|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Witam w sloneczny niedzielny poranek
![]() My zaraz zbieramy sie do lasu - TZ pobiegac bo sie przygotowuje do maratonu, a my sobie pospacerujemy i pooddychamy ![]() Dobruska dzisiaj 3 dzien dostanie manne - dodaje miareczke do jednego z posilkow - i poki co nic sie nie dzieje wiec mam nadzieje bedzie ok. ![]() Od 4 dni mowi ciagle tatatatatatata - bardzo rzako mamamama i czasmami bum bum bum ![]() Ale zanim zaczela mowic spolgloski to przez 2 dni prawie nic nie mowila tylko jezorkiem sobie probowala jak ulozyc zeby bylo ok ![]() Dziewczyny - poradzcie co robic - nogi mam caly czas spuchniete- glownie kolo kostek. I bola mnie - jakby mi mialo je rozerwac od srodka - takie uczucie rozpychania i pulsowania Do tego kolana mnie bola i pod kolanami... Moze ktoras miala cos takiego i mi poradzi co robic ![]() Narazie zmykam bo sie zbieramy na spacer. Zajrze pozniej bo TZ na 14sta do pracy wiec ja cale popoludnie i wieczor sama. Aha - dzisiaj szansa na sukces z Kasia Nosowska - ja osobiscie ja uwielbiam - wiec polecam
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia_25 ja daję zupki i próbuję deserki bo pani doktor powiedziałą żeby zacząć dawać owoce oprócz tego cycuś
![]() nikaa2 fajna ta żyrafa ![]() kojka przykro mi z powodu Twojej babci dygotka8 ja używam balneum i jestem zadowolona,a do smarowania używam sudocrem na zmianę z nivea baby ja_dalia mój piszczy od dłuższego czasu i w różnych sytuacjach jak się cieszy,złosci i jak mnie "woła" hehe czasem od tego pisku to mnie głowa boli ![]() agnieszka 0605 Filip zazwczja jak uśnie to wyplówa smoka. fatal21 ja butelki myje płynem NUK i szczotką do butelek. dominej ale masz fajnie mój jeszcze tak nie mówi ale czekam z niecierplwością aż zacznie ![]() witam. Fifi znowu zmienia przyzwyczajenia... wczoraj pobudka 5.40 i koniec spania głowa do góry i marudzi żeby go podnieść... dziś pobudka 6.20 i ti samo, za to teraz od godziny śpi U nas znowu piękna pogoda i cieplutko a my znowu sami ... tż na szkoleniu (na szczęście ostatnim) jakiś egzamin ma więc znowu sami będziemy spacerować... Wczoraj p południu namówiłam tżta żeby rozpalił grilla i upiekł karkówkę więc u nas sezon grillowy rozpoczęty ![]() Moja chrześnica zrobiła ostatnio kupę na dywan pod krzesło
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:49 |
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
dominej
a to nie żylaki? wiesz taki ból nie pokojący, koniecznie idź do lekarza a najlepiej flebologa... sis taki zestaw dostała jak ją nogi bolały głównie pod kolanami- diagnoza-> żylaki wewnętrzne czy jakoś tak ;] ale fajnie ...mmm karkóweczka...... mmmmm... majowy weekend się zapowiada super extra )))))my idziemy sie oporządzić i niedługo na spacer... moze nawet po południu drugi? czemu nie ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ale fajne te sleek'i szkoda, że mam jeszcze stare cienie do wykorzystania... jakieś próbki... ale ja dość rzadko się maluję, a szkoda mi kasy- ale sie sępica zrobiłam... ale te cienie wcale nie takie drogie jak na mineralki i tyle odcieni a jakie najmodniejsze są tego sezonu??? :P sie moze skuszę :P w końcu :P bo na chrzciny czy cuś ;> to jest baza do cienie w kolorach cieni? pierwsze widzę na oczy- omg ale ja jestem cofnięta w tym temacie ![]() ciekawe czy żyrafka mu odejdzie, jakoś po niedzieli będzie wysyłka
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-22 o 10:15 |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa sleek'i to troche oszukane mineralki, nie sa 100%
ale ja je kocham i takjedziemy do zoo |
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
ale super macie co za niefart miałam... całe body z tyłu żółte a pampers prawie suchy lecimy na spacer sija |
|
|
|
#4687 | |||
|
Raczkowanie
|
Witamy,
Wczoraj Frank zjadł 100 ml gęstej kaszuni ( łyżką w niej stała ) po kąpieli cyca. W między czasie zrobił trzecia kupę, w postaci plasteliny ![]() ![]() Cytat:
Nie wiedziałam, ze jest w Rossmannie, pewnie tańszy, więc kupię. Glam, kupiłaś ten pojemnik na chusteczki w Ross??? W Biedronie tez są fajne chusteczki Dada nasączane pantenolem i rumiankiem. Bardzo fajne, opakowanie z niebieskimi napisami. Cytat:
Cytat:
) Goldi, daj znać jak ta baza z Daxa.Tż w pracy oczywiście, a my jedziemy do teściowej polenić się na tarasie. I może spacer. Wczoraj teściowa była u kosmetyczki i tez nabralam strasznego ochoty na jakieś zabiegi w salonie kosm. Może pedicure i peeling kawitacyjny??? |
|||
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
POMOCY!!!!!
mam takie guzy w piersiach, że umieram laktator nic nie może odciągnąć takie zatory, zresztą wszędzie pisze by robić to ręcznie , łeeeeeeeeeeeee
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Podczytyalam was jednym okiem przez weekend , ale jakos nie mialam weny by sie wbic.No wiec od czwartku mam focha na Tzta ( twierdzi, ze wymyslilam sobie chorobe, a okulary to fanaberia itp) W piatek pojechalam sama po okulary, pozniej mielismy impreze Filipa- jakos nastroj mi nie mogl sie poprawic. No i na noc zostali goscie, odjechali wczoraj i ja padlam wczesnie. Leki na g-b dzialaja- jak narazie. Widze porpawe, nie poce sie i jestem spokojniejsza. Przyzwyczajam sie do okularow- ciezko mi, bo chyba dobralam zle szkla, w sensie, ze widze ich krance i to mnie wkurza. Jak mam wymalowane oczy to musze odsuwac okulary bo rysuje rzesami. Nika jak to Nika- aniolek bez klopotow Wczoraj zjadla 3/4 sloiczka z jagniecina ,ale boi sie troszke tofcia![]() Glam u nas znowu 3 dzien bez kupola , ale od wczoraj juz go tam napiera po kiszce.OD DZIS ZA 2 TYGODNIE WYLOOT- i szczerze, im blizej tym badziej mi sie nie chce, szczegolne teraz kiedy bede musiala tam przenosic leczenie
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
JOAMIC
TUSZKA mógł za dużo zjeść albo za bardzo kręcony na wszystkie strony z pełnym brzuszkiem i poleciało.
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Elf ja tylko wiem ze szalwia hamuje laktacje
Chyba jak najczesciej dzidziola przystawiac Piekne slonko, wypadaloby pojsc na spacer ale mnie ogarnela taka niemoc i beznadzieja ze ledwo sie do kuchni po kawe dowloklam Zupelnie energii nie mam, nawet pol czekolady nie pomoglo Psychicznie tez kiepsko a nawet jeszcze gorzej
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
O przystawianiu nie ma mowy, bo młody nie ruszy cycków z guzami, wierzga i wrzeszczy pod niebiosa
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się pięknie w niedziele
![]() dziękować, ale zgapiłam trochę z TEGO bloga Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
dominej nie masz problemów z odczuwaniem pogody? byłas może gdzieś niedawno chora na gardło? angina? przeziębienie? Może to stawy cię bolą? ja tak miałam...i później brałam 3 mies jakiś antybiotyk.ospen?
jak masz możliwość to zrób sobie OB i ASO, zwłaszcza jeśli przestanie i po jakimś czasie, nawet kilku dniach ból się powtórzy... albo naderwałaś ścięgno, coś ci nie zaskoczyło - też tak miałam, hehe co ja zresztą nie miałam mi pomogła maść, antybiotyk piroxikam czy jakoś tak, wtedy kosztowało to cos ok 12zł.albo poprostu idź do lekarza... miejscowo proponuję naproksen elf kurcze który to już dzień sie meczysz z tymi cycuszkami najlepiej masować ręcznie i ściagać ok kieliszka, tak żeby nie było grudek, po 1-2 dniach powinno coś się zmienić, tutaj niestety trzeba byc wytrwałym |
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
elf a laktatorem?
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie jeszcze 2-3 dni temu dało radę odciągać a teraz są już takie guzy że gucio
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
![]() u nas pogoda śliczna chyba wybierzemy sie na chwilke do znajomego bo zapraszał nas na wczoraj na urodziny no ale z dzieciem na wieczór nie bardzo a pozatym przyjechał mój brat z żoną i dzieckiem i paliliśmy grilka ale sie ojadłam o bosheeeeee już sie ciesyłam że mi waga leci a tu sama nadrabiał te braki hehehhe jak sie wkurzyłam wczoraj w nocy na tż myslałam że dziada ubije.....położyłam sie spać o 23 a tż z moim bratem jeszcze siedzieli i piwko pili no i koło 24 tz przyszedł narypany do łóżka z piwem ( niewidziałam że ma) i mu sie kimło piwo sie wylało ja tak śpie a tu mi sie takie zimno zaczeło po plecach robić patrze a tu wylane materac mokry kołdra moja zagłówek o bosheeeee a później zaczoł jeszcze chrapać to lu lutłam pare razy z łokcia.........
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
elf
ja jak miałam zator to zelowym kompresem b. ciepłym przykładałam i dziecia przystawiałam-darł sie odpychał ale jak zgłodniał to wyssał mi guza jedź na ip do położniczego szpitala mze tam gdzie rodziłaś, to położna powinna ci ściągnąć, jak tobie nie dizie musze leciec bopłącze |
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() btw, jak Wasze maluchy reagują na spacerówkę i jazdę w 2 stronę nie widząc Was?
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Bylam u lekarza z tymi moimi nogami -i w sumie pani doktor stwierdzila, ze skoro po ciazy mialam dobre wyniki krwi i moczu (ponad 5 miesiecy temu) to nie bedzie mi zlecac. Przepisala Lioton1000 i diosminex i kazala przyjsc za 10 dni jak nie przejdzie. Ogolnie to dala m do zrozumienia ze chyba sobie wymyslam ze mnie nogi bola bo to niemozliwe ze jak ktos ma tyle lat co ja to go cos boli. No ale jak zobaczyla zze sa spuchniete to z laski mi cos przepisala. tylko ja nie czuje nawet najmniejszej poprawy - a juz prawie tydzien ... Sama zrobilam badanie krwi im moczu. Ogolnie wychodzi ze wszystko w normie - ASO i OB tez. Jak mialam 20 lat to przez czeste anginy musialam usunac migdaly bo mi bakterie zaatakowaly stawy, no ale teraz to nie wiem co sie dzieje... Mam nadzieje ze jutro uda mi sie dostac do mojego lekarza rodzinnego i pojde z tymi wynikami moze on mnie nie oleje tylko cos zaradzi. Aha, jutro skladam podanie o zmniejszenie wymiaru pracy - chce do 9/10 - zeby przez 12 miesiecy nie mogli mnie zwolnic. Ciekawa jestem jaka bedzie reakcja szefa i pan z kadr ![]() Milej niedzieli zycze wszystkim
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-04-22 o 15:38 |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, tez wyjelam siedziska spacerowe i ciekawa jestem czy mlOdziezy sie spodoba
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
dominej coza głupia baba
chyba dwa dni później ją bolał ząb. heh...
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Pokszyfka ty wiedzmo na stos z toba
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
doczekamy sie na zdjecie Twojego dziecia czy nie??bo juz mi głupio tak nalegać...
|
|
#4705 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde ja to mam na bank stawy... już ledwo sie ruszam :/ kiedys tak mialam jak plywalam ze na 3-4 dni mi mega puchlo kolano ze nie szlo spodni wsadzic i przechodzilo... no i zapisalam sie do lekarza akurat jak opuchlizna zeszla to stwierdzil - na oko- ze zmyslilam :/ do teraz bylo ok... czasem boli jak za dlugo chodze albo mam zgiete... ale do ortopedy się udac czy najpierw sobie zrobic to ob i aso i dopiero do orto ? czy jakas inna specjalizacja???? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
polecam bys znalazla w miescie poradnie laktacyjna i pojechala tam z rana albo chociaz zadzwonila- nawet to jakiejs z innego miasta, np w Łodzi jest niech cos poradza nawet przez tel ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
moja jest zadowolona ze widzi co przed nią, chociaz jak nie ma ochoty siedziec to jej wszystko jedno w ktorą str. wozek ![]() ja juz po szkole... "uciekłam" z ostatnich zajęć bo taka pogoda ze szkoda w domu siedziec... mloda spokojniutka dzis wiec mama odpoczywa zreszta po ilosci wpisow widze ze nie ja jedna
|
|||
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Mi glowa peka. I w ogole mam dosc... W tym tyg jak zawsze zreszta- jestem ciagle sama z maluchami. Moja mama 3 razy w tyg ma korepetycje ktore u niej trwaja tak z 1,5 godz + sie do nich przygotowuje, 2 razy basen wieczorami po godzinie plywania plus dojazdy itd... W piatek caly wieczor byla u kolezanki, wczesniej u fryzjera, wczoraj na caly dzien wyjechali a dzis najpierw byla w
Kosciele a teraz do teatru wyszla. Czyli prawie kazdy wieczor jestem sama, kapiel trojki spada na mnie- a ciezko dziecko kapac I dwojke zabawiac w tym samym czasie ![]() Teraz tata troche sie ulitowal i zabral dOmka na wspolne ogladanie Meczu wiec ja ttlko dwojke mam do kapieli... Zaliczylismy spacerek, pogaduchy ze znajoma mama w parku, lody. Chlopcy obudzili sie szybciej niz sie spodziewalam ale oni sa tacy kochani- jeszcze ponad pol godz spacerowalismy a oni ladnie siedzieli w gondolkach z podniesionym dnem Ja sie tak zachwycam bo z sonia by taki numer nie przeszedl- jak spala to ok mozna spacerowac ale jak sie zbudzila to koniec byl wrzask i koniecznie na rece Tak ze dla mnie to ze siedza grzecznie i sie rozgladaja to cud natury
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała od wczoraj nie dostała marchewki i dzis od popołudnia k...a jak marzenie,najlepsze jest to ze Tz prawie został przez nia zaatakowany
))
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylismy w zoo. Mamy prawie 400zdjec ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Do tego kolana mnie bola i pod kolanami... Moze ktoras miala cos takiego i mi poradzi co robic 

jak się cieszy,złosci i jak mnie "woła" hehe czasem od tego pisku to mnie głowa boli