Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 16:33   #571
Timii
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

witam was kobitki w niedzielę

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
chciałam ostatnio kupić sobie podpaski Always te na noc ( na wyjście ze szpitala ale też na później) ale z tego względu, że nigdy nie używałam Always ani też podpasek na noc nie wiedziałam, czy wziąć te ultra ( cienkie) czy grubsze ( classic), podpowiecie? przepraszam za takie dziwne pyt.
begie mi sie wydaje że jak krwawienie już troszkę ustanie to lepsze będą takie podpaski jak najbardziej naturalne. nie wiem jak one w Polsce są dostępne ale my tutaj możemy kupić je w tesco tak jak pisała kapukat. no ale jeśli chcesz te always to ja brałabym classic później już tylko wkładki - bo i tak trzeba je często zmieniać.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ależ to jest dobry wynik! Normalne, zdrowe, ciążowe przytycie Spokojnie, parę kilo spadnie samo zaraz po porodzie i resztę też się zrzuci!
Ja nawet nie mierzę ud O obwodzie brzucha też nie pomyślałabym (przy Maksie nie mierzyłam w ogóle), gdyby nie to, że Wy o tym piszecie. Jest ciąża, to normalne, że obwód w brzuchu duży
nie ma to jak słowa pocieszenia
ja też jestem wkółko głodna, nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści dziewczyny bo podobno na tym etapie to żołądek już jest mocno ściśnięty rano budzę się już mocno wygłodniała i czasem chciałabym dłużej poleniuchować ale muszę wstawać bo tasiemiec żyć nie daje

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

sms od andzya:

"...piszę, żeby poinformować, że przed chwilą litrami odeszły mi wody i z mokrym tyłkiem jestem właśnie w drodze do szpitala. Pozdrawiam, andzya"

andzya trzymamy kciuki. pisz jeśli tylko będziesz mogła co u Was

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Dowcip właśnie przeczytałam:
Porodówka. Trzeci dzień po porodzie. Mąż najwyraźniej jeszcze pod wpływem pępkowego dzwoni do żony:
- Córciee Cii przynieśli???
- Przynieśli.
- Zjaaadła cośśs??
- Zjadła!!
- A cooo zjadła????
- KU*WA, BARSZCZ!!!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jestem w szpitalu,wody cały czas mi odchodzą,ale rozwarcia brak. Czekamy na razie. Jestem na oddziale porodowym. Jak będzie sie coś działo to może uda mi sie napisać na ktg serduszko bardzo ladnie biło
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:37   #572
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz A do szpitala się wybierzesz jak będzie czas na poród

Ja to mam ostatnio w nosie co mam na sobie - właśnie zaczęłam 33 tc - a mam tyle rzeczy na głowie - remont, firma, egzaminy młodszego brata itd.... wymieniać by można przez kolejne 2 godziny. Więc mój synuś dostał przykaz żeby grzecznie korzystać z przywileju życia w brzuszku jeszcze przez minimum 5 tygodni. Tyle mam czasu zeby się uporać ze wszystkimi sprawami
i dlatego ubiór spadł na ostatni plan - ma być mi wygodnie - to jedyne moje wymagania
Pewnie tak ale człowiek bynajmniej ja poczułam wiosne i chciałabym miec na sobie kolor a ja chodze cały czas w czarnych dresach i mam ich dosyc,lecz jeszcze miesiąc może krócej i już zapowiedziałam mężowi że od razu te portki idą w śmietnik
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Problem dobrze znany, a mnie najbardziej boli jak przechodzę obok tych wszystkich witryn i widzę te różnokolorowe zestawy, turkusy, żółcie, róże, pomarańcze, zielenie, a nic kupić nie mogę. Dobrze, że z zeszłego roku mam 2 kardigany w takich wiosenno-żywych kolorach, może się wcisnę.

W ogóle to od 30-34 tyg przytyłam 4 kg, a wczoraj jak weszłam na wagę wskoczyły mi kolejne 2 kg (w ciągu tygodnia). Brzuchol też mi okropnie wywaliło, aż się mąż mnie zapytał czy czasem nam bliźniaki nie wyskoczą na porodówce. Myślałam, że pod koniec to się powoli już normuje, a nie że polecę do góry tyle co od początku do 7 miesiąca.
Wiem co czujesz.Ostatnio byłam na zakupach takie mieli fajne wystawy wiosenne i człowiekowi aż żal serce ściskaAle ale na lato już będziemy super laski i będe się wtedy po wiosennie ubierac.
A waga sie nie przejmuj ja też przez 4 tyg utyłam 4 kg a położna do mnie mówi coś dużo Eee tam pomyślałam-przecież schudne
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ewunia ja od paru dni ciag;le ejstem glodna... Budze sie i juz jestem glodna. :P
a biore tabletki na tarczyce, je trzeba zjesc 0.5-1h przed posilkiem i jest ciezko, bo czekam z zegarkiem w reku az cos zjem :P
Tylko pozniej mam zgage po wszytkim ;/
woglole dzis mam dziwny humor, czuje straszny niepokoj tz zrobil rtaki kurs na sedziego pilkarskiego, pojechal pierwszy raz przed chwila i prosilam go by bardzo powoli jechal bo bardzo sie boje, Trasa tylko 50 km....Nie wiem co sie ze mna dzieje wrrr;/ moze to tak przed porodem taki lek....
Dla mnie te tabletki to katorga bo ja otwieram oczy i jestem głodna-wręcz bierze mnie na wymioty a musze własnie poczekac te 0,5godz.Ale jak się wcześniej przebudze biore tabletke i ide dalej spac-pózniej wstaje i jem.

Jestem,cichutko tuNiedzielaU mnie zanosi się na burze,młdy zmęczony,cały dzien latał po dworzu-tyle tylko co zjdał obiad i teraz chciał do domciu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:46   #573
onething
Zadomowienie

Dziś dzień lenia
A ja mam pytanie z kategorii tych "głupich". Kiedy przewija się dziecko? Przed karmieniem czy po?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:48   #574
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Pewnie tak ale człowiek bynajmniej ja poczułam wiosne i chciałabym miec na sobie kolor a ja chodze cały czas w czarnych dresach i mam ich dosyc,lecz jeszcze miesiąc może krócej i już zapowiedziałam mężowi że od razu te portki idą w śmietnik

Wiem co czujesz.Ostatnio byłam na zakupach takie mieli fajne wystawy wiosenne i człowiekowi aż żal serce ściskaAle ale na lato już będziemy super laski i będe się wtedy po wiosennie ubierac.
A waga sie nie przejmuj ja też przez 4 tyg utyłam 4 kg a położna do mnie mówi coś dużo Eee tam pomyślałam-przecież schudne
ja chyba też tak zrobię z niektórymi moimi ciążowymi ubraniami choć pewnie ciężko będzie bo ja ogólnie to niczego nie umiem się pozbywać i chomik ze mnie okrutny. no i jeszcze sobie myślę że może na wypadek drugiej ciąży te ubrania mogłyby mi się przydać.... może je po prostu w wór zapakuję i wrzucę na strych.
byłam dziś na mieście i jak zwykle - jak nic sobie nie mogę kupić to tyyyyyle supe rzeczy rzuca się w oczy że szok. no ale teraz to już naprawdę nie ma sesnu. nie wiadomo jaką będę mieć figurę po ciąży ale mówię wam dziewczyny, mam takie parcie na zakupy że chociażby torebkę a chyba sobie kupię no i może jeszcze jakąś biżuterię inaczej to oszaleję

odnośnie biżuterii - spodziewacie się od swoich TZtów jakiś prezentów po porodzie????bo ja jak najbardziej nie to żebym jakaś materialistka była, ale miło by było....
Stary 2012-04-22, 16:57   #575
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś dzień lenia
A ja mam pytanie z kategorii tych "głupich". Kiedy przewija się dziecko? Przed karmieniem czy po?
Przed

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:02   #576
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Przed
I po pewnie też zaraz będzie u mnie buuurza, więc mam nadzieję, że to o rozsypywaniu się ciężarówek po burzy nie jest prawdą

ANDZYA

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:04   #577
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

odnośnie biżuterii - spodziewacie się od swoich TZtów jakiś prezentów po porodzie????bo ja jak najbardziej nie to żebym jakaś materialistka była, ale miło by było....
Ja tam wolę iść z moim mężem i mu pokazać kilka rzeczy, które mi się podobają, a on później wybiera i daje mi jako prezent, bo mamy całkiem inny gust. Ale nie powiem, miło by było, gdyby jakiś drobiazg "po ciężkim dniu lub nocy" się dla mnie znalazł

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Przed
I jak nakarmię i zaśnie to później znowu przed karmieniem czy w trakcie snu też? (Licząc, że dziecię będzie jadło-spało-jadło-spało...)
2013/2014
Stary 2012-04-22, 17:16   #578
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś dzień lenia
Przed bo po karmieniu może zasnąc i przebierając może się rozbudzic,bynajmniej ja tak robiłam.
Cytat:
ja chyba też tak zrobię z niektórymi moimi ciążowymi ubraniami choć pewnie ciężko będzie bo ja ogólnie to niczego nie umiem się pozbywać i chomik ze mnie okrutny. no i jeszcze sobie myślę że może na wypadek drugiej ciąży te ubrania mogłyby mi się przydać.... może je po prostu w wór zapakuję i wrzucę na strych.
byłam dziś na mieście i jak zwykle - jak nic sobie nie mogę kupić to tyyyyyle supe rzeczy rzuca się w oczy że szok. no ale teraz to już naprawdę nie ma sesnu. nie wiadomo jaką będę mieć figurę po ciąży ale mówię wam dziewczyny, mam takie parcie na zakupy że chociażby torebkę a chyba sobie kupię no i może jeszcze jakąś biżuterię inaczej to oszaleję

Ja pewnie nic nie dostane,na nic nie licze-wystarczy jak mnie utuli

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-22, 17:17   #579
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Kochana spakuj się lepiej bo dzidzia już uciska
Przeczytałam, posłuchałam, spakowałam
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:20   #580
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam wolę iść z moim mężem i mu pokazać kilka rzeczy, które mi się podobają, a on później wybiera i daje mi jako prezent, bo mamy całkiem inny gust. Ale nie powiem, miło by było, gdyby jakiś drobiazg "po ciężkim dniu lub nocy" się dla mnie znalazł

I jak nakarmię i zaśnie to później znowu przed karmieniem czy w trakcie snu też? (Licząc, że dziecię będzie jadło-spało-jadło-spało...)
Jak widzisz, słyszysz podczas karmienia że coś się w pieluszce pojawiło,to przebierz jeszcze zaraz po karmieniu,ale raczje przebiera się przed, i chwile potrwa zanim znów będzie potrzeba chodzi też o to żeby maleństwa nazbyt nie ruszać po jedzeniu,bo się ulewa i wogóle przewraca w żołądku to tak jakby ktoś nami przewracał po sytym obiadku

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:21   #581
Ewunia_1984
Zadomowienie

Co do prezentu po urodzeniu dziecka to mi dopiero mój mąż powiedział. Powiedział, że musi kupić coś wartościowego żebym później dała to mojej córce jak urodzi dziecko i to dziecko potem dało swojemu dziecku...W sumie fajnie tak...
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:22   #582
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz A do szpitala się wybierzesz jak będzie czas na poród
Oby Twoje słowa się sprawdziły

Jestem już w domu. Było spoko tzn. nawet mi brzuch nie twardniał
Pogoda tylko się skiepściła, bo najpierw zrobiło się pochmurnie, trochę zimnawo, a później zaczęło grzmieć i padać A chciałam, żeby P mi zrobił kilka zdjęć na podwórku
Nie obeszło się też bez nerwów, ten P kiedyś mnie wpędzi do grobu. Sama się zastanawiam, jak ja z nim wytrzymuję Skoro już się nie dało zrobić zdjęć na świeżym powietrzu, to chciałam, żeby mi cyknął kilka fotek w domu i oczywiście łaska "a po co ci te zdjęcia?", "dobra, dwa ci wystarczą" itp. Załamać się można.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:24   #583
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Agatka - a spróbuj brać sobie Euthyrox jak wstajesz siusiu ja jak wymiotowałam, to nie miałam innego wyjścia i brałam w nocy, podczas jednej z wycieczek na siusiu i tak się przyzwyczaiłam, że średnio sobie wezmę ok. 5 rano, a potem jak wstaję, to od razu mogę jeść
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:25   #584
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Przed bo po karmieniu może zasnąc i przebierając może się rozbudzic,bynajmniej ja tak robiłam.

Ja pewnie nic nie dostane,na nic nie licze-wystarczy jak mnie utuli
Anulka nigdy nic nie wiadomo, może jednak ja też nie liczę na wielkie prezenty, raczej na jakiś drobiazg, ale za to na emocje . mam nadzieję że będą bezcenne i że na zawsze zapamiętamy ten dzień trochę się już boję tego dnia ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać
Stary 2012-04-22, 17:28   #585
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś dzień lenia
Jak ma mokro!generalnie dziecko siusia i kupa cały czas, więc to pytanie czysto teoretyczne
Stary 2012-04-22, 17:32   #586
onething
Zadomowienie

Dowcipinisia
2013/2014
Stary 2012-04-22, 17:34   #587
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Optymistka!A poważnie, to nawet jak śpi, to też siusia i kupa, więc trzeba przewinąć, żeby pupci nie odparzyć
Stary 2012-04-22, 18:03   #588
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Byłam dzis na spacerku i poroblismy sobie pare fotek, oczywiscie TZ nie chciał za bardzo pozowac, ale grunt ze mamy jakies

Moze jutro wstawie na emaila.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:13   #589
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Przeczytałam, posłuchałam, spakowałam

Cytat:
Anulka nigdy nic nie wiadomo, może jednak ja też nie liczę na wielkie prezenty, raczej na jakiś drobiazg, ale za to na emocje . mam nadzieję że będą bezcenne i że na zawsze zapamiętamy ten dzień trochę się już boję tego dnia ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać
Nie twierdze że jakbym dostała to bym nie przyjęła,bo bym była głupia,zwłaszcza że by już kupił Ale eeee tam nie dostane bo ja znam Marcina-po Filipie też nie dostałamPrzytuli mnie i będzie gitara

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-22, 18:20   #590
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja w sumie nie wiem czego sie spodziwac w ramach upominku urodzeniowego. Niby Tz cos tam kiedys wspominał, ale znajac jego na tym moze sie skonczyc. MIło by mi było jakbym cos dostała, ale wazniejsze bedzie dla mnie jego pomoc, wsparcie.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:21   #591
kism
Wtajemniczenie

Ależ cisza... Wreszcie pogoda piękna, to na forum mało kto
Ciekawe, jak tam nasza andzya Ech, oby nie przyszło jej jeszcze w nocy się męczyć, a nam wyczekiwać wieści... Skoro wody jej rano odeszły, to do jutra rana musi się sprawa zakończyć

Cytat:
Dla mnie te tabletki to katorga bo ja otwieram oczy i jestem głodna-wręcz bierze mnie na wymioty a musze własnie poczekac te 0,5godz.Ale jak się wcześniej przebudze biore tabletke i ide dalej spac-pózniej wstaje i jem.
Ja robię tak samo jak Kotek pisze, jak wstaję na siku, to biorę tabletkę i potem od razu po wstaniu mogę jeść

Cytat:
Dziś dzień lenia
Jakie tam głupie pytanie...
Wg mnie zdecydowanie przed! Zwłaszcza na samym początku. Uczono mnie, że w trakcie karmienia dziecku pracują jelita i to normalne, że robi kupkę w czasie karmienia. Przerywanie karmienia czy przewijanie zaraz po karmieniu jest o tyle bez sensu, że potem maleństwo jest dalej głodne czy zdenerwowane tym przewijaniem, rozbieraniem... i przystawia sie je do piersi, żeby dojadło czy uspokoiło się, a wtedy znowu ono robi kupkę, znowu je przewijamy i tak możnaby w kółko Wiem, że to brzmi tak jakby miało cały czas leżeć w kupie, ale jednak nie przy każdym karmieniu ta kupka będzie i tak jest lepiej dla całokształtu zdrowia i spokoju dziecka

Cytat:
Nie spodziewam się i nie oczekuję żadnego prezentu. Idąc tym tropem, tż też mógłby oczekiwać prezentu za to, że mi spłodził syna Przy Maksie nawet mi to przez myśl nie przeszło i nie było żadnych prezentów. Jednak teraz już dostałam "ciążowy" prezent. Tż kupił mi nowy tel i tak to nazywał, że z okazji ciąży. Już od dawna chciał, żebym miała nowszy tel z możliwością wygodnego korzystania z internetu, bo on bardzo się nowymi technologiami interesuje i lubi takie sprzętowe zakupy, to znalazł okazję A dzięki temu będę mieć z Wami kontakt ze szpitala jeśli tylko będzie odpowiedni zasięg
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:32   #592
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie spodziewam się i nie oczekuję żadnego prezentu. Idąc tym tropem, tż też mógłby oczekiwać prezentu za to, że mi spłodził syna
Ale wiesz, jest różnica - spłodzenie to sama przyjemność, znacznie większa, niż poródżartuję oczywiście, u nas też nie było takiego zwyczaju
Stary 2012-04-22, 18:35   #593
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ale wiesz, jest różnica - spłodzenie to sama przyjemność, znacznie większa, niż poródżartuję oczywiście, u nas też nie było takiego zwyczaju
Tak, tak, przeszło mi to przez myśl, jak o tym pisałam Nasi tż mogą jednak powiedzieć np., że owszem to przyjemne, ale jakże odpowiedzialne zadanie i bez niego to tego porodu by nie było
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:35   #594
libretka
Raczkowanie

Witam niedzielnie, no to się dzieje, następna mamusia się rozpakowuje,
trzymam mocno kciuki za szybki i bezbolesny poród, a wiecie coś więcej co u andzya?
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:40   #595
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tak, przeszło mi to przez myśl, jak o tym pisałam Nasi tż mogą jednak powiedzieć np., że owszem to przyjemne, ale jakże odpowiedzialne zadanie i bez niego to tego porodu by nie było
A poród to niby mniej odpowiedzialne zadanie???A już na pewno dłużej trwa!:hah aha:
Stary 2012-04-22, 18:42   #596
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
A poród to niby mniej odpowiedzialne zadanie???A już na pewno dłużej trwa!:hah aha:
i jest to zdecydowanie mniej przyjemne

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-22, 18:45   #597
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
i jest to zdecydowanie mniej przyjemne
Święta prawda! Gdyby któryż z TŻ-ów się nie zgadzał z wyżej napisanym, zawsze można się zamienić i samemu spróbować

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-22 o 18:46
Stary 2012-04-22, 18:50   #598
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Święta prawda! Gdyby któryż z TŻ-ów się nie zgadzał z wyżej napisanym, zawsze można się zamienić i samemu spróbować
Ja mam taką cichą nadzieję ze poród mi się zacznie jak M będzie w domu i zaciągne go na porodówke,niech widzi jak jego ukochana kobieta się dla nas męczy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-22, 19:03   #599
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja prezentu się nie spodziewam i wolę o tym nie myśleć. Czasami sobie coś "wymarzę", a później jestem zła, że P nie czyta w moich myślach. Owszem, chciałabym po powrocie do domy zastać kwiaty w wazonie np. białe tulipany, cały pęczek ale wiem, że tak nie będzie

Jak zaszłam w ciążę, to kiedyś tam wspomniałam P, że mąż koleżanki, jak urodziła dziecko, to kupił jej kolczyki z jakimiś szlachetnymi kamieniami (do pierścionka i wisiorka kupionego wcześniej). To mój P, żeby mieć z głowy, kupił mi w grudniu na imieniny wisiorek z brylantami (do kompletu, do pierścionka zaręczynowego), a na gwiazdkę dokupił jeszcze kolczyki w ten deseń Także ja już chyba limit wyczerpałam
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:21   #600
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

hej dziewczynki,ja za wami ciagle w tyle jak nie przez moje samopoczucie,to teraz remont. Latam ja oszalała po domu ,bo wydaje mi się że jak sama nie przypilnuję majstrów to mi lipe jakąś odwalą. 30 zaczynam 38 tydzień ale się cieszę
andzya trzymaj się słonko
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości