Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 20:08   #4351
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A przecier i śmietana były pewne? I to, co jadłaś wcześniej? Pij dużo wody i uzupełnij przynajmniej potas (ma go aspargin lub sok pomidorowy, chociaż na to drugie możesz nie mieć ochoty).
Przecier i śmietana sklepowe, świeżo otworzone, więc raczej nic nie powinno się dziać...
Piję dużo wody i zjadłam pomidora, bo nie mam asparaginu ani soku pomidorowego
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
poporodowe są chyba większe
Mi się te wydają ogromne
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki
Narazie pokoik jeszcze w "powijakach" ale wreszcie mam panele i pomalowane ściany . Gondole i fotelik trzymamy w folii.Ja chciałam ją zdjąć,ale mąż mi zabronił - powiedział , że kurz się osadzi.I on sam zdejmie folie jak ja będę w szpitalu . Ale i tak sama zdejme wcześniej,bo gondola śmierdzi tzw. nowością . No i okazało się,że nie musimy kupować komody- rok temu rodzice kupili mi do pokoju nowe meble i mama powiedziała,że jeśli tylko chcemy to możemy wziąć komode,regał itd. Więc weźmiemy komode i stolik nocny .Cieszę się, bo to ogromna oszczędność .
Wiecie co, mam ogromną ochote pościelić już łóżeczko . Z gardłem już troche lepiej, tzn jak pije to jest dobrze ale przy jedzeniu nadal mam problem z przełykaniem .

Dziękuję wszystkim za życzenie mi zdrówka
Super kolor ścian i same panele A wózek i fotelik może wystawcie na balkon (ale przykryj ciemnym materiałem żeby nie wyblakł) to wywietrzeje
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Pojęcia nie mam, bo nigdy nie używałam tych specjalnych podpasek na noc
No ja właśnie też...
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Soleilka niestety te poporodowe podpachy są kilkukrotnie większe niż podpaski maxi na noc. Na sr nazywają to nawet pieluchami poporodowymi i jeszcze położna nam mówiła żeby nie przerazić się ilością krwawienia, porównała to w tej skali do zwykłego okresu:
"wyobraźcie sobie komórkę jajową i 3-kilogramowego bobasa. Tylokrotnie więcej musi wydalić macica ile większy jest ten bobas"

na szczęście te podkłady poporodowe drogie nie są
Czyli te lepiej zostawić sobie na później? Będę musiała te poporodowe kupić

Już mnie to przeraża... Tyle czasu bez okresu, przyzwyczaiłam się i mi z tym wygodnie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:08   #4352
muminek82
Wtajemniczenie

Asiu piękny pokoikpane le bardzo mi się podobają i kolor ścian też łóżeczka mamy identyczne i super z tą komodą, nie będziecie musieli kupować!
ps.a folie też bym zdjęła
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:09   #4353
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wypas! U nas może być na raz tylko jedna osoba odwiedzająca i o ile się nie mylę w godzinach 11-20.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Tylko po co?
nie wiem
bo tak przegladalam te komplety poscieli na allegro
tam zawsze jest z podusia to myslalam ze mozna dziecko klasc na taka plaska
dobrze ze mam was to mnie doinformujecie
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:11   #4354
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a powiedz mi po co tyle pieluszek jak się używa pampersow?
dziekuje za informacje nawet nie wiedzialam ze nawet takiej bardzo plasciutkiej nie wolno
to tylko na materacyk sie malenstwo kladzie?
ilosc pieluch tetr zalezy od twojej tolerancji na brud - jesli chcesz po kazdej plamce do prania wrzucac to musisz miec duzo, ja mialam 10 i mi zupelnie starczylo.
To jest potrzebne na odbekanie po karmieniu - zwykle dziecko ulewa, ale to roznie bywa bo sa takie co leja duzo a sa takie co prawie nic.

Co do poduszki - ja mialam taka malutką z ikei i kladlam na nia. Zabieralam tylko jak kladlam dziecko na brzuchu - logiczne. Ale na plecach kladlam na poduszke

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:11   #4355
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
te co daja w szpitalu wygladaja jak takie z prla. i sa wielkie. Ale mysle ze te twoje wystarcza spokojnie. Leci dosc mocno ale bez przesady, jak mocny okres. i po 2-3 dniach zdecydowanie sie zmniejsza, z tego co pamietam
No to już nie wiem czy brać te czy kupować specjalne

Bloguję
Stary 2012-04-22, 20:11   #4356
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Na razie podchodzę do tego optymistycznie i liczę, że chrapiąca współlokatorka mnie ominie Zresztą u nas w szpitalu są sale dwuosobowe. Nie słyszałam, żeby były większe i liczę, że to prawda
Leżałam właśnie na sali 2-os. i trafiłam na babę, która chrapała, jak chłop. Z resztą dodatkowo miałam problemy ze snem, a to chrapanie mi nie pomagało.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Kupujemy jedo fyn 4 ds, jutro odbieramy brykę synka
No to czekam na opinie z pierwszej ręki. Poważnie interesujemy się tym wózkiem. Widziałam go na żywo. Ciekawa jestem, jak się składa itd.

Cytat:
czemu nie
byle w miare plaski byl
i z pol roku posluzy
Spokojnie posłuży dłużej.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

W ogóle wczoraj u męża byli koledzy na meczu...i z mojego sprzątania niewiele zostało widoczne jutro znowu odkurzanie i mycie podłogi. I jeszcze kibel olali, a tego nie znoszę najbardziej
Świniuchy! Niech Twój mąż sprząta po swoich kolegach.

Cytat:
hehehe mogłam się domyślić że Ci się nie spodoba taki dzieciowaty jest,nie? no to specjalnie dla Ciebie jeszcze jeden usypiaczek, z jeszcze lepszymi opiniami niż konik http://allegro.pl/sterntaler-owieczk...283142943.html tylko niestety droższa ale mi się bardzo podoba i zastanawiam się czy nie zamówić
Fajne są, też o tym myślę.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej...
Ja to mam noc i dzień wyjęte z życiorysu. Czymś się przytrułam i całą noc spędziłam w ubikacji W dodatku boli mnie brzuch, mdli mnie i odbija mi się... jajkiem Mam dość normalnie
Ojjj biedna. Dużo wody pij i odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zdrówka dużo!

Cytat:
ivoncia ok 20-25szt a podusi nawet płaskiej do roczku nie wolno
Ja miałam 10 pieluch tetrowych i mi wystarczyło.
Na podusi też spała od urodzenia, chociaż wcale to nie jest potrzebne. Teraz jeszcze nie wiem, jak zrobię.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:14   #4357
Mandragorrka
Zakorzenienie

depoison wow super wypaśne macie te jedynki Do takiej z chęcią bym dopłaciła U nas takich fajnych nie ma

Cytat:
Cześć Brzuchatki

Wróciliśmy już z Cieszyna. Było fajnie- jak to u mamy Dobre jedzonko Zakupy Gra w karty (bo my z mężem i moją mamą lubimy grać, zwłaszcza na kasę) Generalnie milusio
Fajnie, że odpoczęliście Mój małż lubi grać w karty na kasę, ale mu nie pozwalam bo na ogół ma słabszych przeciwników i wygrywa.

Cytat:
Dziewczyny czy te podpaski poporodowe dużo różnią się od tych zwykłych grubych podpasek maxi na noc? Moja mama kupiła mi takie 2 opakowania tych na noc
Tych poporodowych jeszcze nie widziałam, ale na sr położna pokazywała nam rękami, że są taaaakie wielkie Więc koniecznie musisz zaopatrzyć się w takie poporodowe. Po porodzie będzie z Ciebie dużo leciało. Zresztą poczytaj sobie na necie o połogu. Ja sobie kiedyś poczytałam i byłam zaskoczona, że tak to wygląda. Lepiej wiedzieć i przygotować się na to.

Asiu pokoik już teraz super się prezentuje. Jak go dokończycie to będzie istne cudeńko Super, że dostaniecie meble Odpada bardzo duży wydatek.

muminku super, że wizyta u teściów udana i macie kolejne rzeczy do wyprawki

Cytat:
Treść usunięta
Trzymam kciuki, żeby Filipek ładnie pozował

Cytat:
hej kochane
powiem Wam ze zakupy dla małej w sobote się udały
kupiliśmy ;
- prześcieradlo na materac
- podkład pod prześcieradło
-niedrapki
- termometr bezrtęciowy
- butelkę antykolkową TT
- pieluszki tetrowe - białe 3sztuki , kolorowe - 3 sztuki
- i taką paczkę z trzema opakowaniami chusteczek nawilżonych Huggies
tak myślę kochane jak mam zamiar używać pampersow to ile powinnam mieć tych tetrowych pieluszek ?
Udane zakupy Pieluszek tetrowych dużo więcej, doświadczone mamusie pisały, że używały ich do wszystkiego - jako podkłady przy przebieraniu, do wanienki, do przykrywania, do wycierania... Przykładów było więcej. Nie wszystkie pamiętam, ale kup ok
20-25.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-04-22 o 20:16
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:15   #4358
nadalka
Zakorzenienie

SOLEILKA te poporodowe są mega grube. Ja kupiłam na allegro 2op. Po 10szt absorgin czy jakoś tak po 3zł z groszami. Ja po zabiegu jak poroniłam tak ze mnie ciekło że zmieniałam je co 10 minut :/
Stary 2012-04-22, 20:15   #4359
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję

A chciałam zapytać mamy, które już mają dzieciaczki: czy do szpitala trzeba zabrać kaftaniki i śpiochy czy można pajace?
u mnie szpital zajmuje sie dziecmi i uzywali takich wiazanych koszulinek i rozek - nawet nie wiem czy na nogi cos zakladali :P . Ale mysle ze jak sama bedziesz miala dziecko to chyba twoja sprawa co mu zalozysz...? pewnie to musi byc cos latwego do obslugi zeby sie nie meczyli jak biora na badania czy cos

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:15   #4360
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Już mnie to przeraża... Tyle czasu bez okresu, przyzwyczaiłam się i mi z tym wygodnie
Po połogu znów jakiś czas możesz nie mieć okresu. Ja jak zakończyło mi się krwawienie nie miałam okresu przez następne 13 miesięcy.
Stary 2012-04-22, 20:17   #4361
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
SOLEILKA te poporodowe są mega grube. Ja kupiłam na allegro 2op. Po 10szt absorgin czy jakoś tak po 3zł z groszami. Ja po zabiegu jak poroniłam tak ze mnie ciekło że zmieniałam je co 10 minut :/
hm...na prawde nie pamietam, ale z tego co kojarze to leci takie zolte cos, nawet nie krew i nie az tak mocno...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:19   #4362
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hej-to o niczym nie swiadczy. Ostatnio jak bylam w szpit to zagadalam dziewczyne z wielkim bebzolem" o-blizniaki?"a ona "nie...jedno i to za male"
noo niby tak, zobaczymy jutro na wizycie ile wazy i jakiś pogląd będzie
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No to czekam na opinie z pierwszej ręki. Poważnie interesujemy się tym wózkiem. Widziałam go na żywo. Ciekawa jestem, jak się składa itd.
oki, potestuję jutro i dam znac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:20   #4363
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Po połogu znów jakiś czas możesz nie mieć okresu. Ja jak zakończyło mi się krwawienie nie miałam okresu przez następne 13 miesięcy.
heh-to dlugo zes pociagnela ja mimo karmienia jakos szybko okres dostalam ...

a teraz nie mam takiego komfortu jak wy - od 8 t.c. nie bylo dnia zebym nie musiala uzywac podpasek, czasem szla paczka duzych na 2 dni... do teraz uzywam tak ze 3 na dzien...masakra

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:21   #4364
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Tych poporodowych jeszcze nie widziałam, ale na sr położna pokazywała nam rękami, że są taaaakie wielkie Więc koniecznie musisz zaopatrzyć się w takie poporodowe. Po porodzie będzie z Ciebie dużo leciało. Zresztą poczytaj sobie na necie o połogu. Ja sobie kiedyś poczytałam i byłam zaskoczona, że tak to wygląda. Lepiej wiedzieć i przygotować się na to.
O połogu czytałam i wiem, że nawet 8 tygodni może się organizm oczyszczać (co mnie przeraża, tym bardziej, że to lato), ale właśnie nie wiedziałam czy te zwykłe na noc się nadadzą...
Cytat:
Co 10 minut Ja tak nie chcę
Bella chyba ma poporodowe podpaski, chyba się w nie zaopatrzę
Cytat:
No z moimi nieregularnymi miesiączkami, to nie wiadomo jak to będzie

Bloguję
Stary 2012-04-22, 20:23   #4365
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
hm...na prawde nie pamietam, ale z tego co kojarze to leci takie zolte cos, nawet nie krew i nie az tak mocno...
Ja przez kilka dni krwawiłam dosyć mocno. Miałaś szczęście, że krwawiłaś niezbyt mocno, jednak najczęściej kobiety krwawią mocniej.
Stary 2012-04-22, 20:23   #4366
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz nie mam takiego komfortu jak wy - od 8 t.c. nie bylo dnia zebym nie musiala uzywac podpasek, czasem szla paczka duzych na 2 dni... do teraz uzywam tak ze 3 na dzien...masakra
Ja używam wkładek i muszę zmieniać co 15-20 minut, takie mam upławy po luteinie Normalnie wszystko mam mokre łącznie z bielizną, na której są białe ślady po tabletce

Bloguję
Stary 2012-04-22, 20:23   #4367
Ando
Rozeznanie

Cytat:
No to już nie wiem czy brać te czy kupować specjalne
mozesz paczke wziasc na te pierwsze doby, mysle ze to wystarczy

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:24   #4368
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
ja juz po uczelnianym weekendzie przed ostatnim egzaminy poszly mi tak sobie, tzn mysle, ze jeden zdam, ale drugi chybabedzie poprawka
za to z innego przedmiotu mam mega plusa przy nazwisku do oceny koncowej za to, ze jestem w ciazy
ze zlych wiesci jestem mega chora jest coraz gorzej i jutro udaje sie do internisty masakra nie wiem jakis wirus okropny i widze, ze dziewczyny tez sa chore....
wczoraj zaczelismy 30 tydzien
Cytat:
Wklejam fotki
Narazie pokoik jeszcze w "powijakach" ale wreszcie mam panele i pomalowane ściany . Gondole i fotelik trzymamy w folii.Ja chciałam ją zdjąć,ale mąż mi zabronił - powiedział , że kurz się osadzi.I on sam zdejmie folie jak ja będę w szpitalu . Ale i tak sama zdejme wcześniej,bo gondola śmierdzi tzw. nowością . No i okazało się,że nie musimy kupować komody- rok temu rodzice kupili mi do pokoju nowe meble i mama powiedziała,że jeśli tylko chcemy to możemy wziąć komode,regał itd. Więc weźmiemy komode i stolik nocny .Cieszę się, bo to ogromna oszczędność .
Wiecie co, mam ogromną ochote pościelić już łóżeczko . Z gardłem już troche lepiej, tzn jak pije to jest dobrze ale przy jedzeniu nadal mam problem z przełykaniem .

pokoik super sie zapowiada

Cytat:
Treść usunięta
bidulko, witaj w klubie...mi nic nie pomaga i zdecydowalam, ze ide do lekarza jutro nie ma co ryzykowac tym bardziej, ze wkolo mnie wiele osob ma zapalenie oskrzeli jakies wirusiko okropne. wracaj szybko do zdrowka i 3mam kciuki za wizyte

Cytat:
Hej...
Ja to mam noc i dzień wyjęte z życiorysu. Czymś się przytrułam i całą noc spędziłam w ubikacji W dodatku boli mnie brzuch, mdli mnie i odbija mi się... jajkiem Mam dość normalnie
bidulka...czujesz sie juz lepiej??

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
HEJ

Ja dzisiaj kończę 28 tydzień
jeszcze 12 , powoli zaczynam się bać
bravo

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam w 27 tygodniu

pogoda znow nam nie dopisuje, a prognoza na ten tydzien tez nie najlepsza....
oby w polsce było lepiej
dziewczynki a gdzie jakies ciasto za nowe tygodnie??
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki.
Ja dzisiaj leniuchuje, mąż i lokatorzy wybyli na cały dzień więc mam spokój. Planuję się pomalować i mam zamiar podejść do sklepu z zabawkami, gdzie są też akcesoria dla dzieci, może będzie coś na promocji.
Kto wie jak zmusić męża do słuchania żony ?? Ja jeszcze tej sztuki nie opanowałam mimo 8 lat razem a prawie 3 jako małżeństwo... Kurczę czuję że dzisiaj znowu bede płakać , musze być dzielna, albo nauczyć się olewać wszystko i mieć w nosie.
Kurcze, zaraz bedzie nastepny wątek a ja w tym bardzo mało się udzielałam przez tą moją pracę. Narobiłyscie mi smaka ciastem bananowym, zaraz spisze składniki i kupię co potrzeba.
Haniu czy soda jest konieczna do tego ciasta?? Nie wiem czy tutaj dostanę.
ehh te chlopy... ja tez proboje sie uodpornicna niektre rzeczy i olewac, niestety z marnym skutkiem

Cytat:
phdwao my mamy taką http://www.youkids.pl/hustawka-lezac...r-price-r2482/
fajna jest bo aż do 18kg i można wypinać ze stelaża huśtawki i robi się wtedy bujaczek, kilka moich znajomych ma i bardzo sobie chwalą
a wiecie co robi furorę na odchowalni mamuś I-II? taki konik fp http://allegro.pl/fisher-price-konik...266777956.html na większość tamtych maluchów działa świetnie jako usypiacz i na ich wątku został nazwany magicznym KUNIEM
ja dostalam taka "skrzyneczke" w krztalcie hmurki z kubusiem puchatkiem swieci, jest spokojna melodyjka, a na suficie projektor puszczapostacie zbajek.. jutro postaram sie fotke zrobic i wkleic

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Witam w 31 tygodniu (jeszcze tydzień i zaczynam 8 miesiąc? Obłęd )

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
U mnie niestety znow niewesoło. Wczoraj znów prawie jechałam do szpitala, ale ginka potem stwierdziła, żeby spróboać przeczekać do poniedziałku na wizyte. Prawdobodobnie znów skróciła mi się szyjka przy krążku, leże tyłkiem wyżej i czekam na jutro. Strasznie się boję i proszę trzymajcie kciuki
Niewiem dlaczego ja mam takiego pecha ale jak cokolwiek mi się dzieje to zawsze jest to weekend

Z pozytywnych wieści to moja niuńka miała dzisiaj nad ranem czkawke, pierwszy raz ja to poczułam, fajne uczucie jak brzuszek podskakuje
3maj sie kochana
Cytat:
Cześć dziewczyny.
Melduje się z bólem gardła i chrypką . Wiedziałam,że jak mąż będzie chory to i ja załapie od niego infekcje . . Czuje się średnio.

oj jest na coraz wiecej wracaj do zdrowka
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:25   #4369
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Ja używam wkładek i muszę zmieniać co 15-20 minut, takie mam upławy po luteinie Normalnie wszystko mam mokre łącznie z bielizną, na której są białe ślady po tabletce
no mi wkladki nie daja rady - przez te krwiaki, a lute mam podjezykowa

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:25   #4370
ivoncia16
Wtajemniczenie

no to będę musiala jeszczę troszkę dokupić
co ja bym bez was zrobiła
Kochane jesteście !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:27   #4371
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Leżałam właśnie na sali 2-os. i trafiłam na babę, która chrapała, jak chłop. Z resztą dodatkowo miałam problemy ze snem, a to chrapanie mi nie pomagało.
O kurcze, a ja takiej dobrej myśli byłam

Stary 2012-04-22, 20:27   #4372
Ando
Rozeznanie

sas - gratki!

ciekawe co z malwina - byla dzisiaj wogule? po tej info ze sie zle czuje?

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 20:29   #4373
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

oki, potestuję jutro i dam znac
No to będę czekać na wieści.
Cytat:
No z moimi nieregularnymi miesiączkami, to nie wiadomo jak to będzie
Też miałam nieregularne.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja juz po uczelnianym weekendzie przed ostatnim egzaminy poszly mi tak sobie, tzn mysle, ze jeden zdam, ale drugi chybabedzie poprawka
za to z innego przedmiotu mam mega plusa przy nazwisku do oceny koncowej za to, ze jestem w ciazy
ze zlych wiesci jestem mega chora jest coraz gorzej i jutro udaje sie do internisty masakra nie wiem jakis wirus okropny i widze, ze dziewczyny tez sa chore....
Zdrówka życzę. A egzaminy pewnie poszły dobrze.
Stary 2012-04-22, 20:30   #4374
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
sas - gratki!

ciekawe co z malwina - byla dzisiaj wogule? po tej info ze sie zle czuje?
Pewnie teraz odpoczywa Liczę na to

Stary 2012-04-22, 20:32   #4375
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz paczke wziasc na te pierwsze doby, mysle ze to wystarczy
Chyba tak zrobię Najwyżej TŻ mi dowiezie
Cytat:

bidulka...czujesz sie juz lepiej??

, TŻ dał mi kilka kostek gorzkiej czekolady i od tej pory nie odwiedziłam kibelka. Ale dalej czuję przeżynanie w brzuchu
Cytat:
no mi wkladki nie daja rady - przez te krwiaki, a lute mam podjezykowa
No jakby Ci dorzucili dowcipną, to już w ogóle Ale już bliżej niż dalej, więc dasz radę
Cytat:
Też miałam nieregularne.
Ja miałam cykl 55-60 dni nawet I w sumie zastanawiałam się jak to będzie z tp, ale maluch rośnie w tempie jakbym miała 28 dniowe cykle, więc jest ok

Bloguję
Stary 2012-04-22, 20:33   #4376
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze, a ja takiej dobrej myśli byłam
Ojjj, pewnie miałam pecha. Tobie pewnie trafi się jakaś fajna pani, która będzie spać ciuchutko, jak myszka.
Stary 2012-04-22, 20:34   #4377
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam fotki

Ale pięknie będzie
Cytat:
hej kochane
powiem Wam ze zakupy dla małej w sobote się udały
kupiliśmy ;
- prześcieradlo na materac
- podkład pod prześcieradło
-niedrapki
- termometr bezrtęciowy
- butelkę antykolkową TT
- pieluszki tetrowe - białe 3sztuki , kolorowe - 3 sztuki
- i taką paczkę z trzema opakowaniami chusteczek nawilżonych Huggies

tak myślę kochane jak mam zamiar używać pampersow to ile powinnam mieć tych tetrowych pieluszek ?
Super zakupy
Wg naszej listy wyprawkowej ok 25szt
Cytat:
Treść usunięta
Dużo zdrówka,
kciuki za wizytę
Cytat:
Ja też i leciało przez prawie 2 tygodnie hemoglobina mi spadła na łeb na szyję
Cytat:
Gratulacje
Zdrowiej szybko
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:35   #4378
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie przez 3 dni leciała czysta krew , nawet pytałam położną czy mogę tampony bo nie nadążałam z tymi podkładami, no ale niestety nie można. Zabieg miałam 26 listopada a przestałam się czyścić w połowie stycznia. I jakoś zaraz przyszła pierwsza @.
Stary 2012-04-22, 20:35   #4379
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam cykl 55-60 dni nawet I w sumie zastanawiałam się jak to będzie z tp, ale maluch rośnie w tempie jakbym miała 28 dniowe cykle, więc jest ok
Przed pierwszą ciążą miałam podobnie. Potem jak po urodzeniu (po tych 13 miesiącach) dostałam okres, to miewałam przez chwilkę nawet dosyć regularnie. Niestety potem znów się rozregulowało, choć już nie było takich długaśnych przerw.
Stary 2012-04-22, 20:39   #4380
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
Egzaminy pewnie pozaliczasz
Dużo zdrówka i za 30 tydzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości