie, szczególnie ta sukienkowa część ![]() A na uczelni już Cie dziś nie wkurzali? Cytat:
![]()
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Skoro dzisiaj tyle zdjęć, to i ja się pochwalę
![]() Mój Zmywarkofil i Kluskojad ![]()
#3514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje w imieniu szymka. a w ogole on strasznie sie do mnie robi podobny. mama mowi, ze tylko odcien skory inny. i rzeczywiscie jak iwdze swoje zdjecia, to te same oczyszka na mnie patrza. to jest niesamowite uczucie odkrywac we wlasnym dziecku swoje cechy. gapa ze mnie, sara patikowa kolejna miesiecznice obchodzi ![]() ![]() piekne te nasze dzieci sa. telik chyba i tobie spodobalo sie noszenie jasia. slicznie wygladacie. brumku a tymcia oczy sa niesamowite, piekne, piekne (brak mi az slow). a jak mu sie krzeselko podoba??
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sara sto lat ślicznotko Szymek oczywiście ,że przecudo ( no i imię idealne) Tymek oczka hipnotyzują , boski -(ale dla mnie to makaronojad ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-21 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zadomowienie
|
telik, brumek, bo wy na pewno bedziecie wiedziec, do czego dodać trawe cytrynowa??
![]() |
#3517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczy mu się faktycznie udały, kocham je ![]() Krzesełko polubił bardzo ![]() ![]() Poza tym chyba wielką frajdę sprawia mu siedzenie z nimi przy stole. Samodzielnie, a nie na kolanach. Pochłania wszystko wzrokiem i jest taki dumny ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że mama tak samo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Te mi się podobają, bo mają "smaczne" fotki ![]() http://mniam-mniam.bloog.pl/id,58764...aka,index.html http://mamabartka.blogspot.com/2011/...i-imbirem.html http://mirabelkowy.blogspot.com/2011...a-i-trawy.html http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...wie_cytrynowej http://www.gotujmy.pl/kurczak-smazon...isy,29593.html http://grumko.blox.pl/2011/11/2041-K...istaKomentarzy http://taotao.pl/przepisy_kulinarne/...wa_taotao.html http://www.przepisy.pl/przepis/ryz-z-trawa-cytrynowa
![]() |
#3518 |
Wtajemniczenie
|
Czyli chciałaś Brumku dać do zrozumienia Kajool, że do kurczaka
![]()
![]() |
#3519 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
nie wiem, tak podejrzewam ale ciągle zwalać na te zęby... ![]() Na uczelni nie bo wczoraj sobota ![]() ale od jutra pewnie na nowo.... dziękuję że pytasz ![]() Cytat:
![]() Miałam napisać wczoraj że moje dziecko dostawało dzikiego ataku śmiechu na widok psa u teściów. Bo u nas pies też jest ale się Adasia boi ![]() ![]() Piękny dzień się zanosi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- to od artura: bdbfbgbevhjvhfvhfvnnhvfhv nfhv LLLLKKk bxzvvcxxcvLLLL ghhghgjugjjuggjujgbbjhhuh hjuhnnolmmm;lnbvvhyh h ,,n jjkbjbb bgf arttttttur (to mu dyktowalam i sam napisał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
Dziendobry
zdjacia soacerowe cudne noi Tymkowy Klusojad tysz ![]() ja tez wrzuce nasze ale jutro ![]() noi coz zegnam sie bo jedziem ydo rodzicow ............ |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | ||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() koniecznie idź do lekarza może zmieni tabsy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale śliczniutka!!! ![]() to okropne ja uwielbiam patrzeć na to dziecko ![]() Cytat:
poka poka ![]() zmywarka jest mega fascynująca!!!
![]() |
#3523 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witamy z Krystkiem niedzielnie ![]() ![]() Wczoraj byli u nas goście , Krystek tak sie ucieszył że sie rozryczał ![]() ![]() Aaniu wizyte mamy 24 . 04 i mam nadziejeze sie odbędzie ![]() Shira ja Cie bardzo prosze pożycz Helgi wezme i jak wparuje do przychodni to lekarka z końca świata do nas przyjedzie ![]() Musze nadrobic wszorajszy dzionek bo nie wiem co sie wydarzyło u Was |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Sprzedałam fotelik
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wielki buziak dla wszystkich pracujących mam ![]() Wszystkie fotki dzieciaków przepiękne ![]() DaKaro wróciłaś ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie.
![]() Madziulka, bardzo się cieszę, że już jesteście w domu! ![]() ![]() Editka, oj nie dziwię się, że najadłaś się strachu. ![]() ![]() Żaneta, wiesz że mam tak samo z alkoholem. Nie mam w ogóle na niego ochoty, wręcz mnie odrzuca. A myślałam, że z przyjemnością napiję się winka czy redsa. ![]() Telik, bosko wyglądacie. ![]() ![]() ![]() Aania, cały dzień myślałam o tym dziecku, które wypiło płyn do zmywarki. Straszny wypadek, nie wyobrażam sobie jak czują się teraz jego rodzice... ![]() U nas wczoraj też mały wypadek. ![]() ![]() ![]() ![]() Ellika, piękny cukierek z Twojej Karolci. ![]() Kajool, Szymek ma prześliczne wielkie oczyska. ![]() ![]() ![]() Brumiątko makaroniarzu mały, Twój wzrok jest tak samo "hipnotajzing" jak u mamy! ![]() ![]() Piękna pogoda u Nas, chyba dzisiaj uda się wybrać do ogrodu botanicznego. ![]() ![]() ![]() Blondynko, jaki fotelik? Widzę, że potrafisz się zmobilizować do wystawiania rzeczy. Ja coś nie mogę, a trochę się tego nazbierało. Na allegro sprzedajesz, czy na jakimś lokalnym portalu wystawiasz ogłoszenia? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-22 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Piękne zdjęcia wstawiłyście!! Karolcia, Tymek, Szymek, Jaś piękne dzieciaczki!! A mamusia Jasia przepiękna kobieta ![]() A my już po pierwszym spacerku a zarazem drzemce. Jest pieknie, cudnie i dobrze, że wczoraj wieczorkiem podlewałam trawkę, bo mimo prognoz ani kropla deszczu nie spadła! Daje Ali od dwóch dni jogurt naturalny. Póki co reakcji niepożądanych brak. Tylko czemu tak źle reaguje na zwykłe MM czy kaszki mleczne. brumek u nas strajk obiadkowy nie wiem z czego wynika. Może to i zęby, bo dolne dwójki, czwórki, górne jedynki aż biją po oczach przez dziąsła. Ale jednak apetyt na wszystko inne jej dopisuje tylko te obiadki. Nawet na ziemniaki się wypina, które wczesniej były hiciorem. Podejrzewam też lekkie rozregulowanie naszego rytmu dnia przez te 4 tygodnie. Na nowo musimy jakoś wejść w miare stałe pory posiłków, bo z babciami to różnie było. Bywał dzień, że o 12 Ala kaszkę dojadała, bo szkoda by się zmarnowała ![]() ![]() Obiadek już się piecze, dzisiaj zaserwuje małej to co sobie. Kurczak pieczony w worku, ziemniaki i brokuł. Może jej podejdzie ![]() Patik miałaś do nas wrócić!!! Gdzie jesteś??? Wiesz, że na wszelkie problemy jesteśmy najlepszym lekarstwem ![]() Stronczek jak podróż?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Ogolnie podróż minela szybko i przyjemnie. Wyjechaliśmy po 16, w Swiecku na starym przejściu granicznym byliśmy o 22.30 czyli 6 godzin nam zajęło przejechanie prawie całej Polski. W Nocy robiliśmy Niemcy, Belgię, Holandię i w Dunkierce skad odpływa nasz prom byliśmy jakoś po 7 rano. Czekaliśmy do godziny 10 na następny. Wiki prawie cała podróż przespala. Zasnela jakoś po 21 i pobudka o 6.20. Kochane dziecko. Dziekuje wszystkim za kciuki ![]() Jak juz sie Troche ogarne. PS Brumku Moze kiedys uda Sie spotkac. Łomża to nie koniec swiata i do Wawy nie tak daleko. Za Pozno o tym pomyslalysmy. Chociaz w sumie z Editka nie udało nam sie spotkac, a mialysmy tak blisko .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki kochana.... a ja glupia chcialam leciec z mala w lipcu.... ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak dzisiaj ??? Lepiej ?? Cytat:
My chcemy skorzystac z oferty lasy minute i chyba tak jak piszesz wybierzemy jakas grecka wyspe ![]() ![]() Ale dziekuje Ci za info ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki kochana ![]() A jak jest na Rodos... ?? Podobalo Ci sie ??? A w jakim hotelu bylas ?? Sorry za te pytania .... ale ciagnie mnie do Grecji i chce wybrac dobry hotek i w miare nowy ![]() Slicznie wygladacie ![]() Przepiekne oczka ma Twoj synus Ale slicznotka ![]() O rany... te oczy sa cudowne... ![]() Cytat:
No kolejny przystojniak.... ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Stronczku witaj po tej stronie ![]() Pewnie tesknilas za Anglia ![]() Ja w Pl spedzilam 3 tyg a po pierwszym tyg chcialam juz wracac... Jakos nie moge sie tam odnalezc.... az glupio tak pisac bo przeciez to moj kraj ![]()
![]() |
#3530 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku super, że podróż przebiegła bez żadnych komplikacji
![]() Ja maj / czerwiec planuję wybrać się z Szymulą do PL ![]() A nie pisałam Ci chyba, że firma, w której pracuje mój mąż zaczęła nowy kontrakt w Slough - mam nadzieję, że go tam nie przeniosą, ale jeśliby to pewnie byśmy się tam przeprowadzili, bo szkoda by było codziennie marnować tyle czasu na dojazdy ![]()
#3531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A my z Alą spędziłyśmy baaardzo spokojną niedzielę ![]() ![]() ![]() ![]() Małej posmakował dzisiaj obiadek, nie zjadła tyle co zawsze za dobrych czasów, ale jak już zaczęła pluć to dałam jej brokułki do ręki i efekt poniżej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko.U nas nadal gorączka, bez innych objawów. Lekarz ją badał i osłuchowo czysto. W nocy spałam 2 godziny bo mała miała dużą gorączkę. Podejrzewam trzydniówkę, ale to się okaże we wtorek, czy wyjdzie wysypka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Beatka my mamy się z Radkiem zgłosić do ortopedy z bioderkami jak zacznie stawać na nóżki ![]() Dziubek ja też wyluzowałam z rozszerzaniem diety małego ![]() ![]() ![]() Bella kciuki na jutro ![]() Tyle nadrobiłam ![]() Radek raczkuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam!!!
Dominiś ma się dobrze, tak pięknie je i z takim apetytem, że aż miło... No i częściej domaga się jedzonka, chyba musi nadrobić te starcone kilogramy. No i juz całkowicie wrócił do siebie, bo zasypia sam w łóżeczku na noc. Ostatnio przez ta chorobę miał z tym problem, a w szpitalu to w ogóle był koszmar z usypianiem, bo tylko na rekach i nawet jak zasnął i odłożyłam go do łóżeczka to płakał, czasami tak przez godzinę go usypiałam. No i bałam się, że jak wrócimy do domu to już tylko na rekach będzie zasypiał, ale na szczęście w swoim łóżeczku czuje się dobrze i bezpiecznie. ja musiałam dzisiaj wybrać sie do lekarza, bo w nocy miałam goraczkę i całą noc sie trzęsłam, kaszel tak mnie męczył, że aż w mostku mnie bolało. Natrafiłam na takiego super lekarza, wszystko dokładnie mówił, siedziałam chyba z 15minut, osłuchowo czysto i prawdopobobnie infekcja ta jest spowodowana tym rotawirusem, podobno panuje ostatnio jakiś paskudny szczep, który atakuje również górne drogi oddechowe. Sam przez miesiąc walczył z takim wirusem. Pogoda była piekna, więc dziadkowie wzieli Dominisia na spacerek a mamusia sie wygrzewała w łóżeczku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
alibany mi odrastają włosy. śmiesznie to wygląda, przy przedziałku tak komicznie sterczą
![]() Patik raz Radek też miał w pampersie kupkę z włosem. Tylko nie wiem czy "go" zrobił czy już w pampersie był np jak go przewijałam. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- iustyna1 czytam właśnie, że szukasz form do pieczenia... Zdecydowałaś się na któreś? Który sprzedawca? ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- madzia1k1 dobrze, że już macie Dominika w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brunetka wszystko wskazuje, że to może być ta nieszczęsna trzydniówka!! Oby dzisiejsza nocka była spokojniejsza i w miarę przespana! Trzymajcie się! Zdrówka!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Marina, Alibany jestem dziewczynki. Wczoraj nie miałam kiedy wejść, aktywny dzień był. Rano podczytałam i dopiero teraz odpisuje.
Na początek chcałam napisać, że bardzo się cieszę z powrotu Dominika ze szpitala. Madzia współczuję stresu którego doświadczyłaś. Ale było minęło, już jest lepiej i najważniejsze że Wy w domu ![]() I morda mi się śmieje jak widzę cudownego, przepięknego Szymka, Tymiego, Johnego, śmiechotkę Alę, Karolinkę ![]() ![]() Śliczne są dzieciaczki. Uwielbiam na nie patrzeć, dzięki że wstawiacie trochę zdjęć na głównym ![]() Telik jak nosidło się sprawuje? już nie mogę się doczekać swojego. Super wyglądacie. Masz malowane włosy? b.ładny kolor. A czapa Jasia wymiata. Chciałam dzisiaj Sarence kupić coś w tym stylu, ale rozmiary duże były. Tymek zmywarkofil ![]() ![]() ![]() Elika już miałam pytać gdzie jesteś. Karola tylko w rajstopach, ja chyba przesadziłam bo jeszcze getry Sarze dałam ![]() Nie wiem jak ją ubierać. Jak schowa się słońce to chłodno się robi, jak wyjdzie to praży.. Alibany cudną masz córę. ![]() Stronczek myślałam dzisiaj o Was jak Wam się jedzie. Wypakuj się i wracaj ![]() Coś jeszcze chciałam, ale nie wiem co ![]()
#3538 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() znałam angielski wcześniej, bo się uczyłam od czwartej klasy szkoły podstawowej, do tego dodatkowe lekcje, ale... jak przyjechałam do anglii i zderzyłam się z rzeczywistością to był szok. okazuje się, że nikt tu nie mówi jak lektorzy na nagraniach ![]() ![]() przyjdzie z czasem Madziu ![]() Cytat:
![]() Patik, Justyna widziałam Harrego z odłegłości 100 m. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Wtajemniczenie
|
Jestem, ogarnelam sie Troche juz. Miło jest wrocic na swoje śmieci.
Madziulka fajnie by było gdybyś sie przeprowadziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Dawno nas nie było
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.