|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Hej laski
Strasznie sie ciesze ze trafiłam na wasze forum pisałam juz na innym podobnym ale nikt sie nie odzywa![]() a wiec : Jestem PM z 2013 ale juz trwaja przygotowania wesele najprawdopodobniej w hacie karczewiska ale myslimy tez o Pałacu Krotoszyce ale teraz patrze tak na ten Pałacyk i .....hmmm juz sama nie wiem ![]() w kazdym razie wesele dosc duze bo na prawie 140 os. nie wiem czy pałacyk tyle pomiesci???? a ktoś był moze w Pałacu krotoszyce??Ja byłam jest naprawdeeee przepieknie ale ceny mnie troche odrazaja i słyszałam pare negatywow. a jeśli chodzi o autko to znalazłam takie piekne stare w złotym kolorze ![]() Motyw przewodni ZŁOTY!! Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Witaj
![]() jestem pod wrażeniem ilością osób! wow! Mogłabyś coś napisać więcej o tych Krotoszycach? wybieram się tam prawdopodobnie z TZ w niedziele a słyszałam tylko tyle, ze ceny to jakoś 170 zł na osobę. W niedziele jeżeli zdążymy jedziemy też do Hotel- Rezydencja Kopcza w L-cy hociaż już mnie denerwuje to miejsce bo mam wrażenie, że menago umawia się z nami chyba z łaski ![]() A masz już upatrzoną sukienkę ?
|
|
|
#63 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jesli chodzi o krotoszyce to tez sie tam wybieramy a cena 175 zł za osobe to najtańszy pakkiet menu najdrozszy to 205 zl ...nocleg 100 zł osoba ...troche mnie te ceny szokuja i do tego dojazd czyli autokar! ale zobaczyc napewno warto ![]() a mniej wiecej jaka data?
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam że się ostatnio nie odezwałam ale mam same problemy. Praca jedynie do końca tego miesiąca bo jestem na umowie zlecenie i do tego wszystkiego nawet nie wiem co z weselem. Nie wiem już nawet czy dojdzie do skutku bo się okazuje że TŻ nie chce wesela bo jemu jest szkoda kasy na 2 dni imprezy dla kogoś i najchętniej to by zrobił takie małe przyjęcie dla 14 osób ( gdzie w tej 14 jesteśmy już my wliczeni więc samych gości by było 12 osób). Nie wiem co mam robić. Właśnie z sali wróciłam bo miałam umowę podpisać i nie wiem. Poprosiłam panią za wynajem odpowiedzialną o to żebym mogła wziąć umowę do domu żeby TŻ na nią zerknął. Bo tak naprawdę od tej decyzji wszystko zależy bo od dnia podpisania w terminie 14 dni muszę wpłacić 40% kwoty za sale. I teraz nie wiem. Tej nocy spałam jedynie 4 godziny i to bardzo niespokojnie, pół nocy wyłam do poduszki. Ja nie rozumiem facetów. Od roku u mnie z pracą jest strasznie kiepsko. W 2011 pracowałam jedynie 5 miesięcy więc po co się godził na wszystko, po co było załatwiać catering, orkiestrę, fotografa?? Wszystko rozchodzi się o kasę. Powiedzcie mi co robić, odwoływać?? Przenieść na przyszły rok?? Z jednaj strony TŻ z drugiej moi rodzice którzy nawet nie chcą słyszeć o tym żeby wesela nie było a ja jestem po środku i teraz cokolwiek bym nie zdecydowała to będzie źle ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Choć teraz to już nie wiem czy będzie choć ta sala która jest w tej chwili... |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Hej Beti Kochana ty sie nic nie martw napewno wszytko sie ułozy
))Ja prawde mowiac szukam juz pracy od 3 miesiecy...masakra ale na szczescie moge liczyc na najblizszych ty napewno tez Beti gdzie masz wesele? |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
w klubie nauczyciela planujemy
P.S. tak odbiegając trochę od tematu to dlaczego ja Was nie widzę w naszym wątku o Legnicy i okolicach Tu sobie plotkujemy o weselach a tam o wszystkim https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=72004
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2012-02-02 o 23:42 |
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową PMkę
Trochę cicho się tu u nas zrobiło... Beat@ mam nadzieję, że wszystko Ci się ułożyło zdecydowaliście się na wesele? mam nadzieję, że udało się podjąć taką decyzję, która odpowiada Wam obojgu - Tobie i Twojemu Mężczyźnie! Pozdrawiam i czekam na Wasze relacje z przygotowań A sama siadam do papierzysk z pracy
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jednak zdecydowaliśmy sie na chate Karczowiska
![]() moze macie jakies rady dotyczace tej sali? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
ponoc lubią coś w ostatniej chwili dołożyć dodatkowego, ale nie znam szczegółów. Ogólnie ludzie są zadowoleni,ale mały niesmak zostganie. wpisz do umowy obsługę kelnerską, o korkowe zapytaj, dekoracje. jak najwięcej szczegółów.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() A co tu taka cisza już prawie od miesiąca??? Żadnych postępów w przygotowaniach? Miałam nadzieję pooglądać jakieś nowe suknie, zaproszenia, bukiety, buty, dekoracje, a tu nic... W takim razie ja się pochwalę Wczoraj przyszły nasze zaproszenia i zawieszki na alkohol Jak Wam się podobają? Z całą odpowiedzialnością mogę polecić Sprzedawcę, który je wykonał - megaprofesjonalne podejście do klienta
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że to nie będzie reklama jeśli napiszę, że zajmuję się uświetlaniem ślubów grą na skrzypcach i w kwartecie smyczkowym na Dolnym Śląsku i jeśli ktoś byłby zainteresowany, nawet na "ostatnią chwilę", to piszcie na privie
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to jest reklama, ale myślę, że jest to informacja, która może się niektórym przydać
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Również ślubuję w Lubinie. Jakiego fryzjera polecacie, mam okropny problem z wyborem, bo ścinam się od 5 lat we Wrocławiu. Mój ślub odbędzie się 28 lipca tego roku. W weekend może napiszę więcej o swoich przygotowaniach, będę mieć wtedy trochę więcej czasu.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moją fryzurę ślubną wykona fryzjerka, która towarzyszyła mi już podczas kilku ważnych imprez (studniówka, wesela w rodzinie) i mam do niej zaufanie w tym względzie. Jest bardzo kreatywna i potrafi tworzyć na głowie cudeńka Pracuje w niewielkim salonie (Studio Włosa u Marty) na deptaku prowadzącym do kładki na Przylesiu. Jeśli masz ochotę na bardziej szczegółowe informacje, to daj znać ![]() No i oczywiście pochwal się co masz już załatwione - suknia, obrączki, dekoracje, sala, zespół, foto-video? Jestem bardzo ciekawa Waszych postępów Ja właśnie sprawdziłam na ślubclicku, że do naszego ślubu już tylko 68 dni, a jakoś tak ostatnio stanęliśmy w przygotowaniach... TŻcik wciąż w Austrii, więc niektórych spraw nie mogę sama załatwić. 10 kwietnia idziemy do Poradni i mam nadzieję, że uda nam się załatwić wszystko tak, żeby wystarczyło to jedno spotkanie. Później dokumenty z USC, protokół, wybór garnituru dla TŻta i cała reszta spraw. Obecnie jestem na etapie poszukiwania ozdoby do włosów. Pomyślałam sobie o looku w stylu Audrey Hepburn, więc planuję uczesać się w dość klasyczny, gładki kok. Zastanawiam się więc czy we włosy wpiąć jakiś ozdobny grzebień i doczepić do niego woalkę (woalka do Kościoła, a na sali zostałby już sam grzebyk), czy też zrobić sobie opaskę z takiej koronki, jaka jest w sukni... Co myślicie??? Pisałam do ślubclicka o pomoc w doborze dodatków, ale niestety za bardzo nie rozjaśnili mi sprawy... http://www.slubclick.com/report/dobi...-terrence.html Wybaczcie, że tak się rozpisałam... Mam nadzieję, że będziecie tu częściej zaglądać ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia, pomimo tej pluchy za oknem
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Dzisiaj jestem strasznie podekscytowana. Kupiliśmy dla Pana Młodego garnitur, a dla mnie buty i biżuterię- nie pamiętam dokładnie jak sukienka wygląda na mnie, ale mam nadzieję, że wybrany przeze mnie zestaw będzie pasować, jak nie to trudno, nie wszystko wyjdzie idealnie, grunt żebym dobrze się w tym czuła.
Teraz jesteśmy na etapie wybierania obrączek, szukamy i przebieramy, nie wiedziałam, że są aż tak okropnie wysokie ceny, tak 2 tysiące trzeba na nie przygotować. Dzisiaj Pan Młody powiedział, że po przeliczeniu wydatków na mój wygląd, to nic tylko mnie ukraść. ![]() To już się staje bardzo realne, mam wrażenie że czas przyspieszył, ślub za niedługo- w ostatni weekend lipca. Co mamy? Sala jest, kościół jest, zespół, kamerzysta, fotograf jest, makijażystka wybrana. Już niedługo zdecyduję się na fryzjera.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję zakupów tylko nie widzę fotek gdzie kupiłaś butki? chętnie obejrzę zdjęcia no i nie pokazałaś nam swojej sukni powiesz coś więcej o tym, gdzie ślub, wesele itp.? jeśli chodzi o obrączki, to w Lubinie polecam odwiedzić dwa sklepy: http://www.verona.pl/ i http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-slubne,c67.html Myślę, że mają ciekawy wybór obrączek polskich producentów i ceny nieco niższe niż w Apartach, Krukach itp. A jeśli macie trochę swojego złota, to mogę polecić naszego jubilera My też kupiliśmy już garnitur i koszulę dla TŻta. Wygląda w nim bardzo "mniam" Poza tym jesteśmy już po spisaniu protokołu, spadliśmy z ambony w parafii TŻta, a w mojej wisimy w przedsionku Na 47 DDŚ mamy załatwione: - zarezerwowana sala, wpłacona zaliczka - http://www.badzow.pl/ - zarezerwowany zespół, wpłacona zaliczka - Adonis - zarezerwowane usługi foto-video, wpłacona zaliczka - http://fol-studio.pl/pl/fotografia.htm - umówiona wizażystka - http://wizazmagdalenarojek.eu.interia.pl/11.html - umówiona fryzjerka - p. Bożenka - wybrana sukienka, wpłacona zaliczka (mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie już w salonie) - http://suknieslubne.prata.pl/site_me...33664bbedd.JPG - wybrany strój Pana Młodego, wpłacona zaliczka - załatwione dokumenty w USC - spisany protokół - zaliczone nauki przedmałżeńskie i 1 spotkanie w poradni rodzinnej - zapowiedzi - biżuteria PMki robiona przez jedną z Wizażanek - 1 lekcja tańca - rozdane wszystkie zaproszenia - kupione zawieszki na butelki - kupiona wódka (115 butelek 0,5 l Sobieski) - obrączki gotowe od kwietnia, wczoraj poszły do grawerowania Sprawy do załatwienia: - odebrać suknię, - kupić buty PMki, - kupić buty i krawat TŻta, - kupić wino i szampana, - wybrać tort, - zrobić winietki, - załatwić transport gości z Kościoła na salę i z sali do domów, - załatwić auto, którym pojedziemy do ślubu, - dogadać się DJem w sprawie poprawin, - wybrać i zamówić bukiet i ewentualnie dekoracje sali weselnej, - kupić podziękowania dla Rodziców, - kupić kieckę na poprawiny, - kupić kotyliony dla gości (ja uważam, że są zbędne, ale TŻ się upiera...), - kupić napoje, owoce i ciasta, - kupić opakowania na ciasta, - odbyć spowiedzi, - pójść na 3- 4 lekcje tańca, - być może kupić lampiony, - kupić lub zrobić księgę gości, - dogadać się z organistą, - ustalić menu, - kupić pudełko na koperty, - ... Kurczę, mnóstwo jest tych spraw do zrobienia i strasznie mnie to stresuje... Boję się, że nie zdążymy ze wszystkim.
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kobitki
Kolejna do was dołącza ![]() Ślub 21.09.2013 i nie mamy jeszcze nic załatwione ehhhMoże wy mi doradzicie co do sali bo już sama nie wiem którą wybrać. Biorę pod uwagę: * Magnat * Baron ( była Lutnia ) * Ranczo ( koło kręgielni ) * Pałacyk - Szklary Górne ( na ile tam jest osób sala ? ) * Dom Weselny - Noce i Dnie Szklary Dolne * Dom Weselny - Stefan ( koło Urzędu Skarbowego ) Jakie jest Wasze zdanie ? Pomocy
|
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Kochane mam do Was jeszcze jedno ważne pytanie. Nie długo chcemy iść do kościoła aby zamówić datę na nasz ślub. Jestem ciekawa jak to jest z tymi naukami przedmałżeńskimi ?
Należę do kościoła Matki Częstochowskiej w Lubinie. Trzeba się od razu zapisać ? Czy można później, to ile tygodni przed ślubem to trzeba zrobić, ile to w ogóle trwa ? Płacimy coś za to ? Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania ![]() |
|
|
|
|
#79 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś z nami, a mnie tym bardziej miło, że jesteś moją imienniczką i rówieśniczką - o ile cyferki w nicku to rok urodzenia Do ślubu macie jeszcze mnóstwo czasu, więc myślę, że spokojnie ze wszystkim zdążycie. O nic się nie martw - to dobry moment na rozpoczęcie przygotowań, bo możecie stopniowo wszystko załatwiać. Jeśli chodzi o sale, które wymieniłaś to: - Magnat - ładna, elegancka sala, której już nie trzeba dekorować, ceny takie, jak wszędzie (ok. 160zł/os.), jedzenie ponoć smaczne, ale okolica mało interesująca (dla mnie to ważne, bo czasami podczas wesel mam ochotę pospacerować z Ukochanym i pooddychać świeżym powietrzem, a wokół Magnata warunki na to są nieciekawe...), - o Baronie w miejscu byłej Lutni nic nie wiem, ale jeśli jedzenie jest takie jak w Baronie na kombinacie, to jest nieźle - Ranczo - kolega organizuje tam wesele w drugiej połowie czerwca - fajny, swojski klimat, cudowny ogród, w którym można zorganizować poprawiny - nie wiem nic więcej, - bawiłam się dwa razy na weselach w Szklarach Górnych - na pierwszym weselu było ok. 80 osób i miejsca do tańca było wystarczająco, ale na weselu na ok. 100 os. było już ciasno na parkiecie, okolica ciekawa, jedzenie smaczne, sala ładna - Noce i Dnie - galeria zdjęć prezentuje się bardzo ciekawie, ale wiem, że zarówno tam, jak i w Pałacyku w Szklarach Górnych jest duże obłożenie, więc warto byłoby się już teraz dowiadywać o wolny termin, - Stefan - nie byłam, ale na zdjęciach nie robi na mnie większego wrażenia, no i szpitalna okolica trochę mnie zniechęca To wszystko oczywiście moje subiektywne opinie, których nie musisz brać pod uwagę Jeśli zależy Wam na tym konkretnym terminie ślubu, to radziłabym najpierw podzwonić po salach i dowiedzieć się czy jest wolny. Wiem, że jeszcze w Oborze jest jakaś nowa, ładna sala, słyszałam dobre opinie, ale sama jej nie widziałam. Cytat:
No i nauki nie są odpłatne. Mam nadzieję, że choć trochę zaspokoiłam Twoją ciekawość
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Heyo!
Już prawie zapomniałam o tym miejscu upssss... Nasze przgotowania w pełni.Też mam panią Magdalenę Rojek za wizażystkę. Miałaś już próbny? Ja miałam próbny na ślub cywilny, a oto próbka jej możliwości i bardzo pozytywne mam wrażenia. Uwzględnia upodobania panny młodej. Ja wybrałam pakiet czyli płacę 300 zł i w tym mam próbę, właściwy makijaż, jeden dla gościa (chyba mamie Karola zafundujemy) i na plener 4 gratisowy. _DSC0815.jpg _DSC0816-Edit.jpg Iwona Ossolińska (fol-studio.pl) jest wykonawcą naszych fotek ze ślubu cywilnego i na kościelny oczywiście również, ale będzie z mężem, który z kolegą będzie odpowiadał za usługę video. Kontak z nimi jest świetny. Fryzurka wykonana przez Martę Kopankiewicz (tel. 693 789 625) - ma salon na Kamiennej 16a. Trochę jej popsułam efekt, bo miałam opóźnienie i się śpieszyłyśmy, ale fryz trwały i o to głównie chodzi. Do kościelnego będę miała dłuższe włosy i kalię we włoskach zamiast tych różyczek sztucznych. No i przede wszystkim nie zdziera za hasło ślubne. _DSC0805-Edit-Edit.jpg _MG_9472.jpg a bukiecik wykonany przez kwiaciarnię z CA. Kalie latem będą bardziej wybarwione, bo mają być różowe, różowiutkie. Bardzo trwałe, bo w wazonie leżały jeszcze z 3 tygodnie? No i na salę będę chciała motyw kalii utrzymać, ale uzupełnić innymi tańszymi kwiatkami. No i przede wszystkim za zakupy na 800 zł mała fontanna czekoladowa do wypożyczenia gratis. _DSC0768-Edit.jpg Buciki już mam leżą w domku i czekają na wielki dzień - taneczne kolor amarant satynka z akces2.com. IMG_0128.jpg IMG_0134.jpg biżuteria wykonana przez silverkę (http://silverkas.blox.pl/html/131072...21.html?900623) bardzo mi się podoba i ważne można pod siebie robić zmiany w biżu kolczyki długie.jpg bransoletka.jpg mam nadzieję, że naszyjnik widać gdzieś lepiej w powyższych fotkach. A mam pytanko do poradni. Jak tam jest? Jak wyglądają te spotkania? Mamy już zaliczone dawno nauki i było nawet fajnie ![]() Zaproszonka już roznoszone, ale to trochę potrwa jeszcze. IMG_0117.jpg |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
limit załączników mi się skończył :P
IMG_0121.jpg wódkę mamy oklejoną w następujący sposób: IMG_0122.jpg a jest 10 rodzajów różnych naklejek. Naklejki tu http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22958425 Mamy 120 butelek Krupnika i mamy też winko czerwone z winoteki. W promocji no super okazja. Będziemy mieć łącznie ok. 20 butelek. chyba na razie tyle. Jak coś to dorzucę
|
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Angelka1984 ależ Ty masz wszystko już ogarnięte
gratki ![]() Dziękuję Ci za opinię o Pani Magdalenie i o Państwu Ossolińskich (my też zdecydowaliśmy się na ich duet). Twój makijaż bardzo mi się podoba. Nie byłam jeszcze na próbnym - zamierzam wybrać się w dniu mojego wieczoru panieńskiego. Myślałam też o butach tanecznych - jesteś zadowolona? Czy mogłabyś mi napisać ile zapłaciłaś za swoje? Bukiet też efektowny, choć ja nie przepadam za kaliami w bukiecie ślubnym. Twój jednak prezentuje się ciekawie Pewnie był drogi... Zaproszenia wyglądają bardzo stylowo, a etykiety na alkohol - super Ja też będę miała biżuterię robioną ręcznie (sutasz) przez jedną z Wizażanek - już się nie mogę doczekać Jeśli chodzi o spotkanie w poradni, to nasze nie było zbyt ciekawe, choć babeczka sympatyczna. Trwało ok. godzinę. Kobieta pokazała nam prezentację multimedialną opisującą naturalne metody planowania rodziny. Opowiadała o badaniu temperatury, sprawdzaniu jakości śluzu (udokumentowane zdjęciami...) i wypełnianiu kalendarzyka. Później ja musiałam opowiedzieć co oznaczają wszystkie oznaczenia na przykładowym kalendarzu, a następnie TŻ robił to samo. Dostałam oczywiście zadanie domowe i na początku maja kolejne spotkanie. Wiem, że u nas w parafii trzeba umawiać się na spotkanie z ok. 2 tygodniowym wyprzedzeniem. Płaci się 20 zł za wizytę.
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję kasioonya
![]() Tak cyferki w nicku to mój rocznik ![]() Postanowiłam zarezerwować salę " Noce i Dnie "- na dniach będziemy muslieli podjechać z narzeczonym i zrobić rezerwację + wpłacić zaliczkę . 15 km od Lubina to chyba nie jest dużo, mam nadzieję że goście nie będą marudzić na odległość Tak myślę aby pod kościół podstawić autobus ( ilość gości na weselu maksymalnie 95 ) a na drogę powrotną wynająć busa.Tylko jestem ciekawa jaki koszt tego będzie. Na razie najważniejsza jest sala, zespół, fotograf + kamerzysta a później pomału można kupować zaproszenia itd Bo nie chcę wszystkiego kupować na ostatnią chwilę, a takie rzeczy mogą sobie leżeć w jakiś pudełeczku ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- no to się nacieszyłam, właśnie dzwoniłam do właścicielki " Noce i Dnie " i poinformowała mnie że 21.09.2013 jest już zajęty buuuNie wiem czy narzeczony będzie chciał zmienić datę. Więc będę musiała pomyśleć nad Ranczo lub salą Magnat, bo to kolejne sale w których bym chciała mieć wesele. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Edytowane przez kasienkaa1986 Czas edycji: 2012-04-23 o 09:39 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta data jak rozumiem jest dla Was szczególnie ważna? My też musimy załatwić transport dla gości - nasza sala znajduje się 25 km od Kościoła i jak dotąd nie usłyszałam marudzenia Dziewczyny mam wiadomość dla tych, które same kupują napoje itp. Do środy w Biedronce jest dobra oferta na Coca-Colę. Nam zależało na butelkach 1L i taki dwupak kosztuje 4,49zł, więc wychodzi 2,25 zł/L. Nie znalazłam lepszej ceny i dziś wyszłam z Biedronki z 60L Coca-Coli Poza tym zamówiłam tort i odebrałam obrączki z grawerowania. Cieszę się, że dziś załatwiłam 3 sprawy
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za info o poradni. Myślałam, że jest lepiej/fajniej. Z naukami było oki, a tu klops. Bukiecik kosztował 100 zł, ale tylko dlatego, że w zimie kalie są drogie :/ 10 zł/szt. Ale w sezonie będą i ładniejsze, i tańsze. Z Ossolińskimi jest super, no normalnie jakbyś miała znajomych na imprezie. Wszystko idzie się dogadać i w ogóle.
Kasienka to polecam Rancho. Magnat ma nieciekawą okolicę. Ja będę organizować tam swoje wesele i poprawiny. Właściciele no super. Nie ma korkowego. Idzie się dogadać bardzo co do menu. Nie masz limitu godzin, że masz opuścić salę o godzinie 5 czy dopłacać. Nie ma szalonych zaliczek wcześniej. My wpłaciliśmy chyba 1.500 zł, a resztę po weselu. Nie musisz podać ilości osób na 2 miesiące wczesniej, gdy jeszcze nie wiesz, ile osób będzie. Mówisz tydzień wcześniej poprawiny też ile osób będzie, tyle zapłacisz. Tylko dekoracja/alkohol/ciasta/owoce po Twojej stronie. No i fajnie, bo w centrum, fajne wnętrzne (chociaż nie byłam jeszcze po remoncie) no i duży fajny ogród.Byłam dzisiaj w Biedronce i ja znalazłam tylko Coca-Colę 2*1,75l za 5,99 zł, to wychodzi 1,71 zł/l. A butelki nie wydają się kolosalne, a mam zamiar jakoś je przyozdobić, żeby ładniej wyglądały. Nie mogłam u mnie znaleźć tych 1 litrowych. Ale dzięki za info ![]() Widziałam kolczyki sutaszowe i wyglądają bardzo ciekawie! Jak masz foty, to wrzucaj. |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tutaj, choć nie jestem z Waszych okolic, ale podajecie świetne rady. I dziękuję Angelce, bo strasznie mnie zauroczyły naklejki na alkohol i biżuteria
W jakiej cenie jest cały komplecik u tej Pani? Można zamawiać "na odległość"?
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Angelka1984 dziękuję za opinię na temat Ranczo
![]() Chyba wynajmiemy tą salę. Twoja opinia jeszcze bardziej mnie do tego przekonała
|
|
|
|
|
#88 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15127455 tu masz linka do jej konta allegro. Napisz do niej, co Ci się podoba, jakie długości i Ci wyceni. Nawet szybko robi te cuda. Ja jestem bardzo zadowolona. Biżuteria cudownie się prezentuje. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
cieszę się, że mogłam pomóc kilka osób już mi chwaliło jedzonko w tym lokalu
|
||
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Kochane a powiedzcie mi jak idę zamówić datę i godzinę na ślub to jakie mi są potrzebne dokumenty ?
I w późniejszych terminach jakie mi będą też potrzebne dokumenty... Skrócony akt urodzenia i co dalej... Czytając już te wszystkie fora zgłupiałam ;/ Powiedzcie mi co i jak to wszystko wygląda ? Należę do kościoła Matki Częstochowskiej w Lubinie któraś będzie brała tam ślub ? |
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Strasznie sie ciesze ze trafiłam na wasze forum pisałam juz na innym podobnym ale nikt sie nie odzywa

Tu sobie plotkujemy o weselach a tam o wszystkim
zdecydowaliście się na wesele? mam nadzieję, że udało się podjąć taką decyzję, która odpowiada Wam obojgu - Tobie i Twojemu Mężczyźnie!

tylko nie widzę fotek
powiesz coś więcej o tym, gdzie ślub, wesele itp.? jeśli chodzi o obrączki, to w Lubinie polecam odwiedzić dwa sklepy: