|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Madzia, mieliście tam zdjęcia ślubne czy tak typowo razem?
a jakieś bóle, skurcze? Tylko sobie te energię dawkuj ![]() Ilonka, a Ty jakie dajesz? ślubne czy razem?
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() My niedawno wstaliśmy...zabawa była superowa, wróciliśmy po 3...i dziś nawet nie zdycham jak po panieńskim |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Strong zdjęcia ślubne bez pleneru, bo na plener mieliśmy oddzielny album zrobiony przez fotografa. teraz chcemy sobie zrobić taki album z naszej sesji brzuszkowej.
Ten wcześniejszy robiliśmy w foto jokerze - poleca. Tylko my wzięliśmy najlepszej jakości, sztywne karty itp. Chyba 280 zł zapłaciliśmy (bo trochę tych stron jest) a i tak była wtedy na niego promocja ![]() ee u mnie nic sie nie zapowiada na poród. Zero skurczy, dobre samopoczucie itp. Więc jakoś szybko się go nie spodziewam. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Onyks powodzenia. Maleństwo super, że sie wybawiłaś. |
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dzięki
A kiedy będzecie mieć zdjęcia z sesji?
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się w końcu do kolegi po nie wybierzemy
Ale teraz mąż będzie miał więcej czasu to mam nadzieję, że w tym tygodniu. |
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki dziękuję, za miłe słowa odnośnie tortu
Dziś wybieramy się na spacer do lasku, żeby się Niunia wyszalała - może sie uda jakieś ładne fotki w zawilcach i kaczeńcach zrobić. Miłej niedzieli
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, myślę, że nie trzeba Cię ani prosić ani błagać żebyś pokazała zdjęcia jak już je będziesz mieć
a fajny pomysł z tą fotoksiążką, no no... to po brzuszkowej będzie kolejna już z maleństwem? ![]() Maleństwo to fajnie, że udana zabawa ![]() Tak więc Onyks, czekamy na Ciebie i informacje ![]() e_vel miłego spacerowania
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Strong jak tylko dostanę zdjęcia, to do razu wam pokażę
Chcemy jeszcze sesję noworodkową zrobić i na roczek rodzinną
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, noworodkowa w sensie w którym miesiącu? bo mi by sie podobało tak 3-4 miesiąc, jak już się dzidziuś uśmiecha główkę podonosi i jest taki bardziej że tak to roboczo ujmę " fotogeniczny"
a na roczek to ja też chcę
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Strong nie wiem dokładnie w którym miesiącu, nawet o tym nie myślałam. Ale na bank nie od razu po urodzeniu
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, przeleciałam was
My zaraz jedziemy na obiad do moich rodziców, wczoraj była u nas moja mama pierwszy raz. ogólnie ciągle załatwiamy jakieś sprawy przed wyjazdem... coraz bardziej nam smutno tylko poniedziałek i wtorek nam został, bo w lecę w środę rano
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, rozumiemy się. A chcesz z małą iść do tego co Wam brzuszkową robił? My sobie musimy przemyśleć gdzie z dzieckiem iść, czy do tej co nam brzuszkową będzie robić czy na jakieś do studia.
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Amani jestem myślami z Tobą kochana i wiem jak Ci smutno
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja jestem w trakcie robienia obiadu ![]() Amani zazdroszczę wyjazdu do usa, a gdzie dokładnie jedziesz? tylko szkoda, że taka rozłąka długa Was czeka, ale dacie radę! ja jak mąż leciał w wakacje na 2 miechy to robiłam kalendarzyk i skreślałam dni i szybko mijało-będzie dobrze Żabcia to kiedy będą jakieś focie z sesji? ![]() Madzia a Ty już gotowa, bo to tuż tuż
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasypiał sam od początku, na ręach nigdy ale jak ząbkował to bardzo płakał po nocach i musiałam go brać do siebie ( a potem sam przychodził) ale tylko jak się ząbe wyrzynał, potem i teraz śpi sam w łóżeczku. EMIGRA oczywiście że zrobisz jak uważasz bo to twoja dzidzia, nikt CIę tutaj nie chce oceniać, po prostu ile osób tyle metod i opinii i przedstawiamy Ci własne. To tyle, więc nie obrażaj się proszę.
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, ja robię książkę na 10 rocznicę bycia razem, więc wrzucam ogólnie różne nasze zdjęcia
Wcześniej próbowałam robić w empikowym programie, ale była promocja na cupponie i kupiłam z fotobossa. Właśnie robię, ale chyba nie jest takie fajne jak w empik, bo coś czuję, że nie można tak nawydziwiać jak w tamtym. Tło na przykład musi być dla wszystkich stron takie samo. Mam nadzieję, że układ zdjęć można zmieniać dowolnie i napisy dodawać
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Strong myślę, ze do tego samego pójdziemy. A wy robicie brzuszkową??
Kasiu gotowa I teraz jeszcze spokojniejsza, bo mąż ma 2 tyg wolne od zjazdów ![]() Amani ech tylko 2 dni... ale tam net będziesz miała?? ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Ilonka w fotojokerze fajny jest program do robienia foto książek. |
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka, to fajnie jak różne
to cuduj ile się da, może znajdziesz jakieś opcje superowe , a potem daj znać jak Ci to wyszło ![]() znów włączyłam weeding tv, powinni mi to zablokować. ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Madzia, tak napewno będziemy robić, TŻ też będzie, ale nie mamy ustalonego terminu, na to za wcześnie tylko chcemy no i już mamy wybrane do kogo pójdziemy (koleżanka TŻ).
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Strong no to super. Zawsze to fajna pamiątka, szczególnie jak TZ jest na zdjęciu. Bo rozumiem, że on też chce??
Właśnie mąż do mnie dzwonił bo miał przerwę z zapytaniem jak mała
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, tak tak chce być na zdjęciach, jakoś nawet nie było tematu bo ja wiem że TŻ ciężko do zdjęć i miałam wątpliwości, ale dnia któregoś zapytałam czy byśmy do tej koleżanki w lipcu na brzuszkową sesję nie poszli to się od razu zgodził
![]() fajnie że mężu dzwonił ja się dziś z moim droczę, nie ma czułości
|
#1282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to nie przeszlo ![]() Pozniej mozesz wprowadzic plan dnia, znacznie ulatwia wszystko, dziecko wie czego mzoe sie spodziewac(np. po kapieli mleczko i spanie itp). Dzieki temu takze bedziesz miala wiecej czasu dla siebie ![]() za sen![]() Cytat:
)Cytat:
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra szykuję się i zaraz uciekam na spacerek.. jest tak miło, gorąco
Nie wiem czy jeszcze dziś będę
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszystkim na samej gorze sa potrzeby dziecka a potem nasze ,,widzi misie,, nie kazde dziecko da sie ulozyc,a niektore potrzebuja na to czasu
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A badalismy rozne reakcje ludzi na rozne dziwne sytuacje np porzucenie dziecka...Nie chce pisac tak na forum wszystkiego
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
O Blonde, nasunęłaś mi świetny pomysł z tymi zdjęciami w ciuszkach chrzcielnych
w sumie można to zrobić w inny dzień, i zrobić kilka zwykłych zdjęć plus ubrać maluszka w chrzcielne zawsze to pamiątka ![]() Madziu, więc miłego dnia
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i maly juz nie byl taki malutki
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Blonde, bo te ubranka na chłopaczków są świetne
Tylko mi jakoś te 5 miesiączków wypadnie na zimę to będę musiała mu jeszcze kurteczkę zafundować, albo jakieś cieplejsze poszukać, ale nie mówię tu o zdjęciach bo to w domu to nie ważne ale ogólnie o dniu chrzcin. Chyba że na jesień go ochrzcić, co prawda będzie mniejszy ale, nie trzeba go będzie ubierać aż tak...ale namieszałam :P
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, słuchać jak dziecko płacze i nie reagować, to tak, dla mnie jest niehumanitarne. I nie ważne czy to są 3 minuty czy 30 - dla tak małego dziecka to wieczność. Ono nie rozumie, że jesteś za ścianą. Dla niego Cię po prostu nie ma... Czy to nie przerażające? Tak samo nie lekceważę płaczu dorosłego. I nie chciałabym, by ktoś nie reagował na mój płacz, tylko zostawiał mnie samą w pokoju, żebym się wypłakała i zmęczyła, to pewnie mi przejdzie takie mam zdanie o tej metodzie, zwłaszcza przy kilkutygodniowych dzieciach. Ale przecież Ty nie musisz tej metody stosować, więc w czym rzecz?Emigra, napisałaś coś bardzo przykregoo, że nie jesteś gorszą matką ode mnie... Oczywiście, że nie jesteś! Nie wiem, skąd Ci to przyszło do głowy? Każda mama jest najlepszą mamą dla swojego dziecka. Ale wydaje mi się, że za dużo od Julki wymagasz... Ona jest jeszcze bardzo malutka, ma swoje potrzeby Jej układ pokarmowy i nerwowy dojrzewa i ma miliard powodów do budzenia się w nocy. Ja wiem, że te początkowe kilka/kilkanaście pierwszych tygodni (czasem więcej, czasem mniej) jest bardzo trudnych, i dla dziecka i dla rodziców. Uczycie się siebie, oswajacie. Domyślam się, że jak mała budzi się w nocy często, to jesteś zmęczona, niewyspana i sfrustrowana, ale to normalne, takie są początki macierzyństwa. Daj malutkiej jeszcze trochę czasu a sama się wyreguluje i z jedzeniem i ze spaniem. A tym czasem zaufaj jej potrzebom - śpi całą noc? Super! Budzi się? Domaga się przytulenia, mleka? To jej to daj
|
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

tylko poniedziałek i wtorek nam został, bo w lecę w środę rano

za sen