|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tanio kupiliście, czy drogo sprzedaliście? Może powinnaś przemyśleć pomysł Mandagorki? |
||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
heejj uciekam do lozka. Byla kolezanka ciasto prawie cale opedzlowane, jutro bede piekla jeszcze jedno :P
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Ja własnie wstałam i pije kawę
![]() I jak to jest z tym materacem dla dziecka musi być miękki czy może być średnio twardy. |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
piekny dzień się zapowiada, wstawać śpiochy ! Drogo sprzedaliśmy raczej "zawodowo" żadne z nas by się tym zajmować nie chciało, wbrew pozorom nie jest to takie proste, gdy się kupuje na handel.Mała mnie zaczepia od rana, pora chyba coś zjeść, a i może ja upiekę ciasto na niedzielę
|
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Melduje się z bólem gardła i chrypką . Wiedziałam,że jak mąż będzie chory to i ja załapie od niego infekcje . . Czuje się średnio.---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Zapomniałam dopisać,że moje złe samopoczucie nie przeszkodzi mi oczywiście w zrobieniu zdjęć pokoiku gdy mąż złoży łóżeczko
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
już po kawie tz robi śniadanie kocham niedzielę rano szkoda tylko że dziś pogoda się zepsuła. dziś w nocy Doznalam szoku tak Mnie zlapaly skurcze nóg od kolan po stopy że wygielo mi je palce też duży w jedną strone resztę w druga i były takie sztywne jakoś z 2 minuty! a jak ku.rw'a bolało ty nie umiem opisać! czy to normalne? skurcze ok ale żeby aż tak? ![]() dziś obiad u rodziców więc nie muszę gotowac Cytat:
tylko się cieszyć!---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, przy takich skurczach trzeba maxymalnie wygiąć stopę, szybciej ustają.
Mój tż też znowu chory, chyba już 5 raz podczas mojej ciąży, co za porażka. Także i ja się gorzej czuję, ale liczę, że ładna pogoda nie da się rozłożyć. |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja zdrowa jak ryba, wyspana, słoneczko jest, zatem specery obowiązkowe ![]() Cisteczku ja miałam takie silne skurcze jak Ty przed ciąża-wtedy duzo ćwiczyłam, uczyłam się i piłam 4 kawy dziennie i miałam zwyczajne niedobory magnezu.Identycznie mi sie wykręcalo, tylko że kilka razy dziennie, do tego doszły skurcze nawet w dłoniach, suplementacja asparaginianiu mi pomogła.Teraz sie z tym nie borykam, bo biorę asparaginain extra 3x1 od 12tc Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-04-22 o 08:54 |
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowia dla tz Cytat:
jem nalesniki i kakao
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Mój doktorek się za glowe zlapie że znowu coś
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
U mnie niestety znow niewesoło. Wczoraj znów prawie jechałam do szpitala, ale ginka potem stwierdziła, żeby spróboać przeczekać do poniedziałku na wizyte. Prawdobodobnie znów skróciła mi się szyjka przy krążku, leże tyłkiem wyżej i czekam na jutro. Strasznie się boję i proszę trzymajcie kciuki ![]() Niewiem dlaczego ja mam takiego pecha ale jak cokolwiek mi się dzieje to zawsze jest to weekend ![]() Z pozytywnych wieści to moja niuńka miała dzisiaj nad ranem czkawke, pierwszy raz ja to poczułam, fajne uczucie jak brzuszek podskakuje
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
wpadłam na chwilkę bo jedziemy do teściów na obiadek ![]() pogoda piękna słoneczko świeci miłej niedzieli Wam życzęCytat:
dużo zdrówka Asiu,i czekamy na foty![]() Cytat:
![]() ja mam wizytę w środę,jestem ciekawa jak moja szyjka bo ostatnio przez dwa wieczory miałam mega twardy brzuch. wg usg dzisiaj zaczynam 32tc
|
||
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się od rana z kuchni
Zjadłam śniadanie a teraz buszuję przy garach - robię bogracz. Zobaczymy jak mi to wyjdzie bo nigdy wcześniej nie robiłam. A potem jeśli pogoda się utrzyma to spacer i może kupię banany, bo dalej chce mi się ciasta bananowego ![]() U nas te kołyski niestety są drogie, nie ma carbootów gdzie można kupić za 5 funciaków. Ja wynalazłam na allegro, w zasadzie to na tablicy i razem z przesyłką zapłaciłam 130 zł. Jak dla mnie cena jeszcze do przyjęcia. Poszukaj na allegro, może uda Ci się coś trafić. Czasami takie rzeczy sprzedają też w komisach. Może u Ciebie w mieście jest jakiś, warto zajrzeć. Cytat:
Nie ważne, że źle się czujesz zdjęcia będą ![]() Ale póki jeszcze łóżeczko nie jest złożone to Ty leż w łóżku i odpoczywaj. Dużo zdrówka Mój małż był ostatnio chory tak dość konkretnie się rozłożył, nawet antybiotyki brał. Ciekawa jestem jakim cudem ja się od niego nie zaraziła. Nawiasem mówiąc teściowa kazała mi po domu chodzić w maseczce chirurgicznej Nie posłuchałam jej rady ![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() Jestem dobrej myśli, dacie radę |
||
|
|
|
#4217 | |||
|
Zadomowienie
|
Fajny ten albumik tym bardziej mnie denerwuje, że go nie dorwałam
![]() Cytat:
lekarz 2000 położna 1500 zzo 600 pokój 1 os- 500/doba oooo, to świetnie świadczy o tej gazecie, nie ma co, wg mnie powinna przynajmniej stracic stanowisko za takie coś ![]() Cytat:
Może powinnaś jednak odstawić kawę i uzupełnić magnez Cytat:
|
|||
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
32 tydzień poważna sprawa
jeszcze 5.... i możesz jechać na porodówke![]() Pumas tylko pogratulować takich umiejętności handlowych ![]() Malwinko będzie dobrze tylko leż i się nie stresuj prince_polo weź dolewkę kakałka ma dużo magnezu... mi jak zaczęła skakać powieka zaczęłam je intensywnie pić (oczywiście takie normalne nie rozpuszczalne) i obeszło się bez suplementacji tabletkamiAsiudowal sobie teraz duże dawki cytrynek, czosnków, soczków malinowych i innych wspomagaczy, żeby się nie rozwinęło choróbsko! no i czekam na fotki ![]() kathrinaaaaadobrze że kopie przynajmnej wiesz że wszysyto ok, moja podczas choroby była czasem za bardzo spkojona aż się martwiłam... |
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nicki86 Też Pilam takie normalne i chyba zrobię sobie drugie.
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu zo jest za darmo, sale do porodu rodzinnego od tego roku za darmo, jak rodzilam ostatnio to przy porodzie byl lekarz i polozna - za darmo, sale po porodowa mialam za darmo 4 osobowa z lazienka wiec do przezycia. Chyba tylko te 1osob sa platne, ale nie wiem ile bo uwazam ze juz bez przesady te 3 dni mozna miedzy ludzmi posiedziec ![]() Malwina - biedaku mam nadzieje ze bedzie ok. A skad wiesz ze cos sie dzieje? Jakie objawy? Mi tez zawsze w weekendy sie cos dzieje, dzieciaki tez zawsze w weekend sie rozkladaja :P wiec tak chyba juz jest. Ja tez ostatnie 3 dni spedzilam w stresie - po wycieczce na badania zaczal mi brzuch twardniec tak ze az caly zdretwialy mialam. Lykalam nospe garsciami i czekalam co bedzie. Dzis juz lepiej. Ale to denerwujace bo jeszcze tyle czasu do tego minimum bezpieczenstwa... |
|
|
|
|
#4221 | |||
|
Zadomowienie
|
Hey hey mamusie! Ale wczoraj poleniuchowaliśmy z mężem... caaaały dzień
zaraz wybieramys ię na spacer a od jutra znowu tydzień pełen obowiązków.Cytat:
W ogóle wszystkie dziewczyny, które mówiły, że mam go wziąc, macie rację!!! I dziękuję za wsparcie,tak też zrobimy! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
jestem glupikem zrobilismy z TZ spacer-4km i to tempem malo spacerowym, zaczal mnie mocno brzuch ciągnąc i nawe bolec ale juz przeszlo na szczescie
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też byliśmy na spacerze ale żółwim tempem Kisiel jem ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- mam neta później albo jutro ustawie zdjęcia naraziE mój tz siedzi na kompie mecz ogląda a ja Leze z twardym brzuchem ..
|
|
#4224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym ludzie rozne rzeczy wiedza, moga doradzic, pomoc (ostatnio np mialam krwotok porodowy i potem nie mialam sily palcem ruszyc i dziewczyny z pokoju mi duzo pomagaly, byly bardzo sympatyczne) , a na pielegniary raczej liczyc nie nalezy zbyt, i jesli sie cos dzieje zawsze ktos moze wezwac pomoc. Balabym sie sama zostac---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ciagle ci twardnieje? robisz cos z tym? mi twradnieje mimo ze leze i sie martwie. nie jest to czesto ale i tak stresuje |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WIęc licze na towarzystwo TŻ.
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli twardy jest to znaczy że co? we wtorek Ide do GINA więc mu powiem chciała bym by mi zrobił usg szyjki. wrazie wu. będę mu marudzic może zrobi
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie juz brzuch nie twardnieje tak często - ciekawe, co się zmieniło, skoro dalej łykam 6 tabletek magnezu (albo mniej), ruszam się tyle co poprzednio itd. Jedynie moje nastawienie się zmieniło, nie panikuję bez potrzeby.
|
|
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
mi wyraznie sie tak napina jak skurcz lydki np. Zwykle zadko przekracza 10x na dzien ale potrafi tak ze 7x pod rzad sie napiac rano, potem caly dzien nic i wieczorem kolejna seria. tez biore aspar., nospe jak za czesto twardnieje, lute i magnez dodatkowy. Dla mnie to stres bo mi grozi przedczesny porod i generalnie nie powinnam pozwalac na takie rzeczy. No ale nie wiem-moze do jakiegos stopnia to normalne...i nieszkodliwe?
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas tak ładnie,słoneczko świeci a ja siedzę sama w domu mąż pojechał na ryby![]() no nic,obejrze sobie Gotowe na wszystko a później pójdę na jakiś spacerek...sama mi brzuch twardnieje ok 7 razy dziennie ale tak po minucie puszcza, więc myślę że skoro nie boli to tylko są te skurcze przepowiadające ciekawe jak Lince weekend minął
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co powie GIN no i ja nie wiem co to wsumie znaczy jak jest brzuch taki twardy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

W ciągu 2 tygodni sprzedaliśmy 2 auta i w końcu możemy kupić jedno rodzinne 
Może powinniście zająć się handlem samochodami? Dobrze Wam to wychodzi
i chrypką

dużo zdrówka Asiu,i czekamy na foty

Nie posłuchałam jej rady 

poza tym ludzie rozne rzeczy wiedza, moga doradzic, pomoc (ostatnio np mialam krwotok porodowy i potem nie mialam sily palcem ruszyc i dziewczyny z pokoju mi duzo pomagaly, byly bardzo sympatyczne) , a na pielegniary raczej liczyc nie nalezy zbyt, i jesli sie cos dzieje zawsze ktos moze wezwac pomoc. Balabym sie sama zostac