Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2072 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 18:19   #62131
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
nigdy nie nakladam oleju na skalp
A odżywki, maski dajesz na skalp? Czy nagle sam z siebie zaczął się przetłuszczać, dziwne... Nie jestem w temacie przetłuszczania niestety, raczej mam problem w drugą stronę.

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
po prostu nie cuduje o 6:30 rano z robieniem manicure, wymyslnymi strojami, cieniami do powiek i eyelinerem, ani reanimacja wlosow jak jest zle to robie koczek i juz, a makijaz to tylko cera+rzesy+ewentualnie brwi. wystarcza mi to, zeby czuc sie ladnie i dobrze

Kiepsko Tzn. w ostatnim czasie nie sprawdzalam, ale jeszcze przed CG (i przed rozjasnieniem) gdy uzywalam byle czego i nie uzywalam raczej stylizatorow to moje wlosy po umyciu, rozczesaniu i ugniataniu tworzyly ladne fale/loki, a rozczesane i pozostawione bez ugniatania tworzyly sucha, szorstka, krzywa ale nie zakrecona szope. Takze to ugniatanie chyba najwiecej daje, przynajmniej w moim przypadku

Wiecie co? Doszlam do wniosku, ze bez wzgledu na wszystko kocham moje wlosy Nawet jak nie maja pieknego skretu i lustrzanego blasku to i tak sa inne, niebanalne i maja 3x wieksza objetosc niz wiele posiadaczek prostych wlosow Mamy szczescie ze jestesmy (za)krecone!
1. manicure to nie ale cienie, kredki, pudry, korektory, tusze, reanimacja, wymyślne stroje, biżuteria jak najbardziej Właściwie nie mam się gdzie stroić poza pracą bo rzadko gdzieś wychodzę
2. to smutne ale pocieszające
3. i o to chodzi Ja też na swoje narzekam ale wolę się męczyć z ich układaniem niż mieć cienkie, proste, przyklapnięte, wtedy w ogóle nie wiadomo co robić.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:20   #62132
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
myc musze codziennie, SLS/SLES obecnie przy kazdym myciu, bo nic innego mi juz skalpu nie domywa kiedys przy takim myciu mialam siano, a nie wlosy, tylko, ze wtedy nie uzywalam olejow, odzywki same silikonowe. Nie wiem jak teraz bedzie
Peeling robiłaś?

Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady Co do BD to mysle ze tez go kupie jak zuzyje to co mam, tylko nie wiem czy lepiej ten rozowy balsam do kapieli fur Mama czy ten niebieski uniwersalny zel do mycia Kopf-bis-Fuss Waschgel W roznych wątkach i na roznych blogach raz polecany jest jeden, raz drugi...
Ja bym wzięła uniwersalny żel

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:45   #62133
Redhaired Witch
Nindżopesz

Jeszcze Was pomęczę póki temat świeży
Może warto kupić Intense Hydrator Joico? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-hydrator.html
Albo coś z silikonami, np. psikadło GlissKura? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...neracyjna.html

Stary 2012-04-20, 18:57   #62134
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Wiecie co? Doszlam do wniosku, ze bez wzgledu na wszystko kocham moje wlosy Nawet jak nie maja pieknego skretu i lustrzanego blasku to i tak sa inne, niebanalne i maja 3x wieksza objetosc niz wiele posiadaczek prostych wlosow Mamy szczescie ze jestesmy (za)krecone!
Wydrukować, oprawić i powiesić!

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. manicure to nie ale cienie, kredki, pudry, korektory, tusze, reanimacja, wymyślne stroje, biżuteria jak najbardziej Właściwie nie mam się gdzie stroić poza pracą bo rzadko gdzieś wychodzę
Mam tak jak wychodzę na uczelnię. Poza tym wolę żeby moja cera odpoczęła. cholerny trądzik. I jeszcze joga z samego rana, a potem spóźnienie murowane

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:01   #62135
Chatul
ma zielone pojęcie

Moije poranne zachwyty były zbyt wczesne... Rano faktycznie miałam śliczną fryzurę, ale po wyjściu z domu włosy się rozprostowały... Fakt, były miękkie i gładkie, ale falowały się jak 2a. Fryzura była ładna, ale nie do takiej dążę Chyba żel lniany zwyczajnie mi nie służy jako żel. Może zrobić z niego maskę do spłukiwania?
Stary 2012-04-20, 19:28   #62136
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
2. to smutne ale pocieszające
3. i o to chodzi Ja też na swoje narzekam ale wolę się męczyć z ich układaniem niż mieć cienkie, proste, przyklapnięte, wtedy w ogóle nie wiadomo co robić.
1-rozumiem to ale sama tak nie moge bo jestem po prostu zbyt wielkim spiochem i leniwcem tylko ze kupuje sobie ciuchy, dodatki, torebki i tak dalej, a potem ciagle nosze najprostsze zestawy i np. przez caly tydzien na uczelnie jedna i ta sama torebke (rano nie ma czasu przepakowac), a wszystko inne lezy odlogiem... bo jednak na zajecia tez chodze czesciej niz na imprezy, spotkania ze znajomymi itd. a na ciuchach i tak mam kitel wiec tym bardziej nie przykladam az tak duzej wagi do pomyslowosci mojego stroju
2-taka chyba nasza natura
3-dokladnie... moja prostowlosa kolezanka wrzucila dzis na fejsbuka zdjecia z jakies "profesjonalnej" sesji i wyglada na nich jakby miala wielka twarz, bo wlosy ma cienkie i przylizane jakby ich bylo bardzo malo sto razy bardziej wole swojego szopena jak i Wasze fale i loczki

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła uniwersalny żel

Skład:
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Sodium Cocopolyglucose Tartrate, Sodium Lactate, Panthenol, Triticum Vulgare, Chamomilla Recutital, Glycerlyl Caprylate, Glyceryl Oleate, Lactic Acid, Parfum

Hmm, ogolnie widze teraz, ze roznice miedzy nim a zwyklym szamponem BD sa minimalne, wiec nie wiem czy to warto w sumie kupowac?
(sklad szamponu:
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Lactate, Triticum Vulgare Germ Extract, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita Extract, Parfum.)

A rozowego balsamu fur Mama ktoras z Was moze uzywala?

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Wydrukować, oprawić i powiesić!
Oj tak, i czytac kiedy wynajduje milion powodow aby byc z wlosow niezadowolona

Wiecie co moj TŻ wlasnie zrobil? Przyjechal do mnie z nowiutkim, drugim wydaniem poszerzonym Curly Girl - The Handbook kochany Czeka mnie teraz zgłębianie biblii kreconowlosych

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:01   #62137
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
potem ciagle nosze najprostsze zestawy i np. przez caly tydzien na uczelnie jedna i ta sama torebke (rano nie ma czasu przepakowac), a wszystko inne lezy odlogiem...

Ja w ogóle mam dwie torebki a tylko jedną noszę (plus jakąś tam kopertówkę na wyjścia). Za to z butami trochę przeginam.

Mam ten Balsam, fajny jest i zmywa oleje.

Stary 2012-04-20, 20:07   #62138
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:

Wiecie co moj TŻ wlasnie zrobil? Przyjechal do mnie z nowiutkim, drugim wydaniem poszerzonym Curly Girl - The Handbook kochany Czeka mnie teraz zgłębianie biblii kreconowlosych
Taki TŻ to istny skarb

Zakupiłam dzisiaj Nivea Flexible Curls-odżywkę z silikonem, testy już jutro Zastanawiam się jeszcze nad maską Romantic z proteinami jedwabiu, ale jest on tuz przed zapachem.Warto?
Czy może lepiej wrócić do Stapiza, albo kupić Nivea Long Repair z keratyną?
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:46   #62139
szsz
Raczkowanie

Cytat:

Skład:
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Sodium Cocopolyglucose Tartrate, Sodium Lactate, Panthenol, Triticum Vulgare, Chamomilla Recutital, Glycerlyl Caprylate, Glyceryl Oleate, Lactic Acid, Parfum

Hmm, ogolnie widze teraz, ze roznice miedzy nim a zwyklym szamponem BD sa minimalne, wiec nie wiem czy to warto w sumie kupowac?
(sklad szamponu:
Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Lactate, Triticum Vulgare Germ Extract, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita Extract, Parfum.)

Od żelu BD odstraszył mnie ten składnik: Sodium Cocopolyglucose Tartrate - po co mi kolejny surfaktant w składzie (nie mam problemów z domywaniem czegokolwiek). Szampon BD bardzo lubię, szczególnie się przydaje jako uniwersalny płyn do wszystkiego na wyjazdy. U mnie trochę wysusza włosy (więc często mieszam z odżywką, np Isaną babasu) i trochę rozjaśnia, ale nie tam, gdzie chcę - bo przy głowie, nie końcówki Ale to Ci chyba nie powinno przeszkadzać

Różowy też miałam - powiem dla zachęty, że po pierwszym myciu nim wypadło mi mniej włosów, niż zwykle. Ale troche odstraszyło mnie to, że kiedy myłam nim ręce, czułam silne wysuszenie. Konsystencja jest taka jak lejące się mleczko do ciała, nie pamiętam, czy się dobrze pienił, czy nie, ale mnie na tym akurat nie zależy.

Moim zdaniem warto kupić oba - są w takiej cenie, że spokojnie można je zużyć do mycia ciała, rąk. Mi pasuje zmienianie myjadła co mycie, dwa - moje włosy się szybko przyzwyczajają, ale inne włosy mogą lubić stałość Trudno powiedzieć, trzeba próbować. No i jak coś kiedyż nie pasowało, może się okazać, że teraz jest super.

Cytat:
Wspaniały TŻ

--

A co do dyskusji o ,,zniszczonym wyglądzie" włosow RedHair Witch, to ja mam taki sam gatunek i cała moja rodzina też - potraktowane jak proste, wyglądają jak zniszczona, sucha miotła, i powiem tak: Twoja skromna miotełka (masz bardzo, bardzo ładne włosy!) nigdy nie dorówna mojej w miotłowatości Ten gatunek tak ma, już z tym nie walczę, cieszy mnie objętość
Nie mam wątpliwości, że są zdrowe - końcówki mi się nie rozdwajają, a podcinałam 5 miesięcy temu, nie plączą się w ogóle przy myciu, ani nawet po hennie nie trzeba rozczesywać kołtuna.
W sumie nawilżam i olejuję dla zdrowia, teraz to dla mnie taki sam wieczorny zabieg, jak wklepanie kremu. Im dłużej nie myję - tym bardziej są suche, o ile po myciu są często gładkiei jedwabiste, to szybko tracą wodę. Zabezpieczam je rzecz jasna i dla zdrowia, i dla urody Mogę swobodnie uzywać olejku jako stylizatora, i to nie jakieś symboliczne ilości.
Wygląd włosów ma dla mnie drugorzedne znaczenie - przed CG latami nosiłam wyłącznie związane, najważniejsze jest dla mnie, żeby nie wypadały. Ale wiadomo, kobieta jest próżna i coś tam zawsze poekperymentuje. Wczoraj kupiłam piankę, o której pisałą Sensualitka - i zapowiada się obiecująco: pierwsze zdjęcie 3 dzień po myciu, przed pianką, potem spacerowały po wietrze, więc była miotła i pomyslałam, że wypróbuję piankę - spryskałam aloesem i wgniotłam dwie kulki wielkości mandarynki (lata nie miałam pianki, nie wiem, jak tego używać, można przy skalpie?).
Zdjęcia też są dowodem, jak trudno czasem wypośrodkować miedzy puchem a strąkowatością Ale na żywo wygląda to całkiem nieźle (przynajmniej tak mi się wydaje )

Edit: pomyślałam, że dla porównania dodam miotłę sprzed CG(myślę, że i teraz potraktowane jak proste wyglądałyby podobnie...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed pianką.jpg (34,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po piance.jpg (38,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01380.jpg (68,0 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-04-20 o 20:51
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:49   #62140
Chatul
ma zielone pojęcie

Nałożyłam gluta lnianego na włosy. Mam nadzieję, że sprawdzi się chociaż jako odżywka d/s
Stary 2012-04-20, 20:49   #62141
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

pozazdrościć Tżta
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:05   #62142
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Merci beaucoup
aktualnie jest ich o wiele mniej bo walcze z nadmiernym wypadaniem od ponad 2 miesięcy
A udało Ci się zdiagnozować przyczynę? I jak z tym walczysz?
Stary 2012-04-20, 21:28   #62143
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
pozazdrościć Tżta
Zgadzam się. Mój chłopak powiedział że stanowczo z tym wszystkim przesadzam, chociaż akurat pod tym względem jego zdanie mnie najmniej obchodzi
Zauważyłam, że moja grzywka ma zupełnie inny skręt niż reszta włosów co wygląda komicznie jak na mój gust. Włosy na długości mam bodajże wavy a grzywka cherub o ile dobrze rozróżniam te pojęcia. Żeby było śmieszniej, moja grzywka układa mi się na lewo, a z prawej strony robi mi się taki blond loczek-antenka i nic nie umiem z nim zrobić. Po żelu stoi jeszcze bardziej i jeszcze bardziej rzuca się że jest jaśniejszy od reszty. Dziwne to
Po 1,5 miesiąca CG stwierdzam, że z moimi włosami nic szczególnego się nie stało. Tylko rosną, ale i tak za mało. Brak silikonów mi szkodził, włosy były matowe i jakby suche dlatego już od tygodnia robię testy. Niestety jeszcze nie znalazłam dobrych proporcji, ale musze powiedzieć, że ten wątek mnie bardzo motywuje dzięki niemu wierze, że kiedyś się uda
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:31   #62144
mahhysia
Raczkowanie

Zrezygnowałam całkowicie z silikonów i widzę jak zniszczone miałam włosy, ich stan się ujawnił , co prawda nabraly objetości, ale wyglądają jak po 5-ciu dekoloryzacjach. Dzisiaj chyba dam im spokój, jutro nałoże waxa. Niby są tragiczne, ale cieszę się, że w końcu wiem, co an nie działa a co nie. I muszę stwierdzić, że gdy trzymałam alterre morelową pzez godzinę na włosach miałam o wiele ładniejsze niż gdy trzymałam ją pare minut zgodnie z zaleceniem.

W ramach akcji denko zaczęłam przegląd kosmetyków. I znalazłam spray Lotona Rosa we włosach. Sprawdziłam skaładowo dobry, nałożyłam na włosy, rzeczywiście nawilżył i zaczęły się błyszczeć, ale niestety podziałał tylko na parę godzin, w każdym razie jak dojdzie mi zamównie z ZSK, wzbogace go trochę i zobaczymy co wtedy, ale jest na prawdę niezły, gdyby nie ten okropny atomizer

W załączniku moje włosy z przedwczoraj. Błyszczące po morelce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1240164-horz.jpg (25,3 KB, 42 załadowań)
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:51   #62145
yarrowia
Zadomowienie

Wzięło mnie na wyznanie
1. znalazłam jakieś zdjęcia sprzed kilku miesięcy z wyprostowanymi włosami. ale dziwnie!
2. ostatnio łażę z grzywką jak natura dała. z obu stron kosmyki sterczą mi jak głupie w różne strony, a ja się na to zgadzam i mi nie przeszkadzają. impossible!

dalej gdzieś tam czasami mam nerwa, że mam włosy kręcone i tyle z nimi roboty,ale w prostych też się już nie czuję normalnie. rany! świat się kończy
Stary 2012-04-20, 22:04   #62146
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Wzięło mnie na wyznanie
1. znalazłam jakieś zdjęcia sprzed kilku miesięcy z wyprostowanymi włosami. ale dziwnie!
2. ostatnio łażę z grzywką jak natura dała. z obu stron kosmyki sterczą mi jak głupie w różne strony, a ja się na to zgadzam i mi nie przeszkadzają. impossible!
Skąd ja to znam. Właśnie przed wczoraj znalazłam na telefonie zdjęcia jak prostowałam, wszyscy mówili mi, że ładnie wyglądam, a ja wyglądałam tragicznie, nie wiem czy to była ironia, czy ludzie są ślepi.
I też mam tak jak ty, bo mi grzywka sterczy, do tego mam wycieniowane i wyglądam ślicznie, ale mam to gdzieś. Przynajmniej mam poczucie, że ni szkodzę włoskom
Stary 2012-04-20, 22:04   #62147
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Wzięło mnie na wyznanie

dalej gdzieś tam czasami mam nerwa, że mam włosy kręcone i tyle z nimi roboty,ale w prostych też się już nie czuję normalnie. rany! świat się kończy
1.Pokaż, pokaż!
2. I bardzo dobrze! Ja moją katuje prostownicą, ale nie robię sobie wyrzutów.

Mam podobnie. Poza tym moje bez prostownicy nie są proste, ale nie chcę ich krzywdzić. W sumie teraz już źle się czuje w prostych.. Jakoś tak ich malutko i brak objętości. Tak sobie ostatnio myślałam, że to prostowanie zajmowało mi 20 minut rano i gwarantowało zniszczenia i skręcanie się w ciągu dnia. Teraz rano ok.10 minut i fryzura gotowa
Stary 2012-04-20, 23:14   #62148
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak samo czasami przyprostuję ale rzadko bo teraz jest strasznie długa i robię przedziałek na srodku, więc dziwnie to by wyglądało jakbym miała proste a tu nagle kręcone
Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam. Właśnie przed wczoraj znalazłam na telefonie zdjęcia jak prostowałam, wszyscy mówili mi, że ładnie wyglądam, a ja wyglądałam tragicznie, nie wiem czy to była ironia, czy ludzie są ślepi.
a mnie się kiedyś podobało jak miałam proste na imprezę, ale to dlatego, że zawsze mam kręcone, a teraz myslę, jakie wtedy były przylizane
Stary 2012-04-20, 23:54   #62149
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
a mnie się kiedyś podobało jak miałam proste na imprezę, ale to dlatego, że zawsze mam kręcone, a teraz myslę, jakie wtedy były przylizane
Właśnie, chodzi o to, że tam nie wyglądałam może tak tragicznie, gdyby nie ten okropny przyliz . Jak znajdę foto to wstawie, będzie się z czego pośmiać.
Stary 2012-04-20, 23:59   #62150
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
A udało Ci się zdiagnozować przyczynę? I jak z tym walczysz?
Wysmarowałam PW jak coś
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 00:04   #62151
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
ładne włoski, mi się podoba fryzura
wczoraj po raz pierwszy go zastosowałam na noc i jestem pod wrazeniem!:lo ve:wczesniej używałam babydream, a po tym mam bardziej miękkie włosy, nie mogę przestać ich dotykać. czuć nawilżenie. olejek ma super zapach i do tego skład - mix różnych olejków dlatego wydaje mi się, że może być najlepszy, lepszy nawet od pojedyńczych olejków. no i póki co przy nim zostaję i nie zamieniam na inny
Jak olejowałaś na suche, na odżywke, czy na mokre? Z jakimś dodatkiem czy solo? i czym zmywałaś?
Stary 2012-04-21, 10:05   #62152
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Jak olejowałaś na suche, na odżywke, czy na mokre? Z jakimś dodatkiem czy solo? i czym zmywałaś?
zawsze olejuję na suche sam olejek, nie dodaję nic, ma bogaty skład a zmywam alterrą
Stary 2012-04-21, 10:25   #62153
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
zawsze olejuję na suche sam olejek, nie dodaję nic, ma bogaty skład a zmywam alterrą
Dziękuję
Stary 2012-04-21, 10:31   #62154
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Wysmarowałam PW jak coś
O, dziękuję, lecę czytać
Stary 2012-04-21, 11:01   #62155
kascysko
Zakorzenienie

Ajrisz, wzywam Cię ! I wszystkich zainteresowanych tematem: Klik
Czy coś takiego jest możliwe? Biorąc pod uwagę, że sama zrobiłam coś takiego jakieś 2 miechy temu i oprócz tragicznego wyglądu po 2 myciach wszystko wróciło do normy.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:25   #62156
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
A co do dyskusji o ,,zniszczonym wyglądzie" włosow RedHair Witch, to ja mam taki sam gatunek i cała moja rodzina też - potraktowane jak proste, wyglądają jak zniszczona, sucha miotła, i powiem tak: Twoja skromna miotełka (masz bardzo, bardzo ładne włosy!) nigdy nie dorówna mojej w miotłowatości Ten gatunek tak ma, już z tym nie walczę, cieszy mnie objętość

Mogę swobodnie uzywać olejku jako stylizatora, i to nie jakieś symboliczne ilości.

Wczoraj kupiłam piankę, o której pisałą Sensualitka - i zapowiada się obiecująco: pierwsze zdjęcie 3 dzień po myciu, przed pianką, potem spacerowały po wietrze, więc była miotła i pomyslałam, że wypróbuję piankę - spryskałam aloesem i wgniotłam dwie kulki wielkości mandarynki (lata nie miałam pianki, nie wiem, jak tego używać, można przy skalpie?).
1. dzięki Ci za te zdjęcia! Podnoszące na duchu bo mam podobny efekt Czyli taka nasza uroda, olać to i nie prostować
2. też tak robiłam i dzisiaj ponownie testuję patent bo po żelu lnianym może i mam większe fale ale brakuje im naturalności
3. kusisz, chyba po wypłacie też zainwestuję, najpierw jednak poeksperymentuję jeszcze z olejem jako stylizatorem.

Stary 2012-04-21, 11:29   #62157
hahihehy
Rozeznanie

tak mi dobrze z olejem na włosach! aż żal zmywać
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:43   #62158
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Dziewczęta, widziałyście coś takiego? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html Moje znajome bardzo to polecają, ale te proteiny mleczne są dopiero za perfumami z tego co widzę. Skład nie powala, ale się nie znam

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 12:06   #62159
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz zamknąć oczy i udawać, że jesteś na łące pełnej babiego lata wplatającego się we włosy TŻ unosi Cie w ramionach ku słońcu i odlatujecie razem do krainy jednorożców......

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Dziewczęta, widziałyście coś takiego? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html Moje znajome bardzo to polecają, ale te proteiny mleczne są dopiero za perfumami z tego co widzę. Skład nie powala, ale się nie znam
Dziewczyny używają
Skład odpowiada opisowi - wygładza jak szatan. I tyle
Nadaje się do mycia ponoć

Kacysko - byłam, zobaczyłam, naspamiłam ;] Oby udało się uratować i to szybko

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Na ZSK nowość - aleos zatężony 200x !!! kosmos

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 12:32   #62160
stasiek
Wtajemniczenie

ciesze sie, ze nie mam dostepu do tej l-cysteiny, bo znajac moje zapedy do ekperymentowania to wole nie myslec czym by sie to skonczylo

Przeszlam na diete light, dzisiaj bylo mocne oczyszczanie, odstawiam poki co wszystkie oleje wnikajace, ktorych ostatnio bardzo duzo u mnie bylo. Do olejowania przygotowalam sobie mgielke: 2/3 wody, 1/3 oleju (slonecznikowy, konopny, troche migdalowego). Ogolnie plan minimum

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości