Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 14:37   #4261
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mam to wszystko w arkuszu. Nie mamy jeszcze materacyka, wózka i wanienki - ale wiem, ile kosztują, więc doliczyłam. Tak dziewczyny mówiły, że ok 3 tyś. wychodzi.

Myślę, że to fajna sprawa, ale noworodek powinien leżeć na płaskim raczej - więc to dopiero później (choć wiem, że ludzie kładą od pierwszych chwil malca).
3.000 to moim zdaniem sporo, zalezy jak wozek sie kupuje, bo u nas wozek+materac + wanienka to 1700zł

to ze na plaskim to tak, aczkolwiek na krótko mysle ze mozna dziecko malutkie w to wkaldać

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
aha taki z hustawka, u nas chyba jest tansza taka przyjemnosc
http://allegro.pl/fisher-price-husta...276400356.html
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:45   #4262
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zżarłam obiad a na deser miałam ciasto bananowe Rzeczywiście jest pyszne i bardzo łatwo się robi. Dałam 6 bananów - mój małż poszedł po banany, a że były niezbyt duże to przytomnie wziął 6 Dzisiaj jest pyszne, to co dopiero jutro Haniu dziękuję za przepis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ciacho.jpg (61,9 KB, 13 załadowań)

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:46   #4263
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zżarłam obiad a na deser miałam ciasto bananowe Rzeczywiście jest pyszne i bardzo łatwo się robi. Dałam 6 bananów - mój małż poszedł po banany, a że były niezbyt duże to przytomnie wziął 6 Dzisiaj jest pyszne, to co dopiero jutro Haniu dziękuję za przepis
kurcze moze wyprobuje za tydzien je zrobic
Stary 2012-04-22, 14:47   #4264
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
3.000 to moim zdaniem sporo, zalezy jak wozek sie kupuje, bo u nas wozek+materac + wanienka to 1700zł
Wózek 1485zł, wanienka ze 30 i materac pewnie 300 - tż się jeszcze namyśla. Przy czym kupiliśmy zaledwie kilka sztuk nowych ciuszków - reszta z ciucholandu za grosze.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:49   #4265
natee
Zakorzenienie

witam niedzielne, po obiadku

phdwao jeśli chodzi o leżaczki my juz taki podobny mamy, nasi znajomi wszyscy takich uzywaja i sobie bardzo chwalą , można kłaść w nie nawet maleństwa od pierwszych dni.

dziś wyjęłam jeansy sprzed ciąży i o dziwo w nie wlazłam może dlatego, ze brzuch poszedł do góry i mogłam sie spokojnie zapiąć pod brzuchem.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:53   #4266
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
A my zapomnieliśmy dokupić banany. Mamy 3 duże, ale to raczej za mało. Chyba później pójdziemy dokupić i w końcu też będę raczyć się ciachem bananowym.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dziś wyjęłam jeansy sprzed ciąży i o dziwo w nie wlazłam może dlatego, ze brzuch poszedł do góry i mogłam sie spokojnie zapiąć pod brzuchem.
Ale masz fajnie. Ja nawet nie próbuję, bo sobie tylko humor popsuję.
Jakiś czas temu śniło mi się, że wlazłam w moje najbardziej obcisłe dżinsy i nawet się zapięłam, z tym brzucholkiem, jaki mam teraz, a nawet miałam trochę luzu.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:55   #4267
depoison
Zadomowienie

Leżaczek mam zamiar kupić, cały czas chciałam ten http://www.toysrus.de/product/index....ductId=7132001 , ale jakaś taka dziwna obawa mnie dopadła, jak on będzie wyglądał, jak mi się na nim nasz czarny kot walnie i połowę włosów rozsieje...
Muszę dokładnie sprawdzić, jak wygląda kwestia usuwaniu sierści z tego materiału

A kasy, która poszła na wyprawkę, nie liczyłam, ale chyba faktycznie zaraz spróbuję z grubsza przekalkulować. Ciekawe

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:55   #4268
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Drogo sprzedaliśmy raczej "zawodowo" żadne z nas by się tym zajmować nie chciało, wbrew pozorom nie jest to takie proste, gdy się kupuje na handel.

Mała mnie zaczepia od rana, pora chyba coś zjeść, a i może ja upiekę ciasto na niedzielę
Wiem i ja też nie chciałabym zajmować się tym zawodowo.
Jak się wczoraj tyle naczytałam o tym cieście babanowym, to może też w końcu upiekę.

Katharina, Asia - natychmiast proszę wyzdrowieć!
Ciastek - takie skurcze zdarzały mi się przed ciążą, ale niezbyt często. Też brałam wtedy magnez. Wygiąć stopę w takim momencie było trudno i chyba masowałam.
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
U mnie niestety znow niewesoło. Wczoraj znów prawie jechałam do szpitala, ale ginka potem stwierdziła, żeby spróboać przeczekać do poniedziałku na wizyte. Prawdobodobnie znów skróciła mi się szyjka przy krążku, leże tyłkiem wyżej i czekam na jutro. Strasznie się boję i proszę trzymajcie kciuki(...)Z pozytywnych wieści to moja niuńka miała dzisiaj nad ranem czkawke, pierwszy raz ja to poczułam, fajne uczucie jak brzuszek podskakuje
Skąd taki wniosek?
Skoro tak Ci zaleciła, to leż i czekaj do poniedziałku.
Nie chciałabym mieć czkawki i mam nadzieję, że to, co czasem czułam było kopniakami, nie czkawką, chociaż pewna nie jestem, bo to było jak regularne kopniaki co kilka sekund. Ostatnio tego nie czuję, a wierci się często.

Zarówno w nocy, jak i po przebudzeniu miałam napięty brzuch i też nie wiem, co mam robić. Teraz jest lepiej, ale ile można leżeć "na wszelki wypadek"? Mój gin wróci dopiero za dwa tygodnie, a o osobach zastępujących go pisałam już wcześniej.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
1. ja mam wizytę w środę,jestem ciekawa jak moja szyjka bo ostatnio przez dwa wieczory miałam mega twardy brzuch.
2. wg usg dzisiaj zaczynam 32tc
Ad. 1 Napisz po wizycie. Może to jednak zwykły objaw ciążowy?
Ad. 2 Gratuluję. Ja wg USG zaczęłam jestem w 30, ale . Do czasu przygotowania pokoju wolę liczyć czas wg OM.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
1. Nieciekawie rzecywiście, ale często o popularnch szpitalach tak naciągąją, parę dni temu wklejałam cennik z najpopularniejszego szpitala położniczego w Wawie (publiczny, nie prywatny) i tam też się płaci za każdą pierdółkę a ceny jeszcze wyższe niż u Ciebie
lekarz 2000
położna 1500
zzo 600
pokój 1 os- 500/doba

2. Przed ciążą bardzo często tak miałam, teraz nie piję napoi energetycznych i okazjonalnie łykam magnez i już się to nie zdarza.
Może powinnaś jednak odstawić kawę i uzupełnić magnez
Ad. 1 Ceny z kosmosu, ale skoro ich nie obniżyli, to znaczy, że są chętne.

Ad. 2 Z większą dawką magnezu się zgadzam, ale kawy to Prince raczej nie odstawi i ja to rozumiem.

Anna - ale to są ceny za salę jednoosobową już po porodzie! W niektórych szpitalach możesz mieć np. dwie-trzy inne osoby w sali, ale odwiedziny poza nią, więc względny spokój, a w innych zgodę na odwiedziny, przez którą wykończą Cię goście jednej. No i jak wtedy karmić? Co chwilę kogoś wypraszać? Sama nie wiem, co robić.

Inne mamy pewnie będą zajęte maluszkami i nie sądzę, żeby mi ich obecność przeszkadzała, bo z maluszkami obok chyba nie będą trajkotać bez przerwy? Może powinnam wybrać szpital z odwiedzinami poza salą?

Pamiętam, że ok. 4:30 jeszcze nie spałam i znowu rano musiałam odespać do 10-11. KarolinaPW - pisałam, że nie palę się do zmniejszania dawki Euth, ale w nocy zaczęłam się zastanawiać, czy parę męczących objawów, które uznałam za ciążowe nie wynika z wysokiego fT4. Zobaczymy, co jutro powie endo.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:00   #4269
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mandragorrka ja tez dzisiaj dalam 6 bananow :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:00   #4270
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się że i Wam smakuje

Jutro znów je piekę, bo we wtorek ok. południa przychodzi do mnie koleżanka działająca w grupie pomocy mamom karmiącym piersią
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:04   #4271
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ja za 10 minut wyciagam z piekarnika :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:05   #4272
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Z tego co się orientowałam to u nas w sali ojciec może zostac przez cały czas WIęc licze na towarzystwo TŻ.
Mój małż to zapowiedział, że jak mu się urodzi córcia to on będzie świętować

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciekawe jak Lince weekend minął
Ah też o tym myślałam Szczęściara byczy się nad morzem. Pewnie dobrze wypoczywa

Cytat:
U nas nie płaci się za jednoosobową
Rewelacja, tylko pewno ciężko się załapać na taką salę jeśli są za free

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Jak jakaś babka będzie w nocy ostro chrapać albo do kogoś w kółko będą przyłazić i całymi dniami siedzieć obcy ludzie, to zmienisz zdanie
Na razie podchodzę do tego optymistycznie i liczę, że chrapiąca współlokatorka mnie ominie Zresztą u nas w szpitalu są sale dwuosobowe. Nie słyszałam, żeby były większe i liczę, że to prawda

Cytat:
chcialabym dla dzidziusia taki leżaczek http://allegro.pl/fisher-price-3w1-b...260966484.html

planujecie cos takiego kupic?
My planujemy Bardzo fajne są takie leżaczki i praktyczne. Z tym, że nie kupimy go od razu. Dopiero jak Amelka będzie miała kilka miesięcy.

Cytat:
3.000 to moim zdaniem sporo, zalezy jak wozek sie kupuje, bo u nas wozek+materac + wanienka to 1700złl
A jaki wózek kupujecie?

Stary 2012-04-22, 15:10   #4273
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek 1485zł, wanienka ze 30 i materac pewnie 300 - tż się jeszcze namyśla. Przy czym kupiliśmy zaledwie kilka sztuk nowych ciuszków - reszta z ciucholandu za grosze.
no to podobnie jak u nas, tyle ze materac mamy za 100zł a ciuszki wole nie liczyc, bo wszytsko nowe kupuję
Stary 2012-04-22, 15:11   #4274
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

phdwao my mamy taką http://www.youkids.pl/hustawka-lezac...r-price-r2482/
fajna jest bo aż do 18kg i można wypinać ze stelaża huśtawki i robi się wtedy bujaczek, kilka moich znajomych ma i bardzo sobie chwalą
a wiecie co robi furorę na odchowalni mamuś I-II? taki konik fp http://allegro.pl/fisher-price-konik...266777956.html na większość tamtych maluchów działa świetnie jako usypiacz i na ich wątku został nazwany magicznym KUNIEM
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:16   #4275
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao jeśli chodzi o leżaczki my juz taki podobny mamy, nasi znajomi wszyscy takich uzywaja i sobie bardzo chwalą , można kłaść w nie nawet maleństwa od pierwszych dni.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Leżaczek mam zamiar kupić, cały czas chciałam ten http://www.toysrus.de/product/index....ductId=7132001 , ale jakaś taka dziwna obawa mnie dopadła, jak on będzie wyglądał, jak mi się na nim nasz czarny kot walnie i połowę włosów rozsieje...
Muszę dokładnie sprawdzić, jak wygląda kwestia usuwaniu sierści z tego materiału
sliczny cos czuję, że koty będa tam częściej sie uwalać niż dzidziusie
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Pamiętam, że ok. 4:30 jeszcze nie spałam i znowu rano musiałam odespać do 10-11. KarolinaPW - pisałam, że nie palę się do zmniejszania dawki Euth, ale w nocy zaczęłam się zastanawiać, czy parę męczących objawów, które uznałam za ciążowe nie wynika z wysokiego fT4. Zobaczymy, co jutro powie endo.
Maciejak a jakie masz objawy?
Cytat:
My planujemy Bardzo fajne są takie leżaczki i praktyczne. Z tym, że nie kupimy go od razu. Dopiero jak Amelka będzie miała kilka miesięcy.

A jaki wózek kupujecie?
Aha, ja nie wiem czy wytrzymam zeby kupowac po urodzeniu bo po urodzneiu moge nawet podpowiedziec chrzestnym

Kupujemy jedo fyn 4 ds, jutro odbieramy brykę synka

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
phdwao my mamy taką http://www.youkids.pl/hustawka-lezac...r-price-r2482/
fajna jest bo aż do 18kg i można wypinać ze stelaża huśtawki i robi się wtedy bujaczek, kilka moich znajomych ma i bardzo sobie chwalą
a wiecie co robi furorę na odchowalni mamuś I-II? taki konik fp http://allegro.pl/fisher-price-konik...266777956.html na większość tamtych maluchów działa świetnie jako usypiacz i na ich wątku został nazwany magicznym KUNIEM
oo tez fajna sprawa
Stary 2012-04-22, 15:18   #4276
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Podliczyłam wyprawkę bez kosmetyków (zostaną zakupione przy okazji w Rossmannie). Wyszło nas to zatem 3361,57zł
Cytat:
Mam to wszystko w arkuszu. Nie mamy jeszcze materacyka, wózka i wanienki - ale wiem, ile kosztują, więc doliczyłam. Tak dziewczyny mówiły, że ok 3 tyś. wychodzi.
Straszna suma, ale i tak gdzieś słyszałam o 5 tys.
Ja mam sporo ubranek dla większych niemowląt, a jak już się zabiorę za podsumowania, to powinnam uwzględnić tylko te do 3 (mało, ale raczej nowe), max. 6 miesięcy.
Cytat:
Zainspirowałyście mnie.
Przymierzyłam swoje i co prawda zapięłam bez problemu, ale wolę spodnie ciut luźniejsze, a te na siedząco bardzo by mnie (a właściwie dzidzię) męczyły. Gdybym miała te biodrówki o rozmiar większe i do tego pas ciążowy, to faktycznie byłoby ok.
Stary 2012-04-22, 15:23   #4277
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, ja nie wiem czy wytrzymam zeby kupowac po urodzeniu bo po urodzneiu moge nawet podpowiedziec chrzestnym

Kupujemy jedo fyn 4 ds, jutro odbieramy brykę synka
Ja poczekam, aż mała będzie na świecie. Zresztą rzeczywiście chrzestnym można podpowiedzieć
Teraz sobie przypominam, że już się chwaliłaś jaki kupujecie wózek. Oglądałam go na necie i bardzo mi się spodobał.

Stary 2012-04-22, 15:24   #4278
Ando
Rozeznanie

Cytat:
mysle żeby kupic synkowi, a czy juz od urodzenia mozna klaść w nim dziecko?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

nie wyswietla sie link
czemu nie
byle w miare plaski byl
i z pol roku posluzy

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:25   #4279
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jejku muszę się iść zdrzemnąć. Masakra, ostatnio prawie codziennie robię sobie popołudniowe drzemki

Stary 2012-04-22, 15:28   #4280
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Jejku muszę się iść zdrzemnąć. Masakra, ostatnio prawie codziennie robię sobie popołudniowe drzemki
Ja tak samo..w tym tygodniu chyba z 3 razy po południu spałam

A ja wróciłam z meczu koszykówki kobiet i małego spacerku zaraz idziemy do teściowej na urodziny I kolejny dzień minie

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

W ogóle wczoraj u męża byli koledzy na meczu...i z mojego sprzątania niewiele zostało widoczne jutro znowu odkurzanie i mycie podłogi. I jeszcze kibel olali, a tego nie znoszę najbardziej
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:32   #4281
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
myślisz że to przez kawe? ja pije tylko 1 słaba dziennie.. inaczej łeb mi pęka , nie pije jej z kaprysu tylko by uniknąć boli.
Tak mi się wydaje, jak nie jesteś w stanie odstawić kawy to może magnezu więcej bierz
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Witam w 31 tygodniu (jeszcze tydzień i zaczynam 8 miesiąc? Obłęd )
Gratulacje , lecisz jak burza
Cytat:
Podliczyłam wyprawkę bez kosmetyków (zostaną zakupione przy okazji w Rossmannie). Wyszło nas to zatem 3361,57zł
Dużo rzeczywiście ale jak się wózek odliczy to odchodzi prawie połowa
Cytat:
chcialabym dla dzidziusia taki leżaczek http://allegro.pl/fisher-price-3w1-b...260966484.html

planujecie cos takiego kupic?
Tak tylko bym chciała jakiś prostszy model bez wibracji, nie przekonue mnie to, więc nie chcę płacić z coś moim zdaniem zbędnego
Cytat:
Szczęściara
jedyne sprzed ciąży w które wlazły moje udziska to szerokie boyfriendy, niestety już się nie zapięłam
Cytat:
1. Ceny z kosmosu, ale skoro ich nie obniżyli, to znaczy, że są chętne.
2. Pamiętam, że ok. 4:30 jeszcze nie spałam i znowu rano musiałam odespać do 10-11. KarolinaPW - pisałam, że nie palę się do zmniejszania dawki Euth, ale w nocy zaczęłam się zastanawiać, czy parę męczących objawów, które uznałam za ciążowe nie wynika z wysokiego fT4. Zobaczymy, co jutro powie endo.
Ad1. Myślę, że chętnych na bank nie brakuje, zwłaszcza że krążą o nim opinie, że odsyłają pacjentki z braku miejsc. Poza tym w tym szpitalu rodzą celebrytki i pracuje tam słynna położna gwiazd Jeanette Kalyta
Ad2. To kciuki za wizytę, daj znać co powie.
A jaką dawkę euth.teraz przyjmujesz? Ja na razie jeszcze tą większą bo nigdzie nie mają 137 i muszę czekać na sprowadzenie , dolegliwości nie mam poza kłopotami ze snem, może to też od większego ft4
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:35   #4282
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poczekam, aż mała będzie na świecie. Zresztą rzeczywiście chrzestnym można podpowiedzieć
Teraz sobie przypominam, że już się chwaliłaś jaki kupujecie wózek. Oglądałam go na necie i bardzo mi się spodobał.
oo to sie cieszę
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
czemu nie
byle w miare plaski byl
i z pol roku posluzy
aha, czyli lepiej miec wczesniej, zeby sluzyl dluzej
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

W ogóle wczoraj u męża byli koledzy na meczu...i z mojego sprzątania niewiele zostało widoczne jutro znowu odkurzanie i mycie podłogi. I jeszcze kibel olali, a tego nie znoszę najbardziej
wrr niech sam sprząta

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Tak tylko bym chciała jakiś prostszy model bez wibracji, nie przekonue mnie to, więc nie chcę płacić z coś moim zdaniem zbędnego
aaha
Stary 2012-04-22, 15:39   #4283
Ando
Rozeznanie

Cytat:
uf, a juz myslalam ze sie tak rozleniwilam, bo tez bym wciaz spala

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
aha, czyli lepiej miec wczesniej, zeby sluzyl dluzej
ja planuje glownie takie cos uzywac na pocztku - latwo wtedy w kazdym pokoju polozyc i miec dziecko pod reka

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

depoison - gratki to juz rzut kamieniem

ide cos zjesc i sie chyba rzeczywiscie drzemne
mlody mi dzis tak sie dziwnie przewraca i to gigla po flakach, ble

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-04-22 o 15:41
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:42   #4284
Norniczka
Rozeznanie

Witam Mamuśki.
Ja dzisiaj leniuchuje, mąż i lokatorzy wybyli na cały dzień więc mam spokój. Planuję się pomalować i mam zamiar podejść do sklepu z zabawkami, gdzie są też akcesoria dla dzieci, może będzie coś na promocji.
Kto wie jak zmusić męża do słuchania żony ?? Ja jeszcze tej sztuki nie opanowałam mimo 8 lat razem a prawie 3 jako małżeństwo... Kurczę czuję że dzisiaj znowu bede płakać , musze być dzielna, albo nauczyć się olewać wszystko i mieć w nosie.
Kurcze, zaraz bedzie nastepny wątek a ja w tym bardzo mało się udzielałam przez tą moją pracę. Narobiłyscie mi smaka ciastem bananowym, zaraz spisze składniki i kupię co potrzeba.
Haniu czy soda jest konieczna do tego ciasta?? Nie wiem czy tutaj dostanę.
Stary 2012-04-22, 15:43   #4285
depoison
Zadomowienie

Cytat:
o, to ciekawe
tylko czemu ten konik taki... no, brzydki po prostu, jak na mój gust

Anyway - też postanowiłam sprawdzić, ile dotychczas uprzejma byłam wydać i wyszło mi jakieś 780€.
Z tym że liczyłam z grubsza, nie co do centa, np - kocyki - 30€ (podczas gdy naprawdę 27,90€), otulacz+śpiworki - 30€ (w rzeczywistości dokładnie 33,50€) itd.
Nie jestem w stanie stwierdzić, ile wydałam na ubranka, więc wbiłam optymistyczną kwotę 200€.

Zważywszy, że jeszcze fotelika nie mamy, wanienki, kosmetyków ani drobiazgów w rodzaju podkładów czy aspiratora nie mamy, bujaczka, przewijaka ani śmietnika na pieluszki też nie mamy a matę, karuzelkę, łożeczko i materac dostaliśmy - to jakoś, cholera, sporawo

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:49   #4286
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejak a jakie masz objawy?
Duszności, tętno rzędu 90 z wrażeniem drżenia wewnątrz, a dzisiaj w nocy takie uczucie podkręcenia, jak po zbyt mocnej kawie (a piłam 15 godzin wcześniej) i niemożność zaśnięcia po 4 nad ranem - stąd takie myśli. Równocześnie jestem wiecznie zmęczona, więc to na pewno nie "przypływ energii". Poza tym zdecydowanie częściej jest mi za ciepło, niż za zimno, co w moim wypadku jest co najmniej dziwne.
Można jednak uznać, że przyspieszone tętno i uczucie ciepła wynikają ze zwiększonego przepływu krwi, bo w końcu moja kruszynka ma jej coraz więcej i potrzebuje więcej tlenu, więc nie martwię się tym wszystkim, tylko nie będę protestować przeciwko obniżeniu dawki Euth, jeśli endo (na podstawie wyników) uzna to za stosowne.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Haniu czy soda jest konieczna do tego ciasta?? Nie wiem czy tutaj dostanę.
Soda to tańszy odpowiednik proszku do pieczenia. Na pewno dostaniesz.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-22 o 15:45
Stary 2012-04-22, 15:49   #4287
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ja planuje glownie takie cos uzywac na pocztku - latwo wtedy w kazdym pokoju polozyc i miec dziecko pod reka
dokałdnie
Cytat:
Duszności, tętno rzędu 90 z wrażeniem drżenia wewnątrz, a dzisiaj w nocy takie uczucie podkręcenia, jak po zbyt mocnej kawie (a piłam 15 godzin wcześniej) i niemożność zaśnięcia po 4 nad ranem - stąd takie myśli. Równocześnie jestem wiecznie zmęczona, więc to na pewno nie "przypływ energii". Poza tym zdecydowanie częściej jest mi za ciepło, niż za zimno, co w moim wypadku jest co najmniej dziwne.
Można jednak uznać, że przyspieszone tętno i uczucie ciepła wynikają ze zwiększonego przepływu krwi, bo w końcu moja kruszynka ma jej coraz więcej i potrzebuje więcej tlenu, więc nie martwię się tym wszystkim, tylko nie będę protestować przeciwko obniżeniu dawki Euth, jeśli endo (na podstawie wyników) uzna to za stosowne.
Faktycznie sa to powody do niepokoju Endo pewnie znajdzie przyczynę

Ja badałam tarczycę 3 tyg. temu i ft4 mam dokladnie w połowie wartości referencyjnych, a TSH troszke ponizej polowy Także na razie zapewne sie to nie zmieniło w ciągu tych 3 tygodni
Stary 2012-04-22, 15:52   #4288
Norniczka
Rozeznanie

Hani nie ma teraz na wątku. To nic, mam proszek do pieczenia, dam zamiast sody, może też mi wyjdzie
Stary 2012-04-22, 15:55   #4289
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ad2. To kciuki za wizytę, daj znać co powie.
A jaką dawkę euth.teraz przyjmujesz? Ja na razie jeszcze tą większą bo nigdzie nie mają 137 i muszę czekać na sprowadzenie , dolegliwości nie mam poza kłopotami ze snem, może to też od większego ft4
Mniejszą niż Ty, bo 100, a w weekendy 125. Dzisiaj też wzięłam 100 i jeśli mi nie zmniejszy, to "weekendowe" 125 wezmę pojutrze, żeby tylko suma się zgadzała.
Stary 2012-04-22, 15:55   #4290
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Soda to tańszy odpowiednik proszku do pieczenia. Na pewno dostaniesz.
właśnie doczytałam
To ja lece, może mi się humor poprawi jak kupie jakąś duperelkę dla mojej Amelci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości