Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 20:12   #1711
colds
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ach ci lekarze, no ja z jednej strony rozumiem, że studia ich dużo kosztowały, ale skoro piękny dom już ma (wiem, bo w domu ma gabinet, więc sobie pozagladałam przez okna tarasowe od podłogi do sufitu wysokie) to mógłby zaiwestować w dobry sprzęt, a jak by taki miał to jeszcze więcej babek by do niego przychodziło na wizyty i szybko by się zwrócił. Moja przyjaciółka w małej miejscowości chodziła do lekarza i on miał 3d a za wizytę z usg płaciła 80 zł i nic nie dopłacała za zdjęcia i płyty z filmem z badania. Jak ja słyszę takie rzeczy to aż mi się słabo robi.
Tym bardziej, że ten prywatny gabinet to nie jest ich jedyny dochód.
Też mam znajomą, która za wizytę płaciła max 100zł, a w tym miała wszystkie badania, zdjęcia, filmiki..

Tamlin - Na porodówkę warto zabrać pomadkę do ust? Wodę? Suchy prowiant dla męża/TŻa?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

I jak to jest z podkładem do wanienki? W sensie z taką tą gąbką? Potrzebna?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tamlin mnie sie tak troszeńke wydaje że tych bodów ciutke przy dużo bo maluszek szybko rośnie.
To tylko moja oczywiście opinia ale ja chyba zainwestuje w max 5-6 z dłuższym rękawem bo to już jesien a maluch szybciej traci ciepełko więc u mnie chyba krótki rękawek w body całkiem odpadnie, a co do reszty to jeszcze pogłówkuje ale w większości jest git
To już chyba indywidualnie każda sobie ilość dopasuje , a ta wyprawka to bardziej 'orientacyjna'.
Sama, na swojej ciuszkowej wyprawce dla Maluszka, wypisałam np. po 7sztuk bodziaków. Dzieciaczkowi często się ulewa, czasem pampers nie przetrzyma albo coś.. A nie chcę co chwilkę prać ciuszków.
Stary 2012-04-21, 20:14   #1712
Iwoncia81
Zakorzenienie

dlatego napisałam że to tylko moja opinia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:28   #1713
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Tamlin mnie sie tak troszeńke wydaje że tych bodów ciutke przy dużo bo maluszek szybko rośnie.
To tylko moja oczywiście opinia ale ja chyba zainwestuje w max 5-6 z dłuższym rękawem bo to już jesien a maluch szybciej traci ciepełko więc u mnie chyba krótki rękawek w body całkiem odpadnie, a co do reszty to jeszcze pogłówkuje ale w większości jest git
a ja myśle że wcale nie za dużo... jak sobie przypomne ile razy dziennie dziecko potrafi się za przeproszeniem obfajtać gówienkiem, czy ulanym mlekiem... na prawdę idzie tych bodziaków mnóstwo a prania raczej nikt nie robiłby codziennie żeby tylko na nastepny dzień ubranek nie zabrakło.
Stary 2012-04-21, 20:32   #1714
Iwoncia81
Zakorzenienie

o ludzie jak mi sie spać chce, całą noc śpie - pomijając wychodzenie z wyrka za potrzebą i zaraz w sekunde zasypiam.
Rano nie chce mi sie wstać, a nie daj Boże deszcz za oknem to koniec świata jest, no i przez reszte dnia jak siedze w domu i sie nudze to oczy mi lecą same, a spać nie pójde w dzien bo w nocy bede miała gały jak ping-pongi

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a ja myśle że wcale nie za dużo... jak sobie przypomne ile razy dziennie dziecko potrafi się za przeproszeniem obfajtać gówienkiem, czy ulanym mlekiem... na prawdę idzie tych bodziaków mnóstwo a prania raczej nikt nie robiłby codziennie żeby tylko na nastepny dzień ubranek nie zabrakło.
Eh, tak jak Colds napisała, że to i tak każdy wg uznania będzie sie zaopatrywał, a to jest tak orientacyjnie
A ja tam sie nie znam bo to mój pierwszy bąbel i jak mi bedzie brakowało to se wezme i se dokupie - no
Stary 2012-04-21, 20:32   #1715
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Już kiedyś pisałam, że kupię więcej bo nie będę prać co 2 dni a nieraz i 3 razy dziennie się malca przebiera aby sucho miał. Krótki rękaw to pod bluzkę na wyjście na przykład. Z resztą każda z nas i tak kupi ilość taka jaka jej odpowiada, wypisałam swoje po prostu

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tamlin - Na porodówkę warto zabrać pomadkę do ust? Wodę? Suchy prowiant dla męża/TŻa?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Dzięki za przypomnienie o wodzie Pomadkę warto zabrać i landrynki To najważniejsze. Można sobie ssać i nie jest sucho w buzi. Już dopisuję.
A małżonek zawsze może do bufetu iść
Ten podkład do wanienki, niewiem jak z nim, bo nie używałam.
Stary 2012-04-21, 20:38   #1716
Dearlie
Zakorzenienie

Kochane niby nic takiego się nie dzieje, ale mam ochotę usiąść i zawyć głośno do księżyca. Od samego rana nie mogę dogadać się z TŻ-tem... nie mam już do niego cierpliwości. Mamy nerwowy okres, bo zaczęliśmy przeprowadzkę, ale jak tak ma to wyglądać to ja wolę mieszkać pod mostem. W ogóle jestem straszliwie rozdrażniona i chyba powinnam chodzić z zawieszoną tabliczką na piersiach "Dla własnego bezpieczeństwa nie podchodź". Wszystko mnie drażni i złości. Co gorsze, obrywa się wszystkim dookoła i to nawet osobom, które na to nie zasłużyły. Jestem wcielonym potworem. Chciałabym być kobietą w ciąży, która promienieje szczęściem, a nie bestią, do której strach się zbliżać.
Stary 2012-04-21, 20:49   #1717
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dearlie wiem co przeżywasz z tym stresem, nerwami przy przeprowadzce no i te hormony teraz robią z nas czasami potworki
Przeprowadzka to stresujący czas bo tyle trza poprzewozić, porozpakowywać to znowu na nowym mieszkaniu i w Tobie całe te nerwy potęgują i obrywa sie też niechcący innym.
Trzymam kciuki za Ciebie bo musisz przetrwać ta przeprowadzke, a jak już wszystko poukładacie to zaczniesz się w końcu cieszyć ciążą
Będzie dobrze, staraj sie nie denerwować bo to maluszek teraz też przeżywa z Tobą
Stary 2012-04-21, 20:49   #1718
tamlin111
Zakorzenienie

Oj kochana ja też tak miałam, ale minęło. Tobie też przejdzie. Cierpliwości. Świat nie raz jest zły i brzydki, ale w końcu słoneczko wyjdzie
Stary 2012-04-21, 21:07   #1719
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ok wyprawka spisana. Zaraz wrzucę. Proszę uwagi zgłaszać i zrobimy wspólnie super wyprawkę, którą się wrzuci do pierwszego postu.
1. Ubranka dla dziecka
2. Sprzęty niezbędne
3. Kosmetyki dla malucha
4. Wszystko dla mamy
5. Rzeczy - gadżety

Ad.1. Ubranka dla dziecka:
- body z długim rękawem - 10 szt
- body z krótkim rękawem - 5 szt
- śpiochy - 10 szt
- półśpiochy - 3 - 5 szt
- pajace - 7 - 10 szt
- bluzki - 5 szt
- spodnie - 3 szt
- czapki - 2 cienkie, 2 grubsze
- niedrapki - 2 pary
- ciepła bluza
- rajstopki
- skarpetki
- lekki kombinezonik lub ciepły komplet
- pieluchy tetrowe - 10 -15 szt
- pieluchy flanetowe - 3 - 5 szt
- ręczniki - 2 -3 szt

Ad. 2. Sprzęty niezbędne:
- łóżeczko i materac
- prześcieradło -2-3 szt
- pościel 2-3 komplety
- pościel wkład ( sztuczny, z pierza bardzo często uczula )
- podkłady pod prześcieradło
- kocyki, cienki i grubszy
- rożek, najlepiej nie usztywniany, później robi za kocyk
- przewijak
- pokrowce na przewijak - 2-3 szt, można zastąpić pieluchami lub podkładami
- wanienka ze stojakiem lub bez
- wózek plus parasoka, folia, moskitiera
- pościel do wózka lub dwa kocyki na spód i do przykrycia
- termoopakowanie do butelki, nie trzeba kupować od razu, ale na pewno się przyda w końcu.

Ad. 3. Kosmetyki dla malucha i rzeczy do pielęgnacji:
- płyn z oliwką do kąpieli lub coś nawilżającego
- krem na odparzenia
- balsam do ciałka lub oliwka
- waciki do mycia twarzy
- sól fizjologiczna do oczek
- preparat do pielęgnacji pępka
- szczotka miękka
- nożyczki lub obcinaczka do paznokci
- pieluchy jednorazowe
- chusteczki nawilżane
- proszek do prania dla dzieci np. Lovela
- patyki do uszu z ogranicznikami
- frida lub gruszka do noska
- butelki do picia, mała i większa z małym przepływem
- smoczek
- termometr
- szczotka do mycia butelek
- myjka do kąpieli, nie musi być

Ad. 4 Dla mamy:
- 3 koszule rozpinane do karmienia
- 2 - 3 biustonosze do karmienia
- maść na brodawki np. Bepanten
- gigantyczne podpaski na początek, po kilku dniach już zwykłe
- majtki jednorazowe, ale dupsko się w nich poci okrutnie, ponoć są teraz wielorazowe fajne w aptece
- tantum rosa do podmywania
- wkładki laktacyjne
- laktator, dla mnie nie przydatny był
- osłonki na brodawki.
Do szpitala zabieramy:
- dokumenty wymagane przez szpital GRUPA KRWI !!!!!!
- koszule, biustonosze, majtki
- kapcie, szlafrok, ręczniki
- kosmetyki, pomadka do ust
- woda, landrynki
- podkłady jeśli szpital nie zapewnia
- pieluchy dla dziecka
- reszta indywidualnie od szpitala, typu ubrania dla maluszka, talerze, sztućce, papier toaletowy, kosmetyki dla dziecka

Ad. 5 Rzeczy - gadżety
- elektroniczna niania - przydatna przy dużym mieszkaniu
- sterylizator do butelek
- podgrzewacz do butelek
- karuzelka - dla noworodka zbędna
- leżaczek - bujaczek lub huśtawka
- nosidło lub chusta
- mata edukacyjna
Świetna listana prawde jest to co jest potrzebne. A karuzela ładnie wygląda w łóżeczku,ale dla noworodka jest faktycznie nie przydatna,bo on na nią nie zwraca uwagija mam po synku jeszcze,więc niech leży

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ach ci lekarze, no ja z jednej strony rozumiem, że studia ich dużo kosztowały, ale skoro piękny dom już ma (wiem, bo w domu ma gabinet, więc sobie pozagladałam przez okna tarasowe od podłogi do sufitu wysokie) to mógłby zaiwestować w dobry sprzęt, a jak by taki miał to jeszcze więcej babek by do niego przychodziło na wizyty i szybko by się zwrócił. Moja przyjaciółka w małej miejscowości chodziła do lekarza i on miał 3d a za wizytę z usg płaciła 80 zł i nic nie dopłacała za zdjęcia i płyty z filmem z badania. Jak ja słyszę takie rzeczy to aż mi się słabo robi.
No ja za wizyte płące 100 zł i cena nie zmienia się w zależności od usług. Czy to usg 3d czy prenatalne itpale to właśnie zalerzy od lekarza.
Byłam teraz u swojej gin,bo ten brzuch mnie ciągnął,to mówi do mnie:to dzisiaj 50 zł bo była Pani 2 tyg temu. No w szoku byłam.
A jak pojechałam z plamieniem,zrobiła usg i nic nie wzięła za wizyte.

Cytat:
Tym bardziej, że ten prywatny gabinet to nie jest ich jedyny dochód.
Też mam znajomą, która za wizytę płaciła max 100zł, a w tym miała wszystkie badania, zdjęcia, filmiki..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

To już chyba indywidualnie każda sobie ilość dopasuje , a ta wyprawka to bardziej 'orientacyjna'.
Sama, na swojej ciuszkowej wyprawce dla Maluszka, wypisałam np. po 7sztuk bodziaków. Dzieciaczkowi często się ulewa, czasem pampers nie przetrzyma albo coś.. A nie chcę co chwilkę prać ciuszków.
Co do gabki do wanienki to myśle,że to jest przydatne później,ja używałam ale tak od 3 miesiąca jak maluch lubiał się kąpać to sobie leżał przykryty pieluszką w wanience. Bo na początku kąpałam go na ręce. tak mogłam go sobie obrócić jak chciałam.
Mąz to może iśc obie gdzieś coś zjeść. A ja na porodówke nic ze sobą nie brałam,więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane niby nic takiego się nie dzieje, ale mam ochotę usiąść i zawyć głośno do księżyca. Od samego rana nie mogę dogadać się z TŻ-tem... nie mam już do niego cierpliwości. Mamy nerwowy okres, bo zaczęliśmy przeprowadzkę, ale jak tak ma to wyglądać to ja wolę mieszkać pod mostem. W ogóle jestem straszliwie rozdrażniona i chyba powinnam chodzić z zawieszoną tabliczką na piersiach "Dla własnego bezpieczeństwa nie podchodź". Wszystko mnie drażni i złości. Co gorsze, obrywa się wszystkim dookoła i to nawet osobom, które na to nie zasłużyły. Jestem wcielonym potworem. Chciałabym być kobietą w ciąży, która promienieje szczęściem, a nie bestią, do której strach się zbliżać.
Kochana większość z Nas to przechodziła na początku. Ja jeszcze pare tyg temu miałam to samo. Mąż szczególnie(bo najbliżej)obrywał za co popadnie,a teraz już mi się to unormowało i mogę się cieszyć ciąża. Ale czasami jeszcze mam napady. Więc spokojnie,Tobie też to minie,hormony troszke się uspokoją i Ty będziesz miała lepsze samopoczucie. A teraz dbaj o siebie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:17   #1720
weronika_91
Zakorzenienie

Dearlie wiem co to znaczy kochana, też tak mam, z Tż kłócę się nom stop i to o byle gówno za przeproszeniem...

Co do gąbki do wanny to kupuję obowiązkowo. Myślę że wygodniej dla nas i dzidzi ... choć niektórzy podkładają też ręcznik zamiast gąbki...
Stary 2012-04-21, 21:36   #1721
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, tak jak Colds napisała, że to i tak każdy wg uznania będzie sie zaopatrywał, a to jest tak orientacyjnie
A ja tam sie nie znam bo to mój pierwszy bąbel i jak mi bedzie brakowało to se wezme i se dokupie - no
Ja mam wrażenie, że nawet jakbym zrobiła najlepsiejszą na świecie listę wyprawkową to i tak na końcu będzie mi czegoś brakować

Cytat:
Dzięki za przypomnienie o wodzie Pomadkę warto zabrać i landrynki To najważniejsze. Można sobie ssać i nie jest sucho w buzi. Już dopisuję.
A małżonek zawsze może do bufetu iść
Ten podkład do wanienki, niewiem jak z nim, bo nie używałam.
Tym podkładem się zainteresowałam.. w sumie nie wiem czemu
Chyba na jakiejś liście wyprawkowej znalazłam. No nieważne.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No ja za wizyte płące 100 zł i cena nie zmienia się w zależności od usług. Czy to usg 3d czy prenatalne itpale to właśnie zalerzy od lekarza.
Byłam teraz u swojej gin,bo ten brzuch mnie ciągnął,to mówi do mnie:to dzisiaj 50 zł bo była Pani 2 tyg temu. No w szoku byłam.
A jak pojechałam z plamieniem,zrobiła usg i nic nie wzięła za wizyte.

Co do gabki do wanienki to myśle,że to jest przydatne później,ja używałam ale tak od 3 miesiąca jak maluch lubiał się kąpać to sobie leżał przykryty pieluszką w wanience. Bo na początku kąpałam go na ręce. tak mogłam go sobie obrócić jak chciałam.
Mąz to może iśc obie gdzieś coś zjeść. A ja na porodówke nic ze sobą nie brałam,więc nie pomogę.
Lekarz to jest musi być też człowiek, choć coraz trudniej o znalezienie takiego .

W sumie ta mata droga nie jest, więc będzie można w każdej chwili dokupić.. Hm. W takim razie się jeszcze nad nią zastanowie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przeprowadzki to ciężki czas, tym bardziej dla kobiety w ciąży, której buzują cały czas hormony. Dasz radę Jeszcze trochę i zapomnisz o tych nerwach

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Co do gąbki do wanny to kupuję obowiązkowo. Myślę że wygodniej dla nas i dzidzi ... choć niektórzy podkładają też ręcznik zamiast gąbki...
Do wanny to właśnie ręcznik dobry , przeglądając zdjęcia trafiłam na siebie golusieńką leżącą na ręczniku w wannie . Ale czy do wanienki to faktycznie potrzebne? .
Stary 2012-04-21, 21:48   #1722
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobranoc kochane

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-21, 21:52   #1723
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wrażenie, że nawet jakbym zrobiła najlepsiejszą na świecie listę wyprawkową to i tak na końcu będzie mi czegoś brakować
Święta racja
Zawsze mi czegoś braknie - zawsze

Ja już też uciekam dzisiaj - dobranoc kochane - kolorowych snów
Stary 2012-04-21, 22:09   #1724
weronika_91
Zakorzenienie

colds robiłaś już badania prenatalne? jeśli tak to gdzie?

I ja idę nyny dobranoc
Stary 2012-04-21, 22:12   #1725
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Do wanny to właśnie ręcznik dobry , przeglądając zdjęcia trafiłam na siebie golusieńką leżącą na ręczniku w wannie . Ale czy do wanienki to faktycznie potrzebne? .
Ja słyszałam,że w tej gąbce się tylko bakterie mnożą,więc nie kupowałam.Ktoś polecił kłaść pieluchę lub ręcznik do wanienki,ale mi on tylko przeszkadzał.Ale jak kto woli,
tamlin,ale te landrynki są superpodstawa,zaraz po wodzie mineralnej niegazowanej

A ja miałam dziś dobry dzień
Byłam na zakupach i kupiłam sobie biustonosz na ciąże i majtki figi dla kobiet w ciąży,ale nie takie wysokie,normalne tylko z takiego super rozciągliwego materiału za 16zł i dostałam w prezencie niedrapki w grochy dla maleństwa bardziej chyba dla dziewczynki,a pani mi dziś wróżyła chłopca
Widziałam się ze szwagierką,nasze stosunki się ociepliły i widziałam jej synka Piotrusia na zdjęciach USG i jego klejnoty
Ciekawe kto mnie tam podkopuje...
A wieczorkiem zamówiliśmy sobie pizze familijną i po dwóch kawałkach pękam,ale była pychaaa

Padam na twarz.Dobranoc Kochane

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-21 o 22:14
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 22:26   #1726
Kalpana
Zakorzenienie

Pochwalę się jakie wylicytowałam przed chwilą spodnie
http://allegro.pl/modne-spodnie-ciaz...tml#tabsAnchor

Dearlie ja też się często kłócę z TŻtem, bo oboje mamy trudne charaktery.... Ale kocham go i staramy się nad sobą pracować. Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko przejściowe i szybko poprawi Ci się humor, a wtedy będziesz się mogła cieszyć ciążą

Tamlin super lista A te landrynki to że w czasie porodu sobie ssać? Nie zadławię się?

Dobranoc

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 22:47   #1727
colds
Zakorzenienie

Cytat:
colds robiłaś już badania prenatalne? jeśli tak to gdzie?

I ja idę nyny dobranoc
Pierwsze robiłam, w poniedziałek jadę na połówkowe. U Doktorka, Pawła Rzymskiego
Stary 2012-04-22, 07:18   #1728
zielona1911
Zakorzenienie

witam, ja bardzo cierpie. Prawdopodobnie mam angine-bol gardla jest nie do zniesienia,jeszcze mam ropny nalot
a tak wogole zaczynamy 18tydzien
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 08:00   #1729
mala mysz
Raczkowanie

Hej z rana!
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
witam, ja bardzo cierpie. Prawdopodobnie mam angine-bol gardla jest nie do zniesienia,jeszcze mam ropny nalot
kurcze wspolczuje...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 08:34   #1730
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry. U nas się chmurzy od rana,burza mi się marzyła a tu suchonawet nic nie kapnie.

Dzisiaj rano słuchałam sobie maluszka,ale mu to serducho pieknie wali. Już się nie moge doczekać,aż go wezme na ręce.

Ciekawe co tam u Konczi. Kiedy wrócą do Nas.
Wstawać śpiochy

A i dzisiaj mamy 16 tydzień bo 15 tyg i 1 dzieńjakoś tak chyba

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-04-22 o 08:35
Stary 2012-04-22, 08:54   #1731
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Jak u mnie ładnie słonko daje, ale za ciepło nie jest, bo byłam z psem i spodziewałam się większego ciepła po tym słonku.
Cytat:
Właśnie też gdzieś czytałam że to dla większych dzieciaczków a nie noworodków ta gąbka.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam,że w tej gąbce się tylko bakterie mnożą,więc nie kupowałam.Ktoś polecił kłaść pieluchę lub ręcznik do wanienki,ale mi on tylko przeszkadzał.Ale jak kto woli,
tamlin,ale te landrynki są superpodstawa,zaraz po wodzie mineralnej niegazowanej
Mi też pielucha i ręcznik przeszkadzały. Najlepiej było bez niczego.
Wiem że landryny super

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Tamlin super lista A te landrynki to że w czasie porodu sobie ssać? Nie zadławię się?
Super spodnie
Kochana w czasie partych to możesz sobie ssanie odpuścić, ale wcześniej ssij do woli

Cytat:
Gratulacje z okazji 18-tki
Mnie też gardło boli i głowa i nos mam zapchany i ogólnie jestem do d...
Stary 2012-04-22, 08:56   #1732
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry. U nas się chmurzy od rana,burza mi się marzyła a tu suchonawet nic nie kapnie.

Dzisiaj rano słuchałam sobie maluszka,ale mu to serducho pieknie wali. Już się nie moge doczekać,aż go wezme na ręce.

Ciekawe co tam u Konczi. Kiedy wrócą do Nas.
Wstawać śpiochy

A i dzisiaj mamy 16 tydzień bo 15 tyg i 1 dzieńjakoś tak chyba
ooo widze ze my podobnie! tez mamy z Agatka 15 tc. rowno.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:05   #1733
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dobry. Jak u mnie ładnie słonko daje, ale za ciepło nie jest, bo byłam z psem i spodziewałam się większego ciepła po tym słonku.

Właśnie też gdzieś czytałam że to dla większych dzieciaczków a nie noworodków ta gąbka.

Mi też pielucha i ręcznik przeszkadzały. Najlepiej było bez niczego.
Wiem że landryny super

Super spodnie
Kochana w czasie partych to możesz sobie ssanie odpuścić, ale wcześniej ssij do woli

Gratulacje z okazji 18-tki
Mnie też gardło boli i głowa i nos mam zapchany i ogólnie jestem do d...
No właśnie mi wygodniej się myło dzieciątko,jak je sobie jedną ręką trzymałam a druga myłam. Nic mi się nie plątało pod palcami. Myjąc plecki,można maluszka sobie swobodnie obrócić,a na tej gąbce to dziecko leży i ciężko je umyć chyba. Ale później fajnie się sprawdza bo sobie maluch polezeć może.
Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
ooo widze ze my podobnie! tez mamy z Agatka 15 tc. rowno.
idziemy prawie równociekawe,którą szybciej złapie.

U mnie dalej chmury a deszczu brak

Dziewczynki a powiedzcie mi od którego tyg zaczyna się II trymestr??

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-04-22 o 09:09
Stary 2012-04-22, 09:17   #1734
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hey, hi, hello
U mnie cudnie słonko czaduje, a upał niemiłosierny - opalać sie smiało można
Zaraz budze chłopka, trza obiadek zrobić i wyjazd z domu bo nie wysiedze tu ani dnia dłużej. Zwiedzimy jakieś hipermarkety i może coś sobie kupie i malutkowi też

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Aaaale fajne spodenki
Ja nic ciążowego nie mam. Mieszcze sie nadal w ciuchy sprzed ciąży ciekawe kiedy sie to skończy

Cytat:
Ooooj, kochana zdrówka życzę

No to ja zmykam i udanej niedzieli życzę
Nie zapiszcie znowu 10 stron
Wróce jakoś wieczorem jak nie padne na twarz - buziam !!
Stary 2012-04-22, 09:25   #1735
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek w ten piękny,słoneczny,niedziel ny poranek

Tęskniłam za Wami ale odkąd wróciłam do pracy na wszystko brakuje mi czasu.

Nadrobiłam wszystko grzecznie.

Dzisiaj rano się obudziłam i dałam rękę na brzuszek a po lewej stronie poczułam pod skórą taką górką,cudowne uczucie

7 maja mam połówkowe i mam nadzieję że dowiem się kto w brzuszku siedzi

Dzisiaj mamy gości także będzie mało czasu na wizaż.

Idę teraz postawić rosół i zrobię sobie kąpiel w pianie a co

Miłego dnia kochane

Tamlin super spisałaś tą wyprawkę

Elena którego idziesz na połówkowe do Supra Medu?

Zielona wracaj szybciutko do zdrowia.

Dearlie głowa do góry,hormony nam szaleją ale to wszystko minie,nie obwiniaj się kochanie.

Konczi wracaj do nas szybciutko.

Ja jeszcze 3 tygodnie w pracy i idę na L4 do końca,szef już wie,pracuję po 12h mam pracę stojącą i po prostu jestem wykończona jak wracam do domu.

Dobra lecę gotować.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Edytowane przez marta1986222
Czas edycji: 2012-04-22 o 09:26
marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:25   #1736
Nisia4
Zadomowienie

Do dziewczyn, które znają już płeć: Czy wyższe tętno płodu faktycznie odpowiada dziewczynce, a niższe chłopcu?
Stary 2012-04-22, 10:12   #1737
weronika_91
Zakorzenienie

Helloł u mnie dziś piękna słoneczna pogoda

Anusia479
II trymestr wydaje mi się że zaczyna się od 14 tygodnia .

zielona1911 zdrówka życzę

Konczi oj jednak na week Cię nie wypuścili :/ czekamy

a co do tej gąbki do wanienki to ja jestem za nią wydaje mi się , że jest wygodniej... kładziesz sobie dzidzie i ze spokojem myjesz.... ewentualnie żeby umyć plecki to bierzesz do ręki. Główka jest troszkę na podwyższeniu więc nie trzeba się martwić, że woda wleci maluszkowi do uszek ... no i jak lubi się kąpać to może sobie potem pofikać
Stary 2012-04-22, 10:24   #1738
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki
Wpadłam tylko się przywitać. Korzystam z obecności mojego męża, bo on wiecznie pracuje. W niedziele natomiast ma czas dla mnie, właśnie robi nam jajecznice Cieplutko na dworze więc staram się nie siedzieć w domu

niegrzeczna wszystkiego najlpeszego na nowej drodze życia

jutro nadrobię, buziaczki
Stary 2012-04-22, 10:36   #1739
weronika_91
Zakorzenienie

ma któraś z Was może leginsy ciążowe? bo tak myślę żeby sobie zamówić ale chętnie zaczerpnę opinii czaję się na te : http://moda.allegro.pl/nowosc-anatom...272457659.html
Stary 2012-04-22, 10:47   #1740
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ma któraś z Was może leginsy ciążowe? bo tak myślę żeby sobie zamówić ale chętnie zaczerpnę opinii czaję się na te : http://moda.allegro.pl/nowosc-anatom...272457659.html
wydaja mi sie fajne. z doswiadczenia wiem ze jak kupuje tanie leginsy z all do 10zl to nawet nie zdaze je ubrac a juz robi sie dziura,albo farbuja mi nogi,majtki i Bog wie co jeszcze.Mysle ze te za 30 beda ok. ja kupilam 2 lata temu leginsy z reserved i chodze do dzis,ale kosztowaly sporo bo 50zl.

A 5 miesiac od kiedy sie zaczyna?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości