|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
![]() to ze na plaskim to tak, aczkolwiek na krótko mysle ze mozna dziecko malutkie w to wkaldać ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...276400356.html |
||
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Zżarłam obiad a na deser miałam ciasto bananowe
Rzeczywiście jest pyszne i bardzo łatwo się robi. Dałam 6 bananów - mój małż poszedł po banany, a że były niezbyt duże to przytomnie wziął 6 Dzisiaj jest pyszne, to co dopiero jutro Haniu dziękuję za przepis |
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Wózek 1485zł, wanienka ze 30 i materac pewnie 300 - tż się jeszcze namyśla. Przy czym kupiliśmy zaledwie kilka sztuk nowych ciuszków - reszta z ciucholandu za grosze.
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielne, po obiadku
![]() phdwao jeśli chodzi o leżaczki my juz taki podobny mamy, nasi znajomi wszyscy takich uzywaja i sobie bardzo chwalą dziś wyjęłam jeansy sprzed ciąży i o dziwo w nie wlazłam może dlatego, ze brzuch poszedł do góry i mogłam sie spokojnie zapiąć pod brzuchem.
|
|
|
|
#4266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
.Jakiś czas temu śniło mi się, że wlazłam w moje najbardziej obcisłe dżinsy i nawet się zapięłam, z tym brzucholkiem, jaki mam teraz, a nawet miałam trochę luzu. |
||
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Leżaczek mam zamiar kupić, cały czas chciałam ten http://www.toysrus.de/product/index....ductId=7132001 , ale jakaś taka dziwna obawa mnie dopadła, jak on będzie wyglądał, jak mi się na nim nasz czarny kot walnie i połowę włosów rozsieje...
Muszę dokładnie sprawdzić, jak wygląda kwestia usuwaniu sierści z tego materiału ![]() A kasy, która poszła na wyprawkę, nie liczyłam, ale chyba faktycznie zaraz spróbuję z grubsza przekalkulować. Ciekawe
|
|
|
|
#4268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się wczoraj tyle naczytałam o tym cieście babanowym, to może też w końcu upiekę. Katharina, Asia - natychmiast proszę wyzdrowieć! ![]() Ciastek - takie skurcze zdarzały mi się przed ciążą, ale niezbyt często. Też brałam wtedy magnez. Wygiąć stopę w takim momencie było trudno i chyba masowałam. Cytat:
Skoro tak Ci zaleciła, to leż i czekaj do poniedziałku. Nie chciałabym mieć czkawki i mam nadzieję, że to, co czasem czułam było kopniakami, nie czkawką, chociaż pewna nie jestem, bo to było jak regularne kopniaki co kilka sekund. Ostatnio tego nie czuję, a wierci się często. Zarówno w nocy, jak i po przebudzeniu miałam napięty brzuch i też nie wiem, co mam robić. Teraz jest lepiej, ale ile można leżeć "na wszelki wypadek"? Mój gin wróci dopiero za dwa tygodnie, a o osobach zastępujących go pisałam już wcześniej. Cytat:
Ad. 2 Gratuluję. Ja wg USG zaczęłam jestem w 30, ale . Do czasu przygotowania pokoju wolę liczyć czas wg OM. ![]() Cytat:
ale skoro ich nie obniżyli, to znaczy, że są chętne. Ad. 2 Z większą dawką magnezu się zgadzam, ale kawy to Prince raczej nie odstawi Anna - ale to są ceny za salę jednoosobową już po porodzie! W niektórych szpitalach możesz mieć np. dwie-trzy inne osoby w sali, ale odwiedziny poza nią, więc względny spokój, a w innych zgodę na odwiedziny, przez którą wykończą Cię goście jednej. No i jak wtedy karmić? Co chwilę kogoś wypraszać? Sama nie wiem, co robić. Inne mamy pewnie będą zajęte maluszkami i nie sądzę, żeby mi ich obecność przeszkadzała, bo z maluszkami obok chyba nie będą trajkotać bez przerwy? Może powinnam wybrać szpital z odwiedzinami poza salą? Pamiętam, że ok. 4:30 jeszcze nie spałam i znowu rano musiałam odespać do 10-11. |
||||
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro znów je piekę, bo we wtorek ok. południa przychodzi do mnie koleżanka działająca w grupie pomocy mamom karmiącym piersią
|
|
|
|
|
#4272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ah też o tym myślałam Szczęściara byczy się nad morzem. Pewnie dobrze wypoczywa Rewelacja, tylko pewno ciężko się załapać na taką salę jeśli są za free Cytat:
Zresztą u nas w szpitalu są sale dwuosobowe. Nie słyszałam, żeby były większe i liczę, że to prawda Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo wszytsko nowe kupuję
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwao my mamy taką http://www.youkids.pl/hustawka-lezac...r-price-r2482/
fajna jest bo aż do 18kg i można wypinać ze stelaża huśtawki i robi się wtedy bujaczek, kilka moich znajomych ma i bardzo sobie chwalą a wiecie co robi furorę na odchowalni mamuś I-II? taki konik fp http://allegro.pl/fisher-price-konik...266777956.html na większość tamtych maluchów działa świetnie jako usypiacz i na ich wątku został nazwany magicznym KUNIEM
|
|
|
|
#4275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
bo po urodzneiu moge nawet podpowiedziec chrzestnym![]() Kupujemy jedo fyn 4 ds, jutro odbieramy brykę synka ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam sporo ubranek dla większych niemowląt, a jak już się zabiorę za podsumowania, to powinnam uwzględnić tylko te do 3 (mało, ale raczej nowe), max. 6 miesięcy. Cytat:
Przymierzyłam swoje i co prawda zapięłam bez problemu, ale wolę spodnie ciut luźniejsze, a te na siedząco bardzo by mnie (a właściwie dzidzię) męczyły. Gdybym miała te biodrówki o rozmiar większe i do tego pas ciążowy, to faktycznie byłoby ok. |
|||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz sobie przypominam, że już się chwaliłaś jaki kupujecie wózek. Oglądałam go na necie i bardzo mi się spodobał. |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byle w miare plaski byl i z pol roku posluzy |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku muszę się iść zdrzemnąć. Masakra, ostatnio prawie codziennie robię sobie popołudniowe drzemki
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja wróciłam z meczu koszykówki kobiet i małego spacerku zaraz idziemy do teściowej na urodziny I kolejny dzień minie![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- W ogóle wczoraj u męża byli koledzy na meczu...i z mojego sprzątania niewiele zostało widoczne jutro znowu odkurzanie i mycie podłogi. I jeszcze kibel olali, a tego nie znoszę najbardziej![]()
|
|
|
|
|
#4281 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, lecisz jak burza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jedyne sprzed ciąży w które wlazły moje udziska to szerokie boyfriendy, niestety już się nie zapięłam ![]() Cytat:
Ad2. To kciuki za wizytę , daj znać co powie. A jaką dawkę euth.teraz przyjmujesz? Ja na razie jeszcze tą większą bo nigdzie nie mają 137 i muszę czekać na sprowadzenie , dolegliwości nie mam poza kłopotami ze snem, może to też od większego ft4
|
||||||
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, czyli lepiej miec wczesniej, zeby sluzyl dluzej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- ja planuje glownie takie cos uzywac na pocztku - latwo wtedy w kazdym pokoju polozyc i miec dziecko pod reka ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- depoison - gratki to juz rzut kamieniemide cos zjesc i sie chyba rzeczywiscie drzemne mlody mi dzis tak sie dziwnie przewraca i to gigla po flakach, ble
Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-04-22 o 15:41 |
|
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki.
Ja dzisiaj leniuchuje, mąż i lokatorzy wybyli na cały dzień więc mam spokój. Planuję się pomalować i mam zamiar podejść do sklepu z zabawkami, gdzie są też akcesoria dla dzieci, może będzie coś na promocji. Kto wie jak zmusić męża do słuchania żony ?? Ja jeszcze tej sztuki nie opanowałam mimo 8 lat razem a prawie 3 jako małżeństwo... Kurczę czuję że dzisiaj znowu bede płakać , musze być dzielna, albo nauczyć się olewać wszystko i mieć w nosie. Kurcze, zaraz bedzie nastepny wątek a ja w tym bardzo mało się udzielałam przez tą moją pracę. Narobiłyscie mi smaka ciastem bananowym, zaraz spisze składniki i kupię co potrzeba. Haniu czy soda jest konieczna do tego ciasta?? Nie wiem czy tutaj dostanę.
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko czemu ten konik taki... no, brzydki po prostu, jak na mój gust ![]() Anyway - też postanowiłam sprawdzić, ile dotychczas uprzejma byłam wydać i wyszło mi jakieś 780€. Z tym że liczyłam z grubsza, nie co do centa, np - kocyki - 30€ (podczas gdy naprawdę 27,90€), otulacz+śpiworki - 30€ (w rzeczywistości dokładnie 33,50€) itd. Nie jestem w stanie stwierdzić, ile wydałam na ubranka, więc wbiłam optymistyczną kwotę 200€. Zważywszy, że jeszcze fotelika nie mamy, wanienki, kosmetyków ani drobiazgów w rodzaju podkładów czy aspiratora nie mamy, bujaczka, przewijaka ani śmietnika na pieluszki też nie mamy a matę, karuzelkę, łożeczko i materac dostaliśmy - to jakoś, cholera, sporawo
|
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Duszności, tętno rzędu 90 z wrażeniem drżenia wewnątrz, a dzisiaj w nocy takie uczucie podkręcenia, jak po zbyt mocnej kawie (a piłam 15 godzin wcześniej) i niemożność zaśnięcia po 4 nad ranem - stąd takie myśli. Równocześnie jestem wiecznie zmęczona, więc to na pewno nie "przypływ energii".
Można jednak uznać, że przyspieszone tętno i uczucie ciepła wynikają ze zwiększonego przepływu krwi, bo w końcu moja kruszynka ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-22 o 15:45 |
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja badałam tarczycę 3 tyg. temu i ft4 mam dokladnie w połowie wartości referencyjnych, a TSH troszke ponizej polowy |
||
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Hani nie ma teraz na wątku. To nic, mam proszek do pieczenia, dam zamiast sody, może też mi wyjdzie
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Mniejszą niż Ty, bo 100, a w weekendy 125. Dzisiaj też wzięłam 100 i jeśli mi nie zmniejszy, to "weekendowe" 125 wezmę pojutrze, żeby tylko suma się zgadzała.
|
|
|
|
#4290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ja lece, może mi się humor poprawi jak kupie jakąś duperelkę dla mojej Amelci.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Rzeczywiście jest pyszne i bardzo łatwo się robi. Dałam 6 bananów - mój małż poszedł po banany, a że były niezbyt duże to przytomnie wziął 6
Dzisiaj jest pyszne, to co dopiero jutro
Haniu dziękuję za przepis

może dlatego, ze brzuch poszedł do góry i mogłam sie spokojnie zapiąć pod brzuchem.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo to było jak regularne kopniaki co kilka sekund. Ostatnio tego nie czuję, a wierci się często. 
. Do czasu przygotowania pokoju wolę liczyć czas wg OM. 

, bo wszytsko nowe kupuję

Obłęd
, lecisz jak burza
, daj znać co powie.
, musze być dzielna, albo nauczyć się olewać wszystko i mieć w nosie.