|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Za lekki porod to ja moge jeszcze do piatku przeczekac i pocierpiec ![]()
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Tylko Wy już pewnie urodzicie, wrócicie do domu, a ja dalej będę chodzić w ciąży
![]()
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny orientujecie się może czy żółtaczka może wrócic? Moja miała w szpitalu, była naświetlana. I nie wiem czy żółtaczka ewentualnie mogłaby wrócic? Mam wrażenie że Kaja znów jest trochę bardziej żółta, albo jestem przewrażliwiona.. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- tak mi sie coś wydaje że już coraz bardziej się odrywa. Fajnie by było, jakby odpadł tak ja piszesz ![]() Desia wooooow, ale suuuuper z tym mieszkaniem ![]() Będąc w tym roku z mężem na wakacjach myśleliśmy że następnym razem do Hiszpani pojedziemy, jeszcze nigdy nie byłam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
właśnie doczytałam, że ta żółtaczka może wrócic, kurcze.. Jutro chyba pojadę na IP ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
mój śpi luzem pod kocykiem od samego początku, w szpitalu był tylko w rożku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja też chcę mieszkanie w Hiszpanii!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- mój śpi w rożku i pod kocykiem, a to dlatego, że w rożku lepiej zasypia, ale jest już tak długi i sprytny, że się z niego rozkopuje i rożek ma praktycznie tylko na brzuchu, a od pasa w dół jest odkryty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony tak, ale moj Adas tez przenoszony, a meczylam sie, oj meczylam!
No ale, na dwoje babka wrozyla, moze byc drugi raz wiele szybszy! Trzeba myslec pozytywnie ![]() Nikki, Adas spal "luzem" a teraz zobaczymy, mam i rozek i spiworek ![]() Kazde dziecko lubi inaczej, ja sobie wyprobuje co lepiej pasuje malej! Lena, a nie mozesz do przychodni zadzwonic? Bo na IP mozecie sie naczekac czasami na swoja kolej. Kulkaaga, no pewnie "ostatnie miejsce" rozstrzygnie sie pomiedzy Toba i mna wlasnie, ani sobie ani Tobie tego nie zycze, ale coz - bedzie co ma byc, nie mamy zbytnio na to wplywu ![]()
#2051 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wam juz zniknela? Apropo zajscia w ciaze....Jutro ide do gina na kontrol i chcialam poprosic o tabletki antykoncepcyjne a ze nigdy nie bralam to mam pytanie-jakie sa najlepsze i w miare niedrogie? Lekarz sam wybiera czy mozna mu powiedziec jakie sie chce? ![]() Cytat:
![]() Moj juz powoli wyrasta z rozka wiec bedzie spal tylko pod kocykiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Ja już w piątek jadę na USG bo dostałam przy wypisie podejrzenie o dysplazję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Aguśka nie łam się wszystko się ułoży na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy robili? Ale fajnie ze Antek taki grzeczny, mi sie wydaje ze dzieci, ktore chodza do przedszkola maja juz jakby "swoje zycie" i szersze horyzonty, swoich przyjaciol itd - dzieciom mniejszym jak Aguski Filip czasami z urodzeniem rodzenstwa wali sie na glowe caly swiat! Ciekawe co tam u Alamig ![]() Dziewczyny widzialyscie jak pytalam jak sie odczuwa skurcze? Takie delikatne , bo nie jestem pewna, dopiero jakby mnie zgielo wpol to pewnie bym byla ![]()
![]() |
#2054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takich delikatnych nie czułam dopiero jak mnie właśnie zgięło wpół to poczułam. Dołączam opis porodu: Opis porodu napisałam w szpitalu J Tak więc o 9.30 wstawiłam się na IP ze skurczami co5 minut zostałam przyjęta od razu na porodówkę. Jak mnie podłączyli pod ktg to się po pewnym czasie rozkręciłam na Maksa maiałam tak mocne skurcze i dostałam buli krzyżowych myślałam że odlecę z bólu chciało mi się wymiotować ale z odsieczą przyszedł mój gin który kazał mi podać przeciwbólową kroplówkę. No niestety cały dzień czekałam na swoją kolej bo było tyle cesarek że masakra. Koło godziny 17 przyszłam połozna i powiedziała że mam wziąć ciepły prysznic i że jak dokona się zmiana położnych i pielęgniarek o 19 będzie cięcie. Cały czas byłam podłączona pod ktg. Wróciły tak bolesne skurcze i te bóle krzyżowe i zniknęło z monitora tętno tż wezwał położną która długo nie przychodziła w końcu się wkurzył i wyszedł na korytarz po tą Kobietę która z łaski swojej przyszła i nie mogła znaleźć tego tętna i zostawiła nas i sobie poszła (i to jest jedna z rzeczy która nas wkurzyła) więc tż zaczał nerwowo szukać tego tętna i znalazł. Po prostu Ania się tak wierciła że uciekała spod tego ktg po paru minutach przyszedł mój gin który się ździwił że mam takie skurcze J (śmiał się ze mnie) ale mówi że to nie przeszkadza w przeprowadzeniu cesarki tylko wręcz pomaga i jechaliśmy na sale operacyjną. Na Sali trafiły mi się straszne pielęgniarki które nie chciały uwierzyć że mój ostatni posiłek był w niedzielę wieczorem dostałam znieczulenie tym razem wbiła mi się pierwszym razem straciłam czucie w nogach na brzuchu i się zaczęło. Oczywiście musiałam dostać opieprz od piguł że mam się uspokoić bo już mam 160 akcję serca więc powoli zaczęłam się uspokajać. Nie wiem dlaczego jeden z tych lekarzy tak bardzo uciskał mi na żebra ale chyba po prostu wypychali Anię J cały czas słyszałam o czym rozmawiają i tak o 19.47 przyszła na świat Ania jak ją wyciągnęli to tak jakbym widziała Antka cztery lata temu tylko troszkę w mniejszym wydaniu. Potem Pani pediatra powiedziała że jest wszystko ok. z małą dali mi ją do ucałowania i zabrali do tż. Popłakałam się ze szczęścia. Musiałam dzielnie odczekać aż mnie zaszyją, na końcu usłyszałam tylko od moje Gina „Marta wszystko gra??” kiwnęlam że tak i mnie wywieźli ze Sali. Lekarz wyszedł do tż pogratulował mu i powiedział ze wszytsko jest dobrze. Jak już leżałam na tej Sali poporodowej to na przemian się śmiałam i płakałam. Płakałam że szczęścia a smiałam się z tego powodu że jestem przytomna (bo z Antkiem wyjechałam z Sali nieprzytomna z bardzo wysokim ciśnieniem) Mój mąż stwierdził że zwaryjowalam. Tylko było mi strasznie zimno bo tak zimna było na Sali operacyjnej J Ale on też się popłakał ze szczęścia i mówi do mnie że mała jest prześliczna. Potem ja przywieźli ale na noc położne wzięły ją do odśluzowania i spała osobno ale to dzięki Bogu bo gdy zostałam sama tak i tak nie mogłam nic przy niej zrobić. Anię dostałam koło 6 rano i koło 9 mnie zwieźli na oddział. Doszłam naprawdę szybko do siebie bo z jednej strony nie miałam wyjścia bo pomocy od położnych nie uraczysz tylko usłyszysz „Pani musi się ruszać” a z drugiej strony czułam się o wiele lepiej niż 4 lata temu. Ania ważyła 2950 i mierzyła 52 cm. W stosunku do Antka jest kruszynką. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Moja śpi w rożku przykryta kocem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
w nocy w kocyku zwiniętym w rożek, a w dzien w gondolce luźno, albo tylko pieluszką przykrywam. No chyba że czuję że jest chłodno to kocykiem delikatnie nakrywam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze brałam Yasmin i teraz też chce do nich wrócić, ale one kosztowały nie całe 40zł teraz nawet nie wiem ile kosztują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ja juz głupieję.. Ale tżtowi też się tak wydaje że jest bardziej żółta. No nic, jutro w razie czego podziałamy. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też słyszałam, że w weekend ma być piękna pogoda ![]() ![]() Niestety hemora dalej mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kropelek to na bączki dajemy czasem sab simplex (te niemieckie), po nich to idą pierdziochy jak z armaty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dalej tę czarną krechę ![]() Cytat:
![]() Aguśka wyobrażam sobie jak Ci ciężko jest samej ogarnąć maluszki, ale pomyśl, że z czasem musi być coraz lepiej. Filipek teraz ma bunt, a Szymonek wiadomo malutek, ciężko wszystko pogodzić, ale wg mnie Ty i tak świetnie sobie dajesz radę ![]() ![]() ![]() Nadrabiałam 3 strony od 15.30 ![]()
![]() |
#2059 | ||||||||||
Gang Iren
|
Pol dnia mam wlaczony wizaz i po trochu nadrabiam i nadrobic nie moge.Przeczytam dwa-trzy posty i juz czasu brak
![]() Cytat:
Ale ja nie wiem czy godzina to nie za krotko jak na kolke. Wiki miala codziennie kolki i to trwalo przynajmniej trzy godziny. Mleko masz na pewno takie jak miec powinnas,nie przejmuj sie gadaniem tesciowej.Moj tez je czesto i wcale mnie to nie martwi,wrecz przeciwnie im czesciej tym lepiej.Maluszek sam wie ile mu potrzeba. Cytat:
Cytat:
![]() Nielatwo masz,ale wierze ze dasz rade ze wszystkim. A za jakis czas juz nie bedziesz pamietac jak ciezko bylo.Popatrzysz sobie za to z przyjemnoscia jak fajnie wspolnie bawia sie twoi synkowie,zajma sie soba,a ty bedziesz miec troche czasu dla siebie. Wszystko mija,nic nie trwa wiecznie. Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi sie podoba!Lubie ogolnie firme tiny love,fajne kolorki i duzo melodyjek.Ja jestem na tak ![]() Cytat:
Gratulacje!! ![]() Super,ze tak szybko poszlo! Cytat:
![]() ![]() Trzymaj sie Puma!! Cytat:
![]() Ja przy karmieniu mialam zastrzyk anty co 3 miesiace. Tutaj w szpitalu pytali jaka chce metode antykoncepcji i wybralam tabletki,ale nie wiem jeszcze jakie to beda.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-04-23 o 18:10 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka GRATULACJE!!
Mravka, Agabi - przystojniacy na mailu ![]() Wysyłam na maila dzisiejsze zdjęcia Andrejci przed spacerkiem. Dostałyśmy wczoraj peeeeełno ubranek od M. kuzynki. Takie od 48-54cm. Jej córcia jak się urodziła miała 48cm więc na szczęście miała takie ubranka, bo już mnie denerwuje, że Andrejcia we wszystkim się topi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Gang Iren
|
Nadrobilam maila:
Emigra super filmiki z Julka,ale ona juz rezolutna Adaikaka sliczny synus Tikki pieknie wygladacie przy tym karmieniu. Agabi ale rosnie twoj maluszek,a na jednym zdjeciu boska minka ![]() Mravka Robert tym spojrzeniem niejedno serce zlamie ![]()
#2062 |
Rozeznanie
|
Czesc mamusie. Pisze ze szpitala z kom. Jutro wychodzimy do domku. Mala juz dzis mogla wyjsc i chcieli nas wypisac ale jednak zostawiaja bo jutro chca mi podac kroplowke z lekiem na lepsze gojenie rany, mam troche wydluzony czas krzepliwosci. Ale poza tym wszystko ok, szybko doszlam po cieciu i juz w sobote robilam wszystko przy malej. Malenstwo bardzo mobilizuje do ruchu mimo bolu;-) Julcia od razu przystawila sie do piersi, je wspaniale z piersi. Tylko brodawki pobolewaja, tzn. chyba musza sie zahartowac, bo przystawienie jest ok,brodawki mam idealne.
Odezwe sie jak juz w domku bedziemy. Gratulacje dla kolejnych mam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
Julliczka super, że jutro wychodzicie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka śpi tylko pod kocykiem. Rożek już w szpitalu był "be"
![]() Rety, od rana dopiero teraz mam czas... i już myslę aby iść spać ![]()
#2065 |
Zakorzenienie
|
Andrejcia nie lubi spać "luzem" chyba, że śpi ze mną w łóżku. W łóżeczku śpi w rożku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oo Ty takze korzystalas z tego nosidla? no tak ,bo to przeciez szwedzki wyrob;] Masz racje wakacje z 1,5mc dzieciatkiem to byłby hardcore.. Oj desia Ty mi tu nie rob smaka na zapiekanke,bo mi sie marzy od dnia porodu..a pieczarki to pewnie ostatnia rzecz jaka bede mogła zjesc poki Młody jest na cycu Cytat:
![]() no to super,ze jestes zadowolona! ja w tym tyg zamierzam zamowic i zaraz się bede brała za testowanie ![]() Nie dziwie sie,ze nie pałasz entuzjazmem na mysl o wizycie brata i dziewczyny. Swoja droga osoby ktorej nie znasz(tez mielismy taka wizyte jak moja sis przyjechala ze swoim nowym chlopakiem- notabene po jednym dniu mielismy ochote potrzasnac Nim i powiedziec,zeby sie ogarnal ![]() Dobrze,ze ich wyekspediowałas do tesciowej..najwazniejszy jest Wasz spokoj. Dziecko jest najwazniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co ja wiem do pokarmu przenika to po 4h od spozycia przez Nas. Cytat:
Cytat:
moje dziecie spi zawiniete w koc i rozek..Niestety u Nas spanie pod kocykiem nie wchodzi w gre bo "konczyny" Go budzą, wiec musi byc "zawiniety Wlasnie przed chwilą podsluchalam jak T.czyta Małemu bajke "Poczytaj mi mamo".. Robson gaworzy a po chwili zaczyna marudzic, a T na to" masz racje ta bajka jakas ciulata mi się tez nie podoba" ![]() ![]() dziękujemy za miłe słowa odnosnie facjaty Roberta;] ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- super pomysl ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak kładziecie dzieci - na boczku czy na plecach?? bo nie wiem która pozycja jest najlepsza.... sorki za tyle pytań ale boję się czy nie robię czegoś źle ...... ja Oskara kładę na boczek raz na jeden a jak się obudzi i poje a potem zaśnie to na drugi.... ale tak jak pisałam nie wiem która pozycja najlepsza boczek czy plecki?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Przyszedł dziś do mnie stanik Alles
![]() Jak go zobaczyłam to myślę "o ja pierdzielę, przecież on będzie za duży". Okazał się idealny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Niestety moja gwiazda po jakiejś godzinie spania lezy na półboku lub na pleckach. W dzień niech sobie lezy na plecach czy brzuszku, zwkłaszcza jak mam ja na oku... w nocy nawet kliny jakie jej robię nie pomagają i zawsze budzi się na pleckach.
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hiszpania jak narazie to wlasnie wakacyjne mieszkanie, potem sie zobaczy. Co do T. to niezle, niezle ![]() Lena, Evvcia - dzieki za do odpowiedzi odnosnie skurczy, wydaje mi sie, ze to co mam to wlasnie delikatne skurczyki no i cos mnie mocno w malej kluje ![]() I wylecial mi chyba kawalek czopa, ale maly i czysty, wiec to chyba jeszcze nic nie znaczy ![]() Jutro jak dotrwam to ide do gina na usg, ale moze jak go poprosze to sprawdzi rozwarcie - czy cos sie wydarzylo!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.