|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ooooo kurde a ja byłam pewna że to piesek a nie misiek ![]() Cytat:
![]() A ja sie znowu nachodziłam po sklepach i nic sobie nie kupiłam ![]() Widziałam dwie fajne bluzeczki oczywiście nie ciążowe i w jednej tak mi brzuch było fajnie widać że ze śmiechu nie mogłam i jej nie kupiłam bo za miesiąc będzie za mała a wiekszej rozmiarówki niet. A ta druga kosztowała 55zł i mój chłop zrobił minę jakby mu ktoś kupe pod nos podstawił, no i znowu nie kupiłam i mam focha i w ogóle chyba se nic już nie kupie bo mi sie odechciało ![]() I mam ochote na piwo a nie wolno mi
|
|||
|
|
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Tęsknota za weekendem, słońcem i ciepełkiem
|
#1893 |
|
Konto usunięte
|
u mnie dziś słoneczko świeciło cały dzień i cieplutko było.leżałam sobie do 13 w ogrodzie na fotelu
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33730710]u mnie dziś słoneczko świeciło cały dzień i cieplutko było.leżałam sobie do 13 w ogrodzie na fotelu
[/QUOTE]zazdroszcze ![]() ...tez bym chciala miec ogród.u mnie raz slonce raz czarne chmury ![]() dobrze,ze ten dzien juz sie konczy...ide sie myc i sie poloze.cos bym zajdla,ale nie wiem co.
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33730710]u mnie dziś słoneczko świeciło cały dzień i cieplutko było.leżałam sobie do 13 w ogrodzie na fotelu
[/QUOTE]Ja dziś byłam na chwilę na dworze i mi zimno było, niby słonko świeciło a jednak... ale też bym poleżała na leżaczku
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin, jesteś kochana! dzięki
dodaje do ulubionych.Kalpana, mnie ginka powiedziała że od 14 tygodnia można mieć robione prześwietlenie zęba, musisz powiedzieć żeś zaciążona, i poprosić o podwójny płaszcz (tą płachtę, co zarzucają na ciebie), jeden na brzusio. Sojka Dziewczyny, mogę prosić dostęp do maila? Pisałyście o tesco - faktycznie można tam znaleźć fajne ciuszki te wielopaki też są słodkie, kupiłam w weekend 5xbody z długim rękawem i 3x śpiochy na 62 cm. Do tego dostaliśmy od znajomej komodę, więc będzie gdzie już ciuszki układać... Jutro mam wizytę! ![]() I do wszystkich - uszka do góry! Potraktujcie ten nastrój jako stan przejściowy i pomyślcie, że za miesiąc, dwa lub pół roku nie będziecie o tym pamiętać. Ja sobie zawsze tak powtarzam
|
|
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
czesc kochane pamietacie mnie jeszcze
![]() Angel szkoda ze chociaz nie dal ci posluchac serduszka... bylabys spokojniejsza Niegrzeczna ależ pięknie wyglądaliscie ah!! Sojka sciskam kciuki mocno by wszystko jakos się wyjasnilo i wspolczuje stresu... Musze Was nadgonić ! ależ piszecie! Wizyte mam za tydzien nie moge sie doczekać ! I na majówke prócz jakiegos grilla zaplanowalismy w koncu remont sypialni biedny tez maz, ciagle w pracy a jak wolne to zaleglosci w domu...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-04-23 o 20:30 |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki przepraszam, że ostatnio mało się udzielam, ale tyle się u nas dzieje, że nawet nie mam kiedy z Wami spokojnie popisać. Codziennie jednak zaglądam do Was i podczytuję, ale nie zawsze piszę.W nowym mieszkaniu póki co nie mamy internetu,a wprowadzamy się tam przed 1 maja, więc boję się, że zniknę w pewnym momencie na jakiś czas.
Odebrałam dzisiaj wyniki prenatalnych. Niby zawierają wszystko, co trzeba. Podsumowując... badania jako tako ok, ale podejście do pacjenta i traktowanie go przez personel na Polnej... poniżej jakiegokolwiek poziomu. Dziś zresztą dowiedziałam, dlaczego tak ciężko tam się dodzwonić Jedna pielęgniarka do drugiej ( w mojej obecności!) mówi "włącz tą sekretarkę, bo ja dzisiaj zwariuję od odbierania tych telefonów". Kosmos. A teraz najważniejsze... DZIDEK ZDROWY!!!! Na drugie prenatalne w związku z tym nie idę. Pójdziemy na 3D w 24-26 tc i myślę, że to wystarczy. Jak ma znowu zapłacić majątek za takie traktowanie, to wolę przeznaczyć te pieniądze na zakup rzeczy dla malucha. Poza tym byliśmy dzisiaj z TŻ na wizycie u mojego ginka, który w pełni wynagrodził nam to, jak tamten lekarz potraktował nas na usg genetycznym. Bardzo długo oglądaliśmy malucha, ginekolog tłumaczył TŻ-towi szczegółowo, co i gdzie ma dzieciaczek. Na koniec posłuchaliśmy serduszka. Aaaa termin porodu według usg także jest na 26 października. ![]() Konczi trzymam za Was kciuki z całych sił! Wracajcie do nas szybciutko!
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-04-23 o 20:51 |
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Wymęczona jestem
![]() Po prenatalnych wróciliśmy z 4rema zdjęciami. . Wszystko w normie.. Serduszko, główka, brzuszek, itp. idealne jak na 22t . Dostałam luteinę, bo brzuch twardniejący z lekka, przez za duży ruch.. I żelazo. Natomiast, jeżeli chodzi o płeć, znowu nic szczególnego się nie dowiedzieliśmy. Póki, co.. Cwaniak obrócił się tak, że było widać albo fujarkę, albo jedną wargę. Śmiałam się z TŻem, że przez następne 4wizyty płeć będzie się zmieniać .Dostałam również skierowanie na glukozę 75. |
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My oczywiście z prenatalnych nie dostaliśmy żadnej fotki.
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale jakie skryte to Twoje dziecko,że się tak ukrywaA tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim u Nas słonko od rana
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas piękne słoneczko od rana a ja za godzine wsiadam w "L"ke i Lublinianie bójcie się po raz kolejny. ![]() Bolą mnie strasznie paczały po tych 2 dniach praktycznie ciągłego wycia.. Niby sprawa wyjaśniona a on wielce zdziwiony że nie chce się przytulać i obok niego spać- no tak zapomnę w 3 minuty, w zasadzie już zapomniałam, eee nic się nie nawet nie stało... a ja tak nie potrafie.
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki, u mnie zero słonka a ja niedospana
![]() Moze sie jeszcze uda zasnąć ![]() Cytat:
Ale jak to sie mówi "czego oczy nie widzą, sercu nie żal". Zawsze to powiedzenie mnie wkurrrr...
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie z rana kochane!
Ładny dzionek się zapowiada u mnie i planuje gdzies na spacer ruszyc. Co do prenatalnych to ja robiłam w szczecinie i tez byłam zaskoczona jakością obsługi - ale w drugą stronę. Zarówno lekarz jak i cały personel przesympatyczni, młodzi, uśmiechnięci i pomocni, aż nie mogłam uwierzyć że to w sumie państwowy instytut. Szkoda że u nas w szpitalu tak nie ma ![]() Idę mężusiowi śniadanko do pracy zrobić (a co! zaszaleje!) chyba faktycznie mam dobry dzień dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trudno o tym zapomnieć i zaufać przede wszystkim. Ja jestem niestety strasznie pamiętliwa i dociekliwa. Nie umiem tak poprostu o czymś złym zapomnieć,bo jakos zawsze się to we mnie budzi. Ale mam nadzieje,że u Was się to ładnie poukłada Martwie się dziewczynki o Konczi...no spokoju mi to nie daje. Bo przecież jakby nic im nie było to by ich tyle nie trzymali...
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Cytat:
![]() colds gratuluję udanej wizyty No to już chyba tydzień jak Konczi w szpitalu... A dziewczynki na tych prenatalnych to same pytałyście o zdjęcia ? ![]() Ja wczoraj wieczorkiem już niue zaglądałam bo siły nie miałam... tak mnie głowa bolała, kości i w ogóle okropnie się czułam... bałam się, że coś mnie łapie ale dziś niby jest ok ![]() aaa i zapomniała się pochwalić, że dziś strzelił nam 20 tydzień jestem na półmetku elena_100
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-24 o 08:33 |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i za to doplacilam 20zl.
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaj dziełchy!!!!!!
No i co tam??? U mnie pikna pogoda dzisiaj cudnie jest chociaż chmurki widze szare ale moze nie deszczowe Mój facet NARESZCIE wczoraj zespawał mi wieszaki na sznurki do prania od zeszłego lata go o to prosiłam bo prania nie mam gdzie sudszyć.. znaczy małe pranie nasuszarce takiej stojącej ale pościel no tu juz problem.... i prosiłam prosiłam i wyprosiłam i tym o to sposobem stoi juz piękna suszara na pranie i w dodatku wyjmowana ze jak nie potrzebna to sie wyjmuje zeby miejsca na trawniczku nie zabierała a spawania było całę 5 minut wiercenia dziurek drugie tyle.... nie cierpie sie tak prosić głupiego chłopa ... jejeje mam cudnie bede se dzisiaj prała Zrobiłam sobie porządki w ogródku dosiałam rzodkiewkę i dosadziłam funkii 6 szt w rabacie bo mi sie zamarzyła taki jeden pas funkiowy włąśnie z różnych kolorów złożony a dalej są kwiateczki a w następnym pasie drzewka no to one będa na amen juz tam jejeje mam cudnie nanana a jak bede na zwolnieniu to bede juz miała piękny ogród i będę sobie siedzieć i leniuchować sobie nanana....
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze tego ogródka i suszarki na pranie też ![]() ja muszę suszyć na balkonie .A teraz ide sobie posprzątać. Bo mąż w pracy a domu sajgon jak nie wiem co
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Lukrecja pierwszy raz widzę, żeby ktoś się cieszył, że będzie pranie robił ![]() Ja dzisiaj idę na wizytę, może mi ustali usg Stuknął nam 16 tydzień ![]() Otworzyłam sobie okno i ptaszki śpiewają Ahhh, gdyby nie ta wizyta u dentysty, to byłabym w dobrym humorze....TŻ niby się zachowuje, jakby się nic nie stało- też tego nienawidzę, wolałabym, żeby usiadł ze mną i wyjaśnił wszystko, ale zawsze załatwia to tak samo |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja se przysnęłam na jakiś czas a wstając piękne słonko ujrzałam. Jak sie utrzyma do popołudnia to na spacerek. Za cholere nie znosze w taką pogode w domu siedziec
![]() Dzidek szturcha że chce jeść a mi w brzuchu burczy. Szkoda że mi nikt zrobić nie może bo mi sie wstać nie chce
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
hey mamuśki witam Was słonecznie dzisiaj
![]() Nie dawno wstaliśmy po lenię się trochę i zaraz zmykam posprzątac troche, ale mi się nie chce okropnie ![]() Dearlie gratuluję dobrych wyników ![]() Iwoncia81 moje maleństwo też już mi wariuje w brzuchu, by zjejśc. Tak mi się normalnie nie chce nic, że masakra. Wypiję herbatkę i zaraz idę coś wszamac, nie będę o głodzie maleństwa trzymała ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- w ogóle nie wiem czy już ktoś wcześniej podawał ten link, ale fajne opisy + filmy tc http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-19.aspx
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Panowie, ciąża nie ciąża, nie oszczędzają nam przykrości ![]() Ja ostatnio już wszelkie nerwy kisze w sobie byle oszczędzić sobie kłótni. Mój jak się obrazi to zachowuje się jakby mnie nienawidził. Nic go nie rusza, mogę wyć i płakać, a jemu nawet powieka nie drgnie. Wasi faceci też są tacy nieczuli po kłótni? |
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
mój nie jest ... zawsze jak się pokłócimy to nie minie pare minut jak biegnie do mnie i każe mi sie uśmiechać ( a mi sie nie chce) i mnie całuje i przytula czym mnie wkur.wia bo ja se chce być zła
nie ma fochów i obrażania... jak miałam z ex ex jak sie obraziła to na cały świat i nie wiadomo było o co i musiałam skakać koło niego i płaszczyc sie i prosic zeby powiedział o co chodzi bo nie wiem obrazał sie nawet na jedzenie i na telewizor |
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mam chwilkę spokoju to sobie Was podczytuję a ja za 5 tyg. idę na urlop a jutro na glukozę i mam pytanie, bo nie pamiętam jak było poprzednim razem glukoza 75 trwa godzinę czy dwie??
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołszki
![]() Ja właśnie szamie śniadanko, musiałam tyle wytrzymać bo rano poganłam do laboratorium, dobrze, że moja laborantka mnie zna bo zapomniałam skierowania zabrać. Doniose jej w czwartek jak bede u okulisty i lekarza medycyny pracy. Akurat złożyło mi się podwójnie bo badania okresowe plus jak co miesiac badania od ginka - więc połączyłam całość. Za mną krzywa cukrowa więc mam spokoj. Mmm ale mi się chciało jeść.
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnus, a może zastosuj tzw tumiwsizm. Moja siostra tak wyleczyła swojego. Zrobil jej np o coś awanturę bo miał muchy w nosie. To ona zamiast płakać, jak to zwykle robiła to po prostu sama się na niego obraziła, a dwa zaczęła go kompletnie ignorować. Na efekty długo nie czekała, bo potem zaczynał się podlizywać. Niestety chłopy lubią nas czasem wziąć na przetrzymanie a sam jeden z drugim sie nie zastanowi, że bardzo nas krzywdzą swoimi nieprzemyślanymi słowami. A z drugiej strony my raczej rzadko mamy w naturze obrażać słownie faceta za to chłop może bez ogródek pokazać kobiecie, że jest gorszym stworzeniem.
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

hoho jak ten czas szybko zleciał 

. Ale jakie skryte to Twoje dziecko,że się tak ukrywa![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.