Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 13:42   #3541
natalcia250
sentimental animal

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

chcę schudnąć ok 3-4 kg, to naprawdę niedużo, a będę się czuła dużo lepiej

edit: do twarogu ze szczypiorkiem na podwieczorek mogę dodać jogurt naturalny?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-04-22 o 14:45
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:49   #3542
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
chcę schudnąć ok 3-4 kg, to naprawdę niedużo, a będę się czuła dużo lepiej
Wyznacz sobie KONKRETNĄ (oczywiście zdrową!) wagę, do której dążysz, a nie "około około". To taka dobra rada, bo kiedy zaczniesz chudnąć może pojawić się pokusa "a może jeszcze kilo mniej"... I zacznie się robić niebezpiecznie. Wiem, co mówię (ja na początku diety ustaliłam sobie 46, a doszło do 43kg. Teraz muszę "nadrabiać", żeby przytyć do tych 46 albo nawet lepiej do 47 )). Tym bardziej, że ćwiczysz, więc nie szalej za bardzo.

Cytat:
edit: do twarogu ze szczypiorkiem na podwieczorek mogę dodać jogurt naturalny?
Możesz. ;-)

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:38   #3543
noper
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nie każę Ci zmieniać jedzenia
Pisałam do dobijania kalorii dobrym pomysłem są orzechy, suszone owoce jedzone między posiłkami. Do tego jakieś herbatniki, biszkopty (nie musisz jeść codziennie). Owsianka na mleku 3,2%, twaróg tłusty a nie chudy, sery żółte. Możesz sobie robić naleśniki, pancakes. Zawsze do sałatek czy kaszy, ryżu, ziemniaków dodawaj jakiś tłuszcz w postaci sosu, oliwy, masła. Między posiłkami pij również koktajle, zjadaj batoniki musli. Zjadaj drożdżówki. Do szkoły na uczelnię zabieraj sałatki z makaronem/ryżem warzywami, jakimś mięsem np. kurczakiem i sosem. Albo tortille z różnymi dodatkami. Bułki są bardziej kaloryczne od chleba. I nie bój sie deserów. Do zdrowszych ciast należą serniki, ciasta z owocami np. szarlotka czy też drożdżowe.

Co do menu na II śniadanie powinnaś coś dodac. Moze jogurt, owoc.
Po kolacji coś zjedz. Jakieś orzechy, owoc. Może serek z dodatkami. I do kasz z podwieczorka coś dorzuć bo sama kaszka to za mało
Szczerze, to nie boję się żadnych ciast. Przyznam, że ostatnio jadłam za dużo słodyczy, bo nie miałam czasu na robienie czegokolwiek sensownego do jedzenia - podróże, wiec teraz po okresie jechania na słodyczach chcę trochę odsapnąć. Chociaż... No, teraz nie będę sobie ograniczać, a co. W końcu kiedy mam sobie pozwalać, jak nie na przytyciu. Tylko miedzy posiłkami jeść te słodycze, nie?

Generalnie to dziękuję Wam obu, dziewczyny - Bellamy, skoro można, to też jakoś ogarnę do tej 15 Kupiłam dzisiaj orzechy, zrobiłam zapasy ulubionych serów, myślę, że powoli to ogarnę. A powiem, że makarony to moje codzienne jedzenie. Jak typowy Polak stawia teoretycznie na ziemniaki, ja na makaron. Uzależniona od pasty, ach.

I dzisiejszy jadłospis

Śniadanie: owsianka na mleku z dwoma czubatymi łyżkami masy krówkowej, patkami z orzechami, amarantusem, lnem, kawa pół na pół z mlekiem

II śniadanie: buła razowa ok. 120g z szynką/serkiem kanapkowym i pomidorem, kawa z mlekiem

Obiad (w restauracji): wielka porcja spaghetti w sosie kremowym z kurczakiem i mascairpone - nie przesadzam, chłopak sam ledwo zjadł swoje spaghetti, a mieliśmy to samo
deser: tiramisu

Podwieczorek: cappuccino, a zaraz idę po orzechy, chyba duży jogurt kawowy i może trochę płatków

Kolacja: będą kanapki z serem żółtym, dorszem wędzonym, pomidorem, orzechy

Edytowane przez noper
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:46
noper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:52   #3544
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noper Pokaż wiadomość
Szczerze, to nie boję się żadnych ciast. Przyznam, że ostatnio jadłam za dużo słodyczy, bo nie miałam czasu na robienie czegokolwiek sensownego do jedzenia - podróże, wiec teraz po okresie jechania na słodyczach chcę trochę odsapnąć. Chociaż... No, teraz nie będę sobie ograniczać, a co. W końcu kiedy mam sobie pozwalać, jak nie na przytyciu. Tylko miedzy posiłkami jeść te słodycze, nie?

