|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Mamuski moje kochane, zegnam sie...
o 16 planujemy wyjazd, wiec juz tuz tuz... dziekuje wszystkim za kciuki i do "zobaczenia" jutro wieczorkiem ![]() Brumku bedziemy przez Warszawe przejezdzac, wiec szykuj kawke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Hej
stronczku bezpiecznej i spokojnej podróży ![]()
#3483 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nadrabiam... Już doczytałam, że z Igorkiem jest dobrze i w końcu postawiono diagnozę. Bardzo się cieszę, bo też się wymęczyliście ![]() ![]() Nas jeszcze trochę męczy biegunka, ale trzymamy dietę i staramy się nie dać (Karola wczoraj tez wzięło miał nawet 39st gorączki). Dominik już ma mniejsze biegunki, dzisiaj była tylko jedna kupka ![]() Dzisiaj Karola babcia wyprawia 80 urodziny, imprezka taka wyczekana i niestety tylko na chwilkę pojechaliśmy złożyć życzenia, zanim jeszcze wszyscy goście się zjawili. A tyle pyszności tam było.... No nic przynajmniej nie przytuje, a przez ta jelitówkę to i schudłam ![]()
![]() |
#3484 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Meldujemy sie , ze przeziebienie sobie poszlo.... jeszcze tylko lekki katar zostal ... Brumku katar tez ale mala miala mocne przeziebienie.... nawet oczy jej lzawily ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wspolczuje ![]() i ![]() ![]() Dziewczyny lecace na wakacje za granice z maluszkami..... w jakim miesiacu lecicie?? Zastanawiam sie nad Grecja i Turcja.... polecice , gdzie jest lepiej.... ![]() ![]()
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
hej kochane....
my po 3 godzinnym spacerze bylo przyjemnie piekne trasy i wogole..... odpoczelam troche od babki psychicznie ![]() widze ze wiekszosc z nas chyba speceruje bo jakos cichawo na wizazu ![]() i dobrze nalezy nam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzielny Dominik i dzielna jego mama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
witam,my mielismy koszmarna noc wyladowalismy na pogotowiu,kornela tak zaczela w nocy wymiotowac ze myslalam ze ......no sama neiwiem co myslalam tak sie wystraszylam,w sekundzie zrobila sie taka wiotka ze szok,na pogotowiu zrobilam dym bo lekarz chyba z drugiego konca miasta do nas szedl.nela dostala zastrzyk antybiotyk i dzis naszczescie spokoj stwierdzil an doktor ze to z przeziebienia ze wirusowe niewiem czy dobrze stwierdzil bo jakis dziwny byl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
PROSZE O KLIKI BO SPADŁAM W RANKINGU jeszcze nigdy nic nie wygralam i baaaardzo mi zalezy z gory DZIEKUJE
![]() editka - kochana ale sie strachu najadlas a jak sie teraz czuje???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoniaZ82;3369413
Dziewczyny lecace na wakacje za granice z maluszkami..... w jakim miesiacu lecicie?? Zastanawiam sie nad Grecja i Turcja.... polecice , gdzie jest lepiej.... ![]() ![]() ja polecam lecieć w maju.Bo nie będzie jeszcze gorąco. ja nie polecam Turcji bo wiele osób ma problemy żołądkowe. My mieliśmy zarezerwowaną Majorkę ale jednak jedziemy na Rodos( bo wcześniej nie było miejsc w hotelu na który byliśmy zdecydowani). Ja biorę hotel blisko lotniska bo ost ja byliśmy ze starszym strasznie mi wymiotował w autokarze a do lotniska było chyba 80-100km.Wart brać hotel z min 4 gwiazdkami z dobrego biura. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
madzia dobrze, że już jesteście w domku i z Dominikiem już lepiej! Ale współczuję przeżyć. Dużo zdrówka dla Was!! editka u Was też widzę niewesoło ze zdrówkiem. Ciekawe co było faktycznie przyczyną tych wymiotów. Również współczuję przeżyć i oby to się już nie powtórzyło a Kornela niech szybciutko wraca do zdrówka!! A u nas dzisiaj jakiś pokręcony dzień. Rano zakupki, bo dosłownie wszystko mi się pokończyło w domu z chemii, w lodówce światło, dla małej począwszy od pampersów po kaszki, płyny do kapieli...no dosłownie wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała spała tylko godzinkę przed południem i zasnęła dopiero teraz. Mamy strajk obiadkowy od kilku dni, nie wiem o co chodzi. Kaszki, owoce, mleko wcina aż miło. Na obiad nie che patrzeć. mam nadzieję, że to przejściowe. Lecę przestawić zraszacze, bo u nas deszczu ani widu ani słychu! A na majówkę murawka musi być już w ogródku ![]() A no i dowiedziałam się dzisiaj, że żona mojego szwagra (sa małżeństwem już tylko na papierze) urodziła córeczkę tydzień temu. dziwne uczucie, przez ok 1,5 roku nie mieliśmy info co u niej,a tu bum o dziecku. Choć to było do przewidzenia....żeby uściślić...dziecko oczywiście ma z kim innym. Ala opaliła sobie dłonie i buźkę. Dopiero dzisiaj zaopatrzyłam się w krem z filtrem ![]() dajecie dzieciom wit.d teraz? Kiedy większość dnia spędzają na dworku i słonku, jesli świeci danego dnia? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-21 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
u nas wysypki ciąg dalszy... edytko o żesz, to uzyliście... Wyobrażam sobie, jak się denerwowałaś. Jak się ma dziś Nelka? Kajool kurcze, zwaliło Ci się na główę. Suma kolosalna... Madzia ależ się cieszę, że już wszystko ok! buzi!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
HELP!!!
Alicja ma 38,6 tem. czy ty moga być zęby czy raczej trzydniówka???? Dałam jej nurofen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniało mi się co ejszcze chciałam napisac.....Teściowa oprócz jedzonka dla mnie przywiozła Ali smakołyki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam wrażenie, że piszę sama do siebie:d hehe chyba tylko moje dziecko śpi od 18tej ![]() ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-21 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko spi, czytam was jednym okiem :P
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
A drugie oko co w tym czasie robi?? ![]() ![]() Coś siostra wydumała z tym wezwaniem?? Tak sobie myślę, że na pewno da się to jakoś fachowo zaskarżyć czy coś w tym stylu. Może oni działają w sposób zastraszenia, żerują na czyjejś niewiedzy, kto się przestraszy sądu, kar itp. to szybko zapłaci, a nie zagłębi się w to jakie ma prawa w przypadku takiej sprawy! Żeby wszystko się ułożyło na Waszą korzyść!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My lecimy drugi raz i za kazdym razem jest to czerwiec. W sumie z dwoch wzgledow: bo jeszcze nie jest tak goraco i jest taniej. Z tych dwoch panstw wybralabym Grecje, to znaczy ktoras z wysp. W Turcji balabym sie sensacji zaladkowych, choc prawda jest taka, ze w kazdym kraju to sie moze zdarzyc. Co do hotelu: my nie wybieramy tych specjalnie dedykowanych dla dzieci, bo takie zazwyczaj sa drozsze. A poza tym one i tak z animatorow, roznych zjezdzalni za male, zeby korzystac. Im wystarczy zwykly basen i sa szczesliwe. Patrze tylko na to, czy lozeczko turystyczne jest za darmo. Madzia super, ze u Was juz lepiej. Editka zdrowia! Cytat:
Chyba ciezko stwierdzic. Musisz obserwowac, czy dojda jeszcze jakies objawy. Antek w tym tygodniu przez 2 dni goraczkowal "zabkowo", ale temp. byla ciut nizsza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie siostra ma tam zadzwonic. az sie boje, bo ona to potrafi powalczyc, a teraz jest jescze w ciazy i hormony szaleja, wiec serio potrafi byc waleczna :P (moje przeciwienstwo, ja jestem doopa wolowa) kupilam malemu buty, skorzystalam z tego kuponu glamour w bartku i mialam 20% znizki. musialam mu cos kupic, bo w tych bucikach co mial (materialowe) strasznie sie nozka pocila. zdejmowalam bucik a skarpeta mokra. a niby buty przewiewne. nie wiedzialam, ze maluchom moga sie tak nogi pocic. no i mlody coraz wiecej chodzi. Takze dostanie skorzane. bylam tez dzisiaj w sklepie dla maluchow, chcialam kupic kubek ale cena kosmiczna, 36 zl, a ten sam na allegro za 16 plus 7 zl koszta przesylki. jednym slowem w sklepach to maja przebitke.
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dawałam w całości, tylko obrane ze skórki. Aha, i jak dochodził do połowy, to pestki wydłubywałam. Tymcio wcina aż miło ![]() Cytat:
![]() 2. Ty zaskoczona mną?!? Ależ Teliczku, to Ty jesteś pracującą matką z podwójną ilością obowiązków, a nie ja! 3. Uwaga, Jasiu, odpowiadam Ci: "'hgj';:kk,./kl.l. ![]() Stronczku, już jestem, wpadaj!!!! Tak na serio, to szkoda, że np. 2h wcześniej nie wyruszyliście, żebyśmy naprawdę mogły się spotkać choć na tę kawkę ![]() Szerokiej drogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz na wieczór jak? Już dobrze? Nie ma wymiotów? Humor ma normalny, czy osłabiona? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Tradycyjne wątkowe pytanie zadam: zęby? ![]() 3. A u nas leje ![]() ![]() ![]() 4. Też jeszcze nie mami codziennie o nim myślę. 5. Daję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my już po wyjeździe i Tymuś śpi jak aniołek. Było przemiło, jak zawsze, ale pogoda jednak się rozmyśliła i od 12 lał deszcz. I ochłodziło się nieprzyjemniej. Więc siedzieliśmy w domu. Tymuś zjadł oszałamiającą ilość gotowanych ziemniaków ![]() A w drudze do domu dostał takiej głupawki, ze pokładaliśmy się ze śmiechu, myślałam że mąż wypadek spowoduje, bo aż się słaniał i oczy miał łzami (śmiechu) przysłonięte ![]() Kolejny raz się dziwię - taka mała istotka a tak potrafi zawładnąć życiem dorosłego człowieka ![]()
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
![]() Jestem i będę chyba częściej bo mam wolny prawie cały przyszły tydzień ![]() ![]() U nas wysztsko dobrze, przeczytawszy ostatnią stronę, widzę że mamy powaznych chorowitków ![]() ![]() Nic więcej nie wiem co u Was, więc może coś poczytam... Albo idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miała czasem odchyły, że się go domagała,bo go szukała, ale po prostu nie dawałam i koniec. Cierpliwości przy tym trzeba mieć. Choć powiem, myślałam że będzie trudniej, ale w trzecim dniu jak sama mi zasnęła bez smoka w nocy to byłam już z siebie dumna,wiedziałam że już doszłam do odsmoczkowania ![]() Cytat:
NO czy to trzydniówka to dopiero się dowiesz za 3 dni albo jak widać nie raz więcej... Daj nurofen, moja jak miała gorączkę 1 dzień to doktorka kazała dawać 3ml nurofenu, gorączka przechodziła ale za jakiś czas wracała i tak cały dzień...robiłam okłady zimne na czoło w nocy, a w dzień zachowywała się normalnie jakby nic jej nie dolegalo,tyle że była okropnie gorąca. NO i gorączka przeszła, niby an zabkowanie - mineło już ponad miesiąc a zębów nie widać ![]() Cytat:
![]() Się śmieje, ale sama je jem przy diecie SB, żeby nie było monotonni na śniadanie ale to tylko i wyłącznie w drodze wyjątku.Tak to ich nie preferuję. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Jak to jest z tą witaminą D ?! Ja mam DEVIKAP i teraz poszłam po kolejną buteleczkę, ale receptę wypisał mi pielęgniarki,chciałam skonsultować z doktorkiem co i jak,ale choruje do końca kwietnia i go nie ma ![]() Podaję też Cebionmulti. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Żanetko ja nei wiem, ja podaję od urodzenia cebionmulti, nigdy devikapu, a od niedawna też tran.
brunetko podzielam zadanie dziewczyn, ciężko stwierdzić,bardzo możliwe, że zęby. A gorączkę najlepiej zbić czopkiem ( blondynka pisała i mega racja ). U mnie 5 ml nurofenu nie dawało nic. Umnie od gorączki zaczęła się ta paskudna szkarlatyna, najpierw podejrzenia że to zęby, potem trzydniówka i teraz w końcu wyszła szkarlatyna... Brumku czytam Cię i sobie tak myślę jak Ty kochasz tego smyka. Widzę Cię oczami wyobraźni przed kompem, jak piszesz sobie tego posta i jak Ci się oczy śmieją, gdy piszesz o synku. Piękne to. Stronczku odezwij się jak tylko wrócisz, teraz jest Twoja pora pisania ![]() Dziewczyny udało mi się dziś wyskoczyć na krótkie zakupy za Wasze pieniądze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- patika brak. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- no i pochwalę się, a co mi tam. Małe robi brawo i papa. I rzuca piłką w nielubianego wujka ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-04-21 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
widze ze brumek juz na warcie
to ja tylko wpadłam życzyć kolorowych snów dałąm Igorkowi kiwi i byl zachwycony ![]() na winogrona tez sie czaje i na ogorka zywego tylko skad wziac niepryskanego ![]() ah noi zachciało mi sie pierogow zmiesem wlasnie teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
a teraz z upelnie innej beczki: ma lub zna któraś szczotki jonizujące babyliss? chce kupic mamie, bo straszne ma niby włosy, kolezanka zachwalala ale sama nie weim...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czerwiec też myślę że będzie super z tych dwóch polecam grecje a dokładnie którąś grecą wyspę wyspy są bezpieczniejsze ze względu na mniejsze ryzyko chorób zakażnych i choć Turcja jest przepiękna(polecam wschodnie wybrzeże a nie oblegane południe) to w kwestiach żołądkowych w grecji lepiej(choć ja 2 dni na rodos przechorowałam) w tym wieleku jeszcze nie ma potrzeby wybierać hotelu dedykowanego dzieciom, choć ważne żeby był brodzik przy wyborze hotelu sugeruję się opiniami na portalu holidaycheck.pl Cytat:
![]() współczuje mam nadzieje że to nic poważnego i że Nelcia szybko dojdzie do siebie Cytat:
![]() Cytat:
Kochana jak się okazuje Ty pracujesz niewiele mniej niż ja i jeszce z forum jesteś do przodu no i na pewno nie żyjesz w takim bałaganie jak ja Brumeczku jak byłam dziś na spacerku to juz cocodrillo zamkniete ale w poniedziałek-mysle że uda mi sie kupic Tymcio Wspaniały!!! Mnie też zadziwia jak taki mały krasnał poprzewracał nam w głowach ![]() my dziś pojechaliśmy na działkę do mojego brata tam jest tak pięknie, lasy, stawy, itd wstawie fotkę i od razu pochwalimy się nosidełkiem bo obiecałam marzence i zobaczcie jaką miłością mój syn pała do chrupek kukurydzianych ![]()
![]() |
#3507 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ciężki jest żywot pracującej mamy ![]() ![]() Praca, dojazdy do pracy i obowiązki domowe ...nie zostaje mi czasu na nic dla siebie...mam nadzieję że jakoś się zorganizuje mi to wszystko ![]() Tak pokrótce - w pracy ok, Karolcia rozwija się jak burza i jest przesłodka, dziadki dają radę z opieką nad nią. Niestety nie wiem co się u Was działo, nie miałam czasu czytac a i teraz za bardzo nie mogę. Coś u Marinki jakieś kłopoty? Dużo zdrówka Marinko, Igorku, żeby wszystko było dobrze!!!!! Zmykam do wyra, bo zapewne moja pannica jutro o 6tej zarządzi pobudkę ![]() Wszystkim życzę zdrówka!!! Pozdrawiam Załączam dzisiejszą Karolcię - pierwszy raz na trawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
szymus i jego dwa zebole. gornych nie udalo si euchwycic :P
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Johny - cudny mężczyzna!
Karola prześliczna dziewczynka! Szymon - co tam zęby - TE OCZY!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Stronczek, nie przesadzasz, też bym się wkurzyła. Na szczęście TŻowi nie wpadło nogdy do głowy wracać osobno.
Brumek , Tymek jest świetny, ale to wiesz przecież ![]() Telik, piękne zdjęcia ![]() alibany, fajna teściowa ![]() ![]() wit. D - zwykle daję, chyba że zapomnę ![]() ![]() Stronczek, szczęśliwej podróży! madzia1k1, super że wszystko już w porządku! Brunetka, u nas tak wyglądała trzydniówka - bawił się normalnie, nic po nim widać nie było, a temp. 39 stopni.. i więcej nie pamiętam ![]() Po pracy zjadłam szybko obiad i pojechaliśmy na zakupy (kupiłam sobie dwie sukienki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.