|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
UUUUUU
ś: owsianka (4ł owsianych, mleko, 2ł siemienia, truskawki, suszone śliwki, troche twarogu z łyżeczką dżemu, troche granoli czeko, wkruszony michałek) o: duży filet z limandy smażony w jaju, kopytka wymieszane z warzywami na patelnie śródziemnomorskimi p: 2 plastry rolady malinowej, michałek k: micha szpinaku z szynką, serem żółtym i twarogiem
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałabym odzyskać okres, ale nie utyć, bo mam nadwagę obecnie, dlatego nawet dobrze by było delikatnie schudnąć. Także proszę o rady i ocenę. Please
![]() 1. Ś: 2 kawałki duże owalnego chleba razowego: pół z masłem orzechowym , twarożkiem domowym i dżemem malinowym pół z margaryną, twarożkiem domowym i serem żółtym kawa rozpuszczalna z mlekiem O: kasza gryczana; marchewka gotowana; ogórek konserwowy; klops gotowany z indyka Potem: kawa parzona z mlekiem; 1 twarożek domowy cały z łychą masła orzechowego; bardzo dużo zielonych winogron K: bułka sojowa: pół z serkiem maćkowy waniliowym, pół z margaryną i szynką drobiową; 1 pomidor aktywność duża 2. Ś: bułka grahamka duża: pół z margaryną, salcesonem czarnym i musztardą pół z margaryną serem żółtym i szynką; pół ogórka świeżego; herbata miętowa z cukrem II: 1 twarożek lekki+ łycha masła orzechowego; kawa parzona z mlekiem O: 1 kawałek chleba razowego owalnego dużego z margaryną i szynką drobiową; 1 pomidor; jajecznica z dwóch jaj na maśle K: bułka duża ciemna owsiana: pół z serkiem maćkowy waniliowym; pół z masłem i serem żółtym Godzinę przed snem: przesada- 250 g mieszanki syudenckiej i ok. 60 g pistacji bez tłuszczu prażonych w piecu średnia aktywność 3. Ś: duża miseczka zupy mlecznej na mleku 3, 2% z makaronem białym muszelki i cukrem; 1 kawałek chleba razowego z margaryną i dżemem malinowym II: 1 duża bułka razowa z margaryną i serem żółtym; 1 pomidor III: herbatniki petit; kawa parzona z mlekiem O: zupa krupnik z piersią z kurczaka zabielaną K: pół bułki razowej dużej z serkiem homogenizowanym waniliowym, pół z wędliną; 1 surowa marchew; 1 pomidor; 1 twarożek lekki średnia aktywność napisałam specjalnie z 3 dni, żebyście mi powiedziały czy mam szanse na @ i coś doradziły.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
r
lepiej??????????????????? ???????
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Chcę mieć wgląd, jak to się prezentuje.
wczorajsze P Ś: 2 duże kromki chleba wiejskiego z masłem, sałatą polędwicą, serkiem wiejskim, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką; kawa z mlekiem 2% i łyżeczką miodu spacer na rynek (ok 1h) II Ś: jogurt naturalny z płatkami, mandarynka, kilka paluszków; szklanka napoju jabłkowego O: rosół z dużą ilością makaronu; 3 średnie ziemniaki, dwa pulpety w sosie myśliwskim, sałata ze śmietaną 18%, ogórkiem zielonym, rzodkiewką spacer z psem 20 min P: duża szklanka deseru galaretkowego (galaretka wiśniowa z plasterkami banana, galaretka jagodowa, bita śmietana (30%), galaretka jagodowa las z chłopakiem i rodzicami- krótki spacer K: grahamka z masłem, sałatą, twarogiem półtłustym, wędliną drobiową, pomidorem i ogórkiem kiszonym po: szklanka soku marchwiowego, ok. 100 g serka wiejskiego z bananem herbata aroniowa z miodem w ciągu dnia herbaty (czerwona, czarna, owocowa), ok 1l wody mineralnej) To chyba wszystko. W sumie jestem z siebie zadowolona (z wczorajszego dnia). Pogoda taka piękna była ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
powiedziałabym, że to raczej jest lekkie U, mogłabyś dodać np. 2. śniadanie, ale jeżeli nie chudniesz na tym i utrzymujesz wagę to jak najbardziej ok Tylko ta kolacja!!!!!!!!!
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.paluch z ziarnami z maslem,serkiem wiejskim,jajkiem,wedlina, salata i pomidorem,earl grey z cytryna 2.wiejski z bananem i fitella bananowa, inka karmelowa z mlekiem 45km rower 3.grillowana piers kurczaka,ziemniaki,buracz ki,mizeria ,szklanka coli cytrynowej ![]() 4.2kawalki sernika,jablko, inka z mlekiem 1h jazdy na rolkach 5.2kromki razowego chleba z maslem,polowa duzej makreli,pomidorek,szczypi orek, pokrzywa do picia
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
R.
I.kiwi, kromka chleba razowego posmarowana serkiem Twoj smak, 2 plasterki szynki, ogorek, jajko, kawa z mlekiem II. kromka chleba razowego posmarowana serkiem Twoj smak, 2 plasterki szynki, ogorek III. salatka: piers z kurczaka, ser feta, salata roszpunka, pomidorki koktajlowe, oliwki IV. krewetki, salata roszpunka, pomidorki koktajlowe, balsamico V. puszka tunczyka, 2 lyzki jogurtu, pomidor i jak sie to prezentuje?
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3579 |
|
sentimental animal
|
Redukcja
śn: owsianka z mlekiem 1,5 %, garść rodzynek, żurawin, otrębów, pestek z dyni, łyżka miodu II śn: 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z szynką z indyka, masłem roślinnym, pomidorem, sałatą i szczypiorkiem, jabłko, garść pestek z dyni obiad: pierś z indyka z brązowym ryżem i warzywami podw: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem roślinnym, jajko na twardo, szczypiorek kolacja: pół tuńczyka i pół pomidora dużo jakoś wychodzi
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
R!
I: 4 lyzki musli nieslodzonego Sante, kilka truskawek wymieszane z resztka wiejskiego i resztka jogurtu nat. (tak na oko to po ok.100 g). II: 40g pelnoziarnistych kokardek z sosem z przecieru pomidorowego, polowy puszki tunczyka wsw, kilku pieczarek, cebuli i czosnku; kilka korniszonow. jablko III: twarozek domowy z lyzeczka masla orzechowego i lyzeczka pestek dyni. IV: planuje jajecznice z dwoch wiejskich jajec z pieczarkami i pomidorem z cebulka. Dzis bez cwiczen, po wczorajszych 3 godzinach na rowerze ledwo chodze Prosze o ocene
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-04-23 o 15:04 |
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
R.
I.Kiwi, kormka chleba posmarowana serkiem Twoj smak, 2 plasterki wedliny,ogorek, jajko, kawa z mlekiem II. Kormka chleba posmarowana serkiem Twoj smak, 2 plasterki wedliny,ogorek III. Salatka: piers z kurczakam, ser feta, oliwki, pomidorki koktajlowe, salata roszpunka IV. Krewetki, salatka roszpunka, pomidorki koktajlowe, balsamico V. Puszka tunczyka, 2 lyzki jogurtu naturalnego, pomidor |
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
jakie sztywne 5 posilkow? wstaje wczesnie,klade sie spac pozno,jem 5 posilkow dziennie i nie widze w tym nic zlego ani tym bardziej sztywnego.
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
moje w zamierzeniu U ( ale chyba bardziej P
) :śniadanie : po pół szklanki musli, zdrowego błonnika, pł.kukurydzianych, 2 łyżki owsianych, jogurt owocowy, 3 mandarynki,4 ciastka nadziewane marmoladą ,kawa z mleczkiem II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, 2 duużymi pl. jakiejś wędliny, sałatą, pomidorkiem, jabłko- małe III : 2 kromki razowca z serkiem topionym, gruszka - nie duża IV : micha gęstej zupy ogórkowej, serek wiejski Po : 10 ( !!) małych herbatniczków, 2 ciastka maślane, małe jabłko Będzie kubas cappucino Ruch : rowerkiem do szkoły i z ( razem 6 km ), 30 min hula hop, 1 h jazdy na rowerze Zerknie Ktoś ?
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
P jak się patrzy.. Zwłaszcza te 10 !!!!! herbatników. Ech Nikol, daleka droga przed Tobą.
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
R:
I: 2 tosty z twarożkiem, karkówka z grilla trening biegowy, rozciąganie II: jogurt naturalny z pomarańczą, łyżką otrab+siemie lniane (zaczęłam jesc ze względu na zaparcia a posiłki okolotreningowe to cos o czym cały czas czytam no i muszę jechać na zakupy )III: filet z kurczaka z grilla, sałatka grecka IV: będzie to samo co III Dzisiaj późno wstałam dlaetgo tylko 4 posiłki. Po wczorajszym grillowym szaleństwie (obżarłam się jak swinka ale głównie mięsem i sałatką ) zostało mi w lodówce sporo mięska więc muszę je zjesc
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze U:
8min ABS Ś: woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta, omlet kakaowy (2 białka, pół żółtka, łyżka mąki, chlust mleka, łyżeczka ciemnego kakao) z serkiem wiejskim/twarogiem/homo/dżemem jeżynowym/jogurtem kokosowo-ananasowym/kawałkiem ananasa (wszystkiego jak zwykle po trochu ) 20minut biegania + 20 minut na mięśnie brzucha O: szpinak z twarogiem i polędwicą z garstką makaronu razowego/żytniego P: spore jabłko i garstka fistaszków (tak szybko leciałam na uczelnię, że zapomniałam o serku z bakaliami i musiałam czymś zastąpic) pół mineoli, kawałek ananasa K: bułka z pestkami dyni - 1cz z sałatą, polędwicą, serem, papryką i pomidorem, 2cz z resztką sałatki po meksykańsku z łososiem i 3cz z białym serkiem i dżemem 0,25l czerwonej herbaty, 0,5l wody, 1l zielonej herbaty + 6km marszu
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak ty dałaś radę po tym rowerze jeszcze iść na rolki. Serio dużo ruchu.A coś kojarzę że śniadanko to standardzik chyba,to samo co zawsze i w kolacji towarzyszysz mi w fazie makrelowej, którą jem codziennie
|
|
|
|
|
#3589 |
|
sentimental animal
|
można jeść pieczywo żytnie pełnoziarniste na kolację?
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
na R?
jeśli ćwiczysz przed kolacją to tak nic się nie stanie, ale dodaj do niej też białko
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-04-23 o 19:41 |
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś dzisiaj mnie te ciastka załamały
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze słodkie U
![]() I razowy omlet biszkoptowy (mąka graham, mleko sojowe) na oliwie z oliwek z niesolonym masłem arachidowym, domowymi powidłami sliwkowymi i mrożonymi malinami, duża kawa II pszenny gofr (gofer? ) z twarożkiem (twaróg + mleko sojowe kakaowe ), duże jabłkoIII łycha-staje-taka-gęsta zupa z połówek groszków z ziołami i marchewką - pełna miska IV wiejski 200g z pieprzem, szczypiorkiem, pomidorem, kilka mac razowych , herbata cytrynowo malinowateraz wlasnie jem karpatkę aczkolwiek chyba nie powinnam juz na noc ;D do picia ponadto woda, zielone herbaty |
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie bomba, poza punktem numer 4..pewnie dlatego masz wrażenie,że za dużo (a to nieprawda) na podwieczorek chlebek raczej out na R, zjedz może w zamian jogurt/homo z warzywami...albo homo/jogurt z pestkami dyni/ słonecznika? kostka gorzkiej czekolady..?albo kawałek wędzonej rybki z warzywkiem? ![]() na kolacje spokojnie cały pomidor, w sumie bardzo ładne R ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Przecież jest dobrze... Co Ty piszesz
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jutro ważenie.....
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
UuUuU
zerknijcie , pllllliiiisss ![]() |
|
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Chryste! NIKOL dziewczyno! to była IRONIA!
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ocenicie mój jadłospis?U: 1.2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem,2 jajka na twardo,keczup.kawa z mlekiem i brązowym cukrem 2.2 kromki tego samego chleba z łyżką dużą masła orzechowego 3.pół woreczka ryżu brązowego z warzywami i piersią z kurczaka 1,5 h zumba 4. to samo co 3 5.siemie lniane 2 łyżki z łyżką kakao ,jabłko , może zjem activie Czy to nadaje się na U? Jestem niska (160), mam wrażenie że ostanio troche tyję i dodatkowo mam zaparcia.. Pozdrawiam !
Edytowane przez latino18 Czas edycji: 2012-04-23 o 20:57 |
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
cześć, zaczynam dietę na poważnie i chciałam się przypiąć do wątku.
dziś są moje urodziny i dlatego wybrałam właśnie ten specjalny dzień aby zrobić coś dobrego dla siebie. Wiem że nie jest idealnie, ale jutro już będzie wzorowe R, dziś musiałam troszkę poświętować ![]() R; I.ciepła woda-2szklanki, placki owsiane z 4 łyżek płatków, 3 tabl. słodziku bez aspartamu, dużego swojskiego jaja klasa 0, jabłka i cynamonu, zielona herbata; w między czasie dwie łyżeczki twarożku domowego od koleżanki w szkole; II.sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka, pomidora, z sosem-olej z pestek, ocet winny, woda, bazylia i oregano, pieprz sól; woda-ok. 1l III.kilka rzodkiewek w czasie przygotowywania obiadu; pierś z kurczaka duszona w warzywach; czosnek, por, papryka, cukinia, zioła i przyprawy; miseczka kiszonej kapusty z marchwią i olejem z pestek; na deser kawa zbożowa pół na pół z mlekiem i miód swojski ![]() IV,dwie kanapki z masłem wędliną i warzywami, no i mój prezent od rodziny-dwa spore kawałki mojej ukochanej karpatki ; herbata ziołowa. w czasie dnia ok. 2 i pół litra wody gazowanej. i kawa chyba jeszcze jedna kawa zbożowa wiem że nie jest idealnie, ale proszę o ocenę czy to się kwalifikuje do czegokolwiek...
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

) zostało mi w lodówce sporo mięska więc muszę je zjesc
jakoś dzisiaj mnie te ciastka załamały

(21.04.12r)