|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
witam was kobitki w niedzielę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też jestem wkółko głodna, nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści dziewczyny bo podobno na tym etapie to żołądek już jest mocno ściśnięty rano budzę się już mocno wygłodniała i czasem chciałabym dłużej poleniuchować ale muszę wstawać bo tasiemiec żyć nie daje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#572 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ale na lato już będziemy super laski i będe się wtedy po wiosennie ubierac.A waga sie nie przejmuj ja też przez 4 tyg utyłam 4 kg a położna do mnie mówi coś dużo Eee tam pomyślałam-przecież schudneCytat:
Jestem,cichutko tu NiedzielaU mnie zanosi się na burze,młdy zmęczony,cały dzien latał po dworzu-tyle tylko co zjdał obiad i teraz chciał do domciu.
|
|||
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Dziś dzień lenia
A ja mam pytanie z kategorii tych "głupich". Kiedy przewija się dziecko? Przed karmieniem czy po? |
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć pewnie ciężko będzie bo ja ogólnie to niczego nie umiem się pozbywać i chomik ze mnie okrutny. no i jeszcze sobie myślę że może na wypadek drugiej ciąży te ubrania mogłyby mi się przydać.... może je po prostu w wór zapakuję i wrzucę na strych.byłam dziś na mieście i jak zwykle - jak nic sobie nie mogę kupić to tyyyyyle supe rzeczy rzuca się w oczy że szok. no ale teraz to już naprawdę nie ma sesnu. nie wiadomo jaką będę mieć figurę po ciąży ale mówię wam dziewczyny, mam takie parcie na zakupy że chociażby torebkę a chyba sobie kupię no i może jeszcze jakąś biżuterię inaczej to oszaleję ![]() odnośnie biżuterii - spodziewacie się od swoich TZtów jakiś prezentów po porodzie????bo ja jak najbardziej nie to żebym jakaś materialistka była, ale miło by było....
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
I po pewnie też
zaraz będzie u mnie buuurza, więc mam nadzieję, że to o rozsypywaniu się ciężarówek po burzy nie jest prawdą ![]() ANDZYA
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak nakarmię i zaśnie to później znowu przed karmieniem czy w trakcie snu też? (Licząc, że dziecię będzie jadło-spało-jadło-spało...)
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczas karmienia że coś się w pieluszce pojawiło,to przebierz jeszcze zaraz po karmieniu,ale raczje przebiera się przed, i chwile potrwa zanim znów będzie potrzeba chodzi też o to żeby maleństwa nazbyt nie ruszać po jedzeniu,bo się ulewa i wogóle przewraca w żołądku to tak jakby ktoś nami przewracał po sytym obiadku
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Co do prezentu po urodzeniu dziecka to mi dopiero mój mąż powiedział. Powiedział, że musi kupić coś wartościowego żebym później dała to mojej córce jak urodzi dziecko i to dziecko potem dało swojemu dziecku...W sumie fajnie tak...
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem już w domu. Było spoko tzn. nawet mi brzuch nie twardniał ![]() Pogoda tylko się skiepściła, bo najpierw zrobiło się pochmurnie, trochę zimnawo, a później zaczęło grzmieć i padać A chciałam, żeby P mi zrobił kilka zdjęć na podwórku Nie obeszło się też bez nerwów, ten P kiedyś mnie wpędzi do grobu. Sama się zastanawiam, jak ja z nim wytrzymuję Skoro już się nie dało zrobić zdjęć na świeżym powietrzu, to chciałam, żeby mi cyknął kilka fotek w domu i oczywiście łaska "a po co ci te zdjęcia?", "dobra, dwa ci wystarczą" itp. Załamać się można.
|
|
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka - a spróbuj brać sobie Euthyrox jak wstajesz siusiu
ja jak wymiotowałam, to nie miałam innego wyjścia i brałam w nocy, podczas jednej z wycieczek na siusiu i tak się przyzwyczaiłam, że średnio sobie wezmę ok. 5 rano, a potem jak wstaję, to od razu mogę jeść
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też nie liczę na wielkie prezenty, raczej na jakiś drobiazg, ale za to na emocje trochę się już boję tego dnia ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Optymistka!
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzis na spacerku i poroblismy sobie pare fotek, oczywiscie TZ nie chciał za bardzo pozowac, ale grunt ze mamy jakies
![]() Moze jutro wstawie na emaila. |
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Ale eeee tam nie dostane bo ja znam Marcina-po Filipie też nie dostałam
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie wiem czego sie spodziwac w ramach upominku urodzeniowego. Niby Tz cos tam kiedys wspominał, ale znajac jego na tym moze sie skonczyc. MIło by mi było jakbym cos dostała, ale wazniejsze bedzie dla mnie jego pomoc, wsparcie.
|
|
|
|
#591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ cisza... Wreszcie pogoda piękna, to na forum mało kto
![]() Ciekawe, jak tam nasza andzya Ech, oby nie przyszło jej jeszcze w nocy się męczyć, a nam wyczekiwać wieści... Skoro wody jej rano odeszły, to do jutra rana musi się sprawa zakończyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mnie zdecydowanie przed! Wiem, że to brzmi tak jakby miało cały czas leżeć w kupie, ale jednak nie przy każdym karmieniu ta kupka będzie i tak jest lepiej dla całokształtu zdrowia i spokoju dziecka ![]() Cytat:
A dzięki temu będę mieć z Wami kontakt ze szpitala jeśli tylko będzie odpowiedni zasięg |
|||
|
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasi tż mogą jednak powiedzieć np., że owszem to przyjemne, ale jakże odpowiedzialne zadanie i bez niego to tego porodu by nie było
|
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie, no to się dzieje, następna mamusia się rozpakowuje,
trzymam mocno kciuki za szybki i bezbolesny poród, a wiecie coś więcej co u andzya? |
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Święta prawda!
Gdyby któryż z TŻ-ów się nie zgadzał z wyżej napisanym, zawsze można się zamienić i samemu spróbować
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-22 o 18:46 |
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prezentu się nie spodziewam i wolę o tym nie myśleć. Czasami sobie coś "wymarzę", a później jestem zła, że P nie czyta w moich myślach. Owszem, chciałabym po powrocie do domy zastać kwiaty w wazonie np. białe tulipany, cały pęczek
![]() Jak zaszłam w ciążę, to kiedyś tam wspomniałam P, że mąż koleżanki, jak urodziła dziecko, to kupił jej kolczyki z jakimiś szlachetnymi kamieniami (do pierścionka i wisiorka kupionego wcześniej). To mój P, żeby mieć z głowy, kupił mi w grudniu na imieniny wisiorek z brylantami (do kompletu, do pierścionka zaręczynowego), a na gwiazdkę dokupił jeszcze kolczyki w ten deseń |
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki,ja za wami ciagle w tyle jak nie przez moje samopoczucie,to teraz remont. Latam ja oszalała po domu ,bo wydaje mi się że jak sama nie przypilnuję majstrów to mi lipe jakąś odwalą. 30 zaczynam 38 tydzień ale się cieszę
![]() andzya trzymaj się słonko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Mamy V-VI cz.VIII

O obwodzie brzucha też nie pomyślałabym (przy Maksie nie mierzyłam w ogóle), gdyby nie to, że Wy o tym piszecie. Jest ciąża, to normalne, że obwód w brzuchu duży
rano budzę się już mocno wygłodniała i czasem chciałabym dłużej poleniuchować ale muszę wstawać bo tasiemiec żyć nie daje

tz zrobil rtaki kurs na sedziego pilkarskiego, pojechal pierwszy raz przed chwila i prosilam go by bardzo powoli jechal bo bardzo sie boje, Trasa tylko 50 km....Nie wiem co sie ze mna dzieje wrrr;/ moze to tak przed porodem taki lek....

Skoro już się nie dało zrobić zdjęć na świeżym powietrzu, to chciałam, żeby mi cyknął kilka fotek w domu i oczywiście łaska
"a po co ci te zdjęcia?", "dobra, dwa ci wystarczą" itp. Załamać się można.

Skoro wody jej rano odeszły, to do jutra rana musi się sprawa zakończyć