|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#62192 |
|
ma zielone pojęcie
|
nusia114, ja bym nie ścinała
|
#62193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie potrafię stwierdzić jak było lepiej...No i trochę głupio obcinać zdrowe włosy ech, nie wiem jużchatul, dlaczego?
|
|
|
#62194 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dlatego, że masz ładne i zdrowe włosy. Nie ma po co ścinać. No ale ja ogólnie wolę długie włosy i jestem przeciwna ścinaniu ich, jeśli nie ma potrzeby.
|
#62195 |
|
Raczkowanie
|
Boze, jakie loczki... powiem tak: dlugie sa niewygodne (placza sie wszedzie, zwlaszcza do torebek na ramie, zawsze opadaja), ale z drugiej strony uwielbiam dlugie, wiec to kwestia indywidualna. Chociaz gdybym znala dobrego fryzjera w Bydgoszczy... Chcialabym Cię zobaczyc, Nusia, w dlugich. takich korkociagow w wersji long jeszcze nie widzialam...
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
#62196 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wiesz jakie to będzie wrażenie? Ha! Była kiedyś na Gronie dziewczyna do której zaglądałam żeby popatrzeć na włosy (niestety gdzieś zniknęła) i miała właśnie blond korkociągi do pasa albo i dłuższe, niesamowite. Potem nawet spotkałam ją w galerii handlowej i od razu rozpoznałam od tyłu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#62197 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, czyli mówicie żeby się przemęczyć?
Zastanowię się, zbliża się lato, upały, zobaczymy jak dam radę, bo nie lubię siebie w związanych włosach, ale w takich włosach w taki gorąc... (o ile lato nie będzie takie jak rok temu ) zobaczymy, jak się wkurzę to obetnę i się pochwalę efektami
|
|
#62198 |
|
Nindżopesz
|
A propos tego wpisu na blogu o l-cysteinie i aloesie zaczynam się zastanawiać czy nie szkodzę włosom tak je maczając w samym soku aloesowym - bez wody?
Łączę go z olejem lub octem i żelem lnianym lub używam jako bazy psikadeł z keratyną, elastyną, pantenolem i witaminami Nie zauważyłam jakiejś tragedii, po psikance są spuszone i sztywne, reszta daje normalne efekty.
|
|
|
|
#62199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jak trochę urosną, to zaczną się kręcić.Podejrzewam też, że po prostu mam na głowie 2 rodzaje włosów, każde o innej budowie. Włosy z przodu są na przekroju prawie okrągłe, tył to elipsy i dlatego przód się nie kręci. Ale sprawdzę to dopiero w piątek, kiedy będę mieć dostęp do dobrego mikroskopu ![]() Scintilla_Felis, ooo, ja też jestem z Bydgoszczy
Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-04-22 o 06:09 |
|
|
|
|
#62200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Blondynce na blogu prawdopodobnie do właśnie się przydarzyło.
|
|
#62202 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj szukałam olejku BD fur Mama, byłam w dwóch Rossmannach i nie znalazłam
. Ktoś jest z Wrocławia i może mi powiedzieć, w którym Rossmannie na pewno znajdę ten olejek? I na jakiej półce go szukać?
|
|
#62203 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę was o szybką poradę!
![]() Wczoraj zrobiłam płukankę z l-cysteiną z tego przepisu: aloes zatężony 10x (5 ml) L-cysteina (2,5 ml) pantenol 75% (0.5ml) woda(43 ml) Po wyschnięciu włosy okazały się sztywne i suche... Robiłam dokładnie wg przepisu (dokładnie odmierzyłam l-cysteinę) a pomimo tego CHYBA przeproteinowałam włosy... ![]() Co mogę z nimi teraz zrobić? Naolejować? Bo po nałożeniu mocnej maski pewnie będzie jeszcze gorzej? HELP
|
|
|
|
#62204 |
|
Rozeznanie
|
skoro są przeproteinowane, to umyć SLSem i nałożyć maskę nawilżającą (bez protein!)
|
|
|
|
#62205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62206 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki CG włosy mi się trochę mniej przetłuszczają, więc dzisiaj próbowałam dokonać reanimacji
. Wieczorkiem lekko zmoczyłam, wgniotłam troszeczkę kremu z biedry i joaśki z mlekiem i miodem, spięłam w ananasa i poszłam spać.. Olaboga jaki przetłuszcz . Musiałam rano umyć.Dziewczyny, wie może któraś z Was gdzie w Rossmanie leży krem tonujący z Alterry? Szukałam tam gdzie są kremy tonujące z Under Twenty i nie wiem czy to kwestia tego, że zła półka czy po prostu akurat w tym rossmanie nie mieli.
|
#62207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dobra, oby mi się następnym razem udało, dziękuję za podpowiedź!
|
|
|
#62208 |
|
Zakorzenienie
|
szarpnęłam się i kupiłam żel mrożący
![]() on faktycznie zamraża te włosy moje loko-fale przetrwały cały wczorajszy dzień bez rozprostowania się, a i dziś rano są bardziej skręcone niż zwykle to bywało
|
#62209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#62210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, Ajrisz Jak tam po weselu?
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-04-22 o 13:46 |
|
|
|
|
#62212 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Taniej
ciekawa jestem zastosowania bo dali opis z aloesu 10x Cytat:
Pamiętaj że pora roku wiele zmienia ![]() Cytat:
![]() my niskoporowate musimy trzymac się razem jesteśmy wyjątkowe wśród wyjątkowych ![]() Cytat:
nie ma gorzej ani lepiej :P jesli są zdrowe i błyszczące to czy cm mają znaczenie? ![]() Cytat:
nie przejmuj sie ![]() Uważam że bardzo ładnie Ci było w krótkich, tak jak ładnie jest teraz Włosy są dla Ciebie a nie Ty dla włosów, jesli czujesz się dobrze w krótkich to czemu nie? Ja też się dobrze czuję w paziowatych ![]() Pomyśl czy będzie Ci wygodniej - np w upał dłuższe łatwiej spiąć krótsze lubia się odkształcać w nocy i trudniej to ukryć ;] Cytat:
półproduktowe już sama nie wiem, w razie wątpliwości czytac specyfikcje na stronie sprzedawcy Cytat:
Prawdopodobnie przeproteinowałaś. Naolejować, ale nie kokosowym, nalożyć odżywkę humektantową - aloes, pantenol, gliceryna można jeszcze lekko kwaśną płukankę na koniec i powinno być git ![]() olej kokosowy dla włosów o wyższej porowatości, proteiny nie w tym rozmiarze utykają pomiędzy łuskami, rozdziawiają je czy nie pozwalają się domknąć - stąd włosy będą szorstkie, matowe i suche |
||||||
|
|
|
#62213 | |
|
Raczkowanie
|
Przestałam rozczesywać naolejowane, bo wtedy mi wiecej leci. Takto jak czesze nawet z odżywką, (cały dzień nie czesałam, więc powinny lecieć) to wypada może z 10. a z olejem więcej. Potem po oleju nic mi podczas zmywania szamponu i maski nie wypadło, więc nie jest tak strasznie. Może kiedyś będzie ich mniej wypadać
. Postaram się nie przejmować ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#62214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiosna jest ![]() Nakładasz olej na skalp? Może lepiej nie? |
|
|
|
|
#62215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62216 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie można kupić żel mrożący?
![]() Farbowałam dzisiaj włosy - mogę nałożyć olej kokosowy na noc, żeby je zregenerować? Nie wiem, czy nie powinno się może kłaść na włosy jakichś specyfików tuż po farbowaniu. Jak to jest?
|
|
#62217 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja się właśnie waham bo po olejku od ucha w dół są trochę oklapnięte (no wiadomo) ale przynajmniej można czesać, po żelu lnianym mam strąki i strach przejechać grzebieniem więc są wizualnie rzadkie i tłuste, po kremie z Biedronki zależy od dnia ale raczej oklap, zastanawiam się jak na tym tle wypadłaby pianka. Nie mogę niczego nie zastosować bo zbytnio się puszą. A w ogóle zazdroszczę układania metodą warkocza
|
|
|
|
|
#62218 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie dlatego, że nigdy nie dały się wyprostować do końca twardziele Cytat:
![]() Dlatego jak czytam o dokładaniu do szamponu sody to autentycznie mnie mrozi ![]() Cytat:
Stawiałabym, że ten przypadek z bloga to przedawkowanie protein, co przy usztywniającym działaniu aloesu objawiło się w dość spektakularny sposób.
|
|
#62219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.edit: pianka mi łamała włosy. Daję porównanie 1.suchary po żelu (każdy mi wysusza, a lniany nie robi praktycznie nic) 2.bez stylizatorów Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-22 o 15:15 |
|
|
|
|
#62220 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to buty kupuje tylko takie, jakie sa mi potrzebne. Nastepny zakup to beda dopiero czarne plaskie sandalki, wczoraj w River Island widzialam piekne ![]() Chyba kupie ten balsam jak powykanczam szampony Cytat:
Na szczescie nie marudzi jak od czasu do czasu spie przy nim z olejem albo chodze z maska w czapce, Sesa mu nie smierdzi, tez mysli pewnie ze przesadzam, ale widzi ze zrobilo sie z tego takie moje hobby wiec nie narzeka Moge robic co chce byle nie musial o tym sluchac Bo na poczatku CG bez przerwy gadalam mu o klakach i juz mu sie temat przejadl Cytat:
A co do pogrubionego - troche przeszkadza, bo przy skalpie mam jasniejsze wlosy, a nizej ciemniejsze (przypuszczalnie pozostalosc po rozjasnianiu, kiedy kolor zszedl na gorze do jasnego blondu, a nizej do rudosci, kasztanu itd). Nie wiem ile w tym udzialu BD, ktorym czesciej myje sam skalp niz calosc ![]() Cytat:
Obstawialabym, ze juz zwykly szampon BD bedzie bardziej wysuszal...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choc moze tak jak Ty za n-tym razem uzyskam wreszcie zadowalajacy efekt przy skalpie ![]() Cytat:
U mnie tez wciaz wypadaja... Wczoraj w ogole myslalam ze sie pochlastam - w sklepie zdjelam plaszczyk (mam w kolorze ecru) i zauwazylam ze pod pachami zgromadzily sie na nim kłęby doslownie wlosow!!! A ja tak chodzilam... Wygladalo to oblesnie ;/ bo wlosy mam w sumie jasnobrazowe wiec bylo to bardzo widoczne...W kazdym razie to jest dla mnie najwazniejszy dowod na to, ze jest duzo gorzej niz kiedys, bo dawniej tez musialam obierac plaszczyk ale rzadziej i z nieznacznych ilosci, a to co bylo wczoraj przeszlo ludzkie pojecie ![]() Cytat:
Uwazam, ze sa baardzo kobiece ![]() Ale oczywiscie jesli w krotkich wygladasz dobrze i wygoda jest dla Ciebie bardzo wazna to why not ![]() Cytat:
Warto przy nastepnym myciu zastosowac nawilzajaca maske i troche ja potrzymac na wlosach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

może będzie wygodniej czy coś

ech, nie wiem już

Wiesz jakie to będzie wrażenie? Ha! 

Zastanowię się, zbliża się lato, upały, zobaczymy jak dam radę, bo nie lubię siebie w związanych włosach, ale w takich włosach w taki gorąc... (o ile lato nie będzie takie jak rok temu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.

A ja tak chodzilam... Wygladalo to oblesnie ;/ bo wlosy mam w sumie jasnobrazowe wiec bylo to bardzo widoczne...