|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33696554]U mnie zawsze jest takie charakterystyczne kłucie
Czytałam, że jak się chce sprawdzić, czy to ból owulacyjny, to można zrobić próbę: "W przypadkach wątpliwych ból owulacyjny daje się wywołać za pomocą tzw. próby z odbicia. Energiczny siad na twardym krześle lub sedesie powoduje wówczas nasilenie bólu, zbyt słabego, aby go odczuć spontanicznie." (znalezione na innym forum, a cytat z książki "Naturalny rytm płodności" W. Fijałkowskiego)[/QUOTE] o przy siadaniu i wstawaniu jak najbardziej |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Ana to do łożka a nie na wizażu siedzisz
Madzia, ja też już te-fał-ena włączyła, tylko na kolację jeszcze czekam Bao, moja ciocia ma marite, i jest bardzo zadowolona
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robiłam ani badań, ani kwasu nie brałam
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mozesz kupic potem taki miekki na stol ![]() Ja wlasnie mam ten problem, ze jak na lozeczko to nie wiem, gdzie bede te wszystkie potrzebne rzeczy trzymac. Nie wiem sama, jeszcze mamy troche czasu na zastanowienie sie ![]() Cytat:
Wole juz zadzwonic do kazdego jak bedzie juz po wszystkim Nie wiadomo ile to bedzie wszystko trwalo, a nie chce, zeby co chwile ktos na tel. pisal czy dzidzius juz sie urodzil i wogole bedzie mnie to chyba stresowalo ![]() Cytat:
Tylko rob przerwy i sie nie przemeczaj za duzo
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to merita? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33696723]To pewnie owulacja napisałam w klubie (tego z frytkami ) historię wizyty u lekarza . Normalny cud
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33697224]Co to jest klub z frytkami?
![]() Nie miałam jeszcze czasu nadrobić klubu, nawet z wątkiem nie nadążam z ikonką frytek dziewczyny założyły klub dla wizażanek z krótszym stażem ale jeżeli masz ochotę przeczytać to nie ma problemu- skopiuję do naszego starego klubu.
|
|
|
|
#1239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale skoro piszesz, że owulacja naturalna, a nie wywoływana, to super
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, "Marita" a nie "merita"
bo Bao pisała że "Roan marita" jej się podoba ![]() Kasiu, no ja właśnie na łóżeczku jak będę mieć(a mieć muszę) to wtedy sobie te szafkę zafunduję obok żeby na przewijaku nie trzymać. Ale masz racje, zostały nam całe 3 miesiączki
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33697375]Aaa, to muszę jeszcze doczytać tamten wątek w klubie.
Ale skoro piszesz, że owulacja naturalna, a nie wywoływana, to super [/QUOTE]też się cieszę w fazie poowulacyjnej rośnie poziom progesteronu i ja się obawiam, ze mogę mieć jakąś niedomogę i ze nie urośnie hormon, a co za tym idzie nie pogrubi się endometrium... ![]() Cytat:
nie znam
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie by było, jakby Ci się wszystko wreszcie pięknie uregulowało Chociaż u mnie wszystko jak w zegarku, a i tak nie jest to gwarancją sukcesu w przypadku starań
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33698085]Musiałabyś zbadać progesteron tydzień po owulacji, żeby to sprawdzić.
Fajnie by było, jakby Ci się wszystko wreszcie pięknie uregulowało Chociaż u mnie wszystko jak w zegarku, a i tak nie jest to gwarancją sukcesu w przypadku starań [/QUOTE]tak ale to musiałbym być pod dalszym monitoringiem aby wiedzieć czy na pewno była ta owulacja na 90% jest, bo pęcherzyk miał 18mm... no ale zawsze jest ale i nie ma co na pałę robić czy się ureguluje to wątpliwe, po prostu mam chyba owulację kilka razy do roku i tak się akurat udało, ze przed wizytą byłam przed Mrowinko a u Was są jakieś nie takie wyniki badań? |
|
|
|
#1244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, wg lekarza wszystkie wyniki są dobre, i u mnie, i u męża. |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33698297]A nie mogłabyś pójść sprawdzić, czy pęcherzyk pękł? Pewnie pisałaś, ale ja naprawdę nie jestem na bieżąco, przepraszam.
Wiesz, wg lekarza wszystkie wyniki są dobre, i u mnie, i u męża.[/QUOTE] chodziłam na monitoring ![]() a (inny) lekarz pęcherzyk zobaczył 53dc...-- Apropo dziewczynom w k. źle napisałam i lekarzowi też źle powiedziałam datę ostatniej @...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-04-21 o 21:50 |
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o przewijak to ja mam taki na łóżeczko. Ma on kółeczka, które się zaczepia (a jak się nie chce to nie, to znaczy jakby sie chciało go np. na stole trzymać itp) ja na razie mam na łóżeczku ale jeszcze kółeczek mi mąż nie przykręcił na łożeczku mam niezbędnik i na wyciągniecie ręki szafę gdzie też mogę wszystko trzymać. Na czas kąpieli pewnie będziemy go do łazienki brać i na pralce stawiać, więc też plus takiego przewijaka.
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, nadrobilam zeby pozniej 2 dni nie siedziec. My dzis bylismy na dluuuugim rodzinnym spacerze, lodach itp jak wrocilam do domu to brzuch mialam jak w 5 m-cu ciazy, choc fakt ze juz widac po mnie ze bebzon przytyl :0 Jutro zaczynam 11 tydz
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Today, po mnie też było widać już w 11
![]() A my niedawno wróciliśmy z godzinnego spaceru tak nas naszło w nocy
|
|
|
|
#1249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Film jak najbardziej polecam Jesli tylko lubicie komedie ![]() super!! ![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko dwa dni pracy i koniec ![]() Cytat:
Ufff wkoncu mam czas do Was zagladnac Tak jak Wam pisalam dzisiaj mialam sesje bylo super Zrobilismy ponad 500 zdjec mam nadzieje ze wybierzemy z 30-40 superowych Maz oczywiscie trzymal sie swojego i nie zrobil zadnego zdjecia Ale jak maly sie urodzi to sobie odbijemy Ale powiem Wam jestem padnieta .. Myslelismy zeby dzisiaj zaprosic znajomych na grilla ale jestem taka zmeczona ze nie marze o niczym innym jak o lezeniu brzuchem do gory A wczoraj bylismy kupic dywan ... i byl taki wybor ze sie nie zdecydowalam na zadny
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, z rana
![]() Żabciu, też bym zjadła grilla, nawet ze szwagrem się umówiliśmy ale... właśnie... mi się nie chce nic przygotowywać Today, się przyzwyczajaj bo maleć brzuszek już nie będzie... tylko rosnąć. Cieszę się że rodzinny dzień udany ![]() Madzia, to ja właśnie taki przewijak muszę mieć, jak będziesz mieć czas wklej mi linka z tego Twojego.Ilonka, kolejna spacerowiczka na dodatek nocna. Buzi
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg mnie tak jak pisalam to troche wczesnie na nauke przesypiania calych nocy... to malutkie dziecko,ma mase potrzeb i nie odroznia dnia od nocy...mozna uczyc samodzielnego zasypiania, spania w lozeczko,ale na przesypianie calych nocy to wg mnie za wczesnie ![]() Moze mam inne spostrzezenia bo inaczej karmilam,ale jakos sobie tego nie wyobrazam. Moj syn zaczal przesypiac noce jak skonczyl 5 miesiecy, sama mu troszke pomoglam ![]() Jakie masz pomysly by tego dokonac? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
rozumiem,ze sie dobrze czujesz ale zwolnij troszke![]() Dzien dobry ![]() Wrocilam z pracy, zjadlam sniadanie, tearz troszke ogarne chatke i bedziemy wypoczywac ![]() Dzis nie jestem zmeczona, bo bylam w prywatnym domu z jedna Pania, bardzo sympatyczna i malo upierdliwa, w dodatku cala noc spala
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia super, ze sesja udana. Szkoda, że mąż się nie dał namówić. Ja też po swojej byłam taka padnięta A co do teściowej to mam gdzieś czy sie obrazi czy nie. Jak ma ochotę to niech będzie przy porodzie swoich córek a nie moim. Today gratulacje 11 tygodnia. Strong ja mam taki: http://allegro.pl/usztywniany-przewi...272049751.html blonde na szczęście po sprzątaniu się dobrze czułam. Dziś za to mam dzień leniuszkowania
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Madzia
![]() Blonde, to dobrze że się nie napracowałaś ![]() My mieliśmy dziś cały dzień leżeć i jeszcze jestem w piżamce , już po śniadaniu, TŻ zasypia a ja... ja tak jakoś nie umiem leżeć Ktoś ma jakieś ciekawe plany na dziś?
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam duzo planow na dzis...do 18 jestem na uczelni, w miedzyczasie bedziemy przeprowadzac eksperymenty terenowe z psych. Spolecznej. A wieczorem przychodzi 12 osob na ciasto urodzinowe... Intensywnie... |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
No Butter Ty się nie nudzisz
Ja niby też bym miała dziś zajęcia ale mi się upiekło i mam free i co to będziecie eksperymentować konkretnie?Brzusio mi z dnia na dzień rośnie. Sama się dziwie gdy się widzę w lustrze. A te rozstępy dwa kolejne.
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz mykam pod prysznic i ok. 12 chyba się na spacerek wybiorę i na 14 do rodziców na obiad.
Mąż dziś wraca i będzie ze mną już do 11 maja więc się bardzo cieszę ![]() A dziś dostałam od niego smska , który mnie zdziwił, bo on raczej nie jest jakiś wylewny " śniło mi się dzisiaj, że urodziła nam się taka śliczna pszczółeczka, taki różowiutki bobasek " i to chyba był jego pierwszy sen tego typu.
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, gdzie studiujesz?
Cześć kobiety Ja już się obudziłam jakiś czas temu, ale mąż ciągle jeszcze śpi Chyba zajmę się robieniem fotoksiążki, bo już niecały tydzień do rocznicy
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, czyżby do niego coraz to bardziej dochodziło że to już tuż tuż?
a jak się czujesz ? Ilonka, zdąża Ci to wywołać? i witam Cię
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-22 o 10:49 |
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
strong chyba tak
A ja się czuję bardzo dobrze. dziś znowu jestem pełna energii ![]() Ilonka my też sobie zrobiliśmy foto książkę na 1 rocznicę ślubu, tzn. mąż nam zrobił. Super pamiątka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Ale mozesz kupic potem taki miekki na stol 
bede wredna, a co! 
zyrandol super, bardzo w moim stylu. 

rozumiem,ze sie dobrze czujesz ale zwolnij troszke