|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Pewnie większość z was to czytała.Ja się wzruszam przy tym do łez
Pewna stara legenda mówi o dziecku, które tuż przed swoimi narodzinami tak się zwróciło do Boga: - Powiadają, że jutro wyślesz mnie na Ziemię. Jakże będę tam żyć tak mały i bezbronny? - Spośród wielu aniołów wybrałem jednego, który na ciebie czeka. On będzie się o ciebie troszczył – odpowiedział mu Bóg. - Ale mój Panie, przecież tutaj w niebie nic tylko śpiewam i uśmiecham się. Czy to nie wystarczy , żeby być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewać. Każdego dnia będzie się do Ciebie uśmiechał, a ty poczujesz jego miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak zrozumiem co ludzie do mnie mówią, skoro nie znam tego dziwnego języka jakim się porozumiewają? - Twój anioł będzie do ciebie przemawiał, używając najsłodszych i najczulszych słów, jakie tylko można usłyszeć; z ogromna cierpliwością i miłością będzie cię uczył mówić. - A co zrobię, jeśli będę chciał z Tobą rozmawiać? - Anioł złączy Twoje rączki i nauczy cię, jak do mnie przemawiać. - Słyszałem, że na Ziemi istnieją też źli ludzie. Kto mnie obroni przed nimi? - Twój anioł obroni cię nawet kosztem własnego życia. - Ale zawsze będę smutny, nie mogąc cię widzieć Panie. - Twój anioł będzie ci o mnie opowiadał i wskaże drogę prowadzącą do mnie, chociaż ja zawsze będę przy tobie. W tym momencie ciszę niebios zakłóciły głosy dochodzące z Ziemi. Dziecko delikatnym głosem zwróciło się do Stwórcy: - Mój Boże skoro już nadeszła na mnie pora, wyjaw mi proszę jego imię… Jak się będzie zwać mój anioł? - Jego imię nie jest istotne – rzekł Bóg . Ty będziesz go nazywał…MAMĄ.
|
#3812 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzien dobry. Oczekuje na oklaski, bo Jasiek przespal w swoim lozku cala noc. Zaparlam sie i po karmieniach tez go tam odkladlam i usypial od razu. Dopiero rano go wzielam do nas.
![]() Cytat:
![]() Wlasnie nie wiem,gdzie on sie wypuscil na tych Mazurach z moim synem ![]() Cytat:
jak znajde czarna dla Malego,to kupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Milego spacerowania! Idziesz sama czy ze swym Pakersem? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz innych nie ogladam nawet - jeszcze mi sie spodoba i bede zalowac, ze nie mam innej... Co do tego karmienia, to nie wiem, o co chodzi. Wczoraj juz przez caly dzien bylo ok. Nie dojdziesz z tym dzieciakiem ![]() Cytat:
Trzeba zapytac sie Mijus, bo ona chyba chodzila na spacer ze swoja Gabi w chuscie, ale ostatnio cos jej tu nie widac. My tez z tztem sie czesciej klocimy, ale za to nie mozna sie juz tak na dluzej obrazic - wspolne obowiazki jednak jednaja... Ide na sniadanie, tz zrobil
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dzisiaj mnie to utwierdziło w przekonaniu i już wymieniłam I ODKRYŁAM JAK WYŁĄCZYĆ KUNIA GDY GRA ALBO PRZEZ PRZYPADEK WŁĄCZYCIE Co do kup- hmm, moja stęka tylko i się wierciucha, dziś zrobiła o 9 rano w łóżku, oczywiście mała plamka była Na początku też tak reagowała jak Twoja, ale zaczęłam jej pić podawać, to idzie ładnie ![]() Cytat:
aż mnie ciary przeszły...
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzis na badaniach i bez wzgledu na to, ze jestes slepa jak kret dostalam zaswiadczenie ;P
No i na zakupach tez byłam. Kupiłam sobie nowy portfel, kolor taki łososiowy. Spodnie rudawe i turkusową bluzkę i za miesiąc tez sobie cos kupię.A i na allegro zamówiłam leżaczek dla Lilki, dla siebie telefon (ale to juz miałam dawno kupić) i nosidełko dla Lilki, jak juz szalec to szalec :P Juz facetowi powiedziałam, że bede wydawała miesiecznie na zakupy dla siebie tyle ile on na fajki i piwko. To aż sie przestraszył Piękna ta opowieść o dziecku i Bogu, tylko niepotrzebnie na samym początku przeczytałam ostatnie zdanie :P Chyba wpiszę cos podobnego do tego albumu Lilki Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-23 o 13:41 |
|
|
|
#3815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piszesz ze przechodziłaś jakieś problemy kupowe ze swoją córką wiec liczę że wiesz coś na ten temat, moja mała ma dwa miesiące i od 2 tyg naczeła mi robić żadno kupę normalnie robiła kilka razy dziennie nawet jak dokarmiałam 1 raz dziennie mm teraz daje 2 razy dziennie mm i reszta piers a ona ostatnio miała 4 dniową przerwe w kupie a teraz mija już 5 dzień dziś i kupy nie ma czy mam się niepokoić? czasem sie jakby wyciska ale krótko i słabo i puszcza bąki jak zwykle, czy to jest zaparcie?
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam tą .... hmm jak by to nazwać historię .... coś pięknego za każdym razem się wzruszam jak to czytam a tak w ogóle dzień dobry witamy się z misiem który zaczyna dziś 5 miesięc ![]() mam pytanko do mam chłopców - czy w domku zakładacie coś im na główkę?? żeby uszka nie odstawały bo mój strasznie nienawidzi czapek jak go ubieram na spacer i zaczynam zakładac czape to jest straszny hardkor w domku próbowałam mu zakładać bo często mu sie jedno podwija i nie chce by miał klapiate ale nie chce go tez męczyć tymi czapami jak ich tak nie lubi
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonika, a dlaczego tylko pytasz o to mamy, ktore maja syneczków ? Tak z czystej ciekawosci tylko pytam
Cóż za dyskryminacja mamuś dziewczynek :P:P |
|
|
|
#3818 | |||||||
|
Zadomowienie
|
helołłł
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i potem tetra do prania Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, tak trzymaj!!! ja tez dzis zakupowalam ale przez all, kupilam babci prezent sobie nic ale jeszcze nadrobie w tym tyg ![]() Cytat:
moj syn nie zawsze robi codziennie, czasem co 3-4dni, czasem co2-3, roznie ale zaparc nie ma i nie placze Cytat:
![]() u nas czapka tylko po kapieli ale to luzna czapeczka no i na dwor w sumie Olek ma lekko odstajace uszy ale nie zamierzam go katowac
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się jeszcze z takim widokiem nie spotkałam chłopiec w przepasce
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
A no tak
![]() Lilka tez czapek nie lubi. Ale prócz czapek nie zakładam jej opaski ani chustki |
|
|
|
#3821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przytrzymać guzik ![]() Cytat:
ale nie ma odstających uszu![]() _________________________ _ Hi ![]() Przed 11 spacerek do US, potem lidl i teraz Małego zmogło po mlesiu i padł mi na rękach teraz smacznie śpi z pieluchą w objęciach![]() Kupiłam wczoraj tą herbatkę laktacyjną z Rossmanna, póki co wypiłam jedną... po ilu porcjach mniej więcej jest jakiś efekt? Przystawiam małego dość często, potem to co zostało odciągam i cały czas bida wcześniej miałam mlesio a on nie chciał pić, a teraz pije pięknie i to bez nakładek, a papu brakuje![]() w sobotę jedziemy na wesele... nie jestem pewna mojej kiecki... mogę wrzucić Wam fotkę do oceny???
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
bambusiek dawaj ocenimy
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
Nikotynko Seba był tylko bobathem rehabilitowany i płakał tylko na pierwszych zajeciach bo nie wiedział co się dzieje
na nastenych był juz spokój i strasznie się cieszył do rehabilitantki która do nas przychodziła. Zreszta ja do teraz go sama w domy masuje i sami dwa razy dziennie ćwiczymy niektóre ćw z bobatha.Pear ja byłam we Wro na zajęciach i Cwiczyłam tylko kangurka i średnio mi to idzie, w sumie wiązanie nie jest mega skąplikowane tylko że ja nie umien podociągać tej chusty żeby nie było luzów a tą kieszonkę to jak się wiąze jest jakis filmik w necie bo ja wyszukałam tylko kieszonki na chuste elastyczna
|
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- a my z misiem czekamy na dziadków mają dzis wpaść na kawke z okazji rozpoczecia 5mc micha i omówienia wyjazdu nad morze jeju to już za 5 dni juuuupi
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
no to poproszę o szczere opinie
![]() aaa... zapomniałam napisać, że kieca wygnieciona
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-04-23 o 15:47 |
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładna tylko ładnie ją wyprasować bo dół widać że wygnieciony jest i będzie rewelacyjnie
nooo a figurka extra
|
#3827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wrzasków to ja bym uważała z mm, bo laktacja moze się zmniejszyć Cytat:
Cytat:
suuuper! jaką Ty masz figurę !
|
|||
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy z Jasiem za oklaski
![]() no najpier mnie, a pozniej i syna Cytat:
Niedawno Nikotynka wkleila tutaj fajny filmik na jutjubie - instruktaz kieszonki. Jakies kilka stron wczesniej. Jasiek zaczyna plakac,wiec nie mam jak tego wyszukac w tej chwili. Bambusiek, jaka Ty jestes zgrabna i szczuplutka A kiecka...hm...czy ja wiem, czy on sie nadaje na wesele? Niby jest ladna, ale taka raczej na letni spacer, a nie na wesele. Tak mi sie wydaje ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- e tam, u nas pewnie to jednorazowa sprawa i zaraz Potworek wroci do loza rodzicow
|
|
#3829 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez tak mam ze jak wróce ze szkoły to mała aż piszczy jak mnie zobaczy ![]() Cytat:
Cytat:
Boski Jaś ! Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie ze moja mała miała by 5 dni kupy nie robić.. n o ale moja jest na mm chociaz przy moim mleku to potrafiła 8 razy się skupciać. Cytat:
sliczna i mysle ze jak założysz szpilki i jakąś fajną biżuterie to będzie w sam raz na wesele. Ja przynajmniej tak bym sie ubrała ![]() A ja mam jutro próbna maturę z polaka a siedzę na wizażu I teraz mogę sie pochwalić ze moje dziecko przesypia całe nocki od jakiś dwóch tyg. Zasypia o 20 po kapaniu i spi do7 czasem nawet do 8 ![]() a wczoraj poszalała bo przespała całą noc wstała o 7 zjadała 190 ml i spała do 13
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-04-23 o 16:11 |
||||||
|
|
|
#3830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
takich komplementów, to dawno nie słyszałam ![]() Pearl - też mi się średnio weselna wydaje, ale nie chcę kupować nic nowego, a te co mam są na cienkich naramkach i jakoś się w nich nie czuję ![]() Czubasek - szpile obowiązkowo a co do córci, to przebija tu chyba wszystkie inne dzieciaczki ![]() zazdroszczę przespanych nocek, bo nasz niby budzi się raz, ale co z tego jak potem nie mogę na nowo usnąć Właśnie robię zamówienie w DOZie... zostanie mi do końca miesiąca kilka zł będę żulić od męża
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeesc
ale mam lenia... nawet cytowac mi sie nie chce ![]() Pearl brawo dla JANA ![]() Bambusiek sukienka super a jaka figurka Chyba przestanę jeść ![]() Cytat:
![]() a co do małej to dajesz jej co na sen czy jak? jeśli chodzi o nakrycia głowy to ja w domku nie zakłądam (na początku zakładałam po kąpieli na kilka minut czapencję ale juz nie)no i teraz ja mam podobne pytanie ![]() niby ma byc w weekend gorąco (czyt. powyzej 25 st) i teraz powidzta mi kobity czy wychodząc na dworek (wiadomo, ze nie w południe) przy takiej temp będziecie cos zakłądały dzieciom na główkę?? głownie pyt do mam chłopców bo wiadomo, ze u dziewczynek większe pole do popisu ![]() myslałam, zeby kupic bandamke http://allegro.pl/apaszka-chustka-ba...267946970.html i małemu zakładac tzn założyc jak piratowi tylko na uszka naciągnąć... co myślicie??
|
|
|
|
|
#3832 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Piękna pogoda dzisiaj, wiec już przed 12 godz. spacerowałam z wóziem Jakoś dopiero teraz się zebrałam i do kompa siadłam.Cytat:
Poza tym raz jak myłam butelki po nocy to wylałam skisłe takie zsiadłe mleko. Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za ostrzeżenie Cytat:
Pomogła wazelinka i linomag ( posmarowany palec delikatnie wkładałam w odbyt) Cytat:
Mi się podoba fragment z filmu "pierwszy krzyk"...Zgodnie z talmudyczną legendą dziecko, przychodząc na świat, pamięta swoje poprzednie życie, ale anioł, który towarzyszy narodzinom, nakazuje mu zachować tę wiedzę w tajemnicy. Kładzie palec na ustach niemowlęcia, aby mogło o wszystkim zapomnieć. Anielski dotyk poprzedza pierwszy krzyk dziecka i pozostawia ślad - niewielkie wgłębienie pomiędzy górną wargą a nosem... Już 5 miesiąc??? Brawo dla Michałka ![]() o jaaa nie myślałam, ze mamy tutaj mamusie, które się uczą, wiem tylko że ultraradiola będzie się bronić. Czubasek za jutro![]() Bambusiek ja myśle, ze prasowanie i odpowiednie dodatki odmienią tą kieckę i spokojnie mogłabyś ją założyć na wesele. Oczywiście szpilki, czarne bolerko, jakiś nowoczesny wisior/długie kolczyki, makijaż i fryzurka i bedzie fajnie Piszesz ze masz inne kiecki tylko, ze na cieńkich ramiączkach...a jak byś do nich bolerko założyła?
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-23 o 18:19 |
|||||
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Jestem jednak,nie zrobiłam tego....... Przepłakałam cały wieczór wczoraj,tż poszedł na nocke do pracy a ja leżalam i ryczała. Pisaliśmy mnóstwo smsów do siebie,pogadaliśmy i dzisiaj jest lepiej. Był chrzestny u Bartka na imieninach dzisiaj i dostał o taki chodzik http://allegro.pl/chodzik-pchacz-smi...279472137.html, melodyjki i zwierzaczki nawet juz teraz mu się podobają. Nie wiem co jest grane,ale od paru dni młody marudzi na spacerze.Za ciepło raczej mu nie jest,tak jakby mu światło - słońce przeszkadzało.Martwie się ,że może z oczkami coś nie tak. A może poprostu cos mu nie pasi,no ale co? Bambusiek sukienka ładna,pasuje na wesele. |
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
Czy waszym maluszkom też tak szybko rosną pazurki? Normalnie nie nadążam obcinać
Asia zawsze się jakoś poskrobie pazurkami po buźce. Zauważyłam jeszcze, ze coraz bardziej zbierają jej się brudki pomiędzy paluszkami.Jeeeny dziewczyny co ja mam za sąsiadów Na początku to się ucieszyłam, że na reszcie ktoś z dziećmi bo w klatce sami emeryci, ale oni mieszkają od jakiegoś miesiąca a juz mi ręce opadają. Maja trójkę dzieci: dziewczyna taka około 12 lat, chcłopczyk gdzieś 4 lata i dziewczynka 2 latka. W pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych przed godz.8 rano puka do nas ta najstarsza ich córka - takie spanikowane to dzeicko było, ze mi sie żal jej zrobiło. Mówi, ze jej rodziców nie ma od godz. 20 poprzedniego dnia i ona jest sama, idzie zadzwonić od swojej koleżaki do rodziców i chce żeby jej mieszkania popilnować bo nie ma kluczy zeby zamknąć Wczoraj słyszę, ze jej synek (4 lata) zamknięty w mieszkaniu tłucze pięściami w drzwi i woła "maaamo", a mama co...stoi przed blokiem na parkingu i gada z jakąś koleżanką
|
#3835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anabelita mojej Nice też rosną piorunem pazurki ,a brud w sensie kłaczki z tkanin ma już dawno i trzeba ciągle jej myc łapki .A z tymi sąsiadami masakra,nic tylko to gdzieś zgłosić
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:00 |
|||
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
aaa zapomniałam Wam napisać, ze w Lidlu jest w promocji Laktacyd z pompką za 7,99
Normalnie kosztuje ponad 12łz
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjechał dzis znajomy tescia i Lilka dostała karton pieluszek z pampersa
![]() Wzięłam sie na sposob, bo facet i tak i tak poszedlby na piwo, ale mu powiedziałam jak zrobisz mi to i to i to , to mozesz isc. I co? Nigdy nie widziałam żeby tak szybko robił, a ja mam porobione to co bym musiała sama zrobic :P |
|
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też między palcami zbierają się farfocle. wyluzowani są ci Twoi sąsiedzie, że zostawiają dzieciaki same Tak w ogóle to Dzień dobry ;-) wczoraj był u nas odpust, oczywiście wybraliśmy się z Laurą, kupiłam balon napełniony helem, i tym sposobem za 10 zł sprzedałam dziecko
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam paczuszki, bo kaska wpadła, a teraz zalicytowali w końcu mą poduchę ![]() Jeszcze mnie baba wkur... co mi wysyłała paczki... patrzyłam na stronie poczty nr. przesyłki chciałam priorytet a ona jedną paczkę zrobiła "list polecony ekonomiczny" już jest po, bo w domu na necie sprawdziłam, chciałam napisać w mailu lasce info, ale po co, skoro pretensje by miała, że to niby ja popełniłam błąd czy co a ta baba to młoda się uczy!!!! Teściowej koleżance źle policzyła za paczkę, o 30 zł za dużo!! wrrrrrrr Byłam dziś na 2,5h spacerze, oczywiście z 40 min w sklepach kupiłam roztwór fioletu i tam jest napisane, że nie używać na śluzówkę I nie wiem teraz czy mogę to stosować, czy aptekarka się pomyliła Kupiłam też reddsa malinowego... posmakowałam go 1 raz od 1,5 roku?! Wypiłam szklankę i co? Łeb zaczął boleć i przy ost łyku było mi niedobrze innego nie zdzierżę ![]() Czubasek Twoja mała wypiła 190?? ![]() Anabellita ja obcinam co 2-3 dni- katorga a moja ma brudek, bardziej taki jakby kurz pomiędzy palcami, dlatego w dzień gdy jest po kąpieli jak tylko widzę, że ma brudne to myję chusteczką nawilżoną, bo przecież bierze łapska do buźki a ma przecież pleśniawy A co do sąsiadów- paranoja? Żeby zostawiać same w chałupie?! ![]() oo taka mądra, bo zanim odpisałaś, to poszłaś szybko zobaczyć jak to działa już ja wieeem Bosko wyglądasz! A w ogóle jaki z Ciebie szczupieńczyk ekstra! ![]() no pięknie! się śmiejeta, że ja mężucha wywożę do lasu, a tu gorzej z koleżanką naszą- TŻ WYWOZI JĄ NA POLA! a tam zero krzaczków... moja krew!
|
#3840 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i 5 miesiecy?? jak ten czas szybko leci, to twoj Majkel jest tu najstarszy?Cytat:
robia takie dla chlopcow? jak dla mnei bandamka okCytat:
Cytat:
Czubasek powodzenia na maturze Rany jak dawno to bylo ![]() Bambusiek ty wez nie wstawiaj takich zdjec bo mnie zazdrosc zzera, taka figura tak szybko po porodzie?? wow a sukienka ok jak dla mnie, jakies fajne dodatki bedzie git![]() A tak w ogole czolem ![]() A u nas pada non stop od tygodnia A ja dzis mialam ochore na Cider i co?? jedna puszka i jestem pijana co ta ciaza robi z czlowieka
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

foto z tetrą na buzi wymiata!!!! A pozowanie też super... 

neurolog twierdzi, że to napięcie mięśniowe ale u Was nie macie z tym problemow 

za jutro

a ta baba to młoda się uczy!!!! Teściowej koleżance źle policzyła za paczkę, o 30 zł za dużo!!