Generalnie to dziękuję Wam obu, dziewczyny - Bellamy, skoro można, to też jakoś ogarnę do tej 15 Kupiłam dzisiaj orzechy, zrobiłam zapasy ulubionych serów, myślę, że powoli to ogarnę. A powiem, że makarony to moje codzienne jedzenie. Jak typowy Polak stawia teoretycznie na ziemniaki, ja na makaron. Uzależniona od pasty, ach.

I dzisiejszy jadłospis

Śniadanie: owsianka na mleku z dwoma czubatymi łyżkami masy krówkowej, patkami z orzechami, amarantusem, lnem, kawa pół na pół z mlekiem jeśli porzadna porcja to ok. moze dorzuć do owsianki owoc?

II śniadanie: buła razowa ok. 120g z szynką/serkiem kanapkowym i pomidorem, kawa z mlekiem dodaj jakiś owoc/ jogurt

Obiad (w restauracji): wielka porcja spaghetti w sosie kremowym z kurczakiem i mascairpone - nie przesadzam, chłopak sam ledwo zjadł swoje spaghetti, a mieliśmy to samo A Ty dałaś radę zjeść ?
deser: tiramisu super

Podwieczorek: cappuccino, a zaraz idę po orzechy, chyba duży jogurt kawowy i może trochę płatków tak tak, jogurt kawowy z orzechami to dobry pomysł. Ale moze jednak inny smak jogurtu jak pijesz capuccino ?

Kolacja: będą kanapki z serem żółtym, dorszem wędzonym, pomidorem, orzechy a ile tych kanapek? 3 ?
Tak ciasteczka, owoce, soki itp. traktujemy jako dodatek czy przekąski Oczywiscie w ramach podwieczorku mozesz zjeść porządny kawał szarlotki z lodami czy bitą śmietaną, kawał sernika, strucli z makiem/ serem itp. , ale nie moze to być mały kawałek ( na pewno większy niż te które kupuje sie w kawiarni bo te są mini ) No i fajnie że jadasz orzechy

U (znowu truskawkowo )

I serek wiejski z truskawkami, pełną garścią orzeszków arachidowych, wkruszonymi biszkoptami

II 3 kromki chleba wieloziarnistego z sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorem

III 3/4 woreczka kaszy gryczanej z sosem grzybowym, kotlety z fasoli

IV sałatka (ok. 8 dużych truskawek, 2 kiwi, ciemne winogrono, garść orzechów, kakao, puddnig waniliowy)

V chyba sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:54
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:08   #3545
Irish lady 28
Zadomowienie

r
  1. grahamka z masłem, sałata, szynką, pomidorem, pomarańcza
  2. jajko + 1/2 makreli wędzonej
  3. ok.250g spaghetti bolońskiego, lampka wina białego
  4. trochę homo + sałata, ogórek, tuńczyk (tuńczyka 1/3 puszki)

lepiej??????????????????? ???????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:14   #3546
noper
Przyczajenie

Cytat:
Tak ciasteczka, owoce, soki itp. traktujemy jako dodatek czy przekąski Oczywiscie w ramach podwieczorku mozesz zjeść porządny kawał szarlotki z lodami czy bitą śmietaną, kawał sernika, strucli z makiem/ serem itp. , ale nie moze to być mały kawałek ( na pewno większy niż te które kupuje sie w kawiarni bo te są mini ) No i fajnie że jadasz orzechy

U (znowu truskawkowo )

I serek wiejski z truskawkami, pełną garścią orzeszków arachidowych, wkruszonymi biszkoptami

II 3 kromki chleba wieloziarnistego z sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorem

IV sałatka (ok. 8 dużych truskawek, 2 kiwi, ciemne winogrono, garść orzechów, kakao, puddnig waniliowy)

V chyba sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą
Tak, dałam radę zjeść spaghetti, ale fakt faktem, trochę tam siedzieliśmy. Co do owoców, okej. Kawowy smak to takie moje małe uzależnienie - bardzo lubię kawę, a czasem wręcz mam fazę. Chociaż część kaw jest bezkofeinowa, żeby przed snem się nazbyt nie pobudzić. A dzisiaj cappuccino było przed jogurtem jakoś pół godziny, wiec smak nie pozostał.
Kanapki - owszem, 3 zamierzam, dosyć grube kromki. I filet z dorsza też pokaźny.

Dzięki za zerknięcie

A mam jeszcze takie pytanie: czy jeśli skończę już przytycie, kiedy oczywiście osiągnę cel, to czy trudno jest wrócić do w miarę regularnego jedzenia, znaczy, bez tylu przekąsek? Tak mnie to zastanawia, a pewnie ktoś tutaj jest już po P.

Edytowane przez noper
Czas edycji: 2012-04-22 o 18:26
Stary 2012-04-22, 19:02   #3547
nikol12
Rozeznanie

U :
śniadanie : owsianka z 5 łyżek pł.owsianych na szklance mleka, 6 suszonych śliwek, 3 duże śliwki - świeże, 4 wafle ryżowe - cienkie ( 2 z dżemem , 2 suche), kawa z mlekiem
II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem i twarożkiem, jabłko
1h spaceru z psem, 30 min joggingu
Obiad : duuuużo ziemniaków, buraczków, 2 małe kotlety, 3 ogórki konserwowe
Po : małe jabłko
1h jazdy na rolkach, 30 min hula hop
Podwieczorek : kubek budyniu cytrynowego ( gęsty był ba na kubek mleka dałam całe opakowanie proszku- ale był pyszny), pół grejfuta, marchewka do pochrupania
Kolacja : 2 kromki razowca, 2 parówki z ketchupem, 100g chudego białego sera
Wpadło : 3 wafle ryżowe i marchewka

Uśmiecham się o ocenkę
Stary 2012-04-22, 19:04   #3548
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dałam radę zjeść spaghetti, ale fakt faktem, trochę tam siedzieliśmy. Co do owoców, okej. Kawowy smak to takie moje małe uzależnienie - bardzo lubię kawę, a czasem wręcz mam fazę. Chociaż część kaw jest bezkofeinowa, żeby przed snem się nazbyt nie pobudzić. A dzisiaj cappuccino było przed jogurtem jakoś pół godziny, wiec smak nie pozostał.
Kanapki - owszem, 3 zamierzam, dosyć grube kromki. I filet z dorsza też pokaźny.

Dzięki za zerknięcie

A mam jeszcze takie pytanie: czy jeśli skończę już przytycie, kiedy oczywiście osiągnę cel, to czy trudno jest wrócić do w miarę regularnego jedzenia, znaczy, bez tylu przekąsek? Tak mnie to zastanawia, a pewnie ktoś tutaj jest już po P.
jak tak lubisz kawe to mozesz szalec
z bitą śmietaną, lodami,likierem-wpadną dodoatkowe kcale a dodatkowo bedzie to co lubisz

każdy organizm reaguje inaczej-bedziesz musiala sie oberwowac czy na mniejszej ilosci posilkow/kcali nie schudniesz
Stary 2012-04-22, 19:44   #3549
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za zerknięcie

A kto powiedział ze na U nie je się przekąsek Wiesz ważne byś miała luźne podejście do jedzenia. Jesteś głodna to jesz to na co masz ochotę i ile chcesz. Nie liczysz kalorii, nie myślisz o jedzeniu nie planujesz. Jedzenie nie ma być Twoim życiem. Jedzenie nie moze Tobą rzadzić. Jesz by żyć i tyle

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U :
śniadanie : owsianka z 5 łyżek pł.owsianych na szklance mleka, 6 suszonych śliwek, 3 duże śliwki - świeże, 4 wafle ryżowe - cienkie ( 2 z dżemem , 2 suche), kawa z mlekiem
II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem i twarożkiem, jabłko
1h spaceru z psem, 30 min joggingu
Obiad : duuuużo ziemniaków, buraczków, 2 małe kotlety, 3 ogórki konserwowe
Po : małe jabłko
1h jazdy na rolkach, 30 min hula hop
Podwieczorek : kubek budyniu cytrynowego ( gęsty był ba na kubek mleka dałam całe opakowanie proszku- ale był pyszny), pół grejfuta, marchewka do pochrupania
Kolacja : 2 kromki razowca, 2 parówki z ketchupem, 100g chudego białego sera
Wpadło : 3 wafle ryżowe i marchewka

Uśmiecham się o ocenkę
Skad masz budyń cytrynowy? I z cukrem ?

Stary 2012-04-22, 19:48   #3550
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
A kto powiedział ze na U nie je się przekąsek Wiesz ważne byś miała luźne podejście do jedzenia. Jesteś głodna to jesz to na co masz ochotę i ile chcesz. Nie liczysz kalorii, nie myślisz o jedzeniu nie planujesz. Jedzenie nie ma być Twoim życiem. Jedzenie nie moze Tobą rzadzić. Jesz by żyć i tyle

nie wiem skąd Ona ma ale u mnie w Kaufie jest taki, nawet wczoraj kupilam do sernika
Stary 2012-04-22, 19:52   #3551
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

a nie wiem - mama kupiła z firmy cykoria . o ile się nie mylę to są też w polomarkecie .
dodałam łyżeczkę cukru. Pyszny wyszedł
a jadło ok ?
Stary 2012-04-22, 19:54   #3552
natalcia250
sentimental animal

późno dzisiaj wstałam i wychodzi mi kolacja ok. 20:40 (tuńczyk i pół pomidora), a kładę się ok 23-24. zastanawiam się, czy nie zjeść pół tuńczyka zamiast całego, bo jakoś nigdy tak późno (jak na moje standardy) nie jadłam
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:54   #3553
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
nie wiem skąd Ona ma ale u mnie w Kaufie jest taki, nawet wczoraj kupilam do sernika
Zazdroszczę Kisiel cytrynowy jest pyszny

U (znowu truskawkowo )

V sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą
i oglądajac Ranczo spałaszuję miseczkę budyniu wiśniowego z kawałkami gorzkiej czekolady

Stary 2012-04-22, 19:55   #3554
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
robiłaś sernik z budyniem ? podziel się uwielbiam serniki
Stary 2012-04-22, 20:09   #3555
noper
Przyczajenie

Cytat:
Wiadomo

Haha, nie pytajcie, jak to zrobiłam, ale pochłonęłam 3/4 puszki masy kajmakowej. Wieeki nie jadłam. Uwielbiam.
Stary 2012-04-22, 20:16   #3556
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo

Haha, nie pytajcie, jak to zrobiłam, ale pochłonęłam 3/4 puszki masy kajmakowej. Wieeki nie jadłam. Uwielbiam.
Po co pytać ? Ja też potrafie na raz zjeść sporą porcję czegoś co bardzo lubię. Chyba każdy tak potrafi

Stary 2012-04-22, 20:21   #3557
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
późno dzisiaj wstałam i wychodzi mi kolacja ok. 20:40 (tuńczyk i pół pomidora), a kładę się ok 23-24. zastanawiam się, czy nie zjeść pół tuńczyka zamiast całego, bo jakoś nigdy tak późno (jak na moje standardy) nie jadłam
spokojnie zjedz tego tuńczyka, jeśli kolacja jest białkowa to możesz ją zjeść nawet godzinę przed snem
szczególnie taka - na redukcji wskazana
nie popadajmy w paranoje
Stary 2012-04-22, 20:30   #3558
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:

U (znowu truskawkowo )

V sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą
i oglądajac Ranczo spałaszuję miseczkę budyniu wiśniowego z kawałkami gorzkiej czekolady
budyn sama robiłas czy to jakis z torebki? Brzmi pysznie, całe jedzonko oczywiscie tez fajne

U
I domowa razowa zytnia podłużna bułeczka na zakwasie z grubą chrupiąca skórką (Boze, zakochałam się w nich ) podgrzana, na pół - z serem brie, rukolą, żurawiną ze słoiczka i podprazonymi orzeszkami pinii / roladką kozią, pomidorem, bazylią i pieprzem + sałata z odrobiną ajwaru, kawa

II bułeczka jw (dobrze ze ostatnia bo pochłonęłabym pewnie dzisiaj jeszcze z jedną ) na pół- z bieluchem zmieszanym z rzezuchą, sałatą i szczypiorkiem / wędliną drobiową, oscypkiem, ajwarem, sałatą i pomidorem

III zupa z grochu połówek z marchewka
wołowina duszona w winie + ziemniaki i surówka

IV sałatka - po kawałku papryki zielonej i żółtej, kiełki fasoli mung, 100g wędzonego w kawałku łososia, łyzeczka podprazonego sezamu, dymka do dekoracji + sos sojowy

do picia ponadto: woda, inka karmelowa, herbaty
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:34   #3559
Ervisha
Zakorzenienie

A tak z innej beczki: czy ciasto jogurtowe jest smaczne? Smakuje jak biszkopt ?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
budyn sama robiłas czy to jakis z torebki? Brzmi pysznie, całe jedzonko oczywiscie tez fajne

U
I domowa razowa zytnia podłużna bułeczka na zakwasie z grubą chrupiąca skórką (Boze, zakochałam się w nich ) podgrzana, na pół - z serem brie, rukolą, żurawiną ze słoiczka i podprazonymi orzeszkami pinii / roladką kozią, pomidorem, bazylią i pieprzem + sałata z odrobiną ajwaru, kawa a powiesz skad masz przepis? Ja jakies 3 dni temu piekłam chleb to też mi smakował Sama zjadłam w ciągu jednego dnia

II bułeczka jw (dobrze ze ostatnia bo pochłonęłabym pewnie dzisiaj jeszcze z jedną ) na pół- z bieluchem zmieszanym z rzezuchą, sałatą i szczypiorkiem / wędliną drobiową, oscypkiem, ajwarem, sałatą i pomidorem A ile ich upiekłaś?

III zupa z grochu połówek z marchewka
wołowina duszona w winie + ziemniaki i surówka

IV sałatka - po kawałku papryki zielonej i żółtej, kiełki fasoli mung, 100g wędzonego w kawałku łososia, łyzeczka podprazonego sezamu, dymka do dekoracji + sos sojowy brakuje mi tu jakiegoś makaronu/kaszy

do picia ponadto: woda, inka karmelowa, herbaty
Super Powinnyśmy sie spotkać by lepiej sie poznać a potem wpadac do siebie na jedzonko
Co do budyniu to niestety z torebki. Jakoś boję się brać za robiebie budyniu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-04-22 o 20:36
Stary 2012-04-22, 20:35   #3560
Phynn
Zakorzenienie

U?

1: owsianka z truskawkami, serkiem waniliowym, pestkami dyni
kawa parzona
2: pierś z kurczaka przygotowana na parze z warzywami (ziemniaki, brokuł, szparagi, papryka, marchew, cebulka, kukurydza)
3: mc flurry z tocikiem wedlowskim
4: bułka razowa z masłem, gotowanym kurczakiem, pomidorem i jajkiem
5: musli z jogurtem naturalnym i sokiem jagodowym

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:41   #3561
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
A tak z innej beczki: czy ciasto jogurtowe jest smaczne? Smakuje jak biszkopt ?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Super Powinnyśmy sie spotkać by lepiej sie poznać a potem wpadac do siebie na jedzonko
Co do budyniu to niestety z torebki. Jakoś boję się brać za robiebie budyniu
Bułeczki piekła mama z przepisu koleżanki wiec nie wiem dokladnie Aczkolwiek wypiek zdecydowanie do powtorzenia Wszystkich było 8 i dzisiaj całą rodzinką się nimi zajadalismy.

Ahm, myslalam ze sama robiłas. A do siebie zapraszam hahh
Co do kolacji to taką miałam ochotę a teraz podjadam migdały. Cos u mnie ostatnio sporo pestek, orzechów itp, a faza na łososia i banany trwa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:47   #3562
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Bułeczki piekła mama z przepisu koleżanki wiec nie wiem dokladnie Aczkolwiek wypiek zdecydowanie do powtorzenia Wszystkich było 8 i dzisiaj całą rodzinką się nimi zajadalismy.

Ahm, myslalam ze sama robiłas. A do siebie zapraszam hahh
Co do kolacji to taką miałam ochotę a teraz podjadam migdały. Cos u mnie ostatnio sporo pestek, orzechów itp, a faza na łososia i banany trwa
A poproś ślicznie w moim imieniu mamę o przepis A łosoś jest pyszny. Też go uwielbiam i orzeszki arachidowe (fistaszki)

A piekłaś kiedyś ciasto jogurtowe?

Stary 2012-04-22, 20:53   #3563
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
U?

1: owsianka z truskawkami, serkiem waniliowym, pestkami dyni
kawa parzona
2: pierś z kurczaka przygotowana na parze z warzywami (ziemniaki, brokuł, szparagi, papryka, marchew, cebulka, kukurydza)
3: mc flurry z tocikiem wedlowskim
4: bułka razowa z masłem, gotowanym kurczakiem, pomidorem i jajkiem
5: musli z jogurtem naturalnym i sokiem jagodowym
ładnie!
Stary 2012-04-22, 20:56   #3564
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, proszki są bardzo podobne
mozesz zrobiic kisiel na mleku i wyjdzie Ci cytrynowy budyn
Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
robiłaś sernik z budyniem ? podziel się uwielbiam serniki
wysle na pw

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
A poproś ślicznie w moim imieniu mamę o przepis A łosoś jest pyszny. Też go uwielbiam i orzeszki arachidowe (fistaszki)

A piekłaś kiedyś ciasto jogurtowe?
ja pieklam;p
Stary 2012-04-22, 21:02   #3565
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, proszki są bardzo podobne
mozesz zrobiic kisiel na mleku i wyjdzie Ci cytrynowy budyn

wysle na pw

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

ja pieklam;p
I jak smaczne? Podobne w smaku do biszkopta? Podeślesz link ?
A o kiślu na mleku też myślałam

Stary 2012-04-22, 22:08   #3566
Jorelia
Rozeznanie

Niedzielne, rodzinne P...:

I. Jajecznica z dwóch jaj na maśle z cebulką i szczypiorkiem, dwie kromki razowca z serkiem śmietankowym i pomidorem, kawa z mlekiem.

II. Serek wiejski z miodem i migdałami, kromka chałki z masłem,
jabłko, szklanka soku marchwiowo - bananowego.

III. Devolay z serem i pieczarkami, ziemniaki, marchewka z groszkiem, szklanka soku pomidorowego.

IV. Lody waniliowe z cząstkami banana, pokruszoną czekoladą i płatkami migdałowymi, cappuccino.

V. Bułka orkiszowa z masłem, sałatą, polędwicą, gotowanym jajem i majonezem + porcja sałatki greckiej;
kubek kakao na mleku z miodem, dwie mandarynki.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:11   #3567
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Niedzielne, rodzinne P...:

I. Jajecznica z dwóch jaj na maśle z cebulką i szczypiorkiem, dwie kromki razowca z serkiem śmietankowym i pomidorem, kawa z mlekiem.

II. Serek wiejski z miodem i migdałami, kromka chałki z masłem,
jabłko, szklanka soku marchwiowo - bananowego.

III. Devolay z serem i pieczarkami, ziemniaki, marchewka z groszkiem, szklanka soku pomidorowego.

IV. Lody waniliowe z cząstkami banana, pokruszoną czekoladą i płatkami migdałowymi, cappuccino.

V. Bułka orkiszowa z masłem, sałatą, polędwicą, gotowanym jajem i majonezem + porcja sałatki greckiej;
kubek kakao na mleku z miodem, dwie mandarynki.
bardzo ładnie, prosto ale smakowicie
Stary 2012-04-22, 22:55   #3568
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
I jak smaczne? Podobne w smaku do biszkopta? Podeślesz link ?
A o kiślu na mleku też myślałam
spróbuj z tym kiślem
ja tak robiłam wielokrotnie

co do ciasta to robiłam kilka z jogurtem-jest takie bardziej delikatne niz biszkopt
a zadne nie bylo z netu tylko z "mojej "ksiazki kucharskiej

ale pogrzebie w sieci i postaram sie znalezc te przepisy
Stary 2012-04-22, 23:22   #3569
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
spróbuj z tym kiślem
kisielem

moje u:

1. musli z mlekiem (porcja ok ) , jabłko duuże

2. bułka żytnia z wedlina drobiowa, camembertem i ogorkiem kiszonym, dwa paski gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem

3. zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, tradycyjnie już BURACZKI , piers z kurczaka z serem zoltym w srodku

4. kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną <3

5. jajecznica z dwoch jajek z łososiem wedzonym, kromka pumpernikla z masłem : ]

potem pomarancza wpadla

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:34   #3570
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
kisielem

moje u:

1. musli z mlekiem (porcja ok ) , jabłko duuże

2. bułka żytnia z wedlina drobiowa, camembertem i ogorkiem kiszonym, dwa paski gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem

3. zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, tradycyjnie już BURACZKI , piers z kurczaka z serem zoltym w srodku

4. kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną <3

5. jajecznica z dwoch jajek z łososiem wedzonym, kromka pumpernikla z masłem : ]

potem pomarancza wpadla
wiem że mialo byc po Twojemu ale to bylo tak specjalnie,jak marchefka

a jedzonko -urozmaicone i na luzie

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości