|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
właśnie, ja dzisiaj kończę 32tc
|
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje, dziewczyny!
terminy rozpakowań się zbliżają nieubłaganie
|
#604 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
jejku padam na cyce. Dzięki za miłe słowa. Dziś z psiakiem już jest lepiej, tzn podejrzewam ze i on i my poprostu przyzwyczailiśmy się do jego niepełnosprawności troszke bardziej niż parę dni temu. Przez naszą nieuwagę psiak po tej operacji stracił czucie w łapkach, nie przypilnowaliśmy go, wskoczył i zeskoczył z łózka Jednak z psiakiem jest kupa roboty. Na razie nie kontroluje potrzeb fizjologicznych, trzeba nie tylko po nim sprzątać, ale pilnować, zeby sie załatwił , tzn oprózniac samemu jelitka i pęcherz na koniec dnia wszystkim zajmuje sie tz, bo ja to już nawet leżeć nie mogę na wznak. Jedynie na boku - tylko wtedy nie boli mnie brzuch. Podejrzewam że moja szyjka to sobie już dawno poszła w siną dal. Na szczeście jutro wizyta ! No ale tz też musi kiedyś spać, wiec sie wymianiamy, bo po prostu pies jak sie posikuje to sie nagle zrywa i tak sie szamota ( bo jest nie przyzwyczajony do sikania na posłanko i wogóle zle to wszystko znosi) , że moze sobie zrobić jeszcze większą krzywdę , wiec trzeba szybko zareagować. Sen mam mizerny, bo moja rola polega głównie na pilnowaniu tego zeby tż sie obudził jak psem trzeba sie zajać. On śpi jak kamień bo jest taki zmeczony, ja sie budzę na każdy ruch psa. Dzisiaj w nocy nam sie zakrztusił .. to buldożek wiec ma krótką kufkę, normalnie zawsze ciezko mu sie oddychało a teraz to juz w ogóle, cos mu wpadło nie w tą dziurkę chyba co trzeba , normalnie wstałby z posłanka i sobie sam odkrztusił, a teraz .. jej. to była masakra na to patrzeć, na prawde Piszę to wszystko bo się WRESZCIE musze komuś wygadać, dlatego przepraszam za offtopic. jeszcze mnie wkurza to, że niektórzy na prawde maja takie wspaniałe rady, o ulżeniu cierpienia, eutanazjach itd.... a raz sobie usłyszałam, ze no przecież ja jestem najważniejsza teraz i skoro nie ma mozliwości zeby sie psem zajmować to..... Nadrobiłam Was pobieżnie, ale najważniejsze informacje wyłapałam. Cytat:
!!!! jesteś aparatka !!! Cytat:
w międzyczasie doczytałam to co pisałaś wcześniej o tym materacu i stwierdziłam, ze niech sie kaja sklep cmoknie w pompkę, nie znoszę takiego olewactwa i wyjątkowej skromności w odpowiedziach na dosć jasno postawione pytania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tak sobie żyłam. Ale teraz sielanka chyba sie skonczy bo juz sie na prawdę bardzo zle czuję. Spakuję sie na wszelki wypadek.... bo coś czuję, że może mnie położyć w szpitalu. Nie wiem jak się postępuję z ciężarówkami w 33 tygodniu które mają całkiem zgładzone szyjki , ale np nie mają rozwarcia...czy sie panikuje czy nie .... ehhh mam do was pytanko - co z poduszkami poporodowymi? warto to kupować ? jak sobie radzić? waham się... |
|||||
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena, mocno ściskam kciuki za psinkę!
jest fajna, myślę, że gdybym była cięta albo bym pękła, to na pewno bym używała, bo nie ma sensu się męczyć. Ja to z tych, co muszą być przygotowane na każdą ewentualność, więc mieć - mam
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-22 o 20:00 |
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak tylko dostane napewno wrzuce
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Witam w zasadzie po weekendzie. Bardzo pracowity weekend za mna, wczoraj i w piatek padlam na twarz wieczorem. Dzis z tz spalismy prawie 11 godzin
No ale niestety TZ teraz wyjechal na 2 dni i jest mi strasznie smutno... nie lubie bardzo jak wyjezdza ehh.. ale jakos te dwa dni przetrwam!Musze sie pochwalic, ze mamy skonczona wyprawke Gratulacje ![]() Andzya: Trzymam kciuki i mam nadzieje ze pojdzie szybko, sprawnie i... bezbolesnie Millena - trzymam kciuki za psiaka, oby jak najszybciej doszedl do siebie! Mam do Was pytanie, czy ktoras z Was ma skurcze/bole w pachwinach? Bo ja wlasnie takie u siebie zaobserwowalam... Wczoraj pare w odstepie kilku minut i dzis to samo. Jak mnie zlapie taki bol/skurcz ( nie wiem jak to nazwac) to nie ma szans zeby nawet kroczek zrobic. Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-04-22 o 20:10 |
|
|
|
#608 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam czarne wizje że coś się stanie i sama z dzieckiem zostanę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Millena współczuję sytuacji z pieskiem i trzymam kciuki żeby szybko doszedł do siebie ![]() Ciekawe co u Andzy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
|
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
_millena, ucałuj bulwinkę ode mnie
Ty też się trzymaj cieplutko i daj nam znać jutro po wizycie, co i jak. Masz już dostęp do maila? Spisz sobie którejś z nas nr tel na wszelki wypadek ![]() Wiecie, że mamusie lipcowo-sierpniowe mają już VIII część wątku?
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Lecą jak szalone
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Byłam dzisiaj w realu i natknęłam się na super przeceny ciuszków i zabawek. Kupiłam 2 bluzy z disneya (większe na 74 i 80)za 7zł przecenione z 20zł i pajacyk z george za 12zł. Gdybym nie była zawalona ciuszkami to dużo więcej bym kupiła. Tż w sobotę kupił też w realu zabawkę z fp http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/fi...iami-p-16.html za 99zł przeceniona ze 180zł a w smyku 230zł kosztuje.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-22 o 20:27 |
|
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam ze tylko w Anglii sa dostepne, ale fakt ze nigdy sie nie przygladalam
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA! UWAGA!
sms od andzya: "o 18:30 urodziłam maluszka 2650 gramów, 54cm, 10pkt. Poród SN. Niestety, Antoś ma małą wadę przewodu pokarmowego, którą będą musieli jutro mu zoperować więc nie ma go ze mną tak poza tym wszystko okej. Całuję Was andzya" |
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
a jja kupilam u P 77 przescieradlo za 14 zl, w ikea dwupak za 30 zl.
Dzis patrze w tesco a tu 2 paki zwyklych takich samiutkich jak z ikea za 8 zl biale i 16 zl roznokolowe. Moze sie komus przyda. Dokupilam 2 biale Chcialamn jeszcze brzoskwiniowe, ale niestety nie ma takeigo koloru.sa flanolowe, zwykle. Flanelowe grubsze, zwykle bawelniane identyczne jka te z ikea tylko pare razy tansze. Jutro dokupie chyba jeszcze 2 biale ![]() http://allegro.pl/przescieradlo-59-x...279647296.html to sa te
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-22 o 21:23 |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że Antoś szybciutko wróci do Ciebie i że to nic grożnego ![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-22 o 20:41 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
ok godz temu pojechali goście. łóżeczko stoi już skręcone. nawet przybrane :P
nic teraz tylko czekać na lokatorkę
|
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Andzya! Gratki, Kochana!!!
Dużo zdrowia dla Ciebie i szczególnie dla Antosia Cytat:
![]() Brawo ![]() Ależ gaduły Ja już kiedyś mówiłam, że u nas może mniej postów, ale za to bardziej konkretne |
|
|
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was cały czas. Mam nadzieję że z tą wadą to nic poważnego.
|
|
#623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() : oklaski: Zdrówka dla AntosiCytat:
|
||
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Milena mam nadzieję ze psinka szybko dojdzie do siebie.A ty dbaj o siebie
|
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie OK |
|
|
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:kciu ki:
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Andzya - GRATULACJEEEE!!!!!
Trzymam kciuki za Antosia, żeby szybko dochodził do zdrówka!!! Zaabcia - no własnie... czyli w sumie nie wiadomo, czy ona wymiotowała z powodu, że tak powiem porodu, czy gazu i to jest jakas reguła - generalnie wymioruje się przy takim większym rozwarciu
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

Mamy V-VI cz.VIII

klask i:
wszystkim zajmuje sie tz, bo ja to już nawet leżeć nie mogę na wznak. Jedynie na boku - tylko wtedy nie boli mnie brzuch. Podejrzewam że moja szyjka to sobie już dawno poszła w siną dal. Na szczeście jutro wizyta ! No ale tz też musi kiedyś spać, wiec sie wymianiamy, bo po prostu pies jak sie posikuje to sie nagle zrywa i tak sie szamota ( bo jest nie przyzwyczajony do sikania na posłanko i wogóle zle to wszystko znosi) , że moze sobie zrobić jeszcze większą krzywdę , wiec trzeba szybko zareagować. Sen mam mizerny, bo moja rola polega głównie na pilnowaniu tego zeby tż sie obudził jak psem trzeba sie zajać. On śpi jak kamień bo jest taki zmeczony, ja sie budzę na każdy ruch psa. Dzisiaj w nocy nam sie zakrztusił .. to buldożek wiec ma krótką kufkę, normalnie zawsze ciezko mu sie oddychało a teraz to juz w ogóle, cos mu wpadło nie w tą dziurkę chyba co trzeba , normalnie wstałby z posłanka i sobie sam odkrztusił, a teraz .. jej. to była masakra na to patrzeć, na prawde
!!!! jesteś aparatka !!!
więc nie robiłam jakiejś afery o zwrot pełnych kosztów z przesyłką, tylko po prostu zrezygnowałam w ramach tych 10 dni i czekam na zwrot kosztu materaca. I tak się na to wkurzyłam, że już nie brałam u nich tego fikimiki, tylko u innego sprzedawcy 

jest fajna, myślę, że gdybym była cięta albo bym pękła, to na pewno bym używała, bo nie ma sensu się męczyć. Ja to z tych, co muszą być przygotowane na każdą ewentualność, więc mieć - mam

andzya"
13.08.2011