|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja to chyba w ogole za grubo ubieram moja pinde Wiem ze po raczkach sie nie patrzy i niby kark ma cieply a raczki lodowate i jak jej cos wiecej zaloze to te raczki sa wkoncu cieplutkie. A ona chyba z tych cieplolubnych jest ![]() Jak ubieracie teraz swoje maluchy na spacer? Bo u nas zazwyczaj body z dł rekawem + sweter+ rajstopki + spodnie + skarpetki+ kurteczka + czapka + koc +/- okrycie wozka jak chlodniej Nie wiem czy ten sweret i rajstopki to nie za duzo? ![]() Cytat:
![]() I ja, i ja studiująca tez powinnam sie w czerwcu bronić, ale napewno mi sie nie uda, zostawiam to sobie na wrzesienCytat:
![]() no i fajnie, ze pieluchy sie dostało. W ogole wszystkie uzywacie juz pampersów 3? Bo my nadal na 2 jedziemy
|
||||
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Haniula no dziennie. Ostatnio przyjechali nasi znajomi z Niemiec i mnie sie pytali czy Aleks sie zmienił po porodzie, bo widzą , że tak (szlismy akurat wtedy do kosciola). Szkoda tylko, że to tak wygląda z boku...
|
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
no Michu załapał się jeszcze na podium jest na 3 miejscu z najstarszych dzieci na 1 jest Amelka, potem Igorek i Michałek jako trzeci
![]() co do pogody to na słońce nie licze peweni będzie padać i cały tydzień przesiedze z dzieckiem w pensjonacie ale chociaż się wyrwiemy z domu na kilka dni troche odpocznę od starego i to będzie coś innego od siedzenia w tych 4 ścianach---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- co do pieluch to my na 3 jedziemy ale np zależy od firmy bo tak: pampersy 3 niby od 4-9kg jest ale mały ma takie już jak by na styk ze nózki od wewnątrz ma czasami juz otarte a te z tesco też 3 od 4-9kg ale są większe od pampersów tak że na dłużej mu starczą 3 a pampersy to chyba jeszcze troche i 4 zaczne mu kupować bo jakoś nie mogę patrzec na te otarte gierki jego mimo ż emu puderkiem sypie by tak jak by poślizg był no żeby go po prostu tam nic nie ocierało to i tak nic to zbytnio nie daje on jest bardzooooooooooo bardzooooooooo bardzooooooooooo ruchliwym dzieckiem i dlatego pewnei ma tak otartew ogołle mu założyć pieluche to to graniczy z cudem nie raz nerwy natrace bo trwa to 10 min zanim uda mi się ją szybko zapiąć zanim on dupke uniesie lub sie jakoś przesunie ze ta pielucha jest tam gdzie nie powinna być
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pampersy 3 mamy. Ja już nie pamiętam mojej obrony mgr a co dopiero matury |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niekoniecznie czapa bo moj junior najbardziej się poci na głowie ![]() ja zakładam -body z krótkim -bluzeczka bawełniana -kurtka wiosenna, -pod spodnie zkładam ratki tez na razie ale skarpetek nie tylko takie "butki" skarpetkowe, -oczywiście czapa i kocyk. osłonki od wózka juz dawno nie zkaładam. Igulec ma jeszcze takiego welurowego pajaca (taki cieniutki niby-kombinezon)i wtedy : -bodziak z krótkim -cienka bluzeczka -rajtki -czapa -pajac -kocyk |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma body na długi rękaw, spodnie skarpetki, kurtkę, czapkę i cieniutki kocyk.co do czapki na głowie jak będzie 25 stopni, ja na pewno nie założe, pod warunkiem że nie będzie mocnego wiatru. Śmieszy mnie to przekonanie, ze dzieci powinny nosić czapki bo je zawieje czy im zimno w główkę. Moja córka nie nosiła czapki w ciepłe dni (jak było duże słońce to kapelusik). |
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/k-s-kids-samochod-...281714984.html
dziewczyny zobaczcie jakie to jest fajowe koleżanka wstawiła fotke na fb jak synuś sobie siedzi w tym samochodziku no bajera - fakt jej synek jest troche młodszy od mojego Miśka więc dziecko w tym wieku nie powinno jeszcze tak siedzieć ale dla takiego pół rocznego dziecka to naprawdę super sprawa
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Haniula ja używam pampersów 2, mam jeszcze pół duzej paki, a później to zobaczymy czy na 3 się nie przerzucimy bo już czekają
Co do ubierania to ja ciągle ubieram Asię w śpioszki i pajace a pod spód zakładam bodziaki i skarpetki. Jak idziemy na dwór to specjalnie jej nie przebieram, dodatkowo zakłdam kombinezon (nie zimowy, tylko taki lżejszy, albo raczej to taki ocieplany pajac) Na główkę czapa i całość przykrywam kocykiem polarowym + okrycie na wózek.Agatek ja ten fiolet mam 2% a na etykiecie pod nazwą napisane jest "płyn na skórę 20mg/g"
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-23 o 21:14 |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej małej zakładam body z długim, sweterek, czape, rajstopki, spodenki plus kocyk. Mała ma ciepły kark i rączki więc chyba nie marznie
![]() Ja maturkę mam dopiero za rok ale już nam robią próbne matury
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza? czekam na małża bo po południu w pracy i ni ma co czytac
|
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu spokój
![]() a tak w ogóle to cześć i czołem ![]() co do ubioru na spacer to ja mojego brzdąca ubieram tak: - body krótki rękaw - koszulka z długim rękawem - góra z dresu z kapturem ale nie zakładam mu go na głowę - rajstopy - dół z dresu bądź sztruksy - kocyk - pokrowiec z wózka - czapka i fruuu na podwórko mały zawsze cieplutki wraca ze spaceru ![]() jutro jadę z małym na badanie słuchu fakt ma go doskonały ale po antybiotyko terapii po urodzeniu musi mieć powtórzony mamy być na 8.30 w szpitalu Ciekawe jak mały zniesie taka wczesną pobudka i wyjazd tak wcześnie z domu
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja ubieram zawsze: body długi rękaw + spodenki takie cienkie jak body (mam pełno par i są bardzo wygodne- lepsze niż pajac :brzydal) + bluza + skarpetki + czapa+ koc. Jak wieje, albo coś to dodatkowe spodenki lub nakrywam to coś od wózka
![]() Cytat:
jutro jej zrobie zobaczymy czy nie będzie żadnych skutków ubocznychBebiBebi Ty też ten sam roztwór fioletu masz????? 1% ? spadam spać, dobranoc dzieciaki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-23 o 22:06 |
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pampersy 3 dziś założyłam po raz pierwszy ale np dada 3 jeszcze musi zaczekać. ![]() Cytat:
Cytat:
za badanie
|
|
#3854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dawno mnie nie było. Przechodzimy na mm, bo jest tragedia, dziś Julek już dwie porcje dostał. Ja nie mogę na to patrzeć, ale jemu to najwyraźniej nie robi. Ważne żeby zbiorniczek był pełen. My Julka też ćwiczymy Vojtą, ale chyba za mało bo nie widzę jakichś wielkich efektów. A mam wyrzuty sumienia, bo ostatnio całe dnie jesteśmy poza domem i nie ma jak ćwiczyć 4 razy dziennie ![]() łooo, to chyba tylko ja tak lekko ubieram małego wczoraj było tak ciepło, że Julek miał body bez rękawków, koszulkę z krótkim i sweterek, do tego spodnie, skarpetki i buty byliśmy w mieście na na spacerze w parku i było ok w domu nosi body z długim i cienkie spodenki + skarpetki. Jak nie spał to bez nakrycia wózka, bez koca, jak zasnął to kocem cienkim go przykryłam ![]() A dziś miałam polewkę z teściowej bo jak mu się podwinęły te spodenki i widać było kawałek nogi to mu ściągała na dół, a że on macha nogami ciągle to ciągle miał podwinięte a ona ciągle mu ściągała Zresztą widzę jak siostra ubiera małego to mi się to podoba, on w domu z gołymi stopami ciągle Ja w domu nie zakładam czapeczki, nigdy nie zakładałam, nawet po kąpieli Cytat:
Cytat:
Myślę, że się nadadzą, ale bandamka też będzie dobra Cytat:
![]() Cytat:
my już długo rajstop nie używamy |
||||
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Ja w week kiedy bylo dosc cieplo ubieralam Olka w body z dlugim, pulowerek, cienka kurteczka i czapeczka i spal pod kocykiem. Pod spodniami mial rajstopki
Dzis bylo chlodniej to zalozylam okrycie wozka i wsio. Ale w weekend jak ma byc jeszcze bardziej cieplo to pewnie kurtke zamienie na bluze i bez pulowerka no i rajstop. Czapeczke zaloze
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-04-23 o 22:43 |
|
|
|
#3856 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale powiem że ja nigdy nie używałam czapeczek w domu i dla mnie zakładanie czapeczki po kąpieli to jakiś absurd ale powtarzam że to tylko moja opinia i każdy robi wg swojego uznania czapkę zakładam tylko na wyjście na dwór ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i co najlepsze ona się tak zachowuje tylko przy tej porannej kupie ![]() Cytat:
![]() fajny prezencik ![]() no ja się zastanawiałam z mamą jak to będzie jak Doroti moja już będzie starsza i będzie mniej spać bo teraz zaczyna na dworze marudzić jak idziemy na spacer ale później zasypia ale przez 5 minut się drze zanim zaśnie oby nie ![]() Cytat:
a młoda i tak czasami się podrapie po pyszczku a brud zbiera się zbiera między paluszkami szczególnie cićki z kocaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Dziewczyny mam sporo do nadrobienia - od piątku. Więc zaraz się biorę za czytanie. Moja facjata się prawie kończy łuszczyć. W sobotę i niedzielę wyglądałam makabrycznie. Teraz czekam na nową skórę Na pierwszy rzut oka - przebarwień prawie nie widać!!! Mam nadzieję, że to się nie zmieni. Dziś mój tż dostał wymarzoną pracę! Szukał jej rok! Wszystko jak chciał - lepsza kasa, lepszy dojazd i w końcu będzie zajmował się tym o czym marzył - czyli bezpieczeństwem w IT. Firma to jeden w największych integratorów w branży. A najlepsze jest to, że moja firma od jego znajduje się w odległości około kilometra. Także dzisiejszy dzień uważam za udany Jak dostanie od września umowę na czas nieokreślony obiecał, że kupi mi nowy samochód mam już na oku kilku kandydatów hyhy. Kupiłam na allegro używaną spacerówkę Chicco Simplicity - będzie u mojej mamy, jak ja pójdę do pracy. Przepakowywanie całego mandżura jest uciążliwe. Jest fajowa, malutka i rozkłada się na płasko. To spadam czytać ![]() P.S. jutro miną 2 tyg diety - dzisiejszy wynik minus 4 kg
|
|
#3858 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja daję młodej herbatkę ale ponieważ karmię piersią to tą herbatkę dostaje nieregularnie tzn czasami co drugi dzień czasami co 3 dni a teraz już chyba z tydzień jej nie dawałam ale może faktycznie warto by było podawać tą herbatkę regularnie a może młoda se po prostu rano tylko chce powalczyć z kupą ![]() Cytat:
dla Jasia za przespanie nocki w łóżeczku a to zaśnięcie z tą pieluchą mega ![]() zdjęcia a szczerych polach du.pne UWAGA teraz ja się chwalę ![]() Pearl wjechałaś mi na ambicję i postanowiłam że moja Doroti dziś też będzie spała w SWOIM łóżeczku i co i ona wogóle SAMA w nim zasnęła ![]() a teraz spadam spać bo jestem padnięta DOBRANOC
|
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=e6Ux2S8LzHk
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i gratulacje dla Was z okazji nowej pracy tzta
|
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
doszłam dlaczego ten zabieg był tak bolesny - to kara za wyciskanie pryszczy
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
brawo dla dzieciaczków za samodzielne zaśnięcie w łóżeczku
![]() ![]() pearl az jestem ciekawa jak kolejna nocka Jaśka czy zaakceptował swoje łóżko czy dalej chce z Wami sypiać
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Wsadzilam Jaska do lozeczka, zalaczylam karuzele, dalam pieluche na twarz i przykrylam kocykiem - no i bede czekala, jak sie akcja rozwinie. Fajnie by bylo, gdyby znowu mi tak usnal, ale cos nie chce mi sie wierzyc, ze tak bedzie
![]() edit: usnal tak jak wczoraj Co do ubioru, to u nas jest: body dl.rekaw pajac lub spodenki i bluzka na to dresy polarkowe czapeczka spiworek od wozka i jak jest zimniej, to kocyk plus to okrycie na gore wozka Co do pampersow, to my juz dawno uzywamy 3 Neska, bandamka to super pomysl moim zdaniem. Pewnie super bedzie wygladal. Az chyba zmalpuje Agatek, trzymam kciuki, zeby pomoglo ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ja pierdykam, ale nam dobrze z tztem tak samym w naszym lozku. A juz niedlugo koniec abstynencji i w ogole sie bedzie dzialo (mam nadzieje) Jak tak dalej pojdzie, to moze za jakis czas zaryzykujemy i przeniesiemy Jaskowe lozeczko z powrotem do jego pokoju? Ale to chyba dopiero, jakby przesypial mi cala nocke ![]() Blanszor, to gites z praca Twojego tzta i gites z Twoimi wynikami Co do zdjec,to ma ten moj chlopek fantazje, ma... ![]() Dph, superancko !!! Dorotka nie chciala byc gorsza od Mielonego ![]() No i zeby nie bylo - nikomu nie chcialam wjezdzac na ambicje. To byla kwestia czystego przypadku. Mialam nadzieje na 10 minut spokoju - dostalam cala noc w lozeczku
|
#3866 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tj.z koleżanką, paker dzisiaj w pracy, ochrania jakiegoś przybysza z Libii ![]() Cytat:
Cytat:
sukienka nie mój styl ![]() Cytat:
![]() i wtedy jest ryzyko poparzenia, przy ściankach butelki może być gorące a w środku zimne Cytat:
Cytat:
normalnie sprzedawca roku Cytat:
Cytat:
![]() cześć czołem kluski z rosolem ![]() niedawno wrocilam do domu, musialam jezdzic po klientach bo tz w pracy dodatkowej i nie mial kto jechac, ostatnio firma na mojej glowie, Alex zostal w sąsiadką która ma roczne dzieciatko przyszla do mnie i siedziala z nim teraz tak czytam z tym jezdzeniem po klientach i to fajnie zabrzmialo nic z tych rzeczy Blanszor gratki za zrzucone kg, mi już dwa poszly tez no poltorej noooo ale blizej dwoch niz jednego ide spac, misiek zjadl o 19,30 po kapieli i spi dalej, sasiadka siedziala to nawet sie nie grzebnal ![]() buziaki i milej nocki |
|||||||||
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Blanszor za zgubione kg i skąd Ty wiedziałaś,że ja lubię Maleńczuka ![]() Monika zazdroszczę wyjazdu ![]() -------------------------------------------------- Witam laseczki W sumie to ja ciagle rano piszę to samo.Po 19 kąpiel,potem mleczko i o 20 młody już śpi. Tyle,że od 3 dni budzi się 2 razy w nocy .Wogóle tak jakoś kręci sie w nocy w łóżeczku,śpi ale miota się trochę. W DDTVY będzie Anna Mucha,pięknie wygląda po ciąży. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-24 o 08:22 |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dober!
Piękna nocka za nami Pearl brawa dla Dżonego za spanie i dla tż za inwencję Bambusiek chudzinko, sukienka bardziej na spacer/wyjście z domu na obiad ale na wesele to nie wiem. Chociaż, fajne buty dodatki i może będzie fajnie. ogólnie sukienka mi się podoba, mój styl, ale niestety za duże mam (.)(.) na takie cuś |
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
Parę dni mnie nie było i nikt o mnie nawet nie zapytał :P Ale wybaczam Wam, bo pewnie widziałyście, że Was podczytuję
![]() Na początku brawo dla Jasia za to, że już jest taaaaaki dorosły, że nie musi spać z rodzicami ![]() Bambusiek sukienka fajna i jak dla mnie dobra na wesele Ja byłam na weselu w sobotę w takiej czerwonej:http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/24 Bardzo dobrze się w niej czułam i ogólnie nie odstawałam od towarzystwa ![]() Pieluchy to my już dawno używamy rozmiaru 3 Jeszcze pamiętam, jak Agacia (która urodziła tego samego dnia co ja ) pisała kiedyś, że nadal jadą na 1 a my już wtedy mieliśmy 3 W sumie szybko mu je dałam, bo 2 mi przesikiwał, więc stwierdziłam, że po prostu są za małe.Czapeczki mam tylko takie wiosenne. Ale mam też taką chusteczkę i jak tylko opanuję jak ją mogę zawiązać na główce, to będę jej używała. Ale najchętniej kupiłabym takie coś z daszkiem, jak chyba Inutil pokazywała. Co do wesela, to jednak moje Dziecko nie może zostawać z innymi... Plan był taki, że przed ślubem zostanie nakarmiony, potem po ślubie znowu i zostanie z teściami. A tutaj okazało się, że na sygnale wracaliśmy z wesela, bo Mały płakał Mąż się uparł, żebyśmy wrócili potem z nim na salę i żebym siedziała z Wojtkiem w pokoju, bo mieliśmy taką możliwość. Strasznie byłam na niego o to zła, bo najchętniej już bym tam w ogóle nie wracała. No ale w końcu stwierdziłam, że przynajmniej jak Mały będzie płakał, to będę miała na kogo zwalić winę. Pojechaliśmy i Wojtuś pięknie sobie spał na łożu pary młodej Mi było troszkę gorzej, bo straszna tam była zimnica i się cały czas trzęsłam. Dobrze, że wzięliśmy 3 koce ze sobą. Jak wróciliśmy o 2 w nocy to do rana przespał w wózku Tak więc chyba dobrze, że go wzięliśmy.Następnego dnia były poprawiny i też go wzięliśmy. Cały czas był spokojny, poszliśmy sobie nawet na spacer. Tylko na karmienie i przewijanie korzystaliśmy z pokoju. Ale dobre było, bo tak się spieszyliśmy na te poprawiny, że zapomniałam wziąć ubranek na zmianę w razie wypadku. No ale myślę sobie, że zwykle jest tak, że biorę i nigdy nie są używane. I co? Najpierw Mąż przewinął Wojtka a potem ja go karmię. Nagle słyszę sruuuuuuuuuuuu! Mówię do Męża, że mam nadzieję, że dobrze założył pieluchę, bo nie mamy nic na zmianę a on do mnie, że nie ma sobie nic do zarzucenia Dobrze, że podłożyłam pod pupę moją rękę. Po chwili patrzę, a Wojtek cały w ku.pie CAŁE body było brudne Ja to się tylko z tego śmiałam Potem został tylko w sweterku i spodenkach, bo oczywiście rajtki też nadawały się do prania Cały czas dogadywałam Mężowi w drodze powrotnej o tym, że "nie miał sobie nic do zarzucenia" Bałam się troszkę jak będzie w nocy. Jednak troszkę wrażeń miał Wojtuś w niedzielę. No i faktycznie były aż 3 pobudki, ale każda z nich trwała tylko 20 minut Standardowo 5 minutek na jedzonko a potem 15 minut na odbicie i przyśnięcie Potem do łóżeczka, karuzelka w ruch i usypiał W ogóle fajnie, że w końcu mogę Was nadrobić ![]() No i w końcu mam nowy telefon i już nie muszę Was podczytywać na telefonie Męża, bo mogę na swoim ![]() Wczoraj Wojtuś miał dobry humorek i co chwilę się śmiał, więc Mąż chciał mu zrobić zdjęcie z uśmieszkiem. Ale oczywiście Mały jak na złość przestał się uśmiechać. No to lipa. Potem jak się z nim bawiłam, znowu się uśmiechał. Mąż aparat w rękę i mówi, żebym mu opowiedziała jakiś kawał A ja mętlik w głowie i mówię: "Przychodzi baba do lekarza a lekarz na to CO ZA BABA?" Błysnęłam jak nie wiem, ale Wojtuś się śmiał Teraz Mąż ma zdjęcie Wojtka na telefonie a Wojtuś wygląda na nim jak księżyc w pełni Uśmiechnięty księżyc w pełni Aż dziwne, bo on jest taki szczuplutki a na zdjęciach wychodzi jak niezły klocuś
|
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
hej hej!
Ach... jaki piękny dzionek się zapowiada, będziemy spacerować Właśnie zarejestrowałam się na czwartek do mojego pierwszego gina bo musze od niego zaświadczenie wziąć do becikowego, jakoś do tej pory nie było okazji się tym zająć, no a wiadomo tysiak się przyda ![]() A ja też mam czym sie pochwalić - wczoraj było już trzecie mycie główki bez wrzasku Miłego dzionka kochanienkie!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

czy wychodząc na dworek (wiadomo, ze nie w południe) przy takiej temp będziecie cos zakłądały dzieciom na główkę?? głownie pyt do mam chłopców bo wiadomo, ze u dziewczynek większe pole do popisu 

za jutro
ale chociaż się wyrwiemy z domu na kilka dni troche odpocznę od starego i to będzie coś innego od siedzenia w tych 4 ścianach

my już długo rajstop nie używamy