|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za miłe słowa na temat auta
![]() Muszę przyznać, że mnie się na początku nie podobało ![]() ![]() Bezpiecznie jest, to fakt. Teraz też P ma takie duże auto (pajero) i bardzo lubię nim jeździć. Mam wrażenie, że kompletnie nic mi nie grozi na drodze. Tylko że to będzie samochód mojego P, ja mam swój, znacznie mniejszy wozik ![]() Cytat:
![]() Chcę zamówić resztę rzeczy, potrzebnych do wyprawki i oczywiście mam mętlik w głowie, co jeszcze potrzebuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja chyba mam już całą wyprawkę, ciągle jednak brakuje mi rzeczy dla siebie.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ciekawe czy my kiedyś dorobimy się własnego najnormalniejszego auta... Cytat:
![]() Popieram, agatko wyglądasz pięknie! ![]() W rmf max mówili, że w weekend majowy 29 st ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
ja mam możliwość pożyczyć od mamy, dlatego pisałam o pożyczeniu.
choć faktycznie takie za 20 zł to nie szkoda będzie jak będą za duże po porodzie. wróciłam z apteki. kupiłam podpaski poporodowe 2 paczki, 5 podkładów, paczkę majtek siateczkowych, sól fizjologiczną w ampułkach, gaziki. chciałam tamtum rose ale zapomniałam. musze sobie listę zrobić co musze dokupić jeszcze :/ no i wstąpiłam po drodze kupić sobie loda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
po wakacjach w chorwacji stwierdzilismy, ze bedziemy juz jezdzic tylko tam
![]() ![]() bylismy autokarem i podroz byla dla mnie koszmarem ![]() no mi sie jeszcze marzy toskania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Ja już ze sklepu wróciłam.
![]() Teraz umyję naczynia i biorę się za przenoszenie pościeli z sypialni do dużego pokoju... A potem kwiatuchy muszę gdzieś upchnąć. ![]() ![]() Zajrzę wieczorkiem, jak nie padnę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ubiegłym roku na Maderę, razem z dojazdem do Warszawy, oczekiwaniem na lot i tym całym bałaganem, dostałam się w niecałe 12 godzin. Znajomi tyle nad morze jechali ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie zostalam zmuszona do przebrania sie z pizamy
![]() ktos dzwonil do drzwi - pani chodzila po zebrach, miala tak zapijaczoną twarz, ale mowila, ze dla dzieci itp wiec dalam jej jedzenie, bo mi sie szkoda zrobilo, a jak rzeczywiscie jej dzieci nie maja co jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Andzya gratulacje!!! I trzymam kciuki aby operacja przeszła szybciutko i obyście już byli szybko razem.
Ja nie mam sił nic pisać ani nawet czytać... Chorobowo u nas jak nic. Od czwartku Natalka miała jelitówkę - tzn czwartek piątek. W piątek dopadło mnie (koszmar) i trwało do niedzieli. W sobotę zaczęły Natalce ropieć oczka, dziś byłyśmy u lekarza no to dla niej maść na oczka, do tego ma fatalne gardło i następny lek a i ja poprosiłam o sprawdzenie gardła bo mnie boli od kilku dni i okazało się że to anginowe no i mam jakiś lek homeopatyczny. Normalnie rewelacja jak nic.
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
ale mi czas zleciał. za niedługo mąż z pracy wróci. Obiadu za bardzo nie ma. trudno się mówi. dostanie resztę sałatki z wczoraj i kiełbaski :P
ciuszki chyba przeniosę do małego pokoju. cholerka muszę zadzwonić do księdza, bo coś mi się namieszało w intencjach |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś jest w potrzebie, to są odpowiednie organizacje, do których można się zwrócić. Nie chce mi się wnikać w to czy ktoś faktycznie nie ma co jeść czy w co się ubrać. Ja na swoje życie ciężko pracuję, uczciwie płacę podatki, więc dlaczego ktoś nie może iść do pracy? Wiem, wiem... są ludzie niezaradni życiowo, pokrzywdzeni przez los... Trudno, nie mogę martwić się o wszystkich. Mnie manna z nieba nie leci, nikt mi za darmo niczego nie daję.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
onething ja kupilam w saszetkach , na razie mam 2 muszę dokupić jeszcze z 3 sztuki gabi też jestem alergiczką, wczoraj w pogodzie podawali, że zaczyna się pylenie, wysokie stężenie pylków min jesion agatka661 nie schizuj się na zaś, jeszcze nie przekroczylaś terminu, więc nie ma się co martwić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że Wy jesteście bo jak ktoś tak mówi Ci nad uchem to już sama nie wiesz czy to co myślisz jest logiczne dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś przyszedł też taki gość do teściów i chciał pieniądze, spytali czy jedzenie może być, 0n że tak... to mu dali jakieś sery, wędliny, różne rzeczy dobre i drogie a potem mąż wychodził z klatki to wszystko leżało wywalone na chodniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Witam po weekendzie ![]() Na początek wielkie gratulacje dla Andzya ![]() A poza tym cóż, nie zaznaczyłam cytowania, więc tylko z tego co pamietam to Agatko - mi wywoływali poród w 10 dniu po terminie, gdyby nie znajoma położna, to położyliby mnie tego dnia na oddział i kazali czekać jeszcze co najmniej 2 dni, ale na jej prośbę lekarz podpisał zlecenie na oksy od razu w dniu przyjęcia. Rinco przepiękne dzieła szydełkowe ![]() Gabbi samochód marzenie, gratuluję ![]() Szmaragdowy Kotku dzięki za namiary na okulistę, jakbys mogła podać tez kontakt do Twojej pediatry, którą tak zachwalasz ![]() ![]() No i chyba tyle zapamietalam. W temacie butów, ciuchów to zaczynam miec podobne problemy - juz w nic się nie mieszczę ![]() No i musze powiedziec, że jestm na coraz bardziej zaawansowanym etapie przygotowań - jeszcze tylko jedno (no może dwa) prasowania i moge układać w komodzie. Poza tym wytargałam wózek z garażu i też już wszystko wyczyściłam - teraz tylko mąz musi kółka naprawić bo wszystkie 4 mają kapcie ![]() ![]() ![]() Z samopoczuciem niestety trochę gorzej ![]() ![]() ![]() To tyle, uciekam do prasowania ![]() ![]() Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-23 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
Andzya serdecznie gratuluje!!!!!!!!
Zycze duzo zdrowka dla Antosia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam takich superowych zdjęć jak Wy, ale też wrzuciłam zdjęcia na maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez spakowałam więcej zawsze można przywieź a na miejscu coś wybrać zresztą ja mam tak z ubrankami że rozmiar niby ten sam a jak przyłożę np. body jedne do drugich to są różnej wielkości więc wziełam i spakowałam dwie pary jedne mniejsze drugie większe ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jedzenia nie daję, bo z reguły nie mam w domu go w nadmiarze. 2 razy dałam kolesiowi mydło, wydawał się uczciwy, nie chciał pieniędzy, chciał coś do jedzenia lub środki czystości. włączyłam drugie pranie - niebieskie ![]() męza jeszcze nie ma. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Gaabii fajny brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też nie mam żadnych ładnych zdjęć, mam nadzieję, że może w weekend majowy pojedziemy na paprocany nad jezioro i ktoś mi zrobi jakieś zdj, no tylko muszę kupić jakieś buty, bo inaczej pójdę boooso, pójdę booooso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostałam burę od P, że się Wam pochwaliłam kupnem samochodu
![]() A ja nie chciałam, żeby to wyszło, że się chwalę, tylko po prostu chciałam się podzielić radością ![]() eh.... Może i P ma rację. Sorry, że tak wyskoczyłam z tym samochodem, jak filip z konopii. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-23 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Furka duża, kilka razy prowadziłam takie duże auto i mam zawsze wrażenie, ze autobusem jadę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja już po obiedzie. Zjadłam pyszne leczo, które wczoraj robiliśmy z tż. ![]() Byłam na mieście i kupiłam naklejki samoloty w sklepie wszystko za 5 zł. Będzie czym ozdobić kącik maluszka. Powiedzcie dziewczyny czy farbujecie włosy w ciąży? Ja mam plan, no ale trochę się boję. Gratuluję serdzecznie andzya!! ![]() Trzymam kciuki za zdrowie malucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jest się czym pochwalić to czemu by tego nie zrobić ![]() Fajny brzusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.